Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 171 marek  |  8 267 telefonów  |  139 862 opinie  |  720 testów  |  5 940 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony Ericsson

Sony Ericsson Hazel



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   9,5%   35,7% 
 Wszystkich opinii: 482. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
Justyna
Świetny, wypróbowany w bojach sprzęt ;-) Mam go 3 LATA i pozostaje bezawaryjny, mimo upuszczania go wielokrotnie na różne nawierzchnie (wliczając w to beton). Obecnie szukam swojego pierwszego smartfona, bo czuję się już lekko zacofana, nie posiadając takowego ;-) ale gdyby nie to, nie miałabym powodów do zmiany. BATERIA: jak trzymała, tak trzyma: DO TYGODNIA (naprawdę, po 3-ch latach!)w tzw. zdaje się czuwaniu, tzn. jeśli używam go tylko jako budzika, do kilku smsów i parominutowych rozmów. Jeśli zdarzy się np. 3 dni pod rząd dłuższe gadanie (ponad 1 h), to go trzeba podładować, bo kreska pomału spada, ale w zasadzie nigdy nie udaje mi się go rozładować do zera. Tak w ogóle, nie wyłączam go nigdy. Aczkolwiek uczciwie dodam, że z netu raczej w telefonie nie korzystam. EKRAN: przez te 3 lata zrobiła się słownie jedna ryska dł. 4 mm. Folii żadnej nie naklejałam. GŁOŚNIK: bardzo OK. Ani w domu, ani na ulicy (często chodzę z pracy na piechotę gadając przez telefon) nie ma problemów i ludzie ze mną rozmawiający też się nie skarżą, więc dziwię się paru opiniom, jakie tu spotkałam, że bywa coś podobno nie tak. OBUDOWA: tu jedyny minus - przód spoko, ale tył to niefajny białawy plastik, od którego w 5-u miejscach odeszła srebrna farba (górne rogi i pośrodku przetarte) :-/ No ale za to: APARAT 5 MEGA - o Ericssonach zawsze słyszało się, że potrafią wiele i faktycznie- mój pierwszy aparat cyfrowy, Minolta Dimage, potrafiła dużo mniej :) Podsumowując: szacun, nie spodziewałam się nigdy takiej jakości i wytrzymałości. Estetyka obudowy po 3-ch latach użytkowania (= zrzucania na podłogę) to jedyne co umiem temu telefonowi zarzucić :)
*.rybnik.vectranet.pl  |  07 mar 2014, 22:03
hazel user
Zdecydowanie polecam ten telefon! Mam go od 2 lat i jest super. Jestem straszną niezdarą i telefon upadał mi naprawdę dużo razy, a kilka nawet z 2 metrów, a nic prócz lekkiego poluzowania się rozsuwanej części mu nie jest. :) Wcześniej jeszcze miałam taki sam i wypadł mi z kieszeni do kałuży na piaszczystej ulicy po czym przejechała po nim Toyota Rav 4, a skutkiem tego wypadku był pęknięty wyświetlacz i trudność w rozsuwaniu spowodowana piachem w środku. Poza tym wszystko działało sprawnie, ale wykończyłam go kiedy spadł na beton z 3 metrów i odpadła wysuwana część. Telefon jest więc bardzo odporny na wszelkie przeciwności losu, a poza tym robi naprawdę bardzo ładne zdjęcia. Jedyną dużą wadą jest głośnik, który nie brzmi za dobrze, a poza tym jest mała skala głośności. ;)
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  04 mar 2014, 10:03
Michal  mail
posiadam ten telefon i nie mam mu nic do zazucenia, dodam ze telefon zakupilem uzywany.
jedyne jakie mam zastrzezenie to to ze podczas rozmowy na ulicy wcale a wcale nie slysze rozmowcy, nie wiem czy jest to kwestia ustawienia telefonu czy wada. dodam ze byl naprawiany pod tym wzgledem ale nic sie nie zmienilo.
no i jescze mam pytanie do uzytkownikow!
jaka polecacie karte pamieci?
interesuje mnie jej wielkosc. czy jesli bedzie przykladowo 8gb to czy tel sie nie bedzie zawieszal, czy moze mniejsza?czyli 4gb
*.free.aero2.net.pl  |  11 lut 2014, 19:02
ss.man
Co można powiedzieć o SE hazel?Dla mnie bomba.Chociaż ma swoje lata moim zdaniem może dorównać niejednemu smartfonowi z niższej półki.
WYGLĄD I OBUDOWA.
Naprawdę mocny sprzęt.Wiem co piszę(pracuje na budowie).Wyświetlacz odporny na zarysowania,metalowy panel przedni,dobrze spasowane elementy.
FUNKCJONALNOŚĆ.
Nie mam żadnych zastrzeżeń,wygodne funkcje,wbudowany gps,dobra pisownia smsów.
INTERNET.
Po ściągnięciu odpowiedniej przeglądarki(w moim przypadku opera mini 7)daje dużo satysfakcji i naprawdę czasem się przydaje.U mnie czasami jest powolny i nie łączy ale moim zdaniem to wina orange.
POŁĄCZENIA.
KaTaStRoFa.Głosnik nie nadaje się do niczego.Duży minus dla SE za wstawienie takiego syfu.To jedyny powód dla którego już mam dosyć i poszukam innego tel.
APARAT.
No,no jak na ten telefonik aparat naprawdę zadziwiający,można śmiało zabrać go ze sobą na wycieczkę:)
Ogólnie jeżeli ktoś chce mieć w miarę funkcjonalny telefon za małe pieniądze i lubi korzystać z zestawu słuchawkowego(głośnik naprawdę da się we znaki)to polecam
*.opera-mini.net  |  01 lut 2014, 15:02
Agacia
To jest naprawdę solidny telefon do dzwonienia, esemesowania , robienia zdjęć kotom, bo na wyjazd na Karaiby :) ma się normalny aparat, chociaż ten też jest ok. Działa mi bezawaryjnie już 2 lata, nie zawiesza się , bateria trzyma dobrze. Trudno go uszkodzić. Mały , zgrabny. Dla mnie super.
*.adsl.inetia.pl  |  26 sty 2014, 19:01
matt
Witam mam hazela od niedawna kupiłem na allegro bo bardzo mi sie podobał, niestety po kilku dniach zawiesił sie po wyłozeniu baterii i włozeniu spowrotem niestety już nie zadziałał i nie działa pod ładowarką ani kablem USB kapletnie nic tak jakby stracił zasilanie czy ktoś moze mi poradzić co z tym zrobić lub co mogło się stać?
*.160.214.2  |  19 sty 2014, 16:01
Skandaliczny
Swoją opinię dodaję z powodu aparatu... lubię fotografować niestety mój Kodak znikł i musiałem bawić się Hazelem. Zdjęcia aparatów takich jak Ricoh, Kodak czy Leica to inna bajka, nie brałem na poważnie zdjęć z telefonu a tu niespodzianka. Zdjęcia są naprawdę niezłe, zresztą wystarczy zobaczyć do galeri w sumie telefon też całkiem przyzwoity, niby miałem lepsze telefony ale Hazel to solidny sprzęt.
*.98.242.163  |  18 sty 2014, 01:01
monada
Telefon użytkowałam dwa lata, jak dla mnie sprawdził się świetnie. Co prawda raz był w naprawie gwarancyjnej, gdyż poszła taśma wyświetlacza, ale poza tym żadnych problemów.
Bardzo wytrzymały, spadał mi niezliczoną ilość razy, a na ekranie nie ma po tym śladu, jedynie obudowa troszkę zarysowana i starta. Bateria bardzo wytrzymała, nadal trzyma mi ok 4 dni przy normalnym użytkowaniu ( na początku trzymała 7 dni). W rozmowach dźwięk czysty, aparat robi dobre zdjęcia. Internet trochę muli, ale cóż, to nie smartfon. Idealny telefon dla osób, które szukają wytrzymałego telefonu, który służy przede wszystkim do rozmawiania i nie są zwolennikami smartfonów.
Polecam!
*.elblag.vectranet.pl  |  11 sty 2014, 21:01
Wiśnia
Telefon mam dwa lata. Jakie wrażenia?
BATERIA
Przy aktywnym korzystaniu na początku starcza na około cztery - pięć dni. Po dwóch latach jest to już co prawda jeden, ale czego się spodziewać po takim czasie? :)
WYTRZYMAŁOŚĆ
Telefon dobrze się trzyma. Ekran pomimo wielu upadków jest bez żadnej ryski. Minusy przy obudowie są takie, że dość szybko ona się ściera i że po tych upadkach i częstym rozsuwaniu klapka się w końcu "rozchodziła".
ROZMOWY
Tutaj jest z mojej strony minus dla tego modelu. Głośnik strasznie cichy. Jeżeli jesteś w domu OK, ale na ulicy rozmowa raczej nie jest za przyjemna. Po pewnym czasie zaczął też szwankować, a mianowicie nie działał chwilami aż po ok. półtora roku padł całkowicie.
SMS
Piszę się bardzo przyjemnie i wygodnie. Do wyboru mamy albo standardowe SMSy, ale pisanie w formie rozmowy. Bardzo pojemna skrzynka co jest według mnie ogromnym plusem. Nie wiem ile dokładnie się zmieści wiadomości, ale jestem przy ok. 2000 i nie widać żeby się kończyło miejsce.
APARAT
Niestety jak na 5 megapixeli to lipa. Szczerze do zdjęć to ten telefon się nie nadaje.
INTERNET
Tutaj jestem zadowolony. Jak na swój rok internet w tym telefonie jest ok. Nie zacina się, brak problemów z połączeniem. Wiadomo, że nie jest to smartfon więc nie spodziewajmy się nie wiadomo czego, ale nie ma problemów z siedzeniem na Facebooku, sprawdzeniem rozkładu jazdy autobusów czy poczytaniu czegoś na blogu.

Ogólnie telefon polecam jeżeli szukacie czegoś fajnego i prostego. Jak każdy ma swoje plusy i minusy. Jest on dobrym rozwiązaniem dla tych, którzy nie przepadają za dotykowymi telefonami i chcą coś z "normalniejszych" modeli. Użytkuje się prosto, podstawowe funkcje sprawuje dobrze. Także jeżeli komuś zależy na telefonie, nie aparacie, internecie czy innych bajerach bardzo polecam ten telefon.
*.220.238.40.breubezpieczenia.pl  |  11 sty 2014, 09:01
p.
Telefon mam od 3 lat, nigdy nie był w naprawie pomimo wielu upadków. jedyny minus to głośnik. Wygląd fajny,aparat ok, slide się nie zacina nawet po tak długim czasie użytkowania. Idealny dla miłośników tradycyjnej klawiatury:)
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  28 gru 2013, 17:12

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   9,5%   35,7% 
 Wszystkich opinii: 482. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Oppo R1S
» Samsung Galaxy Beam 2
» Sharp Aquos Xx 304SH
» ZTE Star 1
» OnePlus One
» Samsung Galaxy Grand Neo Duos TV
» Philips W6618
» HTC Desire 210 Dual SIM
» LG Lucid 3
Aktualności:

» Samsung Galaxy Beam 2: projektorofon po raz drugi
» Samsung Galaxy K pozuje do zdjęć
» Kyocera Brigadier dla Verizonu
» Xiaomi chce rozszerzyć sprzedaż... pięciokrotnie
» OnePlus One zaprezentowany oficjalnie
» Nowe wersje Moto G - wprost z Meksyku
» Wyciekł interfejs LG G3
» Samsung Galaxy Note 4 z zagiętym ekranem?
» Zegarek LG coraz bliżej



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.242.8.162
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.