Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 247 marek  |  11 571 telefonów  |  162 843 opinie  |  908 testów  |  6 215 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z2

Thumb Up

54,4% 

Thumb Down

 20,0% 

Pytanie

 25,6% 

 Wszystkich opinii: 180. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Jan
Dla mnie telefon porażka. Wszystkie wady o których piszą w necie u mnie się ujawniły. Mikrofon przerywa jak dzwonię do kogokolwiek to ciągle mi mówią, że przerywa, że mówię jakby z jakiejś rury. Po nurkowaniu i robieniu zdjęć aparat zaparował! (fakt, że po jakimś czasie odparował samoistnie, no ale jednak to nie powinno mieć miejsca w rzekomo wodoodpornym aparacie). Po trzecie ostatnio samoczynnie pękła mi odbudowa z tyłu!! Podejrzewam, że od nagrzania. Ponieważ jest szczelny to źle się chłodzi przy pracy....Żeby nie było że jestem z konkurencji. Z poprzedniego telefonu sony xperia live with walkman wt19i byłem bardzo zadowolony....Ale Z2 to porażka. Podobno Z1 i Z3 mają takie same wady....Szczerze odradzam
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 sie 2015, 20:08
Martinson1252@interia.pl
Mam wątpliwości czy Adreno 330 w Xperii Z2 ma rzeczywiście
taktowanie @578Mhz czy raczej @550Mhz i czy przypadkiem nie zrobiono błędu w specyfikacji.
Tego typu wątpliwości rozwiewa kontakt z działem informacji producenta. Polecam. Są tam bardzo uczynni i nastawieni na jak najpełniejsze poinformowanie konsumenta konsultanci. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 sie 2015, 21:08
Wlad
Ktoś tu strasznie buja! Nie wyobrażam sobie, żeby trzykrotnie stłuc ekran i trzykrotnie urwać zaślepkę! Trzykrotna wymiana ekranu x kilka stów? Głośnik się zepsuł? To co ta pani rozklepywała zetką schabowe czy co?
Co po aktualizacji do Lolipopa 5.1.1. zauważyłem niewielką poprawę, np. Antutu z 41-42 tys. do 43,5-44 tys., bateria trzyma kilka godzin dłużej. Aplikacje: Battery Doctor i CM Cleaner od tej pory zbędne. Program sam teraz czyści śmieci i chłodzi procesor. Przy fotografowaniu zauważyłem parę nowych "myków", których wcześniej nie widziałem.
.156.230.166 | 11 sie 2015, 18:08
R E K L A M A
 
