Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 095 telefonów  |  143 912 opinie  |  720 testów  |  6 496 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z Ultra



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,3%   20,7%   31,0% 
 Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
  • Michu
    @ Bruthus

    "jako odtwarzacz mp3 SONY nie ma sobie równych, nie wiem czemu tak jest ale dźwięk w słuchawkach sony jest zupełnie inny bardziej wyraźny niż w samsungu."

    Z prostego powodu: Sony ma z dźwiękiem wiele wspólnego, bo od lat produkuje sprzęt dźwiękowy do użytku profesjonalnego. Samsung to laik w zakresie dźwięku.
    .dynamic.mm.pl | 03 lip 2014, 23:07
  • hrabia
    Super lepiej niz bardzo dobrze, troszke z ergonomia nie pyklo i doswietlenia aparatu nie ma, ale to nie o ergonomie w prawie 7' tel chodzi, ani nie o latarke. Pozdro dla wszystkich Gdanszczan.
    .gdansk.vectranet.pl | 24 kwi 2014, 05:04
  • Bruthus  mail
    Posiadam to telefoniszcze od kilku dni, przesiadłem się z SG Note II. wyświetlacz bajka - studiuję kolejny kierunek i materiały w pdf czy doc czyta się i edytuje naprawdę super - nie trzeba targać netbooka czy tabletu dodatkowo, procesor śmiga lepiej w moim mniemaniu i szybciej niż Note II ale to pewnie kwestia, że jeszcze nie zawaliłem telefonu aktualizacjami i tonami pierdół w pamięci cache ;) Tego czego mi brakuje w Z ULTRA android 4.3 to porządnego zarządzania pamięcią ram, w Samsungu jest to o wiele bardziej intuicyjne. Wielkość telefonu, jak przywiózł mi go kurier lekko się przeraziłem ale po 3ch dniach przyzwyczaiłem się do niego - na bank należy dokupić do niego stację dokująca na biurko i można wtedy jednocześnie siedzieć w pracy czy na zajęciach i mieć zgrqbny ekranik przed sobą!!! Mankament, przy zdeowaniu zakładaniu obuwia wiązanego- należy wyjąć go z kieszeni spodni ;) Jakość połączeń w głos krystalicznie czysty, żadnych zakłóceń faktycznie HD Voice, jako odtwarzacz mp3 SONY nie ma sobie równych, nie wiem czemu tak jest ale dźwięk w słuchawkach sony jest zupełnie inny bardziej wyraźny niż w samsungu. Aha na stronie producenta napisano, że działa szkicownik na rysik pojemnościowy bądź na zwykły ołówek - co do ołówka to na bank nie działa z ołówkami w zakresie od 4B do 4H :) rys na szkle nie pozostawiły... A osobom, którym pocą się mocno palce i dłonie nie polecam tel, ponieważ będzie strasznie brudny od odcisków palców. Aparat fotograficzny przy słabym świetle to tragedia, brak lampy jednak jest błędem i to chyba największym w tym telefonie. Co do wyświetlacza a raczej oprogramowania Spny, które jest niedopracowane to dziwnym jest to, że nie można zmienić wielkości widżetów zegarka czy pogody - powierzchnia ekranu mieści 42 ikony 7x6 a widżet pogody ma wymiary 4x1 i nie można go zmienić (albo ja jeszcze nie doszedłem do tego jak)
    .dynamic.chello.pl | 22 kwi 2014, 10:04
  • R E K L A M A
  • Sven
    Pierwsze spotkanie z tą Xperią było pozytwyne, wcześniej użytkowałem Galaxy S2, Note i od roku Note 2, więc takiego szału na wielkość LCD nie zrobiła Zetka na mnie ale nie ukrywam, że dlatego ją kupiłem i zamierzam jak najszybciej na Notka 3 zamienić. ;) Jak niżej napisane, spokojnie mieści się do kieszeni więc nie ma co panikować.
    Niestety tylko pierwsze wrażenie było dobre, bo jednak LCD Note 2 jest dla mnie zdecydowanie bardziej barwny (Ale Amoledy wiadomo)i czytelny. Nie mówiąc już o designie. Jednak dla mnie największą wadą tego kolosa jest brak lampy błyskowej, jak dla mnie totalna klapa. Brakuje mi wiele funkcji z SG, smart stay i podobnych.
    Z plusów ode mnie,to pisanie smsa jest naprawdę przyjemne i szybkie.
    Jednak największy dla mnie plus, prócz rozmiaru LCD jest jakoś rozmów, FENOMENALNA, HD Voice z Notka się chowa przy tym. Jeśli chodzi o system, to całkiem wszystko sprawnie działa na 4.4. Moja ocena to 4- ;)
    .play-internet.pl | 16 kwi 2014, 13:04
  • PL_Grzegorz  mail
    Po dwóch tygodniach od aktualizacji wydaję dodatkową opinię.
    Po aktualizacji do Androida 4.4.2 (14.3.A.0.681) jest zauważalna poprawa. Bateria teraz dłużej wytrzymuje, nawet o 40% więcej, niż na poprzedniej wersji Androida. Sam system lepiej chodzi, wynik w AnTuTu Benchmark X Mar,2014 to 34789 pkt. http://bit.ly/1jIi1MH
    Dodano nowe motywy, file commander, zaktualizowano album, filmy itd.
    .internetia.net.pl | 15 kwi 2014, 19:04
  • PL_Grzegorz  mail
    Aktualizacja do 4.4.2. Jak już trochę się pobawię to "zaktualizuję" swoją opinię.
    .internetia.net.pl | 01 kwi 2014, 11:04
  • PL_Grzegorz  mail
    Posiadam ten model telefonu już od jakiegoś czasu i jestem zadowolony. - kupiony z sklepu Sony.

