Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 306 telefonów  |  102 486 opinii  |  650 testów  |  6 746 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,2%   21,9%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 324. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Michał_28
    Mam ten telefon od marca 2013 roku noszę w spodniach z tyłu nawet wsiadam do samochodu i ani razu wyświetlacz mi pękł a użytkuje go w ciężkich warunkach,jestem mechanikiem ciągników rolniczych. Owszem wyświetlacz jest porysowany nawet parę razy upadł,pękł prawy róg ale folia trzyma
    trzyma.Ogólnie jestem zadowolony z telefonu,ma wady jak każdy.
    .centertel.pl | 01 wrz 2014, 09:09
  • edi  mail
    wielkie dzięki za opinie. Niewiele brakowało , a własnie miałem go kupić właśnie z powodu "wytrzymałości" . Ale te pękajace wyświetlacze to jakaś kpina SONY. Ze niby jest duży i ma pekać ???!! ..w kieszeni ??
    To powiem tak, mam samsunga galaxy III. Po dwóch latach dorobiłem się dwóch pęknieć ekranu i nadal działa. Peknięcia powstały NIE w kieszeni , ale z powodu działań mechanicznych. Jeden upadek ( ponad 3 metry ) i drugie z powodu iskry ze spawarki która upadła na wyświetlacz. Ale w spodniach ?? jaja jakieś :-) . Ale bym się wpakował w kanał . Dzięki .
    .fiberway.pl | 30 sie 2014, 21:08
  • Czeryboj  mail
    Witam,

    Komentarz dodaje tutaj po raz trzeci. Telefon użytkuje pół roku (niecałe) i dlatego piszę ten komentarz dla ludzi, którzy chcą kupić odporny telefon na dłuuugi czas i rozważają kupno, dość już przystępnej cenowo, Xperii Z.
    Generalnie urządzenie daje radę. Niestety tylko do wersji Androida 4.3, wyższa wersja Android KitKat zaczyna już działa ślamazarnie tj. więcej lagów, spowolnień animacji itp - no ale to zrozumiałe. Producent mógłby zoptymalizować to urządzenie, żeby działało świetnie na 4.4, lecz po co? Przecież wtedy mogłaby siąść sprzedaż Xperii Z1 i Z2, skoro standardowa Zetka śmigałaby jak przecinak przez cały czas, we wszystkim co najnowsze.
    Wyświetlacz? Kolory naturalne, kąty widzenia mi nie przeszkadzają, choć są słabe, ostróść fenomenalna, a jednyny mankament tego ekranu dla mnie to widoczne tranzystory wyświetlacza gdy patrzymy na telefon pod światłem słonecznym (Widać siatke prostokątów na całym ekranie).
    Multimedia, Aparat - nie ma powodów do narzeniania. Jednak dźwięk zarówno z głośnika wewnętrznego jak i słuchawek mógłby być głośniejszy.
    No i przechodzimy do meritum, czyli tak okrzyczanej perfekcyjnej jakości wykonania! Ogólne wrażenie po wyjęciu z pudełka daje efekt WOW. Ale po dwóch miesiącach nastanie gorycz i zniesmaczenie.. Niestety telefon MASAKRYCZNIE się rysuje. Na początku nosiłem folię zabezpieczającą na przód i tył, ale to jest bez sensu, gdyż ta folia jeszcze bardziej się rysuje, trzeba ją często wymieniać i psuje efekt elegancji tafli szkła jaką dysponuje Xperia Z. Oczywiście te zarysowania to nic wielkiego, w ciemniejszym pomieszczeniu nie widać ich zbytnio, ale gdy przechyli się telefon pod światło, to widoczna jest cała masa mikrorysek - z przodu, z tyłu, na bokach, dosłownie wszędzie! Gumowana obwódka zabezpieczająca ranty urządzenia również ulega degradacji i pojawiają się odpryski. Zaślepki? Tu nie mam zastrzeżeń co do ich wytrzymałości.