Kamil
Telefon użytkuję od ok, trzech miesięcy, więc mogę powiedzieć o nim trochę więcej. Zacznijmy od pozytywów. Dla mnie w smartfonie najważniejszą funkcją jest aparat, a z2 spełnia moje wszelkie oczekiwania. Fon nigdy mi się nie zawiesił, nigdy nie wyłączył, i ani razu nie odczułem spadku jego mocy, używanie go na codzień to czysta przyjemność po przesiadce z smartfonów ze średniej półki, sony xperia z2 to kosmos;-) jeżeli miałbym już do czegoś się przyczepić, to do przycisków głośniej/ciszej. Przy pisaniu sms troszkę uwierają, kwestia przyzwyczajenia. Mega pozytywy wart polecenia każdemu kto oczekuję płynności, świetnych zdjęć, dobrego wyświetlacza i kilku innych fajnych opcji ;-)
.dynamic.gprs.plus.pl | 11 sie 2015, 00:08
reevo
Do chyba jamto który pisał że 3 razy zgubił zaślepkę i 4 sobie darował. Chłopie co ty wyprawiasz że dorowadzasz do zerwania zaślepki? Z2 to już mój dziesiąty z kolei telefon z serii Sony Ericsson i następnie już tylko jako Sony. W 3 z nich miałem zaślepki i nigdy żadnej nie urwałem. Z2 to telefon szybki, solidny i ładnie wykonany. Przy Soniakach Samsungi wyglądają jak telefony dla gimbusów. Wziąłem kiedyś galaxy s4 w ramach przedłużenia umowy i po 3 dniach go sprzedałem. Baterię żarło nuewiadomo co i te nieznośne ścinki przy korzystaniu z neta.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 sie 2015, 23:08
aga
Posiadam Sony z2 od roku i niestety nie mogę powiedzieć, że jest super. W ciągu tego czasu szybka pękła mi 3 razy:( Głośnik przestał działać z dnia na dzień. Wiesza mi się bardzo, aparat robi strasznie niewyraźnie zdjęcia. Ogólnie jestem bardzo niezadowolona. Nie będę mówiła czy polecam czy też nie. Kwestia gustu:) Dużo lepiej pracuje mi sie na HTC 820!:)
.146.129.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 08 sie 2015, 20:08
Wlad  mail
Właśnie zainstalowałem aktualizację do Lolipop 5.1.1. Ciekaw jestem zmian. Mam nadzieję, że na plus. Używam swojej Z2 ponad 13 m-cy. Jak do tej pory bez zarzutu.
.156.230.166 | 30 lip 2015, 20:07
klekwisz
Posiadam telefon od blisko pół roku więc znam już jego wszystkie wady i zalety:
+ dobra bateria
+ wygląd (subiektywnie)
+ dobry aparat i dużo funkcji (dużo ludzi czepia się do interfejsu aparatu ale nie jest aż taki zły)
+ płynność działania systemu (nigdy nie udało mi się choć zbliżyć do pełnego zajęcia ramu)
+ wysoka jasność ekranu
+ dobre wyjście słuchawkowe
+ głośniki stereo na froncie
+ bardzo wysoka jakość nagrań
+ mimo, iż nie jest to gorilla glass to ekran się nie rysuje i jest wytrzymały