    Od dłuższego czasu planowałem zakup jakiegoś większego telefonu a raczej giganta. (oczywiście bez przesady) Miałem w rękach 4,7" i było to za mało, potem 5,5" i było dobrze, lecz po spotkaniu tego modelu z 6,44"(Z Ultra) jestem zadowolony w 100%. Nie jest to model dla każdej osoby, ponieważ jest gigantyczny. Spokojnie mieści się w każdej kieszeni męskich spodni. - a przynajmniej w moich. Oczywiście lekko wystaje, ale tak oby w cale. Normalnie da się siadać i kucać itd. W damskich spodniach jest już problem.

    Dźwięk z głośnika jest dobrej jakości. Gra trochę cicho. Na słuchawkach jest dużo lepszy dźwięk.

    Filmy w jakości 1080p .mkv odtwarza bez problemu, lecz nie ma telefon wszystkich kodeków i trzeba sobie poradzić w inny sposób instalując np. MX Player Pro. Niestety telefon nie radzi sobie z odtwarzaniem filmów w jakości 2160p .mkv.

    Wyświetlacz jest świetny jak i jakość kolorów. Moim zdaniem wszystkie AMOLEDy i IPSy się tutaj chowają.

    Przeglądanie stron jest niesamowite. Wszystko się ładuje w mgnieniu oka. Najlepiej sprawdza się to na stronie pudelka przy szybkim przewijaniu. (to nie reklama)

    Pobrałem z ciekawości najbardziej wymagające gry m.in. Real Rancing 3, Asphalt 8: Airborne i inne. Bez problemu działają na najwyższych wymaganiach.

    Bateria 3050 mAh przy moim użytkowaniu utrzymuje się ok. 8 godzin. (Gadu-gadu, antywirus - eset, filmiki na youtube, oglądanie seriali, przeglądanie internetu itd.) Polecam kupić dodatkową baterię w formie etui do telefonu dla osób co bardzo intensywnie korzystają z telefonu. Rozmiar baterii w telefonie to 3050 mAh + 5000 mAh z etui co daje nam 8050 mAh. Koszt ok. 82 zł z sprowadzeniem z Chin. W Polsce to koszt ok. 150 zł.

    Jeśli chodzi o odciski palców to w czarnej wersji je bardzo widać. W pozostałych dwóch białej i fioletowej prawie ich nie widać.

    Telefon idzie obsługiwać jedną dłonią. Opornie dla niektórych, ale idzie. Przynajmniej ja nie mam z tym problemu.

    Polecam kupić stację dokującą. Koszt to ok. 50 zł z dostawą. Jest lekka i wygodnie się ładuje telefon. Nie trzeba odpinać zaślepki żeby załadować telefon.

    Przy wyborze takiego telefonu kierowałem się najpierw wielkością wyświetlacza, następnie podzespołami a na samym końcu ceną.

    W testach AnTuTu Benchmark X Mar,2014 mój wynik to 34116 pkt. (Android 4.3 (14.2.A.1.136))
    .internetia.net.pl | 30 mar 2014, 20:03
  • Magu
    Posiadam ten telefon od 2 miesięcy więc mogę się pokusić aby go ocenić. Zacznę od baterii - jej pojemność zaspokoi każdego użytkownika. Szybkość działania systemu bez zarzutu. Jakość ekranu zarówno do poczty, filmów, czytania - REWELACJA!!!
    Duży gabaryt telefonu świetnie maskuje porządny skórzany futerał, który jednocześnie doskonale chroni telefon (posiadam futerał firmy STILGUT) Przed zakupem oglądnąłem ten telefon osobiście, więc mając go w ręce wiedziałem z czym będę chodził.
    Kolejna zaleta wielkości tego telefonu to fakt że prowadząc samochód jest marna szansa odebrania go jedną ręką ;-) więc nie jest to telefon dla gadających paplaczy w autach ;-) natomiast bluetooth działa perfekcyjnie i szybciutko łączy się z radiem.
    Natomiast co do gier i jakości pykania nie ma sobie równych.
    Gorąco polecam
    .internetdsl.tpnet.pl | 03 mar 2014, 17:03
  • Pablo
    Mija 5 dzień i dalej nie ma odpowiedzi na moje pytanie:
    który C6806 czy C6833 nadaje się do polskiej sieci LTE ???
    Najlepiej na to pytanie odpowiedzą polscy operatorzy, którzy obsługują pasmo LTE. Pozdrawiam. (kl)
    .154.191.67 | 26 lut 2014, 04:02
  • Pablo
    Nie widzę czytelnej informacji, który z modeli C6806 czy C6833 nadaje się do LTE w Polsce?
    Staramy się nie umieszczać na kartach informacji, które są zmiennymi. Jeśli umieszczamy, robimy z nich stałe albo określamy granice wyjątków. W przypadku rozwoju sieci LTE w Polsce nie jest to IMVHO możliwe. Polecam Wikipedię: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks
    .free.aero2.net.pl | 24 lut 2014, 04:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,3%   20,7%   31,0% 
 Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
» Alcatel One Touch Pop C2 Dual SIM
» Alcatel One Touch Pop C2
» Huawei Ascend G630
» ZTE Nubia Z7 mini
» ZTE Nubia Z7 Max
Aktualności:

» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję
» Nie każdy iPhone 6 szafirowy - start produkcji w przyszłym tygodniu
» LG G3 Beat nareszcie oficjalnie z lekkim rozczarowaniem
» Alcatel One Touch C2 - budżetówka w 4 wersjach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.147.90
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.