Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 770 telefonów  |  149 792 opinie  |  650 testów  |  7 108 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia tipo



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,5%   20,5%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 376. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • nie polecam
    Telefon ten mam od prawie dwóch lat. Naprawdę nie polecam. Ciągle się zacina, chodzi bardzo wolno, robi tragiczne zdjęcia, ciągle brakuje mi pamięci, mimo że mam pobrane tylko kilka najpotrzebniejszych aplikacji. Zdarza się nawet, że zacina się pasek stanu i nic nie wyświetla lub, rozwijając go, pokazuje się zwielokrotnienie różnych wyświetlonych pozycji. Wysyłając smsy, muszę ciągle sprawdzać, czy przypadkiem nie dostałem zwrotnego, bo telefon już wielokrotnie nie raczył mnie poinformować o tym fakcie w jakikolwiek sposób - wchodząc w smsy, sms dopiero się ładował, w tym na pasku stanu, a czas jego przyjścia mógł być dużo wcześniejszy. No cóż, taki model. Dodatkowo nieraz nie włączał mi się budzik, pomimo tego, iż kilkukrotnie sprawdzałem, że był ustawiony. Co do klawiatury.. Zdarza się, że się nie wyświetla albo wyświetla z dużym opóźnieniem, często także zacina się jakiś pojedynczy symbol z klawiatury i, pomimo jej zamknięcia, on nadal wisi na ekranie i uczestniczy wszystkiemu, co robię, dopóki nie włączę czegoś, co wyświetla klawiaturę, bo wtedy to wraca do normy.

    Tak jak lubię urządzenia Sony, tak ten konkretny model jest straszny. Nikomu nie polecam. Cieszę się, że niedługo będę mieć już nowego smartfona (Huawei).
    .play-internet.pl | 19 lis 2014, 19:11
  • handeliprodukcja
    Kupiłem 2 lata temu za 350zł (dziwię się, że cena nadal jest podobna). Wtedy działał w miarę ok. W sumie jeśli ktoś używa telefonu tylko i wyłącznie do dzwonienia i smsowania to ujdzie, jednak przy włączonym internecie i aplikacjami tylu Facebook i Gmail, które działają w tle telefon muli niemiłosiernie. Czasami potrafi się zawiesić gdy ktoś dzwoni i nie da się odebrać. Psuje się nawet pasek powiadomień. Czasami używam Google Maps, ale wcześniej muszę wyłączyć dosłownie wszystkie aplikacje na telefonie, bo inaczej ładowanie programu trwa wieki. Dodam, że nie mam zainstalowanej żadnej gry, aplikacji też niewiele. Przywracanie ustawień fabrycznych nic nie pomaga. Po prostu brakuje pamięci RAM. System + Facebook + Gmail zabiera tyle, że prawie nic nie zostaje. Dodatkowo tak jak kilka osób poniżej - gniazdo jack lubi się psuć. Niedługo przesiadam się na Nokię, miałem już jedną w ręku, super sprawa, wszystko działa natychmiastowo, nie to lagdroid.
    .zory.vectranet.pl | 09 lis 2014, 22:11
  • mmm
    Telefon mam już 2 lata, działa bez zarzutów, nigdy nie miałam z nim jakichkolwiek nawet najmniejszych problemów, gorąco polecam. Jak czytam opinie innych o tym,że tel. się zacina,zawiesza, obudowa się ściera to aż nie mogę uwierzyć,że mówimy o tym samym telefonie... sony xperia tipo jest rewelacyjny.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 05 lis 2014, 11:11
  • R E K L A M A
  • Karo
    Telefon na początku był super. Po jakimś półtora roku zaczął się strasznie zawieszać, mulić. Posiadałam białego tipo: po kilku miesiącach użytkowania z dolnej części zeszła farba z napisem ''xperia'' a z tyłu strasznie się ubrudziła (nosiłam telefon w kieszeni spodni). Po kolei zaczęło wysiadać wszystko... Głośnik, mikrofon, aplikacje, telefon sam dzwonił, a potem nareszcie wysiadł dotyk :D W salonie powiedzono mi
    że tego modelu już nie produkują i że nie ma możliwości naprawy.
    W zamian mam dostać inną xperie. Mam nadzieje że będzie lepsza od tipo.
    .adsl.inetia.pl | 05 lis 2014, 07:11
  • sflustrowana
    Nie polecam zupełnie, miałam go rok i 10 miesięcy i miał chyba wszystkie z możliwych awarii, mimo wymienienia płyty głównej po 2 tygodniach przestał czytać kartę sim i jest zupełnie nie do odratowania, a wcześniej: wieszał się, dotyk przestawał reagować, zamykanie aplikacji bez powodu, wyłączał się, budzik nie dzwonił, miał problem nawet z wyświetlaniem zdjęć. TOTALNA PORAŻKA. Z czystą przyjemnością roztrzaskałabym go o ścianę gdyby nie to że serwis mi go już nie zwróci. Jedyne za co go mogę pochwalić to za to że zepsuł się na dobre 2 miesiące przed końcem gwarancji i dzięki temu dostanę nowy telefon = (oby lepszy).
    .dynamic.gprs.plus.pl | 31 paź 2014, 11:10
  • iga
    Fatalny... Nie wysyła mms. Po 1,5 roku przestaje działać mimo uaktualnienia oprogramowania. Przestaje reagować na dotyk. Wielka porażka dobrej firmy sony.
    .kalisz.mm.pl | 26 paź 2014, 09:10
  • Bartek
    Telefon ten miałem prawie 2 lata i na dłuższą metę nie polecam go nikomu. Na początku telefon fajnie się sprawował, ale z czasem była to istna męka. Cały czas się wieszał, to przy pisaniu, to przy przeglądaniu internetu. Aplikacje wyłączały się bez powodu, aparat słaby, trzeszcząca obudowa. Po pewnym czasie wejście na słuchawki przestało działać, tzn. gdy włączałem telefon z podłączonymi słuchawkami to działały, jednak wtedy głośniki nie wydawały z siebie w ogóle dźwięku i na odwrót, gdy słuchawki nie były podłączone przy włączaniu, nie chciały później działać, za to głośnik był sprawny. Telefon jest również bardzo podatny na zarysowania

    Na plus można zaliczyć długi czas pracy baterii i niezwykłą wytrzymałość - telefon spadał mi dość często, czasami z nawet dość sporych wysokości i nic się z nim nie stało.
    .152.151.53.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 18 paź 2014, 15:10
  • paulia
    Po dwóch latach używania mam ochotę rzucić tym telefonem o ścianę i patrzeć jak się rozsypuje. Porażka!! Ciągle się wiesza, sam się wyłącza, dotyk prawie nie działa... Jedyne co mogę pochwalić to bateria, bo trzyma w miarę ok (może dlatego, że nie mogę korzystać ze wszystkich aplikacji przez ciągłe zawiechy).
    .31.93.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 16 paź 2014, 15:10
  • Gatka
    Posiadam ten telefon 2 lata. Na początku fajny fajny, ale później zaczął się zacinać a teraz to dotyk mi słabo chodzi, w środkowej części ekranu w ogóle nie działa. Używam go teraz wyłącznie do dzwonienia, gdyż nie moge nawet napisać sms, używać jakiś aplikacji ani nic.
    .eaw.com.pl | 15 paź 2014, 11:10
  • zenek
    Sprzęt jest świetny, wydajny i działa bardzo szybko i stabilnie. Filmy lepsze niż z galaxy s5. Sony to solidna marka. Ja telefon polecam, nie patrzcie na komentarze malkontentów którzy nie znają się na sprawach technicznych
    .14.privacyrepublic.org | 07 paź 2014, 13:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,5%   20,5%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 376. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Praca domowa
» Moto 360: smartwatch w klasycznym wydaniu
» ZTE Blade VEC 4G - zdolny, a niedrogi
» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.70.14
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.