Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 173 telefony  |  153 173 opinie  |  856 testów  |  7 861 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,4%   21,4%   28,2% 
 Wszystkich opinii: 131. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • wiktor1983
    Świetny aparat zdjęcia poezja bardzo wytrzymała i bateria ogólne to najlepszy telefon jaki miałem polecam
    .giment.net | 17 sty 2015, 21:16
  • poksju
    Rozdzielczość przedniej kamery to 1920x1080,a nie 1600x1200, pozdrawiam.
    Zechciej Szanowny Użytkowniku przełączyć się na przednią kamerę, włączyć ustawienia i sprawdzić tryby pracy. W aspekcie 16:9 jest 1920x1080 pikseli. W aspekcie 4:3 jest 1600x1200. Tradycyjnie staramy się podawać (tam, gdzie to możliwe) maksymalną rozdzielczość dla aspektu klasycznego. Być może w przyszłości się to zmieni. Na razie nie. (jf)
    .adsl.inetia.pl | 15 sty 2015, 21:35
  • KoKssU  mail
    Posiadam ten telefon od jakiegoś miesiąca i jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. Jest bardzo wydajny, pociągnie najbardziej wymagające aplikacje na przykład Gta Sa. Zdjęcia to poezja, z przedniej kamerki również. No i dla mnie dużym plusem jest jego wodoodporność, nie robiłem testów jedynie w misce z wodą czy coś. Mocne testy na basenie, na zjeżdżalni, w jacuzzi itp. Naprawdę polecam.
    .CNet.Gawex.PL | 13 sty 2015, 13:51
  • R E K L A M A
  • Wlad  mail
    Użytkuję swoją Zetkę 2 od poł. czerwca ub. roku. Dzieliłem się swoimi uwagami kilkakrotnie. Nadal nie zmieniam zdania, jest to najlepszy fon z tych które posiadałem (Nokia N95, HTC TyTN2, HTC HD2, Samsungi: 8910HD, Galaxy 1 i 2,Motorolę RAZR XT910). Świetne zdjęcia i filmiki, internet bez zarzutu, gry także działają bez zacięć. W ostatnich tygodniach sporo korzystałem z nawigacji (Orange i Automapa) fon troszkę się przygrzewał, ale nie na tyle by się z tego powodu wyłączał. Najdłuższy czas pracy nawigacji to 4,5 godziny non stop. Bateria w tym dniu osiągnęła poziom 20% po 22 godzinach od naładowania. Normalnie, przy włączonym trybie Stamina bateria osiąga stan 20% (wtedy zwykle "daję jej jeść") po 3,5 - 4 dniach. W miejscach, gdzie jest problem z zasięgiem wytrzymuje co najmniej 45-52 godziny. To prawda, że nie eksperymentowałem z nurkowaniem z fonem w kieszeni, ani nie fotografowałem sobie w wannie ..., ale dwukrotnie moja Zetka solidnie zmokła w czasie burzy i... nic! Oczywiście nie wierzę, że można ją obsługiwać jedną ręką - bzdura! Praktycznie żaden telefon z dotykowym ekranem pow. 4,3" nie nadaje się do takiej obsługi. Chyba, że ktoś ma łapę, jak łopatę! Nie wykluczone, że w przyszłości skuszę się na kolejną Zetkę.
    .156.230.166 | 06 sty 2015, 21:29
  • dier  mail
    Przetestowalem opcje wideorejestratora (w tle) + navi (GPS, transm. danych) jednoczesnie - daje rade bez problemow, nie tnie, nie grzeje sie (zima), obraz rewelka, w nocy slabiej ale jak porownywalem do kamerek za ok 300zl to jest DOBRZE...
    Minusem dla mnie jest brak opcji instalowania na karcie SD (wina wersji androida?). Kolejny minusik - raz na jakis czas musze wylaczyc tel i dac mu "dychnac", po kilku min. właczam i smiga znow super. No ale zwale to na system chyba, kazdy moj smartfon z androidem potrzebowal podobnych operacji...
    Wczoraj w media* porownylem (z grubsza) do Samsunga G5, LG G3, HTC One M8.
    HTC faktycznie dzwiek ma lepszy, taki jakby "basik" slychac i jest glosniejszy. No ale za slaba bateria i aparat.
    Samsung najcichszy za to przyciski funkcyjne nie zaslaniaja mu ekranu - duzy +. LG + za spory ekran. Niestety Sony na tle konkurentow wydaje sie gabarytowo WIEKSZY - za to MINUS, no ale te 2 glosniki stereo (tylko HTC je pobije), dluzsza praca na baterii, lepszy aparat, wodoszczelnosc etc etc, pozostaje przy SONY Xperia Z2 (póki co...).
    .dynamic.chello.pl | 01 sty 2015, 01:33
  • PaKu
    Mam ten telefon od sierpnia i mogę się już wypowiedzieć na jego temat. A więc:
    Wygląd: Jak dla mnie bomba, z tyłu szklana obudowa wygląda bosko, polecam kolor biały, najlepiej wygląda:) Spokojnie mieści się w kieszeni spodni dżinsowych.
    Ekran: Na słońcu wszystko widać, jak tylko się ustawi automatyczną regulację podświetlenia. Co do wielkości to nie ma większego problemu z obsługą jedną ręką. Jest opcja która dostosowuje klawiaturę do lewej bądź prawej krawędzi, co ułatwia pisanie tekstu. Wada(mało ważna)-widać takie rzędy kropek jak się do światła ustawi ekran, ale tylko światło słoneczne.
    System: płynnie działa, nie zacina się, ciekawa nakładka systemowa, tylko pogratulować producentowi że dał 3 Gb RAM, co "zetke" wyróżnia na tle konkurencji.
    Aparat: rozdzielczość mówi za siebie, fotki ostre jak brzytwa, kolory wystarczająco nasycone, nie to co w AMOLEDach, w których za bardzo jaskrawe. Wideo też niczego sobie. Aparat posiada kilka funkcji, którymi można się pobawić.
    Bateria: No i tutaj nie jestem pewien co do swojego zdania na ten temat. Często w wideo-recenzjach mówią że bateria wystarcza na 2 dni "zabawy", mi starcza na cały dzień "zabawy" ale przynajmniej poza domem nie muszę się przejmować o to czy nie padnie fon.
    Głośniki: stereo!!! Nic dodać nic ująć. Czysto grają, głośność wystarczająca.
    Słuchawki: system wygłuszania otoczenia spełnia swoją rolę, nie słychać nic niepożądanego, tylko czysty dźwięk wydobywający się z słuchawek.

    Zalety:
    -WYGLĄD, aparat, głośniki stereo, Dużo pamięci RAM, częste aktualizacje systemu (od sierpnia miałem już 3 aktualizacje, aktualnie mam 4.4.4, a na początku 2015 ma być 5.0.)
    Wady:
    -Podczas wykorzystywania sprzętu na wielkich "obrotach" obudowa się nagrzewa, i działa zabezpieczenie, które telefon wyłącza. Koleją wadą jest lampa led, (przed aktualizacją było jeszcze gorzej) słabo świeci gdy chcemy wykorzystać ją jako latarkę.
    Jako użytkownik Xperii Z2 z całym przekonaniem polecam ten sprzęt dla każdego, dzięki wodo i pyłoszczelnej obudowie może posłużyć do zadań specjalnych. Pozdrawiam
    .opera-mini.net | 25 gru 2014, 19:07
  • dier
    Ogolnie pozytyw. Nie ma smartfona idealnego. Zawsze cos za cos.. Plus za: super wyswietlacz (nie wiem jak wypadnie w letnim sloncu); czulosc dotyku nawet gdy mam dodatkowa szybe "pancerna"; wbrew recenzja jest tryb sporo oszczedzajacy baterie, aplikacje wystarczaja, RAM 3GB to atut dyskwalifikujace S5 czy M8; fotki w pomieszczeniu rewelacja nawet bez specjalnego oswietlenia (lepiej niz G3), dioda daje rade, szeroki kat swiecenia (przez co typowo na laterke wypada gorzej); nie gram, za to serfuje i uzywam sporo aplikacji i jest super; GPS tez super; bateria ok; 2 glosniczki graja przyzwoicie (jak na fon), zadowalajaco; no i + za kurzo i wodoodpornosc...
    Minusy: 3 glowne przyciski umieszczone na ekranie zmiejszaja jego przestrzen robocza przez co nie dedykowane apki nie sa na pelnym ekranie, to mnie zawiodlo, tu + dla samsungow; no i jakis tam minus za diode za slaba na latarke... W tej chwili tel godny polecenia..
    .play-internet.pl | 24 gru 2014, 19:19
  • Pawlo
    Wszystko pięknie. Telefon Z2 jest dobry. Jednak u mnie gdy położę go na szafce nikt go nie rusza, to nikt nie może się do mnie dodzwonić. Dzwoniący otrzymuję wiadomość "abonent jest po za zasięgiem lub ma wyłączony telefon". Dopieo jak go ruszę wszystko jest OK. Może można to zmienić w ustawieniach. Proszę o radę jak można ten defekt usunąć.
    .radionet.info.pl | 10 gru 2014, 22:41
  • Grzesiek260500  mail
    @remvid

