R E K L A M A

Huawei P40 Lite
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 21. Pokazuję od 1 do 10.
57,1% 
 19,0% 
 23,8% 
Red
Sprzedawca nie informuje, że brak usług Google uniemożliwia korzystanie z aplikacji bankowych. Poza tym aplikacje przeniesione niekoniecznie działają. Uber i Netflix można zapomnieć. Straszna lipa :(
.183.193.77 | 28 Jun 2020, 20:06
New łałej funboy
Informacja uzupełniająca:
wiele aplikacji da się przenieść że starego tel za pomocą phone clone'a, ale jest jedno ale jeśli wasze stare urządzenie jest duuzo starsze od nowego, lub nie obsługuje jakiejś funkcjomalności to będzie wyświetlać że nie można przenieść, lub po przeniesieniu nie będzie wszystko działać. Polecam skorzystać z jakiegoś urządzenia w markecie do skopiowania samej apki i bezpieczne zalogowanie po wyjściu ze sklepu.
.191.139.203 | 21 Jun 2020, 22:06

new łałej fun boy
Ogólnie cena tel. adekwatna do możliwości (999zł), sugerowana przez cześć recenzentów cena 1600zł to była by czysta przesada (z ew usługami googla) . Aparat, bateria, responsywność, zarządzanie RAM, wykonanie na dobrym poziomie. Na minus niewygodna klawiatura ale to tylko moje odczucia. Za minus nie biorę braku usług googla. Bez problemu potrzebne aplikacje zainstalujemy lub ich zamienniki. Tel odradzam osobom uzależnionym od gms, instalującym tony aplikacji opartych na powyższych usługach, oraz nie wyobrażającymi sobie tel. bez usług bankowych (nfc) , aczkolwiek po części wiele funkcji realizuje wersja przeglądarkowa. Na zdecydowany plus bryła/chwyt tel. i optymalna wielkość oraz waga. Pochwalę też równomierne podświetlenie ekranu, widoczne na białym tle i ten parametr radzę porównać między ew. porównywanymi tel, powyższy model świeci ładnie i miło dla oka, zdecydowanie wyróżnia się na tle konkurencji, tej IPS owej oczywiście.
.191.139.203 | 18 Jun 2020, 00:06
Looki
Telefon bardzo fajny. Zdecydowanie polecam. Pomimo tego że to lajt to odstaje od telefonów że średniej półki, metalowa ramka, szkło z tyłu, dobry wyświetlacz.
Ładowanie bajka, wstaje rano, 40 min do wyjścia, bateria 20%. Kiedy wychodzę jest 80-90%, długość pracy na jednym ładowaniu to ok 1,5 dnia przy średnio intensywnym użytkowaniu.
Google można bezproblemowo zainstalować i będzie sklep działał, jak i reszta aplikacji.
Płatność NFC niestety nie obsługiwana i jak dla mnie to jedyny minus telefonu.
.190.178.239 | 11 Jun 2020, 16:06

Jarek
Witam zakupiłem dziś p 40 lite wszystko jest ok tylko powiedzcie czy jest możliwość zainstalowania Messengera. Dodam że fb jest wgrane i chodzi ok
.248.157.58 | 05 Jun 2020, 21:06
Iza
Pokuszę się o opinię dla Huawei P40 Lite dla wszystkich niezdecydowanych (sama spędziłam wiele godzin szukając szczerych recenzji tego telefonu). Na wstępie - przesiadłam się z iphona 6s.
1. Telefon działa bardzo sprawnie. Co prawda moje oko przyzwyczajone do intuicyjności i tempa IOS dostrzegło pewną różnicę, ale z całą pewnością jest to telefon szybko myślący. Myślę, że tutaj nikt nie powinien być zawiedziony.
2. Kwestia google. w tym temacie pojawia się najwięcej negatywnych komentarzy. Przede wszystkim jest to telefon dla świadomego konsumenta. Dla mnie, nie ma żadnej różnicy w użytkowaniu ale też wiedziałam na co się piszę. Aplikacje społecznościowe przeniosłam z telefonu wcześniejszego, wraz ze wszystkimi ustawieniami. Podobnie z aplikacją bankową (IPKO śmiga bez zarzutu). Wszelkie potrzebne rzeczy są. Gmail używam na wgranej oryginalnie skrzynce i działa identycznie. Jedynie dla zainteresowanych - nie ma możliwości korzystania z aplikacji RSA security token (dla wielu zapewne może być to przydatne info). Mapy google mają swój dobry zamiennik. Nie zanotowałam żadnej sytuacji sprawiającej dyskomfort w użytkowaniu bez google.
3. Aparat mnie nie powalił - może dlatego, że jestem przyzwyczajona do dużej stabilności aparatów apple, jednak w tej cenie na pewno jest i tak nad wyraz dobry. Dobra jakość zdjęć przedniego aparatu. No i świetne makro.
4. Bateria zdecydowanie na plus. Ładowarka 40W potrafi naładować telefon w mniej niż godzinę od 0 do 100%. Pojemność baterii pozwala na użytkowanie telefonu dwa dni przy normalnych użytkowaniu oraz jeden dzień w użytkowaniu nałogowym.
5. Jakość dźwięku zasługuje na brawa (mówimy oczywiście o dźwięku proporcjonalnie do danej półki cenowej). Ekran również spełnia swoje zadanie. Kolory są nasycone ale nie przesadnie, filmy i yt ogląda się ok.
6. Telefon posiada możliwość prowadzenia rozmów w HD (wcześniej tej funkcji nie znałam). Niby bajer ale pomaga, zwłaszcza gdy pracuje się na telefonie.

