R E K L A M A

Alcatel One Touch Pop C7 Dual
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 78. Pokazuję od 61 do 70.
53,8% 
 26,9% 
 19,2% 
Kosiara
Zalety:

*Wyświetlacz
*Bateria ( 2 dni przy dużym użytkowaniu, a nawet do 4-5 przy oszczędności )
*Opcja maksymalnej oszczędności energii ( aktywne są wiadomości, połączenia i kalendarz )
*SwiftKey genialna klawiatura, idealna do personalizacji.
*RAM ( wydawało mi się, że mało, ale 512 spokojnie wystarcza )
*Ładna obudowa, anty porysowaniu
*Lekki
*Ładny design
*Głośnik jest na tyle duży, że nie da się go zasłonić ręką podczas grania w poziomie
*Jakoś muzyki
*Edytor biblioteki muzycznej
Wady:

*Aparat jest tragiczny, bardzo kiepskie zdjęcia, często rozmazane, żeby zrobić ładne przejrzyste zdjęcie to telefon musi być w totalnym bezruchu.
*Rzadko, bardzo rzadko zdarza mu się, że się przytnie.
*W moim miałem coś takiego, że podczas dzwonienia np. do kolegi wyskakiwał mi komunikat uruchamiania funkcji play typu *101*#
*Ładowarka bardzo duża, jak do jakiegoś laptopa czy odtwarzacza DVD, kabel usb bardzo krótki.


Moja opinia:

Design - 8+
Możliwości - +7,5 ( za aparat )

Btw. mam do Was pytanie i pewien problem. Mam zdjęcie i chciałem je ustawić na tapetę i dałem opcję do przycinania zdjęć google + na "ZAWSZE" i chciałbym to zmienić by powróciła opcja użycia "TYLKO RAZ". Jak to spowrotem włączyć? Pomóżcie proszę. GG-43540521 MAil - bunio3219@gmail.com
.idc.net.pl | 06 Apr 2014, 09:04
Krzysiu123
Polecam telefon, 512 RAM w zupełności wystarcza, wg mnie każdy "napakowany" aplikacjami telefon, które działają w tle nie jest w stanie sobie idealnie poradzić - z pomocą przychodzą aplikacje na androida czyszczące pamięć podręczną ;-)
Aero2 śmiga bardzo płynnie - co prawda nie jest to LTE, ale w zupełności wystarcza. Sam telefon ładny, ekran w porządku (mimo krytyki, że mała rozdzielczość - potwierdzam, żadnych pixeli nie widać ;-]).
.pl | 28 Mar 2014, 09:03

Mateusz89
Hej czy 512 ram w tym modelu wystarcza do takiego procesora? działa płynnie, jeśli się poinstaluje kilka aplikacji?
.dynamic.chello.pl | 26 Mar 2014, 12:03
dudek560
Wielkie dzięki - dało się utworzyć nowy apn klikając na ten przycisk po prawej. Teraz śmiga aż miło.
.centertel.pl | 23 Mar 2014, 13:03

Janosik
Gdy wejdziesz w Punkty dostępowe ( APN ) Aero kliknij na przycisk pod ekranem menu ( trzeci od lewej obok domku - przycisk z czterema paskami ) po tym będziesz miał możliwość dodania i postępuj zgodnie ze stroną APN. W 3G wybierasz kartę Aero2 a po tym ustawiasz na niej pasmo(preferowane W-coś tam albo samo - byle nie GSM ).
Tylko działający APN zostanie zapamiętany.
Dasz radę to nie jest trudne. Dan e do APN - darmowy - wyczytasz na stronie Aero2
.free.aero2.net.pl | 22 Mar 2014, 22:03
dudek560
Czyli do tej pory robiłem dokładnie to samo jak napisałeś - punkty dostępowe - aero - pustka. Na kartach innych operatorów gdy wchodziłem w punkty dostępowe - operator to pokazywała się cała lista zmian łącznie ze zmianą nazwy APN a jak wchodzę w aero to jest pusty ekran. Nie wiem może trzeba by zmienić/zaktualizować soft. Tel kupiony ok 2 tygodnie temu w salonie play.
.centertel.pl | 22 Mar 2014, 16:03
Karol
Dudek500 Ustawienia -> Tam gdzie masz WIFI, Bluetooth itp to masz też "Więcej..." wchodzisz w to -> Sieci komórkowe -> (przy okazji Usługa 3G - tu musisz zaznaczyć karte aero wychodzisz z usług 3G) ->klikasz punkty dostępowe, klikasz na tą karte aero i tam masz APN - u mnie wystarczyło wpisać nazwę APN "darmowy" i chodziło.
.adsl.inetia.pl | 22 Mar 2014, 14:03
dudek560
Czyli jednak sim aero ma być włożona w slot 2/3G a nie w sam 2G tak?. I jeszcze mam pytanie jakim cudem udaje wam się wejść w ustawienia APN na karcie aero. W kartach innych operatorów APN można zmienić bez problemu a w aero mam pusty ekran. Może mi ktoś napisać krok po kroku jak wy wchodzicie do ustawień APN - może jest inna droga niż ta którą ja stosuje. Z góry dziękuje za pomoc
.centertel.pl | 22 Mar 2014, 09:03
Janosik
Ja ustawiłem APN manualnie do Aero2, mam inny problem czasem zdarzy się że na 10 min aero2 nie łączy się z internetem ( brak jest literki H obok zasięgu ) dzieje się to raz na 1-2 godziny. Telefonu używam po części jako hotspot i daje sobie radę z aero oraz oraz obsługą. Kartę Aero2 wkładam do slotu 3g a do telefonowania do 2g. Nie jestem zwolennikiem takich rozmiarów telefonów ale ten alcatel za takie pieniądze jest dobrym wyjściem szczególnie gdy mamy nielimitowany internet pod ręką :).
Minus to aparat w dzień robi średnie zdjęcia w ciemnych pomieszczeniach jeszcze gorsze dobrze że jest ta lampka.

Polecam wg. mnie jeden z lepszych telefonów w tym przydziale cenowym.
.free.aero2.net.pl | 21 Mar 2014, 18:03
dominik1007
Do dudek karte operatora wkladasz do gniazda 2G/3G pod gniazdem Microsd aero2 wkladasz do drugiego gniazda. W ustawieniach robisz profil dla aero i opcje 3G ustawiasz ze z profilu aero ida i dziala. Moze troche malo skladnie ale ja metoda prob i bledow robilem i sie udalo.
Co do samego telefonu nie powinno dziwic ze po przesiadce z galaxy mini bede zachwycony, ale sa tez minusy mianowicie aparat strasznie szumi w slabszym oswietleniu nawet z uzyciem lampy. Poza tym ok za te pieniadze super sprawa. Potwierdzam ze negatywne opinie o wyswietlaczu sa nieuzasadnione ludzkie oko nie wychwyci roznicy miedzy 195 a 250 ppi takze nie sciemniac. Oczywiscie nie jest to amoled i przy porownaniu z galaxy s4 bedzie widac roznice golym okiem ale ten wyswietlacz jest wystarczajacy. Moj egzemplarz w antutu4 uzyskal okolo 16800 pkt. Polecam
.play-internet.pl | 20 Mar 2014, 12:03

Wszystkich opinii: 78. Pokazuję od 61 do 70.