R E K L A M A

Sony Xperia Z2
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 263. Pokazuję od 1 do 10.
60,5% 
 18,3% 
 21,3% 
Dragon84X
Posiadam Sony Xperia z2, telefon zrobił na mnie miłe wrażenie. Telefon ładnie prezentuje się, jest dość cienki choć ramki na górze i na dole według mnie zdecydowanie są za grube. Najczęściej używam telefonu do internetu, tu naprawdę spisuje się wzorowo. Nie zacina się,nie zamula. Podoba mi się kolorowa dioda nad ekranem która fajnie wygląda,telefon lubi trochę nagrzać się. Obecnie pracuje na androidzie 6.0 ale aż tak bardzo na nowszych aktualizacjach nie zależy mi. Aparat robi naprawdę ładne zdjęcia choć rzadko do tego używam telefonu,bardzo miło mnie zaskoczyła bateria która dzięki funkcji stamina naprawdę długo trzyma. Podsumowując Sony Xperia z2 to świetny telefon który może podobać się,niestety posiada kilka wad ale nie szczególnie dużych,nagrzewa się zaślepki na porty łatwo wyrabiają się i trochę cichy przez to że jest wodoodporny ale telefon jest godny polecenia.
.37.232.66 | 06 gru 2017, 10:12
Dawid
Telefon sam w sobie nie jest zły. Ale tylna szybką zbiła mi się już trzy razy od nie zbyt mocnych uderzeń. Po około 1,5 roku użytkowania telefon notorycznie zaczął się zacinać. Bardzo szybko się nagrzewa.
Plusem telefonu jest aparat, ale telefon jest bardzo przeciętny i nie warty swej ceny.
.133.242.22 | 04 gru 2017, 00:12

Gibek
Ze względu na to że telefon był bardzo przyjemny, wystawiam pozytyw, pomimo tego że samoistnie pękała tylna szybka (bynajmniej nie z przegrzania). Za drugim razem serwis wymienił na Z3.
.centertel.pl | 24 lis 2017, 04:11
EvilGucio
Telefon kupiony ponad rok temu przekonał mnie do tego, że warto inwestować w starsze flagowe modele smartfonów. Zdjecia wygladają świetnie wyświetlane nawet na 50" telewizorze, przy słabym świetle w trybie automatycznym są problemy ze złapaniem ostrości mniej statycznych obiektów. Jakość nagranych filmów również świetna nigdy mnie nie rozczarowały a sporo czasu spędzam w trybie aparatu, minusuem jest czas zapisywania w pamięci klipów 4K (telefon długo je mieli). Woodoporność sprawdzona i zdaje egzamin, bez obaw można wejśc z telefonem do wody. Aplikacje i gry działają bez zarzutu jak i emulatory konsol wszelkiego rodzaju. Ekran ma bardzo dobre kąty widzenia i jakość obrazu lecz moim zdaniem móglbyć jaśniejszy. Minusy? Zaślepki boczne z czasem się wyrabiaja i stają się luźene lecz telefon nie miał u mnie łatwego życia, wiele razy spotkał się z betonem, tylny panel ze szkła hartowanego pęka pod wpływem temperatury (u mnie pękł po wyjściu na mróz w zimie), pozatym wszystko działa bez zarzutu pomimo tego, że telefon jest mocno poobijany dlatego ciezko przesiasc się na coś innego.
.ip.prioritytelecom.net | 10 paź 2017, 17:10