    Ogólne wrażenie korzystania z telefonu bardzo dobrę:
    PLUSY:
    Wydajny
    Dobrze spasowany (nic nie trzeszczy)
    Dobry aparat
    Niezłe multimedia
    Bateria (potrafi trzymać 3 dni)
    MINUSY:
    Dźwięk nieco rozczarowuje
    Rysująca się obudowa!
    A największy minus to...
    NO WŁAŚNIE! Zapomniałem wspomnieć na początku, że będąc na wakacjach, wyjąłem telefon z kieszeni spodenek (krótki, luźne spodenki) okazało się, że mam tą samą przypadłość co u innych użytkowników... Nie wierzyłem, że to prawda, myślałem, że ludzie ściemniają z tym pękającym ekranem.. A jednak. Dotyk poszedł, połowa ekranu nie działa od głry do mniej więcej ikonki "walkman". Serwis powiedział mi, że czasem wymnieniają takie usterki, ale nie sądze. Niedługo wysyłam fona na gwarancje, zobaczymy.
    Producent zapewniał na stronie sloganami "Niezwykle odporny telefon", a pracownicy sony center rzucali Zetką o podłogę, żęby zaprezentować jej wytrzymałość - i co? I padaka.. Niektórzy powiedzą, że w spodniach przy siadaniu telefon może doznać przeciążenia i pęknie... Kpina - jakoś LG L9, SIII nigdy nie pękła, a tak samo go nosiłem w spodniach.
    Do usterki przyznało się sony, ale niestety tylko za granicą, u nas udają, że Polskie egzemparze nie mają tego problemu i usteki wynikają z niewłaściwego użytkowania...
    Jedno jest pewnie - jeżeli nie naprawią tego w ramach gwarancji, to nigdy w życiu nie kupie nic od Sony, a za misję życiową postawie sobie robienie czarnego pijaru temu producentowi.
    OGÓLNE WRAŻENIE - PRZYGNĘBIAJĄCE.
    Nie polecam kupna, chyba że lubicie dreszczyk emocji i chcecie się głowić kiedy wasz telefon pęknie, czy może jednak wytrzyma?
    Pozdrawiam
    Z brakiem szacunku do Sony,
    Czeryboj.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 30 sie 2014, 15:08
  • R E K L A M A
  • pawel.bar
    Witam, posiadam zetkę od pół roku i nadal jestem pod wrażeniem płynności działania i stabilności urządzenia. Telefon nigdy się nie zawiesił ani nie zresetował. Aparat robi świetne zdjęcia. Jedynie ekran mogłby mieć większe kąty widzenia, ale patrząc na wprost jakość, jasnosć i barwy są idealne. Mam w nim kartę 64GB i działa bez problemu. POLECAM ten telefon wszystkim
    .dynamic.gprs.plus.pl | 28 sie 2014, 17:08
  • Dziuba  mail
    Witam. Odradzam zakup tego telefonu. Wizualnie super telefon, natomiast jakość materiału z którego jest wykonany wielka LIPA. Placac tak wysoka cenę spodziewałam się czegoś więcej. Pęknięty dotyk to wymiana całego wyświetlacza, koszt 970 zł. Wyjęłam telefon z kieszeni, zaznaczam: przedniej, a mój tel. nie działa - szok z niedowierzaniem. W dupie mam ten telefon za te pieniadze kupiłam nowy innej firmy, bo przecież nie mam gwarancji powtórki z rozrywki.Fuuuuuuuuuu Sony xperia z.
    Na tak duży telefon w przedniej kieszeni spodni czy spódnicy działają bardzo duże siły. Człowiek kuca, siada, wchodzi po schodach albo do samochodu. Pęknięcie jest czymś naturalnym. Ramka nie pęknie (choć się wygnie elastycznie), ale szybka wyświetlacza (ze względu na wygięcie ramki) i sam wyświetlacz już tak. To nie jest kawałek metalu, naprawdę. Tak będzie z każdym innym modelem tej wielkości bez względu na cenę. Warto zdawać sobie z tego sprawę przed zakupem następnego tak dużego urządzenia dowolnej marki. Można rozważyć mniejsze modele albo nosić telefon w torebce, czy luźnej kieszeni w górnej części ubrania. Spróbuj pomyśleć o noszeniu w kieszeni witraża z cienkiego szkła. Wyobrażasz to sobie? (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 sie 2014, 16:08
  • Batmans  mail
    Witam ponownie.
