Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 299 telefonów  |  145 648 opinii  |  720 testów  |  5 210 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony Ericsson

Sony Ericsson Xperia Active



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,5%   13,5%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 37. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • Stawe
    Telefon kupiłem używany [...]. Działa od roku bez problemów. Wgrałem nowszego Androida co nieco zepsuło aparat, ale za radą konsultantki z Sony zresetowałem ustawienia aparatu i wszystko znowu jest OK. Do tego zainstalowałem inną aplikację telefonu - Camera ICS, wydaje się lepsza. Zmieniłem baterię na większą. Telefon trzyma 4-5 dni. Jest mały (nie lubię dużych), odporny na wypadki i dość fajny z wyglądu.
    Jedyna poważna wada jaką widzę to dość mała pamięć własna telefonu. Niestety większość aplikacji nie instaluje się na karcie SD i tu nie ma zbyt dobrego pola manewru.
    .iopan.gda.pl | 12 mar 2014, 15:03
  • PEPE  mail
    telefon posiadam od około 1 roku, w tym czasie przeszedł dużo naprawdę dużo. pomimo kilku upadków na chodnik - jeden z 1 szego piętra nic się nie stało poza zadrapaniami na aluminiowej ramce,telefon użytkowany w dość ekstremalnych warunkach, raz w lecie zostawiłem go w szklarni leżał tam od rana do południa, temperatura jak go znalazłem była w środku około 50 może nawet 60 stopni nic się nie stało telefon nadal działał. wiele razy myłem go pod wodą i nic żadnych usterek. kres telefonu nadszedł podczas imprezy, po alkoholu człowiek ma różne pomysły, zakład z kolegami co jest silniejsze młotek czy telefon, trzy uderzenia dość silne płaską częścią młotka przeżył nic mu nie było jednak uderzenie drugą stroną tą ostrą oznaczało kres wyświetlacza, po wymianie wyświetlacza działa normalnie jednak nie testowałem go na odporność pod wodą uważam że po tej naprawie może ona być kiepska. zdjęcia telefon robi dość dobre, na zewnątrz jest ok, w pomieszczeniach jak jest słabe światło to wiadomo, to tylko telefon z aparatem a nie aparat. sms pisze się pomimo jego niewielkich wymiarów dobrze. oczywiście telefon ma też minusy pierwszy to bateria trzeba ładować co dziennie, po roku zdarza się że się zawiesi i trzeba go wyłączyć żeby wrócił do formy, mało pamięci wewnętrznej a nie wszystkie aplikacje da się przenieść na kartę. ostatnio mikrofon wariuje. jednak patrząc na rynek smart fonów jest to naprawdę mocna bestia. największy plus jak dla mnie to jego wymiary, NORMALNE a nie jak cegła. telefon godny polecenia. choć mocno kusi mnie żeby wypróbować telefon z WP - zobaczymy. telefon godny polecenia trwały a nie jak większość tego typu wypadnie z kieszeni i złom. gorąco polecam. jak by miał WP to by chyba był ideał
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 lut 2014, 21:02
  • ToxicZombie
    Witam. Mam ten tel od kilku miesiecy i serdecznie go NIE POLECAM. Po 1 tygodniu uzytkowania (w sumie delikatnego testowania) szybka poszla w drobny mak, nie da sie jej nigdzie znalezc. W chwili obecnej zacina sie dotyk i jest bardzo powolny. Wspolczuje tym co go kupili.
    .play-internet.pl | 05 sty 2014, 00:01
  • R E K L A M A
  • sobol
    Niektórzy ludzie to chyba są inni. Obudowa telefonu skrzypi to skreślają go z listy dobrych telefonów. Ja takich rzeczy nawet nie jestem w stanie wyłapać bo takie skrzypienie to tylko w totalnej samotności i ciszy by się usłyszało. Telefon ma być do dzwonienia smsowania, płynnie działać i bateria powinna trzymać wg mnie chociaż 3 dni. A ten telefon spełnia moje wymagania w 100%. Nie bawię się zbędnymi pierdołami typu gry i dziwne aplikacje. Dzwonie, smsuje, czasem użyję wi-fi. Nawigacja w samochodzie - wiadomo że ładowarkę samochodową trzeba podłączyć bo żaden telefon długo nie pociągnie, ale navi działa spoko. Inne plusy to że jest mały i wytrzymały a nie jak niektóre cegły 5' z którymi trzeba obchodzić się jak z niemowlakiem, bo jak spadnie na ziemię to się potłucze/porysuje (telefon, nie niemowlak). A wsadzić do kieszeni to taką pięciocalową cegłę to jest dopiero wyzwanie xD.

