R E K L A M A

Pentagram Combo 4-core
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 91. Pokazuję od 71 do 80.
51,6% 
 30,8% 
 17,6% 
alnharm
Nie rozumiem krytyki na temat tego modelu, co znajdziesz u konkurencji za tą cenę? Powiedzmy sony xperia sola, 4 razy mniej rdzeni, 2 razy mniej RAMu,a i tak jest wychwalany. To że telefon jest od mało znanego producenta to ludzie myślą ,że musi być (co najmniej) 2 razy tańszy.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 Dec 2013, 17:12
kacpi69
Telefonu używam od miesiąca. Jestem jak najbardziej zadowolony. Android śmiga aż miło ale to tylko zrobieniu roota i ustawieniu przez program No-frills CPU Control taktowania na stałe na 4x1.2GHZ. W efekcie mam w ręku telefon który z zacięciami nie ma nic wspólnego. Wiadomo, coś kosztem czegoś, teraz na stałe przerzuciłem się na baterię 3000mAh, bo wzrosło zużycie energii przez procesor. Na tak przygotowanym Combo bateria FAT wytrzymuje ponad dwie doby (często wifi, odtwarzacz, jakaś gierka) a bateria slim do 24h. Fabryczny android jest trochę nudny, lecz polecam zapoznanie się z takim dobrodziejstwem jak ADW Launcher, które z Combo robi S3 :).
Minusy? Słaby aparat przy gorszym oświetleniu, słaba dioda (nawet jak na latarkę) i nic więcej :)
.eltronik.net.pl | 21 Nov 2013, 02:11

golibroda
Przed zakupem jakiegokolwiek telefonu zastanówcie się do czego ma służyć czy do dzwonienia czy do robienia zdjęć: (tu radzę zaopatrzyć się w cyfrówkę) muzyka: (też radzę zaopatrzyć się w solidny odtwarzacz) i nie biadolić później, że to do niczego się nie nadaje bo tak naprawdę żaden telefon nie spełnia do końca tych funkcji. Ja osobiście mam ten model telefonu (kupiłem z ciekawości) i nic do tej pory nie zauważyłem żeby coś szwankowało, pewnie że są takie problemy jak słaba dioda doświetlająca przy aparacie - to jakiś żart, system nie jest w 100% spolszczony, ale z tym da się żyć i nie ma tragedii no i cena: za 460 zł
to co za to można kupić?
Oprogramowanie jest czyste nie ma tam zainstalowanych śmieci tylko to co potrzebne, więc radzę nie instalować zbędnych gniotów z play google, bo Android 4.1 Jelly Bean zainstalowany na tym telefonie będzie się dziwnie zachowywał - po prostu niektóre aplikacje - szpiegi "gryzą się ze sobą", a serwis tylko te aplikacje usunie i telefon powraca do normalnego "życia"! uwierzcie mi a będziecie mieli spokój z serwisami. Ja miałem różne modele telefonów i żaden jeszcze serwisu nie widział :)

P.S.
Jeśli chcesz mieć telefon stabilny to tylko windows8 lub powrót do starego poczciwego niezawodnego symbiana :-) Pozdrawiam.
.free.aero2.net.pl | 20 Nov 2013, 17:11
banszuc
Z góry przepraszam za spam, ale właśnie dzwonił brat z informacją że od kilku minut nie może się do mnie dodzwonić bo.... telefon samoistnie kończył wybieranie numeru.... współczuje mu bo jedzie po raz 3 do reklamacji...Pozdrawiam
.free.aero2.net.pl | 20 Nov 2013, 14:11