Jedyny minus to niestety gabaryty. Dla mnie osobiście użytkowanie telefonu jedną ręką jest wysoce cenione a tutaj niestety może być ciężko. O dziwo ciężar telefonu i jego "tęgość" działa na plus bo telefon stabilniej mimo wszystko się trzyma. Ale też należy pamiętać, że taka wielkość jest teraz normą.
.64.44.170 | 02 Jun 2020, 21:06
Meereck
Gdyby nie brak usług gogla, nie kupiłbym. Sprzęt śmiga aż miło, bateria trzyma mocne 2 dni uzytkowania, zdjęcia są ponadprzeciętne. Wszystkie aplikacje, które mi potrzebne działają. Za te pieniądze to jeden z najlepszych wyborów jak dla mnie.
.190.132.131 | 27 May 2020, 14:05
Ja
Świetne robi zdjęcia i to wszystko. Nie da się zainstalować podstawowych aplikacji jak na ipko.
Telefon kupiłam w promocji z opaską której nie dostałam, reklamacja nie pomogła. Zostałam z ładnym aparatem do zdjęć bez możliwości zainstalowania wielu potrzebnych mi do pracy aplikacji! Wracam do iphone a tego czegoś nie polecam nikomu.
.136.92.118 | 23 May 2020, 23:05
Piotr
Tydzień się męczyłem by wgrać usługi Google na P40 Lite. W końcu się udało. Jedynie co nie zadziała to Google Pay, aplikacja McDonalds i nie chce się logować do Wiadomości Google.
Jak wgrać Google to zapraszam na yt do gościa "Operacja Panda" A zwłaszcza do filmu "Alternatywny sposób wgrania usług Google do Huawei P40 Lite" (właśnie w taki sposób wgrałem te Google).
Tyle co do Google. Teraz czas na resztę:
- Aparat robi o wiele dokładniejsze zdjęcia od flagowca Samsung Galaxy S10 (który stanowi główny telefonem i dlatego brak możliwości płatności Google Pay w P40 Lite preżyję, gdyż S10 zapłacę).
- P40 Lite jest modelem większym niż S10. O ile w S10 aparat przedni jest w górnym prawym rogu to tak w P40 Lite jest w górnej lewej stronie.
- Bateria na plus. Spokojnie starcza na 2 dni pracy bez ładowarki.
Ogólnie jak się bez większego problemu wgra Google to za 1000 złotych ma się bardzo ciekawy telefon z bardzo ciekawymi możliwościami.
Jedyną wadą w tym modelu jest to że się nie poszerzy pamięci klasyczną kartą pamięci.
.133.146.133 | 12 May 2020, 22:05
Romuald
Telefon posiadam dwa miesiące, kupiony w przedsprzedaży z opadską. Dograne Gogle Play i telefon posiada wszystko co powinien - no prawie bo płatności NFC Google Pay nie działają. Reszta działa bez żadnych komunikatów o braku autoryzacji. Netflix też odpala filmiki. Za 999 zł z opaską to jeden z lepszych smartfonów. Aparat 48 mega, 6 Giga pamięci nie zawodzi, bateria trzyma dwa dni normalnego użytkowania( tel;sms;yt;netfix;przehlądanie neta). Zdecydowałem się na zakup bo można było dograć usługi Google- bez tego nie kupiłbym tego huawei a.
.26.22.146 | 09 May 2020, 22:05

Wszystkich opinii: 21. Pokazuję od 1 do 10.