R E K L A M A

ZTE Nubia M2
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.
81,8% 
 0,0% 
 18,2% 
Mi
Telefon Nubia M2 posiadam od ponad roku. Zdążyłem więc już się z nim maksymalnie zapoznać.
Z telefonu jestem zadowolony, działa bardzo szybko, bateria starcza na bardzo długo, a szybkie ładowanie działa wyśmienicie. Ekran super amoled jest po prostu rewelacyjny. Poza tym telefon ma bardzo atrakcyjny design i kształt, dzięki czemu wygląda jak smartfon klasy premium.

Teraz przejdę do wad. Aparat jest na prawdę bardzo słaby. Nie wiem skąd biorą się opinie, że jest dobry. Aparat na poziomie tanich telefonów z przed kilku lat. W dzień zdjęcia są jeszcze znośne, ale przy gorszym świetle, a już w szczególności po zmroku zdjęcia są fatalne.
Posiadam od miesiąca leree/cool1 i muszę powiedzieć, że zdjęcia w leree są nieporównywalnie lepsze niż te, które robi Nubia M2, po prostu przepaść.
Zdjęcia wykonane przez Nubię są tak słabe, że wstyd je komukolwiek pokazywać.
Kolejną wadą może być droga wymiana ekranu. Niestety upadł uległ uszkodzeniu, aczkolwiek i tak wszystko działa bez zarzutu.
Uważam jednak, że ekran i tak jest wytrzymały.
.173.120.37 | 24 Mar 2019, 11:03
lolzpl
Zakupiłem sobie telefonik za 534zł (+141zł cło) na aliexpress, doszedł w około 25 dni z wszystkimi sprawami celnymi. wypiszę według oceny.
Super:
Bateria i prędkość ładowania;
Wyświetlacz:
Design;
Czysty system;
Średnie:
Aparat (drugi według mnie i innych opinii nie działa;
Jakość mikrofonu przy nagrywaniu filmów (jak przez wodę)
Braki:
NFC;
Ładowania bezprzewodowego;
Serwisu w PL;
Akcesoriów na polskich serwisach;
Ogólnie to posiadam go od 2 miesięcy, nigdy się nie zaciął, bateria naprawdę wytrzymuje luźno 2 dni przy średnim użytkowaniu. Nie grzeje się.
Mogę go z czystego serca polecić.
.67.141.130 | 11 Aug 2018, 01:08

Jerzy z Legnicy
Kupiłem za 810 zł w wersji 4/128 GB. Kupiłem głównie dla słuchania muzyki. Dołożyłem kartę 200 Gb. Wszystko chodzi jak marzenie. Nie korzystam ze standardowego odtwarzacza, lecz ściągnąłem apkę Pi Musik Player z Google Play. Z dobrymi słuchawkami brzmi doskonale. Bateria dobrze trzyma i szybko się ładuje. Zdjęcia lepsze niż zakładałem. Czego chcieć więcej. Zdecydowanie polecam.
.235.233.90 | 30 Jun 2018, 20:06
Gieniek
Po tyg użytkowania.
Plusy:
- Bateria
- Czytnik palca
- Dobry aparat
- Dual SIM
- Szybkosc
- Wygląd
- Cena

Minusy:
- Android 6 tylko
- Trudno dokupić szkło i etui
- Trochę za duże ramki

Według mnie jak na tą chwilę tel. za tą cenę ok. 700 zl ze Słubic to bomba. Super szybki, ładny, z amoledem. Jego główny minus to Android 6 i brak aktualizacji. Czytnik palca super szybki i celny. Moja ocena jak na dziś to 8/10.
.254.141.96 | 28 Jun 2018, 14:06

