Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 421 telefonów  |  146 823 opinie  |  720 testów  |  2 261 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia Z



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,1%   22,0%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 336. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • jacob1405
    Posiadam telefon od 8 miesięcy (zakupiony w sieci MM z czystym Androidem).
    Moje odczucia/obserwacje:
    EKRAN: Świetna ostrość, responsywność, nawet po założeniu dodatkowej folii (dołączona w zestawie), kąty widzenia przeciętne, jednak kto używa telefonu trzymając go pod ostrym kątem? Odwzorowanie kolorów - bardzo dobre. Telefon bardzo wygodny do przeglądania internetu.
    *Swoją drogą nie rozumiem użytkowników trzymających tak duży i jednocześnie cienki telefon w tylnej kieszeni spodni... Mój telefon zaliczył potężny upadek na kostkę brukową - ekran jest cały, przetarcie na rogu obudowy to wszystko.
    OBUDOWA: Doskonałe spasowanie obudowy, nic nie trzeszczy, nie stuka. Przycisk wybudzania praktycznie pracuje jak na początku - nie rozregulował się, nie chybocze się. Nie zauważyłem "zmęczenia" zaślepek, wciąż trzymają się bardzo dobrze. Ponadto telefon świetnie leży w dłoni, choć nie koniecznie przypadnie do gustu osobom o mniejszych dłoniach. Wielki plus za design - telefon bardzo elegancki, estetyczny i stylowy.
    SYSTEM/PŁYNNOŚĆ DZIAŁANIA: Od początku żadnych, absolutnie żadnych lagów systemu, nawet po aktualizacji do Androida 4.4. Świetny układ graficzny, wydajny procesor. Duży plus za 2GB RAM! Android od Sony jest świetny - uporządkowany, estetyczny i bardzo intuicyjny.
    JAKOŚĆ ROZMÓW/WYGODA WYKONYWANIA POŁĄCZEŃ: Świetnie spisuje się jako telefon, chociaż można mieć wrażenie, że głośnik wewnętrzny jest wręcz zbyt głośny. Dobre działanie czujnika zbliżeniowego ułatwia wykonywanie połączeń.
    BATERIA: Przy Wi-Fi włączonym przez 8h dziennie bez przerwy, sporadyczne przeglądanie internetu, bardzo częste korzystanie z Facebooka oraz poczty, codzienne słuchanie muzyki - bateria wytrzymuje nawet do 48h! (Tryb STAMINA tylko w nocy). Przed aktualizacją do Androida 4.4 ładowanie konieczne było tylko raz na 3 dni!
    APARAT: Jeden z najsłabszych punktów tego urządzenia. Mimo 13MP matrycy robi przeciętne zdjęcia przy sztucznym oświetleniu. Bardzo dobre zdjęcia na zewnątrz, jednak z często zauważalnym przekłamywaniem kolorów. Jednak przy odp. ustawieniach ISO zdjęcia wychodzą naprawdę dobrze. Przednia kamerka - średnio nadaje się do selfie w pomieszczeniach, jakość zdjęć na zewnątrz akceptowalna.
    WODOODPORNOŚĆ: Nie testowałem zanurzenia w wodzie. Zdarza mi się jedynie obsługiwać telefon mokrymi rękami lub na deszczu - wszystko w najlepszym porządku.
    W chwili obecnej telefon prezentuje znakomity stosunek ceny do jakości. Ja zakupiłem go w dość wysokiej cenie, jednak mimo wszystko nie żałuję i uważam, że w tym budżecie jest to naprawdę dobry sprzęt, który polecam z czystym sumieniem.
    Ogólna ocena: -5.
    .internetia.net.pl | 21 wrz 2014, 16:09
  • SONY Xperia Z
    Ten telefon jest świetny ponieważ kosztował 1199 zł i płynnie działa i jest wodoodporny ale tego nie sprawdzałem ;-) wymagające gry na tym telefonie bez trudu da się odpalić, mam na tym telefonie 12 zainstalowanych gier i nic nie zamula. Zalety
    Design
    Wodoodporność
    Szybkość
    nakładka interfejsu
    Aparat
    Wyświetlacz
    Wady
    Tył łatwo się brudzi
    Nagrzewa się przy grach
    Polecam ten telefon
    .dynamic.chello.pl | 17 wrz 2014, 21:09
  • xxxaaa
    podobnie jak u sporej liczby innych uzytkowników, moje użytkowanie Sony Xperia Z zakończyło się pękniętym ekranem bez żadnej przyczyny. Telefon miałem w etui, z folią na ekranie, bardzo dbałem o niego. Niestety, ekran pękł podczas wsiadania do samochodu (telefon miałem w tylnej kieszeni spodenek, wyjąłem go zanim usiadłem na siedzenie). Nie uznano mi gwarancji w w-support i obecnie zamierzam naprawić ekran w nieautoryzowanym serwisie. Przed pęknięciem, nie miałem zastrzezeń do telefonu, system działał szybko, nie zawieszał się. Czasami tylko zbyt mocno się nagrzewał, a bateria mogłaby być nieco bardziej wytrzymała (przy bardzo intensywnym uzytkowaniu starczała na 3/4 dnia). Aparat dobry, atrakcyjny design, wodoodporność nie sprawiała problemów. Ogólna ocena neutralna, ze wzgledu na niedopracowanie kwestii pękającego ekranu i ogromne koszty naprawy tej usterki.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 15 wrz 2014, 19:09
  • R E K L A M A
  • aga
    Mam ten sam problem . Również pękł mi wyświetlacz samoczynnie, Zastanawiam się czy jest w ogóle sens oddawać go do serwisu i czekać 3 tygodnie aż przeprowadzą testy na podstawie których stwierdzą czy to uszkodzenie mechaniczne- cóż innego mogliby stwierdzić? Bardzo proszę o info jeśli komukolwiek udało się wymienić na gwarancji samoczynnie pękniętą szybkę.
