Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 192 telefony  |  153 310 opinii  |  650 testów  |  6 815 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z1 Compact



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   9,4%   40,6% 
 Wszystkich opinii: 138. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Marek
    Witam! Jestem posiadaczem tego telefonu od 3 miesięcy i telefon jest rewelacyjny. Według mnie wielkość smartfona jest idealna do jego obsługi jedną ręką. Sony jednak mogłoby dać większy ekran, aby wypełnić niewykorzystane miejsce na froncie telefonu. Wygląd telefonu bardzo mi się podoba. Zdjęcia są śliczne + do tego można pobrać pomysłowe aplikacje. Bateria trzyma bardzo długo przy takim dosyć dużym korzystaniu wytrzyma 2 dni,a już w ogóle z włączoną funkcją STAMINA. Nie zdarzyło mi się żebym telefon się zaciął. Chodzi bardzo płynnie i nadal jest jednym z najmocniejszych smartfonów. Głośnik jest głośny i jakość dźwięku stoi na wysokim poziomie. Minusem jest to, że aparat czasami jest niedostępny, ale zdarza się to bardzo rzadko. Minusem jest także to, że przód i tył telefonu szybko się rysuje. Niby mamy z przodu oryginalną folię, ale jest słaba. Na dodatek Sony umieściło swoje logo na folii ,a nie na telefonie i jeżeli ściągniemy folie to logo nam zniknie (z tego co czytałem po forach to aby dostać oryginalną folię z logo Sony trzeba ją zamówić z Chin). Według mnie to absurd, ale wystarczy nałożyć folie na przód i tył i nic nam się nie zarysuje. Ogólnie jestem zachwycony tym telefonem :)
    .dynamic.chello.pl | 27 sty 2015, 22:51
  • ula  mail
    Tragedia złamał sie na pół w kieszeni. Po drugie zdjecia sie mieszaly zacinal sie. I nie do konca byl taki odporny jak reklamuja. Szkoda że reklamacje nie były uwzględnione.
    Na pół, powiadasz? W kieszeni, powiadasz? Nie pękł, tylko złamał się... Internety nie notują takiego przypadku, ale pstryknij fotkę i prześlij. Poślę dalej do Sony jak o ciekawostkę przyrodniczą. Z pewnością chcieliby zobaczyć Z1 Compact, która złamała się na pół w kieszeni. (jf)
    .158.222.184 | 27 sty 2015, 14:34
  • kleopatra1410
    Jestem posiadaczką tego fantastycznego telefonu od 2 tygodni. Przeszłam z samsunga galaxy s advance i nie ma nawet co porównywać! Xperia działa bez zarzutu. Na początku miałam małe problemy z aparatem, ale po przywróceniu ustawień fabrycznych działa bez zarzutu i do tego jakość zdjęć jest zniewalająca! Jestem osobą, która używa telefon cały czas, a więc internet właściwie cały czas jest włączony, mimo tego telefon działa ok 48 godzin. Gdybym nie korzystała tyle, zapewne trzymałby jeszcze dłużej :)Idealnie pasuje do dłoni. Nie muli, nie wiesza się, jest po prostu rewelacyjny, szczerze polecam!
    .228.234.40 | 22 sty 2015, 17:32
  • R E K L A M A
  • Buthidae
    Produkt bardzo udany, godny polecenia, niezawodny dotychczas, bateria potrafi utrzymac tel w trybie stamina 3 doby! przy wcale nie oszczednym uzytkowaniu , ekran IPS HD Triluminos wymiata (czern jak w AMOLED, dotychczas bylem milosnikem tych ekranow) - czulosc takze na plus, nawet w rekawiczkach. Aparat 20,7M jest ok, bez powazniejszych zarzutow. Wydajnosc, to osobny temat, to w zasadzie glowny temat - zero zawieszen, zmulen, czy zadyszek przy mocno obciazonej pamieci i procesorze i ponad 44 tys pkt w Antutu na Androidzie 4.4.4 Kitkat. Gabaryty ok ale moglby byc lzejszy o jakies 10-15g, to czuc i glosnik tez moglby byc glosniejszy - te dwie wady uznalem za najsluszniejsze, reszta ok. Sumujac - 9/10. Polecam.
    .dynamic.mm.pl | 16 sty 2015, 22:51
  • BadBoy
    Witam.Według mnie telefon gody kupna,mam go od paru dni i jak na razie sprawuje się bardzo dobrze.
    Zalety:
    -Szybki,
    -Wodoodporny,
    -Design,
    -Miły w dotyku,idealnie się go trzyma w dłoniach.
    -Bateria(trzyma już 3 dzień)
    Wady:
    -Aparat który się często zacina przy 20,7 mpx.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 sty 2015, 19:48
  • olx
    Kupiłem ten telefon jakiś czas temu(miesiące). Początkowo byłem pod wrażeniem wykonania - naprawdę ładnie zrobiony i dobrze spasowany. Po pewnym czasie już nie byłem nim tak zachwycony. Po puknięciu palcem w środek ekranu jest taki głuchy odgłos jakby pod wyświetlaczem było pusto. Do wykonania nie mam większych zastrzeżeń. Co do samego systemy to jestem bardzo rozczarowany! Brak możliwości personalizacji choćby takiej jaka ma miejsce w samsungach a już nie wspominając LG. Menu systemowe jakoś dziwnie pomieszane. Ustawienia jakoś dziwnie zagnieżdżone. Niepotrzebne komplikowanie górnej belki - wszystkie ikonki mogłyby być jak u innych producentów. Sam system początkowo chodził dobrze ale z czasem zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Tak jak pisali poprzednicy aparat sam się wyłącza lub zawiesza na chwilę. Czasami jakaś aplikacja się zawiesi. Odnoszę wrażenie że sony skupia się na obudowie a system jest olewany i robiony na odwal się. Aparat który może i ma 20Mpx ale jest ostro ograniczony i zdjęcia trzeba robić w mniejszej rozdzielczości. Co do jakości zdjęć... nie najlepsze. Miałem wcześniej samsunga z niższej półki który wykonuje dużo ładniejsze zdjęcia. Wg mnie sam aparat jest MOCNO przereklamowany! Za jakość wykonania obudowy + ale za system i przereklamowany aparat wielki (wielkie!) - ! Drugi raz raczej bym się nie skusił na ten model (i chyba markę).
