Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 585 telefonów  |  156 288 opinii  |  871 testów  |  7 453 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z1 Compact



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,6%   9,2%   37,3% 
 Wszystkich opinii: 153. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ErrorG
    Telefon mam już prawie rok. Wcześniej miałem białą wersję. Biały wydawał się być bardziej elegancki aczkolwiek szczeliny w obudowie są bardziej widoczne ;]
    Ogólnie wszystko gra trochę bateria krócej trzyma... Można ją zajeździć w 8h i to przy minimalnej jasności ale przy normalnym użytkowaniu jest OK.

    Ciekawi mnie tylko jedna sprawa i byłbym wdzięczny za odpowiedź...
    Mianowicie jest napisane, że obsługuje kartę do 64gb no i ok, ale czy po aktualizacji do KitKat nie jest tak, że pójdzie 128gb;>?
    Przecież Sony Xperia J 1 compact - jest niemal identyczna tylko, że ma od razu KitKat wgrany i obsługuje 128gb...
    Bo fajnie byłoby wsadzić 128gb pamięci;)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 mar 2015, 21:34
  • cassini
    Po 4 miesiącach, gdy schyliłem się żeby zawiązać but, pękł ekran dotykowy. Telefon miałem jak zawsze, w przedniej kieszeni dżinsów. Serwis wymienił wyświetlacz bardzo chętnie, ale odpłatnie.
    Ekran bardzo łatwo się rysuje, to samo tył telefonu.
    .dynamic.chello.pl | 22 mar 2015, 19:56
  • Fanboy telefonów  mail
    Witam, telefon posiadam od miesiąca i ogólnie jestem zadowolony. Przejdźmy najpierw do samego wykonania i wyglądu; telefon nie za duży, ani nie za mmały, dobrze leży w ręce, przyciski są w odpowiednich wielkościach i miejscach. Jedyna wada to zaślepki, które przytrzymuje guma, dlatego często ich nie otwieram i ładuje kablem magnetycznym telefon. Co do tylnego panelu to widać, że łatwo go zarysować, dlatego polecam etui, folie. Przód ma fabryczną folie od sony, która też łatwo się rysuje, a po jej ściągnięciu tracimy logo sony - polecam również kupić folię. Aparat przedni jest dobrze umiejscowiony, tak samo tylni, ale lampa mnie drażni. Co do przedniego panelu to jest za dużo wolnego miejsca w dolnej części i tam powinny być przyciski home, back, pages. Co do menu - klasyczne, jak w każdym modelu sony, akaktualizacje androida i zmiany wyglądu nadal wychodzą (za jakiś tydzień jak piszę ten post będzie lollollipop). Telefon bardzo szybki, pod tym względem najlepszy telefon w takiej cenie; nigdy się nie zawiesił, wyłączył itd. a wyniki na antutu też są szokujące, prawie 42 tysiace. Aparat - i tutaj mamy schodki, niby 20 mega pikseli, a na automacie robi tylko w 8 mega pikselach, a na manualnym bardzo ciężko robić zdjęcia, więc tu nie ma jakiegoś łał. Moja ocena to czwórka z plusem, nigdy nie ma telefonu bez wad :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 mar 2015, 10:06
  • R E K L A M A
     
