Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 159 telefonów  |  144 353 opinie  |  720 testów  |  4 576 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,1%   22,2%   24,8% 
 Wszystkich opinii: 311. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • malwina  mail
    Mam ten telefon już oko. 8 miesięcy i moim zdaniem nie zamieniłabym go na żaden inny, ma mnóstwo zalet jedyną wadą jest szybkie nagrzewanie się no , ale to jak we wszystkich smartfonach im dłużej się korzysta tym szybciej się nagrzewa. ogólnie telefon na 6 do wielkości można się przyzwyczaić.
    Co najlepsze ani razu nie był w naprawie, ani nic z nim się nie dzieje wszystko działa poprawnie, przed tym telefonem miałam samsung galaxy s 3 który w ciągu miesiąca był 3 razy w naprawie z powodu nie ładującej się baterii, żenadaa
    Poleeecam Gorąco !!!!!!!!!!!!!
    .cable-modem.tkk.net.pl | 31 lip 2014, 11:07
  • aga1961@vp.pl
    Witam. Posiadam xperie z od 9 miesięcy, kupiłem nową. Nie żałuję. Do chwili obecnej tel. na przyzwoitym poziomie pod kazdym względem. Przeżył wiele prób wodoodporności :) a także sporo upadków z różnych wysokości. Czekam z niecierpliwością na ten słynny sam pękający ekran :)
    Naprawdę? Zacznij nosić w ciasnych dżinsach. (jf)
    .opera-mini.net | 24 lip 2014, 08:07
  • damian  mail
    Wygląd super wyświetlacz piękne kolory aparat robi super zdjęcia i filmy dźwięk bardzo dobry bateria trzyma do 9 dni
    .dynamic.chello.pl | 23 lip 2014, 00:07
  • R E K L A M A
  • Finrod
    Plusy:
    - wydajność (mimo wielu stresujących dla procesora sytuacji nie udało mi się go "zamulić")
    - wodoodporność (sprawdzona w zakresie takim jak sugeruje producent)
    - aparat - jak dla mnie zdjęcia robi świetne a miałem już w ręce sporo telefonów z różnymi aparatami
    - wygląd (kwestia gustu ale dla mnie bardzo fajny)
    - odtwarzacz MP3 - wg mnie bardzo dobra jakość
    - bardzo dobre oprogramowanie Sony PC Companion do tworzenia kopii zapasowych na komputerze, synchronizacji kontaktów etc

    Neutralnie oceniam baterię - tryb stamina powoduje, że w połączeniu z normalnym użytkowaniem (trochę internetu, gmail, rozmowy/smsy, muzyka, bez gier) wytrzyma do 2 dni, mogłoby być lepiej ale jak na taki ekran wg mnie wynik całkiem przyzwoity. Oczywiście jak ktoś ma zamiar grać non stop w jakieś gierki to niech się nie dziwi, że bateria pada po kilku godzinach...

