R E K L A M A

Motorola Moto Z3 Play
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 13. Pokazuję od 1 do 10.
92,3% 
 0,0% 
 7,7% 
eSildur
W większości opisów tego telefonu brakuje kluczowej informacji. W przeciwieństwie do starszej Moto Z2 Play, która obsługiwała na raz dwie karty SIM i kartę MicroSD, Moto Z3 Play w wersji DualSIM ma hybrydowy slot SIM, czyli obsługuje albo kartę SIM2 albo kartę MicroSD. Poza tym tacka SIM jest do bani i ciężko umieścić w niej karty tak, żeby SIM2 nie próbowała wysunąć się do środka telefonu. Pod tym względem duży krok w tył w porównaniu ze starszym modelem.

Na plus lepszy wyświetlacz, trochę lepsze podzespoły (w tym minimalnie lepszy aparat) i Android 9. Wyniki na Antutu bez rewelacji ale w praktyce nie zauważyłem żeby się zamulał. Niektóre udogodnienia zaszyte w funkcjach Moto są przydatne.

Aparat niestety pozostał bez zmian - do mediów społecznościowych w pełni wystarcza (małe zdjęcia wychodzą naprawdę ładne) ale w większych powiększeniach szału nie robi, bo de. Polecam zostawić włączony HDR auto, bo efekt jest subtelny i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby zepsuł zdjęcie.

Ogólnie naprawdę fajny telefon ze średniej półki, jeśli komuś nie przeszkadza hybrydowy DualSIM.
.17.227.226 | 23 May 2019, 09:05
michas
Kupiłem tylko dla projektora, na zasadzie jak nie nie sprawdzi to coś stracę i sprzedam. Ale mam bardzo pozytywne doświadczenie i chciałbym jeszcze dokupić głośnik czy baterię i tu pojawia się wada. Cena modów odstrasza. Sam telefon bardzo dobry, nie mam się do czego przyczepić, ma drobne wady, ale nic nie irytuje, nie jest przeładowany aplikacjami, no może bateria mogła by być ciut większa i jest dla mnie za duży. Tak po prostu źle w dłoni leży, a nie chcą robić małych telefonów i nosimy takie patelnie właściwie to nie wiem czemu. Czemu? Projekt modułów to jest coś nowego, coś co powinno być kontynuowane - "postęp" jak to powiedział sąsiad widząc projektor na swojej ścianie :)
Szkoda że nie kupiłem wcześniej, ale był po prostu za drogi. Porównywanie do innych, tańszych (xiaomi) też nie ma sensu, bo tu płacimy za możliwość postępu, za te moduły, a nie za moc i prędkość, czy może logo japka. Jak już zrozumiałem, że nie jest to okazja życia i przepłacam, dostałem świetny telefon z projektorem, który ma niewielkie wady, ale ogromną zaletę. Widać to także po komentarzach, które są tylko pozytywne.
.42.44.139 | 22 May 2019, 21:05

Kacperek
Przeszedłem ze zwykłej z, ktorej zjarala sie plyta glowna, a tak to byl swietny telefon. Z3 play na pewno na plus ekran, i wykonanie. Jak uda sie dorwac do 1200 zl to super telefon, no i moze dla modow warto wziac zamiast pocophona. Mody jednak duzo daja, powerbank, czy glosniczek to rzeczy bez ktorych nie moge zyc. Mam nadzieje, ze motka wyda jakiegos flagowca z modami.
.29.183.149 | 15 May 2019, 19:05
Mikołaj
Po paru miesiącach użytkowania mogę się pokusić o małe podsumowanie. Ekran świetny, z racji, że to Amoled moto display świetnie się sprawdza, system chodzi szybko i płynnie nic nie przycina,dzwięk z głośnika fajny, mam do niej moto modsa jbl i robi robote,aparat w dzień super, noc trochę gorzej ale bez stresu, można zainstalować Googlecamera i wtedy już nie można narzekać na nocne zdjęcia, bateria przy średnim używaniu dwa dni,z power pack zapewnia 3 dni bez większego stresu(optymalizacja moto jest na najwyższym poziomie), ja od razu dokupiłem obudowę od spigena i ideanie leży w dłoni zabezpiecza wystający aparat i ekran i jest miła w dotyku. Moto gesty uzależniają. Kupiłbym go ponownie ale warto szukać promocji w których cena będzie bliżej 1k pln wtedy to idealna oferta za ten model.
.14.84.117 | 15 May 2019, 15:05