- strasznie słaba dioda doświetlająca
- w moim odczuciu głośniki trochę za cicho grają (jednak używałem przez jakiś czas htc one m8, którego boomsoudy wymiatają i może mam za wysokie wymagania)
- tył bardzo łatwo się rysuje w przeciwieństwie do przodu
- nie poręczny i ciężko go obsługiwać jedną ręką, a także zmieścić co do niektórych kieszeni
- brak powłok oleofobowych przez co strasznie się palcuje,a w słońcu widać całą siatkę digitizera
- podczas gier potrafi się nagrzać, jednakże jaki telefon ze snapdragonem z serii 800 się nie grzeje
.adsl.inetia.pl | 29 lip 2015, 16:07
dzino
Dzino..
Mam tego smartfona od czerwca więc stosunkowo krótko, ale moje spostrzeżenia są na plus. Smartfon jest bardzo ładny i bardzo szybki nie robiłem aktualizacji do najnowszej wersji ponieważ ta która jest jest super... Jak na razie żadnych problemów wszystko chodzi jak należy, oby tak dalej to będzie fajnie.. Nie żałuję kupna tego telefonu wcześniej miałem Xperia Z1 telefon też fajny.. Jednak idę z postępem czasu i postanowiłem zmienić model na lepszy.. Goraco pozdrawiam wszystkich użytkowników xperii z2
.play-internet.pl | 28 lip 2015, 17:07
Wtajemniczony
Witam! Posiadam już ten telefon id dłuższego czasu i nie miałem żadnych problemów. Nie wiem czemu niektórzy wypisują że w Sony Xperia Z2 pęka ekran: Ludzie, nie wierzcie w to! Albo nigdy nie mieli tego telefonu w ręce, albo robią ''antyreklamę'' Sony. Te wszystkie strony utworzone o pękających ekranach to Kit! Jak sam może pęknąć ekran? gdyby cały czas naprawdę pękały, to Sony już dawno dawałyby nowe. Sony to porządna firma i dba o swoich klientów. Wszyscy którzy nie są za Sony, to pewnie fani Samsunga : Co prawda to prawda, telefon może i nagrzewa się, ale jeśli trochę się nagrzeje, to jesteście na tyle chyba inteligentni żeby wyłączyć np. grę, a nie w nią grac, aż poparzycie sobie rękę. Każdy telefon posiada system chłodzenia, tak samo jak komputery. A po drugie, telefony z takimi procesorami zawsze będą się grzać! w końcu to Snapdragon 801, wiec ma prawo trochę się nagrzewać. Narzekać to możecie na Xperie 3+, Ma Snapdragona 810, a to największy niewypał : Nagrzewa się nawet do 67 stopni Celcjusza O.O Najbardziej mogę narazie pochwalić Samsunga, bo stworzył telefon z własnym procesorem, czyli Exynosem, który się nie grzeje :/ No cóż, to wszystko co chciałem przekazać :) Może chociaż trochę pomogłem tym, którzy chcą kupić Xperie Z2. Pamiętajcie też, że wszystkie recenzje w internecie to jedno wielkie kłamstwo. Każda firma płaci tym co testują telefonu i najlepiej jest się spytać kogoś, kogo się zna i ma Xperie. I jeszcze jedno, narzekają ponoć że Sony Xperia Z2 ma średniej jakości lampę LED-ową. Nieprawda! ma bardzo dobrą i według mojej oceny, robi bardzo dobre zdjęcia w nocy. Zanim kupiłem sobie Z2, myślałem też na S5. Jedyne co przekonało mnie do Sony, to to, że ma lepsze głośniki, jest zrobiony z lepszych materiałów i wgl ładniej wygląda, no i że ma aparat, który robi bardzo ostre zdjęcia i zdjęcia mają naturalny kolor. Samsung też ma świetny aparat, zdjęcia mają świetne kolory, ale nie są tak ostre jak w Sony. No i Samsung ma piękny wyświetlacz, ale ja sam nie jestem fanem SUPER AMOLEDA, ponieważ te kolory rażą mnie w oczy xD No i Sony trzyma dłużej na baterii, to oczywiste. Mimo iż S5 ma wyższe taktowanie zegara, to wcale nie jest szybszy od Sony, ponieważ ma swój Touchwiz, który niestety go spowalnia :c. Zrobilem właśnie minimalne porównanie Z2 i S5 xd Dobra, to na tyle, to jest oczywiście moja opinia, każdy może mieć inną. Ja ogólnie telefon polecam. Pozdro
Zarzucisz raz jeszcze nierzetelność w testach i recenzjach i możesz mieć kłopoty. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale publikowanie nieoznaczonych reklam jest karalne, a to co robisz jest pomówieniem. Nie wszyscy są tak łagodni jak my. Jeżeli mGSM.pl publikuje test, to jest to test. Jeśli publikujemy reklamę albo tekst sponsorowany - wyraźnie jest to zaznaczone. Wyświetlacze w telefonach pękają. Jest to związane z napięciami konstrukcyjnymi niekiedy wynikającymi z przeciążeń mechanicznych, a niekiedy z gwałtownych zmian temperatury. To że twoja Z2 nie pękła nie oznacza, że innym smartfonom dowolnej marki się to nie zdarza. Globalnie rzecz biorąc polecam w komentarzach skupić się na opinii na temat smartfona, a nie opinii na temat innych użytkowników i ich opinii. Gdzie mój obiektywizm? Powyżej. Jestem użytkownikiem Z2 od momentu gdy pojawiła się w sprzedaży. Nie czuję potrzeby prowadzenia krucjat w jej imię. Dobry smartfon zawsze broni się sam. (jf)
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 28 lip 2015, 00:07

Thumb Up

54,4% 

Thumb Down

 20,0% 

Pytanie

 25,6% 

 Wszystkich opinii: 180. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu