R E K L A M A

Nokia 800 Tough
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.
6,7% 
 46,7% 
 46,7% 
Rafaello
Bardzo dobry telefon wodoszczelny, wszystko działa jak należy nie zacina się po aktualizacji do nowszego Kaios działa lepiej polecam. Prosty telefon nie do uzależnionych od smartfonów, obudowa również trwała nie rysuje się, w moim przypadku polecam.
.29.245.40 | 11 Feb 2020, 08:02
GaBa
Komórka kupiona dla Ojca, który podsumował:
"Oceniam FATALNIE. Nie umiem tego pojąć, że tak można skomplikować proste urządzenie, jakim powinien być telefon komórkowy"

Szukaliśmy telefonu, który miał dawać możliwość dzwonienia, komunikacji za pomocą sms-ów i robienia, przesyłania zdjęć. A wciśnięto nam tę drogą, dużą, ciężką hybrydę...

Główne minusy:
- Jeżeli masz przez chwilę telefon poza zasięgiem, lub wyciszony nie widać potem na ekranie ŻADNEJ informacji o tym, że w międzyczasie ktoś do Ciebie dzwonił lub wysłał wiadomość
- Skomplikowane, mozolne korzystanie z menu...
.30.193.249 | 20 Jan 2020, 19:01

wirefree
Miałem telefon przez 7 dni, miał zastąpić starą nokię 3720. Trochę duży w sumie, to było to, czego oczekiwałem poza tym, że niby dual sim, ale trzeba zrezygnować z karty pamięci albo bawić się w wycinanie i klejenie. Przy korzystaniu z udostępniania internetu bateria znika po kilku godzinach tak, ze trzeba mieć podłączone zasilanie. I niestety po 3 dniach pojawiły się problemy z ładowaniem, a po 8 dniach rozładował się i już nic się nie dało z nim zrobić. Tak ze tego oddałem i kupiłem używaną 3720.
.204.154.97 | 16 Jan 2020, 23:01
Karol32345
Kupiłem bo szukam następcy solida... Zacinki zdarzają się, telefon jest wielkości smartfona więc wielki, aplikacje to takie dodatki z których nie warto się łudzić, że da się korzystać w przejrzysty sposób ale tragiczne dla mnie był fakt, że nie mogę zmienić dzwonka SMS?!? Sparowane radio po BT w samochodzie za każdym razem musiałem potwierdzać na telefonie. Tragedia napisałem najpierw do KaIos. Stwierdzili, że ich system już to potrafi i że jest to wina Nokii. Napisałem do Nokii jedyna rada resetować telefon... 15 razy się mnie pytali czy na pewno nic nie pomaga. Po miesiącu korespondencji mailowej z Nokią kazali mi wysłać telefon do serwisu. Problem polega na tym, że wysyłka do serwisu nie obejmuje Polski... Na tym skończyła się moja przygoda z tym telefonem w sumie miałem go w kieszeni przez 7 dni. W tym czasie zdążyłem kupić nową baterię do starego Solida i pewnie z Solidem zostanę do samego końca. Ale jak już wszystkie Solidy padną to nie mam bladego pojęcia z jakiego telefonu będę korzystać?!? Chyba zrezygnuję całkowicie z komórki...
.97.43.128 | 16 Jan 2020, 20:01

