R E K L A M A

Nokia Lumia 920
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 320. Pokazuję od 221 do 230.
55,3% 
 13,4% 
 31,3% 
olo
Niestety ekran bardzo łatwo się rysuje.
.181.188.226 | 29 Mar 2013, 07:03
aga.m74
Ja pytałam i dziękuję za info. Wprawdzie nie pamiętam czy prosiłam o porównanie z xperią T, ale trafiłeś w 10, bo o to mi chodziło. Dziękuję
.223.244.171 | 28 Mar 2013, 12:03

ZIOM
Design telefonu to po prostu arcydzieło!!! Nikt mi nie powie, że jest na rynku lepszy smartphone pod tym względem... Telefonem mozna rzucac po chacie :) i nic sie z nim nie dzieje. Jesli ktos szuka porzadnej jednostki, a nie plastikowej zabawki, by narzekac po miesiacu ze panel kompletnie porysowany, to polecam L920.
A co do samego urzadzenia i jego mozliwosci... Poczytajcie wszystkie pozostałe opinie :) Pozdrowionka.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Mar 2013, 10:03
MłodyJ
Ktoś tu pytał o zdjęcia w nocy . Mówiąc szczerze to moja Sony Xperia T robi dużo gorsze zdjęcia przy słabym świetle. Full ostre wychodzą.Mimo tego że aparat teoretycznie ma gorszy .(Wiem gdyż mój brat posiada ten telefon)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 Mar 2013, 22:03

gringo
Nie ma radia fm! Odpada tok fm, radio maryja jak ktoś lubi, informacje.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 Mar 2013, 17:03
maniak
Czytam wszystkie komentarze i jest zdecydowanie więcej pozytywów co mnie cieszy bo nie będę się musiał długo rozpisywać o tym jak dobry jest ten telefon. Sprostuje tylko kwestie baterii. Telefon jest mega. Nic dodać nic ująć. Jeśli rozpatrywać minusy za słabą baterie to trzeba powiedzieć o tym co ludzie oczekują od telefonu. Zmierzam do tego ze ja bawiłem się telefonem przez pierwszy miesiąc by sprawdzić jego możliwości a teraz bateria trzyma mi 4 dni w normalnym użytkowaniu. Oczywiście jest to wszystko zależne od użytkownika bo ja cały czas nie potrzebuje mieć odpalonej sieci Wi-fi( uruchamiam wtedy gdy rzeczywiście chce znaleźć jakaś w pobliżu by skorzystać z neta), Lokalizacji którą uruchamiam dla danych aplikacji gdy ich potrzebuje ( telefon sam mnie o to pyta ), bluetootha i sieci 3G. Interface telefonu jest tak prosty w obsłudze, ze każdy znajdzie w kilka sekund to co musi deaktywować by bateria nie była obciążona. Ale ogólnie te 4 rzeczy wystarcza by nie odczuwać stereotypu nowoczesnych smartphonów ze słabą baterią. Więc wracając do tego czy telefon jest dobry cz nie z czysty sumieniem mogę dodać ze w tym momencie to najlepsza jednostka na rynku. System jest młody więc brak mu kilka drobnych zmian ale jetem pewien ze pierwsza aktywacja softu zrobi z tego kombajn. Szkoda tylko ze Nokia straciła trochę w oczach użytkowników przez ostatnie lata ( w moich też a bycie zbyt pasywnym ) ale teraz trzeba zrobić ogromny ukłon w stronę tej marki.
pozdrawiam...
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Mar 2013, 17:03
nopain
Zaintrygowany moimi problemami w trakcie rozmów, wynikającymi z aktywacji ekranu dotykowego i przypadkowym dotykaniem opcji policzkiem, zrobiłem małe dochodzenie. Okazuje się, że czujnik zbliżeniowy jest z lewej strony aparatu, nad logo Nokia. Ponieważ głośnik jest bardziej na środku, a telefon generalnie jest szeroki, łatwo tak ustawić telefon przy uchu, że ekran się wzbudza.
Ale znalazłem prostą receptę na to- odbieram rozmowy i blokuję ekran przyciskiem z boku i problem znikł.
Lubię go coraz bardziej.
.30.40.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 28 Feb 2013, 22:02
aga.m74
Prośba do posiadaczy,wrzućcie więcej zdjęć,najlepiej takich w złym oświetleniu,przy użyciu lampy,w nocy, żeby było widać czego się spodziewać.
.223.244.171 | 28 Feb 2013, 15:02
Vraith
Telefon Nokia Lumia 920 mam od miesiąca. Moja opinia:

