Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 188 marek  |  9 464 telefony  |  147 214 opinie  |  650 testów  |  5 615 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia Z



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,6%   22,3%   26,1% 
 Wszystkich opinii: 341. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Jacek
    @Lark - Bardzo podobną opinię z tego samego adresu IP napisałeś w przypadku Xperii Z2. Jak rozumiem topisz kolejne Xperie kompletnie niewinnie, bo przecież o czarny PR, brak umiejętności uczenia się na własnych błędach, czy zwykłą złośliwość (bo nie domknąłeś klapek, a w serwisie przyjąć nie chcieli) nie zamierzam Cie posądzać. Współczuję. Kup następnym razem inny telefon. Używałem Zetki, obecnie używam Z2, a dopiero co topiłem wielokrotnie w akwariach również Z3. Wierzę, że pojedyncze egzemplarze każdego telefonu z podwyższoną odpornością na zalanie i zamoczenie mogą mieć jakąś wadę fabryczną - zdarza się. Po zalaniu pierwszego modelu raczej zrezygnowałbym albo przynajmniej przestał sprawdzać.
    .mobile.net.pl | 30 wrz 2014, 15:09
  • Lark
    Wodoodporność Xperii to mit. Nawet przy zamkniętych klapkach telefon potrafi przepuścić wodę co skutkuje uszkodzeniem i anulowaniem gwarancji jak to zdarzyło się i mnie. Szkoda pieniędzy na takie eksperymenty. Lepiej kupić niewodoodporny telefon innej firmy i nie mieć kłopotów.
    .205.13.211 | 30 wrz 2014, 14:09
  • RC
    Sony Xperia Z to mój pierwszy smartfon. Używam 18 m-cy, żadnych problemów. Nigdy się nie ścinał, czy zawieszał. Żona ma 2 samsungi - oba regularnie się ścinają, u innych znajomych podobnie.W moim egzemplarzu pomimo upadku na betonową podłogę szybka jest w całości. Dobrej jakości zdjęcia i filmy. Ciekawa nakładka systemowa producenta. Polecam.
    .adsl.inetia.pl | 29 wrz 2014, 13:09
  • R E K L A M A
  • nwmcorobić
    Telefon ogólnie sprawuje się nieźle, ale ostatnio coś się stało i podczaas połączeń pukanie całkowicie gaśnie i nie da się go odblokować. Nie podświetla się co kilka sekund tak powinien. Najgorzej jest gdy ktoś nie odbiera i wtedy musze czekać aż poczta głosowa osoby do której dzwonie mnie rozłaczy. Czy wiecie może co się stało? Jak to naprawić?
    .dynamic.chello.pl | 27 wrz 2014, 14:09
  • Dominik
    Również pękła mi samoczynnie szybka dotyku po 6 miesiącach użytkowania. Oddałem na gwarancję po 4 tygodniach stwierdzili że jest to uszkodzenie mechaniczne i naprawa wynosi 900zł. Fajny telefon ale wykonanie marne jak cała firma Sony.
    NIE POLECAM
    .play-internet.pl | 27 wrz 2014, 14:09
  • jacob1405
    Posiadam telefon od 8 miesięcy (zakupiony w sieci MM z czystym Androidem).
    Moje odczucia/obserwacje:
    EKRAN: Świetna ostrość, responsywność, nawet po założeniu dodatkowej folii (dołączona w zestawie), kąty widzenia przeciętne, jednak kto używa telefonu trzymając go pod ostrym kątem? Odwzorowanie kolorów - bardzo dobre. Telefon bardzo wygodny do przeglądania internetu.
    *Swoją drogą nie rozumiem użytkowników trzymających tak duży i jednocześnie cienki telefon w tylnej kieszeni spodni... Mój telefon zaliczył potężny upadek na kostkę brukową - ekran jest cały, przetarcie na rogu obudowy to wszystko.
    OBUDOWA: Doskonałe spasowanie obudowy, nic nie trzeszczy, nie stuka. Przycisk wybudzania praktycznie pracuje jak na początku - nie rozregulował się, nie chybocze się. Nie zauważyłem "zmęczenia" zaślepek, wciąż trzymają się bardzo dobrze. Ponadto telefon świetnie leży w dłoni, choć nie koniecznie przypadnie do gustu osobom o mniejszych dłoniach. Wielki plus za design - telefon bardzo elegancki, estetyczny i stylowy.
    SYSTEM/PŁYNNOŚĆ DZIAŁANIA: Od początku żadnych, absolutnie żadnych lagów systemu, nawet po aktualizacji do Androida 4.4. Świetny układ graficzny, wydajny procesor. Duży plus za 2GB RAM! Android od Sony jest świetny - uporządkowany, estetyczny i bardzo intuicyjny.
    JAKOŚĆ ROZMÓW/WYGODA WYKONYWANIA POŁĄCZEŃ: Świetnie spisuje się jako telefon, chociaż można mieć wrażenie, że głośnik wewnętrzny jest wręcz zbyt głośny. Dobre działanie czujnika zbliżeniowego ułatwia wykonywanie połączeń.
    BATERIA: Przy Wi-Fi włączonym przez 8h dziennie bez przerwy, sporadyczne przeglądanie internetu, bardzo częste korzystanie z Facebooka oraz poczty, codzienne słuchanie muzyki - bateria wytrzymuje nawet do 48h! (Tryb STAMINA tylko w nocy). Przed aktualizacją do Androida 4.4 ładowanie konieczne było tylko raz na 3 dni!
