R E K L A M A

Xiaomi Mi 9
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 48. Pokazuję od 1 do 10.
56,3% 
 16,7% 
 27,1% 
Mi9 nie fan
Telefon kupiony zaraz po europejskiej premierze.Bardzo szybki i wydajny. Ładowanie ultra szybkie a w indukcji w trybie turbo fenomen. Cena rewelacja. W grach wiadomo szybkość która wynika ze specyfikacji daje radę, to tyle jeśli chodzi o pozytywy tego telefonu. W codziennym normalnym użytkowaniu co chwila coś. To automatyczna jasność praktycznie nie działa, sieć lte wiesza się i trzeba resetować telefon zdarzyło się kilka razy. synchronizacja kontaktów z kalendarzem nie działa wcale. Zmiana motywów to przegięcie w pl nie występuje po zmianie regionu jest ale mamy wszędobylskie reklamy. Intuicyjność i co ważne uczenie się nawyków użytkownika nie występuje ukłon w stronę kiepskiego miui10. Pogodynka nie synchronizuje lokacji. Budzik w pierwszych wersjach nie rozpoznawał czasu lokalnego, Teraz po najnowszej aktualizacji chyba działa. Brak poczty e-mail jest tylko google mail. Ubogi schowek na kopiowane teksty np. z internetu. Aparat robi przeciętne zdjęcia i potrafi się zawiesić, Co mocno mnie zirytowało jak robiłem zdjęcia na wycieczce. W pełnym oświetleniu foty ładne ale tylko trochę brak światła i problem, nie wspominając o fotach nocnych bo to koszmar. Makro to tylko funkcja do wyboru i nic więcej. Nie ostrzy. Jednym słowem przeciętny aparat i do tego lubi umrzeć w nieodpowiednim momencie. Czytnik linii papilarnych żyje swoim życiem. Aktualizują się programy których nie ma w środowisku systemowym. To soft z innych regionów bo co rusz aktualizacja motywów a w naszym regionie jej nie ma. Śmieszne. Dźwięk to czysty karton płaski jak kartka papieru, no ale głośny. Jest tego więcej np. słuchawki bluetooth grają cichutko itp.itd. (...) No więc nie rozumiem tak dużej fascynacji tym telefonem w Polsce tym bardziej że dziś można naprawdę wybierać w niezłych telefonach. No tak cena i bebechy to pozwala wiele wybaczyć przeciętnemu "kowal.kiemu" i w afekcie wymazać niedoskonałości softowe uprzykrzające codzienność użytkowania Mi9. Ja chyba wolę niezawodność i większą funkcjonalność niż atrakcyjną cenę i drewniany zabugowany soft w przystępnej cenie z silnikiem ferrari.Ogólnie NIE POLECAM. No właśnie z powodu słabego softu I ciągłej irytacji co rusz nowymi bugami. Zaznaczam że nie mam szajsunga i iphona ku ścisłości dla kwiecistych petentów tak żarliwie piszących przychylnie w afekcie o Mi9 :) Jednym słowem Nie polecam!
.45.90.67 | 11 Oct 2019, 14:10
Darron
Od pół roku posiadam wersje Black 128gb. Ogólnie telefon polecam, za stosunkowo niska cene dostajemy flagowca, któremu według mnie nic nie brakuje i z którego korzysta sie bardzo przyjemnie. Myślę ze na ta chwile nie zamieniłbym go na zadnego innego androida, moze jedynie nowy IPhone ale to bardziej z czystej ciekawosci,bo takowego nigdy nie posiadalem prywatnie.
Telefon oceniam 8/10 a ponizej wady i zalety jakie zaobserwowałem po pół roku:

Zalety:
- niesamowicie wydajny, przez pol roku zadnej zadyszki czy zwiechy, system, aplikacje i gry dzialaja blyskawicznie,
- dobre tylnie aparaty, świetne zdjecia przez dzien przy lepszym i gorszym oświetleniu, calkiem dobre w nocy, przedni aparat to selfie tez niezly,
- swietny ekran amoled, dobre kolory, kat widzenia i bardzo plynny,
- dobre wykonanie i calkiem wytrzymały, spadl kilka razy w gratisowym etui i standardowym szkle hartowanym i nie ma ani rysy,
- poza tym: niezly glosnik, dobry dzwiek ze słuchawek, czyste rozmowy, niezly gps, szybki NFC.

Wady:
- czujnik linii papilarnych w ekranie mógłby byc szybszy, bez szkla hartowanego w miare ok, po zalozeniu delikatnie zwolnil
- bateria moglaby byc nieco wieksza, przy standardowym użytkowaniu wytrzyma od jednego do poltorej dnia
- aparat wystaje, ale mimo to nie ma na nim zadnej rysy po pol roku
- nakladka MIUI ma pare minusow, jak np. znikajace ikony powiadomień
.47.102.160 | 09 Oct 2019, 13:10

Jurek
Witam, mam telefon od maja i nagle się wyłączył nie da się go włączyć, pojawia się tylko ikonka MI i znika. Nie wiem co to może być. Może ktoś wie czy to wina oprogramowania czy może coś innego. Bateria miała z 90%. Da się jakoś to sprawdzić z poziomu komputera?
.43.198.236 | 02 Oct 2019, 18:10
Dark
Mam telefon od kilku miesięcy. Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne - wszystko na plus. Przede wszystkim, po prostu lubię ten telefon.
Jedyne dostrzeżone przez mnie wady to brak możliwości przesyłania plików przez Wifi Direct. W ustawieniach jest Wifi Direct i można połączyć z innym telefonem lub tabletem. Ale nie da się przesłać plików. Czytałem na forum, że trzeba zainstalować dodatkowe aplikacje. Próbowałem, ale nic to nie dało. Przesyłanie przez Bluetooth lub NFC to dramat z uwagi na czas przenoszenia plików.
Druga wada - wymieniana przez wielu autorów opinii - to wystający aparat, nawet przy założonym etui na tył telefonu. Obchodzę się ostrożnie i na razie nie porysował się. Ale mam obawy, że kiedyś się zarysuje. Z możliwością naklejenia folii na aparat - o czym pisała jedna osoba - jest tak, że kupiłem taką folię i została naklejona, podobnie jak na ekran. Ekran ma dużą powierzchnię i folia się trzyma. Natomiast powierzchnia aparatu jest bardzo mała, aparat wystaje. Przy wkładaniu i wyjmowaniu z kieszeni folia się odkleiła. Przypuszczam, że gdybym kupił i nakleił kolejną folię byłoby to samo.
.224.144.82 | 02 Oct 2019, 12:10

Wojciechcom
Telefon jest znakomity, użytkuje już prawie pół roku i nie mam z nim żadnych problemów. Używam go cały dzień, w tym dużo na nim gram a bateria mi wystarcza, nawet jakby miało braknąć energii to bardzo szybko można ją uzupełnić przez obecność Quick Charge.
Aparaty w telefonie są bardzo dobre, jakość filmów świetna, ale do zdjęć nocnych polecam ściągnąć Google camera ponieważ oryginalna aplikacja aparat jak narazie średnio radzi sobie w słabym świetle. Jak narazie wystające aparaty nie sprawiły mi żadnych problemów, na rynku dostępne są szkła ochronne na aparat jeśli ktoś się o niego martwi. Jedyne co bym chciał dodać to certyfikat IP68, ale telefon i tak oferuje baaaardzo dużo, na YouTube można zobaczyć film jak telefon radzi sobie z wodą i nie wypada wcale źle, jak na brak certyfikacji to nieźle mu poszło [...]. Ja swój egzemplarz kupiłem w dużej mierze po to, by grać i w tej dziedzinie nie zawiodłem się ani raz, Snapdragon 855 pracuje jak szalony. Bardzo podoba mi się nakładka MIUI, która ma wiele ciekawych funkcji, trzeba jednak wiedzieć, że czasami trzeba trochę pogrzebać, by dostać się do różnych funkcji. Ja na przykład miałem problem z płatnościami przez NFC, ale po chwili grzebania doszedłem do odpowiednich ustawień i wszystko działało jak należy. System ma sporo zabezpieczeń. Ogólnie nie żałuję ani trochę zakupu, telefon idealny jak za swoją cenę!!!
.187.227.231 | 26 Sep 2019, 00:09
Photon-t
Telefon jest sprawny, żwawy i jest OK.
Nie podoba mi się wystający obiektyw aparatu. Nie podoba mi się działanie czytnika linii papilarnych. W zasadzie działa poprawnie, jednak w przypadku aplikacji bankowej musiałem z niego zrezygnować. Czytnik przysłania widoczną w tym miejscu klawiaturę i w przypadku problemów z czytnikiem, nie można skorzystać z klawiatury. Mnie tak się zdarzyło i pomógł dopiero reset telefonu, abym mógł dostać się do banku. Nie tak to powinno wyglądać.
Działanie czytnika na pleckach - 10/10 (w innych telefonach)
Działanie czytnika w ekranie - 7/10 (Xiaomi Mi 9)
.156.129.123 | 16 Sep 2019, 10:09
Kretmg92
Powiem tak. Posiadając ten telefon i czytając negatywne opinie można się pośmiać. Albo są opłacane albo ludzie z zazdrości tak piszą bo to głównie posiadacze Samsungów nie wiem dlaczego.

Ten telefon tak na prawdę ma tylko jedną wadę. Wystający aparat.
Muzyka gra lepiej niż na LG G5 który był bardzo zachwalany za dźwięk. Fakt nie ruszając nic gra tragicznie, ale pogrzebać trochę i dźwięk powala.
Zdjęcia na automacie jak ameba w dzień pięknie, w gorszym świetle już gorzej ale trochę popracować i fotki są super.
Bateria bez spiny dzień, półtorej. Nie wiem czego ludzie oczekują. Ew oceniają po pojemności tak więc nie mieli tego telefonu w rękach dłużej niż chwycili na wystawie w media expert...

Szczerze mogę polecić mi9. Wraz z dziewczyną przesiedliśmy się z LG G5 i Samsung Galaxy s7edge i jesteśmy bardzo zadowoleni. A ja jestem wymagający. W tej cenie ciężko o coś lepszego.

Można pisać i pisać.
.235.3.125 | 14 Sep 2019, 22:09
ABC
Urządzenie jest fantastyczne. Korzystam z mi9 od miesiąca i mogę z czystym sumieniem polecić ten sprzęt. Pomimo dużego ekranu dobrze leży w dłoni. Jestem w stanie obsługiwać go jedną ręką. Bateria przy stałym użytkowaniu wystarcza mi na 8-9h pracy. Ładowarka dołączona do telefonu ładuje go ekspresowo. Wyjdę na chwilę na papierosa i mam już 30 procent więcej. Telefon jest również głośny, z czego bardzo się cieszę. Nie ma szans żeby nie usłyszeć budzika ;) System działa bezproblemowo, nigdy nie miałam żadnego zawieszenia, powiadomienia przychodzą w tej samej sekundzie co na komputer. Aparat prawdziwa żyleta. Nie wiem jaki jest sens kupować sprzęt za kilka tysięcy żeby robić selfie na Insta albo z rodzinnego wypadu w góry. W Mi9 aparat jest fenomenalny i potwierdza to również osoba, która zawodowo zajmuje się fotografią. Telefon ten jest świetną opcją dla każdej młodej osoby. Mam nadzieję, że posłuży mi długo.
.47.40.15 | 14 Sep 2019, 03:09
Danex
Kupiłem nowy egzemplarz i jestem zawiedziony .... Nie działa mi tak jakby 1/10 ekranu w sensie dotyku . Gdy zjadę na dół menu gdzie jest wifi pakiet danych i takie tam nie działa mi cały pasek ....nie reaguje na dotyk ktoś miał podobny problem ???
.172.233.35 | 12 Sep 2019, 06:09
Andy
Nie trzeba być wysłannikiem innych firm tylko wystarczy chwilę popracować z mi9 w biznesie żeby stwierdzić że ten telefon się nie nadaje do codziennej pracy. A aparat i pewne jego funkcje są po prostu niezbędne. W tej chwili używam dwóch telefonów s7 i mi9
Oczywiście s7 firmowy niezastąpiony a mi9 praktycznie leży bo nie nadaje się do profesjonalnego użytku przynajmniej z miui10
Zaznaczam ze nie mam żadnego interesu a opinia jest wynikiem."próby pracy" z tym niedopracowanym przynajmniej softowo telefonem. Facebook i youtube to nie wszystko. Biznesowe użytkowanie to potrzeba bezawaryjnego ciągłego działania odbierania tysięcy emaili poprawnego powiadamiania czy robienia zdjęć i to właśnie w makro a mi9 do tego po prostu się nie nadaje stąd negatyw!
.45.90.67 | 09 Sep 2019, 12:09

Wszystkich opinii: 48. Pokazuję od 1 do 10.