+ Jakość wykonywanych połączeń jest naprawdę dobra, tak samo jak odbieranie połączeń. (mam najnowszą aktualizację Windows Phone 8) Nie zauważyłem żadnej nieprawidłowości w moim egzemplarzu.

+ Aparat robi całkiem dobre zdjęcia - JAK NA TELEFON! Nie dajmy się oszukać przez marketingowców. Mój stary poczciwy aparat Canon A610 roił zdjęcia o niebo leprze. Zdjęcia robione Lumią w dość dobrze oświetlonym pokoju są trochę rozmazane (co drugie zdjęcie jest rozmazane), zapewne latem zdjęcia wychodzą perfekcyjnie jak na spotach reklamowych... mimo wszystko 8 mega pikseli to po prostu marketing. Mimo wszystko aparat na wysokim poziomie jak na telefon.

+ Jakość wykonania obudowy i ekranu telefonu jest super! Czujesz, że trzymasz telefon Premium, a nie tandetną plastikową zabawkę z dolnej półki. Najlepszy telefon jaki trzymałem w dłoni pod względem solidności. Co prawda crushtestów nie przeprowadzałem i raczej nie zamierzam, jednak przez miesiąc użytkowania bez foli poliwęglanowej i etui trzymając telefon w kieszeni spodni, w plecaku luzem, czy w kurtce (kilka razy nieintencjonalnie nawet z kluczami) to muszę powiedzieć, że ekran oraz obudowa w dalszym ciągu są jak nowe - bez żadnej nawet najmniejszej ryski.

+ System Windows Phone 8, który siedzi w Lumii miło mnie zaskoczył, działa nienagannie pod względem płynności i responsywności - dokładnie tak, jak my użytkownicy byśmy tego oczekiwali po telefonie. Zdarzyło mi się, że jakaś aplikacja przywiesiła się podczas przewijania listy piosenek w jednej z aplikacji, ale podejrzewam, że chodzi tu bardziej o optymalizację danej aplikacji, a nie o wadę systemu. Porównując do poprzednich systemów i telefonów z którymi miałem do czynienia (Samsung SGH-i600 - Windows Mobile 5/6: system działał słabo i czasem się wieszał ale za to telefon był ok; Samsung Omnia: tragicznie nie responsywny system i telefon porażka!; HTC HD2 - Winows Mobile 6.5: działał dość zadawalająco, ale bez szału, sporadycznie się zawieszał; Samsung Galaxy Tab 7.0 - Android 2.3: działa przyzwoicie i stabilnie, sporadyczne problemu z responsywnością) to ten jest wybitnie stabilny i dojrzały. Jedynym mankamentem jest niska popularność póki co, a co za tym idzie jest mało aplikacji na tą platformę, ale zmienia się to coraz szybciej i coraz więcej telefonów wychodzi z tym systemem, także wierzę, że WP8 jeszcze zawojuje rynek smartfonów.

- Słaba bateria: nic nie usprawiedliwia Nokii, że do telefonu premium dała baterię o tak niskiej pojemności. Syndrom 1 dnia to największa bolączka tego modelu. Usprawiedliwienia typu, że 95% obecnych telefonów ma tak samo, na mnie nie działa. (Do tej pory korzystałem z tabletu Samsung Galaxy Tab 7.0 i przyzwyczaiłem się do średnio 3 dni działania bez ładowania, pomijam dyskomfort dzwonienia z tabletu...). Workaroundem dla mnie okazała się ładowarka bezprzewodowa, dzięki temu w biurze mam lepszy komfort pracy (chociaż odrobinę). Chociaż ładowanie bezprzewodowe trwa dłużej niż po kablu...

