R E K L A M A

Samsung Galaxy A40
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 30. Pokazuję od 1 do 10.
43,3% 
 23,3% 
 33,3% 
___-____
Mam już ten telefon 2 dni i po przesiadce z Samsunga S5 mogę polecić ten telefon. Prezentuje się nowocześnie i stylowo. Odblokowanie twarzą działa w miarę dobrze ale ja odblokowywuje telefon odciskiem palca bo po pierwsze nie muszę wzbudzać telefonu przyciskiem z boku a po drugie działa do naprawdę super. Jeżeli chodzi o aparat naprawde fantastycznie. Zdjęcia są szczegółowe i nie rozważane. Szczególnie zaskoczyła mnie funkcja rozmazania tła przy selfie. Działa ta funkcja oszałamiająco. Sama prędkość działania nie jest jakaś kosmiczna ale to można już przeboleć przy takiej cenie. Ogólnie system prosty w obsłudze i nigdzie nie błądziłem. Telefon ma dużo opcji gestów co ułatwia korzystanie. W trosce o plecki planuje zakup etui. Kupiłem ten telefon za 800zl i jestem naprawdę zadowolony. Polecam.
.254.169.79 | 15 Aug 2019, 10:08
Galaxier
Jeżeli to cudo, to telefon ze średniej półki, to nieźle ten świat jest już zblazowany. Zależało mi na porządnym telefonie z niskim sar i bez czystego andka, bo przysłanie ekranu tam nie działa. Mam to wszystko, a do tego fenomenalny aparat, prędkość i dźwięk. Jestem zachwycony. Mogłem kupić powystawowego, legendarnego Samsunga s7 Edge w tej cenie, ale bez oryginalnej ładowarki, wsparcia i gwarancji - byłby to fatalny pomysł
.60.109.53 | 24 Jul 2019, 20:07

Iza
Podzielam opinię smuteczek, Samsung A40 słaby, po 2 m-cach użytkowania wrzuciłam telefon do torebki /telefon był w oryginalnym etui Samsunga/ i od środka jest pęknięcie - na zewnątrz szybka jest cała. Koszty naprawy wyliczone przez Orange to 380 zł. Porównując Samsung A3, który używałam 3 lata, który nie raz upadł szybką na kafelki - Samsung A 40 nie wart kupienia. Jest słabiutki - chyba tylko do postawienia na biurko.
.94.186.79 | 18 Jul 2019, 14:07
całkiem OK
Cześć,

Umieściłem już opinię na temat tego telefonu na łamach mgsm.pl. Pokuszę się o jej rozszerzenie po niemal 2 miesiącach użytkowania.

No więc: Aparat szerokokątny jest dość słaby, jeżeli chodzi o szczegółowość zdjęć. Kąt jest naprawdę imponujący, ale jednolite większe obszary, jak np. trawa, są bardzo rozmazane. Na ekranie smartfona tego nie widać, ale jeżeli cykacie fotki na wakacjach, to warto w miarę możliwości korzystać ze standardowego aparatu, bo zawód pojawi się później podczas oglądania zdjęć na PC. Za to aparat standardowy jest całkiem niezły. Nie oczekuję cudów podczas robienia zdjęć w nocy, ale w dzień jest całkiem nieźle zastępuje aparat kompaktowy: jest sporo detali, ostrość w porządku, usuwanie szumu przez oprogramowanie jest nienachalne, nie degraduje zdjęcia. Niezły jest też aparat do selfie. Rzadko z niego korzystam - ale ostatnio go sprawdziłem i stwierdzam, że jakość zdjęć pod względem szumu i ostrości jest porównywalna do tych zrobionych standardowym aparatem. Niestety jest gorzej jeżeli chodzi ilośc detali w cieniach - np. mój ciemny sweter wyszedł na zdjęciu jednolicie czarny. Obecnie bateria trzyma nieco lepiej niż na początku i w tym momencie nie jest ona już dla mnie problemem. Telefon nie jest zbyt szybki - przycina się przy odpalaniu aplikacji i przełączaniu się między nimi - jest to irytujące, ale da się z tym żyć. Potwierdzam problem z migającą kropką, na ekranie, jednakże od jakiegoś miesiąca jej nie widziałem. Może dlatego, że ostatnimi czasy nie było tak gorąco, a może jakaś aktualizacja pomogła. Korzystam z etui, ale nie mam naklejonego szkła ochronnego - na ekranie nie dostrzegam nawet najmniejszych rysek. GPS jest w porządku (co jest dla mnie ważne). Tryb ciemny menu - jak dla mnie jedyny słuszny - wygląda bardzo ładnie i z niego korzystam na codzień. Brakuje diody powiadomień. Ostatnio staram się odzwyczaić od powiadomień, więc mi to tak bardzo nie przeszkadza, jednak dioda LED, albo implementacja AOD, to żaden koszt, zatem brak któregoś z tych rozwiązań jest dla mnie kompletnie niezrozumiały. Podsumowując: od telefonu w cienie ~ 1000 zł nie można oczekiwać cudów. Obecnie pojawiło się kilka lepszych modeli, przede wszystkim Xiaomi Mi 9 SE (równie kompaktowy i z lepszym procesorem, niestety bez wyjścia jack) i pewnie na ten bym się zdecydował. Z perspektywy tych 2 miesięcy stwierdzam, że telefon jest bardzo OK, ale raczej więcej jak rok z nim nie wytrzymam. W przypadku poprzednich telefonów nie miałem takich myśli :) Pozdrawiam
.102.45.1 | 17 Jul 2019, 11:07
Mariusz
Niestety zawiodłem się na tym modelu.Po przeczytaniu wielu opini tutaj oraz na innych stronach skusiłem się na ten model.Co do mnie przemówiło ? Kompaktowy rozmiar ,bdb wykonanie mimo tworzywa sztucznego ,bdb aparat,wyświetlacz super amoled ,praktycznie bezramkowość.Co do bateri liczyłem na to co ludzie piszą czyli 1,5 dnia normalnego użytkowania :(

