R E K L A M A

Xiaomi Mi A2 Lite
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 134. Pokazuję od 1 do 10.
64,9% 
 13,4% 
 21,6% 
Krzysztof
Kolejna opinia. Telefonżyje i ma się doskonale. Czytam opinie innych użytkowników. Absolutnie nie zgadzam się z jękami, że A2lite robi słabe zdjęcia. Mój robi doskonałe. Trzeba odpowiednio skonfigurować aparacik. Nie przechwalam się, że ze mnie taki geniusz. Po prostu grzebałem w ustawieniach i samo się fajowo porobiło. Co dobrze świadczy o Xiaomi, że wie co robi. 16 miesięcy intensywnego wyzysku z mojej strony nad tym telefonem nie dało żadnych skutków ubocznych. Nad baterią nie bziakam, bo mam stały dostęp do prądu. W ciężarówce mam i 12 V i 24 V i 230 V. 380 V nie mam. Nie jestem gadżeciażem. Nie podniecają mnie super produkcje , czyli tzw flagowce ( wiele z nich na miano unucowce zasługuje ) . Mam idealny telefon. Jak pisałem wcześniej. Chyba się w Chinach pomylili i wsadzili dobre bebechy i programy. Choć z tego co widzę po robocie Xiaomi ( a idą jak przecinaki po rynku ) to taką mają politykę. Polecam w ciągu dalszym.
.187.113.186 | 14 Feb 2020, 14:02
maz9
Telefon wprowadzony w lipcu 2018, a według nieoficjalnych wcześniejszych zapowiedzi smartfony z Androidem One otrzymają 2 lata wsparcia przy aktualizacji systemu i 3 lata wsparcia w postaci comiesięcznych poprawek.

Według powyższego jest jeszcze szansa, że otrzyma Androida 10.
Na razie oficjalnego komunikatu ze strony Xiaomi nie ma poza plotkami w jedną i drugą stronę.
.173.179.26 | 31 Jan 2020, 23:01

NoNick
https://www.notebookcheck.net/Xiaomi-confirms-that-the-Mi-A2-Lite-will-receive-Android-10-after-all.452537.0.html

Także Rambo nie masz racji
.0.38.168 | 31 Jan 2020, 14:01
Rambo Bambo
Nonick. Nie było aktualizacji do 10 i nie będzie niestety.
.228.102.238 | 28 Jan 2020, 21:01

