R E K L A M A

Alcatel One Touch Idol
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 101 do 110.
67,6% 
 11,5% 
 21,0% 
Olo
Telefon posiadam dopiero od tygodnia ale miło mnie zaskakuje. Wyświetlacz dobry chociaż szkoda że nie Amoled - jednak ten drugi to klasa ale wiadomo też pułka cenowa inna. Telefon szybki, nie zacina, przeglądanie internetu bajka, myślałem na początku że będzie trochę za duży po przesiadce z Samsung Wave ale nie jest tak źle, już się przyzwyczaiłem :)
Szkło mniej się palcuje niż Gorilla. Mocna latarka. Słuchawki dołączone nie najlepsze lub dzwięk z urządzenia - tego nie wiem, ale sytuację ratuje odtwarzacz muzyczny P....amp. Fajna sprawa to gesty Orange. Jak na razie jestem b. zadowolony, oby tak dalej. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny urządzenia. Aha trochę wada że nie nagrywa filmów w formacie 16/9 no i system cały czas w trybie czuwania zużywa od 450-550MB ramu, też tak macie ? oczywiście powyłączałem to co nie potrzebne.
Pozdrawiam
.ssp.dialog.net.pl | 01 Mar 2014, 22:03
Rini
telefon mam już 13 miesięcy wada jest jedynie to że ma mało pamięci i strasznie krótko bateria trzyma ale reszta jest niesamowita xD
.0.199.109.static.rdi.pl | 28 Feb 2014, 20:02

lukaszbaluty1
Moim zdaniem telefon na duży plus... Ładny wygląd,bateria trzyma mi do trzech dni przy używaniu wi-fi,duży ekran,telefon jak narazie ani razu się nie zawiesił (mam go od listopada 2013). Jedynie aparat foto mogłby być lepszy.
.dynamic.mm.pl | 14 Feb 2014, 13:02
MMarta
Telefon mam od maja 2013. Jestem zadowolona. Jeśli nie instaluje się tych wszystkich bzdetów typu animowane tapety czy facebook messenger to telefon śmiga. Bateria trzyma mi ok 2 dni. Nie wiem czy akurat trafiłam na dobry model czy jak, w każdym razie nie zgadzam się z negatywnymi opiniami, które pojawiły się tu. Dla mnie telefon na 4+, tani i parametrami porównywalny do S(z)am(j)sungów i innych. Ma przede wszystkim bardziej elegancki wygląd, bo nie wygląda jak zabawka. Pozdrawiam
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Feb 2014, 09:02

Krist
Potwierdzam opinie Kasi. Mialem telefon 9 miesiecy. Wczoraj sam sie wylaczyl i nie ma juz najmniejszej szansy reanimacji (ani resety, ani nic innego nie dziala). Trup kompletny. Zaraz niose ten badziew do reklamacji. Nigdy wiecej.
.siedlce.vectranet.pl | 07 Feb 2014, 12:02
Kinga
Posiadam ten telefon od 7 miesięcy. Jego wielką zaletą jest wygląd i ogromny wyświetlacz z ładnym obrazem, na którym cudownie oglądałoby się filmy w podróży, gdyby nie... no właśnie... BEZNADZIEJNA BATERIA. Wytrzymuje ona ok 12h, a jeśli ktoś dużo używa telefonu to ok 8h. Mimo wielu innych zalet, ta wada potrafi uprzykrzyć życie... Ponadto od paru dni telefon po prostu sam się wyłącza. Bez przyczyny- nie był uszkodzony (bardzo o niego dbam), nie był zamoczony, ani nic. Szczególnie podczas ładowania.
.internetdsl.tpnet.pl | 06 Feb 2014, 14:02
Biela
Telefon mam od pół roku - wziąłem go ponieważ wydał się dobrą alternatywą to telefonów za kilka tysięcy. Niestety po pół roku zaczął sprawiać problemy - wcześniej zawieszał się sporadycznie ale jakoś mnie to nie drażniło. Od pewnego czasu nie widzi w folderach galerii czy muzyki karty pamięci - mogę jedynie do niej dotrzeć poprzez ustawienia. Podczas przeglądania internetu wyświetlacz wariuje - podczas przewijania stron wszystko zaczyna skakać i się rozmazywać. Oddałem na gwarancję - zobaczymy czy coś im się uda z tym zrobić.
.pl | 03 Feb 2014, 11:02
Enigma
Witam. Jestem użytkownikiem tego telefoniku od 3 dni.
Na prawdę ten telefon podbił moje serce, świetny, stylowy design, ram i procek + stabilny system dają mega kompozycje tzn. telefon nie zawiesił mi się ANI RAZU. Kolejną zaletą jest nie grzejący się panel tylni, jeśli ktoś użytkuje np. Neo V wie o czym mowa.
Aparat - świetne zdjęcia makro, szczegółowe, ładnie wyglądające.
Video 720p, 2-mikrofony nagrywające dzwięj, rozszerzenie 3gpp - troszkę mnie przestraszyło bo jakoś nie przemawia do mnie ten format ale poczytałem trochę w temacie i rozszerzenie mp4 czy 3gpp to sprawa drugorzędna, liczy się to co potrafi urządzenie - a potrafi bardzo wiele!
Zestaw słuchawkowy dołączony do telefonu jest świetnej jakości ! To zasługuje na pochwałę, solidne i wydajne słuchaweczki z pięknym i czystym brzmieniem.
Jedyna wada techniczna dotknęła głośnika z tyłu, za cichy jak dla mnie ale można przymknąć oko ;) Wada producenta - brak wsparcia bądź informacji o aktualizacjach, Alcatel zatrzymał się na 4.1.1 i nic więcej Nam nie powiedziano na temat updet'ów. Trzymam kciuki, że telefon otrzyma chociaż 4.2 bo na 4.3 troche byśmy poczekali.
Alcatel stworzył świetny telefonik, długo szukałem odpowiedniego modelu i padło na tego. Polecam każdemu kto nie chce dużo kasy utopić - telefon można brać w ciemno.
Polecam !
.31.206.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 03 Feb 2014, 04:02
Kasia
telefon mam od pół roku, wszystko ładnie chodziło bez żadnego zacinania się ale wczoraj sam się wyłączył i już włączyć się nie chce (nie upadł, ani nie zamoczył się) po prostu leżał sobie na biurku....myślałam że będę go mogła pochwalić za to że tak ładnie śmiga ale jednak co chiński szajs to chiński szajs....zaznaczam iż wcześniej przerobiłam 2 smartphony - samsungi i oba śmigają bez zastrzeżeń od dwóch lat a tu pół roku użytkowania i taka wtopa....
.adsl.inetia.pl | 31 Jan 2014, 17:01
emis
Telefon mam od kilku miesięcy i jest kilka wad, jak i zalet :)
Uwielbiam ten telefon
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Jan 2014, 14:01

Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 101 do 110.