Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 159 telefonów  |  144 353 opinie  |  720 testów  |  5 575 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia T HSPA



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,3%   8,8%   27,9% 
 Wszystkich opinii: 240. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • BluJack  mail
    Posiadam urządzenie od ponad roku, więc poznałem je dogłębnie.
    Po takim czasie użytkowania ogólnie jestem zadowolony, nie zacina się -płynnie chodzi, aparat świetny, telefon dobrze leży w dłoni mimo wyprofilowanej tylnej części. Ponadto nie ma żadnych problemów z bardziej zaawansowanymi aplikacjami. Na nawigacje nie można narzekać, no może czasem ma problem ze złapaniem sygnału ale to raczej kwestia konkretnej aplikacji.
    Jest też kilka wad i niewyjaśnionych zachowań, np:
    -raz xperia się zacieła na dobre, nawet przyciski resetownia nie pomagały. W innym telefonie możnaby wyjąć baterie i po problemie, natomiast tutaj telefon trwał w zawieszeniu pół godziny po czym się zrestartował.
    -czasami w nocy wyłączy się bez przyczyny, nawet pod ładowarką. I nie, budzik wtedy nie zadzwoni :(
    -ostatnio częściej zawiesza się aplikacja "Telefon". Objawia się tym, że podczas rozmowy nagle cisza... i nic. przez minute nie można nigdzie dzwonić ani odbierać :/
    -zdarza xperii zaciąć na wygaszonym ekranie, ale po 2 minutach sama się restartuje jakby nic się nie stało.
    -czasami przycisk aparatu nie działa

    Podobne dziwactwa pojawiły się w xperii SP, kolegi.

    to tylko niektóre problemy. Jest to moja pierwsza xperia i następnym razem zastanowie się 2 razy zanim zakupie kolejną, wątpie, że kupie.
    .ostrowmaz.mm.pl | 31 lip 2014, 14:07
  • Piio  mail
    M-cuk u mnie było to samo, po właczeniu nawigacji telefon zaczynał wariować. Zawieszki, restarty itp. Po pierwszym serwisie wymieniona bateria na nową, po drugim telefon całkiem umarł. I Sony wymienił mi moją Xperie T na nową Xperie Z, uważam że to dobry gest z ich strony.
    .clubnet.pl | 29 lip 2014, 10:07
  • Krzy
    m-cuk mam dokładnie to samo. Aktualnie telefon drugi raz w serwisie.

    Płynność działania, wyświetlacz czy jakość zdjęć na bardzo wysokim poziomie. Telefon się nie zawiesza. Działa dużo lepiej od Samsunga S3. Wygląd zewnętrzny oraz wyprofilowanie zdecydowanie trafia w moje gusta.
    Minusem jest bateria, która przy moim często bardzo intensywnym użytkowaniu, wytrzymuje czasem jedynie 3-4h.
    Telefon bardzo mocno się grzeje. Ekran jest dosyć odporny na rysy, za to na rogach jest mocno wytarty.

    Ogólnie pozytywnie oceniam urządzenie.
    .dynamic.chello.pl | 28 lip 2014, 12:07
  • R E K L A M A
  • m-cuk
    Posiadam ten telefon od półtora roku i do marca br byłem z niego pod każdym względem zadowolony. W marcu zaczął się samoistnie wyłączać. Najpierw było to sporadycznie (co ok. dwa tygodnie), ale z czasem częstotliwość tych wyłączeń stała się uciążliwa zwłaszcza gdy byłem w podróży w nieznanym miejscu i korzystałem z nawigacji, a telefon zaczął się wyłączać i włączać na zmianę (przeważnie do wyczerpania baterii. Oddałem do serwisu. Jakieś dwa tygodnie było OK, a teraz znowu powróciła mu ta przypadłość z tym że częstotliwość tych wyłączeń drastycznie wzrosła, a ostatnio działo się to codziennie i aktualnie znowu jest w serwisie.
    Przyznaję, że trochę zniechęcił mnie ten telefon i mam obawy czy wybrać znowu Xperie na kolejne dwa lata ???
    Gdyby nie ta przypadłość to telefon naprawdę REWELACJA !!!
    Aparat, prędkość wysyłania maili, jakość rozmów, rozdzielczość ekranu - same pozytywy !!!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 lip 2014, 01:07
  • darko  mail
    Posiadam jakieś 6 msc. Telefon sprawuje się nie nagannie, bateria starcza na dzień pracy, co jest normą. Aktualizacja do 4.3 wiele poprawiła w kwestii szybkość, a także wizualnej. Denerwuje mnie tylko słaba dioda LED, niby świeci a jej nie widać. Polecam!
    .212.200.89.otvk.pl | 27 lip 2014, 15:07
  • Bobo
    To wylaczanie sie telefonu bez powodu kolega mial. Oddal do serwisu i jest na razie ok. Teraz niestety mnie sie to przytrafilo i pewnie zrobie podobnie :p
    .net.hawetelekom.pl | 09 lip 2014, 08:07
  • ChinaOrPoland
    Witam. Drogi Panie moderatorze, wiem że zna się Pan na telefonach perfekcyjnie a mnie nurtuje pytanko i mam nadzieje, że uzyskam na nie odpowiedź. Xperia T to model dostępny [na polskim rynku, w serwisie aukcyjnym]. Nowy telefon wysyłany z Polski kosztuje powyżej 900 złotych. Natomiast te z Chin również nowe, są tańsze aż o 400 złotych. Na czym polega na taka różnica? Czy te z Azji są o wiele gorszej jakości? Czy to jest w ogóle SONY? Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam gorąco.
    Nie należy mnie brać pod włos w ten sposób, tym bardziej, że jest to pytanie zadane wbrew regulaminowi. Nie mam zbyt wysokiego mniemania o mojej wiedzy na temat telefonów i rynków sprzedaży. Pytania proszę zadawać w odpowiedniej zakładce. Gdyby pojawiło się tam - chętnie bym na nie odpowiedział. (jf)
    .182.207.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 17 cze 2014, 20:06
  • exhoutek
    Mam Xperie t juz tydzień. Telefon rewelacja :) jeszcze się nie przycial mimo że w tle jest wyłączone parę aplikacji ciągle ;) wszystkie gry chodzą na wysokich detalach,aparat bdb, wyświetlacz także niezły, niby tft ale czerń lepsza niż w xperii sp :) bateria trzyma średnio. Jedyny minus jaki jest to podzielenie pamięci wewnętrznej na dwie partycje 2gb i 11gb. Polecam wszystkim :D
    .cdma.centertel.pl | 06 cze 2014, 11:06
  • mk
    Jest oficjalna aktualizacja do 4.3. Czasami takie rzeczy są w dodatkowych informacjach, dlatego pisze, bo może to być przydatna wiadomość ;)

    Sam telefon posiadam niedługo, ale już mogę stwierdzić, że bateria jest poniżej krytyki..
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 cze 2014, 23:06
  • pendzior
    Dziękuję za podpowiedź.
    .dynamic.chello.pl | 15 maj 2014, 10:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,3%   8,8%   27,9% 
 Wszystkich opinii: 240. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kyocera Brigadier
» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
Aktualności:

» Kiedy ruszą wypożyczalnie telefonów?
» OneWatch: inteligentny zegarek od OnePlus
» Kyocera Brigadier z szafirowym szkłem
» Tablet Alcatela z ekranem 2K
» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.170.80
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.