R E K L A M A

Apple iPhone Xs Max
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.
58,3% 
 8,3% 
 33,3% 
mozilla007
Nie polecam nikomu. Powody są może dziwne, ale sprawiają dużo problemów. Sprzęt miałem może 2 godziny i był ciągły brak zasięgu, jedynie działały karty tmobile i roaming play tmobile. Po co komuś sprzęt za takie pieniądze, a nie idzie nawet z niego zadzwonić. Telefon spędził w serwisie ponad miesiąc i to oficjalnym appla, w centrali. Usilnie twierdzili że sprzęt sprawny, a faktycznie nie lapal zasięgu. Dodatkowo nie ma opcji rozpakowana archiwum bez osiągania granic absurdu, a każdemu zdarzy się rozpakować archiwum na telefonie. Podsumowując w skrocie: za tyle pieniędzy człowiek oczekuje sprzętu z którego chociaż zadzwoni i smsa napisze, a dostaje swiecidelko. Tak samo serwisu, ktory załatwi szybko sprawę, a w tych dwóch wypadkach jest gorzej niż w sprzęcie za 100 PLN. Polecam dobrze się zastanowić, zanim kupi się sprzęt, gdzie konkurencja za 1000 PLN oferuje dwa razy więcej.
.134.121.215 | 28 Jun 2019, 08:06
tomek
wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze....:) za rok dwa trzy iphone bedzie dalej chodził bez zadnych zawieszeń a niezaleznie jaki s10 itd juz nie i wsparcie systemu :) dziwie sie wszystkim znawcom tel. ze nawet głupie porownanie na papierze baterii (mam Ip xs) w ktorym bateria ma duzo mniejsza pojemnosc niz konkurencja, wypisywanie ze jest slabsza, a w realu i tak trzyma dluzej niz s10 plus!! poza tym ladowarki 40V ok sa fajne i bardzo szybkie ale na pewno odbije sie to na zywotnosci baterii. zdrowiej dluzej ladowac i miec na dluzej. osobiscie wiem ze nie dam rady dluzej niz tydz. wytrzymac z androidem :)
.160.222.35 | 29 May 2019, 21:05

Pawlo
Witam, nie widzę adnotacji odnośnie pamięci ram.W danych iphone xs czy xs max. Pozdrawiam.
A to dlatego, ze producent nie ma zwyczaju podawać tych danych podczas premiery, ani później a my staramy się nie traktować żadnego wytwórcy jako producenta specjalnej troski. Niemniej rzeczywiście wiadomo już ile tam włożone tego RAM-u. Bardzo dziękuje za zwrócenie uwagi i pozdrawiam. (jf)
.20.253.20 | 27 Mar 2019, 14:03
~M
iPhone XS Max nie ma pamieci wewnętrznej 128 GB tylko 256 GB - proszę o poprawę. Poza tym telefon super mam tydzień, przesiadłem się z 6s+ wielkość ta sama w kieszeni, plus taki ze jest większy ekran.
W zasadzie nie robimy takich błędów w przypadku Apple, ale trudno dyskutować z faktami. Przepraszam za błąd i dziękuję za poprawkę. (jf)
.247.2.124 | 21 Mar 2019, 11:03