  • matix 55  mail
    Telefon bardzo dobry nie mam żadnych zastrzeżeń mam go od 4 miesięcy, wszystko,,ok". Pływał z nim pod wodą. Robi super zdjęcia na powierzchni i pod wodą. Gry w ogóle się nie zapinają np. Gta3, need for speed, real rcing
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 18 mar 2015, 20:40
  • sara91
    Posiadam telefon od 2 miesięcy ogólna ocena bardzo doba jednak ma swoje wady. Raz podczas robienie kilku zdjęć aparat się zaciął i wymagany był restart telefonu, nie które aplikacje mają tzw chwile zmieszania i dopiero wtedy zaczynają pracować lub wyskakuje błąd i aplikacja się wyłącza. bateria przy normalnym użytkowaniu około 2,5 dnia przy włączonym wi-fi ok 2 dni.
    .lasypanstwowe.gov.pl | 12 mar 2015, 11:00
  • asdfddd
    Polecam telefon, używam go od miesiąca i ani razu mnie nie zawiódł. Głównie zależy mi na szybkości telefonu i pod tym względem jest optymalnie.
    .ists.pl | 09 mar 2015, 13:42
  • Pan Michał
    Telefon posiadam od miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Przejdźmy to wyglądu telefonu i jego cech;
    + bardzo piękny design
    + dobrze leży w ręce, urządzenie nie jest za małe ani za duże
    + wodoodporny, jeżeli dobrze go uszczelnimy
    - złe umieszczenie aparatu i naświetlenia
    - dziwne klawisze odpowiedzialne za nagłośnienie
    Cechy telefonu,parametry:
    +/- aparat 20Mpix a na trybie automatycznym zdjęcia w jakości tylko 8Mpix
    + bardzo szybki telefon, 2GB RAM wystarczy aby wiele aplikacji działało w tle, proces też na plus (te osoby, które narzekają,że ich telefon się zwiesza to wina tego, że zanurzyli telefon w wodzie w zły sposób)
    + menu bardzo czytelne w języku polskim (oczywiście)
    - automatycznie zainstalowane pierdółki od sony
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lut 2015, 08:53
  • Bogumił
    Bardzo udany, godny polecenia telefon. Solidnie wykonany o przyzwoitych parametrach. Wszystkim tym, którzy piszą o wadach jak: rysuje się,- mówię: szanuj dobry sprzęt, ekran "się palcuje", - myj częściej ręce, jest "bardzo cichy",- kup sobie aparat słuchowy. Większość opiniodawców nie skupia się jego najważniejszych cechach. Wart zakupu. Jedynie jest jedno pytanie przyszłościowe: ile będzie kosztować wymiana akumulatora?
    .warynski.net | 25 lut 2015, 13:39
  • SVS
    Testuje go od tygodnia i co mogę stwierdzić jeśli szuka ktoś smartphonu mniejszego niż 5` przy tym bardzo wydajnego bebechami niczym nie różniącym się od topowych modeli to bardzo polecam. Z1 compact to niby mniejsza wersja z1, ale jest zdecydowanie szybszy od niego oraz moim zdaniem kolory są żywsze lepsze nasycenie :) Z1 compact mały demon prędkości!
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 lut 2015, 11:12
  • Daro24  mail
    Witam posiadam smartona już długo i moja opinia brzmi następująca:
    PLUSY:
    + Aparat dobrze robi zdjęcia w słoneczne dni oraz fajnie działa ostrość
    + Kamera czysto nagrywa fajnie się zachowuje ostrość wszystko szybko wyostrza, co do nagrywania w nocy z Flashem to już jest gorzej wtedy gdy nagrywamy coś co jest w oddali ale gdy nagrywamy punktowo to już jest ładnie
    + bateria trzyma długo i nie bylem jeszcze w takiej sytuacji ze potrzebowałem ładowarkę ja zawsze mam jasność na tryb auto i suwak na samym końcu najmniej.
    + oprogramowanie i nakładka sony jest na dobrym poziomie szybki i przejrzysty trochę mogę się doczepić do ostawień tak trochę mi się to nie podoba ale takie tylko jest moje zdanie ale jest czasami problem przy oprogramowaniu aparatu czasami mi błąd wyskakuje ale to rzadkość jak wyłączę telefon to jest dobrze.
    + Szybki i wydajny
    MINUSY:
    - Aparat frontowy przy trudnym oświetleniu nie daje rady widać szumy :(
    - Gdy nie kupimy folii ochronnej na przód i tył to po jakimś czasie będą widoczne rysy polecam etui na tył.
    - Głośnik jest cichy i czasami możemy nie usłyszeć wiadomości czy połączenia przychodzącego.
    Podsumowując moją opinie to polecam ten telefon cena już jest bardzo mała i jeśli chcemy szybki wydajny oraz z dobra bateria to sony imperia z1 compact jest doskonały dla tych co lubią grac i przeglądać internet oraz zrobić zdjęcia :)
    .static.sitel.net.pl | 21 lut 2015, 10:58

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,6%   9,2%   37,3% 
 Wszystkich opinii: 153. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Spirit 3G Dual SIM
» HTC One E9+
» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
Aktualności:

» HTC One E9+ debiutuje w Chinach
» Tajemniczy Honor CHM-U01
» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?
» Apple: trzy smartfony w 2015?
» Huawei P8 również w wersji Mini?
» HTC szykuje tablet z Allwinnerem?
» OnePlus zaprezentuje drona
» LG G4 Note, czy może raczej LG G4?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.168.90
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.