Marko223
Telefon bardzo dobry nie posiadam zastrzeżenień
Aparat w dzień genialny w nocy już słabiej
Prosesor mógłby być lepszy ale nie narzekam na wydajność interfejs nie zacina się
Większość gier także
Zdecydowanie poleca
Ten telefon nie posiada przypadkiem ekranu oled?
.136.133.3 | 25 Apr 2019, 20:04
Franko
Witam wszystkich. Telefon użytkuje 2 miesiące (wcześniej Huawei p20). Jestem bardzo zadowolony z motki. Na mega plus ekran. Z całym szacunkiem dla ips ale to lata świetlne różnicy. Niby snap 6 ale optymalizacja prawie czystego andka robi robotę. Moto gesty nie do przecenienia no i Moto mods. Korzystam z power packa i projektora. Na lekki minusik aparat. Nie ma źle ale w porównaniu do p20 czterech liter nie urywa. W dzień fotki bardzo dobre. Po zmroku nieco gorzej ale da się zrobić fajne zdjęcie. Ogólnie bardzo polecam zwłaszcza w cenie 1200-1400zl.
.184.201.228 | 13 Mar 2019, 19:03
zenia
Telefon mi się podoba i jestem zadowolona, że go kupiłam. Spełnia oczekiwania w 100%, najbardziej przydaje się dobry aparat i mocna bateria, ma fajny ekran, jest wygodny a czytnik linii papilarnych działa sprawnie. polecam :)
.175.223.216 | 06 Jan 2019, 13:01
nina
Bardzo dobry model. Oprócz ciekawych funkcji samego telefonu robi też niezłe foty, świetnie leży w ręce, wygląda nowocześnie, no i super pomysł z moto mods-każdy znajdzie dodatek dla siebie :)
.173.32.12 | 18 Dec 2018, 11:12
Mamut
Nie jest źle, ale zasadniczo jestem średnio zadowolony, niezbyt polecam.

Plusy to:
+ świetny design, telefon ma swój charakter i z przyjemnością bierze się go do ręki. Wyróżnia się od wielu konkurencyjnych urządzeń zupełnie bez wyrazu.
+ działa szybko, nic więcej nie trzeba.
+ Motorola (ogólnie) ma świetny soft, czysty Android z paroma bardzo przydatnymi udogodnieniami (np. odpalanie aparatu czy latarki ruchami ręki)

Są też istotne minusy:
- słaba bateria! 3000 mAh mnie starcza na 2/3 dnia, przy czym użytkuję intensywnie, bo do tego służy smartfon. Do dzwonienia i SMSów może być Nokia 3310. Ratuje MotoMod, ale wówczas fon jest ciężki i brzydki.
- głośnik monofoniczny średni
- zdjęcia średnie. Nie można się ani czepiać, ani chwalić. Koło Zenfone'a Zoom S w tej samej cenie to to nawet nie stało
- tył bardzo się brudzi i palcuje, te jakieś wymysły ze szklanymi obudowami tylko szkodzą
- ekran bardzo nieodporny na zarysowania, jeśli to ma być Gorilla Glass 3, to jakaś kpina.
.143.191.169 | 02 Dec 2018, 18:12
aśka
świetny jest! i ta bateria - miodzio!
.9.16.93 | 19 Aug 2018, 12:08

Wszystkich opinii: 13. Pokazuję od 1 do 10.