    Podczas wypadów na ryby kilka razy leżał w wodzie, spokojnie można mokrymi rękoma robić zdjęcia które są przyzwoitej jakości. Spadał także na posadzkę i nic mu się nie stało.

    Jednym zdaniem uważam że telefon jest jednym z fajniejszych na rynku w tej kategorii cenowej.
    .bialystok.vectranet.pl | 12 gru 2013, 00:12
  • ArtW
    Zwięźle:
    1) woda - po myciu pod kranem wysiadł głośni, ale suszenie postawiło go na nogi ; średnio reaguje na obsługę mokrymi palcami - 6/10
    2) wyświetlacz - porysowana szybka po locie z 40 cm na wycieraczkę w samochodzie ; pęknięta szybka po locie z wysokości około 150 cm ; nie polecam bez folii ochronnej, z folią też nie polecam, ale ... - 2/10
    3) soft - niedopracowany, generalnie wszystko jest, ale w standardzie poloneza a nie mercedesa - 7/10
    4) bateria - słabiutko, 2 do 3 dni - 4/10
    5) obudowa - daje radę - 9/10

    Generalnie jestem mocno rozczarowany, bo jak coś jest promowane jako odporne, to powinno takie być, a w tym przypadku nie jest. Całość - 5/10
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 paź 2013, 09:10
  • spider2you  mail
    Moja opinia o tym telefonie jest po 2 latach użytkowania, więc już trochę go przetestowałem.
    Zakupiłem telefon z Anglii, wtedy za cenę prawie 1000 zł. Był to jeden z nie wielu odpornych smartfonów na rynku i dodatkowo z fajnym wyglądem, więc zainwestowałem.
    Bardzo fajnie, że jest mały, bo wchodzi do kieszeni i nie trzeba nosić wielkiej cegły.
    Przetestowany w wodzie (na początku koledzy nie wierzyli, że można go topić w wiadrze, więc wygrałem kilka zakładów :) ) oraz w terenie, jeżdżę off-roadowo, więc telefon narażony był na wiele dziwnych upadków i zabrudzeń.
    Wypadł kilka razy w błoto, na żwir, był kąpany w morzu i leżał w piasku i nic!!!
    Zaliczył glebę na asfalt z wysokości głowy, na płytki, przelatując kilka metrów w powietrzu i jedyne uszkodzenia są widoczne na aluminiowej ramce wokół ekranu. Ekran i obudowa nietknięta. Mam wgraną nawigację Sygnic'a i działa super, przejechałem na niej Ukrainę, Rosję i pół Europy i jest OK. Na początku satelity łapie telefon dość opornie, ale po załapaniu już działa super.
    Rewelacyjne zabezpieczenie gumowymi uszczelkami praktycznie nie dopuszcza wody.

    Drobne minusy:
    - po roku telefon nagle się zawiesił i przestał reagować. Wysyłka do serwisu i zmiana softu na 2.3.4 (na moim aparacie nie da się wgrać nowszego Androida) pomogła, choć czasami lubi się zawiesić, a wtedy trzeba zresetować telefon na twardo, czyli wyciągać baterie.
    - telefon nie mam zrootowany, więc pamięci trochę brakuje, jak zainstaluje się więcej aplikacji lub gierki.
    - podwójna obudowa powoduje mniejszy zasięg WiFi, tam gdzie w innych telefonach działa dobrze, ja mam 1 kreskę,
    - aparat dobry tylko do zdjęć na zewnątrz w dobrym świetle,
    - ciężko rozmawiać trzymając telefon samym ramieniem, wtedy rozmówca mnie nie słyszy (to ze względu na małe wymiary słuchawki,
    - padł do środka przycisk włączania, zrównał się z obudową, ale działa poprawnie,
    - bateria trzyma 1 dzień i to bez żadnych szaleństw z aplikacjami czy WiFi.

