R E K L A M A

Nokia Lumia 920
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 320. Pokazuję od 311 do 320.
55,3% 
 13,4% 
 31,3% 
szeryf_88
Mam pytanie do administratorów. Czy jest jakieś info dotyczące tego czy bateria w tym telefonie jest wlutowana na stałe czy wymienna?
Nie dam głowy, bo nie zajmowałem się tematem, ale zdaje mi się, że może być niewymienna. Nokia (w specyfikacji telefonu) w pozycji "What?s in the box" podaje między innymi "Battery BP-4GW 2000 mAh", ale bryła obudowy wygląda na filmach jakby nie miała żadnej przerwy. Na szybko potwierdzenia nie znajdę, radzę poszukać odpowiedzi samodzielnie. (jf)
.tvkstella.pl | 07 Sep 2012, 12:09
Rouge
Nazwiecie mnie pewnie tradycjonalistą, ale nie podoba mi się pozbawienie tego smartfona wbudowanego radia FM. Ciężko byłoby mi odzwyczaić się od funkcji, która miałem pod ręką nieprzerwanie od czasów Motki V2288. Brak slotu kart pamięci nie wymaga już nawet komentarza.
W tym wszystkim widać niestety nachalne parcie Nokii i Microsoftu na magazynowanie plików w "chmurze" i korzystanie z ich internetowych sklepów muzycznych. W konsekwencji mamy odbieranie prywatności i wyciąganie rąk po kasę za powierzchnię na wirtualnym dysku, za muzykę z wirtualnych sklepów, o kosztach transferu tego wszystkiego przez operatora nawet nie wspominając. Nawet słynne mapy, choć na szczęście wciąż jeszcze offline, to zostały w Lumiach drastycznie okrojone w stosunku do ich funkcjonalności w telefonach z Symbianem. Te praktyki nie wróżą nic dobrego. Szkoda, bo wiązałem z nowymi Lumiami spore nadzieje.
.free.aero2.net.pl | 07 Sep 2012, 00:09

Ace2owner
Ale konkurencja wam za to płaci, albo coś jest nie hallo. Bo jak to niby można wytłumaczyć że na dzień dobry sprzęt ma negatywne opinie gdy jeszcze nie jest nawet dostępny na ryku. Generalnie dziwne rzeczy można zaobserwować na tym portalu i nie tylko. Bo jak niby można wytłumaczyć że taki Ace 2 jest lepiej oceniany za design niż Lumia 800?! Czego by nie powiedzieć o tych fonach to wygląd 800 przy Ace 2 jest jak Audi A6 przy Oplu Astrze :). A co do możliwości aparatu w tejże Lumii polecam: [Ciach. Dajesz link do filmu reklamowego - linkuj film z konta producenta, a nie konkurencji] Daje pozytywa, bo jak można ocenić fona negatywnie nie trzymając go w ręce to i można pozytywnie.
Coś musi być z nami niehalo, bo pozwalamy się ludziom wypowiadać i oceniać telefony. Nawet Tobie, choć piszesz tu przede wszystkim o Ace, a nie o nokii, której nie masz. Konsekwencji chyba nie można Ci zarzucić, prawda? Na publikację wypowiedzi mamy wpływ, na kwestię ocen użytkowników znacznie mniejszy, ale dbamy o minimum rzetelności. Ludzie oceniają telefony, których jeszcze nie ma na rynku, ludzie oceniają telefony, których nigdy nie mieli w ręce. Zawsze będą to robili i nie pomogą tu żadne zabezpieczenia. I co z tego? Jeśli nie akceptujesz takiego systemu ocen - ignoruj go. Jeśli przeszkadza Ci to w odbiorze serwisu i obiektywnej ocenie jego rzetelności - poszukaj lepszej alternatywy. To Internet jest, wiesz. Gdyby ktokolwiek mi płacił, może nie musiałbym jeździć po czterdziestce na góralu z zepsutą przerzutką. (jf)
.icpnet.pl | 06 Sep 2012, 22:09
Jacek
Oj słabo, słabo. Co to miało nie być... Mam teraz Lumię 800 i następną Nokią napewno nie będzie ani 820 ani 920. Sprytny plan przejęcia firmy z tradycjami - Microsoft ?
.acn.waw.pl | 06 Sep 2012, 21:09