    Jestem właścicielem Xperi Z w której pękła samoczynnie szybka od Dotyku. Po wysłaniu do serwisu w-support stwierdzili że jest to uszkodzenie mechaniczne i że gwarancja nie zostaje przyjęta, a naprawa wynosi bagatela 980zł (więcej niż kosztuje sam telefon na allegro).
    Nie polecam ani telefonu, ani serwisu jest to ostatnia rzecz na którą dałem się nabrać od sony. Pozdrawiam.
    .183.140.15.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 25 sie 2014, 18:08
  • KUPUJĄCY
    Chciałbym kupić ten model ale po przeczytaniu tylu opinii o pękniętych ekranach od niczego i o naprawach ekranów o wartości tego telefonu mam mieszane uczucia. Doradzcie mi co mam zrobić proszę o szybkie odpowiedzi z góry dziękuje.
    .internetdsl.tpnet.pl | 22 sie 2014, 18:08
  • Magdalena123  mail
    Posiadam telefon od listopada po raz drugi jest w naprawie. Nie polecam tego telefonu, wysoka cena za jaką go kupiłam absolutnie nie odpowiada jakości urządzenia. Akumulator naładowany sam sie rozładowuje do takiego stopnia że już sie nawet nie da włączyć telefonu. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!
    .183.229.27.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 21 sie 2014, 17:08
  • Yanek
    Telefon posiadam od 5 miesięcy i mogę powiedzieć, że mam mieszane uczucia. Najgorszym elementem w nim jest jego wyświetlacz - "biała" czerń, słabe kąty widzenia, wyblakłe kolory, fatalna folia której producent nie zaleca ściągać (rysuje się bardzo łatwo, zbiera odciski palców przez co w słońcu ekran jest niewidoczny). Ponadto telefon bardzo mocno się nagrzewa, bateria trzyma MAKS 1 dzień. Jakość dźwięku na dołączonych słuchawkach na kolana nie powala. Na plus aparat, tryb mobile bravia engine (nie można było zastosować go w "całym" telefonie?), design, jakość rozmów, szybkość LTE, wydajność urządzenia. Przed zakupem sugeruje rozważyć, czy telefon wart jest swojej ceny.
    .internetdsl.tpnet.pl | 13 sie 2014, 13:08
  • ulkrshn
    Dostałam smartfona na święta - byłam bardzo z tego szczęśliwa, telefon dobrze działał, zdjęcia wykonywał w bardzo dobrej jakości. Gry bardzo dobrze śmigały, pojemność baterii całkiem bardzo mnie zadowalała, muzyka, nawet w niskiej jakości, grała bardzo dobrze.
    Niestety, wpadł mi do wody i mimo że jest wodoodporny boczny głośnik wydawał dźwięk w o wiele gorszej jakości.
    W kwietniu z niewiadomych przyczyn pękł mi digitizer (odpowiada za dotyk). Mimo, że telefon szanowałam i nosiłam w obudowie, od tak sobie pękł. Później przez upadek pękła mi płyta główna, ale telefon mimo w połowie niedziałającego digitizera wciąż używam i czekam aż wyjdzie z3, abym kupiła sobie z Ultra lub z2.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 sie 2014, 18:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,2%   21,9%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 324. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» IFA od kuchni, czyli targi w Berlinie nie do końca oficjalnym okiem
» Samsung Galaxy S Duos 3 pojawił się w Indiach
» Sony Xperia Z3 Compact w małym przecieku
» Gionee Elife S5.1: kolejny rekord smukłości
» Acer na IFA: smartfon Liquid Jade i opaska Leap
» Rodzinny kompas zdrowia Prestigio
» Kolejne zdjęcia iPhone 6
» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.22.248.240
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.