Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 185 marek  |  9 233 telefony  |  145 223 opinie  |  720 testów  |  4 145 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,7%   22,1%   25,2% 
 Wszystkich opinii: 317. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Magdalena123  mail
    Posiadam telefon od listopada po raz drugi jest w naprawie. Nie polecam tego telefonu, wysoka cena za jaką go kupiłam absolutnie nie odpowiada jakości urządzenia. Akumulator naładowany sam sie rozładowuje do takiego stopnia że już sie nawet nie da włączyć telefonu. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!
    .183.229.27.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 21 sie 2014, 17:08
  • Yanek
    Telefon posiadam od 5 miesięcy i mogę powiedzieć, że mam mieszane uczucia. Najgorszym elementem w nim jest jego wyświetlacz - "biała" czerń, słabe kąty widzenia, wyblakłe kolory, fatalna folia której producent nie zaleca ściągać (rysuje się bardzo łatwo, zbiera odciski palców przez co w słońcu ekran jest niewidoczny). Ponadto telefon bardzo mocno się nagrzewa, bateria trzyma MAKS 1 dzień. Jakość dźwięku na dołączonych słuchawkach na kolana nie powala. Na plus aparat, tryb mobile bravia engine (nie można było zastosować go w "całym" telefonie?), design, jakość rozmów, szybkość LTE, wydajność urządzenia. Przed zakupem sugeruje rozważyć, czy telefon wart jest swojej ceny.
    .internetdsl.tpnet.pl | 13 sie 2014, 13:08
  • ulkrshn
    Dostałam smartfona na święta - byłam bardzo z tego szczęśliwa, telefon dobrze działał, zdjęcia wykonywał w bardzo dobrej jakości. Gry bardzo dobrze śmigały, pojemność baterii całkiem bardzo mnie zadowalała, muzyka, nawet w niskiej jakości, grała bardzo dobrze.
    Niestety, wpadł mi do wody i mimo że jest wodoodporny boczny głośnik wydawał dźwięk w o wiele gorszej jakości.
    W kwietniu z niewiadomych przyczyn pękł mi digitizer (odpowiada za dotyk). Mimo, że telefon szanowałam i nosiłam w obudowie, od tak sobie pękł. Później przez upadek pękła mi płyta główna, ale telefon mimo w połowie niedziałającego digitizera wciąż używam i czekam aż wyjdzie z3, abym kupiła sobie z Ultra lub z2.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 sie 2014, 18:08
  • R E K L A M A
  • bufon
    telefon jest rewelacyjny, używam od 9 miesięcy w ciągu tego czasu ani razu się nie zawiesił, wyświetlacz ma świetne parametry więc korzystanie z internetu nie męczy wzroku. Telefon okrutnie się nagrzewa po kilku minutach korzystania z internetu, bateria trzyma dramatycznie krótko więc ładowarka w pracy w samochodzie i co noc w domu. Plusem jest fajny design , nie miałbym nic przeciwko temu aby był znacznie grubszy przy zastosowaniu większej baterii. Aparat foto nie powala acz zdjęcia robi całkiem niezłe jak na telefon. Największym minusem tego modelu jest folia na ekranie która rysuje się od samego na nią patrzenia. Niestety jej demontaż powoduje utratę gwarancji oraz napisu sony :)
    Odtwarzanie filmów rewela, słuchanie muzyki rewela, używanie w charakterze nawigacji rewela. Znosi bez problemu katowanie przez moją córkę.
    .dynamic.chello.pl | 07 sie 2014, 23:08
  • BatmanS
    Posiadam ten telefon ponad pół roku, nigdy mi nie upadł trzymałem go zawsze w Gell shellu, potwierdzam jego wodoodpornosć, bateria-niestety trzeba się liczyc z codziennym ładowaniem przez całą noc, przy umiarkowanym korzystaniu z HSDPA/LTE, niestety trafiłem do grona osób z nieszczęśliwie samoczynnie pękniętym ekranem(który pękł podczas spoczynku na stole) choć myślałem ze skoro mam młodszy model c6603(z LTE) ten problem mnie ominie, jednak grubo się myliłem.
    Jutro wysyłam telefon do w-support zobaczymy czy naprawią dotyk w ramach gwarancji.
    Moje wrażenia ocenił bym na pozytywne gdyby nie to zdarzenie z pęknietym ekranem i słaba bateria.
    .183.128.141.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 05 sie 2014, 00:08
  • ireneusz1983
    Telefon posiadam 4-ty miesiac.
    Ogolnie nie mialem lepszego.
    Pierwszy moj telefon z androidem ktory sie nie wiesza.
    Jak na 5" wyswietlacz telefon jest cienki i lekki.
    Wyswietlacz pokazuje bardzo ladnie.
    Dzwiek czysty i glosny.
    Dzwiek z sluchawek bardzo dobry lecz moglby byc glosniejszy.
    Bateria trzyma 2 dni (korzystajac intensywnie).
    Dalbym ocene 5+ (w skali 1-6).
    Dodam ze nigdy sie nie zwiesil oraz mnie nie zawiodl.
    Na pytanie czy bym go raz jeszcze kupil odpowiem: TAK.
    Na tyle mi sie spodonal ze zonie kupilem xperie M.
    .centertel.pl | 03 sie 2014, 09:08
  • malwina  mail
    Mam ten telefon już oko. 8 miesięcy i moim zdaniem nie zamieniłabym go na żaden inny, ma mnóstwo zalet jedyną wadą jest szybkie nagrzewanie się no , ale to jak we wszystkich smartfonach im dłużej się korzysta tym szybciej się nagrzewa. ogólnie telefon na 6 do wielkości można się przyzwyczaić.
    Co najlepsze ani razu nie był w naprawie, ani nic z nim się nie dzieje wszystko działa poprawnie, przed tym telefonem miałam samsung galaxy s 3 który w ciągu miesiąca był 3 razy w naprawie z powodu nie ładującej się baterii, żenadaa
    Poleeecam Gorąco !!!!!!!!!!!!!
    .cable-modem.tkk.net.pl | 31 lip 2014, 11:07
  • aga1961@vp.pl
    Witam. Posiadam xperie z od 9 miesięcy, kupiłem nową. Nie żałuję. Do chwili obecnej tel. na przyzwoitym poziomie pod kazdym względem. Przeżył wiele prób wodoodporności :) a także sporo upadków z różnych wysokości. Czekam z niecierpliwością na ten słynny sam pękający ekran :)
    Naprawdę? Zacznij nosić w ciasnych dżinsach. (jf)
    .opera-mini.net | 24 lip 2014, 08:07
  • damian  mail
    Wygląd super wyświetlacz piękne kolory aparat robi super zdjęcia i filmy dźwięk bardzo dobry bateria trzyma do 9 dni
    .dynamic.chello.pl | 23 lip 2014, 00:07
  • Finrod
    Plusy:
    - wydajność (mimo wielu stresujących dla procesora sytuacji nie udało mi się go "zamulić")
    - wodoodporność (sprawdzona w zakresie takim jak sugeruje producent)
    - aparat - jak dla mnie zdjęcia robi świetne a miałem już w ręce sporo telefonów z różnymi aparatami
    - wygląd (kwestia gustu ale dla mnie bardzo fajny)
    - odtwarzacz MP3 - wg mnie bardzo dobra jakość
    - bardzo dobre oprogramowanie Sony PC Companion do tworzenia kopii zapasowych na komputerze, synchronizacji kontaktów etc

