Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 285 telefonów  |  145 568 opinii  |  720 testów  |  6 065 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,6%   17,6%   31,8% 
 Wszystkich opinii: 85. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • paczkov  mail
    Telefon technicznie dobry, zdjęcia robi bardzo ładne, ale jeśli ktoś chce używać go bez case, to od razu polecam kupić folie, bo obudowa, zwłaszcza z tyłu bardzo delikatna, a największe rozczarowanie to brak wodoszczelności, to tylko chwyt reklamowy, telefon nawet tuż pod powierzchnią wody od razu "przemaka", zaślepki wodoszczelne są bardzo niskiej jakości i przez to bardzo wadliwe.
    Noszę od dłuższego czasu bez żadnego cackania się, choć bez monet czy kluczy. Nie mam ani jednej rysy. Sam testowałem 2 egzemplarze z dokładnie domkniętymi zaślepkami. Moczyłem pod strumieniem wody, w akwarium (50 cm), w umywalce. W środku ani śladu wilgoci. Żeby być fair: w internecie są użytkownicy narzekających na bark wodoszczelności. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 28 sie 2014, 15:08
  • grey
    Mam Z2 od 3 miesięcy. Nic złego się w tym czasie nie wydarzyło. Żadnych zacięć, Żadnego przegrzania, zalania. Jakość rozmów dobra, jakość fotek bardzo dobra, internet smiga bez zarzutu. Do wody nie wkładałem, ale zdarzyło mi się rozmawiać w rzęsistym deszczu i w żaden sposób telefon tego nie odczuł.
    Jestem zdecydowanie zadowolony, wcześniej miałem Alcatela 8008X, też niezły sprzęt choć wyraźnie gorszy pod względem wydajności i jakości fotografii.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 sie 2014, 15:08
  • xxxx
    Ten model to wielkie rozczarowanie - zdecydowanie odradzam:
    - aparat fotograficzny ciągle się przegrzewa co uniemożliwia jego normalne użytkowanie
    - fatalna jakość rozmów ( do tej pory używałem SIII i było dużo lepiej)
    - błędnie działający czujnik zbliżenia ( opisywane na forum sony)
    Odrębna sprawa to działanie serwisu Sony polska - to nie serwis tylko telefoniczne biuro spławiania klientów. Oby tak dalej .. Jest to na pewno mój ostatni zakup z logo SONY.
    .internetdsl.tpnet.pl | 25 sie 2014, 15:08
  • R E K L A M A
  • Wlad
    Maciej, nie wiem czy brak możliwości prawidłowego parowania Sony Xperia Z2 z iterkomem w motocyklowym kasku za pomocą BT to wada. Może właśnie zaleta! Kto przy zdrowych zmysłach używa telefonu podczas jazdy motocyklem! A zwłaszcza słucha muzyki. Za coś takiego wlepiłbym mandat. "Wada" może jest uciążliwa dla 0,01% użytkowników. Normalne bezprzewodowe słuchawki parują się za pomocą BT bez problemu.
    .156.230.162 | 25 sie 2014, 11:08
  • Macej  mail
    Ostatnia niedoróba którą odkryłem w super flagowym "smartfonie" SONY to już kompletna porażka.
    Podczas połączenia przez BT z interkomem w kasku motocyklowym interkom oferuje możliwość wyboru połączenia przez komendę głosową.
    Po wciśnięciu przycisku w interkomie, "smarfton" SONY przechodzi w ekran INICJUJĘ .... i koniec... zawiesza się wszystko na tym ekranie.

    Oczywiście zrobiłem testy na Samsungu Galaxy i BlackBerry, tam telefony płynnie przechodzą w tryb wybierania głosem.

    Ludzie nie kupujcie tego niedorobionego szajsu !!!!
    SONY wypuściło na rynek niedorobiony i niechlujny telefon.

    Dla kogoś kto wykorzystuje smartfon do robienia zdjęć i surfowania po FB może się nadaje.

