Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 382 telefony  |  146 491 opinii  |  720 testów  |  5 642 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia SP LTE



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,0%   15,4%   25,6% 
 Wszystkich opinii: 117. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Mich
    Telefon Użytkuje 2 tygodnie, kupiony nowy , szczerze mam mieszane uczucia co do niego,wyświetlacz jest jasny ,ma ładne kolory, dobre kąty widzenia. Jakość rozmowy oraz odtwarzania muzyki stoi na dobrym poziomie,lecz dla mnie trochę za cicho. Wydajność jest wielkim plusem,nie doświadczyłem żadnych zacięć oraz wariowania telefonu może dlatego że posiadam stare oprogramowanie 257 play android 4.1,mam lekkie obawy przed aktualizacja, wymagające gry oraz aplikacje to żaden problem,wielkość oraz waga są idealne telefon mieści się w każdej standardowej kieszeni. Telefon oczywiście nie jest bez wad ma ich sporo. Aparat robi bardzo słabe zdjęcia ,przy delikatnym powiększeniu zdjęcia powstają szumy,gdy chcemy zrobić zdjęcie używając przybliżenia wyjdzie nie ostre. Bateria nawet na trybie stamina wytrzymuje mi 1 dzień normalnego użytkowania,nie jestem nastolatkiem i nie bawię się telefonem. Obudowa strasznie łapie odciski,oraz trzeszczy w dolnej części.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 10 wrz 2014, 09:09
  • moncik
    Witam telefon ten miałam dwa razy wiec trochę napisać mogę.Pierwszy miałam pod koniec maja. Hmm był demonem szybkości serio gry śmigały pięknie czysto na androidzie 4.1 czy później na 4.3 na nic nie mogłam narzekać ale ze szybko zmieniam fony kupiłam inny. I tak do poniedziałku kiedy znowu wróciłam do sp. I cóż porażka ekran się dziwnie ściemnial resetowal się
    Nie wspominając o działaniu aplikacji to już Xperia x8 chyba była szybsza, wspomnę ze oba egzemplarze były nowe. Krótko mówiąc telefon jest naprawdę fajny jeżeli jest sprawny ale zawsze można trafić na felerny egzemplarz ja drugi miałam z 20 godzi porostu go zwróciłam bo ani na 4.1 ani na 4.3 nie dawał rady
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 sie 2014, 00:08
  • Rajki
    Wygląd - ok. Waga - znośna. Wyświetlacz - bardzo dobry. Bateria - jakby słoneczna wyjęta z mojego starego kalkulatora!, tragedia, ładowanie rano i wieczorem obowiązkowe przy normalnym użytkowaniu. Obsługa - jak to android, ok. Soft - tnie, muli, czasem sam się sam resetuje :D (poważnie) albo zawiesza; ale po 3 miesiącach już się prawie przyzwyczaiłem.
    Ogólnie - dobry sprzęt dla cierpliwych i wyrozumiałych. Ja miewam chwile, że mam ochotę o ścianę nim rzucić, ale że to sprzęt służbowy i w perspektywie mógłbym dostać gorszy/słabszy muszę być dla niego wyrozumiały :)
    .87.177.253 | 31 lip 2014, 13:07
  • R E K L A M A
  • czlowiekmelon  mail
    Niestety, ale odechciało mi się go po miesiącu... Telefon jest za duży i za ciężki. Strasznie niewygodnie się z niego korzysta. Czułem jakbym cegiełkę nosił w kieszeni. Bateria wcale nie jest tak dobra jak ludzie piszą. 3-4h włączonego ekranu to śmiech na sali (nawet kosztem dobrego wyświetlacza). Nic nie daje root i wywalanie zbędnych aplikacji.
    Przy jakiejkolwiek grze, procenty baterii giną w oczach a telefon tak się grzeje, że można by na nim jajecznicę usmażyć. Przycina się często i gęsto. Chyba to wina lipnego Androida, bo przecież parametry Xperii SP są niezłe. Cóż, po miesiącu użytkowania zmieniłem go na... LG L7 II, który uważam za telefon o niebo lepszy.
    .199.127.9 | 14 lip 2014, 09:07
  • luke
    Telefon godny polecenia. W porównaniu do starszego HTC głośniej (a tym samym lepiej) słychać rozmówcę. Po aktualizacji do 4.3 zamulał tylko chwilę, obecnie działa bezproblemowo. Jasność na mocnym słońcu to nie problem - wystarczy ręcznie ustawić na wyższy poziom (automatyczne dostosowanie nie daje rady - stąd pewnie tyle negatywnych opinii, jak się okazuje - niepotrzebnych). Na początku rozczarowała mnie bateria, telefon przy intensywnej zabawie ładowany był co 1,5-2 dni. Później, jak przestałem grać i mniej bawiłem się telefonem - na koniec 2 dnia baterii zostaje ok. 30%, więc nie jest źle. Nie zauważyłem problemów z Wi-Fi (stary HTC miał podobne zasięgi). Za to dużą różnicą jest ekran - strasznie zostają na nim odciski palców, trzeba często go przecierać. Słaby aparat - budżetowa Lumia żony robi ładniejsze zdjęcia. Filmy za to bardzo ładne. Ogólna ocena 4+
    .eaw.com.pl | 01 lip 2014, 23:07
  • uzytkownik
    Witam,telefon posiadam od roku,jesli chodzi o aktualizacje jest ok byl 4.1.2 jest 4.3 bylo kilka malych niedociagniec typu problem z dioda powiadomien,podczas sluchania muzyki albo za slabo swiecila a przy maksymalnej glosnosci nie miglala w rytm muzyki ale problemu juz nie ma,aparat nie jest z najwyzszej polki ale spokojnie daje rade,jest kilka dodatkowych opcji w menu aparatu na +,jesli chodzi o zasieg nie bylo nigdy problemu,internet chodzi dosc plynnie,strony wczytuja sie dosyc szybko,nie gubi zasiegu.Bateria trzyma przy moim uzytkowaniu od 2 do 4 dni wiec jest ok.nowa kompilacja 12.1.A.1.205 jeszcze bardziej usprawnia tel.Jesli chodzi o wyswitlacz jest wporzadku jakby jasniejszy,jesli chodzi o czarny kolor to juz kwestia przywyczajenia sie.Tel sie troszke grzeje przy korzystaniu z neta ale to normalne,wifi,bluetooth,nfc dziala sprawnie,dzwiek z glosniczka moglby byc troszke glosniejszy.Jasnosc ekranu w mocnym sloncu nie najgorsza.Ogolnie tel.polecam w tej cenie nie ma nic porwnywalnego
    .szczecin.mm.pl | 29 cze 2014, 16:06
  • janek
    Telefon po wgraniu łatki 205. jeszcze lepiej chodzi.Tym którzy nie wgrali polecam wgrać.Telefon śmiga jak rakieta dodam też że że bateria trzyma 2-4 dni przy normalnym użytkowaniua RAM utrzymuje się 240-280.Z poziomu aplikacji powyłączałem kilka zbędnych aplikacji.POLECAM

    po wgraniu 205. warto wyłączyć reklamy google ponieważ pobierało mi 70-80% baterii same usługi google.
    .95.181.62.bdi.net.pl | 26 cze 2014, 13:06
  • Maciej
    Witam, opisywałem już jakiś czas temu moją negatywną przygodę z sp.(telefon się zawieszał, nie wybierał numeru)Aparat pochodził z sieci plus i miał wgrany system antywirusowy McAfee Antivirus Security. Postanowiłem go odinstalować i wgrałem podstawowego Avasta. Okazało się że nastąpiła metamorfoza, xperia chodzi o niebo lepiej, płynnie pracuje, lekkie zawieszki się zdarzają, ale nie jest to tak uciążliwe jak kiedyś. Wszystkim posiadaczom SP z McAfee polecam ten sam krok,BÓL na pewno minie.Ostatnio Sony do SP udostępnia nową kompilację Andreoida 4.3 o numerze 12.1.A.1.205 polecam mam wrażenie że telefon chodzi jeszcze szybciej. Ogólną ocenę z negatywnej zmieniam na neutralna. Ten telefon jak na moje potrzeby ma zbyt mało pamięci RAM, pozostało mi tylko 100MB,a mam wgraną tylko jedną grę dla dziecka.
    .man.poznan.pl | 24 cze 2014, 11:06
  • Olo
    Doszla do was juz 205 aktualizacja? Mowa o sieci plus. Wiem, że orange juz ma. oczywiscie 4.3 dziala gorzej niz 4.1 i telefon akurat mi naprawde czasem niezle zamuli. Ale juz slyszalem z aktualizacja na 205 mega poprawia i dlatego usilnie czekam wie cos ktos kiedy ?:)
    .11.22.114 | 16 cze 2014, 12:06
  • asdfg123
    Telefon kupiłem w styczniu tego roku- od samego początku mi się ten telefon podobał. Nagle wyszła aktualizacja 12.1.A.1.201- zaczeły się ostrzeżenia żeby nie aktualizować ( tak też zrobiłem). Przedwczoraj dostałem nową aktualizację 12.1.A.1.205 i zaktualizowałem ją! Nie żałuję i zachęcam do kupna i aktualizacji- telefon sprawdza sie w 100% i jestem z niego w pełni zadowolony.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 cze 2014, 13:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,0%   15,4%   25,6% 
 Wszystkich opinii: 117. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
» Karbonn Mobiles Sparkle V
» Apple iPhone 6 Plus
» Apple iPhone 6
» Alcatel One Touch Pop 2 4.5
» Sony Xperia E3 Dual
» Sony Xperia Z3 Dual SIM
» Motorola Moto G 2nd Gen
Aktualności:

» Huawei C8817E z LTE i Snapdragonem 410
» Pierwsze smartfony Android One
» HTC zamieni smartfony w laboratoria?
» Oppo N3 na pierwszych zdjęciach
» Przeintelektualizować biżuterię
» LG: Będzie nowy G Flex, zaś w Brazylii debiutuje G2 Lite
» Dwie nowości ZOPO
» Oppo szykuje niespodziankę
» Pierwszy smartfon z logo Microsoftu już powstaje?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.80.121.186
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.