Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 154 telefony  |  144 311 opinii  |  720 testów  |  4 224 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,5%   10,6%   37,9% 
 Wszystkich opinii: 66. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
  • izaoliwia  mail
    Witam uzytkownikow xperia z2, moja corka wlasnie dostala taki telefon na urodziny. Wszystko byłoby super, gdyby nie to,ze zdjęcia z przedniej kamerki (tzw.selfie) wychodzą zamazane i nieostre. gdy ustawia telefon do zdjęcia na aparacie jest wszystko ok, lec po pstryknieciu i przetworzeniu fotki wychodzi zamazana i nieostra :( Dodam,ze probowala wszystkich ustawien .
    proszę o informację, czy to normalne, czy to aparat jest z usterką
    .internetdsl.tpnet.pl | 30 lip 2014, 12:07
  • Wlad  mail
    Jeden z przedmówców twierdzi, iż jego bateria w Zetce2 trzyma 6-7 dni, a przy włączonej transmisji danych 4-5 dni. Absolutnie nie wierzę. W pierwszych dniach użytkowania, gdy nie poinstalowałem kilkunastu potrzebnych mi aplikacji, to owszem osiągnąłem rekord 51 godzin. Włączone dwa konta mejlowe, Facebook, Twitter, Google Maps, aplikacja pogodowa, Jakdojadę, Automapa i parę innych, bez włączonych transmisji danych i lokalizacji raczej nie będzie funkcjonować. RAM obciążony: 75-80% Uważam, że po to kupujemy smartfony, by maksymalnie wykorzystywać jego możliwości. Inaczej kupiłbym zwykły fon z możliwością rozmów, sms-ów i latarką. Wracając do meritum, codziennie clinerem czyszczę RAM i zbędne pliki pamięci wewnętrznej, korzystam z Doctor Battery i innych funkcji "oszczędnościowych", ale i tak fon nie pracuje dłużej niż 20-26 godzin.
    .156.230.166 | 29 lip 2014, 09:07
  • darc87  mail
    Z2 to super wodoodporny telefon, przy wszelakich dociśniętych bocznych klapkach telefon zalał się, w płytkim baseniku, gwarancja oczywiście wypiera się naprawy :-( a złotówki symbolicznej nie kosztował, dnoooo sony !!...
    .adsl.inetia.pl | 25 lip 2014, 21:07
  • R E K L A M A
  • Anton Chirugh
    Dziwię się niektórym opiniom wyrażonym na tym forum. Nie chcę twierdzić, że ludzie kłamią, być może faktycznie natrafili na jakieś felerne egzemplarze... Moją Z2 użytkuję od pierwszego dnia pojawienia się w Polsce. Zakupiłem w znanym z napisów na żółtym logo sklepie sieciowym. Mogę powiedzieć na jego temat same pozytywne rzeczy.
    1. Bateria - trzymał w trybie STAMINA (odpowiednio dostosowanym - tak aby była komórkowa transmisja danych) 6-7 dni (tryb Stamina włączony od 100%). Oczywiście wyłączone niepotrzebne usługi typu Bluetooth, Wifi (włączane tylko w razie potrzeby), NFC i inne. Po zakupieniu opaski Smartband byłem zmuszony włączyć na stałe Bluetooth w celu komunikacji opaski z Z2. Dodatkowo włączone w tle są cały czas programy Smartband i Lifelog. Wszystkie te rzeczy "hulają" 24 na dobę. Bateria trzyma "tylko" 4-5 dni (schodzi ok. 20% dziennie).
    Tak więc, gdy ktoś psioczy na baterię, niech najpierw powyłącza niepotrzebne usługi, a potem pisze. Łażenie z włączonym cały czas Wifi i BT, gdy się nie potrzebuje, jak również z NFC - uważam za czysty idiotyzm. W czasach sieci LTE wiele Wifi ma prędkość gorszą od komórkowej transmisji danych, a innych urządzeń też nie podłącza się co chwilę.
    2. Bzyczenie głośników - nie zauważyłem. U mnie działają bez problemu.
    3. Przegrzewanie się przy filmowaniu 4K - nie mogę powiedzieć, gdyż nie filmuję telefonem.
    4. Podwójne stuknięcie działa w 95%, a więc bardzo dobrze.
    W sumie - miałem wcześniej i Zetkę, i Z1 i Z1C - nigdzie nie miałem problemów.
    Moim zdaniem - nie obrażając nikogo - to tylko kwestia pewnego "obycia" ze sprzętem, pewnego jego dostosowania, wgrania odpowiednich, dobrych programów narzędziowych.

    Oceniając wypowiedzi innych bierzesz pod uwagę jedynie fakt, że Twój smartfon zachowuje się odpowiednio. Warto mimo wszystko dopuścić myśl, ze nie wszyscy krytykujący nie potrafią obchodzić się ze swoim urządzeniem. Z pozycji testera telefonów mogę Ci powiedzieć, że naprawdę największym zdarzają się wielkie wpadki. Nikt tu nie robi wielkiego rabanu, gdy okazuje się, że smartfon testowy z wysokiej półki pada po pierwszym włączeniu, ma uszkodzone oprogramowanie albo jeden z podzespołów - zamawiamy wtedy nowy, bo nie można na podstawie jednego wadliwego egzemplarza osądzać modelu jednoznacznie. Inni użytkownicy nie mają takiego luksusu. Elektronika się psuje. Naprawdę. Równie często oczywiście ludzie psują elektronikę. (jf)
    .katowice.eu | 25 lip 2014, 12:07
  • kkk
    Aż muszę wylać żal na tego Z2! Gdyby nie to, że zabrali aż tyle z dołu miejsca tam, gdzie jest czarna ramka, to byłby to telefon niemal doskonały. Mało tego, zabrali jeszcze z ekranu na swoje przyciski menu i powrotu oraz HOME...
