Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 445 telefonów  |  155 116 opinii  |  864 testy  |  3 916 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z Ultra



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 47,7%   18,2%   34,1% 
 Wszystkich opinii: 44. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • Krakus
    Fantastyczny telefon ! Najlepszy jaki w zyciu miałem, kupiony w Wrzesniu 2014 za 1300 zł. Przerzuciłem się z Samsunga, miałem każdy model od S2,S3 do S4 -kazdy z tych telefonów po miesiącu wyglądał jak zniszczony. Telefon nosze w kieszeni zazwyczaj - co do z'ki wygląda jak nowa, super design. Bateria? Znowu oddmiana, nie muszę ładować telefonu codziennie. Wykonuję kilkanaście telefonów dziennie, czas muzyki słucham, praktycznie codziennie na chwilę internet a mimo to bateria trzyma około trzech dni. Szybki, duży, mocny, świetna beteria - według mnie nie ma na rynku nic lepszego przynajmniej dla mnie.
    .adsl.inetia.pl | 04 mar 2015, 11:54
  • TomaszWspanialy  mail
    Xperia jest Ogromna!!! Szybka i genialna do gier. Aparat? Cóż to jest telefon, a do zdjęć mam lustrzankę. Jedyny minus to bateria - gra 3d i po 4 godzinach trzeba ładować telefon. Chyba ze trzeba wgrać jakiegoś innego androida - obecnie mam 4.4.4 lub to wada fabryczna baterii.
    .adsl.inetia.pl | 10 lut 2015, 11:53
  • uzytkownikzultra
    Miałem już kilkanaście telefonów w życiu ale tylko trzy do tej pory były najlepsze.
    1. Z ultra
    2. HTC HD7
    3. P1i
    Z ultra to świetny telefon i dość wytrzymały. Upadł mi nie raz i nic mu się nie stało po za jakimiś ryskami. Ekran to czysta poezja jedynie mógłby być nieco bardziej wyraźny jak to jest w Samsungu. Osobiście bardzo polecam.
    .adsl.inetia.pl | 31 sty 2015, 00:32
  • R E K L A M A
     
  • erdece
    świetny, cudowny, ach i och, jarałem się jak kanapa od papierosa, a tu nagle, po tygodniu, budzę się rano, patrzę - a tu minipęknięcie na dole szybki. cieniutkie, niegłębokie, znikąd... okazało się, że przestał działać dotyk a wymienić można tylko z całym LCD. prawie tysiąc złotych ta przyjemność... więc leży taki pęknięty, taki cudowny... ech...
    .adsl.inetia.pl | 22 sty 2015, 18:27
  • Maro92
    Przesiadłem się na Z ultra z klasycznej z-ki. Początkowo byłem sceptycznie nastawiony co do jej rozmiarów, ale już po kilku dniach użytkowania, bez najmniejszego problemu się przyzwyczaiłem. W telefonie urzekł minie przede wszystkim jej ekran, płynność nawet na wersji 4.4.4 co na zwykłej z był katorgą bez roota. Fantastyczny odtwarzacz i jakość dźwięku. Dużo lepszy głośniczek. Super wytrzymała bateria. To ona budziła we mnie największe wątpliwości, ale okazała się nierealnie wytrzymała. telefon wytrzymuje mi spokojnie 2 dni i mówię od razu że nie leży i nic nie robi. Zastrzegam że nie gram na telefonie, głównie to fb, chrome i muzyka oczywiście przez bt. Czekam na Z ultra 2 z poprawionym aparatem i diodą led. Nic dodać nic ująć.
    .static.ip.netia.com.pl | 13 sty 2015, 09:56
  • elektrado
    sgs4 wydawał mi się całkiem przyzwoitym smartem, z wystarczająco dużym ekranem. Nabyłem, pobawiłem się i było ok. Gdy ujrzałem Z Ultra od razu wpadła mi w oko. Dwa podejścia do niej robiłem. Za 1 razem ostudziła mnie początkowa cena i rozmiar w dłoni. Za 2 podejściem cena znacznie spadła, ale jak wziąłem do ręki, to znowu zwątpiłem... W końcu znajomy wziął abo i Z Ultra za złotówkę - zwątpił z powodu rozmiaru - i odsprzedał mi nowiutką zetkę za 700 zł.
    Po prawie 5 miesiącach stwierdzam, że to był zdecydowanie najlepszy wtedy zakup. Przeglądanie stron - jak na tablecie. Oglądanie filmików - prawie, jak na tablecie, a na pewno lepiej niż na KAŻDYM innym smartfonie. Słuchanie muzyki - właściwie to mój główny odtwarzacz multimediów- miodzio - trzeba by być upierdliwym, by się czepiać. Nawigacja - wypas ( potrafi cold fixa złapać w 11 sekund).
    Krótko mówiąc komfort tabletu, przy mobilności smartfona.
    Sgs4 leży w szufladzie (zrobię siostrzenicy prezent). Zulka jest przeze mnie męczona dzień w dzień, i na dzień dzisiejszy jedynie ulepszona Z Ultra 2 byłaby w stanie zachęcić mnie do zmiany "smartfona".
    Owszem - dałoby się ulepszyć: - aparat, tę diodkę nieszczęsną, dźwięk mógłby być jeszcze lepszy, złącze magnetyczne można by wykorzystać do przesyłu danych i podłączania różnych akcesoriów, z tyłu, zamiast szyby umieścić drugi ekran e- ink - jak w Yotaphone...
    Ale suma sumarum - jak znajdziesz w cenie, w okolicach 1000zł - coś lepszego, szybszego, z lepszym ekranem, lepiej brzmiącego, dłużej używalnego na baterii i w dodatku takiego, z którym można się kąpać - daj znać - na pewno się zainteresuję.
    .opera-mini.net | 09 sty 2015, 16:37
  • basia
    A ja właśnie kupiłam, choć jeszcze nie otrzymałam. Dotąd nosiłam smartfona byle jakiego (Xperia J) oraz tablet Nexus 7. W torebce damskiej. Akurat promocja w T Mobile za 300 zł z abonamentem No Limits za 69 zł, jakiś darmowy roaming i 1 GB internetu. Niegłupia oferta. Czytałam poprzednie opinie, że ekran za duży, że dla szpanerów itp. Ha, ha ja i szpaner. Nie myślicie młodzi ludzie, że starsi to już kiepsko widzą ? No, niestety. Przez to nosiłam dotąd telefon i tablet 7". Przecież nic nie mogłam wypatrzeć w tej xperii J. Zdjęcia przesyłałam na tableta i dopiero mogłam oglądać. No i tablet sferyczne robi, a to praktyczne. Za to nie ma lampy błyskowej, a xperia J ma. Albo używanie nawigacji w telefonie, to tez musiałam najpierw przełaczyć transer przez hot spot na tableta i dopiero coś widziałam - gdzie jadę. Albo przeglądanie internetu, nawet pisanie zwykłych maili- na małej xperii J to udręka dla mnie. Zawsze musiałam przełączyć transfer na tableta, a po użyciu internetu wyłączyć, żeby transferu komórkowego nie żarło. Ździebko karkołomne miedzy 2 urządzeniami to przełączanie, wiele ruchów. Na jednym urządzeniu (xperii Z ultra)będzie prościej.
    Właśnie tego mi brakowało: wielkiego ekranu z dużą klawiaturą dla moich paluchów (co wiecznie nie mogą trafić), szybkiego procesora, bo mi cierpliwości brak, no i jeszcze wodoodporny, to super, bo juz sobie mineralką rozlaną w torebce niejedno zniszczyłam, jak niedokładnie dokręciłam. Kobitki potrafią w torebce pół domu nosić!
    Jedno, czemu uważam ten telefon za prawie idealny, lecz NIE idealny, to brak lampy błyskowej i ogólnie skromne możliwości aparatu na dzisiejsze czasy i na moje potrzeby. Wieeelka szkoda i aż dziw bierze, bo to naprawdę nie jest progres od Sony, skoro ja mam w tej starej, taniej purkawce xpreii J przyzwoity aparat z lampą błyskową, kupiony 100 lat temu.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 sty 2015, 22:29
  • michal
    Paranoja, dotyki same pekaja w tych modelach, zostawilem sprawny telefon na stole rano wstaje dotyk pekniety, okazalo sie ze to sie dzieje w tych modelach a na dodatek kazda zetka sonego ma ten problem nie kupujcie tego szkoda kasy dotyk jest w cenie telefonu wracam do [...]
    .range86-169.btcentralplus.com | 15 gru 2014, 11:08
  • Rocky
    Chodzi bardzo szybko nawet bez ROOTA. jestem pod wrażeniem. Czy tylko mi się wydaje ze telefon jest śliski i zaraz z rąk wypadnie? Chyba potrzebny pokrowiec. Dużo miałem telefonów tego polecam wszystkim
    .haye.cable.virginm.net | 03 gru 2014, 22:10
  • hcel
    Na nocie przesylanie zdjęć mailem odbywa się bez najmniejszych kombinacji a na tej Ztce kombinuje na wszystkie strony i nic.
    Oczywiście Ztka ma nie mało mocnych stron ale co z tego jak takich podstawowych spraw brakuje albo są zawiłe i trzeba je mozolnie odkrywać. Najnowsza wersja androida jest super. Hej
    .uznam.net.pl | 14 lis 2014, 21:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 47,7%   18,2%   34,1% 
 Wszystkich opinii: 44. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: Haier dla dzieci i seniorów
» MWC 2015: Konka bez pomysłu
» MWC 2015: Doogee, czyli Chińczyk potrafi
» MWC 2015: HTC z nowościami
» MWC 2015: Doro z propozycją smartfona dla niewidomych
» MWC 2015: Ubuntu w smartfonie trzeba się nauczyć
» MWC 2015: Obejrzałem smartfon z Tizenem...
» MWC 2015: Samuraje w Barcelonie
» MWC 2015: Gionee - tylko trzy modele



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.172.212
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.