Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 406 telefonów  |  154 884 opinie  |  863 testy  |  7 254 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z1 Compact



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,4%   8,8%   38,8% 
 Wszystkich opinii: 147. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Pan Michał
    Telefon posiadam od miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Przejdźmy to wyglądu telefonu i jego cech;
    + bardzo piękny design
    + dobrze leży w ręce, urządzenie nie jest za małe ani za duże
    + wodoodporny, jeżeli dobrze go uszczelnimy
    - złe umieszczenie aparatu i naświetlenia
    - dziwne klawisze odpowiedzialne za nagłośnienie
    Cechy telefonu,parametry:
    +/- aparat 20Mpix a na trybie automatycznym zdjęcia w jakości tylko 8Mpix
    + bardzo szybki telefon, 2GB RAM wystarczy aby wiele aplikacji działało w tle, proces też na plus (te osoby, które narzekają,że ich telefon się zwiesza to wina tego, że zanurzyli telefon w wodzie w zły sposób)
    + menu bardzo czytelne w języku polskim (oczywiście)
    - automatycznie zainstalowane pierdółki od sony
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lut 2015, 08:53
  • Bogumił
    Bardzo udany, godny polecenia telefon. Solidnie wykonany o przyzwoitych parametrach. Wszystkim tym, którzy piszą o wadach jak: rysuje się,- mówię: szanuj dobry sprzęt, ekran "się palcuje", - myj częściej ręce, jest "bardzo cichy",- kup sobie aparat słuchowy. Większość opiniodawców nie skupia się jego najważniejszych cechach. Wart zakupu. Jedynie jest jedno pytanie przyszłościowe: ile będzie kosztować wymiana akumulatora?
    .warynski.net | 25 lut 2015, 13:39
  • SVS
    Testuje go od tygodnia i co mogę stwierdzić jeśli szuka ktoś smartphonu mniejszego niż 5` przy tym bardzo wydajnego bebechami niczym nie różniącym się od topowych modeli to bardzo polecam. Z1 compact to niby mniejsza wersja z1, ale jest zdecydowanie szybszy od niego oraz moim zdaniem kolory są żywsze lepsze nasycenie :) Z1 compact mały demon prędkości!
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 lut 2015, 11:12
  • R E K L A M A
     
