Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 239 marek  |  11 329 telefonów  |  161 337 opinii  |  905 testów  |  4 719 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z2

Thumb Up

54,0% 

Thumb Down

 20,1% 

Pytanie

 25,9% 

 Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Wlad  mail
Właśnie zainstalowałem aktualizację do Lolipop 5.1.1. Ciekaw jestem zmian. Mam nadzieję, że na plus. Używam swojej Z2 ponad 13 m-cy. Jak do tej pory bez zarzutu.
.156.230.166 | 30 lip 2015, 20:07
klekwisz
Posiadam telefon od blisko pół roku więc znam już jego wszystkie wady i zalety:
+ dobra bateria
+ wygląd (subiektywnie)
+ dobry aparat i dużo funkcji (dużo ludzi czepia się do interfejsu aparatu ale nie jest aż taki zły)
+ płynność działania systemu (nigdy nie udało mi się choć zbliżyć do pełnego zajęcia ramu)
+ wysoka jasność ekranu
+ dobre wyjście słuchawkowe
+ głośniki stereo na froncie
+ bardzo wysoka jakość nagrań
+ mimo, iż nie jest to gorilla glass to ekran się nie rysuje i jest wytrzymały

- strasznie słaba dioda doświetlająca
- w moim odczuciu głośniki trochę za cicho grają (jednak używałem przez jakiś czas htc one m8, którego boomsoudy wymiatają i może mam za wysokie wymagania)
- tył bardzo łatwo się rysuje w przeciwieństwie do przodu
- nie poręczny i ciężko go obsługiwać jedną ręką, a także zmieścić co do niektórych kieszeni
- brak powłok oleofobowych przez co strasznie się palcuje,a w słońcu widać całą siatkę digitizera
- podczas gier potrafi się nagrzać, jednakże jaki telefon ze snapdragonem z serii 800 się nie grzeje
.adsl.inetia.pl | 29 lip 2015, 16:07
dzino
Dzino..
Mam tego smartfona od czerwca więc stosunkowo krótko, ale moje spostrzeżenia są na plus. Smartfon jest bardzo ładny i bardzo szybki nie robiłem aktualizacji do najnowszej wersji ponieważ ta która jest jest super... Jak na razie żadnych problemów wszystko chodzi jak należy, oby tak dalej to będzie fajnie.. Nie żałuję kupna tego telefonu wcześniej miałem Xperia Z1 telefon też fajny.. Jednak idę z postępem czasu i postanowiłem zmienić model na lepszy.. Goraco pozdrawiam wszystkich użytkowników xperii z2
.play-internet.pl | 28 lip 2015, 17:07
R E K L A M A
 