banszuc
Witam.
Telefon kupiłem w sierpniu więc kilka miesięcy użytkowania mam za sobą. Opinia jaką wystawię oraz uwagi są podyktowane moimi spostrzeżeniami.
Do PLUSÓW zaliczyć trzeba:
- procesor x4 + 1 GB Rom-u daje nam dużą szybkość bez zawieszania czy innego spowolnienia fona,
- Android w miarę "czysty" bez zbędnych "ulepszaczy",
- Dual sim super sprawa np AERO 2 (choć trzeba przyznać że pomimo aktywości obu kart na raz, w momencie odbioru rozmowy AERO 2 się wyłącza !!!)
- 2 szt baterii tj. 1300 mAh i 3000 mAh + 2 szt obudowy,
- obudowa mimo że z tworzywa jest w miarę dobrze spasowana i nie jest Glass więc nie ma śladów palców na nim,
- możliwość hotspot-a,
- WiFi bez zarzutu,
- GPS w miarę szybko łapie Fixa i dość dokładny, lecz aby nie było za kolorowo długi czas pierwszego złapania sygnału GPS po wgraniu nawigacji,
i to chyba wszystko z +

Czas na MINUSY:
- wyświetlacz słabe kąty widzenia,
- jasność zadowalająca w pomieszczeniach i pochmurnej pogodzie, ale w jasny słoneczny dzień jak dla mnie porażka,
- bateria 3000 mAh(zaznaczam że to w moim przypadku) niestety nie powala na kolana mimo dumnych zapowiedzi, 24h to max ale podkreślam u mnie ma ciężko 8h hotsot-a i dużo telefonów,
- aparat foto w dobrym oświetleniu zdjęcia wychodzą OK, lecz jeżeli jest pochmurno lub ciemno to zdjęcia są do bani,
- lampa diodowa to jakaś kpina bo nawet nie jest w stanie za bardzo robić jako latarka, a co dopiero jako lampa doświetlająca zdjęcia w aparacie,
- w/g mnie slot na karę GSM powinien być nr 1, a na kartę np Areo2 powinien być nr 2 - tak bynajmiej wygląda to intuicyjnie ale w realu jest całkiem na odwrót i nie można tego zamienić bo Aero2 nie zadziała w slocie nr 2,
- słuchawki nie urywają "uszu" odnośnie jakości dzwięku,
- no i wisienki na torcie a mianowicie DOTYK sam w sobie jest wystarczający ale jest takie MAŁE ALE, telefon podczas wysyłania napisanego SMS-a SAM ZACZYNA ŻYĆ WŁASNYM ŻYCIEM i sam stawia znaki bez ładu i składu w nowym SMSie (tak miałem ja i był to jeden z powodów reklamacji),
- następna wisienka to to że podczas wybierania numeru telefonu SAM SAMOISTNIE KOŃCZYŁ JEGO WYBIERANIE!!! doszło do tego, że aby zadzwonić to za 9-10 razem dopiero wybrał i połączył z numerem (to był drugi powód reklamacji)
- serwis w moim przypadku nie mogę co prawda narzekać na serwis, bo po zgłoszeniu w/w problemów nie minęło 3 tygodnie, a dostałem informację ze sklepu RTV AGD gdzie go zakupiłem, o wymianie na nowy, inny model lub inny telefon ale takie same objawy i taka sama reklamacja ze strony mojego brata zakończyła się:
1 reklamacja (ponad 2 miesiące oczekiwania- to jakiś żart) - wymiana płyty głównej i nowe oprogramowanie, jako ze po 24h użytkowania problem powrócił
2 reklamacja (około miesiąca oczekiwania)- nowe oprogramowanie (nie wiem jak działa bo wczoraj go odebrał)

Reasumując osobiście jestem NIE zadowolony z mojego modelu, być może był wadliwy i stąd ta ocena, ale jeśli spojrzeć na to bez bezstronnie, to za te pieniądze (599zł tyle dałem) i przy modelu bez wad, można go zakupić i być szczęśliwym jego posiadaczem, jak mój serdeczny kolega Baster, który też go zakupił we wrześniu i jest jak dotąd bez wad opisanych przeze mnie. Dziękuje wszystkim którzy doczytali do końca moich wypocin
.free.aero2.net.pl | 20 Nov 2013, 13:11
Mario1315
Telefon używam ponad tydzień i stwierdzam że jestem mile zaskoczony. Za taką cenę otrzymać telefon który trzyma 5 dni na baterii 3000 mAh bez ładowania(wyłączany na nos, używany w trybie wzbudzonym 2h dziennie+ internet +2 sim). Działa płynnie, zarówno aplikacje jaki i interfejs. Jedyny problem jest taki iż gdy wykonamy aktualizację (ja dopiero wtedy to zauważyłem) telefon jakby sam sobie klika czasem, nie wiem z czego to wynika ale można wyeliminować ten problem po wpisaniu kilku komend kalibracyjnych dostępnych na forach. Wyświetlacz dobrej jakości i jasności, obraz widoczny w ostrym słońcu, kąty zadowalające(nikt raczej nie pisze wiadomości pod kontem 45 stopni). Jedynym dużym minusem jest fakt braku wysączenia dźwięku migawki i ostrzenia aparatu (nawet jeżeli używamy telefonu w trybie cichym czy wibracji). Dla kogo ten telefon: myślę że skierowany jest głównie do ludzi szukających telefonu do dzwonienia z mocną baterią ale również mającego dużą moc obliczeniową. Jego cena a raczej jej wysokość uzależniona jest głównie od małej skali marketingu firmy gdyż telefon nie występuje w żadnej z sieci komórkowych, nie ma również jego reklam w mas mediach jak i marka nie jest renomowana. Obecnie rynek promuje 2 czy 3 firmy sprzedające telefony ale zaraz za taki flagowiec będę miał 3 a nawet 4 czy 5 Pentagramów Combo.
Polecam serdecznie telefon młody jak i osobą związanym z biznesem.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 Nov 2013, 15:11
Bucyrus
Telefon mam w użyciu od tygodnia, założyłem w nim baterię "fat", faktycznie potężną. Wytrzymuje wiele, a urządzenie nie jest grubsze od poprzednio używanej Motoroli Defy.
Wykonanie jest solidne i pod tym względem nie ma się czego doczepić, jedynie fabryczną folię warto wymienić na jakąś twardszą, bo łatwo się rysuje.
Działanie jest płynne, zero przycięć, kolory wyświetlają się bardzo ładnie, aparat jednak robi przeciętne zdjęcia. Jakość dźwięku nie powala, ale to przecież nie zestaw "hajfi" ;)
Problemy na jakie się natykam to sieć Play w której jestem, telefon lubi zmieniać sieć gdy tylko jedna zrobi się nieco słabsza i ostatecznie zdarza się że upłynie chwila gdy z powrotem będę miał zasięg.

Ogółem mogę uznać Combo za bardzo dobry telefon, stosunek cena/parametry to jego ogromny plus.
.253.226.121 | 18 Nov 2013, 18:11
Bardzo dobry telefon
Witam!
Potwierdzam to co piszę mój poprzednik.

Telefon jest Genialny, długo szukałem, przebierałem, zbierałem opinię i oglądałem kilkanaście telefonów.

Pentagram za tę cenę a takimi parametrami jest po porostu najlepszy i koniec, kropka.


Cechy:

- Bateria: Wisienka na torcie! niech się Samsungi schowają ze swoimi pół dniowymi bateryjkami dla mrówek. 3000mAh to istna bajka, trzyma jak smok. W końcu tel to telefon, zawsze mogę na niego liczyć. A nawet jak po 5 dniach padnie i nie znajdę zapomnianej już ładowarki to w komplecie producent daję drugą 1300mAh w razie co :D

- Wydajność: Ten tel zasuwa jak przecinak, nic się nie tnie! 1.2 GHz + 1G Ram - naprawdę po przesiadce z droższego telefonu jest się w szoku. Bajeczka !!!

- Obudowa: może plastikowa ale co z tego, z wypasionym telefonem obchodziłem się jak z jajkiem. Pentagram-a rzucę na stół i mam wszystko gdzieś. Fajny chropowaty plastik jest odporny na byle jakie zadrapania.