    Minusy:
    - GPS - głównie mam na myśli sporttrackery typu Endomondo - za nic w świecie nie chcą poprawnie działać mimo, że mapy googla wskazują moją lokalizację poprawnie. Być może to nie wina telefonu a samego Endomondo nie mniej daję znać o takich anomaliach
    - potrafi mocno się nagrzać przy dużym obciążeniu choć warto zauważyć, że nie zanotowałem w takich sytuacjach spadku wydajności procesora
    - być może to przypadłość mojego egzemplarza ale czasem przy dłuższym nieużytkowaniu (na trybie stamina) przycisk wybudzenia potrafi zadziałać dopiero po 3-4 naciśnięciach
    .8.190.218 | 22 lip 2014, 09:07
  • disapointed by sony
    Moja Z-tka cieszyła mnie przez 9 miesięcy. Potem nieoczekiwanie PĘKŁ EKRAN. Sam z siebie. Poczytalem fora polskie i zagraniczne - na całym świecie użytkownicy xperii z , z1 i z2 mają takie problemy. No i ok, rozumiem, gdyby w takiej chwili producent poczuwał się do odpowiedzialności i naprawiał to w ramach gwarancji - uznał bym, że nie ma sprawy. Ale producent udaje głupa, serwis przerzuca winę na użytkowników. A internet jest pełny informacji i skarg ludzi, którym wyswietlacz pękł sam, nie od uderzenia. To sprawia, ze tracę zaufanie i szacunek do Sony.
    Dodam, że w serwisie (nie autoryzowanym) pani potwierdziła tę częstą przypadłość modeli "Z" i powiedziała nawet, ze już ludzie przestali przynosić masowo Z-tki do naprawy bo pękają ponownie. Dobrze, że mi to powiedziała, bo przymierzałem się do Z2. Teraz obawiam się kupować Sony. Od lat bylem przekonany do tej marki, ale prawda taka, że kolejne 4 modele począwszy od W810, az po xperia arc s zepsuły się po niespełna 2 latach użytkowania. Tak wiec Sony kojarzy mi się także z utratą kontaktów ( kiedyś nie bylo chmur :)
    Pozdrawiam.
    .play-internet.pl | 19 lip 2014, 01:07
  • niezadowolony
    To mój pierwszy i ostatni 5-calowy smartfon. Mam go od 4 miesiecy. Dałem za ten szmelc 1500 zł. Sprzedałbym to, ale musiałbym wystawić za maks - 800zł. Tak więc sie nie opłaca. Oddałem żonie, to po dwóch dniach mi go oddała, mówiąc,że jest niewygodny w użytkowaniu. Przed zakupem wmówiłem sobie, że się przyzwyczaję do tej wielkości, ale sie myliłem. Jedynym plusem tego telefonu jest wodoodporność (sprawdzałem w morzu, basenie), na tym jego zalety się konczą. Potrafi się zamulić, wtedy trzeba zresetować telefon, żeby chodził poprawnie. Grzeje się strasznie. Nagrywa nędzne filmy - obraz tak jakby falował. Zdjęcia też są przeciętne, ale czego się spodziewać po smartfonie. Wyswietlacz to nieporozumienie (choć kąty widzenia i brak czerni mi nie przeszkadza) to jak na flagowy smartfon, nędzie wypada na tle konkurencji. Bateria to porażka - trzeba codziennie ładować. Strasznie się brudzi, szczególnie plecy, wygląda to ohydnie. Smartfon ogolnie wart jest maksymalnie 800 zł. Gdybym dał za to 2500 tys w dniu premiery, chyba bym się pochlastał.
    Być może uszkodziłeś smartfona mocząc go w morskiej wodzie. Być może nie wiesz, że normy wodoodporności takiej wody nie dotyczą. Tak używane urządzenie trudno będzie sprzedać i za 20 złotych, jeśli wyjaśnisz uczciwie nabywcy, że złamałeś warunki gwarancji. Być może falowanie obrazu w filmach jest właśnie spowodowane tego rodzaju uszkodzeniem. O zdjęciach każdy może sobie wyrobić własne zdanie - sporo jest na jednej z kart telefonu. Grzeje się, to prawda: podczas oglądania wysokiej rozdzielczości filmów i w wymagających aplikacjach, niestety również niekiedy w czasie intensywnego przeglądania internetu. Kwestia baterii to zawsze kwestia indywidualnego użytkowania smartfona. Mnie w trybie oszczędnym potrafił wytrzymać 6 dni. Życzę wyłącznie udanych wyborów w czasie przyszłych zakupów. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 16 lip 2014, 20:07
  • niewyspany
    Grzesiek potwierdzam twoje spostrzeżenia - moje lte tez chyba nie jest lte. Działa tak jak u Ciebie. Powiedz czy też tak masz tak jak wcześniej opisałem pod twoim postem, ok? Aha dlaczego mam wątpliwości co do lte? Bo bateria na lte zre tyle samo prądu co bez
    .play-internet.pl | 13 lip 2014, 03:07
  • Grzesiek
    A ja zauważyłem inna dziwna przypadłość, otóż w krótkim odstępie czasu miałem xperie L, SP i Z i o dziwo każdy z tych telefonów ma inną prędkość łącza internetowego! Testowane w tym samym miejscu, z tego samego operatora, w takim samym zasięgu i pomimo tego, że jestem w zasięgu LTE i mam włączone LTE i mam kartę sim 4G, to Zetka pobiera dane dużo wolniej niż xperia L i SP z włączonym UMTS! (sic), dziwna sprawa, ktoś mi wyjaśni co jest nie tak? Sprawdzałem wszelkie ustawienia i wszystko jest tak jak być powinno i czy jest to LTE czy UMTS prędkość mam w granicach 3-4 mbit /s a w xperia SP w tym samym miejscu jest 8-9mbit/s
    .centertel.pl | 11 lip 2014, 12:07
  • niewyspany
    Jestem zadowolony z Żelki ale m wrażenie że wcześniejsza moto g była szybsza. Napiszcie czy menu ustawień macie płynne bo moje jakoś skacze, czy to normalne w zetkach? Do tego Asphalt8 mi się klatkuje. Tak jest czy mam coś ze sprzętem?
    Plusy:
    Wyświetlacz
    Aparat
    Design

    Minusy:
    Bateria
    Nagrzewanie się

    POZDRAWIAM ZETKOWICZOW!
    .play-internet.pl | 10 lip 2014, 00:07
  • marek
    Smoczy dzięki za takie rady ale u mnie zarówno zainstalowanie allinone toolbox jak i zatrzymanie usbotdg WYRAŹNIE SPOWOLNIŁO Zetke, powrocilem do normalnych ustawień a jeśli chodzi o ten program są lepsze, to to żre baterie, ram i w dodatku spowalnia,odinstalowalem
    .centertel.pl | 08 lip 2014, 22:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,1%   22,2%   24,8% 
 Wszystkich opinii: 311. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kyocera Brigadier
» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
Aktualności:

» Kiedy ruszą wypożyczalnie telefonów?
» OneWatch: inteligentny zegarek od OnePlus
» Kyocera Brigadier z szafirowym szkłem
» Tablet Alcatela z ekranem 2K
» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.198.140.130
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.