Natomiast dobiła mnie bateria ,wszystko wyłączone (nfc,włączona sieć 2G,ograniczyłem działanie procesora do 70 %, jasność 50 % ,i telefon mimo iż nie użytkowany to bateria w tle zżera 55 % w ciągu 7 godzin.Zaznaczam iż telefon całkiem nowy po jednym pełnym cyklu ładowania.

Jakieś pomysły ? Rady ?
.156.190.83 | 14 Jul 2019, 11:07
Mariusz
Kierując się dobrymi opiniami wziąłem w przedłużeniu umowy w Play.Najgorszy wybór jaki mogłem zrobić, bateria ze 100% w ciągu 3 godzin spadła do 68% telefon nie używany wszystko wyłączone, nfc,lokalizacja,ograniczone działanie procesora,sieć 2G itd,podświetlenie połowa. Ma ktoś podobnie ? Może jakieś porady ? Jeśli nie będę zmuszony zwrócić jest na to 30 dni
.156.190.83 | 14 Jul 2019, 00:07

a
Telefon użytkuję od ponad miesiąca, więc mogę się o nim wypowiedzieć. Na plus wielkość telefonu, idealnie mieści się w dłoni. Do tego ekran na prawie całej powierzchni co jest naprawdę praktyczne. Bardzo ładna jakość zdjęć z tyłu jak i z przodu, jednak aby mieć z przodu obiecane 25 mpx trzeba włączyć proporcje 3:4H. Plecki wykonane z plastiku, co dla mnie jest plusem. Fajnie wygląda kolor plecków- odbija na różne kolory. Sam telefon działa sprawnie i przyjemnie się korzysta. Ekran AMOLED, co widać od razu, jest jasny i ładnie oddaje kolory. Odcisk palca działa sprawnie, odblokowanie na twarz również. Przez cały czas użytkowania znalazłam tylko dwa minusy. Pierwszym jest częste wybudzanie się telefonu np. w kieszeni lub plecaku. Drugi, mało istotny, zauważyłam że jak są upały i ogólnie dosyć gorąco, na ekranie pojawia się mała kropka mająca ok. 0,5 cm średnicy migająca na szaro. Pojawia się to bardzo rzadko i przechodzi po kilku minutach. Telefon zdecydowanie wart swojej ceny. Wybierając telefon myślałam jeszcze o Redmi Note 7, ale jestem zadowolona z wyboru Samsunga A40. Polecam gorąco.
.64.181.94 | 07 Jul 2019, 17:07
Dex.
Telefon kupiony dwa miesiące temu, oddany na gwarancję a więc zacznijmy od wad
-brak wybudzania ekranu przy powiadomieniach np z messengera, potrzebna apka zewnętrzna
-ekran po zakończeniu połączenia wybudza się dość długo co jest denerwujące
-przy przewijaniu muzyki na ekranie blokady albo odblokowywaniu hasłem/odciskiem palca ekran sam z siebie robi się czarny trzeba zablokować i odblokować ponownie
-dość szybko się nagrzewał mimo że nie był używany intensywnie
-bateria ucieka szybciej niż Usain Bolt mimo że telefon jest w uśpieniu
-od czasu do czasu na ekranie pojawia się szara pulsująca kropka średnicy 1cm która sama znika
O zaletach pisać nie trzeba każdy kto choćby przelotne widział ten telefon albo czytał inne opinie to wie
.173.176.103 | 05 Jul 2019, 16:07
leg
Użytkuje kilka dni. O plusach nie będę pisał bo ogólnie znane. Z minusów to brak informacji o powiadomieniach. Dzisiaj niestety podczas przeglądania ekran zrobił się różowy i zaczął pulsować. Pomogło wyłączenie i ponowne załączenie. Może to jednorazowa wpadka?
.235.146.42 | 05 Jul 2019, 09:07
Wykopek
Telefon kupiłem w Orange. Bardzo ładnie wygląda, mały ekran daje rozmiar wielkości dłoni, ładnie się go trzyma. Zakrzywione boki dają wygodę używania.
Szybki, nic się nie zacina, sporo pamięci, czytnik działa szybko i bez problemu. Problem z tyłem, plecki szybko się rysują, ekran za to jest wytrzymalszy. Szybko się ładuje a bateria wystarcza na cały dzień przy słuchaniu muzyki czy jakimś internecie.
Jak na cenę 1100 zł się opłaca.
.171.38.129 | 26 Jun 2019, 09:06
Wszystkich opinii: 30. Pokazuję od 1 do 10.