R E K L A M A

Xiaomi Mi 9T Pro
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.
25,0% 
 25,0% 
 50,0% 
Piotrsli
Nie polecam Xiaomi mi 9T Pro. Prowadzę firmę biznesową i w Samsungu żeby pobrać jakiś załącznik np. z maila to naciskam i się od razu otwiera dany załącznik lub jakieś foto a w Xiaomi to najpierw trzeba wyodrębnić do jakiegoś pliku na telefonie a potem się dalej bawić z wyodrębnianiem.
Również wkurzające jest to że mając maila na google to nr. kontaktowe tylko zapisuje na google a nie na telefonie. Na telefonie dopiero wtedy zapisuje gdy się nie ma uruchomionego google
.50.48.126 | 14 Nov 2019, 08:11
pabletti
co z tego, że ma topowy procesorów, niezły aparat itd, kiedy producent zwyczajnie olewa użytkowników? Nie zobaczysz powiadomień na "display on always", bo global rom (telefon kupowany w EU) nie zawiera apek: sms i telefon od producenta. Możesz zainstalować customowy ROM, ale jeśli korzystasz z google pay i apek bankowych, to prędzej czy później google cię przyblokuje. Na googlowskie blokowanie jest sposób, ale jest to zabawa w kotka i myszkę i może się zdarzyć, że przy płaceniu będzie zonk. w samsung S7 odcisk palca działał o wiele szybciej,
.128.112.146 | 13 Nov 2019, 08:11

sese
Czy mi się wydaje czy tam jest błędny opis wyświetlacza bo amoled a z tego co piszą na zagranicznych stronach to mi 9t pro ma super amoled.
To może warto porozmawiać z tymi zagranicznymi stronami? Tu są dane producenta: https://www.mi.com/global/mi-9-t-pro/specs
(jf)
.136.136.171 | 12 Oct 2019, 00:10
ABC
Przed przesiadką na ten model miałem Samsunga Galaxy S9+. Cenowo wychodzi teraz identycznie.
Jeżeli chodzi o szybkość działania, to telefon jest super, czytnik w ekranie również na plus, ale w porównaniu do Samsunga telefon wypada blado. Zagęszczenie pixeli na tym wyświetlaczu jak tak małe, że od razu widać różnicę w porównaniu do S9+, przy oglądaniu filmów widać, ze na Xiaomi obraz po prostu jest rozmazany, a na S9 żyleta. Kolorami też wyświetlacz trochę traci do Samsunga.
Przedni aparat jest w miarę w porządku, ale z bliska w ogóle nie ma takiej ostrości jak w S9. Z tylnym jest lepiej, ale szału nie ma.
Głośnik jak dla mnie jest strasznie słaby, gra bardzo płasko, a dźwięk na słuchawkach też szału nie robi.
W systemie opcji jest bardzo dużo, ale niektóre są tak pochowane, że ciężko to ogarnąć. Aplikacje domyślne to jest kolejny problem, np. "Galeria", zdjęcia są z góry segregowane po dacie. Mimo, ze zmieni się na sortowanie według nazwy, to po wyjściu z aplikacji wszystko się resetuje, ogólnie mało jest opcji w tych podstawowych aplikacjach. Podobnie jest z apką od muzyki. Okrojone bardzo są te aplikacje. Dodatkowo brak wodoszczelności, i bezprzewodowego ładowania.
Powiem tak, jeżeli ktoś używał Samsunga i jest do niego przyzwyczajony, to tym telefonem będzie rozczarowany.
Telefon jest super szybki i za taką cenę jak najbardziej opłacalny, ale cała reszta dla mnie jest na minus.
.115.89.49 | 10 Oct 2019, 22:10