- Wyświetlacz: z tymi kątami widzenia to chyba przesada, wszystko ładnie widać a przecież na patrzymy na telefon pod kątem 45 stopni! Czego wy ludzie chcecie. Mnie nawet podoba się fakt że w tramwaju nikt z boku nie zobaczy co piszę w sms-ie. Ja widzę wszystko perfekcyjnie.

- Dotyk: nie wiem o ca cały ten szum, u mnie wszystko pięknie działa aż miło.

- Android: Goły Android bez po instalowanych głupot jak w samsungach i innych "markowych" przereklamowanych badziewiach. Samsung dual 7562 dla przykładu. Wiesza się przez ten syf do 5 razy dziennie. I to jeszcze nic. Tutaj sam wrzucam to co mnie interesuje z Google Play.

- Interfejs: Sam interfejs jak i książka są już bardzo dobre, intuicyjne, szybkie, czytelne i przejrzyste aż chce się gdzieś telefonować.

- Bluetooth 4.0: zasuwa aż miło, szybko się łączy z samochodem. Ogólnie ok. Podobno jakość audio jest kiepska ale tego nie sprawdzałem.

- GPS: Tutaj lipa, długo szuka sygnału i słabo się odnajduje.
Może po aktualizacji oprogramowania będzie lepiej.

- Aparat: Zdjęcia przeciętnej jakości ale mnie to wystarcza. Nie spodziewam się cudów wianków za 500zł.

- Dual Sim: Używam z kartą Prywatną i Służbową. Sama przyjemność posiadania jednego telefonu. Nic się nie tnie ani zawiesza. Wszystko działa bardzo ładnie. Przyjemna obsługa.

- Jakość rozmów: Mega pozytywne wrażenie, słychać wyraźnie rozmówcę i on słyszy nas równie dobrze. Używam telefon głównie do rozmów.

- Praktyczność na co dzień: ranty zaokrąglone, wyświetlacz 4 Cale. Można go nosić w kieszeniach spodni bez ich niszczenia. W tel z Ostrymi narożnikami kieszenie się niszczą, a ranty wbijają się w nogi jak i w j..a podczas siadania :D

Podsumowując, telefon bardzo dobry, dla ludzi potrzebujących praktycznego urządzenia, z którego można normalnie dzwonić, nie ładować na każdym kroku, bardzo wydajny, dobrze zbudowany.