    Jeszcze kilka plusów:
    - odporność na wiele uszkodzeń, nie stosuję żadnych pokrowców dodatkowych, jedynie folia na ekran,
    - małe wymiary, dla mnie to duży plus, bo telefon noszę w kieszeni, przedtem miałem HTC Desire, to zajmowała za dużo miejsca,
    - bardzo ładny wyświetlacz,
    - świetna kamerka, działa w HD i filmy wychodzą idealnie,
    - wymienne obudowy oraz gagety w stylu pokrowca na ramię oraz dedykowanej smyczy,
    - ładny design, to też się liczy.

    Słuchawka naprawdę bardzo fajna dla osób mniej wymagających, ja osobiście telefon używam do dzwonienia, internetu i kilku aplikacji i tego wymagam od telefonu, aby był użyteczny, a nie żeby miał milion wodotrysków, z których i tak się nie korzysta. Odporność telefonu jest bardzo, ale to bardzo dobra, choć obudowa mogła by być ogumowana, aby jeszcze bardziej chronić boki słuchawki.
    Smartfon idealny dla osób aktywnych, bez problemu zabierzesz go na rolki, rower czy podczas biegania będzie Ci służyć jako odtwarzacz mp3 (słuchawki w zestawie razem ze specjalnymi zausznikami dedykowanymi dla biegaczy). Przetestowany jako nawigacja oraz latarka w warunkach terenowych.
    Serdecznie polecam.
    Zrobię pewno Root telefonu, aby zapisywać więcej informacji lub aplikacji bezpośrednio na kartę pamięci, więc jego sprawność zdecydowanie wzrośnie, a może nawet da się podkręcić jego szybkość.
    Zobaczymy.