Michal
Telefon rewelacyjny, mimo ogromnego ekranu ma w miarę przystępne wymiary do obsługi jedną ręką. Na minus cena, ale warty swojej ceny.
.173.184.232 | 01 Mar 2019, 14:03
GZI
Ludzie to jest jakiś żart, miałem IPhone X musiałem zmienić bo miał jakąś wadę fabryczną i gubił zasięg tam gdzie inne jeszcze miały dwie kreski (telefon powystawowy, sprzedawca I-Center nie uznał wady dla nich był ok). Kupiłem nowego XS Max z polskiej dystrybucji, wydawało się że wszystko ok póki nie przekonałem się że ma błąd parowania z samochodem przez bluetooth (paruje się a po paru dniach już jest błąd parowania, można jedynie usunąć urządzenie i parować od nowa ale po jednym dwóch dniach jazdy to samo). Oczywiście polski serwis apple wypiera się że to wina samochodu - oczywiście każdy inny telefon działa tak samo jak przez pół roku działał Iphone X w tym aucie. Seriws twierdzi że problem im nieznany a na necie na zagranicznych stronach i forum apple aż wrze na ten temat - podobno cała seria XS ma ten problem. No gratuluje podejścia do klienta płacącego kilka tyś za ich produkt, to już ostatni zakup.. bye bye apple..
.133.161.10 | 12 Feb 2019, 08:02
Adam 82
Krótko na temat Xs Max. Mam wersje 512 GB jestem mega zadowolony najlepszy telefon na rynku. Nie jestem zagorzałym fanem apple mam w roku nawet i 10 flagowych modeli z Androidem i ios i stwierdzam tak że Xs Max zostaje ze mną na dłużej bo nie ma narazie lepszego telefonu na rynku. I wiem to z własnego doświadczenia nie ufam recenzjom bo są przepłacane lub robione przez ludzi którzy nie mieli nawet danego telefonu w ręce :) Polecam Xs Max . Do kompletu słuchawki airdots od xiaomi i szybką ładowarkę do iPhone firmy Rock za 60 zł i więcej nic do szczęścia nie potrzeba
.47.72.140 | 28 Dec 2018, 06:12
GrzegorzZ
Mam IPhone XS max 256 GB i przerzuciłem się z Samsunga S 9plus. To mój pierwszy IPhone i przyznam, ze mnie mile zaskakuje po pierwszych wk...... przepraszam, ale inaczej nie dało się opisać mojej frustracji przy wykonywaniu najprostszej operacji jak zmiana dzwonka. Jeśli chodzi o aparat to również rozczarowuje i jeśli ktoś go chwali to nie miał S9. Nie porównuje do Huawei, bo nigdy nie miałem. Ok, robi niezłe zdjęcia, ale daleko mi do ochów i achów. Nie porównuje również żadnych benchmarków, bo korzystam z telefonu umiarkowanie, gier nie mam praktycznie żadnych. To co potrzebuje to poczta, muzyka, dobra nawigacja, obsługa excela itp. Z muzyka oczywiście znów problem jeśli chodzi o przeniesienie i sama obsługę, tu android jest lepszy. Natomiast bateria to magia. Ustawienie gps korzystaj jeśli używam, bajka. Mam dość androida w którym co druga aplikacja potrzebuje dostępu do zdjęć i gps. Przecież to jakiś dramat. Nie pisze tu o darmowych grach, ale nawet głupi kalkulator walut potrafi zbierać dane z częstotliwości wizyt w toalecie. Oczywiście nie jestem naiwny, Apple swoje dane musi zebrać, ale robi to na tyle dobrze, ze nie pożera baterii o 15, a jeśli korzystamy w umiarkowany sposób to i drugi dzień sporo wytrzyma. Olewam również brak szybkiej ładowarki, nie ma to dla mnie znaczenia,bo bez problemu mi wystarcza bez doładować. również brak Jacka nie jest problemem,bo słuchawki mam bluetooth. cena rzeczywiście jest duża i nie każdego stać, ponadto pytanie czy telefon jest tego warty? Moim zdaniem, jak większość obecnych rzeczy NIE. Wszystko pochodzi z Chin i dobrze wiemy, ze jest produkowane za promil ceny sprzedazowej.Dostajemy dobra jakość wykonania, może miałem pecha, ale s9 była krucha jak jajko, nawet w Spigenie. Nie oceniam wyglądu, bo i tak siedzi w Hardcasie, wiec urok znika natychmiast. Po za tym, to kwestia gustu, mi się podoba, ale nie brałem tego aspektu pod uwagę podczas wyboru telefonu.Systrm operacyjny: Kiedyś korzystałem z Blackberry i przyznam, ze ich OS tez mi bardziej odpowiadał niż android, ale zdechł, wiec jest IPhone.
.134.33.124 | 28 Nov 2018, 20:11
Zagdaneiro
Używałem Androida od czasów pierwszego Galaxy S. Ponieważ polityka Google oraz rozwój mojego niegdyś ulubionego systemu operacyjnego kompletnie mi nie odpowiada - postanowiłem się przesiąść by spróbować czegoś nowego. Jako, że jedyną konkurencją jest Apple i jego iPhone, a zależało mi na dużym ekranie, wybór był oczywisty: Xs Max.

Pozwolę sobie zacząć od wad. A tych jest zdecydowanie mniej niż zalet.

- Horrendalna cena.
- Brak audio Jacka - niestety, producenci Androida w większości też z niego zrezygnowali.
- Wybrakowany zestaw: piękne pudełko nie zawiera w sobie nawet przejściówki z Lightning na Jacka, brak szybkiej ładowarki również brzmi jak żart. Serio, Apple?
- Tylko 4 GB RAM

No i teraz czas na zalety, a trochę ich jest:

