R E K L A M A

Lenovo Moto Z Play
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.
69,2% 
 10,3% 
 20,5% 
arek
Używałem przez 1,5 roku. Ekran 2 razy pękł. Musiałem sprowadzać z Chin za 500zł! Nie kupiłbym drugi raz. Jest za duży jak na 5,5"
Na plus dobre skalowanie aplikacji i bateria.
.68.140.61 | 11 May 2019, 16:05
Adam
Mam dwa lata i nie mam zamiaru zmieniać.To powinno wystarczyć jako recenzja.
.70.239.222 | 22 Dec 2018, 17:12

Bermeen
Jak dla mnie idealny telefon,mam go 10 miesiąc i żadnych problemów.Bateria spokojnie 2 dni przy moim użytkowaniu,teraz android 8.0 i poprawki bezpieczeństwa z sierpnia więc nie jest źle jak na dwuletni telefon????
.47.18.96 | 22 Oct 2018, 14:10
Patrykos
Używałem tego telefonu przez około półtora roku i szczerze przyznam że był to najlepszy telefon jakiego używałem w przeciągu 5 lat. Motka ma szereg fajnych gestów którymi telefon może zamienić się w błyskawiczną latarkę a także nie potrzeba dotykać ekranu by zmieniać kamerę na przednią lub tylnią.

Bateria w tym telefonie to najmocniejszy atut i nie widziałem by jakikolwiek inny (oczywiście wyłączając chinskie telefony z gearbestu czy innych stron) wytrzymywał ponad 7 godzin na ekranie. Dodatkowo moduły przekonały mnie swoją uzyteczniością na tyle iż kupiłem na początku głośnik wraz z powerpackiem i byłem z nich bardzo zadowolony. Później postaniłem kupić projektor i on sprawdzał się ale mógłby być nieco jaśniejszy. Jedyną wadą jaką ja dostrzegłem w tym genialnym smartfonie był tak naprawdę aparat i on tylko nie sprostał moim oczekiwaniom.

Ogolnie telefon szczerze polecam i w tym momencie gdy dostał aktualizacje na androida 8.0 jest naprawde bardzo opłacalny
.185.50.91 | 01 Jun 2018, 13:06

Ejdżej
Od kilku dni używam Lenovo Moto z Play i jestem bardzo zadowolony, po przesiadce z flagowego Huawei P9. Wydajnosc lepsza, minimalnie szybciej działa, lepsza optymalizacja pamięci ram (wiecej aplikacji trzyma). Bateria to kosmos, po przesiadce z P9 gdzie bateria trzymała jeden dzień przy intensywnym uzytkowniu, tutaj spokojnie 2 dni, szybkie ładowanie petarda - jeszcze szybciej niz w P9 (godzinka i doładowany do pełna). Ekran amoledowy o wiele lepszy, przyjemniejszy dla oka, obsługa fajnych gestów tak samo.
Klapka motoshell na tyle tez robi wrazenie bo telefon sie wyróżnia. Myslalem ze czytnik linii papilarnych juz nie moze byc szybszy, a jednak sie mylil, jeszcze o jakis ulamek sekundy jest szybszy. Aparat troszke gorszy niz P9 ale robi ładne zdjecia mimo wszystko w dzień, przednia kamerka tak samo(w dodatku z lampą z przodu). Obecnie na 7.1.1, co chwile akualizacje zabezpieczen ze wzgledu na czysty system(jednak on robi tu najwiecej), za chwile 8.0 oreo tez na plus. Za taką cene nie ma opcji dostac lepszego telefonu, trzeba jedynie przyzwycaic sie do rozmiaru, polecam dla niezdecydowanych.
.liberty.eu | 12 Apr 2018, 14:04
Woofed
Pani "Nie polecam" rozumiem, że nie jest rozeznana w kwestii smartfonów, nie wymaga nikt wiedzy technicznej, ale chciałbym sprostować kilka rzeczy:
- w kontekście aplikacji SMS - raport doręczeń jest pod menu "Zaawansowane"
- z poziomu zdjęć można bez problemu dodać zdjęcie jako załącznik do maila. Nie trzeba używać udostępniania z dysku Google
- aplikacja drogerii "jakiejś" - wina dostawcy aplikacji, nie telefonu. Ja nie spotkałem się w swojej Motce Z Play z podobnym problemem, że muszę coś odinstalować, żeby coś innego działało
- ściszanie telefonu działa normalnie - najpierw głośność dzwonka, później wibracje, później wspomniane "Nie przeszkadzać", które działa jako kompletna cisza w telefonie. Wszystko sterowane przyciskami głośności właśnie. Do tego nie trzeba żadnych reguł ustawiać
- kontakty rzeczywiście trzeba usuwać po kolei każdy z osobna... tylko w jakim celu usuwać wszystkie na raz z telefonu? Jeśli pozbywamy się urządzenia wykorzystuje się funkcję "Ustawienia > Kopia i kasowanie danych > ustawienia fabryczne", które wymazuje wszystkie dane z telefonu
- kontaktów na karcie SIM rzeczywiście nie da się zapisywać, również nie jest to możliwe lokalnie na urządzeniu

Współczuję, że trafił się taki wadliwy egzemplarz telefonu. W kontekście szukania prostego telefonu, żeby nie natknęła się Pani ponownie na wspomniane niedogodności, polecam też unikać telefonów takich jak: ASUS i Sony - Ci producenci również postawili na aplikacje spod marki Google na swoich telefonach (chodzi o aplikacje od SMSów oraz od połączeń i kontaktów), które dla Pani nie były wygodne.

