R E K L A M A

Emporia Click
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.
54,5% 
 36,4% 
 9,1% 
Jacek Placek
Od dawna (co najmniej 5 lat) uzywam Emporię Click i jestem z niej bardzo zadowolony. Ze zdziwieniem przczytałem opinię Dario70. Pokrywka baterii otwiera się łatwo i lekko, nie potrzeba uzywac żadnego narzedzia. Trzeba tylko wiedzieć, jak ją przycinąć. Zawiasy nie mają zamiaru sie urwać, zależy, jak się je traktuje. Bateria pracuje juz kilka lat i nie wymaga częstego ładowania. Pozostałe zarzuty też są dziwne. To jest telefon dla seniora! Po co mu przesyłanie plików mp3? Sam jestem seniorem, ale posługuję sie dość sprawnie komputerem i inna elektroniką. Dodam, ze pracowałem sporo lat w fabryce telefonów znanej marki. Osobiście uważam, że telefon ma słuzyc przede wszystkim do telefonowania i SMS-owania. Aparat foto owszem, ale do uzytku w wyjątkowych sytuacjach. Emporia Click ma wyraźne klawisze (nie cierpię ekranów dotykowych!), bardzo dobrze czytelny ekran. Jest do wyboru sporo dzwonków, chyba mozna cos sobie dobrać bez ładowania z sieci! Jedyne, co mi się posuło, to wibrator. Na Allegro kupiłem za parę zł emporię na części (inny model), która miała dobry wibrator, przełożyłem i działa. Osobiście bardzo polecam.
.146.0.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 16 Jul 2016, 17:07
Dario70
Omijać szerokim łukiem ten wynalazek! Po 5 letnim intensywnym użytkowaniu przez moją mamę (i nie tylko) Nokii 7230 przyszedł czas na zmianę telefonu (w Nokii "padała" powoli taśma) i tu wybór padł na Emporię Click. Telefon ładny (kolor biały), czytelny i tu kończą się jego zalety, pora na wady których jest zatrzęsienie.
1. Obudowa - pokrywę baterii trzeba otwierać wkrętakiem lub innym narzędziem, nie da jej się przesunąć ręcznie tak topornie działa, napis na obudowie po niecałym roku prawie nieczytelny. W telefonie który głównie siedzi w ładowarce (a tu już więcej w temacie bateria) lub leży na ławie pękł jeden z zawiasów i teraz obydwie połówki telefonu mają taki luz, że matka boi się go używać, żeby nie została jej jedna z połówek w ręku, a druga na podłodze!!!
2. Bateria - no tutaj brak słów, bateria żyje własnym życiem, raz działa tydzień, a jak jej coś odbije, to jeden dzień!
3. Menu - proste ale już niektóre opisy to pisał ktoś, kto chyba używał Google Translator.
4. Bluetoth - jest, ale za jego pomocą da się przesyłać tylko zdjęcia, próba wgrania za jego pomocą jakiegokolwiek pliku muzyki (dzwonek bo od firmowych matka szału dostaje) spełzła na niczym. Do tego dochodzą częste samoczynne "zawiechy" karty SIM (pomaga wyjęcie lub poruszanie kartą), naciskanie bocznych klawiszy podczas rozmowy i wiele innych przypadłości.
Odradzam zakup tego czegoś, aktualnie szukam jakiejś porządnie zbudowanej alternatywy dla tego czegoś które na dodatek kosztuje nie mało! PS. Oj coś czuję że chyba będzie powrót do starej dobrej Nokii.
.internetia.net.pl | 11 Apr 2016, 14:04

elzeba
Ten telefon to porażka. Kupiłam go dla mamy. Nie ma funkcji odbierania klapką. Trzymając telefon, podczas rozmowy naciskasz boczne różne przyciski. Poza tym przyciski wymagają umiejętności wciskania i SIŁY. Tak właśnie siły. W przypadku mojej mamy, gdzie ma bardzo słabe palce, normalnie ciężko jej wybić numer.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Nov 2014, 13:11
janos
Skoro ma bluetooth to by się przydał odtwarzacz Mp3 :) wiem że to tel dla seniorów ale by się przydał. No i pamięć 5 MB chociaż dać :D
.dynamic.chello.pl | 20 Nov 2013, 15:11

MariaS
Odbioru klapką - NIE MA!
"Co do trybu odbierania poprzez otwarcie klapki z uwagi na fakt że telefon wyposażony jest jedynie w jeden wewnętrzny wyświetlacz nie ma możliwości ustawiania takiej funkcji. Przed odebraniem połączenia powinniśmy mieć możliwość zobaczenia z kim będziemy rozmawiać."- informacja od producenta.
Sam telefon prosty i dobrze przemyślany. Seniorzy zadowoleni :-)
.maius.am.poznan.pl | 24 Jun 2013, 15:06
Mystenes
Poleciłem ten telefon mojej 80 letniej Teściowej. Po kilkuletniej katordze na badziewiu Nokii, kobita odżyła. Wygodna podświetlana klawiatura z ogromnymi klawiszami/znakami na niej. Funkcja latarki w telefonie wyeliminowała u niej kolejny klamot z torebki. Wygodne odbieranie klapką, sygnalizacja diodami nieodebranych połączeń i smsów to wybitnie wygodna funkcja, której próżno szukać nawet w smartfonach. Aparat mógłby być lepszy, bo 0,3Mpx to ciut mało, ale pewnie za pół roku będzie nowy model to dadzą lepszy. Bateria trzyma zdumiewająco długo, więc ciagłe trzymanie na ładowarce to nieporozumienie.
.ssp.dialog.net.pl | 22 Jun 2013, 15:06
Misior
Bardzo dobry telefon i nie mogę się zgodzić z opinią Eli.
Guziki same się nie wciskają, trzeba nieźle gnieść telefon by włączać funkcje z bocznych guzików. Ktoś kto tego nie rozumie, powinien wrócić do epoki ebonitu. Odbieranie klapką oczywiście jest.
.ssp.dialog.net.pl | 22 Jun 2013, 15:06
krytzki
odbiór klapką jest !
.dynamic.chello.pl | 25 May 2013, 17:05
woka1
Namówiłem osobę 75 lat na ten telefon w ramach przesłużenia umowy. Jest bardzo zadowolona. Jeśli aparat ma służyć go rozmów i ewentualnie do odbioru (tylko) SMS - ów, to lepszego nie widzę. A jedyny problem, to ładowanie. Ta pani w domu cały czas trzyma w podstawce ładowarki - czyli go ładuje. Czy tak można?
.mielec.mm.pl | 24 Feb 2013, 07:02
Ela
Emporia reklamowana jest jako telefon dla osób starszych i dlatego kupiłam ją dla mamy. Okazało się, że nie posiada funkcji odbioru połączeń klapką ułatwiającej starszym osobom odbiór połączeń. Klawisze szybkiego wyboru osoby do której chce się zadzwonić są w rzeczywistości klawiszami szybkiego wyboru opcji SMS. Boczne klawisze /podgłaśnianie głosu w słuchawce, włączanie latarki/ wciskają się same podczas prowadzenia rozmowy /trzymania telefonu przy uchu, przy bardzo lekkim ich dotyku/. Uważam, że jest to telefon dla osób niedowidzących i niedosłyszących, ale nie dla osób starszych. Najbardziej brak mi w tym telefonie funkcji odbioru klapką. Czy nie dało by się tego jakoś naprawić?
O ile dobrze widzę, klawisze M1, M2, M3 mają wyraźnie funkcję "Quick Dial keys" - zdaje się to zapis jednoznaczny i telefon powinien umożliwiać szybki wybór numeru podczas połączenia głosowego. Radzę mimo wszystko zajrzeć raz jeszcze do ustawień albo poprosić o pomoc sprzedawcę. Opcji odbioru klapką nie widzę (choć również zdaje mi się, że być powinna), ale mam tylko skróconą wersję instrukcji obsługi. (jf)
.182.149.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 20 Feb 2013, 09:02

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.