Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 229 marek  |  11 186 telefonów  |  160 202 opinie  |  903 testy  |  3 985 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z2

Thumb Up

53,8% 

Thumb Down

 20,7% 

Pytanie

 25,4% 

 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

stol4rox
Z2 posiadam od 5 miesięcy. Ogólne wrażenie bardzo dobre, jest to kawał dobrego sprzętu, który można dostać za niewygórowaną cenę. Telefon działa płynnie, nie zawiesza się, Snapdragon 801 i 3 GB RAM robią swoje, co czyni tego smartfona wciąż "świeżym" specyfikacyjnie. Wyświetlacz również jest zadowalający, FullHD wystarcza. Natomiast aparat jak na Sony mógł być trochę lepszy, lecz nie narzekam. Co do wodo- i pyło- szczelności podchodzę do niej z dystansem. Mimo tego uważam, że jest wart swojej ceny. Polecam!
.play-internet.pl | 05 lip 2015, 15:07
jamto
W sumie dobra rzecz, ale - pęka samoistnie szybka - gdyby nie hartowane szkło miałbym problem. Po drugie - trzy razy zgubiłem zaślepkę - koszt 25 zeta - czwartą sobie darowałem. Się przegrzewa to ustroistwo i to bardzo - niestety. Ma jednak świetny GPS - 3 GB RAMu - miłośnikom głośnej muzy nie polecam - gra bardzo cicho - brak ,możliwości rozkręcenia głośności do zadawalającej mocy !!!
.139.190.190 | 30 cze 2015, 17:06
Wrocławiak:-)
Posiadam xperie Z2 od dwóch miesięcy sprawuje się świetnie, nic się nie zacina, nic nie pęka, doskonała bateria i super ekran, polecam od razu zrobić aktualizacje do lolipopa. Telefon dostaje mocy, wcześniej posiadałem sgs4 i był o wiele gorszy od Z2, polecam zakup.
.146.82.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 29 cze 2015, 08:06
R E K L A M A
 