    Neutralnie oceniam baterię - tryb stamina powoduje, że w połączeniu z normalnym użytkowaniem (trochę internetu, gmail, rozmowy/smsy, muzyka, bez gier) wytrzyma do 2 dni, mogłoby być lepiej ale jak na taki ekran wg mnie wynik całkiem przyzwoity. Oczywiście jak ktoś ma zamiar grać non stop w jakieś gierki to niech się nie dziwi, że bateria pada po kilku godzinach...

    Minusy:
    - GPS - głównie mam na myśli sporttrackery typu Endomondo - za nic w świecie nie chcą poprawnie działać mimo, że mapy googla wskazują moją lokalizację poprawnie. Być może to nie wina telefonu a samego Endomondo nie mniej daję znać o takich anomaliach
    - potrafi mocno się nagrzać przy dużym obciążeniu choć warto zauważyć, że nie zanotowałem w takich sytuacjach spadku wydajności procesora
    - być może to przypadłość mojego egzemplarza ale czasem przy dłuższym nieużytkowaniu (na trybie stamina) przycisk wybudzenia potrafi zadziałać dopiero po 3-4 naciśnięciach
    .8.190.218 | 22 lip 2014, 09:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,7%   22,1%   25,2% 
 Wszystkich opinii: 317. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Sony Xperia Z3
» Sharp Aquos Crystal X
» LG L30
» LG L50 Sporty Dual TV
» LG L50 Sporty
» LG L Fino
» LG L Bello
» HTC One M8 for Windows
» Sharp Aquos Crystal
Aktualności:

» Sony Xperia Z3 w TENAA
» Samsung wygina telefony... jeszcze mocniej
» L Fino i L Bello: nowości LG na IFA
» HTC na 64 bitach?
» Sony szykuje smartfon do selfie?
» HTC One (M8) for Windows oficjalnie dostępny
» Elementy interfejsu G3 trafią do najtańszych modeli LG
» Kolorowa nowość Prestigio
» Sony Xperia M2 Aqua potrafi nurkować



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.228.89
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.