R E K L A M A

Sony Xperia XA1
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 126. Pokazuję od 1 do 10.
33,3% 
 55,6% 
 11,1% 
Agnieszka
Telefon od nowości się psuł. 5 razy w serwisie. Sieć nie chciała GP wymienić na nowy. Wadliwy dotyk, wysyłanie smsów, wykonywanie połączeń,korzystanie z internetu. Po batalii z siecią zgodzili się odstąpić od umowy sprzedaży i zwrócić pieniądze. Nie polecam tego telefonu.
.146.224.175 | 14 Nov 2018, 22:11
Gudio
Telefon 3 razy na serwisie. 1) Gniazdo USB przestało działać 2) Dotyk w ramkach przestał działać 3) Bateria samoczynnie się wyłączała.
Po ostatnim razie w koncu telefon zaczął jako tako działać, jednak nie miłe wspomnienia zostają. Na plus aparat i płynność działania, ale problemy z ekranem które ma prawie każdy użytkownik są nie do przyjęcia. Sony to dobra firma ale ten telefon to totalnie nie udany model.
.20.174.109 | 22 Oct 2018, 11:10

przemek 1993
telefon totalny złom, kupiłem go żonie rok temu pod choinkę i od jakiegoś pół roku są problemy z dotykiem, najpierw literka p potem dolne przyciski nawigacyjne. Po wymianie dotyku tydzień temu (wymieniałem sam) nadal problem przy literce p i ogólnie cała prawa krawędź gorzej łapie dotyk. ogólnie telefon złom, aparat dobry ale nie powala, dużo szumów przy słabym świetle, dźwięk z telefonu okropny, bateria to już tragedia. Zawiodłem się na firmie sony, dawniej miałem sony ericsson xperia, xperia x10 mini pro i były to świetne telefony. Już nie wspominam o starszych walkmanach. Sony od jakiegoś czasu schodzi na psy i jak tak dalej będzie robić to nikt nie będzie kupował ich urządzeń
.45.70.141 | 10 Oct 2018, 21:10
Fan
Wystrzegajcie się tego złomu jak ognia. Trzy razy oddawalem na serwis w związku z padającymi krawędziamj ekranu, czujecie to? Za każdym razem dostawałem nowy model, i znowu ekran padał. WiFi traci sygnał co chwilę (w każdym egzemplarzu to samo) - zapomnijcie o graniu online. Bluetooth lubi się zrywać, czasem w ogóle go nie złapie. Ten telefon to największe gówno jakie miałem w rękach od wielu lat, a zmień jam telefony często. Jeszcze raz powtarzam, jeśli zdrowie i wasze nerwy wam mile to nie dajcie sobie go wcisnąć nawet za darmo. Nigdy więcej Sony, w dzisiejszych czasach taki chłam wypuścić? Żenada.
.215.237.57 | 10 Oct 2018, 07:10

Bielson
Nie sugerujcie się opiniami że nie działają krawędzie. Była seria która miała te wadę, jednak wystarczy telefon zareklamować i wymieniają ekrany od ręki. Miałem to samo i po tygodniu mi wymienili.
Plusy :
+ design ( choć to kwestia gustu )
+ wydajność mimo słabego cpu ( tylko raz mi się zaciął, a mam go od roku )
+ tylni aparat
+ mała bateria która uczy się jak korzystamy z telefonu, trzyma mi nie wiele mniej niż flagowy lg g6
+ ulepszony tryb stamina
+ 3gb ramu robi robotę
Minusy:
- cpu mogło by być trochę lepsze
- wadą dla mnie był ten ekran, lecz po wymianie wada znika
- plecki które się łatwo rysują, choć nie jest to tak widoczne

Ogólnie telefon każdemu polecam, wart swojej ceny.
Jakby ktoś chciał więcej szczegółowych informacji z użytkowania lub test konkretnej gry to zapraszam do pisania.
Pozdrawiam
.173.120.186 | 06 Oct 2018, 00:10
Fasola
Po roku użytkowania ekran na obrzeżach z każdej strony nie działa. By wrócić np z wiadomości do ekranu głównego musze go wyłączać. Na początku nie działała litera P teraz już ekran do połowy nie reaguje.Kupiłam w tym samym czasie siostrzenicy ten sam model i jest to samo! Omijajcie szerokim łukiem xa1!!!.
.136.61.27 | 03 Oct 2018, 18:10
Zbigniew Z.
I właśnie muszę jeszcze raz dołożyć łyżkę dziegciu.Potwierdzam problemy z portem ładowania,nie każdy przewód działa .Rzeczywiście są problemy z ekranem dotykowym ,trzeba mocno i kilka lub kilkanaście razy stukać palcem by zaskoczył.Wieszanie jest nagminne.Automatyka obracania ekranu też nie działa jak trzeba,zwykle działa jak jest to nie potrzebne,głównie nie działa niż działa.Po zewnętrznych regularnie ekran nie reaguje na dotyk.Mam go 10 miesięcy a już górna cześć ekranu nie działa.Ten model to totalny bubel i grat.Nigdy wcześniej nie słyszałem o telefonie w którym praktycznie wszystko nie działa jak należy.Myślę,że smartfon klasy nisko budżetowej,byłby mniej awaryjny od tej Z3 .Omijajcie go szerokim łukiem i nie bierzcie do ręki.
.185.176.210 | 27 Sep 2018, 00:09
XDka
Witam wszystkich, ja nie wiem co wy ludzie macie do tego telefonu. Mam go prawie rok czasu i żadnego problemu. Jedyne co mnie wkurza to fakt że telefon dosyć szybko się rozładowuje i że nad i pod ekranem jest dużo pustej przestrzeni co kuje lekko w oczy.

Ogólnie telefon jest świetny - szybki, wytrzymały (po upadł mi pare razy i ani ryski) i fajny wyświetlacz HD. Ogólnie naprawdę polecam :)
.2.23.218 | 25 Sep 2018, 16:09
Margo
Telefon mam prawie rok i nigdy mnie nie zawiódł. Nic złego się z nim nie dzieje. Jak dla mnie idealny, robi całkiem dobre zdjęcia, nie zacina się. Jedyny minus to problem z przyciskami na krawędziach ekranu. Poza tym jest ok.
.254.166.23 | 11 Sep 2018, 12:09
niezachwycony
Telefon mam rok. Klej się wylał na ekranie i mam żółte pasy na krawędziach. Straciłem możliwość rozwijania pasku stanu (rozwijanie z góry). Bateria trzyma kilka dni, jeśli nie włączam GPSu. Robi bardzo ładne zdjęcia.
.232.249.250 | 11 Sep 2018, 12:09

Wszystkich opinii: 126. Pokazuję od 1 do 10.