  • Daro24  mail
    Witam posiadam smartona już długo i moja opinia brzmi następująca:
    PLUSY:
    + Aparat dobrze robi zdjęcia w słoneczne dni oraz fajnie działa ostrość
    + Kamera czysto nagrywa fajnie się zachowuje ostrość wszystko szybko wyostrza, co do nagrywania w nocy z Flashem to już jest gorzej wtedy gdy nagrywamy coś co jest w oddali ale gdy nagrywamy punktowo to już jest ładnie
    + bateria trzyma długo i nie bylem jeszcze w takiej sytuacji ze potrzebowałem ładowarkę ja zawsze mam jasność na tryb auto i suwak na samym końcu najmniej.
    + oprogramowanie i nakładka sony jest na dobrym poziomie szybki i przejrzysty trochę mogę się doczepić do ostawień tak trochę mi się to nie podoba ale takie tylko jest moje zdanie ale jest czasami problem przy oprogramowaniu aparatu czasami mi błąd wyskakuje ale to rzadkość jak wyłączę telefon to jest dobrze.
    + Szybki i wydajny
    MINUSY:
    - Aparat frontowy przy trudnym oświetleniu nie daje rady widać szumy :(
    - Gdy nie kupimy folii ochronnej na przód i tył to po jakimś czasie będą widoczne rysy polecam etui na tył.
    - Głośnik jest cichy i czasami możemy nie usłyszeć wiadomości czy połączenia przychodzącego.
    Podsumowując moją opinie to polecam ten telefon cena już jest bardzo mała i jeśli chcemy szybki wydajny oraz z dobra bateria to sony imperia z1 compact jest doskonały dla tych co lubią grac i przeglądać internet oraz zrobić zdjęcia :)
    .static.sitel.net.pl | 21 lut 2015, 10:58
  • dziadek
    Telefon jest super, bateria trzyma przy normalnym użytkowaniu około 2 dni, zdjęcia przy dobrym świetle znakomite, w nocy dobre, ale to tylko telefon, więc i tak jest super. Polecam warto dać ta cene za ten telefon.
    .play-internet.pl | 10 lut 2015, 15:02
  • magdalena
    Witam serdecznie, posiadam Z1 compact od 2 miesięcy, jestem z niego bardzo zadowlona, bardzo dobra jakość zdjęć, nigdy się nie zaciął, wszytsko działa poprawnie oprócz radia, które od tygodnia przestało wyszukiwać mi stacje, teoretycznie za radio odpowiadają sluchawki, w których wmontowana jest antena radiowa, sprawdzałam na 3 rodzajach słuchawek problem sie powtarza, czy ktoś miał podobną sytuację?
    .icpnet.pl | 09 lut 2015, 12:15
  • Mruczyslaw
    Chcę napisać że procesor użyty w tym telefonie to snapdragon 800, a nie 801, 801 jest taktowany 2.5ghz, a 800 2.2ghz (taki jak w tym telefonie). Proszę o zmianę tego elementu specyfikacji. To specyfikacje 800: https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/800
    A to 801: https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/801
    Widać że 800 jest 2.2ghz lub 2.3ghz, a 801 2.5ghz.
    Masz bardzo ogólnikowe specyfikacje Qualcomma. Sprawdź (to sugestia, bo fajna ciekawostka) bardzo dokładnie (może u developerów?) różnicę pomiędzy 800 8974AA, a 801 8974AA. Szokująca. Ale co do zasady masz rację: to 800, a nie 801. Przepraszam za błąd - to wynik pewnego zautomatyzowania działań podczas rewolucji w pokazywaniu danych SoC w serwisie. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Oczywiście poprawiam. (jf)
    .ssp.dialog.net.pl | 05 lut 2015, 07:09
  • Anetiiia9897  mail
    Zakup telefonu Sony Xperia Z1 Compact okazał się najlepszą decyzją, jaką mogłam podjąć. Co prawda cena jest wysoka, ale telefon jest naprawdę wart swojej ceny. Używam go od pół roku i chcę uświadomić wszystkim tym, co myślą nad kupnem, że nie ma lepszego zamiennika sony Z1. Telefon robi naprawdę dobre zdjęcia, nie zacina się, jest starannie wykonany, wygodny, poręczny. Do tej pory nie znalazłam żadnej wady w telefonie. Jak każdy nastolatek używam go praktycznie cały dzień i naprawdę dobrze się sprawuję. Miałam wiele innych telefonów i stwierdzam że Sony Xperia Z1 Compact znajduje się na pierwszym miejscu mojej listy. Polecam, nie pożałujecie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 lut 2015, 21:13
  • aciol
    Witam. Jako uzytkownik z1compact szczerze polecam. Rozmiar telefonu jak dla mnie idealny, choc dałoby rade zmiescic ekrano ciut wiekszej przekątnej jak np w z3 compact. Niesamowita plynnosc dzialania. Interfejs bardzo przyjemny nie przesadzony jak to jest w samsungu czy lg, choc to tylko moje zdanie.
    Przegladanie internetu nie sprawia zadnego problemu, czego sie obawialem widzac w specyfikacji 4,3 cala. Wyswietlacz na szczęście nie ma juz tak wyblaklych kolorow jak to bylo w Z ktora kiedys uzytkowalem. Bateria: u mnie daje rade nawet 2 dni codziennej choc nie ekstremalnej eksploatacji. (Wyroslem z gier na smartfonie choc pewnie dalby rade z kazda odpalona gra). Do samej obudowy nie mam zadnych zastrzeżeń lubie czuc telefon w rece i kieszeni, a dodatkowo konfortowo nosze go w spodniach.
    Mysle ze poki bedzie dzialal bez zarzutu zostanie ze mna na dluzej. Byl to strzal w dziesiatke i polecam każdemu.
    .dynamic.chello.pl | 03 lut 2015, 19:35
  • Marek
    Witam! Jestem posiadaczem tego telefonu od 3 miesięcy i telefon jest rewelacyjny. Według mnie wielkość smartfona jest idealna do jego obsługi jedną ręką. Sony jednak mogłoby dać większy ekran, aby wypełnić niewykorzystane miejsce na froncie telefonu. Wygląd telefonu bardzo mi się podoba. Zdjęcia są śliczne + do tego można pobrać pomysłowe aplikacje. Bateria trzyma bardzo długo przy takim dosyć dużym korzystaniu wytrzyma 2 dni,a już w ogóle z włączoną funkcją STAMINA. Nie zdarzyło mi się żebym telefon się zaciął. Chodzi bardzo płynnie i nadal jest jednym z najmocniejszych smartfonów. Głośnik jest głośny i jakość dźwięku stoi na wysokim poziomie. Minusem jest to, że aparat czasami jest niedostępny, ale zdarza się to bardzo rzadko. Minusem jest także to, że przód i tył telefonu szybko się rysuje. Niby mamy z przodu oryginalną folię, ale jest słaba. Na dodatek Sony umieściło swoje logo na folii ,a nie na telefonie i jeżeli ściągniemy folie to logo nam zniknie (z tego co czytałem po forach to aby dostać oryginalną folię z logo Sony trzeba ją zamówić z Chin). Według mnie to absurd, ale wystarczy nałożyć folie na przód i tył i nic nam się nie zarysuje. Ogólnie jestem zachwycony tym telefonem :)
    .dynamic.chello.pl | 27 sty 2015, 22:51

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,4%   8,8%   38,8% 
 Wszystkich opinii: 147. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Acer Liquid Z220
» Acer Liquid M220
» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» Doogee Turbo mini F1
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
Aktualności:

» MWC 2015: Acer - Windows 8.1 i Android 5.0
» Myśleć wystarczy...
» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach
» Panasonic Eluga U2: pierwszy 64-bitowiec firmy
» Grace X5: kolejny elegant od Prestigio
» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.90.198.182
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.