Podsumowanie.
Idealnego telefonu jeszcze nie wymyślono. Jeżeli szukacz solidnej komóry, to Lumia 920 jest naprawdę dobrą propozycją dla Ciebie, pod warunkiem, że jesteś w stanie zaakceptować ograniczenia związane z baterią. Dostęp do ładowarki, gniazdka i napięcia wysoce wskazany ;)
.dynamic.chello.pl | 27 Feb 2013, 16:02
nopain
Witam. Mam lumie920 od 3 dni. Kupiłem telefon dokładnie wiedząc co kupuję i oto moje spostrzeżenia (poprzednio bb9780):
- telefon szeroki i śliski; zamówiłem gumowany case bo chwyt nie jest pewny.
- obsługa jednym palcem trudna; dotykowy ekran pokrywa cały przód, marginesy są minimalne i bardzo łatwo o przypadkowe dotykanie niechcianych obszarów po bokach ekranu; mam nadzieję ze ten gumowany case zlikwiduje tę niedoskonałość.
- przyciski na boku działają poprawnie i pewnie.
- zdjęcia można zrobić trzymając aparat jedną ręką, bo jet opcja (bardzo fajna) wyzwalania i ogniskowania aparatu przez dotknięcie i przytrzymanie ekranu na wyświetlanym obiekcie, który chcemy fotografować.
- telefon jest szybki ale kilka problemów powstało, dotyczących połączeń głosowych: raz telefon sam zadzwonił do osoby, z którą rozmawiałem, zawiesił rozmowę główną, połączył mnie z pocztą głosową, a potem wrócił do rozmowy; po kilku próbach odkryłem, że czujnik zbliżeniowy aktywuje ekran rozmowy jak tylko się lekko odchyli telefon od ucha, trzeba więc o tym pamiętać lub nie przytulać ekranu do policzka.
- zdarzyło się, że akurat ktoś zadzwonił do mnie gdy próbowałem otworzyć menu połączeń- efekt był taki, że całe menu zaczęło drgać i przełączać się jakby było jakieś "przepięcie" ale nie było informacji o połączeniu, po czym wszystko wróciło do normy gdy połączenie ustało.
- przy podłączonym ładowaniu usb zdarza się, że jest trudno "podnieść" ekran wygaszacza; podskakuje tylko trochę i tyle; jak go zablokuję i odblokuję, problem znika.
- telefon po pierwszym ładowaniu działał 26 godzin; po komunikacie, że jest 10% zaraz potem rozłączył się po 2 minutach rozmowy; następnie po podłączeniu do usb odpalenie było możliwe po ok. 30 minutach(!); czas ładowania ze ściany 2 godz. 40min.
- instalacja aplikacji szybka, prosta, dobry słownik ang-pol z wymową, latarka itp.
- telefon jako całość oparty jest na alfabecie, w menu miejscie zależy od nazwy; prawie wszystko można ustawić sobie ekranie startowym i pod tym względem jest to fajnie, jak dla mnie, przemyślane
- jakość rozmów dobra, mnie słychać dobrze ale ja słyszę za mało tonów wysokich, trochę jak przez zbasowany zestaw.
- są dzwonki ciche, głośne, do wyboru, obsługa trochę jak w iphone (nie ma profili, tylko wibracje, dzwonek + wibracje) i głośność dzwonka regulowana wprost z przycisków +/- z boku.
- przeglądarka IE- jest ok, ale mam subiektywne wrażenie, że w iphonie działa lepiej; pewniej?
- konfiguracja z kontem google- bez problemu
- budzik- jest niestety błąd, jeżeli ktoś w obłędzie naciśnie przycisk głośności to niestety wyłącza tylko dźwięk budzika i nie ma drzemki; lekartwo na to to klikanie w przycisk drzemki na ekranie, ale jest ryzyko kliknięcia obok w "wyłącz", dlatego nastawiam dla spokoju 2 alarmy po sobie; czas drzemki 2 minuty.

To na razie tak na gorąco tyle. Dużo funkcji jet dostępnych przez aplikacje więc jest ok. Jeśli ktoś ma pytania, służę odpowiedzią.
.31.99.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 26 Feb 2013, 14:02

Wszystkich opinii: 320. Pokazuję od 221 do 230.