Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  7 824 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia V



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 46,3%   4,4%   49,3% 
 Wszystkich opinii: 136. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • jur
    Telefon świetnie działa szybki,niezawodny,wodoszczelny. Ekran super.Gry chodzą płynnie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 gru 2014, 09:53
  • Cygan2803
    Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym modelem. Chciałem kupić Z1C jednak trafiłem w jednej z sieci na półkowy "leżaczek" czyli Xperię V w rewelacyjnie niskiej cenie 499 zł. Ponieważ zależało mi na ekranie HD max 4,5", wodoodporności i złączu MHL postanowiłem nie przepłacać za wyższy model(w końcu to 1/3 ceny Z1C). Dostałem to co chciałem a w gratisie modem LTE, porządny aparat z możliwością pstrykania fotek podczas kręcenia filmów, USB HOST i GLONAS :) Kolejne miłe zaskoczenie - wyświetlacz rewelacyjny (pomijając słabe kąty widzenia), w żadnej recenzji nie znalazłem informacji, że w "V" Sony zastosowało polaryzator jak w Nokiach E51, im mocniej świeci słońce tym lepiej widać. Co prawda zdjęć w kolorze w takich warunkach to się raczej nie poogląda, ale nie ma problemów z odebraniem połączenia, identyfikacją dzwoniącego, przeczytaniem smsa czy tekstu na stronie www. Wyniki benchmark'ów porównywalne do obecnej czterordzeniowej średniej półki (w sumie odpaliłem tylko na próbę, bo gier nie używam - informacyjnie:Antutu 18,2 tys). Pozycję GPS łapie zanim wpiszę adres. Czego więcej chcieć? Można mieć zastrzeżenia tylko do baterii, która przy średnim używaniu przeżywa dwa dni. Polecam jeśli ktoś nie jest zwolennikiem używania telefonu jako konsoli do gier. Aha, jeden zgrzyt - Sony często utrudnia odczyt pewnych rodzajów plików i tu nie jest inaczej - na żadnym testowanym playerze nie udało mi się odtworzyć WMA/WMV. Nawet takich z własnymi kodekami. Ot, taka maniera producenta
    .gazeta.pl | 23 gru 2014, 14:19
  • xman
    Polecam v-kę z czystym sumieniem.Kupiłem ją ze względu na aparat 13 mpx i nie zawiodłem się.Zdjęcia robi lepsze niż Samsung galaxy S4.Po za tym świetny wyświetlacz,super czuły dotyk i szybki procesor czynią z niej urządzenie niczym nie ustępujące dzisiejszym flagowcom.Na zakończenie obalam mit o samoczynnych restartach.U mnie na 4.3 jelly bean śmiga jak złoto.
    .centertel.pl | 21 gru 2014, 11:58
  • R E K L A M A
  • Michu
    @Natis

    Czyli prawdopodobnie trafiłaś na wadliwy egzemplarz lub doprowadziłaś do uszkodzenia płyty głównej. U mnie nie było tego typu problemu.
    Pozdrawiam.
    .dynamic.mm.pl | 14 gru 2014, 21:37
  • Natiss.x3
    Prośba do moderatora - telefon posiada android 4.3 Jelly Bean, a nie 4.0 Ice Cream Sandwich.
    Sprostowanie dla użytkownika: smartfon ma zainstalowaną taka wersję systemu, jaką zainstalował użytkownik albo preinstalował operator czy dydstrybutor. Dlatego mGSM.pl stara się podawać zawsze wersję instalowaną pierwotnie przez producenta albo pierwotnie podana w dokumentacji producenta jako wersja premierowa dla danego modelu. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 gru 2014, 15:49
  • Natiss.x3
    @Michu, to żadne mity.
    Dostałam już telefon z naprawy i wszystko jest okej :)
    Wymieniono mi płytę główną, dano nową baterię i wgrano nowe oprogramowanie. Już się nie wyłącza i pokazuje poprawny stan baterii.
    Oddałam na gwarancji smartfon do serwisu W-SUPPORT - serdecznie polecam, ekspresowa naprawa (tydzień) i nie sugerujcie się złymi opiniami, bo to u każdego różnie bywa.
    Chociaż to prawda, aby się tam dodzwonić musiałam czekać 5 minut, a aby odebrać telefon siedziałam 30 minut w poczekalni...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 gru 2014, 15:47
  • Michu
    @akow55
    Skoro masz jeszcze V-kę na gwarancji, to z niej skorzystaj i serwis wymieni Ci zaślepkę. Z następną radzę obchodzić się delikatnie, bez gwałtownych ruchów, to przeżyje. Moja V-ka ma też 18 miesięcy a zaślepki pozostają w stanie nienaruszonym.
    .dynamic.mm.pl | 11 gru 2014, 14:44
  • akow55  mail
    Jestem zachwycony od 18 miesięcy. Poza jednym szczegółem - zaślepka gniazda ładowania odpadła po roku - a miał być wodoszczelny!
    .centertel.pl | 10 gru 2014, 07:31
  • Michu
    To mity, że V-ka samoczynnie się wyłącza, wypisywanie chyba przez hejterów marki Sony. Owszem, V-ka czasami wyłączała się pracując na Androidzie 4.1. Natomiast z Androidem 4.3 w kompilacji 9.2.A.2.5 śmiga, że aż miło, żadnych restartów.
    .dynamic.mm.pl | 08 gru 2014, 19:55
  • Sylwek
    Telefon odebrany z naprawy. Wygrali nowy soft ale telefon nadal samoczynnie się wyłącza...
    .play-internet.pl | 04 gru 2014, 11:53

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 46,3%   4,4%   49,3% 
 Wszystkich opinii: 136. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.173.91
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.