    Podsumowując, jak chcesz mieć nieduży, ładny i bardzo odporny smartfonik, a nie jesteś fanem grania w tysiące gier na komórce, to serdecznie polecam
    .189.221.110.skyware.pl | 09 wrz 2013, 12:09
  • Stefan
    Witam.
    Telefon kupiłem nowy z gwarancją w sierpniu 2012r. I już po 2 miesiącach - w pażdzierniku musiałem odesłać go na reklamację, gdyż zgasł i poza drgnięciem przy próbie "odpalenia" nie dawał żadnych oznak "życia" - w serwisie stwierdzono, że telefon posiadał stare oprogramowanie, więc je zaktualizowano i telefon zaczął działać. Na przełomie maja i czerwca 2013r podczas przychodzącego połączenia, lub odsłuchiwania muzyki zaczął trzeszczeć/brzęczeć głośnik. Na początku lipca 2013r telefon dość wyrażnie zwolnił - po dotknięciu palcem ekranu na reakcję telefonu trzeba było czekać ok. 10 sekund - wcześniej reagował niemal że natychmiast.
    I na koniec w sierpniu 2013r po niechcącym upadku na ziemię telefon całkowicie zgasł. Aktualnie telefon został wysłany do serwisu... Aż boję się pomyśleć ile by wytrzymał gdybym próbował go testować choć w połowie tak, jak to przedstawiają filmiki na ...youtube... Nie będę ukrywał że to właśnie zapewnienia producenta odnośnie jego odporności/wytrzymałości miały decydujący wpływ na zakup tego, jak dla mnie nie taniego (699zł) modelu.
    Poza tym bateria trzyma od 1go dnia (przy intensywnym użytkowaniu) do 3ech na maxa (telefon na czuwaniu). Jest to mój pierwszy telefon dotykowy, wiec potrzebowałem trochę czasu żeby się do niego i do jego obsługi przyzwyczaić. Ogólnie poza wątpliwościami co do jego odporności/niezawodności jest OK.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 sie 2013, 11:08
  • Adinho  mail
    Telefon kupiony w grudniu 2012 roku. Przez pierwszych kilka tygodni nie zaobserwowałem większych problemów, z wyjątkiem czasem zacinającego się przycisku 'wstecz'. Po aktualizacji softu do 4.0.4 telefon nieznacznie zwolnił. Jednak w okolicach marca pojawiły się problemy z mikrofonem. W czasie połączenia rozmówcy narzekali na bardzo zniekształcony głos i często piszczenie. Problem ten występuje tylko w czasie połączenia, i otwarcie klapek (!) usb i mini-jack niweluje problem. Po naprawie gwarancyjnej (wymieniono mikrofon) nie ma żadnej poprawy, więc telefon po raz drugi wylądował w serwisie. Fajny telefon wodo-kurzo-pyło-idiotoodporny, lecz żeby z niego normalnie korzystać trzeba go narazić na te wszystkie warunki. Olbrzymia kpina z klienta i duże niezadowolenie!
    .xdsl.centertel.pl | 05 cze 2013, 21:06
  • mambo
    Mam go od pol roku, wytrzymal najwiecej, ale czesci do naprawy sa bardzo ciezko dostepne by cos w nim wymienic. W moim modelu szwankuje czytnik kart sd, wymienilem juz 3 razy. To co zauwazylem, to w trakcie rozmowy wylacza sie automatycznie dzialanie internetu (wifi ect). Jest poreczny i wielkosciowo mi bardzo pasuje. Mysle o zmianie na inny, ale nie ma nic co by bylo interesujace biorac cene, jakosc, komfort uzytkowania.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 cze 2013, 23:06
  • Max
    Telefon jest godny polecenia. Niestety nie jest tani biorąc pod uwagę datę jego premiery. Telefon posiada wokół obudowy metalową ramkę która ładnie się komponuje z całością telefonu. Śmiało można pójść z nim na basen czy na plażę bez obaw o uszkodzenie urządzenia. Szybkość działania jest akceptowalna nawet dla wymagających użytkowników, bardzo szybko się wybudza po naciśnięciu przycisku zasilania co jest niebagatelną sprawą o czym wiedzą posiadacze innych telefonów którzy mieli tę wątpliwą przyjemność aktualizacji androida i muszą teraz znacznie czekać aż na ekranie raczy się pojawić odblokowanie telefonu.
    Telefon jest bardzo poręczny i wygodnie leży w dłoni ze względu na grubszą obudową. Chociaż z tą grubością nie należy przesadzać, bo jest on zaledwie 1.5 mm grubszy od np. X8. Aparat nie powala jakością zdjęć - to trzeba przyznać. Ale trzeba pamiętać, że konstrukcja tego telefonu sprawia, że oczko aparatu jest przysłonięte dwiema szybkami, więc może stąd zdjęcia nie mają tyle szczegółów ile można byłoby się spodziewać po 5mpx.
    Natomiast kamera jest mocną stroną tego telefonu, ponieważ mimo rozdzielczości tylko HD (720p) trzyma mocne 30 klatek/s przez co nagrany tą Xperią film jest zawsze bardzo płynny. Bateria przy normalnym użytkowaniu z włączonym GPS trzyma 2 dni.
    Wyświetlacz jest ok. Kolory ładnie nasycone, najprawdopodobniej dzięki Bravia Engine którym chwali się Sony w tym modelu. Chwali się również możliwością obsługi tego telefonu mokrymi dłońmi.
    Podsumowując - jeśli ktoś szuka niebagatelnego telefonu to można śmiało Xperię Active polecić. Warto kupić ją w dobrym stanie, na obecny czas można jeszcze dostać te telefony na gwarancji producenta. Niestety trzeba słono zapłacić za egzemplarz "z papierami" w dobrym stanie.
    .satkol.pl | 13 maj 2013, 16:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,5%   13,5%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 37. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» Kali mieć smartfona
» Samsung Galaxy K Zoom LTE: pierwsze wrażenia
» Smukłe nowości Gionee
» Lenovo X2 na liście TENAA
» iPhone 6: premiera 9 września, sklepy już gotowe
» Huawei: nowe zdjęcia Mate 7 i szafirowy P7
» IUNI U3 z ekranem 2K
» LG G Watch R zaprezentowany oficjalnie
» Samsung Gear S: nowy smartwatch z Tizenem



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 204.236.254.124
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.