Xiaomi fan
Kocur z tego co piszesz to widzę, że masz włączone oszczędzanie energii przez co tel łapie sieć dopiero po wybudzeniu. Sprawdź w ustawieniach i wyłącz i powinno być OK.
.125.244.244 | 18 Sep 2019, 13:09
Kocur
Po mi6 myślałem, że xiaomi czegoś się nauczyło, ale system nadal jest tak samo niefunkcjonalny jak dawniej. Problemy z powiadomieniami push. Nie działają nawet na always on dispaly. Kłódka na apki nałożona, do autostartu dodane, oszczędzanie energii dla poszczególnych aplikacji wyłączone, jak również włączone suwaki dla powiadomień dla poszczególnych aplikacji do dźwięków, wibracji i całej reszty. Jaki rezultat? Żaden. Po wybudzeniu ekranu dopiero przychodzą, albo i nie. Jak im się podoba. Dobra zabawka do gier. Ktoś kto pracuje i musi mieć dostęp non stop do maila czy aplikacji sprzedaży będzie rozczarowany.
.64.57.202 | 17 Sep 2019, 13:09
PawelL
Mam telefon zaledwie od trzech dni, ale testowany maksymalnie. W późniejszym czasie oczywiście uzupełnię recenzje jak opadną pierwsze emocje.
Pierwsze wrażenia to wielkie WOW!! Po przesiadce z LG G3 jestem zachwycony.
Ekran robi niesamowite wrażenie, pełny, bez podbródków z minimalnymi ramkami, kolory jak i jasność świetne. Czytałem niekiedy opinie użytkowników że rozdzielczość jak na takie duże ekrany jest za mała - to chyba ci ludzie na głowę upadli za niemowlaka. W moim starym LG G3 rozdzielczość to 1440 x 2560 px 534 ppi, a więc położyłem go obok MI 9T Pro (403 ppi) i chyba tylko pod mikroskopem mógłbym zauważyć różnicę. Pogoń za rozdzielczością jest dla mnie zupełnie niezrozumiana.
Telefon rakieta, wszystko działa bez zająknięcia, przełączanie między aplikacjami natychmiastowe bez żadnych przycięć mimo że w tle otwartych jest kilkanaście aplikacji w tym gry. Dopiero kiedy przesiałem się z G3 odczułem jaki to był trup w porównaniu z nowymi telefonami.
Głośnik gra wyraźnie i głośno przy czym raczej sporadycznie go będę używał więc mi to tam rybka jak gra. Natomiast Jack to dla mnie wielka zaleta tego telefonu (generalnie przy wyborze telefonu brałem tylko pod uwagę te z Jackiem :), dźwięk na słuchawkach czysty i przyjemny, a więc nie mam nic do zarzucenia.
Skaner linii papilarnych jako że nie miałem takiego czegoś w poprzednim telefonie to mogę powiedzieć że jest to świetne rozwiązanie logowania się na telefon. Skaner działa bardzo szybko jednak nie zawsze wyłapuje skan. Czasami muszę palec przyłożyć kilkukrotnie do ekranu żeby załapał. I teraz nie wiem czy to mój egzemplarz telefonu ma felerny skaner czy oprogramowanie ma błąd czy zwyczajnie tak ma być. Do tego mam pewne obawy co będzie jak założę szkło ochronne bo zamierzam kupić szkło Nillkin, i nie wiem czy przypadkiem nie wywalę paru dych w śmietnik.
Bateria przy ostrym użytkowaniu wytrzymuje 8-10h (w ciągu pierwszych dwóch dni granie w gry, oglądanie filmów, słuchanie muzyki i rozmowy telefoniczne), a do pełna ładuje się w nieco ponad h. Dzisiaj używany sporadycznie (kilka krótkich rozmów, trochę grania) i od rana na godz 16 ma 78% baterii.
Co do aparatu przedniego - robi fajne zdjęcia, motyw wysuwania, dźwięku jak i podświetlenia bajerancki - ale to prawdopodobnie był pierwszy i ostatni raz kiedy aparat był używany.
Natomiast jeśli chodzi o aparat główny to mam mieszane uczucia. Zdjęcia robione w dzień na zewnątrz przy dobrym oświetleniu w porównaniu do G3 są jasne, a kolory bardzo dobrze odwzorowane, ale i to wielkie ALE szczegółowość w porównaniu do telefonu sprzed 5 lat jest znacznie gorsza. Zdjęcia widocznie są bardziej rozmyte, brak wielu detali na zdjęciach (porównywałem jedno zdjęcie obok drugiego). Co dla mnie zaskakujące to że zdjęcia robione w oświetlonym pomieszczeniu to inna para kaloszy - tutaj Mi 9T Pro wychodzi zdecydowanie na prowadzenie. No i oczywiście zdjęcia nocne z kiepskim oświetleniem to już jest jakość kilka poziomów wyżej. Jeszcze spróbuję GCam i zobaczymy czy będzie jakaś poprawa, być może jest to zwyczajnie wina oprogramowania.
Filmików nie nagrywałem więc tutaj się nie wypowiem.

Generalnie jestem zadowolony z telefonu i polecam wszystkim tym którzy chcą się przesiąść z telefonu który był kupiony mniej więcej w 2014 roku. Różnica - mimo wymienionych wad - jest kolosalna.

Pozdrawiam
Paweł
.228.19.133 | 14 Sep 2019, 16:09
Darior
Smartfon bardzo dobry za takie pieniądze. Piękny, szybki, starannie wykonany. Jego wydajność to najwyższa półka. Brakuje stereo, ale to nie jest duża wada. Ekran to po prostu bajka. Kolory są żywe, głębokie, mają wysoki kontrast. Bardzo dobra jakość dźwięku na słuchawkach bluetooth, gorzej na przewodowych. Wysuwany aparat również wydaje się solidny. Ogólnie gorąco polecam, wszystkim którzy zastanawiają się nad kupnem tego modelu.
.212.144.1 | 14 Sep 2019, 12:09
Xxx
Bardzo dobre urządzenie za rozsądne pieniądze jestem bardzo zadowolony z wydajności która nie spada podczas obciążenia bateria przy graniu w bardzo wymagające gry daje 5h i 30 minut na ekranie przy 30% baterii jedyne co jest odczuwalne to nie tak szybkie ładowanie po prostu telefon ładuje się szybciej na power banku z xioami 10 000 który ma 15w po za tym czasami aplikacja aparatu się zawiesi i trzeba ponownie zamknąć aplikacje i otworzyć ogólnie i polecam warto
.134.21.98 | 14 Sep 2019, 06:09
JoSeSam
Kupilem na flash sale 02.09.19 Są tacy którzy narzekają,że nie ma indukcji,czy wodoszczelności. Ja się zastanawiam po co? Kablem naładujesz w półtorej godziny. Pół godziny ładowania daje około 80%. Jedyny minus to brak slotu na karty sd. Ale i z tym można żyć nie rezygnując z robienia zdjęć. Moim zdaniem jest to telefon niebanalny,piękny i oryginalny, solidny. Niesamowicie szybki, wydajny i w pełni funkcjonalny dla normalnych ludzi. Można go kupić już za około 1800 zł. Jak się poszuka. A w niedalekiej przyszłości pewnie i taniej. Ja tam jestem bardzo zadowolony bo dluuuugo na niego czekałem i się nie zawiodłem. Warto go kupić i dbać o niego. Za tą cenę jest najlepszy. A jak ktoś chce pływać z telefonem lub robić inne dziwne rzeczy może kupić coś innego. Zapewne za stosowną cenę. Dla mnie jest to najlepsze urządzenie za w miarę rozsądne pieniądze.
.113.10.60 | 08 Sep 2019, 00:09

Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.