Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  9 523 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia tipo



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,2%   20,6%   21,1% 
 Wszystkich opinii: 383. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Androidowy potworek
    Mam ten telefon blisko 3 lata i działa bardzo dobrze. Czasami się zacina od razu po włączeniu, ale oprócz tego działa płynnie. Apart może nie genialny, ale niektóre zdjęcia wychodzą ładnie. Jest w miarę odporny na upadki. Spadł mi kilka razy, ale oprócz minimalnych rysek nie jest uszkodzony. Jeśli baterię się oszczędza to może starczyć nawet na tydzień. Grafika niezła, aplikacje działają dobrze(choć są wyjątki), w niektórych aspektach trzeba być cierpliwym. Telefon jest niewielki, ale ja nie lubię dużych smartfonów. Ogólnie lubię ten telefon. Polecam osobom , którym wielkość telefonu pasuje i lubią funkcjonalność oraz mają minimalną cierpliwość, a nie chcą wydawać fortuny. Planuję zakup iphone'a 4s lub 5 jak Xperia już mi się zepsuje(narazie nic na to nie wskazuje). Pozdrawiam!
    .zax.pl | 26 sty 2015, 19:42
  • Ann  mail
    Osobiście tel nie polecam. Mam go juz ponad 2 lata a tylko dlatego że trzymała mnie z nim umowa. Gdybym nie miała go na umowę to bym pozbyła się go od razu po 2 miesiącach użytkowania. Ogólnie wiesza się bardzo często, teraz coraz częściej wyskakują mi błędy że aplikacja musi zostać zamknięta. Aparat zdjęcia robi też średniej jakości, kiedyś miałam SE W880i który miał aparat tylko 2 pikselowy i robił o wiele lepsze zdjęcia. I chyba winą telefonu jest także to że sms później dochodziły do adresata zdarzało się że dochodziły nawet po 3 miesiacach dopiero nie wiem czy to wina sieci( Orange) czy tel, ale też miał takie fazy że wyświetlał się numer i zdjęcie innej osoby niż osoby która w danym momencie do mnie dzwoniła i po odebraniu było wielkie zaskoczenie.
    .kolno.vectranet.pl | 09 sty 2015, 14:21
  • dziddekk
    Posiadam Tipo od 6 miesięcy, idealny mały telefonik, któryjuż zaczynał mnie powoli dobijać, okropnie mało ramu, aplikacje wyłączały się przy korzystaniu z dwóch jednocześnie, miałem ochotę jużwyrzucic i gdy mi na nim już nie zależalo, zacząłem eksperymentowac. Przeniosłem możliwe aplikacje z telefonu do pamięci wewnętrznej. Wydajność wzrosła o jakieś 20%. Po tygodniu uznałem, że to mało. Dzisiaj usunąłem i wgralem od nowa tego samego androida, tyle że ze strony producenta. Efekt? Wyśmienity. Tą opinię napisałem z mojego Tipo, przy włączonym google play, messenger, facebook i przeglądarce. Nie narzekajcie, cena wiele tłumaczy, jeśli muli, warto za pomocą Sony PC Companion wgrać androida po prostu od nowa, w pełni za darmo i legalnie. Moja ocena przed reinstalacja systemu to jakieś 5/10, teraz z czystym sumieniem mogę dac 9/10. Polecam, telefon w dobrych pieniądzach.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 08 sty 2015, 23:09
  • R E K L A M A
  • mazz
    Dobry do dzwonienia, wysyłania SMS i sprawdzania rozkladu MPK :-) . Posiadam ten telefon od ok 2 lat, bateria luźno trzyma przez tydzień. Idealny dla malo wymagajacych i szukających niezawodności użytkowników. Zwykły telefon.
    .olsztyn.vectranet.pl | 23 gru 2014, 01:10
  • tom
    Kupiłem jakieś 2 lata temu i używałem kilka miesięcy, poza kompaktowymi wymiarami zalet brak, ekran jest tak słabej jakości, że mało co widać, kąty widzenia są bardzo słabe i kiepsko reaguje na dotyk.
    .40.249.143.threembb.co.uk | 11 gru 2014, 17:22
  • Rymi
    To coś to jakaś masakra. Wolniejsze od liczydła, oprogramowanie okropne, wszystko plastik i to najtańszy. Ekran jako-tako widoczny świetle sztucznym. W świetle dziennym zapomnij żeby coś na nim zobaczyć. Naprawdę ciężko doszukać się jakichkolwiek plusów tego "urządzenia". Może jedynie tyle że swobodnie mieści się do kieszeni ciasnych jeansów. Z niecierpliwością czekam na wymianę na cokolwiek innego.
    .internetia.net.pl | 27 lis 2014, 18:32
  • KazamHazam
    Posiadam tego smartfona prawie dwa lata. Na początku wszystko śmigało, zdjęcia nie były świetnej jakości ale jakoś przechodziły. Aplikacje działały sprawnie. Po roku telefon zaczął sam wyrzucać komunikaty o wyłączaniu telefonu, mój rozmówca słyszal swój głos, na lekkim zimnie telefon totalnie przestawał reagować na dotyk. Odtwarzać muzyki bez powodu się zawieszał. Ten telefon ma okropnie mało pamięci, co chwilę aplikacje zawieszają się i wyłączają. Nie można z niczego skorzystać w pełni sprawnie. Bardzo nie polecam tego smartfona, chyba, że ktoś chce mieć zabaweczkę na 2-3 miesiące tylko do dzwonienia.
    .static.chello.pl | 23 lis 2014, 20:25
  • nie polecam
    Telefon ten mam od prawie dwóch lat. Naprawdę nie polecam. Ciągle się zacina, chodzi bardzo wolno, robi tragiczne zdjęcia, ciągle brakuje mi pamięci, mimo że mam pobrane tylko kilka najpotrzebniejszych aplikacji. Zdarza się nawet, że zacina się pasek stanu i nic nie wyświetla lub, rozwijając go, pokazuje się zwielokrotnienie różnych wyświetlonych pozycji. Wysyłając smsy, muszę ciągle sprawdzać, czy przypadkiem nie dostałem zwrotnego, bo telefon już wielokrotnie nie raczył mnie poinformować o tym fakcie w jakikolwiek sposób - wchodząc w smsy, sms dopiero się ładował, w tym na pasku stanu, a czas jego przyjścia mógł być dużo wcześniejszy. No cóż, taki model. Dodatkowo nieraz nie włączał mi się budzik, pomimo tego, iż kilkukrotnie sprawdzałem, że był ustawiony. Co do klawiatury.. Zdarza się, że się nie wyświetla albo wyświetla z dużym opóźnieniem, często także zacina się jakiś pojedynczy symbol z klawiatury i, pomimo jej zamknięcia, on nadal wisi na ekranie i uczestniczy wszystkiemu, co robię, dopóki nie włączę czegoś, co wyświetla klawiaturę, bo wtedy to wraca do normy.

    Tak jak lubię urządzenia Sony, tak ten konkretny model jest straszny. Nikomu nie polecam. Cieszę się, że niedługo będę mieć już nowego smartfona (Huawei).
    .play-internet.pl | 19 lis 2014, 19:02
  • handeliprodukcja
    Kupiłem 2 lata temu za 350zł (dziwię się, że cena nadal jest podobna). Wtedy działał w miarę ok. W sumie jeśli ktoś używa telefonu tylko i wyłącznie do dzwonienia i smsowania to ujdzie, jednak przy włączonym internecie i aplikacjami tylu Facebook i Gmail, które działają w tle telefon muli niemiłosiernie. Czasami potrafi się zawiesić gdy ktoś dzwoni i nie da się odebrać. Psuje się nawet pasek powiadomień. Czasami używam Google Maps, ale wcześniej muszę wyłączyć dosłownie wszystkie aplikacje na telefonie, bo inaczej ładowanie programu trwa wieki. Dodam, że nie mam zainstalowanej żadnej gry, aplikacji też niewiele. Przywracanie ustawień fabrycznych nic nie pomaga. Po prostu brakuje pamięci RAM. System + Facebook + Gmail zabiera tyle, że prawie nic nie zostaje. Dodatkowo tak jak kilka osób poniżej - gniazdo jack lubi się psuć. Niedługo przesiadam się na Nokię, miałem już jedną w ręku, super sprawa, wszystko działa natychmiastowo, nie to lagdroid.
    .zory.vectranet.pl | 09 lis 2014, 22:22
  • mmm
    Telefon mam już 2 lata, działa bez zarzutów, nigdy nie miałam z nim jakichkolwiek nawet najmniejszych problemów, gorąco polecam. Jak czytam opinie innych o tym,że tel. się zacina,zawiesza, obudowa się ściera to aż nie mogę uwierzyć,że mówimy o tym samym telefonie... sony xperia tipo jest rewelacyjny.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 05 lis 2014, 11:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,2%   20,6%   21,1% 
 Wszystkich opinii: 383. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.199.228
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.