NoNick
Ze styczniową aktualizacją miał być android 10 ale dziś weszła aktualizacja i niestety nowego androida brak...
.175.106.200 | 17 Jan 2020, 21:01
Krzysztof
Ponad 14 miesięcy katowania. I nic. Jaki był taki jest. A nawet lepszy. Aktualizacje są bardzo często, więc dlatego coraz lepszy. Ja nie wiem co jest z tym telefonem. Chyba w Chinach się pomylili i zrobili bardzo, bardzo dobry telefon. Szybkość w sam raz. Nie kisi się i nie zawiesza. Zdjęcia bardzo dobre. Dzisiaj porównałem z innymi telefonami. Samsungi do A70 bije na głowę. A80 nie było. Huawei wysiada. Tylko Honor 20 dorównywał. A z wszystkich jakie porównałem to tylko Samsung S 10 / S 10+ robił trochę ładniejsze foty. Ale to kasa 4000 zł i więcej. I jak ma się to do 6, czy 7 stówek. Nie wiem jak Wam spisuje się Mi A2 lite, ale mój się nie starzeje ( wręcz przeciwnie). Lubię zmienić telefon choć 1 raz w roku. Przy tym zmuszony jestem kupić sobie coś innego niż telefon. Jak tak dalej będzie to chyba za 3 lata nowy kupię. Co do testu na udarowość. Już kilka razy zaliczył glebę i za każdym razem wstaje jak Rocky. Tylko , że nie poobijany. Dzięki Xiaomi. Jeszcze raz o zdjęciach z A2 lite. Żyleta. Nawet jak drukuję na większym formacie ( A4) to są śliczne. I czarny to czarny, biały to biały. A powiększenia są wyraźne. I po co przepłacać ? Jak można za małą kasę mieć o kilka klas lepszy sprzęt niż za wielokrotność. No co !? Taki A70 kosztuje 1800 zł. A buty może A2 lite czyścić. I to z polerką. Udany zakup.
.239.179.93 | 31 Dec 2019, 18:12
Thomsonicus
Używam od 3 miesięcy. Dałem 650zł w biedrze, wersja 3/32. Fajny jest czysty android, update'y lecą co miesiąc OTA. Aparat co najwyżej marny, ma fajną funkcję portretów, pięknie rozmywa tło itd, ale choć przy średnim oświetleniu zdjęcia wypadają cienko. Super że jest 2xSIM+SD, można 3 rzeczy na raz używać. Bateria spox trzyma 2 dni jak się ogląda YT, peepery i trochę klika. Zwiechów brak. Wyświetlacz ma super rozdielczość, choć wytrzymałość ma ograniczoną. Jak ktoś rzuca tel to się szybko rozleci. Trzeba pamiętać że jest brak NFC, a złącze ładowania to usb2.0 więc QC brak.
.173.40.39 | 06 Dec 2019, 14:12
maz9
@Paweł
Ta sama sieć nie oznacza tych samych parametrów. Kolega może mieć włączony roaming i faktycznie używać innej sieci, lub też inne ustawienia, które umożliwiają normalne użytkowanie.
To kwestia ustawień sieci dla karty SIM, rodzaju abonamentu i ewentualnie włączonego roamingu.
Wystarczy zgłosić konsultantowi, że internet źle działa i niech zastosuje jakieś ustawienia sieciowe, albo ew. włączy roaming umożliwiający korzystanie z lepszego nadajnika w twojej lokalizacji.
Porównuję swój Mi A2 Lite ze znajomymi, którzy używają podobnych smartfonów , ale identycznej sieci komórkowej i mają problemy przy połączeniu w głębi zabudowania.
.173.192.191 | 01 Nov 2019, 18:11
Paweł
W dzisiejszych czasach opinie na temat telefonu skupiają się na cechach drugorzędnych, czyli ocenie podlega jakość fotek, system operacyjny, pamięć, wygląd itd. Zapomniano, że telefon służy przede wszystkim do telefonowania i internetu. Użytkuję ten model ponad rok i byłem zadowolony do czasu, kiedy przyszło mi zamieszkać w rejonie o dość słabym i niestabilnym sygnale sieci. Rozmowy jeszcze jako tako dało się prowadzić, ale z internetem było beznadziejnie. Raz był przez minutę, raz przez 10 minut, a czasami przez godzinę nie było. Gdyby nie pewien gość, pomyślałbym, że tak w tym rejonie ma być. Ale... ów gość ciągnął internet kiedy chciał i jak chciał bez żadnych problemów. Zapytałem więc z jakiej sieci korzysta. Okazało się, że z tej samej co ja. Wobec tego zainteresowałem się jego telefonem, myśląc, że ma jakiegoś hightopa. Jakież bylo moje zdziwienie, kiedy stwierdzilem, że jest to model z tej samej połki cenowej, a nawet ciut tańszy. Tyle, że była to stara, dobrze znana marka, a nie chiński badziew, który kusi błyskotkami. Nie podaję jaka to marka, żeby nie było, że to konkurencja robi antyreklamę.
.184.15.214 | 31 Oct 2019, 01:10
Krzysztof
Telefon mam rok. Jest intensywnie używany. Na plus. Aparat. Jest bardzo dobry. Jestem czasem przejazdem w marketach i porównuję z nowościami. Wypada o wiele lepiej. Zaznaczam, że telefonów powyżej 400 Euro nawet nie biorę do ręki. Uważam, że telefon nie powinien więcej kosztować. 400 E to max. Głośnik dalej dobry. Jakość rozmów tak samo. Nie widać śladów użytkowania. W miarę wytrzymały. Co do minusów. Denerwujące jest dla mnie to, że po przyłożeniu palca do czytnika to i tak pokarze klawiaturę i muszę wpisać PIN. Czytnik jest nieprecyzyjny. A bardzo często myję ręce więc nie powinien mieć problemu. Ostatnio dostał lekkiego świra. Migotający ekran, jakieś przebłyski w tle. Pomyślałem, że zataz umrze. Normalnie zawał. Wywaliłem kilka aplikacji. Zrobiłem czyszczenie i jest teraz spokój. Więc to nie była wina telefonu. Telefon polecam z czystym sumieniem. Nie zawsze producentom udaje się połączyć komponenty tak, aby było bardzo tanio, bardzo dobrze i ładnie. Tu wszystko wyszło na Tip Top w 100 procentach. Ponoć można ten telefon kupić za 600 złoty lub mniej. Ja mam wersję z 32 GB plus teraz karta 64 GB. System czyta jako całość. Więc mam razem 96 GB. Minus to co system plus to co moje ( z navi całej Europy bez Ruskich ) i mam wolne jeszcze 47 GB. Miałem wcześniej kartę 128 GB, ale tyle miejsca nie potrzebowałem. No i na koniec Nocz. Temat nad tematy. Ja nie zwracam na niego uwagi. Jest i już. Mnie nie przeszkadza. Bo ekran jest w sam raz. Nie za duży i nie za mały. Po roku użytkowania mam dalej bardzo dobry telefon, z którego jestem bardzo zadowolony. Polecam
.114.37.7 | 29 Oct 2019, 17:10

Wszystkich opinii: 134. Pokazuję od 1 do 10.