gagarin
Po tym co widziałem i przeczytałem, spodobał mi się ten telefon. Choć ma jedną poważną wadą, mianowicie nie jest wyprodukowany w Finlandii. Zamknięcie fabryki spowodowało że Nokia spadnie rangą i jakością do poziomu Apple czy Samsunga czy Sony, czyli do poziomu chińszczyzny. Teraz plusy: design- telefon nie wygląda jak każdy inny, Nokia zrobiła dobry krok że nie poszła w stronę androida, bo wtedy niczym by się nie wyrózniała z tłumu szajsungo podobnych, Ja osobiście używam Xperi Play bo zależy mi na wygodnym graniu i wiem że Android ma więcej wad niż zalet i czekam aż wyjdzie następca N-gage
.ostnet.pl | 06 Sep 2012, 20:09
wiena
Och, ach. W środku dziki wąż.A dlaczego nie ma radia w takim wspaniałym telefonie. Tak mi się podoba ale nie kupię, bo nie ma radia z RDS. Nie ma wcale radia.
.cdma.centertel.pl | 06 Sep 2012, 20:09
komar83
Liczyłem na micro HDMI i funkcję usb OTG oraz wejście na kartę pamięci, ale się przeliczyłem :)
.161.246.94.ip4.artcom.pl | 06 Sep 2012, 19:09
bartonN9
Ja trochę stanę w obronie Nokii. To o czym wspominacie to czysty marketing. Takie czasy. Wcześniej brakowało tego w promowaniu modeli przez finów. Podawali suche, prawdziwe fakty, które nie przemawiały do potencjalnych nabywców i nierzadko na tym tracili.
Teraz próbują zainteresować odbiorców tym co sobie wypracowali. Moim zdaniem słusznie. Zawłaszcza, że jak patrzyłem na filmiki i na zdjęcia zrobione Lumią 920 to śmiem twierdzić, że to nie tylko zabieg marketingowy. Wszyscy producenci tak robią, a mistrzem jest Apple ze swoim "amazing" :)
Moim zdaniem Lumia 920 to bardzo dobry telefon (wniosek na podstawie tego co przeczytałem i widziałem. Z oceną końcową wstrzymam się, do momentu pokazania możliwości WP8 jak i samego telefonu. Oby tylko cena była rozsądna (o to mam największe obawy).
Smuci mnie, że jedna z najbardziej rzetelnych w przypadku specyfikacji, materiałów dodatkowych, wsparcia technicznego marka zeszła na marketing. Nokii nie zaszkodziła IMO rzetelność - raczej zachowawczość i samozadowolenie. Czy obecna polityka pomoże Finom sprzedawać smartfony? Nie wiem, ale stosunek głosów negatywnych do pozytywów po opublikowaniu ostatniej wpadki z wideo w 920 jest przytłaczający. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 Sep 2012, 12:09
mozilla007
No fakt telefon pomidora nie wart. Jeszcze muszą ludzi zasypywać tym całym żargonem, a w praktyce to tylko oszustwo. Jak administrator i moderator nie wytną linku to się okaże, że było to co kiedyś z cyfrową stabilizacją. Próbka faktyczna jak wygląda cała technologia zastosowana w telefonie, swoją drogę ciekawe czy samochód dodają w ramach włączenia opcji stabilizacji. Tutaj link:
http://zapodaj.net/62ab0d29a5692.png.html
Nie spodziewałem się po Nokii, że aż tak postąpią.
Nie ma powodu wycinać. W sieci jest dostępny film promocyjny, gdzie można to obejrzeć na własne oczy. Nie kruszyłbym raczej kopii o tego typu zagrania, choć są nie do końca czyste w kontekście stabilizacji wideo. Chodzi mi raczej o podawaniu matrycy 8,7 Mpx przy realnej wielkości zdjęć 3264x2448 pikseli, o kilka szczegółów dotyczących nazewnictwa w opisie wyświetlacza i aparatu. Domyślam się (pamiętając poprzednie dane PureView), że podana jest wielkość matrycy, a nie aktywna (dla każdego aspektu) wielkość matrycy, niemniej jest to IMHO robienie ludziom wody z mózgu. Dodatkowe niepotrzebne kraszenie tego marketingowymi terminami również nie jest dla mnie jasną zagrywką. (jf)
.adsl.inetia.pl | 06 Sep 2012, 11:09
ziutek
Chyba administratorów poniosło.. Ocena 10 przy pewnych brakach to stanowcza przesada. Oczekiwałbym konkretniejszej oceny a nie zachwytu bez analizy danych.
Pozdrawiam
A dlaczego administratorów? To są oceny użytkowników serwisu, a nie nasze. I dalibóg, nie sądzę, by którykolwiek z nas dał jej ocenę powyżej 7-8. Osobiście konfrontując specyfikację z zapowiedziami oceniłbym ją na szóstkę z hakiem (na dziesięć): za brak slotu na karty (gdy tańsza 820 wg. specyfikacji go ma), za kombinacje alpejskie z PureView, które do tego z 808 ma się nijak, za mieszanie ludziom w głowach nazwami marketingowymi w specyfikacji technicznej. Tonący brzytwy się chwyta. (jf)
.dynamic.chello.pl | 06 Sep 2012, 11:09

Wszystkich opinii: 320. Pokazuję od 311 do 320.