R E K L A M A

Pentagram Monster P430-1
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 81 do 90.
51,9% 
 24,0% 
 24,0% 
exevo
Mam go tydzień. Poprzedni mój telefon to HTC Evo 3D. Na jego tle Monster pozytywnie zaskoczył.
Ładowałem go w poniedziałek. Wytrzymał do dzisiaj (piątek), przy standardowym jak na mnie użytkowaniu (poczta, kilka ,,zaglądnięć'' do sieci, jakaś godzinka muzyki dziennie, trochę grzebania przy aplikacjach itd). Evo bez szans. Lepszy głośnik. Lepszy aparat (2D oczywiście). Na dołączonych słuchawkach dużo lepsza jakość dźwięku niż w Evo. Goły Android też mi spasował, choć bałem się bom przyzwyczajony do Sense'a. Wyświetlacz o,k.
Na razie bez zawiechy, co w Evo mi się zdarzało i kończyło wyciąganiem baterii dość często.
Jakość do ceny rewelacja.
Wkurza mnie brak dedykowanej skorupy. Wykonanie z plastiku mi nie przeszkadza, bo w Evo aluminiowa ramka szybko się odkleiła i działała mi na nerwy. Najpiękniejszy nie jest, ale solidny na pewno.
Mógłby mieć więcej RAM-u (chociaż przy moim użytkowaniu nie musi, ale jak ktoś wyciska z fona maxa, może to być problem).
.echostar.pl | 06 Sep 2013, 17:09
kodzi
Po destrukcji monstera poprzez upadek jegomościa na kafle w łaźni stwierdzam, że był to bardzo dobry smartfon bardzo miły w obsłudze i z bardzo dobrym głośnikiem zewnętrznym jakość dźwięku bardzo dobra jak i przy muzie i przy połączeniach głośnomówiących. teraz używam sony xperia z i tęsknię za monsterem był fajny :-(
.dynamic.chello.pl | 31 Aug 2013, 00:08

jar
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie monster,b. dobra bateria, dual sim aparat ok wszystko bardzo dobrze działa. Za takie pieniądze nie ma nic lepszego :)
.204.51.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 27 Aug 2013, 12:08
sonic
Witam, na początku chcę napisać, że odwalacie kawał dobrej roboty dotyczącej znajdywania info o telefonach i rozwijaniu serwisu Szacun! Mam również takie pytanko czy znaleźliście coś a'propo wartości SAR do tego telefonu, bo moje poszukiwania skończyły się tym, że do dziś nie wiem ;) Jeżeli macie jakieś informację będę wdzięczny (pewnie nie tylko ja) gdy zamieścicie je na waszej stronie. Pozdrawiam.
Dziękuję za dobre słowo. Mieliśmy spore wątpliwości co do umieszczenia tego modelu w ogóle. Przeważyła obietnica polskiego dystrybutora - mieli przysłać telefon do testów. Nie przysłali. Obawiam się, że w ogólnodostępnych online materiałach nie ma informacji o SAR. Ani w specyfikacji, ani w skróconej instrukcji. Dziś jest już nieco późno. Spróbuję jutro poszukać. Jeśli się uda - wartość parametru zostanie zamieszczona na karcie. (jf)
.28.48.83.iwacom.net.pl | 13 Aug 2013, 15:08

Gr3g
Użytkuję telefon od jakichś dwóch tygodni i muszę powiedzieć, że jest to mój pierwszy smartphone, dlatego moja opinia może być nieobiektywna ;)

Do rzeczy: wydajność: GTA 3 trzeba zejść z detalami na low/medium troszkę niższą rozdzielczość i sporo "view distance", aby cieszyć się płynna rozgrywką
Another World - działa płynnie, ale dźwięk zostawia nieprzyjemny pogłos (podobnie jak w recenzji Monstera na yt Most Wanted). Carmageddon działa płynnie i przyjemnie
Ogólnie da się grać, ale 1gb ramu by się przydał. Adreno 203 także troszkę odstaje, ale nie ma tragedii sporadycznie można usiąść i pograć sobie dla relaksu czy w podróży. W porównaniu do Galaxy SIII mini (choć ma mniejszą rozdzielczość) na korzyść Galaxy o dziwo - może chodzi o optymalizację, bo poza 1gb ramu parametry ma podobne w Antutu wynik ten sam - ok. 6800 pkt. Wydajność 3,5 / 5

Wyświetlacz: IPS daje radę w rozdzielczości 960 x 540 nieźle odwzorowuje kolory nawet w słoneczny dzień przy podbiciu jasności coś widać. Super kąty widzenia. 4,5/5

Aparat - nie spodziewałem się, że w telefonie z taką ceną znajdzie się tak dobry aparat (jak na telefon) 8mpx przy dobrym oświetleniu zdjęcia są wyraźne. Autofocus działa sprawnie, kiedy robi się ciemniej jakość zdjęć mocno spada, ale podejrzewam, że tak jest wszędzie. Do tego podwójna lampa LED (dobra na nocnego grilla ;) ). Nagrywanie filmów w porządku, w HD niestety niezbyt płynnie - wygląda na ok. 15 klatek, w niższej rozdzielczości już nieźle. 4/5

Bateria - Główny powód kupna tego telefonu - 4100mAh robi wrażenie. Telefon trzyma ok. 5 dni użytkownia "normalnego" tj. max 0,5 - 1 godzina grania dziennie, godzina wifi, kilka fotek i jakieś tam rozmowy sms-y. Dla mnie to super wynik. Oczywiście przy ostrym graniu, komunikatorach i 3g nie spodziewajmy się wyniku większego niż 2-3 dni, ale każdy inny telefon padłby w jeden dzień. Dodatkowo 100 godzin rozmów nie wydaje się być przesadą w specyfikacji - podczas rozmowy ekran jest wyłączony i faktycznie nie zauważyłem zbytniego eksploatowania baterii. 5+/5

Dodatkowo dual-sim także kolejny operator, zagraniczny numer lub darmowy Internet Aero2 (aktualnie czekam na sim) do końca 2016r. +1

Telefon oceniam na mocne 4/5. Następny smartphone to minimalnie 1gb Ram, może być ciut lepszy procesor, Adreno z serii 3XX z dual-simem i właśnie baterią 3000mAh - 4000mAh. Kwalifikowałby się Pentagram Combo 4-core, ale poczekam na jakąś obszerniejszą recenzję. Niestety Pentagram nie kwapi się do rozsyłania próbek, mimo że telefon jest już w sprzedaży. Ogólnie ze swojej strony polecam dla ludzi, którzy cenią sobie praktyczność zamiast lansu i bajerów :)
.188.28.99 | 12 Aug 2013, 11:08
piciek
Używam go już kilka miesięcy. Jak dla mnie największy atut to dwie karty sim i obsługa Aero2. Co prawda przy dwóch kartach trudno oczekiwać, żeby wytrzymywał tydzień, mnie przy dość intensywnym używaniu wytrzymuje jakieś 2 dni.

Nie będzie to niestety dobry wybór dla osób, które chcą używać telefonu jako konsoli do gier, testowałem i niestety w tym względzie telefon nie daje rady.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 Aug 2013, 12:08
kreska
Ja uzywam tego telefonu od okolo poltora tygodnia. Bateria dziala dlugo - laduje go raz w tygodniu tylko. Generalnie nie ma z nim problemow. W galeri raz cos sie stalo ze jak klikalem na zdjecie, to sie wylaczala z jakiegos powodu i musialem zrobic restart, ale tak generalnie to tylko tyle. Nie korzystalem jeszcze z transmisji danych po sieci
.tvk.torun.pl | 08 Aug 2013, 00:08
Przemek
Ja niestety nie mam dobrego zdania o tym telefonie. Używam go już od około pół roku (z przerwą na reklamację).

O ile duża bateria jest tutaj atutem, to niestety jak człowiek nie ma w przyzwyczajeniu ładowania tel codziennie to potem może się niemile zaskoczyć jak trzeba go użyć a nagle nie ma jak - niestety ładowanie jest uciążliwie długie.

Największym mankamentem tego telefonu jest to, że potrafi się sam wyłączać (lub zresetować) jakby nigdy nic i żeby go ponownie uruchomić potrzebne jest wyjęcie i włożenie baterii. Myślałem, że to moja wina, ale po reklamacji telefonu w serwisie (tu pozytywnie bo dali mi nową sztukę) wszystko wyglądało tak samo.
Dzięki temu niestety kilka razy nie zadzwonił mi rano budzik :/

Zdarza się też, że gubi podczas używania internetu giną strzałki od pobierania i wysyłania danych, pomimo tego, że zasięg oraz sygnał jest (pomaga odczekanie ok 20 min lub reset telefonu).

Poza tym telefon działa ok, ale powyższe wady są niestety nie do przyjęcia przeze mnie.
.t-mobile.pl | 07 Aug 2013, 11:08
ZAINTERESOWANY
do MaxMaksimow""

jeśłi mogłbyś przybliżyć, o jakich aplikacjach mowisz {zbędnych} jeśłi mogę prosić o pomoc to daj znać o jakich aplikacjach piszesz... jestem zainteresowany kupnem tego telefonu, po opiniach ludzi widze że ta bateria to nie kit, a nie ustępuję bajerami troszkę lepszym zabawka...

jestem tylko ciekaw jak z tym aparatem w rzeczywistości czy zwykłe zdjęcia na odległość"ręki" wychodzą przyzwoicie??
.adsl.inetia.pl | 31 Jul 2013, 22:07
piecyk
Mam problem zgrywam kontakty i przy polaczeniach niewiem kto ddzwoni pojawiaja mi sie same numery umie ktos to wytlumaczyc?
.148.35.146 | 27 Jul 2013, 20:07

Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 81 do 90.