Johny Bravo
Posiadam Xperie Z2 od 1,5roku (nigdy nie zaliczył upadku ani kąpieli) ,jest poprostu świetny zwłaszcza po aktualizacji do lolipopa 5.0.2,zero zacięć jakość rozmów super,wykonanie pierwsza klasa! NIC NIGDY SAMO NIE PĘKA, te opinie o samoistnie pękających ekranach i tylnych szybach są wyssane z palca 100% tych Z2 z pęknięciami jest po upadkach,pamiętajcie NIC SAMO NIE PĘKA!,wielki plus za mega dobrą baterie i 3GB RAM,przez 1,5 roku nie znalazłem żadnych wad zdecydowanie polecam!
.158.218.18.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 28 cze 2015, 14:06
sony z2  mail
Posiadam telefon od 5 miesięcy i uważam go za dobry wybór. Działa śmiga i jest rewelacyjny. Wodoodporność sprawuje się fantastycznie, na basenie robiłem zdjęcia pod wodą i wyszły świetnie. Jedyny minus to jest to że mocno się nagrzewa, ale to z powodu jego wodoodporności. Nie zawiesza się praktycznie w ogóle. Jak dla mnie godny polecenia.
.dynamic.mm.pl | 28 cze 2015, 10:06
Klocu
Modelu używam ponad rok, dlaczego modelu? Bo obecnie to moja 3cia Xperia Z2 i szykuje się do czwartej. Jest to po prostu badziew za kupę kasy. Telefony grzały się, wyginały(pierwszy nawet złamali mi w serwisie ),drugi BYŁ wodoodporny , ale przestał, a trzeci pod wpływem słuchania muzyki zaczął się grzać i rozkleił. Ogólnie , z ekipą z T-mobile jestem już po imieniu, a telefonu nie polecam, szczególnie bez ubezpieczenia.
.158.219.47.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 27 cze 2015, 12:06
slawko
Witajcie .
Telefon miałem kilka miesięcy i po tym czasie mogę z czystym sumienie powiedzieć że się zawiodłem.W ciągu tego czasu dwa razy wymieniałem tylną szybkę pękła nie wiadomo dlaczego,reklamacji nie uwzględniają oczywiści,Gdy ekran jest wilgotny są problemy z jego odblokowaniem.O częstym grzaniu telefonu już nie wspomnę.Nie polecam,prędko nie zakupie telefonu tej firmy przykro ale za te pieniądze powinni się bardziej postarać
.tychy.vectranet.pl | 25 cze 2015, 22:06
Wlad  mail
10 czerwca minie rok od chwili, gdy zostałem posiadaczem Xperii Z2. Z czystym sumieniem mogę podzielić się swoją opinią po rocznej eksploatacji. Mój przedmówca ? Piotr posiada ją od tygodnia. I ją chwali. W ciągu roku moja Z2 nigdy nie zaliczyła tzw. "zawiechy". Piszę tylko to o czym nie wspominał Piotr. Bateria przy niewielkim obciązeniu (kilka kilkuminutowych rozmów dziennie, kilku SMS, sprawdzeniu poczty i pogody oraz odwiedzin strony Wirtualna Polska w trybie Stamina bateria wytrzymuje równe 3 dni. No chyba, że znajduje się w budynkach z żelbetu, w których jest klima i różnorakie aktywne czujnikami pomiarowo-szpiegowskimi(ppoż, kamery, WiFi, zdalne sterowniki urządzeń) to ok. 2 dni. Któregoś dnia katowałem moją Z2: filmami z YouTuba, filmami telewizyjnymi z MyPlayeraTV i grami to rzeczywiście bateria nie wytrzymała 24 godzin. Aparat wykonuje bardzo dobre zdjęcia i filmy (kwestia odpowiednich ustawień). Łączność LTE, WiFi, Bluetooth - bez zarzutu. Moja Z2 zaliczyła dwa solidne upadki, obyło się bez jakichkolwiek strat (odpukać). Na ekranie nie ma najdrobniejszej ryski. Szykuję się do zakupu kolejnej Xperii, najprawdopodobniej Z6, bo myślę że moja Z2 spokojnie pociągbie jeszcze co najmniej rok.
.wzks.uj.edu.pl | 09 cze 2015, 16:06
Piotr
Telefon posiadam niespełna miesiąc, więc moja opinia może być dla niektórych mało konstruktywna. Co mogę powiedzieć? Telefon tak jak wszystko ma swoje wady i zalety w zależności od tego "co kto woli". Rozpocznę od zalet. Niewątpliwym plusem jest ekran, który wyświetla naprawdę bardzo dobrej jakości obraz, a co za tym idzie zdjęcia oraz filmy oglądane na telefonie to naprawdę sama przyjemność. Wydajnościowo także Z2-ka jest potworem. Jeśli kogoś interesują benchmarki to z powodowany ciekawością uruchomiłem test w Antutu. Wynik? Moim zdaniem fenomenalny (nieco ponad 42 tysiące pkt). Nie muszę mówić o wymagających grach, które można bez żadnej zadyszki odpalić na urządzeniu. Także w codziennym podstawowym użytkowaniu (rozmowy, wiadomości, internet, dokumenty) można być w pełni spokojnym o bezproblemową pracę telefonu. Kolejną sprawą jest dźwięk. Zarówno z głośników jak i słuchawek (nie mówię o tych specjalnych redukujących szum bo ich nie testowałem, wolę tzw. "duże") jest naprawdę fantastyczny. Na pochwałę zasługuje również aparat oraz jego liczne tryby. Nie miałem możliwości ani potrzeby wykorzystywać wszystkich wbudowanych bajerów, jednak to co jest mi potrzebne działa świetnie. Ilość szczegółów zdjęć jest bardzo dobra, a rewelacyjna w kręconych filmach (nagrywam w Full HD, a 4K nawet nie używałem). Zaletą jest również czas trzymania na jednym ładowaniu, który w moim przypadku wynosi z reguły 2 dni (zostaje ~ 15%) różnej intensywności użytkowania. Do czego mogę się przyczepić? Najbardziej boleję nad jasnością wyświetlacza, który przy wyłączeniu wszystkich trybów dobrze radzi sobie w słońcu, jednak przy oszczędzaniu już robi się ciemniej. Kolejnym minusem są delikatnie sprane kolory zdjęć robionych w słoneczny dzień (krajobrazy), sprawiają wrażenie lekko wyblakłych. Szkoda również, że nie można ukrywać zbędnych aplikacji w menu, bo nie wszystkie niestety można odinstalować. Warto jeszcze dodać łatwo brudzące się powierzchnie szklane oraz długi czas ładowania. Niby nic, ale jednak troszkę przeszkadza.
Myślę, że najlepszym podsumowaniem będzie po prostu szczera opinia na temat telefonu. Osobiście jestem bardzo zadowolony zarówno i wyjąwszy tych kilka prozaicznych wad mogę z czystym sumieniem polecić powyższy smartphone. Tak jak wspomniałem - są wady, ale korzyści jest o wiele wiele więcej.
.dynamic.gprs.plus.pl | 09 cze 2015, 15:06
heniek
Dziwne miałem g3 i bateria nie wytrzymała 1 dnia a Xperia z3 ma taką baterie że ciężko mi ją wymeczyc w ciągu dnia do 50%
.95.28.140 | 26 maj 2015, 00:05

Thumb Up

53,8% 

Thumb Down

 20,7% 

Pytanie

 25,4% 

 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu