Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 103 telefony  |  143 952 opinie  |  720 testów  |  6 380 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony Ericsson

Sony Ericsson Xperia Ray



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 72,9%   11,9%   15,3% 
 Wszystkich opinii: 59. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6       
  • jusii
    Mam go ponad rok, pierwszy właściciel. Dość stary model i przez tą właśnie starość ma jeden jedyny minus: mało pamięci na aplikacje, bo jakieś 200mb dla użytkownika, można część zainstalowanych przez siebie aplikacji przenieść na kartę, ale czasem i to jest za mało - to jest jedyny minus. Jeśli nie zależy ci na graniu 'zawodowo' tylko tam żeby kilka mieć dla rozrywki nawet na to nie patrz. A więc, najważniejsze PLUSY:
    - świetny aparat, 8 mpix to już nie byle co, bardzo dobrze łapie ostrość tekstów
    - dobra bateria, 1500mah na 3,3 cala to dobre połączenie, zwłaszcza, że często telefony z większymi wyświetlaczami mają baterię o mniejszej pojemności
    - mamy pełno na rynku teraz phabletów, ja ich fanem absolutnie nie jestem, bo nie chce tabletu, tylko telefon, ten jest idealny, nie jest gruby, jest niewielki - u mnie to na plus, oczywiście nie mowiac jak stylowy wyglad ma ten telefon
    - wszystko inne jak u mnie na plus
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 lip 2014, 11:07
  • Rafał
    Użytkuje go ponad rok, mam szczęście że na niego trafiłem ponieważ są już nie do kupienia, chyba że podróbki z Chin na Allegro. Rozmiary i jeszcze raz rozmiary, moda na telefony wielkości tabletu to dla mnie nieporozumienie a Xperia Ray jest idealny. Genialny wyświetlacz gdzie ciężko dostrzec pojedynczy piksel, świetna kamera, cudowny wygląd, mnogość aplikacji do ściągnięcia w google play, darmowa nawigacja google (wystarczająco wyśmienita) jak na darmówkę. Brak minusów, mam kartę sd 32 GB na sporo zdjęć i filmów. Gdyby jakiś producent smartfonów ponownie stworzył coś tej wielkości to byłby hit w dobie obecnych tabletów zwanych smartfonami.
    .77.124.15 | 01 lip 2014, 19:07
  • jabukasiga
    Bardzo dobry telefon, szybki, mały, zgrabny i solidnie wykonany. Jakość dźwięku na słuchawkach jak i aparatu bardzo dobra jak dla mnie. Nie trzeba plecaka do przenoszenia.
    .ds.pk.edu.pl | 27 cze 2014, 23:06
  • R E K L A M A
  • Adamski
    Rozmiarowo to jeszcze wciaz telefon a nie juz tablet,obecnie ciezko juz o taki swietny model. Dla tych ,ktorzy cenia sobie takie wlasnie zalety jest idealnym rozwiazaniem.
    .versatel.net | 30 maj 2014, 10:05
  • Finrod
    Jestem bardzo zadowolony z tego telefonu. Ekran jak na swoje wymiary ma bardzo dużą rozdzielczość co daje świetną gęstość pikseli. Posiadam go od 2 lat, po roku zrobiłem roota i od tamtego czasu testuję różne systemy. Procesor podkręcony do 1.2 Ghz stanowi świetny balans między wydajnością a drenażem baterii.
    .135.191.184.static.kolnet.eu | 17 maj 2014, 17:05
  • ski
    Używam już ponad dwa lata, jak dla mnie to telefon legenda bez godnego następcy. Osobiście do codziennej pracy przesiadam się już na patelniofon, ale Ray zostaje u mnie jako smartfon dedykowany do Ingressa: niewielkie rozmiary sprawiają że dosłownie chowa się w dłoni i jest bardzo dyskretny, a mała waga i solidna budowa czynią go prawie niezniszczalnym jeśli chodzi o upadki (zaliczył beton, kamienną podłogę itd. wiele razy i nie ma żadnych godnych uwagi uszkodzeń)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 maj 2014, 12:05
  • sabrex11
    ponieważ zbliża się koniec gwarancji, postanowiłem poeksperymentować ;) początkowo root i XPERIA Ultimate HD? V5.0.1 Final... już mi się zaczął podobać! Choć przy wolnej pamięci poniżej 200mb zaczynał mulić, ale coś mnie podkusiło i wgrałem Carbon-a Kitkat 4.4.2.
    Co tu dużo pisać :-D... REWELACJA! Nieważne, czy poniżej dwustu, czy powyżej, soft a z nim telefon śmiga...to młodzieżowe określenie najlepiej pasuje. Żadnych zawieszeń, zwolnień w działaniu. Jak nowy! Brakuje mi tylko radia fm... takiego prawdziwego, na słuchawki. Ale to przypadłość wszystkich softów 4.4.2. I żaden zamiennik nie pomoże. Ale cóż, coś za coś. I tak uważam, że warto było.
    .95.27.155 | 19 kwi 2014, 17:04
  • gra
    Telefon rewelacyjny! Mam go od dwóch lat i nie zawiódł ani razu. Mały minus za niewielką pojemność oraz osp kiepski materiał na tylnej klapce, bo trochę się stało przy brzegach, ale poza tym świetnie. Mimo przypadkowego "nurkowania" w zeszłym roku ani razu się nie zawiesił. Gorąco polecam!!!
    .play-internet.pl | 12 lut 2014, 20:02
  • per  mail
    jest super , działa wszystko , wada malo ramu i pamięci wewnętrznej
    .dynamic.chello.pl | 27 gru 2013, 21:12
  • Fan_V
    Smartphonu używałem przez jakieś pół roku od zakupienia bez ingerencji w system. W tym okresie oceniłbym jego funkcjonalność na 7.

    Po instalacji cyanogenmod'a ocene zmieniam na 10. Służy mi już od półtora roku. Uwielbiam go ;) Mały, poręczny, ładny. Idealny dla mnie. Będę za nim płakał jak się przesiądę na nowy ;D Małym minusem jest brak możliwości wyciągnięcia karty sd bez wyłączania urządzenia.
    .cable-modem.tkk.net.pl | 12 gru 2013, 00:12

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 72,9%   11,9%   15,3% 
 Wszystkich opinii: 59. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Nokia Lumia 530
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
» Alcatel One Touch Pop C2 Dual SIM
» Alcatel One Touch Pop C2
Aktualności:

» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję
» Nie każdy iPhone 6 szafirowy - start produkcji w przyszłym tygodniu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.233.11
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.