    Ale wymagającego użytkownika ten szajs doprowadzi do przyrostu siwych włosów na głowie.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 24 sie 2014, 14:08
  • Wlad  mail
    Z komentarzy wynika, że Sony Xperia Z2 występuje w kilku odmianach: super fon i bubel, wodoodporna i "gąbka", z wyśmienitym oprogramowaniem i "kichą" a nie oprogramowaniem. Z tego co wiem model ten wytwarzany jest w kilkunastu wytwórniach na świecie (głównie w Chinach. Ale gdzie kontrola techniczna? Nie zmienia to faktu, że zachowanie serwisów należy uznać za skandaliczne!!! Producent gwarantuje odporność urządzenia na zanurzenie do ponad 1 metra, a przecież nikt nie uprawia swobodnego nurkowania z aparatem w kieszeni! Bo i po co. Kiedyś Sony to była marka! Pamiętam, że w latach 90. kupiłem telewizor i zauważyłem jakieś zniekształcenie na ekranie, natychmiast mi go wymieniono na model jeszcze lepszy z głośnikami stereo. Myślę, że pora powiadomić centralę o zachowaniu serwisów i oddziału Sony w Polsce. Tak na marginesie, moim zdaniem wodoodporność Zetki2 przewidziana jest na jakieś nieprzewidziane zdarzenie, a nie ładowanie się z telefonem prosto z zakupów do wanny i fotografowanie sobie...pępka! Należy wpierw sprawdzić, czy na pasku powiadomień nie pali się taki znaczek przypominający "x" oznaczający niedomknięcie którejś z zaślepek! Mam dwoje znajomych, którzy nakręcili "podwodne zdjęcia" z kąpieli. Im się udało, ja nie próbuję, bo i po co. Ja też użytkuję swoją Zetkę2 już 2 m-ce. Działa bez zarzutu, bateria spokojnie trzyma pełne 4 doby.
    .156.230.162 | 21 sie 2014, 09:08
  • Macej  mail
    Dodam do swojego postu 2 opinie niżej o tragicznym wręcz parowaniu telefonu z urządzeniami BT. Na swoje nieszczęście korzystam z tego telefonu i łączę go z interkomem w kasku motocyklowym. Dzieje się tak za każdym razem że jak słucham muzyki i przyjdzie jakakolwiek wiadomość multimedialna zrywa połączenie BT i trzeba się zatrzymywać, zdejmować rękawice, kask, rozpinać kombinezon i usuwać te wiadomości. KOSZMAR!!!
    Dodatkowo cały czas bardzo źle łączy się z BT aucie. Kochani partacze z SONY.... jeśli nie umiecie stworzyć oprogramowania do tak oczywistych w dzisiejszych czasach rzeczy, to proszę zmieńcie pracę. Generalnie jeszcze raz nie polecam tego szajsu!!!
    Oczywiście wśród moich znajomy są posiadacze samych najnowszych smartfonów i robię SONYemu taką reklamę na jaką sobie zasłużył.
    Ale zdajesz sobie oczywiście sprawę z tego, że to raczej nie jest wada sprzętu, tylko oprogramowania albo użytkownika, który nie jest w stanie sobie tego oprogramowania skonfigurować? Spróbuj zajrzeć do opcji odtwarzacza z którego korzystasz albo zainstalować inny darmowy odtwarzacz audio, którego da się skonfigurować tak, by nadejście MMS-a nie przerywało odtwarzania muzyki. Powodzenia. (jf)
    .dynamic.gprs.plus.pl | 20 sie 2014, 11:08
  • sesemes
    Flagowy model Sony, albo flagowe gówno. Pan w T-mobile zapewniał że tel jest wodoodporny i ze można nim robić zdjęcia pod wodą, a kiedy zapytałem o gwarancję takiej akcji to powiedział że gdyby doszło do zalania to serwis usunie wadę. Telefon zabezpieczyłem i poszedł pod wodę i od razu szlag go trafił. Serwis odmówił naprawy i skierował mnie do sony a tam powiedzieli ze skoro serwis nie uznał gwarancji to musiała być to moja wina i źle zabezpieczony telefon. Robią z ludzi kretynów bo czytam (nie tylko tutaj) i cała masa ludzi miała ten sam problem i w ten sam sposób zostali przez sony spławieni. Najlepsze jest to że ten śmieszny serwis w-support niby sprawdził szczelność aparatu i wynik okazał się zgodny z tym co podaje producent, ale gdy dostałem telefon pierwsze co to zabezpieczyłem go najlepiej jak się dało i wsadziłem do wody-po wyjęciu okazało się że woda dostała się do środka więc gdzie ta szczelność. Sony mobile to banda oszustów i nic więcej.