Wtajemniczony
Witam! Posiadam już ten telefon id dłuższego czasu i nie miałem żadnych problemów. Nie wiem czemu niektórzy wypisują że w Sony Xperia Z2 pęka ekran: Ludzie, nie wierzcie w to! Albo nigdy nie mieli tego telefonu w ręce, albo robią ''antyreklamę'' Sony. Te wszystkie strony utworzone o pękających ekranach to Kit! Jak sam może pęknąć ekran? gdyby cały czas naprawdę pękały, to Sony już dawno dawałyby nowe. Sony to porządna firma i dba o swoich klientów. Wszyscy którzy nie są za Sony, to pewnie fani Samsunga : Co prawda to prawda, telefon może i nagrzewa się, ale jeśli trochę się nagrzeje, to jesteście na tyle chyba inteligentni żeby wyłączyć np. grę, a nie w nią grac, aż poparzycie sobie rękę. Każdy telefon posiada system chłodzenia, tak samo jak komputery. A po drugie, telefony z takimi procesorami zawsze będą się grzać! w końcu to Snapdragon 801, wiec ma prawo trochę się nagrzewać. Narzekać to możecie na Xperie 3+, Ma Snapdragona 810, a to największy niewypał : Nagrzewa się nawet do 67 stopni Celcjusza O.O Najbardziej mogę narazie pochwalić Samsunga, bo stworzył telefon z własnym procesorem, czyli Exynosem, który się nie grzeje :/ No cóż, to wszystko co chciałem przekazać :) Może chociaż trochę pomogłem tym, którzy chcą kupić Xperie Z2. Pamiętajcie też, że wszystkie recenzje w internecie to jedno wielkie kłamstwo. Każda firma płaci tym co testują telefonu i najlepiej jest się spytać kogoś, kogo się zna i ma Xperie. I jeszcze jedno, narzekają ponoć że Sony Xperia Z2 ma średniej jakości lampę LED-ową. Nieprawda! ma bardzo dobrą i według mojej oceny, robi bardzo dobre zdjęcia w nocy. Zanim kupiłem sobie Z2, myślałem też na S5. Jedyne co przekonało mnie do Sony, to to, że ma lepsze głośniki, jest zrobiony z lepszych materiałów i wgl ładniej wygląda, no i że ma aparat, który robi bardzo ostre zdjęcia i zdjęcia mają naturalny kolor. Samsung też ma świetny aparat, zdjęcia mają świetne kolory, ale nie są tak ostre jak w Sony. No i Samsung ma piękny wyświetlacz, ale ja sam nie jestem fanem SUPER AMOLEDA, ponieważ te kolory rażą mnie w oczy xD No i Sony trzyma dłużej na baterii, to oczywiste. Mimo iż S5 ma wyższe taktowanie zegara, to wcale nie jest szybszy od Sony, ponieważ ma swój Touchwiz, który niestety go spowalnia :c. Zrobilem właśnie minimalne porównanie Z2 i S5 xd Dobra, to na tyle, to jest oczywiście moja opinia, każdy może mieć inną. Ja ogólnie telefon polecam. Pozdro
Zarzucisz raz jeszcze nierzetelność w testach i recenzjach i możesz mieć kłopoty. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale publikowanie nieoznaczonych reklam jest karalne, a to co robisz jest pomówieniem. Nie wszyscy są tak łagodni jak my. Jeżeli mGSM.pl publikuje test, to jest to test. Jeśli publikujemy reklamę albo tekst sponsorowany - wyraźnie jest to zaznaczone. Wyświetlacze w telefonach pękają. Jest to związane z napięciami konstrukcyjnymi niekiedy wynikającymi z przeciążeń mechanicznych, a niekiedy z gwałtownych zmian temperatury. To że twoja Z2 nie pękła nie oznacza, że innym smartfonom dowolnej marki się to nie zdarza. Globalnie rzecz biorąc polecam w komentarzach skupić się na opinii na temat smartfona, a nie opinii na temat innych użytkowników i ich opinii. Gdzie mój obiektywizm? Powyżej. Jestem użytkownikiem Z2 od momentu gdy pojawiła się w sprzedaży. Nie czuję potrzeby prowadzenia krucjat w jej imię. Dobry smartfon zawsze broni się sam. (jf)
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 28 lip 2015, 00:07
Arek
Nie wiem gdzie zamieszczać poprawki do opisów telefonów, ale na stronie sony, model xperia z2 obsługuje do 128GB karty pamięci, a nie jak to jest napisane na stronie do 64.
Zanim powie się gospodarzowi, że ma brzydką żonę, warto zastanowić się dwa razy. Zanim zgłosisz poprawki, spróbuj najpierw przeczytać całą specyfikację - to raz, a później zorientować się mniej więcej w rodzaju i sposobie prezentacji danych - to dwa. Jeśli jesteś pewien, że mamy błąd - wystarczy go zgłosić w komentarzu. Po weryfikacji - jeśli poprawka będzie słuszna, grzecznie podziękuję, wskażę przyczynę błędu i przeproszę. (jf)
.internetia.net.pl | 22 lip 2015, 19:07
stol4rox
Z2 posiadam od 5 miesięcy. Ogólne wrażenie bardzo dobre, jest to kawał dobrego sprzętu, który można dostać za niewygórowaną cenę. Telefon działa płynnie, nie zawiesza się, Snapdragon 801 i 3 GB RAM robią swoje, co czyni tego smartfona wciąż "świeżym" specyfikacyjnie. Wyświetlacz również jest zadowalający, FullHD wystarcza. Natomiast aparat jak na Sony mógł być trochę lepszy, lecz nie narzekam. Co do wodo- i pyło- szczelności podchodzę do niej z dystansem. Mimo tego uważam, że jest wart swojej ceny. Polecam!
.play-internet.pl | 05 lip 2015, 15:07
jamto
W sumie dobra rzecz, ale - pęka samoistnie szybka - gdyby nie hartowane szkło miałbym problem. Po drugie - trzy razy zgubiłem zaślepkę - koszt 25 zeta - czwartą sobie darowałem. Się przegrzewa to ustroistwo i to bardzo - niestety. Ma jednak świetny GPS - 3 GB RAMu - miłośnikom głośnej muzy nie polecam - gra bardzo cicho - brak ,możliwości rozkręcenia głośności do zadawalającej mocy !!!
.139.190.190 | 30 cze 2015, 17:06
Wrocławiak:-)
Posiadam xperie Z2 od dwóch miesięcy sprawuje się świetnie, nic się nie zacina, nic nie pęka, doskonała bateria i super ekran, polecam od razu zrobić aktualizacje do lolipopa. Telefon dostaje mocy, wcześniej posiadałem sgs4 i był o wiele gorszy od Z2, polecam zakup.
.146.82.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 29 cze 2015, 08:06
Johny Bravo
Posiadam Xperie Z2 od 1,5roku (nigdy nie zaliczył upadku ani kąpieli) ,jest poprostu świetny zwłaszcza po aktualizacji do lolipopa 5.0.2,zero zacięć jakość rozmów super,wykonanie pierwsza klasa! NIC NIGDY SAMO NIE PĘKA, te opinie o samoistnie pękających ekranach i tylnych szybach są wyssane z palca 100% tych Z2 z pęknięciami jest po upadkach,pamiętajcie NIC SAMO NIE PĘKA!,wielki plus za mega dobrą baterie i 3GB RAM,przez 1,5 roku nie znalazłem żadnych wad zdecydowanie polecam!
.158.218.18.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 28 cze 2015, 14:06
sony z2  mail
Posiadam telefon od 5 miesięcy i uważam go za dobry wybór. Działa śmiga i jest rewelacyjny. Wodoodporność sprawuje się fantastycznie, na basenie robiłem zdjęcia pod wodą i wyszły świetnie. Jedyny minus to jest to że mocno się nagrzewa, ale to z powodu jego wodoodporności. Nie zawiesza się praktycznie w ogóle. Jak dla mnie godny polecenia.
.dynamic.mm.pl | 28 cze 2015, 10:06

Thumb Up

54,0% 

Thumb Down

 20,1% 

Pytanie

 25,9% 

 Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu