Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 306 telefonów  |  102 483 opinie  |  650 testów  |  5 249 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z1 Compact



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,5%   3,2%   47,4% 
 Wszystkich opinii: 95. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Luko
    @Anna spróbuj sobie robić zdjęcia w rozdzielczości 8 megapikseli i powinno być dużo lepiej te 20 to chwyt marketingowy. Poprostu ustaw w trybie manualnym 8 megapikseli i już powinno być conajmniej dobrze w porywach bardzo dobrze bo na tej rozdzielczości zdjęcia są w zasadzie wolne od szumów i mają dobrą szczegółowość no chyba, że robisz zdjęcia nocne ale nie ma telefonu co by sobie wtedy poradził wyraźnie lepiej.
    .dynamic.chello.pl | 29 sie 2014, 17:08
  • anna
    Witam. Mam telefon od kilku dni i jestem zachwycona zarówno wyglądem jak i działaniem. Jednak mocno zawiodłam się jeśli chodzi o aparat, a prawdę mówiąc kupiłam go ze względu na obietnice kampanii reklamowych o doskonałych zdjęciach. Dzisiaj wyszłam porobić zdjęcia i niestety albo mam jakieś złe ustawienia, albo jakość zdjęć porównywalna do starych noki typu 500, dosłownie załamka! Proszę użytkownikow o wskazówki odnośnie ustawień, jeśli nic nie zdziałam, telefon będę zmuszona sprzedać, gdyż zależy mi na lepszej jakości zdjęć. A wielka szkoda, bo bardzo mi się podoba i działa bardzo sprawnie. Cóż zawiodłam się, może zbytnio zawierzyłam reklamie, która jakby nie patrzeć lekko mówiąc nagina fakty.
    .tvk.torun.pl | 25 sie 2014, 22:08
  • kramar83
    Witam.
    Telefon jak najbardziej wart swojej niewysokiej już w tej chwili ceny. Chodzi bardzo płynnie, a jestem wymagającym i obciążającym system użytkownikiem. O aparacie foto można naczytać się mnóstwo zarówno dobrych jak i negatywnych opinii - jak dla mnie w porządku, zdjęcia robi dobre, filmy również kręci zadowalające. Oczywiście w trybie auto 8 MPIX. Te 20 mega to marketing i nikt z tego na co dzień nie korzysta raczej.
    Bateria jest w porządku, wytrzymuje cały dzień intensywnego użytkowania - netu po 4G, GPS.
    Obecny na pokładzie procesor i pamięć RAM robią swoją robotę bardzo dobrze.
    Z minusów - czasem się zawiesza przy wchodzeniu w tryb foto (na androidzie 4.4.4) oraz plecki telefonu się mocno rysują nawet przy ostrożnym użytkowaniu.
    Przy moim starym Ip4S nie było żadnych rys, a tutaj po 2-óch miesiącach można dostrzec już łyżwy na lodowisku - a powtarzam - nie rzucam tym telefonem ani nie odkładam na gwoździe. Nie mam co prawda żadnych folii ochronnych, ale nie lubię tego.
    Ogólnie polecam wszystkim zastanawiającym się nad kupnem tego modelu, bije na głowę konkurencję w swojej klasie, rozmiarze i przedziale cenowym.
    .icpnet.pl | 10 sie 2014, 23:08
  • R E K L A M A
  • Viheri
    Kieruję brawa do Sony za sam pomysł. Samo wykonanie tego kapitalnego pomysłu na model to nieco inna historia. Spodziewałem się czegoś solidniejszego w tej klasie cenowej ;)

    1. Materiały reklamowe Sony dotyczące aparatu są wyjątkowo dalekie od tego, co oferuje w rzeczywistości, a aparat to jeden z głównych elementów wykorzystywanych do promocji. Wysokie nagromadzenie artefaktów i szumów w słabszych warunkach, problemy z poświatą przy wykorzystaniu lampy LED (wymiana klapki wiele poprawia, ale nie rozwiązuje problemu całkowicie), gubienie detali na krawędziach.

    2. Obudowa sprawia świetne wrażenie (poza sporawą grubością, co można oczywiście zaakceptować), niestety, wykazuje się ogromną podatnością na normalne warunki użytkowania. Dotyczy to zarówno oryginalnych folii Sony, jak i samej ramki, wrażliwych na powstawanie zarysowań. W swoim egzemplarzu odnotowałem skrzypienie.

    3. Bez uwag odnośnie samej jakości oferowanego dźwięku. Uwagi można kierować wobec samej głośności - zarówno na głośniku, jak i na słuchawkach. Telefon po prostu cichy w stosunku do większości urządzeń na rynku. Niezbyt pozytywny jest również temat mikrofonu.

    4. W zakresie ekranu Sony odnotowało postęp, ale dość silne zniekształcenie barw wciąż jest widoczne, gdy patrzy się na ekran z ukosa; nie jest to często poruszane w testach, które zazwyczaj tyczą się przestrzeni góra-dół, prawo-lewo, a ta na Z1C wypada pozytywnie. Sporo ekranów dotkniętych jest również badpikselami.

    Szkoda - początkowe zauroczenie szybko przeistoczyło się w zawód, co wpłynęło na pożegnanie się z tym modelem.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 sie 2014, 02:08
  • rog
    Moi drodzy, jeśli chodzi o kopiowanie się zdjęć w albumie, należy usunąć wszystkie niepotrzebne miniatury zdjęć, a następnie ustawić aparat na manual i zdjęcia nie będą już się kopiowały :)
    .160.172.84 | 30 lip 2014, 10:07
  • doman18
    @Anno NIM
    Tam jest szkło Dragontrail które jest tak samo dobre a może i lepsze niż GG. Te ślady zużycia które były widoczne na aukcji to na 99,9% ślady na folii ochronnej. Nie, nie tej która jest dostarczana jako zabezpieczenie w transporcie, którą widać ją gołym okiem w salonach i którą większość zdejmuje od razu po zakupie. Ale to jest druga, przyklejona bardzo mocnym klejem folia na której jest nadrukowane logo SONY. Wiem że w niektórych krajach telefon jest sprzedawany z taką folią zapasową. Nie wiem czy u nas też.

    Natomiast same szkło nie powinno nosić żadnych śladów po kilku latach użytkowania. O wiele gorzej oczywiście jest z tylną klapką.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 lip 2014, 13:07
  • Anno NIM
    Największą bolączką dla mnie jest brak Gorilla Glass. Niby w Z1C szkło jest hartowane ale widziałem aukcję z używanym egzemplarzem gdzie ewidentnie pod światło było widać ryski. Ja po 4 latach używania na swoim nie mam ani jednej. Nawet takie marki jak Jiayu dają GG2 do swoich smartów (na necie jest test gdzie gościu tasakiem kroi mięsko na G5S) więc czemu Sony poszło tak bardzo po oszczędnościach?
    .dynamic.chello.pl | 27 lip 2014, 12:07
  • doman18
    "Do czego komu dobre podzespoły na takim ekranie? :/"
    Sorki, ale nie każdy używa telefonu do gierek czy (pożal się Boże) filmów HD. Są ludzie, którzy obciążają telefon samymi widgetami i aplikacjami w tle. Np. ja gdybym nie musiał, to w życiu nie wymieniłbym swojego Desire Z. Ale niestety widgety Jorte, Evernote, GoSMS Pro, czy aplikacje w tle (MailDroid, antywirus i mnóstwo innych) zamulają telefon. Więc teraz znów szukam telefonu na jakieś 4 lata, do którego nie będę musiał wymieniać dolnej części garderoby w skateshopie. Wymianę tel. częściej, niż raz na 3 lata uważam za dziecinadę.
    A co do telefonu. Gdyby miał DualSIM to "shut up and take my money Sony!"
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 lip 2014, 09:07
  • ja
    Do czego komu dobre podzespoły na takim ekranie? :/
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 lip 2014, 12:07
  • Horus
    Jak Wam wolno zapisuje zdjecia na karcie to kupujcie szybsze karty bo te najtansze szybkoscia nie grzesza.
    .mmj.pl | 10 lip 2014, 17:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,5%   3,2%   47,4% 
 Wszystkich opinii: 95. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» Samsung Galaxy S Duos 3 pojawił się w Indiach
» Sony Xperia Z3 Compact w małym przecieku
» Gionee Elife S5.1: kolejny rekord smukłości
» Acer na IFA: smartfon Liquid Jade i opaska Leap
» Rodzinny kompas zdrowia Prestigio
» Kolejne zdjęcia iPhone 6
» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?
» Samsung Galaxy Note 4 ma ekran QHD!



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.234.159.229
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.