Śmiało można kupować lepiej za takie pieniądze z Dual Sim nie znajdziecie.
.sta.asta-net.com.pl | 02 Nov 2013, 13:11
Rzmeej
Witam serdecznie!
Zacznę od tego, że Combo używam od około dwóch tygodni. Jest to mój drugi smartphone z androidem ? wcześniej miałem SE Xperie x8. Po tych około 2 tygodniach chciałem się podzielić opinią na temat tegoż sprzętu. Będzie to moja bardzo, ale to bardzo subiektywna opinia, przepełniona porównaniami (choć starałem się to zminimalizować).
Combo zakupiłem na portalu aukcyjnym za 499zł, co już jest bardzo dużym plusem. Do kolejnych plusów zaliczę:
baterie ? na pierwszy ogień poszła ta mniejsza o pojemności 1300mAh, gdzie przy moim standardowym użytkowaniu wytrzymała około doby. Później sięgnąłem po jej pojemniejszą siostrę, tj. 3000mAh. Po czterech dobach zastanawiam się gdzie podziałem ładowarkę, bo pewnie za dwie doby będzie potrzebna ;). Dawno nie miałem słuchawki, która dawałaby mi tyle satysfakcji po jednym naładowaniu baterii.
Szybkość działania systemu ? w życiu nie sądziłem, że android może tak śmigać. Wszystko uruchamia się w mgnieniu oka. Nie ma jakichś przestojów, zamyśleń systemu ? klikam i jest (wcześniej doświadczałem tego za często). Jednak 4 rdzenie i giga ramu swoje robi ;).
Ekran ? niektórzy narzekają, ok ? rozumiem, że testowali inne smartphony i mają porównanie. Ja mam ino z moją starą xperią i stwierdzam, że ekran nie jest zły. Może kąty widzenia nie są perfekcyjne, ale widać wyraźnie wszystko, nawet na dworze.
Ktoś może stwierdzić, że obudowa plastikowa, itd. Dla mnie ta obudowa, mimo że plastikowa też jest na plus, bo ? plastik jest solidny, nie sprawia wrażenia, że za chwilę się w rękach rozsypie podczas zmiany baterii i tylnej klapki. Dobrze leży w dłoni ? tylna pokrywa jest chropowata (coś na kształt tylnej pokrywy z nokii e51). Spasowanie jest super ? jestem dość aktywnym fizycznie użytkownikiem i po tych dwóch tygodniach, gdzie słuchawka była narażona na różne dziwne zachowania w kieszeni spodni, nie zauważyłem trzeszczenia itp.
Pudełko - mnie w ogóle wyrwało z butów ? rzadko się widuje tak pięknie zapakowany telefon. Czarne, stylowe, perfekcyjne :) Prawie jak na pierścionek zaręczynowy ;).
Dołączone słuchawki ? to pierwszy tel (poza nokia n95), gdzie po podłączeniu oryginalnych słuchawek i włączeniu muzyki usłyszałem basy! To po prostu się ostatnio nie zdarza ;). Jak odkryłem, że jest equalizer, to w ogóle zwariowałem.. Na marginesie mam od dawna odtwarzacz mp3 od pentagrama i muzyka odtwarzana z niego nie dorasta do pięt tej odtwarzanej z Combo :)
slot na druga kartę SIM (nadmienię, że osobiście używam tylko jednej)
Wad też się nie da ukryć, więc te które zaobserwowałem opiszę:
GPS ? łapie dłużej fixa, niż ja palę papierosa (palę setki). Wręcz makabra. Jak już złapie, to jednak nie wierzę w to co pokazuje.
Czasami odłącza mi się samoczynnie karta SD. Nie wiem dlaczego. Złe gniazdo albo coś.
dioda doświetlająca zdjęcia ? nie spełnia zadania, działa jedynie jako latarka.
Podświetlenie ekranu ? czasami się dziwnie zachowuje
Podsumowanie:
jeśli chcesz tani i wydajny smartphone z androidem, to Combo spełnia oczekiwania.
Dobra (wersja fat) bateria tylko utrzymuje w tym przekonaniu
ekran 4 cale ? widać wszystko, co potrzeba :)
wydajność ? 4 rdzenie i 1 giga ramu
cena!
Miałem do wyboru kilka modeli słuchawek z podobnymi parametrami (tylko za dużo większą kasę), ale znalazłem Combo i tamte okazały się jakieś takie.. Słabe. Za tą cenę, polecam każdemu!
.lss.net.pl | 01 Nov 2013, 15:11
misza
Do KrzychoGK piszesz że telefon Cię czaruję? chłopie no co Ty albo pierwszy raz masz telefon (bez obrazy) z androidem albo myślisz że za taką kasę to będzie full wypas :-)
Akurat tak się składa że testuję już od kilku tygodni ten model telefonu i nie zgadzam się z Twoją opinią jeśli chodzi o minusy. dla pocieszenia powiem Ci tak: żaden z testowanych telefonów
przeze mnie nie był bez wad! nawet najdroższy!!!
Podejrzewam że trafił Ci się jakiś badziewny egzemplarz [była taka seria]. Spróbuj założyć na wyświetlacz dobrej jakości folię i obserwuj dalej, jeśli nie będzie poprawy to reklamuj oczywiście jeśli masz gwarancję?
Ja nie mam takich problemów do chwili obecnej i jeśli ktoś potrzebuję (za niską cenę) telefon w miarę dobrymi bebechami nie dla "szpanu" to polecam.
.free.aero2.net.pl | 31 Oct 2013, 15:10

Wszystkich opinii: 91. Pokazuję od 71 do 80.