Ja natomiast z telefonu jestem bardzo zadowolony i mógłbym go polecić osobom, którzy na Google nie mówią "Be, idźcie stąd". Bo to zdecydowanie telefon Googlowy (synchronizacja kontaktów z kontem Google, aplikacja SMS od Google'a, odtwarzacz muzyki od Google'a itd.).
Zdjęcia to kwestia subiektywna, ja nie narzekam na automatykę aparatu, jest też funkcja pełnej manualnej konfiguracji ekspozycji, więc sporo ustawień można dostosować samemu. Dla mnie te zdjęcia są ponadprzeciętne i zachowują w miarę przyzwoitą jakość.
Nie potwierdzam szumów w trakcie rozmowy, zatem to muszą być pojedyncze przypadki. Polecam reklamować.
Brak diody powiadomień zupełnie nie przeszkadza, wystarczy, że wyciągnę rękę do telefonu, a on sam na ekranie wyświetli, czy pojawiły się nowe powiadomienia od czasu wyłączenia ekranu. I nie, ta funkcja wbrew pozorom nie pożera niewiadomych ilości baterii.
Wspomniano w komentarzach o głośniku - ten dla mnie gra naprawdę bardzo dobrze, ma nawet jakąś delikatną głębię (oczywiście po zmianach ustawień w korektorze - tak, ten jest, dostać się do niego można albo ze Spotify albo z Google Music).
Potwierdzam też długość pracy na baterii. Uzyskać 2 dni pracy na baterii nie jest super wyczynem. Chyba, że jest się takim poweruserem, jak ja, który na telefonie robi tryliard rzeczy w ciągu dnia. Wówczas bateria spokojnie jeden dzień wytrzyma i jeszcze zostanie. :)
Zgodzę się też co do kwestii Modów - ciężko dostępne i ceny na polskie realia - zaporowe. Niestety.
.127.24.75 | 04 Apr 2018, 10:04
kiki
po przesiadce z Huawei P9 uważam że porównywalne - ale szybsza motka. Nie mam uwag do tego telefonu co u mnie oznacza wysoki poziom :)
.75.120.142 | 14 Mar 2018, 14:03
paul
telefon używam już od 2 lat ... jest swietny i bardzo szybki .. ekran mily dla oka ...
.146.34.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 02 Mar 2018, 12:03
Nie polecam
Telefon zakupiłam pod koniec 2017 zachęcona pozytywnymi opiniami. Już po 1,5 m-ca telefon był w naprawie, ponieważ mikrofon przestał działać. W tym samym czasie przestał też działać czujnik zbliżeniowy, a dokładnie raz działał a raz w ogóle.
Niestety telefon nie spełnił moich oczekiwań:
- zdjęcia wychodzą przeciętne,
- aplikacja do sms - beznadziejna np. brak raportów doręczenia (nie po to kupuję telefon okrojony z różnych niepotrzebnych aplikacji, by za chwilę instalować inną aplikację do sms),
- z poziomu zdjęć nie mogę wysłać "normalnego" maila z załącznikiem tylko jako zdjęcie udostępnione (mimo, że zaznaczona jest opcja, że nie chcę nic udostępniać),
- jak zainstalowałam aplikację z kartą drogerii okazało się, że nie będzie działała dopóki nie odinstaluje jakieś aktualizacji google play,
- niefunkcjonalne jest też ściszanie telefonu, w telefonie innego producenta miałam opcje: dźwięk, wibracje i wyciszenie, a tu jakaś opcja "nie przeszkadzać", która jest mało intuicyjna i wolę ściszać klawiszami po boku telefonu, niż ustawiać jakieś reguły by ustawić np. wibracje bez dźwięku,
- żeby usunąć wszystkie kontakty z telefonu musiałam po kolei wchodzić na każdy i usuwać, nie udało mi się znaleźć opcji by usunąć wszystkie od razu,
- brak możliwości zapisania nowego kontaktu na karcie sim, tylko trzeba zapisywać na koncie google,
Dodam, że jestem zwykłym,przeciętnym użytkownikiem tego smartfona, który nie zna się na oprogramowaniu - chciałam telefon "prosty", bez miliona aplikacji i ich aktualizacji, a mam smartfona jak dla mnie niefunkcjonalnego. Moja ogólna ocena - drugi raz bym nie kupiła. Może trafił mi się taki wadliwy egzemplarza, ale wiem jedno motoroli więcej nie zaufam.
.netfala.pl | 03 Feb 2018, 21:02
waski
Witam tez macie szum podczas rozmowy? Trzeba napisac do nich, ze to nie pierwszy przypadek i lepiej niech zrobia aktualizacje tego. Pozdrawiam
.85-237-175.tkchopin.pl | 15 Jan 2018, 22:01

Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.