    Wielu ludzi chwali ten tel ale dlatego ze przerzucili się z jakiś śmiesznych aparatów i wydaje im się ze boga za nogi chwycili a za ponad 2000zł mamy aparat ponad 20mpx robiący dobre zdjęcia tylko w dobrych warunkach pogodowych a poza tym szajs gorszy niż w telefonach nizszych klas. Wciąż się grzeje przy nagrywaniu filmów, używaniu aplikacji, zdjęciach AR, a jak poleży na słońcu to też dostajemy komunikat o blokadzie tel i konieczności wychłodzenia. Jakość rozmów jest fatalna. Co jakiś czas się wiesza, często świrują ikony na głównym ekranie chaotycznie przeskakując. Ten tel to śmiech na sali za olbrzymie pieniądze. Nie warto- chyba że dla szpanu bo obudowa ładna i niespotykana u konkurencji. Kiedyś LG robiło słabą jakość w ładnym opakowaniu ale poszli po rozum do głowy i zmienili to diametralnie, za to teraz sony wprowadziło taki system do swoich produktów licząc że w nieskończoność będą podpierać się na marce którą budowali lata mimo że produkty już nie takie dobre-żenada
    .air-media.pl | 19 sie 2014, 23:08
  • Xperia z 2 poleca
    Posiadam Xperie Z2 od maja i jestem bardzo zadowolona ;) zacznijmy od podstaw ;) Obsługa Telefonu jest bardzo prosta, Jak moi przed mówcy nie mam problemów z jakością połączeń itp. Jakość Zdjęć jest bardzo dobra i na powierzchni i pod wodą w porównaniu do innych telefonów tego typu aparat działa bez zarzutów. Funkcje dodatkowe są bardzo przydatne, oprogramowanie i aplikacji same się uaktualniaja. Słuchawki dołączone do telefonu są znakomite razem z funkcją wyciszenia. Telefon jest bardzo lekki i milo się go trzyma w ręce, nie zaprzecze jest duży ale każda osoba kupujący go zna jego wymiary. Doskonale odtwarza filmy i te wgrane jak i wykonane przez z2. No to może troszkę minusów jakoś zdjęć z aparatu przedniego przy słabym świetle są mało wyraźne parę razy miałam problemy rzeczywiscie z zawieszeniem się telefonu ale po zgłoszeniu się do serwisu stwierdzono wirusa i po jego usunięciu telefon działa bez zarzutów ;) Może opinia moja jest dla kogoś czym oczywistym w telefonie ale ja po nie udanych próbach korzystania z takich telefonów jak Nokia z Windows 8 czy IPhone jestem bardzo zadowolona i był wart swojej ceny ;) pozdrawiam :)
    .internetdsl.tpnet.pl | 19 sie 2014, 13:08
  • Macej  mail
    Użytkuję telefon Xperia Z2 od 2 miesięcy - przesiadka z poczciwego Galaxy S2.
    Mogę napisać na początku odważne zdanie - Xperia Z2 nie ma prawa nawet leżeć koło Galaxy S2.
    Już wyjaśniam dlaczego:
    - Cały czas się przycina,
    - Dwa razy się zawiesił totalnie - Galaxy ani raz.
    - Straszna jakość rozmów, raz nic nie słychać, raz odpala się w markecie w trybie głośnomówiącym.
    - Rozmówcy bardzo często twierdzą że słabo mnie słychać, muszę z precyzją chirurga trzymać telefon przy ustach,
    - Tragiczne i mało intuicyjna obsługa telefonu - nie ma porównania do Samsunga
    - Gdy zrobi się blokadę na PIN, bardzo często nie można go wbić, bo po 2 pierwszych cyfrach telefon się zawiesza

    To tylko niektóre z moich uwag.
    Generalnie bardzo żałuję każdej wydanej na ten "smartfon" złotówki.
    Mam wrażenie takie, jak bym posiadał jakiś przelatany przez 5 lat rozpadający się rzęch a nie flagowy smartfon.
    Tym większe jest moje rozczarowanie, że wybierałem właśnie pomiędzy Z2 a S5 i pomyślałem że spróbuję czegoś innego....
    .dynamic.gprs.plus.pl | 18 sie 2014, 21:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,6%   17,6%   31,8% 
 Wszystkich opinii: 85. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
» Alcatel POP D5
» Alcatel POP D3
» Samsung Galaxy Mega 2
Aktualności:

» Huawei: nowe zdjęcia Mate 7 i szafirowy P7
» IUNI U3 z ekranem 2K
» LG G Watch R zaprezentowany oficjalnie
» Samsung Gear S: nowy smartwatch z Tizenem
» Goclever Insignia 1010 Business: Windows i niezła specyfikacja
» Tablet 3G z Biedronki
» HTC Desire 510 zaprezentowany oficjalnie
» iPhone 6: kolejny przeciek
» Co Archos zaprezentuje na IFA?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.237.244.251
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.