+ Perfekcyjne wykonanie i piękny wygląd. Trzymając ten telefon w dłoni dosłownie czujesz, za do zapłaciłeś te ogromne, jak na telefon, pieniądze.
+ Wyświetlacz ociera się o doskonałość, w sesji Max notch nie rzuca się w oczy, grubość ramek jest równie minimalna na wszystkich bokach, w przeciwieństwie do podróbek firm takich jak Xiaomi. No i przede wszystkim jakość wyświetlanego obrazu powala, według testów jest to obecnie najlepszy wyświetlacz na rynku. Ekran jest również bardzo dobrze skalibrowany kolorystycznie.
+ Ogromna moc, niesamowita szybkość działania. Nie ma aplikacji, na której procesor A12 by się zmęczył.
+ Głośniki. Obecnie nie ma smartfona, który oferowałby lepszy dźwięk z głośników - jest on czysty, mięsisty. Jakość rozmów głosowych stoi na najwyższym poziomie.
+ Aparat. Wybitna jakość zdjęć (wyżej są tylko najnowsze wymysły Huaweia), obecność świetnych bajerów w postaci trybu portretowego, w którym możemy wybrać różne symulacje oświetlenia scenicznego (o dziwo działa to dobrze) oraz modyfikować głębię ostrości w ogromnym zakresie. Otwieranie wirtualnej przysłony powoduje nawet powstanie wiernie odwzorowanych kółeczek bokeh! Plusem jest także tryb LivePhoto, ale to mają wszystkie iPhone od wielu generacji. Jeśli jesteś fanem Harry?ego Pottera, to LivePhoto przypomina żywe obrazy w Hogwarcie.
+ Nagrywanie wideo. iPhone miażdży w tym dowolny telefon z Androidem. Bardzo wysoka jakość, świetna stabilizacja, 4K 60 fps, bardzo dobrze działające spowolnione tempo, brak przeskoków i zmian ekspozycji w trakcie nagrywania wideo. Cudo.
+ Taptic Engine. Niby tylko wibracje, prawda? Jeśli raz zaznasz, jak to działa, to brzęczące silniczki wibracyjne z Androidów zawsze będą już wydawać Ci się tanie i niedorobione.
+ 3D Touch. Genialna technologia, szczególnie ciekawa jest możliwość przyjrzenia się linkom w przeglądarce bez przechodzenia do nich, lub też wyświetlenia części maila.
+ FaceID. Po wielu niepochlebnych opiniach internetowych znaFFców, było to coś, czego najbardziej się obawiałem. Niepotrzebnie. Druga generacja tego rozwiązania działa błyskawicznie, można dosłownie zapomnieć o tym, że ma się jakiekolwiek zabezpieczenie ustawione. FaceID jest także zintegrowane z innymi aplikacjami, w tym bankowymi, oraz przykładowo przeglądarką Safari podczas logowania się na stronach internetowych. Wadą rozwiązania są problemy z odblokowaniem w pozycji leżącej. FaceID działa także w kompletnej ciemności.
+ Bateria. Pierwszy w moim życiu telefon, który przy moim bardzo intensywnym wykorzystywaniu starcza na cały dzień i ma jeszcze 20-30%. Jeśli nie korzystasz z telefonu bardzo intensywnie, spokojnie starczy na dwa, a może nawet trzy dni.
+ Integracja z innymi urządzeniami Apple. iMessage jest świetnym komunikatorem, AirDrop to najlepsze rozwiązanie przesyłania plików, między urządzeniami jakie kiedykolwiek powstało, wspólny schowek, powiadomienia itd.
+ Niedostępne na Androidzie świetne aplikacje, takie jak AirMail, iAWriter (tak, jest jego wersja na Andka, ale jest ona nieśmieszym żartem), Enlight, Things, iMovie, pakiet iWork... Tu warto zauważyć jedną rzecz: dosłownie każda aplikacja jest wykonana lepiej na iOS niż na Androida, jeśli jest dostępna na obie te platformy. Czemu? Nie wiem.
+ Świetne, efektywne i efektowne gesty. Podróba zrobiona przez Google w Androidzie 9.0 jest, no cóż, podróbą odległą od oryginału.

Podsumowując: masz Androida? Możesz kupić następnego i mieć milion funkcji, których nigdy nie użyjesz, możesz zaś wybrać iOS i dostać milion razy wyższą jakość całości i funkcje, których na Androidzie nigdy nie będzie, a które są realnie ciekawe i użyteczne. Masz iPhone X lub 8? Poczekaj do następnego roku. Masz starszego iPhone? Bierz Xs, nie pożałujesz. Masz Xs lub Xs Maxa? Gratuluję wyboru.
.49.79.239 | 18 Nov 2018, 17:11
Wojtek
IPhone XS MAX ma swoje zalety które postaram się wymienić.
1. Face ID - zajebista sprawa i bezkonkurencyjna na rynku, bardzo mi się podoba.
2. Gesty - kolejny plus bo są bardzo intuicyjne i praktyczne.
3. Ekran - najlepszy ekran na rynku.
4. System iOS - stabilny i bezpieczny.
5. Aparaty - możemy tutaj dać mały plus bo w dzień jest ok, gorzej w nocy ale chodzi mi tu o oprogramowanie aparatu które robi naprawdę dobrą robotę (rozmycie tła, nagrywanie 4K).
6. Głośniki - z tego co wiem jest dobrze, może nawet lepiej niż dobrze.
7. Procesor - benchmarki telefon osiąga najlepsze wyniki na rynku.
8. Jakość wykonania - tu naprawdę jest dobrze, chociaż bez etui tego bym nie nosił.
9. Karta esim to na duży plus.
To może na tyle. Jeśli zaś chodzi o wady to:
1. Funkcjonalność jest słaba względem czołówki androida np. Note 9.
2. Występują problemy z ładowaniem w niektórych egzemplarzach na ładowarkach dołączonych do zestawu.
3. Po dwóch tygodniach użytkowania pojawiły się widoczne rysy na ekranie. (recenzja na YouTube).
4. Brak złącza słuchawkowego (mini jack).
5. Kosmiczna cena. Za tą cenę można mieć dwa flagowce które nic nie będą ustępować w szybkości działania (OP6 porównanie na YouTubez do iPhone XS MAX).
Moim zdaniem płaci się 2/3 ceny za logo producenta, czy warto ocencie sobie sami.
.144.22.37 | 10 Oct 2018, 01:10

Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.