uzytkownik z2
Jak dla mnie telefon słaby pod względem wykonania. Zdjęcia w porównaniu do obecnego posiadanego telefonu - samsung x8 to przepaść oczywiście na niekorzyść z2. Szybka tylna pękła mi 3 razy, nagrzewa się potwornie. Klapka osłaniająca gniazdo ładowanie się wyrabia i odklejają się gumki. Reszta działa przyzwoicie. Niestety zniechęcili mnie tym wykonaniem i do tego jest dość duży co przeszkadza w kieszeni.
.toya.net.pl | 08 paź 2017, 17:10
Tomson
Smartfona mam od 3 lat,jestem z niego zadowolony.Do tej pory śmiga aż miło.Nie miałem z nim żadnych niespodzianek.Jedyny mankament fabryczny procesor się przegrzewa przy grach i filmowaniu.Pozatym nie mam żadnych zastrzeżeń.Moja ocena 8,5/10
.dynamic-ra-08.vectranet.pl | 07 paź 2017, 10:10
Michal09123
Ocena 9/10 :)
Mam go 2,5 roku i nadal śmiga!
Rzadko kiedy coś się zatnie a jeżeli już to np. snapchat, który nie jest zbyt dobrze wykonana aplikacja.
Może wymienię tylko minusy bo na plusy nie starczy czasu.
Więc zaślepka ładowania (karty pamięci otwieralem może 3 razy) jest słaba. Uszczelka odkleila się po roku a następna nowa po 3 msc.
Kolejny minus to nagrzewanie się tyłu telefonu, które tylko w skrajnych przypadkach jest tak gorące, że aż strach używać telefonu.
I ostatnia rzecz to folia, pod szybką aparatu, która zapobiega jakiemuś rozprzestrzenianiu się światła czy czegoś tam. Ta folia ma delikatne bąbelki z tego co widzę i delikatnie wpływa na jakość zdjęć.
.adsl.net.t-com.hr | 08 wrz 2017, 00:09
Andrzej
Mam go 3 lata i nie zmienię na inny jeszcze długo! Naprawdę fajna bateria, dobry aparat i przede wszystkim płynność działania i nakładka sony chyba najfajniejsza z androidów. Bardzo wszystkim polecam, a można już kupić w fajnym stanie za dobre pieniądze, bije na głowę wszystkie przereklamowane Chińskie marki. Mam porównanie, bo od wielu lat prowadzę salon.
.telpol.net.pl | 11 sie 2017, 08:08
Dexx
Mam ten telefon od kwietnia 2015 i na 10 dni przed końcem gwarancji dotyk zaczäł skakać. Na gwarancji dali mi nowy telefon. Tak więc na kolejne lata mam smartfona. Ogolnie to daje 8/10. Jest praktyczny i naprawdę super. Polecam!
.microchip.net.pl | 30 lip 2017, 10:07
Wlad
Mój egzemplarz jest chyba wyjątkowy. Kupiłem go chyba w maju 2014 roku. Nie narzekam na wykonanie. Żadne zaślepki mi się nie oderwały. Jest nadal wodoszczelny. Żadna "szybka" ani nie pękła, ani się nie zarysowała. Kilka razy był ciepły, ale nie gorący. Zero "zawiech", mimo ze dawałem mu "w kość". Po ponad trzech latach eksploatacji bateria przy włączonej Staminie nie trzyma już 3 - 3,5 dnia, ale 1,5 dnia. Należy wziąć pod uwagę, że od 2014 roku googlowskie aplikacje oraz np. Facebook są trzy, czterokrotnie większe, a tym samym energożerne. Zgadzam się, że nocne zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia (dzienne są b. dobre, choć nie rewelacyjne). W słoneczne dni na ekranie niewiele widać. Po ponad trzech latach, obiektywnie ? 8,5/10. Poniższe negatywne opinie trudno inaczej nazwać jak złośliwe pitolenie osób, które najprawdopodobniej tego fona w ręku nie miały. Jeszcze jedno, telefon jest na rynku ponad trzy lata i siłą rzeczy nie może już konkurować z flagowcami 2016/17 roku: Samsunga, LG, HTC, Huawei, Xaomi, Meizu czy Oneplus
.156.230.166 | 17 lip 2017, 21:07

Wszystkich opinii: 263. Pokazuję od 1 do 10.