Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 218 marek  |  10 602 telefony  |  156 384 opinie  |  872 testy  |  7 309 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Pozostałe marki
Zamknij
Sony

Sony Xperia tipo



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,8%   21,2%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 386. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Domi
    Witam, użytkuję ten telefon od bardzo dawna. Nie polecam. Mimo, iż posiada parę zalet tj. mały, wszędzie się zmieści, nie czuć go w kieszeni, bardzo wygodnie się go trzyma, przyzwoite rozmieszczenie przycisku odblokowywania i bateria trzyma naprawdę długo, przy intensywnym użytkowaniu nawet 4-5 dni.
    Nadeszła pora na minusy:
    - często się ścina, zawiesza
    - na dworze o jakimkolwiek użytkowaniu można pomarzyć, tym bardziej zimą
    - mała pamięć
    - słaby aparat, telefon często nie wyświetla zdjęć, filmów, czasem je usuwa
    - brak przedniej kamerki
    - często pokazuje mi 'brak karty SIM' mimo, iż owa znajduje się w telefonie, muszę wtedy wyłączać telefon, czasem parokrotnie, czasem bez skutków
    - przy rozmowach telefonicznych słabo słychać rozmówcę, często sam się rozłącza
    Telefon naprawdę jest słaby, nie polecam nikomu, mało funkcji.
    Dodam, iż użytkuję go bardzo ostrożnie i dbam o niego.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 22 mar 2015, 19:25
  • Higetsu
    Telefon posiadam około 2,5 roku. Przez pierwszy rok w zasadzie wszystko było w porządku. Później zaczęły się różne problemy. Nie otrzymywałem czasem smsów lub połączeń przychodzących, po włożeniu słuchawek do gniazdka nie wykrywało ich, a jeśli już je wykryło to nie było dźwięku przez głośnik i dopiero trzeba było restartować telefon. Warto wspomnieć o ekranie. Jest on bardzo podatny na zarysowania. Aparat bardzo słaby. Nie polecam tego telefonu.
    .rz.izeto.pl | 15 lut 2015, 18:45
  • Agata
    Witam, jestem użytkowniczką tego telefonu od 2 lat. Jedyny plus jest taki, że się wszędzie zmieści. Aparat ma słaby. Na zewnątrz lubi się zawieszać albo sam się łączyć z numerami a pisanie przy gorszej pogodzie jest tylko do pomarzenia. Aplikacje same się wyłączają... Chodził normalnie przez 3 miesiące, potem musiałam się z nim męczyć bo umowa... Jeszcze dodam, że dbałam o niego jak o dziecko. Stan idealny z zewnątrz, ale wnętrze to ma okropne! Nie polecam tego modelu. Chyba najgorsza produkcja SONY.
    .dynamic.chello.pl | 31 sty 2015, 18:52
  • R E K L A M A
     
