R E K L A M A

Pentagram Monster X5
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 21 do 30.
52,5% 
 22,5% 
 25,0% 
hyh
kupiłem w grudniu koncowka roku i już jest w naprawie serwis plyta glowna i czekam...
.icpnet.pl | 03 Feb 2014, 17:02
pablo
Telefon fantastyczny. Na małej baterii 3 dni na dużej 6 dni bluetoth oczywiście cały czas włączony. Jakość ekranu rewelacyjna.
.adsl.inetia.pl | 29 Jan 2014, 18:01

piotrki
Jak dla mnie to całkowita kaszana. Zamówiony w sklepie [...]. Nie powiem czekał. Pierwsze sprawdzenie jeszcze w sklepie (rozpatrywany zakup na raty) - więc krótki test.
1 czy działa na obu kartach jednocześnie
2 ogólne działanie
3 możliwość przenoszenia app z markietu na karte sd.
I co? d.....pa. poznał obie karty PLUS i PLAY ale po wciśnięciu przycisku aplikacje tel się resetował. Potem kolejny reset zaraz po logowaniu i tak parę razy. Efekt: towar został w sklepie. Teraz wizualnie: całkiem fajne pudełko, cienkie przy bat 3000 mah i nie takie porażające jak się spodziewałem przy 6000 mah. Plastik kiepawy, ekran fajny. Przycisków prawie nie widać, a reklamowanej diody powiadomień prawie wcale. Cena wyw 870 pln i powiem, ze chyba lepiej zainwestować kolejne 400 w htc 600. Ten przynajmniej działał. Szkoda, bo wolałem wydać na polskiego składaka.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 Jan 2014, 22:01
Robert
Witam moja dziewczyna ma ten telefon i jest z niego zadowalana ja sam chcem kupić go bo wszyscy piszą że to badziewie i serwis gówniany może i tak lae jak kupujesz w sklepie to masz wszysko gdzieś 14 mają i koniec to sklep odpowiada za to. Zdjęcia złe coś tam nie tak ale za tąką kase to pokaż jaki telefon jest lepszy ?? jak chcesz zdjęcia roić kup aparat. NIE LEPSZEGO TELEFONU ZA TĄ KASĘ porostu nie ma a jak chcesz narzekać to kup sobie S4 lub Z1 i sie zamknij tylko nie jęcz ze za drogi jest. Jesteś odpowiedzialnym człowiekiem.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Jan 2014, 22:01

krzysio
Po tygodniu użytkowania mogę powiedzieć że:
+bateria
+ekran
+ogólna szybkość działania.
+cena
-dźwięk- chyba że korzystamy ze słuchawek wtedy jest ok.
-irytujące powiadomienia o braku aplikacji i słaba dioda powiadomień.

Reasumując: Dobry dla każdego kto chce mieć 5 cali a "mądrofona" ładować co 3 dni.
.dynamic.chello.pl | 19 Dec 2013, 15:12
Bunch
http://www.youtube.com/watch?v=Ol68evJ0rzM
Recenzja video. Pierwsza w sieci! W recenzji polecam również serwis mGSM.pl
Ok, na drodze wyjątku. Na Święta pod choinkę życzę nieco lepszego oświetlenia. Przydałoby się. (jf)
.2-0.pl | 07 Dec 2013, 09:12
Srolu
Witam. Telefon posiadam od 3 dni. Jak na razie wszystko śmiga super oprócz jednego: mam w slocie 1 (2G+3G) kartę SIM zagraniczną. W slocie 2 (tylko 2G) kartę polską. Problem w tym, że gdy ktoś do mnie dzwoni na slot 1 nie wyświetla mi się nazwa tej osoby z książki, tylko nr telefonu. Z drugą nie mam tego problemu. Nie mam włączonych żadnych blokad wyświetlania numeru itp u operatora. Na S3 nie mam tego problemu. Czy ktoś z użytkowników ma podobny problem? Dzwoniłem już do serwisu z tym problemem, ale muszę czekać na maila z odpowiedzią. Pozdrawiam
.bb.online.no | 03 Dec 2013, 16:12
Bohun
Z niecierpliwością czekałem na ten telefon. Co prawda mam monstera pierwszej generacji i raz był na gwarancji ponieważ nie mogłem wgrać aktualizacji systemu . Gwarancja w ciągu 14 dni czyli standard . Kurier na ich koszt więc naprawde ok . Nie wierzę w oczernianie ich serwisu, bo i kontakt i działanie ich jest ok . Telefonik spisuje się super, ale sprzedam go i kupię chyba kolejnego monsterka. Bardzo mi się podoba tylko czekam na jakiś konkretny test np wideo, gdzie ktoś go trzyma w ręku i pokaże jak to działa. Mam też takie pytanie czy jest możliwość w jakimś sklepie go obejrzeć pobawić się nim ?
.ip.netia.com.pl | 29 Nov 2013, 12:11
Robson
Do "mariusz"

Powiadasz , że aż 2 miesiące czekasz na telefon z gwarancji , doprawdy bardzo ciekawe...

Pentagram wypuścił ten telefon na POLSKI rynek 8 listopada .

Także , jak masz zamiar dalej oczerniać produkty , to znajdź sobie inne hobby np (filatelistyka) przynajmniej w tym "wyświetlacz" Ci nie padnie ;)


Telefonik posiadam od 2 dni , starałem się go skatować (technicznie) jak tylko mogłem i nie dałem rady , bateria mnie przerosła ;) , na telefonie posiadam już około 30-40 aplikacji i dalej nic nie muli . Wifi cały czas włączone , GPS śmiga jak szalony ... Telefon cudo , tylko jak dla mnie , mogliby na wszelki wypadek dorzucić 2gb ramu i 8-16 wewnętrznej , ale pewnie taki model nastanie ;)
.centertel.pl | 28 Nov 2013, 00:11
Furia
Sprzet zakupilem kilka dni temu, jestem też posiadaczem Pentagram Monster. Stwierdzam co następuje:
- Monster wygląda przy nim jak ziemniak, choć trzyma się go wygodniej. x5 ma niestety gładką obudowę, a że ręce mi się raczej nie pocą - przyczepność będzie co najmniej średnia.
- wygląd x5 bardziej "profesjonalny", przy obłych kształtach monstera
- sprawność świeżego systemu x5 vs monstera porównywalna. Po instalacji kilkunastu aplikacji zachował swą zręczność.
- widac różnicę jeśli chodzi o multitasking, czynności na których wykonanie trzeba było "czekać" choćby sekundę, teraz przeskakują płynnie.
- usprawniona aplikacja aparatu, płynne przejście z miniaturki do galerii.
- dioda LED, mimo że pojedyncza, raczej nie zawodzi.
- dołączone słuchawki wyglądają jak "stare dobre no-name za 3.5zł z kiosku", ale grają naprawde dobrze.
- Dioda powiadomień (przycisk menu)działa i ma się dobrze. Rozglądnę się później za możliwością przeróbek.
- root bezproblemowy
- do aplikacji systemowych dodano avast i kilka innych śmieci.
- zdjęcia porównywalne, video nie chce mi sie testować.
- android 4.1.2, ma sprytne funkcje.
- telefon naprawde działa płynnie, podczas gdy monster miewał okresy niedomagania.
- co do baterii nie przeprowadzalem zadnych testów, ale sądząc po tym, że monster woła o ładowarkę po tygodniu, to x5 nie powinien być gorszy.
- przez przypadek włączyłem język polski menu i ciągle wydaje się dosyć śmiesznie przetłumaczony.
- na temat GPS, BT i innych funkcji mogę wstępnie napisać, że nie działają gorzej od monstera.

Tyle po kilku dniach użytkowania, mogłem się rozwlec w recenzji, ale nie ma jeszcze zadnego artykułu na ten temat a mnie za to nie płacą ;) Pytania na mail. Pozdrawiam skromnie.
.adsl.inetia.pl | 26 Nov 2013, 14:11

Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 21 do 30.