R E K L A M A

Honor 10
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 22. Pokazuję od 1 do 10.
54,5% 
 18,2% 
 27,3% 
Zawiedziony honorem 10
Uzywam telefonu od 5 miesiecy. Przed zakupem naczytalem sie opinii o tym modelu dlatego tez zdecydowalem sie na jego zakup. Dodam ze nie jestem wymagajacym uzytkownikiem. Na co dzien uzywam kilku prostych aplikacji, cykne pare fotek i ogladam netflixa. Telefon nie powala na kolana ani wydajnoscia ani jakoscia zdjęc. Dotychczas uzywalem samsungow z serii A oraz S7 iS8. Uwazam ze nawet "stary" S7 bije go na glowe pod wzgledem jakosci zdjec i nagrywania filmow a wydajnoscia nie odbiega. Brak optycznej stabilizacji obrazu to porażka.. Zeby zrobic dobre zdjecie trzeba samemu ustabilizowac rekę. Co nie zawsze wychodzi. Na moim egzemplarzu mam problemy nawet z aplikacja messenger na ktorej wyskakuje mi czarne tlo i nic nie mozna zrobic. Na plus czytnik linii papilarnych, szybkie ladowanie i czas pracy na jednym ladowaniu - przy normalnym uzytkowaniu nawet 2 dni. Generalnie radzilbym dorzucic kilka stowek i kupic flagowca od samsunga, sam wroce do marki najszybciej jak bedzie to mozliwe...
.173.63.141 | 05 May 2019, 20:05
2gub4
Telefon ogólnie warty polecenia jednak nie bez wad. Z plusów można wymienić świetną wydajność, stosunkowo długo trzymającą baterię i aparat który jest ok choć zdarzają się mniej ostre lub przekoloryzowane zdjęcia. Używam go 10 miesięcy i jestem zadowolony, ale entuzjazm powoli opada. Zacznijmy od szybko zapadających się przyciskach które siadły +/- po pół roku. Ekran średnio mnie satysfakcjonuje i czernie pozostawiaja sporo do życzenia przynajmniej według mnie. Ostatnio zauważyłem spore spadki wydajności i nie do końca wiem dlczego. Widac to w grach z których potrafi mnie raz za kiedy wyrzucić, co objawia się w Subway Surfers. Co do konstrukcji to jest dość solidna i nieźle się prezentuje, aczkolwiek po niezbyt długim czasie telefon bardzo mi się powyginał co widac i czuć. Przyczyny jednak nie znam
.0.127.116 | 29 Apr 2019, 00:04

kootr
Mam honora od miesiąca poprzednio miałem lg g5 i powiem wam że ten smartphone jest trochę dziwny, zacznijmy od tego że według 90% recenzji jest to najlepszy obecnie telefon do 1200zł jest naprawdę dobry ale no własnie zacznijmy od plusów:
-bardzo dobra bateria, przy intensywnym użytkowaniu gps/net/aplikacje w tle/aparat/muzyka/yt itp spokojnie 1 dzień przy normalnym użytkowaniu 2 dni (jak miałem lg g5 to koło 19h tego samego dnia telefon już padał przy normalnym użytkowaniu) więc bateria super
-design świetny i plus za case w opakowaniu
-wyświetlacz ok, jasność w słońcu też dobra choć w niektórych recenzjach było napisane że jest ciemny i tu pierwsza rozbieżność co do rożnych recenzji a mojej opinii
-aparat przedni świetny, jasny naprawdę super
-czytnik linii papilarnych i tu śmieszna sytuacja bo na początku doprowadzał mnie do szału a gdy nauczyłem/przyzwyczaiłem się do niego to uważam go nawet za mały plus (po prostu trzeba się przyzwyczaić i faktycznie mokre/brudne palce łapie)
-jakoś muzyki na słuchawkach naprawdę dobra
-jakoś rozmów super
-ładowanie mega szybkie godzina i prawie full baterii

wady
-wystający aparat z tyłu, zazwyczaj mi to nie przeszkadza ale tutaj jest naprawdę zbyt dużo wystający bez case nie radzę używać bo całego zrysujecie

i teraz klucz programu aparat tylni zachwalany przez wszystkich recenzentów a moim zdaniem jest on mega niedopracowany, jeśli unieruchomisz rękę i wybierzesz ręcznie opcje co do zdjęcia to potrafi ten telefon zrobić nieziemskie zdjęcia w dzień czy w nocy ale jeśli zostawisz na trybie automatycznym to jakoś spada drastycznie a przy lekkim ruszeniu ręką naprawdę lekkim niektóre zdjęcia to koszmar pełno ziarna kolory tak wyboostowane jak z jakieś bajki, po prostu nie raz chcesz wyjąc telefon zrobić zdjęcie i go schować a przy tym smartphonie to problem, wydaje mi się że to wina oprogramowania.
Z kolegą zrobiliśmy mały test w nocy rozbiliśmy zdjęcia rynku, ja moim honorem 10 a on samsungiem a7 i za każdym razem gdy aparat był przy ustawieniach automatycznych i przy opcji wyjąć z kieszeni zrobić zdjecię schować honor wypadał gorzej a gdy skupiliśmy sie na jak najlepszym zdjeciu to znowu samsung odpadał jednak za 1200 zł czuje trochę niedosyt własnie przez ten aparat
.10.146.167 | 16 Apr 2019, 23:04
Filip
Mój pierwszy Honor i chyba to był słuszny wybór. Jak wiadomo Honor to wydzielona marka z Huaweia czyli mamy de facto do czynienia z tym producentem. Przesiadłem się z wysłużonego już S7 Edga. Potrzebowałem coś równie szybkiego, z najnowszym Androidem i dobrym aparatem. Telefon w tej cenie bezkonkurencyjny. Brałem pod uwagę Pocophone, ale zdyskwalifikowało go brak NFC. Co do samego telefonu wykonanie super, szklane plecki przypominają te z mojego poprzedniego Samsunga. Po aktualizacji do Androida 9 zauważyłem, że poprawiono oprogramowanie aparatu oraz tryb nocny, który umożliwia nam wykonanie jak najlepszej fotki bez rozmazania. Ekran dobrej jakości i ostrości. Szczerze wole matryce IPS niż cukierkowego AMOLEDA. Jedyną wadą tego telefonu jest brak certyfikatu IP68. Ale kto w tej cenie i rpzy takich możliwościach zwracał na to uwagę ?
.251.238.99 | 20 Mar 2019, 23:03

Piotr
Cześć korzystam z Honora od trzech miesięcy. Minusy: system zarzucony taką ilością zbędnych programów że pierwsze co myślałem to o roocie, ale to w końcu rodzina Huaweia; aparat słaby, 24mpx a robi gorzej niż wiele innych o podobnych parametrach albo niższych (np.Xiaomi Mi A2 z 20mpx), chyba że jest dzień, jesteśmy na świeżym powietrzu i dobrze ustabilizujemy aparat, wtedy jesteśmy w stanie uchwycić fajne zdjęcie, ale w pomieszczeniach masakra, plus powtarzam słaba stabilizacja; bateria mogła by być o te 500-800mah większa, brakuje tych paru godzin aby telefon używać cały dzień intensywnie; za blisko przycisk blokady przycisku ściszenia, szczegół ale po całym dniu mam z 10 screenshotów-jeśli ktoś ma coś do ukrycia jest to niebezpieczne. Plusy: aktualizacja do Androida 9; super obudowa, wygląda na prawdę kozak; nawet fajna inteligencja "AI" aparatów, jak się postaramy (czytaj wyżej) i system dobierze odpowiednią scenę/tryb można wykonać fajne zdjęcie; w miarę duży i czytelny ekran; szybkie ładowanie; dobre parametry ram/rom/cpu, nie zatnie się i miejsce się szybko nie skończy. Telefon miał na pewno swoje 5 minut ale obecnie za tą cenę kupimy parę lepszych modeli. Ocena od 1 do 10 wg.mnie 6+
.173.9.118 | 01 Mar 2019, 22:03
maestro
Mógłbym prosić o dokłądnyt test typu dual-SIM, czy jest "aktywny" czy standby? Obecnie mam Honora 7, który ma prawdziwego dual sim active (ktoś dzwoni na SIM1, to na SIM2 można się dodzwonić, to samo z internetem, korzystam z neta, np. na SIM1, to na SIM2 można się dodzwonić)...mógłbym obecnych użytkowników poprosić o taki test? pozdrawiam.
Czemu użytkownicy mieliby testować coś, o czym wyraźnie piszemy, że nie ma? Są przekierowania, nic więcej. Proszę czytać specyfikację przed zadaniem pytania. (jf)
.233.246.27 | 04 Feb 2019, 15:02
Pannog
Używam już 2 miesiące. Telefon ładny, szybki, aparat ok. Bateria trzyma spokojnie 1,5 dnia.
Jeden minus to czytnik Lini papilarnych który po założeniu etui działa po prostu słabo. Bez etiu jest ok.
.47.92.34 | 01 Feb 2019, 00:02
slayer992
Telefon mam od ponad 2 miesięcy, moja wersja to z 6 GB ram, wcześniej to był honor 7, różnica między nimi jest nie wyobrażalna, zero zacięć, wszystko chodzi jak marzenie, zdjęcia według mnie bardzo w porządku, tryb AI radzi sobie całkiem dobrze, zdarzy się że niektóre zdjęcia za bardzo przekolorowuje ale wystarczy to wyłączyć, bez potrzeby korzystanie z trybu pro. Bateria póki co 2 dni trzyma w tym wykonane bardzo dużo rozmów i sporadycznie korzystanie z internetu. Ogólnie to bardzo polecam :)
.173.42.83 | 20 Jan 2019, 19:01
Misia
Honora używam od mięsiaca. Z plusow: dobra bateria, szybkość działania, zewnętrzny aparat robi ładne zdjęcia (choć nie lepsze niż mój wcześniejszy samsung galaxy s6). Z minosow: po ostatniej aktualizacji przednia kamera jest do bani (wcześniej można było używać bardzo delikatnych filtrów do tzw. idalenego selfie, mam na myśli ewentualne wygladzenie cery, poprawienie kolorytu, teraz możliwa jest jedynie funkcja "poziom piękna", która strasznie zmienia twarz, bo jednocześnie wygładza, powiększa oczy (!) i wyszczupla. Wygląda to okropnie! Nie mogę lekko poprawić cery, bo w pakiecie mam zmienione wszystko zależnie od wybranego poziomu). Ogólnie po ostatniej aktualizacji (ze stycznia 2019) jakoś średnio podoba mi się system. Generalnie telefon jest o.k. ale nie ma szału w porównaniu z samsungiem s6. Jedynie co to zdecydowanie ma lepszą baterie.
.173.72.225 | 17 Jan 2019, 14:01
Nowak
Miałem wcześniej Huawei P8lite i w kilku punktach mój wcześniejszy telefon był lepszy od Honora 10. Otóż Honor ma ze 2 razy mniejszą diodę powiadomień, lampa błyskowa jest wyraźnie słabsza oraz ma cichszy dzwonek. Do reszty za bardzo nie ma się co czepiać.
.69.79.130 | 10 Jan 2019, 14:01

Wszystkich opinii: 22. Pokazuję od 1 do 10.