  • Androidowy potworek
    Mam ten telefon blisko 3 lata i działa bardzo dobrze. Czasami się zacina od razu po włączeniu, ale oprócz tego działa płynnie. Apart może nie genialny, ale niektóre zdjęcia wychodzą ładnie. Jest w miarę odporny na upadki. Spadł mi kilka razy, ale oprócz minimalnych rysek nie jest uszkodzony. Jeśli baterię się oszczędza to może starczyć nawet na tydzień. Grafika niezła, aplikacje działają dobrze(choć są wyjątki), w niektórych aspektach trzeba być cierpliwym. Telefon jest niewielki, ale ja nie lubię dużych smartfonów. Ogólnie lubię ten telefon. Polecam osobom , którym wielkość telefonu pasuje i lubią funkcjonalność oraz mają minimalną cierpliwość, a nie chcą wydawać fortuny. Planuję zakup iphone'a 4s lub 5 jak Xperia już mi się zepsuje(narazie nic na to nie wskazuje). Pozdrawiam!
    .zax.pl | 26 sty 2015, 19:42
  • Ann  mail
    Osobiście tel nie polecam. Mam go juz ponad 2 lata a tylko dlatego że trzymała mnie z nim umowa. Gdybym nie miała go na umowę to bym pozbyła się go od razu po 2 miesiącach użytkowania. Ogólnie wiesza się bardzo często, teraz coraz częściej wyskakują mi błędy że aplikacja musi zostać zamknięta. Aparat zdjęcia robi też średniej jakości, kiedyś miałam SE W880i który miał aparat tylko 2 pikselowy i robił o wiele lepsze zdjęcia. I chyba winą telefonu jest także to że sms później dochodziły do adresata zdarzało się że dochodziły nawet po 3 miesiacach dopiero nie wiem czy to wina sieci( Orange) czy tel, ale też miał takie fazy że wyświetlał się numer i zdjęcie innej osoby niż osoby która w danym momencie do mnie dzwoniła i po odebraniu było wielkie zaskoczenie.
    .kolno.vectranet.pl | 09 sty 2015, 14:21
  • dziddekk
    Posiadam Tipo od 6 miesięcy, idealny mały telefonik, któryjuż zaczynał mnie powoli dobijać, okropnie mało ramu, aplikacje wyłączały się przy korzystaniu z dwóch jednocześnie, miałem ochotę jużwyrzucic i gdy mi na nim już nie zależalo, zacząłem eksperymentowac. Przeniosłem możliwe aplikacje z telefonu do pamięci wewnętrznej. Wydajność wzrosła o jakieś 20%. Po tygodniu uznałem, że to mało. Dzisiaj usunąłem i wgralem od nowa tego samego androida, tyle że ze strony producenta. Efekt? Wyśmienity. Tą opinię napisałem z mojego Tipo, przy włączonym google play, messenger, facebook i przeglądarce. Nie narzekajcie, cena wiele tłumaczy, jeśli muli, warto za pomocą Sony PC Companion wgrać androida po prostu od nowa, w pełni za darmo i legalnie. Moja ocena przed reinstalacja systemu to jakieś 5/10, teraz z czystym sumieniem mogę dac 9/10. Polecam, telefon w dobrych pieniądzach.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 08 sty 2015, 23:09
  • mazz
    Dobry do dzwonienia, wysyłania SMS i sprawdzania rozkladu MPK :-) . Posiadam ten telefon od ok 2 lat, bateria luźno trzyma przez tydzień. Idealny dla malo wymagajacych i szukających niezawodności użytkowników. Zwykły telefon.
    .olsztyn.vectranet.pl | 23 gru 2014, 01:10
  • tom
    Kupiłem jakieś 2 lata temu i używałem kilka miesięcy, poza kompaktowymi wymiarami zalet brak, ekran jest tak słabej jakości, że mało co widać, kąty widzenia są bardzo słabe i kiepsko reaguje na dotyk.
    .40.249.143.threembb.co.uk | 11 gru 2014, 17:22
  • Rymi
    To coś to jakaś masakra. Wolniejsze od liczydła, oprogramowanie okropne, wszystko plastik i to najtańszy. Ekran jako-tako widoczny świetle sztucznym. W świetle dziennym zapomnij żeby coś na nim zobaczyć. Naprawdę ciężko doszukać się jakichkolwiek plusów tego "urządzenia". Może jedynie tyle że swobodnie mieści się do kieszeni ciasnych jeansów. Z niecierpliwością czekam na wymianę na cokolwiek innego.
    .internetia.net.pl | 27 lis 2014, 18:32
  • KazamHazam
    Posiadam tego smartfona prawie dwa lata. Na początku wszystko śmigało, zdjęcia nie były świetnej jakości ale jakoś przechodziły. Aplikacje działały sprawnie. Po roku telefon zaczął sam wyrzucać komunikaty o wyłączaniu telefonu, mój rozmówca słyszal swój głos, na lekkim zimnie telefon totalnie przestawał reagować na dotyk. Odtwarzać muzyki bez powodu się zawieszał. Ten telefon ma okropnie mało pamięci, co chwilę aplikacje zawieszają się i wyłączają. Nie można z niczego skorzystać w pełni sprawnie. Bardzo nie polecam tego smartfona, chyba, że ktoś chce mieć zabaweczkę na 2-3 miesiące tylko do dzwonienia.
    .static.chello.pl | 23 lis 2014, 20:25

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,8%   21,2%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 386. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC One M8s
» Xiaomi Redmi 2A
» Asus ZenFone 2 ZE550ML
» LG Spirit 3G Dual SIM
» HTC One E9+
» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» Prestigio Muze A3
» ZTE Nubia Z9 mini
Aktualności:

» HTC One M8s: odgrzewany kotlet?
» Nowość Oppo z serii R
» Honor Cherry: kolejny przeciek
» Samsung Galaxy J7 już w drodze na rynek
» OnePlus DR-1 prima-aprilisowym żartem
» Xiaomi Redmi 2A: można jeszcze taniej
» LG G4 pozuje w pokrowcach
» Xiaomi MiPad2 na pierwszym zdjęciu
» Prestigio Muze A3 z pojemną baterią



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.205.157.94
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.