    .dynamic.chello.pl | 15 wrz 2014, 18:09
  • załamany
    Dzisiaj mi pękła szyba w Sony Xperia Z przy normalnym użytkowaniu.Co ciekawe podobnie do innych użytkowników nastąpiło to po noszeniu w kieszeni.Czytam że jest masa takich przypadków w Zce i że serwis nie uznaje tego typu reklamacji w Polsce bo w Wielkiej Brytanii tak. Mój telefon nie ma żadnych oznak "uszkodzenia mechanicznego: uszkodzeń brzegów zarysowań itd. Mam własną koncepcję co do tych pęknięć bo zauważyłem że tel w niektórych sytuacjach ekstremalnie się nagrzewa. Może to jest przyczyna ? Kupiłem topowy telefon Sony. Jak mi nie uznają reklamacji to dla mnie Sony jest skończone.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 wrz 2014, 20:09
  • Millosz
    Witam telefon posiadam 2 tygodnie i stwierdzam ze jest super. kolory możliwości wszystko smiga aż miło. zaktualizowałem do 4.4.2 i i wszystko jest jak należy. w pękający ekran jakos nie chce mi się wierzyć. ogólnie super po aktualizacji, nie grzeje się, jak najbardziej polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 wrz 2014, 18:09
  • Antyxperia
    Posiadam 4 mce.
    Telefon ładnie wygląda, robi ładne zdjęcia oraz filmy i ma super dźwięk. Podobno wodoodporny - robiłem zdjęcia kąpiąc się w morzu (oczywiście telefon był nad powierzchnią wody, ale się sporo pochlapał) i faktycznie nic się nie stało. To tyle pozytywów.
    NIESTETY NIE POLECAM.
    1. Jest ciężki i niewygodny przy uchu oraz korzystaniu z przeglądania np. neta.
    2. Nienajlepsza jakość dźwięku rozmów. Ciągle szukasz głośnika przy uchu, bo nie wierzysz, że w większości przypadków słabo słyszysz (nie mam problemu ze słuchem).
    3. Wybierasz numer, przykładasz telefon do ucha i czekasz na rozmowę, ale często się nie doczekasz, ponieważ telefon wisi na fazie wybierania numeru i nic się nie dzieje. Musisz skasować wybieranie i wykonać jeszcze raz.
    4. Pożeranie baterii w trybie użytkowym ogromne w porównaniu do wszystkich modeli jakie posiadałem. W trybie oszczędzania jest lepiej, ale telefon odłącza działanie aplikacji np. zewnętrzny budzik cię nie obudzi. Musisz korzystać z tego co dał producent.
    5. No i najlepsze - jego kruchość i koszt naprawy. Możecie znaleźć w internecie mnóstwo prezentacji o super mocnym mineralizowanym szkle, odpornym na pęknięcia i zarysowania. Telefon spadł mi z wysokości 1m płasko na przód. Klasyka, która się zdarza. W efekcie tego przednia super szybka pękła po przekątnej na pół. W rogu zrobił się pajączek. Pół dotyku działa, a pół nie. Wyświetlacz bez skazy. Problem tylko z wymianą szybki, ale hola, hola. Masz przecież SUPER SONY. Telefon na gwarancji więc pytam w serwisie i poza nim o koszt naprawy szybki. Gwarancja nie obejmuje wypadku i kosztuje w serwisie 1000PLN, poza serwisem 500PLN, ale straci gwarancję, wodoszczelność i generalnie to nie wiadomo co będzie. Okazuje się, że szybka jest zintegrowana z wyświetlaczem i trzeba wymienić wszystkie bebechy. Generalnie mój nowy telefon to szmelc.
    Podkreślam, że zawsze dbam o telefony i poza tym wypadkiem nic mi się nigdy nie stało. Ale do jasnej jak z czymś takim normalnie żyć?
    .dynamic.chello.pl | 14 wrz 2014, 12:09
  • Olo
    Dobry fon. Posiadam go od Kwietnia 2013 i 0 usterek! A upadków miał sporo!
    .8-4.cable.virginm.net | 09 wrz 2014, 07:09
  • adrian99
    Ekran pękł w kieszeni, oczywiscie gwarancja nie zostala uwzgledniona. Nie polecam tego modelu, bateria trzyma ok 10 przy srednim uzytkowaniu. Jedyne plusy to wydajność i wodoodporność
    .centertel.pl | 07 wrz 2014, 12:09
  • silverek
    e wiem, co wy chcecie od tego telefonu użytkuje go już 1,5 roku. Wprawdzie mam pęknięcie na tylnej obudowie, ale nie wyczuwalne pod palcami, ale powstałe na skutek nie zliczonych upadków. Dla mnie hit. A co do pękających ekranów w kieszeni, zacznijcie nosić normalne spodnie a nie rurki.
    .zabrze.vectranet.pl | 05 wrz 2014, 12:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,1%   22,0%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 336. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Fly IQ4511 Tornado One
» Overmax Vertis 4010 You
» Kazam Thunder 345 LTE
» Vivo X5
» LG Wine Smart
» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
Aktualności:

» Samsung szykuje serwis płatnościowy?
» Oppo ma nowy system chłodzenia
» Vertis 4010 You: muzyczna nowość Overmax
» Thunder 345 LTE: pierwszy KAZAM w 4G
» Huawei Honor Play 4 z 64-bitowym procesorem i LTE
» LG Wine Smart, czyli smartfon z klapką
» Nasiusiaj na telefon
» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.143.22
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.