    .internetdsl.tpnet.pl | 12 sty 2015, 20:05
  • Kamil.K
    Posiadam telefon od końca marca 2014 roku. Używam go codziennie, internet, smsy, rozmowy. Mało gram, dużo mam aplikacji takich jak facebook, instagram, do obróbki zdjęć itp.
    telefon już po 2 miesiącach użytkowania zaczął się zwieszać, trzeba było go resetować. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i było przez jakiś czas okej, ale znów zaczął się zwieszać. Bateria trzyma bardzo krótko, a nie użytkuje telefonu jak nałogowiec :D Aparat czasem ma swoje foszki i jak chce zrobić zdjęcie, naciskam przycisk "zrób zdjęcie" to wyskakuje informacja, że aparat przestał działać, także no nieciekawie...
    Same wykonanie telefonu jest bardzo dobre, nie trzeszczy, nic nie odstaje. Natomiast plastik z tyłu telefonu bardzo się rysuje, dlatego trzeba było kupić folie również i na tył. Jest jedna wada, siatka od głośnika po prostu się odkleiła..
    Jeśli chodzi o wodoodporność: Przereklamowane. Byłem pare razy na basenie, chciałem zrobić zdjęcie pod wodą a tu mi otwiera jakieś aplikacje na telefonie typu facebook, wiadomości, internet itp. Ciężko robić zdjęcia pod wodą bo nie jest to dopracowane...
    Głośnik jest bardzo cichy, nie polecam.
    Często telefon ma bugi, wyskakuje klawiatura i nie da sie nic zrobić, trzeba resetować. Aplikacje same przestają działać.
    Jeśli chodzi o aparat: Nie wiem skąd oni wzięli te 20 Mpx... Jak i na auto i manualu aparat robi straszne zdjęcia, nie radzi sobie ze zdjęciami pod światło, w słabym świetle. Lampa to jest kompletna porażka.. Przedni aparat też sobie nie radzi, jak i w dzień i w nocy.
    na podsumowanie:
    Plusy:
    - Jakość wykonania
    - Design
    - wejście na stacje dokującą
    - diody powiadamiające o wiadomościach, poczcie itp.
    minusy:
    - bardzo często się zawiesza i ma bugi
    - średnio szybko łapie WIFI
    - Aparat jest przereklamowany
    - wodoodporność niedopracowana.
    - Szybko się rysuje ekran jak i tylnia część telefonu
    - za wysoka cena jak na taki telefon( chodzi mi o cene miesiąc po premierze)
    - głośnik bardzo cichy
    - bateria (trzyma z pół dnia)
    - Komunikacja NFC nie zawsze działa jak powinna.
    Przypominam, iż jest to moja opinia po 10 miesiącach użytkowania telefonu.
    Czy kupiłbym drugi raz? Zdecydowanie nie, zraziłem się bardzo do systemu android przez ten telefon.
    .dynamic.chello.pl | 10 sty 2015, 15:20
  • ona_32
    Posiadam telefon od czerwca 2014r. ma jedną wadę ten telefon gdyż ciągle się zacina i po wymianie na ten sam model kolejny telefon to samo robi wariuje zacina się trzeba go non stop resetować przy połączenia wyrzuca albo wogole nie da się połączyć. Jestem nie zadowolona
    .dynamic.chello.pl | 03 sty 2015, 08:52
  • bububu
    To prawda, podczas robienia zdjęć, aparat potrafi się zaciąć i pomaga tylko restart. Długość ładowania filmów też pozostawia do życzenia. Dwa razy telefon zaciął się i nic nie dało się zrobić. Wymagany był całkowity restart telefonu przyciskiem reset. Ale mimo tego jestem bardzo zadowolony. Telefon jest szybki, świetnie trzyma się w dłoni i nie licząc już tych dwóch zacięć, jest niezawodny.
    .adsl.inetia.pl | 31 gru 2014, 22:18
  • Pioootr  mail
    Zalety:
    - dobra bateria;
    - fenomalna wydajność;
    - świetny aparat;
    - elegancki design;
    - złącze microSD;
    - wodoodporność.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 22 gru 2014, 09:35

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   9,4%   40,6% 
 Wszystkich opinii: 138. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy J1 Duos
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» Asus ZenFone C ZC451CG
» LG Ice Cream Smart
» Lenovo A588t
» HTC Desire 626
Aktualności:

» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach
» Meizu m1 po oficjalnej premierze
» Dakele 3: lepszy, niż iPhone?
» Puzzlecluster: drugie życie telefonu z klocków
» Modecom Xino Z46 X4+: następca flagowego smartfonu
» Huawei na MWC: P8 i Mate 7 Compact?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.128.246
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.