    Nie no nie jest tak źle. Fabryczny dźwięk na powiadomienia czyli "Notification" faktycznie nie jest dobrym wyborem, ale polecam Ci zrobić tak. ustawienia->dźwięk->ustawienia dźwięku-> i zaznacz opcję ClearAudio+ (ewentualnie możesz wejść w efekty dźwiękowe a dalej do korektora graficznego i ustawić wszystkie suwaki na maksa) co podbije głośność. Następnie zmień sobie dźwięk powiadomienia na "Pixie Dust" i po prostu zwiększ głośność na maksa. Raczej nie możliwe jest, abyś nie usłyszał telefonu :-)

    Pozdro! :D
    .internetdsl.tpnet.pl | 08 gru 2014, 13:19
  • remvid
    Drodzy użytkownicy Sony Xperia Z2 ,dla mnie niewypał!!!,tylko z prozaicznego powodu ,telefonu NIE SŁYCHAĆ będąc w innym pomieszczeniu nie mówiąc jak ma się w kaburze przy pasku będąc w jadącym samochodzie.
    Mam porównanie do modelu SP (ma funkcję xLOUD)której w Z2-ce nie ma ,ktoś zapomniał ,że jest to telefon a nie tablet.
    Żadne regulacje ,dzwonki zewnętrzne nic nie pomagają.
    Dla mnie jest to poważny problem,co do działania innych funkcji nie ma jeszcze wyrobionego zdania myślę, że mnie zadowoli.Jedno jak na razie zwróciło moją uwagę(pozytywną )to bateria która wydaje mi się wolno rozładowuje się (porównując z modelem SP).
    Mam ten telefon od czterech dni , pytanie czy ktoś zwrócił na głośność powiadomienia??
    Wysłałem tę uwagę do centrum wsparcia serwisowego Sony,ciekawe co i czy w ogóle się odezwą.
    .elk.mm.pl | 07 gru 2014, 21:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,4%   21,4%   28,2% 
 Wszystkich opinii: 131. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Lenovo A588t
» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Samsung Galaxy A7
» Oppo U3
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
Aktualności:

» Huawei na MWC: P8 i Mate 7 Compact?
» LG Ice Cream Smart: sama słodycz
» Vivo X5 Max-L czyli sztuka klonowania
» Sony Xperia Z4 dopiero latem?
» HTC One M9: nowe plotki związane z wyglądem telefonu
» Lenovo A588t: nietypowa, "odwracalna" klapka
» Rodzina Lumii powiększy się o dodatkowy model?
» Huawei Y635 przechodzi badania certyfikacyjne
» Drodzy narzekacze i maruderzy...



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.163.135.88
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.