    APARAT: Jeden z najsłabszych punktów tego urządzenia. Mimo 13MP matrycy robi przeciętne zdjęcia przy sztucznym oświetleniu. Bardzo dobre zdjęcia na zewnątrz, jednak z często zauważalnym przekłamywaniem kolorów. Jednak przy odp. ustawieniach ISO zdjęcia wychodzą naprawdę dobrze. Przednia kamerka - średnio nadaje się do selfie w pomieszczeniach, jakość zdjęć na zewnątrz akceptowalna.
    WODOODPORNOŚĆ: Nie testowałem zanurzenia w wodzie. Zdarza mi się jedynie obsługiwać telefon mokrymi rękami lub na deszczu - wszystko w najlepszym porządku.
    W chwili obecnej telefon prezentuje znakomity stosunek ceny do jakości. Ja zakupiłem go w dość wysokiej cenie, jednak mimo wszystko nie żałuję i uważam, że w tym budżecie jest to naprawdę dobry sprzęt, który polecam z czystym sumieniem.
    Ogólna ocena: -5.
    .internetia.net.pl | 21 wrz 2014, 16:09
  • SONY Xperia Z
    Ten telefon jest świetny ponieważ kosztował 1199 zł i płynnie działa i jest wodoodporny ale tego nie sprawdzałem ;-) wymagające gry na tym telefonie bez trudu da się odpalić, mam na tym telefonie 12 zainstalowanych gier i nic nie zamula. Zalety
    Design
    Wodoodporność
    Szybkość
    nakładka interfejsu
    Aparat
    Wyświetlacz
    Wady
    Tył łatwo się brudzi
    Nagrzewa się przy grach
    Polecam ten telefon
    .dynamic.chello.pl | 17 wrz 2014, 21:09
  • xxxaaa
    podobnie jak u sporej liczby innych uzytkowników, moje użytkowanie Sony Xperia Z zakończyło się pękniętym ekranem bez żadnej przyczyny. Telefon miałem w etui, z folią na ekranie, bardzo dbałem o niego. Niestety, ekran pękł podczas wsiadania do samochodu (telefon miałem w tylnej kieszeni spodenek, wyjąłem go zanim usiadłem na siedzenie). Nie uznano mi gwarancji w w-support i obecnie zamierzam naprawić ekran w nieautoryzowanym serwisie. Przed pęknięciem, nie miałem zastrzezeń do telefonu, system działał szybko, nie zawieszał się. Czasami tylko zbyt mocno się nagrzewał, a bateria mogłaby być nieco bardziej wytrzymała (przy bardzo intensywnym uzytkowaniu starczała na 3/4 dnia). Aparat dobry, atrakcyjny design, wodoodporność nie sprawiała problemów. Ogólna ocena neutralna, ze wzgledu na niedopracowanie kwestii pękającego ekranu i ogromne koszty naprawy tej usterki.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 15 wrz 2014, 19:09
  • aga
    Mam ten sam problem . Również pękł mi wyświetlacz samoczynnie, Zastanawiam się czy jest w ogóle sens oddawać go do serwisu i czekać 3 tygodnie aż przeprowadzą testy na podstawie których stwierdzą czy to uszkodzenie mechaniczne- cóż innego mogliby stwierdzić? Bardzo proszę o info jeśli komukolwiek udało się wymienić na gwarancji samoczynnie pękniętą szybkę.
    .dynamic.chello.pl | 15 wrz 2014, 18:09
  • załamany
    Dzisiaj mi pękła szyba w Sony Xperia Z przy normalnym użytkowaniu.Co ciekawe podobnie do innych użytkowników nastąpiło to po noszeniu w kieszeni.Czytam że jest masa takich przypadków w Zce i że serwis nie uznaje tego typu reklamacji w Polsce bo w Wielkiej Brytanii tak. Mój telefon nie ma żadnych oznak "uszkodzenia mechanicznego: uszkodzeń brzegów zarysowań itd. Mam własną koncepcję co do tych pęknięć bo zauważyłem że tel w niektórych sytuacjach ekstremalnie się nagrzewa. Może to jest przyczyna ? Kupiłem topowy telefon Sony. Jak mi nie uznają reklamacji to dla mnie Sony jest skończone.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 wrz 2014, 20:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,6%   22,3%   26,1% 
 Wszystkich opinii: 341. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Elife S5.1
» Gionee GN715
» Kazam Tornado 348
» Lark Cirrus 5
» Samsung Galaxy S5 Duos LTE
» BenQ T3
» Huawei Honor 4 Play
» Philips Xenium V8526
» Philips W3509
Aktualności:

» Nexus 6 w kolejnych przeciekach
» Samsung Galaxy Ace 4 - jeszcze raz
» Archos 45c i 50b Platinum debiutują w Polsce
» Nixie - pstryknij sobie selfie z powietrza
» Lenovo A916: osiem rdzeni i LTE na średniej półce
» Haier HL-6170T: słaby, ale z LTE
» HTC: dziwna ReCamera i ulepszony M8, czyli Eye
» Płatności mobilne w narodzie
» Moto X - zaczynamy testować



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.206.110
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.