    Wydaje mi się, że nawet kamera w S5 jest lepsza (obraz, lecz dźwięk lepszy w Z2). Gdyby dać w obudowę Z2 wszystko to, co ma S5, dodać jeszcze transmiter FM, zagospodarować miejsce na dole na przyciski funkcyjne, to mielibyśmy telefon idealny :) Wybór przez chwile był pomiędzy Z2/Note3/S5. Z S4 przesiądę się na S5 :) Pozdrawiam.
    Zamiast transmitera FM możesz wykorzystać Bluetooth. Słuchawki i odbiorniki obsługujące A2DP nie powinny być raczej zbyt drogie dla kogoś, kto kupuje flagowego smartfona. Przyciski są widoczne podczas obsługi menu. Kiedy potrzebny jest pełny ekran podczas oglądania filmów, zdjęć, grania - są niewidoczne. Mnie nie przeszkadzają w komfortowym użytkowaniu telefonu. Miejsce pod i nad wyświetlaczem najwyraźniej jest do czegoś potrzebne. Inżynierowie producentów nie są imbecylami, zapewniam. Jeżeli chodzi o aparat - tak, oprogramowanie Sony jest do dupy. Jedynym wyjściem jest pobranie zewnętrznego - i tu szczerze polecam darmową wersję Camera FV-5. Do jakości wideo nie bardzo jest jak się przyczepić - można do nadmiernego nagrzewaniem się systemu podczas nagrywania w najwyższej rozdzielczości.
    Jak rozumiem, oceniasz telefon, którego nie masz, a zatem Twoja opinia nie jest opinią użytkownika - raczej wyborem kolejnego telefonu - i jako taka w ogóle nie powinna się tutaj pojawić. Zrobię wyjątek; głównie z szacunku dla rzadkiego przypadku użytkownika piszącego tu poprawnie po polsku. Życzę zadowolenia z wyboru, bez względu na model. (jf)
    .4-3.cable.virginm.net | 25 lip 2014, 01:07
  • andrane
    Telefon ze specyfikacji bardzo dobry ( zresztą jak wszystkie nowe telefony ), ale mało kto wykorzystuje tyle funkcji. 3GB ram? Po co? Przecież nawet niektóre komputery nie mają tak dobrych specyfikacji.
    PS> Mogliby wymyśleć ekran, który się nie brudzi i nie widać odcisków palców ( tłustych smug ). Może w XPERII Z3 ?
    .98.242.138 | 24 lip 2014, 18:07
  • Tomek
    Telefon po raz drugi oddałem do serwisu,górny głośnik szumi i trzeszczy podczas prowadzenia rozmowy. Ponadto przegrzewa się podczas oglądania efektów AR oraz nagrywania w formacie 4K. Telefon koloru czarnego zakupiony w sieci Play.
    .play-internet.pl | 22 lip 2014, 22:07
  • gość
    Jestem posiadaczką Sony Z2 moze od ponad miesiaca, ogólnie jestem z niego zadowolona lecz ekran jest bardzo porysowany i pojawiły sie dziwne plamki 1 mm x 1mm, są dwie i bardzo mnie to denerwuje. Byłam w punkcie Plus'a aby zapytać się o folie na ekran, niestety dowiedzialam się, że nie maja i nie wiedza czy bądą mieli w najbliższym czasie, a czas oczekiwania to około 2-3 tyg. Także radzę przy zakupie Sony Z2 zaopatrzyc się równiez w folie ochronną.
    Noszę nieco dłużej - w kieszeni spodni, choć bez kluczy - ale nie mam ani jednej rysy z przodu czy z tyłu. To jeden z flagowych modeli; folię dostaniesz w każdym punkcie handlującym akcesoriami - na tył i na przód. Nie trzeba czekać kilku tygodni, naprawdę. (jf)
    .239.205.61 | 21 lip 2014, 11:07
  • news
    Wersja systemu Android: Google Android 4.4 (Kitkat)
    Najnowsze dostępne oprogramowanie: 17.1.2.A.0.314
    Rozpoczęła się premiera: 2014-07-18
    .adsl.inetia.pl | 18 lip 2014, 23:07
  • 784112281
    Sony xperia z2 jest telefonem przystepnym cenowo, jak na swoje mozliwosci. 5.20 calowy ekran sprawia, ze ogladanie filmow na smartfonie jest nie lada przyjemnoscia. Zdjecia ktore robi sony xperia z sa bardzo przejrzyste, jaskrawe i bardzo dokladne. Jesli chodzi o kąty widzenia, to nie mam zastrzezen. Sa dwa male minusy w sony xperia z2. Pierwszym jego minusem jest przegrzewanie sie po pewnym czasie, np. gdy nagrywalam film przez niecale 5 min. Kamera wylacza sie po czym wyskakuje ikonka z napisem: telefon przegrzany. Drugim minusem tego smartfona jest slaba bateria. Rano bateria byla naladowana na 100%, po 6 godz. bylo juz 2%, a wiec to tyle o wadach, ktore moga zaskoczyc nas tuz po zakupie sony xperia z2, a wiec podsumowujac, ten smartfon, pomijajac te dwa minusy, jest bardzo atrakcyjny i fajny. ( ;
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 lip 2014, 14:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,5%   10,6%   37,9% 
 Wszystkich opinii: 66. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
Aktualności:

» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet
» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.228.89
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.