Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 826 telefonów  |  150 104 opinie  |  720 testów  |  5 236 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP LTE



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,0%   17,6%   24,4% 
 Wszystkich opinii: 131. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Lucio
    @ Sparrowski. Popieram twoją opinię, te freezy jeśli chodzi o reakcję klawiatury ekranowej czy przycisków nawigacyjnych są pro aż mam ochotę czasem jeb... telefonem o ścianę albo trzasnąć w ekran z piąchy tak doprowadza do szału po 4.3 i nie ma zmiłuj SONY wypięło 4 litery i już tego nie poprawią, normalnie nic dodać nic ująć i popieram też twoją opinię, że to chyba najgorszy telefon jaki miałem bo nie dość, że brakuje wiele mu do innych tak hmm po aktualizacji do 4.3 stracił wszystkie atuty typu super bateria i prędkość i teraz może być jako worek treningowy ewentualnie mięso armatnie bo taki bubel, muł i kobyła gotują krew swoimi krzywymi jazdami a i też miałem reset ale u mnie było nagle jak przeglądałem WWW ekran rozlał się jak by, zmienił w tęcze i sam zresetował oh czy to jest normalne zachowanie markowego telefonu... ;//
    .dynamic.chello.pl | 28 lis 2014, 20:11
  • sparrowski
    Używam od roku. Praktycznie prawie, bo roku nie wytrzymam z tym klockiem. Design i wykonanie takie sobie - nie spasowana tylna obudowa i mało funkcjonalna dioda (niby taki super gadżet :/ ).
    Ale z wyglądem jest małe piwo - ciągle się wiesza, resetuje, wywala aplikacje. Często w ogóle nie reaguje na przyciski. Brak osobnej baterii bardzo komplikuje sytuacje i podwaja moją irytację, gdy muszę na szybko znaleźć igłę/szpilkę/pinezkę... np. na ulicy gdy się skrzaczy w najmniej odpowiednim momencie. Na uruchomienie aparatu i fotkę czekam 10 s (!) Oprogramowanie Sony też nie powala - programy nie dopracowane, na szczęście są zamienniki w GooglePlay.
    Nie mam pojęcia skąd ta dobra ocena w serwisie i pozytywne komentarze użytkowników. Dla mnie to najgorszy fon jaki miałem.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 lis 2014, 23:11
  • niedzwiedzbb51
    Telefon posiadam już kilka miesięcy nie będę opisywał zalet oraz wad bo wszystkie zostały wymienione, chciałbym polecić aktualizacje do androida 4.3 wersja 207. Sam obawiałem się aktualizować, lecz zaryzykowałem i nie żałuję, telefon może delikatnie zwolnił, ale za to menu wygląda o niebo lepiej, wi-fi działa 100% lepiej, na telefonie można instalować motywy, takiej funkcji nie było na 4.1. Jest to najlepszy moim zdaniem na rynku markowy telefon z lte, gdzie nowy możemy kupić za 700 zł, a części zamienne - mam ma myśli najczęściej uszkadzający się element czyli dotyk - jest tani. Lecz ja już rozglądam się za jakimś mocniejszym telefonem z lepszym aparatem.
    .grudziadz.mm.pl | 24 lis 2014, 10:11
  • R E K L A M A
  • użytkownikSP
    Mam ten telefon już jakiś czas. Przyszedł czas na zmianę, bo kończy sie umowa, ale szczerze zastanawiam sie, czy nie zostawić sobie mojej kochanej SP. Jego wielkość jest idealna, wizualnie telefon przedstawia sie bardzo oryginalnie, no i ten pasek powiadomień. Do tego telefon nie zamula, nie wiesza, muzyka gra pięknie, do gier i internetu też sie nadaje. Jest jednak jeden dla mnie spory minus, a mianowicie android 4.3. i brak aktualizacji do kit kata chociażby. Strasznie drażni mnie nakładka od Sony, stare, brzydkie i brzydkie i jeszcze raz brzydkie menu i dolny pasek z ikonkami, nie da się nawet zmienić na jakiś możliwy launcher, bo wcześniej wspomniany pasek robi sie rażąco czarny. Pewnie jest jakieś wyjście, ale boje sie o gwarancję. Mimo, że moje oko jest wrażliwe na detale polecam wszystkim Sony SP świetny telefon w dobrej cenie.
    .dynamic.chello.pl | 17 lis 2014, 11:11
  • Kinga
    Mam ten telefonik od niedawna, jednak już trochę mogę o nim powiedzieć.
    Bateria baardzo długo trzyma, żaden tel tak długo nie wytrzymywał na jednym ładowaniu (3-4 dni ! ). Co chwile odpisywanie na sms, dzwonienie, czasem cyknąć zdjęcie. Głośnik rewelacja, wyświetlacz na duży plus, wygląd jak z najwyższej półki, prezentuje się doskonale. Porównując do mojego poprzedniego Sony Xperia U jest to niebo a ziemia. Jak najbardziej polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 lis 2014, 20:11
  • fazi0012
    Telefon użytkuję już trochę czasu i mogę coś powiedzieć na jego temat najpierw minusy : kiepskie wifi , wyświetlacz kiepski w porównaniu do konkurencji , zdjęcia średniej jakości i największa wada kiepsko słychać rozmowę jest to niestety problem każdego sony średniej półki , tylna klapka mało odporna na zarysowania , a Plusy to : bateria najmocniejsza jaką używałem , z tym sony wygrywa , konstrukcja o niebo lepsza od samsunga i lepiej leży w dłoni z pewnością jest jeszcze dużo plusów tego telefonu ale podałem najważniejsze , pozdrawiam
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 10 lis 2014, 13:11
  • Warszawiak
    Po roku użytkowania, myślę, że spokojnie mogę wydać obiektywną opinię o tym telefonie. Telefonu używam standardowo, tzn. jak każdy dorosły, czyli do dzwonienia, smsowania, mailowania, kontaktowania się przez messengera i sporadycznie do przeglądania stron www (to wolę robić na latopie ;)). Telefon nigdy mnie nie zawiódł, co najwyżej bateria mu się rozładowała w nieodpowiednim jak dla mnie momencie, ale to zdarzało się tylko na początku jego użytkowania, teraz już wiem, że zazwyczaj bateria wytrzymuje 2-3 dni, troszkę dłużej niż w smartfonach z tej półki :P Wcześniej miałem Nokie E72 (świetny telefon) i bateria trzymała 7 dni bezproblemu, dlatego może parę razy mi się Soniak rozładował. Nokię zmieniłem na Sony tylko ze względu na praktyczność, tzn. ilość dostępnych i łatwych w obsłudze aplikacji. I właśnie w tej kwestii temu telefonowi też nic nie zarzucam, spisuje się idealnie tzw "wół roboczy".
    Co do oceny jego atutów pod względem gier, to się nie wypowiadam, bo z tego typu atrakcji nie korzystam, bo od tego mam konsolę. Jeśli chodzi o aparat, to powiem, że też daje radę do codziennego, przypadkowego użytku, bo na wakacje radzę brać lustrzankę jak ja to robię.
    Co muszę pochwalić to również dźwięk. Gra bardzo dobrze zarówno z głośnika jak i słuchawek, znacznie lepiej niż jakieś Samsungi, Nokie czy HTC podobnej klasy, bo miałem porównanie z tego typu telefonami znajomych.
    Reasumując POLECAM każdemu, kto normalnie użytkuje telefon. Posiada wszystkie cechy co Z-etki czy S-ki od Samsunga, jest 3-4 razy tańszy. No chyba że chcecie zaszpanować przed innymi, albo gracie w najwyższej jakości gry pod prysznicem, słuchając w tym czasie muzyki, przeglądacie internet i otwieracie pliki w mobilnej wesji AutoCad'a, wtedy myślę, że lepiej sprawdzi Z-etka lub się jakiś flagowiec innych producentów.
    .dynamic.chello.pl | 03 lis 2014, 19:11
  • luki356  mail
    Myśle że to odpowiedni smartfon z średniej półki. bateria trzyma ok 3 dni w stanie spoczynku, natomiast wiadomo że w trakcie zabawy, grania itd. trzyma 1 dzień jak każdy smartfon. Minus dla mnie za pamięć wbudowaną
    .elpos.net | 16 paź 2014, 10:10
  • MrHubertowy  mail
    Xperie SP mam około 3 miesiące... Szczerze bałem się po tych wszystkich negatywnych opiniach, ale w sumie nie potrzebnie, jestem po przesiadce z Xperii J,o niebo lepiej...Xperia SP dobrze się sprawuje jako telefon, nieco gorzej jako konsola do gier :D, Do aparatu na prawdę nie mam zastrzeżeń (Jaki fotograf takie zdjęcie :P)... Na androidzie 4.1 brakowało mi opcji i miał słaby zasięg wi-fi po aktualizacji do 4.3 nie jest źle, fakt demonem prędkości nie jest, ale w zupełności dla ,,doroślejszego" właściciela OK... Polecam (kupiłem za niecałe 8 stów :D)

    PS Wygląd przyciąga uwaę, wszyscy moi znajomi mi zazdroszczą :D
    .99.radiowynet.pl | 14 paź 2014, 20:10
  • menelaos  mail
    zdjęcia fatalne masakra pozostał tylko żal i smutek...:(
    .dynamic.gprs.plus.pl | 13 paź 2014, 21:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,0%   17,6%   24,4% 
 Wszystkich opinii: 131. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee W900
» ZTE Orange Rono
» HP Slate 6 VoiceTab II
» Linshof i8
» Honor C3
» Allview C6 Quad 4G
» Sonim XP7
» Doov V1
» LG Transpyre
Aktualności:

» Chodnik tylko dla zalogowanych
» Gionee W900: imponująca klapka
» Slate 6 VoiceTab II: niedrogi fablet od HP
» Goclever prezentuje swój pierwszy SmartWatch
» ZTE Blade VEC 4G w barwach Orange
» HTC Desire 620 debiutuje na żywo
» Linshof: telefon i tablet z ogromną pamięcią
» Sony szykuje smartwatch z e-inkiem
» Allview C6 Quad 4G: propozycja na Czarny Piątek



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.204.218.95
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.