R E K L A M A

Pentagram Monster P430-1
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 91 do 100.
51,9% 
 24,0% 
 24,0% 
Zjadacz nicków
Mam telefon już dwa miesiące. Telefon bije na głowę SGS3 i inne zabawki, które muszą być cały czas podpięte do ładowarki. To jedyny wybór dla świadomego użytkownika, może na arenie pozostaje jeszcze Lenovo P780. Oprócz baterii wszystko działa idealnie. GPS sprawdził się na szlaku i w trasie, WIFI+3g i dwie karty. Naprawdę za tą cenę - rewelacja. Mógłby tylko robić lepsze zdjęcia, ale i tak daje radę.
.eimperium.pl | 16 Jul 2013, 13:07
użytkownik
Mam go od soboty rano - ogólne wrażenie pozytywne, do wagi idzie się przyzwyczaić, oprogramowanie chodzi płynnie i bez niespodzianek a bateria (na której najbardziej mi zależało) miała 50% i do dzisiaj ma jeszcze 25% mimo wielu rozmów. Jedyny "kwiatek" to gubienie ustawienia dzwonka z karty SD dla SLOT2 o który pytam w dziale Pytania (bo może coś źle robię). Pozdrawiam
.tktelekom.pl | 09 Jul 2013, 11:07

Opinion
I to jest prawdziwy smartfon! Bateria po dwóch dniach normalnego użytkowania ma jeszcze 65% energii, są stale aktywne dwie karty - play i aero2. Oszczędność baterii sprowadza się tylko do wyłączenia podświetlenia, gdy nie jest to konieczne.
Na początku trochę przytłacza waga i grubość telefonu, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia. Przesiadłem się na niego z ZTE V970, w którym bateria trzymała przy moim użytkowaniu ledwo jeden dzień (a i to nie zawsze) i nie żałuję. Teraz mogę zabrać telefon w podróż i nie bać się o błyskawiczne rozładowanie!
Naprawdę warto dać 200zł więcej i cieszyć się wytrzymałą baterią niż kupować taniego smartfona, który będzie musiał spędzać więcej czasu na kablu niż bez niego.
Telefon jest bardzo solidnie wykonany. Trochę szkoda, że nie ma androida 4.1, tylko 4.0, ale to w niczym nie przeszkadza. Ładne kolory, niezły aparat, dobra jakość dzwięku w mp3. Czego chcieć więcej? Polecam!
.adsl.inetia.pl | 18 Jun 2013, 19:06
monster
Aparat 8mpx z podwójnym LEDem, bateria trzyma bez problemu 4 dni przy bardzo mocnym użytkowaniu telefonu, wydajność bardzo dobra a co najważniejsze dual sim i internet za darmo z aero2. Polecam wszystkim ten telefon!
.154.151.88 | 17 Jun 2013, 16:06

piterros
Posiadam go 5 miesięcy (zakupiony za raz po tym jak rzucili na sklepy 1-szą partię) i poza sporadycznymi zwiechami mankamentów nie zauważam. Ma wszystkie zalety nowoczesnego smartfona z tą różnicą że można się nimi cieszyć bez konieczności codziennego ładowania. Ładowarka samochodowa praktycznie przestała być potrzebna ponieważ nawet kilkugodzinna podróż z nawigacją nie robi na baterii większego wrażenia.

- większość gier działa bardzo płynnie,
- ekran wyraźny i jasny - bez zastrzeżeń,
- bogaty zestaw czujników,
- android bez niepotrzebnych śmieci,
- aparat - video bez szału ale zdjęcia przyzwoitej jakości,
- dwurdzeniowy procesor i grafika adreno radzą sobie w zasadzie ze wszystkim co sobie wymyślę.
- gbaryt i waga wytykane przez niektórych to dla mnie zaleta, telefon dobrze leży w dłoni i wydaje się być solidnie wykonany
Z doświadczenia wiem że Samsung Galaxy S Duos nie umywa się do Monstera pod żadnym względem mimo że cenę mają podobną...
.ip.netia.com.pl | 13 Jun 2013, 15:06
zadowolony
Super smartfon, bateria mi trzyma mi zazwyczaj 3 dni ale przy bardzo intensywnym używaniu telefonu! Dzięki dual sim mam jedną kartą operatora tel a drugą aero2 i mam internet za darmo w telefonie. Dodatkowo gdy jestem w terenie i potrzebuje internetu dla laptopa uruchamiam tethering na Monsterze i mam internet w laptopie za fri! Polecam wszystkim ten telefon. Miałem kiedyś Samsunga Galaxy S2 i moim zdaniem Monster w niczym mu nie ustępuje a ma 2 razy lepszą baterię no i można mieć neta w fonie za fri! Polecam!
.free.aero2.net.pl | 12 Jun 2013, 00:06
MaxMaksimow
Polecam. Mam tele od ponad 3 tygodni. Bateria jest mega, niedozakatowania. Wytrzymuje średnio 5 dni na full naladowaniu(6h ładowanie ale można to zmienić dokupując lepszą ładowarkę np 2 amperową, standartowa to 1 amper). Jedna rada powyłaczajcie wszystkie zbędne aplikacje bo pożre wam kase w trybie ekspresowym, wpłynie tez na szybkość działania i żywotność baterii. warto też wyłaczyć w ustawieniach transmisje danych komórkowych lub po przez licznik danych llimit ustawić na niski. Jedyny mankament to system android nie mam serca do tego systemu- stary symbian s40 bije go na głowę (przy tej mocy obliczeniowej symbian zwariowałby chyba ze szczęścia). Po za tym zielonym mankamentem wielki plus dla Monstera.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Jun 2013, 20:06
endriu
Telefon dla żony, ma go od środy (5dni) już z aktualizacją v1,5, ja tylko "bawiłem"się kilka dni szukaniem odpowiedniego modelu. Wybór padł na monstera, ze względu na 2 karty sim ,dużą baterię i aero 2, ponieważ zamówiłem w/w kartę, no i w miarę przystępną cenę ,jak na jego wyposażenie. To jej pierwszy telefon dotykowy, także pierwszy z androidem.

Teraz pierwsze podsumowanie "na gorąco".
Bateria po założeniu miała jeszcze 30 czy 40% pojemności, rozładowałem do końca, nawet jeśli telefon meldował o konieczności podłączenia do ładowarki, i tu jestem ogromnie zaskoczony , czytając inne opinie o baterii, 1 ładowanie trwało idealnie 10h, praktycznie co do minuty!!! drugi raz rozładowana do samego końca, niestety nie wiem kiedy się załadowała bo spałem w nocy, 3 raz rozładowana do samego konca i znów idealnie ładowała 10h tj: od 21 do 7 rano, praktycznie co do minuty.

Rozładowywałem non-stop 24 godziny na dobę, bez przerw i wyłaczania, co prawda bez rozmów i esemesów, ale za to na ciągłym wi-fi (internet i skype), bardzo często angry birds, i na okrągło film avatar (1,5gb), wielu aplikacji nie zamykałem specjalnie, bloototh ze 2 razy, wyświetlacz często na full, telefon wytrzymywał pełne 24 godziny..... niech to każdy oceni sam........dużo to czy mało.....gdybym go oszczędzał tylko rozmowy i sms, czasami skype powinien tak myślę wytrzymać spokojnie ze 3-5 dni.
Wyświetlacz super, duży jeśli ktoś chce lepszy dotyk niech zdejmie folie są 2 naklejone. Rozdzielczość i czytanie netu bardzo dobre. Na razie nie testowłaem na 2 kartach tylko na jedne orange, (aero jeszcze nie doszedł) ,plus karta pamięci tylko 2gb (za mała). Spasowanie obudowy super, zdjęcia bardzo dobre . Bez problemu z zasięgiem gsm. Jeśli dla mojej żony nie jest za duży i za ciężki, to innym też będzie pasował.
Ja nie narzekam na "gołego" androida, dla żony wystarczającą ilość aplikacji (nie zawiesił się), chcę wgrać jeszcze tylko jakiegoś bezpłatnego antywirusa. Teraz o tym co mnie trochę wnerwia:
- karta pamięci ukryta wewnątrz, trzeba rozłożyć monsterka żeby się do niej dostać
- troche słaby sygnał z wi-fi , na laptopie melduje widoczność znakomitą , na monsterku dostateczną, nie wiem czym to jest spowodowane na yt odtwarza dobre 50% filmu w całości bez zająknięcia, później zaczyna "kręcić i kręcić", nie wiem czy to wina łącza, fona czy routera (skype z wideo działa super na routerze)...!
P.S. Telefon rozładowany i doładowany do końca po raz 4, pełne ładowanie trwało tym razem troche krócej od 21.15 do 6.55 do 100%. Jak ktoś nie boi się zaryzykować polecam!
.macrosat.pl | 05 Jun 2013, 09:06
Marung69
podejrzewam że ten telefon dysponuje lampą błyskowa wykonaną w technologii LED. Pozdrawiam
.nplay.net.pl | 16 May 2013, 14:05
Piotrek
Dokładam się do poniższych opinii.
Posiadam taki telefon od 2 tygodni, działa bardzo dobrze tylko ze zdjęciami i nagrywaniem jest trochę gorzej. Przy ustawieniu max rozdzielczości zdjęcia czasem wychodzą zamazane nie koniecznie gdy jest się w ruchu. Poza tym działa dobrze nie zacina się i nie zawiesza. Dobra czułość na dotyk. Wyświetlacz wyświetla dobrze najdrobniejsze szczegóły. Bateria trzyma średnio do 3 dni przy częstym korzystaniu z internetu przez WiFi.

Plusy:
- Bardzo ciężko jest zakatować baterię w jeden dzień.
- Dobra jakość rozmów
- Działa jednocześnie na dwóch kartach SIM.
- Duży wyświetlacz 4,3"
- Jakość zdjęć i nagrywanych filmów -przeciętna
- Bardzo dobrze dopasowana obudowa telefonu.

Minusy:
- Duża waga telefonu
- Długi czas ładowania do 6 godzin
.ip.xcore.pl | 05 May 2013, 11:05

Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 91 do 100.