Paweł
Nie warto kupować Nokia 800 Tough telefon jest bardzo ciekawie zareklamowany jednak w rzeczywistości:
- Asystent Google nie posiada polskiej wersji przez co "dyktowanie SMS" pozostaje tylko marzeniem
- Google Maps działa na zasadzie kropki na mapie i ręcznie (w 2019 roku) ręcznie należy przewijać mapę!
- Sklep KaIOS, który ciągle się "rozbudowuje" oferuje nam (również nie w języku polskim) takie aplikacje jak: kalendarz, horoskop, wiadomości oraz gry które pamiętamy z telefonów lat 2000
- Telefon się wiecznie zacina (i tu formatowanie jest jedyną czynnością serwisową gwarancji)
- Gdy dostaliśmy SMS i chcemy do kogoś oddzwonić, nie da się tego zrobić poprzez naciśnięcie słuchawki. Należy wyjść z SMS odnaleźć ten numer w zacinającej się książce telefonicznej i dopiero zadzwonić.
- Gra w Snake ostatnia ostoja Nokii i chyba jedyna wartość, dla której masochiści wciąż starają się wrócić do tego przestarzałego urządzenia reklamowanego jako rewolucja, również jest spartolona!!!
Szkoda 500 zł. Szkoda, że producent - choć bardzo miły - w trakcie serwisu nie informuje nas o tym że właściwie telefon to stary nieużyteczny soft, a gdy chcemy zwrócić aparat to "mamy radzić sobie sami".
Nie polecam.
.23.196.145 | 30 Dec 2019, 14:12
cinek
Niestety padł głośnik w słuchawce po miesiącu użytkowania...Telefon na serwisie.
.24.228.34 | 25 Nov 2019, 18:11
el
Telefon ma dual sim. Tu macie oficjalne info o tym. Pozdrawiam.
https://www.nokia.com/phones/en_int/nokia-800-tough
Raczysz się mylić Użytkowniku. Bardzo proszę przed zgłoszeniem jakiejkolwiek poprawki czytać najpierw specyfikację techniczną. Całą. W przeciwnym wypadku bardzo proszę o powstrzymanie się przed zgłaszaniem poprawek. Pozdrawiam. (jf).
.153.35.244 | 10 Nov 2019, 08:11
Nowy nicki
Po dłuższym użytkowaniu zauważyłem że nie można polegać na budziku! Czasem nie działa. Np budzik ustawiony na 7.00 nie dzwoni, ale po podświetleniu ekranu "czerwona" słuchawką o 7.31 zaczyna dzwonić.Dla zainteresowanych dodam że może za jakiś czas będzie można wymienić soft. Dla noki 8110 4G już dostępny jest system GerdaOs.
.173.4.122 | 02 Nov 2019, 11:11
Gelerth
Zależało mi na prostym telefonie z możliwością udostępniania internetu na inne urządzenia oraz na WhatsApp. Na wstępie zdawał się spełniać moje oczekiwania w 100%. Po zakupie byłem zadowolony, telefon prosty i funkcjonalny... nie. Podobnie jak w innych opiniach zauważyłem, że sprzęt zacina się, co powoduje problemy z obsługą. Brak głębszej personalizacji trochę mnie zirytował. Przełączanie danych komórkowych, udostępnianie internetu, WhatsApp - to działało idealnie, nawet zasłoniło mi niedogodności ale... Właśnie - działało. Po dwóch tygodniach klawisz funkcyjny przestał działać w połowie, potem telefon wyłączył się i koniec. Możliwe, że jest to przypadłość tylko tego egzemplarza ale na tej podstawie wyrobiłem sobie opinię, że nie warto. Jak możecie, to szukajcie czegoś innego.
.254.196.114 | 30 Oct 2019, 06:10
Fr4nz
Kupiłem, przyzwyczajam się. Razi brak możliwości dostosowania ustawień pod siebie. Klawisz na środku ma wszystkie funkcje predefiniowane bez możliwości ich zmiany. Np otwarcie książki telefonicznej w prawo a nie jak na wielu urządzeniach w dół. Z okazji zmiany czasu z letniego na zimowy dowiedziałem się że telefon nie aktualizuje automatycznie godziny i nie ma możliwości wybrania strefy czasowej. Solid B2710 z którego korzystałem do teraz nie miał takich problemów. Częste zacinki w menu, książce telefonicznej, czy podczas pisania smsów to rutyna. W moim egzemplarzu latarka nie świeci stabilnym światłem tylko mruga/drży. Rozpoczynając pisanie smsa czasem uruchamia pasek ładowania w miejscu gdzie umieszcza się tekst, na początku myślałem że telefon oczekuje na wprowadzanie tekstu głosem, ale po sprawdzeniu w internecie dowiedziałem się że funkcje głosowe uruchamia się przy pomocy środkowego przycisku nawigacyjnego, wiec nie wiem na co czeka.

Plusy:
+nowy telefon z nową baterią
+może służyć jako modem (na czym mi bardzo zależało, ale czego jeszcze nie przetestowałem w 100%)
+czas czuwania
+szybka ekranu nie budzi zastrzeżeń(w dwóch B2710 które mam w pierwszym tygodniu na szybkach pojawiły się skazy, a dbałem o nie:)
+przyciski można obsługiwać w rękawiczkach
+głośność rozmów(korzystam z najmniejszego poziomu głośności a i tak jest dla mnie trochę za głośno w warunkach domowych)
+jakość połączeń głosowych
+jack do słuchawek:)

Minusy:
-KaiOs - muli...
-Zacinki po raz pierwszy
-Zacinki po raz drugi
-Zacinki po raz trzeci
-Problem z latarką
-Trochę zbyt duży (subiektywna opinia)
-Nieprzejrzyste menu opcji
-Brak możliwości personalizacji wyglądu i ustawień
-Brak wielu opcji które były dostępne w dużo starszych klasycznych telefonach(np. strefa czasowa, czas letni zimowy)
-Małe możliwości dostosowania czcionki jest duża i BARDZO DUŻA,
przeszkadza to zwłaszcza przy długich nazwach kontaktów i w smsach
-Odblokowanie ekranu czasem dziwnie działa
-Nie da się odinstalować zainstalowanych gier

Podsumowując nie jest źle, ani dobrze wcale. Producent budując urządzenie które ma służyć przede wszystkim o dzwonienia pisania wiadomości powinien te dwie kluczowe funkcjonalności dopracować do perfekcji a jest tu słabo a nawet bardzo słabo. Trochę szkoda bo liczyłem że to będzie telefon marzeń, prosty ale z możliwością udostępnienia internetu na inne urządzenia.
.173.4.122 | 29 Oct 2019, 21:10

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.