Jan
Myślałem o zakupie Mi a1, o Nubi dowiedziałem się przypadkiem i z uwagi na bardzo dobry aparat i amoled zaryzykowałem i nie zaluje. Za nieduże pieniądze dostajemy prawdziwy kombajn. Telefon śmiga jak szalony, zdjęcia robi bardzo dobre, na codzienne potrzeby zdecydowanie starczy. Obsługa dwóch kart SIM to bajka, połączenie prywatnego i służbowego numeru uwolniło mnie od noszenia dwóch aparatów. Przyczepić się mogę jedynie do zewnętrznego głośnika który gra slabo. Zobaczymy jak będzie z jego trwałością ale za takie pieniądze to warto ryzykować. Zdecydowanie polecam.
.6.166.52 | 24 Jun 2018, 15:06
grek19711
Podzielam wszystkie opinie, telefon jest po prostu bajeczny i z wyglądu i w działaniu, a cena jest jego największą zaletą, chyba rzeczywiście jest niedoceniany. Ma to też i swoja wadę, a mianowicie brak punktów serwisowych, gdzie można dokonywać naprawy. Ja miałem pecha - posiadam telefon od miesiąca i upadł mi na posadzkę, popękał wyświetlacz i teraz nie mogę go nigdzie naprawić ze względu na brak serwisu, trzeba bardzo uważać na to cacko. Pomimo uszkodzenia telefon działa bez zarzutu, polecam w 100%.
.toya.net.pl | 17 Apr 2018, 19:04
Maciek
Dodaję jeszcze parę słów o Nubia do mojej poniższej opinii. Wyświetlacz i procesor mają duże znaczenie dla wykorzystania baterii, a w tym telefonie bateria naprawdę długo trzyma, nie udało mi się zejść poniżej 25%, a używam telefonu naprawdę często, w tym kilkanaście rozmów, parę godzin nawigacji dziennie (taka praca) dwie karty SIM, wciąż aktywne LTE, parę gier, oglądanie filmów... Poprzedni telefon potrzebował ładowarki w momencie powrotu do domu, Nubia czasem ma jeszcze 45-50% stanu naładowania. Zaskoczył mnie też fakt, że oglądając film online na ładowarce, poprzez LTE, które jest bardziej prądożerne, nie miałem efektu znikomego ładowania, telefon po filmie miał swoje 100%, a film zaczynał przy około 25.. Brawo! Kolejny aspekt, wpływający na ocenę telefonu - po włączeniu trybu wydajnego dla paru aplikacji, nie udało mi się telefonu nagrzać! A miało to miejsce w kilku poprzednikach. Nie zauważyłem także efektu szybszego zużycia baterii.
Podsumowując - świetnie skonfigurowany sprzęt, odpowiednia pojemność baterii i funkcja quickcharge pozwalają na więcej niż bym się spodziewał. Nie dziwię się, że jego popularność wzrosła w ostatnim czasie. Za te pieniądze nic lepszego, konkurencja znikoma i także mało popularna w Polsce.
.146.167.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 16 Mar 2018, 23:03
Maciek
Witam. Używam Nubię parę dni i co mogę napisać? Fon szybki, świetnie wykonany, fajny i szybki do przyzwyczajenia sposób używania ramek, świetne aparaty,wiele więcej plusów ale skupię się na czym innym. Pierwsze - brakuje mi ekranu otwartych aplikacji, no i tęsknię za MIUI.Drugie - kiepski dźwięk z głośnika, co rekompensuje obsługa dolby surround 7.1 Nie są to wady sprzętu, dlatego nie ma się co czepiać, po prostu inny interfejs. Na pewno ciekawszy od czystego androida. Podsumowując - świetny telefon za śmieszną cenę. Polecam każdemu.
.146.41.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 10 Mar 2018, 17:03
Michal
Posiadam Nubię M2 od kilku dni. Zakupiona z wysyłką z magazynu w Polsce za niecałe 600zł. W tej cenie świetny telefon.
Telefon jest bardzo szybki, bateria trzyma przyzwoicie. Ekran amoled jest rewelacyjny.
Zdjęcia robi bardzo dobre jak na smartfona w tym przedziale cenowym. Telefon poza tym świetnie wygląda.
.centertel.pl | 11 Feb 2018, 08:02
Leos2005
Telefon piękny, nie chce się go pakować do etui bo wtedy czar pryska :)
Wszystko chodzi bezbłędnie, bateria spokojnie 1,5 dnia trzyma przy włączonym wi fi, trochę gier, internet itp. LTE działa bez problemu, nawigacja też, menu intuicyjne, zdjęcia jak dla mnie robi świetne, w menu aparatu dużo bajerów do zabawy, menu po polsku bardzo intuicyjne. Ekran AMOLED piękny i wyrazisty.
Dałem 159,99$ [...] plus wysyłka za niecałe 9$, przyszło w 10 dni, bez VAT i CŁA.
W biurze oczywiście nikt nie wie co to jest to chińskie ZTE, NUBIA itp...Ale nie dało się nie zauważyć wzroku współpracowników, którzy z zazdrością patrzyli na fona, zwłaszcza jak się dowiedzieli ile kosztował :)
Na pewno zostanie ze mną na dłużej, nie oddam go szybko ;)
.tubes-international.com | 06 Feb 2018, 12:02

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.