Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 193 telefony  |  139 486 opinii  |  720 testów  |  5 584 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP LTE



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,3%   15,6%   27,1% 
 Wszystkich opinii: 96. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
Łukasz
@Maciej ja mam na androidzie 4.3 który w teorii jest bardziej "ociężały" a chodzi mi płynnie bez większych zawieszek po aktualizacji wszystko na + włącznie z aparatem, diodą i wyglądem do tego albo mnie się wydaję albo po aktualizacji wyświetlacz ma tak jakby lepszy kontrast ekranu.
*.dynamic.chello.pl  |  16 kwi 2014, 12:04
MARKO
Posiadam telefon 2 miesiące z PLUSA . I tak dioda po aktualizacji wkurza okropnie, świeci po twarzy. Gdy wgrałem grę wyścigi samocho. 1.5 GB grzał się okropnie, nawet przy graniu w inną grę- wyłączała się gra przez kontrolę przegrzania( po usunięciu jest ok). Aparat: ładne zdjęcia w dzień bez lampy, w nocy z lampą automatyczne to katastrofa żółtość jest wszędzie, lecz gdy zmienisz na ręczne i wył. scenerie i włączysz "żarówkę" jest ok (trzeba tylko pamiętać o włączeniu ręczne za każdym razem). Bateria jest dobra przy nie dużej (czyli nie ciągłej) zabawie 2 dni, do dzwonienia, czy obsługi podstawowej dużo dłużej. Mi dioda powiadomień w trybie Stamina działa. Internet działa szybko tylko zamiana na wyszukiwarkę Browser (ja rota nie robiłem). Wifi po zmianie na 4.3 działa super. Zasięg (antena GSM) jest bardzo dobra. Obudowa jest ok aluminium i dobry plastyk matowy z tyłu nic się nie palcuje (delikatnie trzeba otwierać tył aby nie uszkodzić) zatrzasków). Ekran- są lepsze i gorsze ale bez przesady nie jest taki zły. Na minus też luźne gniazdo USB
Sony za to że zmieniło zdanie (jeszcze nie do końca) odnośnie Androida 4.4 to wielki "-" . Kupując go twierdzili że będzie miał co przypieczętowało mój zakup. A teraz się wycofują. Przy 4.3 czasami trochę myśli ale bez przesady. Najgorsza jest ta dioda podczas rozmowy (wyłącza się dopiero przy chyba 5 minutach rozmowy (nie liczyłem), rozumiem 5 sekund ale nie minut.
Telefon jak za (na ta chwilę) 700-800zł nowy to super. Nie kupujcie używek z rotowanymi i będzie dobrze ;)- chyba :).
*.dolsat.pl  |  09 kwi 2014, 18:04
Maciej
Witam,mam xperie sp od tygodnia.Zakupiłem nową sugerując się wysokimi notami na stronie mgsm.Chciałem kupić xperie z,ale negatywne opinie na jej temat(pęknięci ekranu)skutecznie mnie zniechęciły.Stanęło na SP no i-katastrofa!Telefon się zawiesza,myśli"godzinę" za nim wbierze numer pod który chcę zadzwonić.Ekran główny jest tak czuły na dotknięcie, że otwierają się te aplikacje o które mi nie chodziło,albo trzeba naciskać mocno,aż soki lecą.Bateria-katastrofa 1-dzień 10 godz.i do ładowania.Zaznaczę że nie gram,nie słucham muzyki,radia,użytkuję normalnie,czasami jakaś aplikacja typu rozkład jazdy MPK,widżet pogodowy.Wizualne kwestie to rzecz gustu,telefon może się podobać,choć moja poprzednia xperia j była ładniejsza i bateria dłużej trzymała.Bardzo jestem zawiedziony,a SP ma lepsze parametry od J-ki.NIE POLECAM ZAKUPU XPERIA SP!!!
*.man.poznan.pl  |  04 kwi 2014, 17:04
leg
Telefon uznałby za dobry gdyby nie przeciętny wyświetlacz. Brakuje po prostu prawdziwej czerni ekranu! Kupiłem dla żony i trochę żałuję. Sam używam Motoroli Moto G i mam porównanie. Nie wspomnę już o oprogramowaniu telefonów.
*.legnica.vectranet.pl  |  03 kwi 2014, 10:04
kaem
Mój komentarz dotyczy ogólnie aktualizacji 4.3 do Xperii SP

@sarnama mylisz się bo LG KU990 ma obiektyw. Wpisz sobie w google też "Obiektywy Sony do mocowania na smartfonie".

Pozatym wiedz, że skomentowałeś opinię jednego użytkownika i wygląda na to, że jesteś lekko oderwany od rzeczywistości i myślisz egoistycznie. Gdybyś śledził takie fora jak sony mobile, xda, android polska to byś widział jak wiele problemów ludzie mają z telefonem po aktualizacji do 4.3. Oczywiście nie każdy! Ale nie mów, że android 4.3 jest świetny bo Tobie chodzi ok. Xperia SP nie jest równa drugiej Xperii SP bo np. sony wyprodukowało SP z dwoma różnymi rodzajami ekranów i u niektórych użytkowników miga ekran po aktualizacji.

Gdybyś nie wiedział to powiem Ci, że na dziś już jest ponad 4000 podpisów pod petycją aby sony wydało aktualizację 4.4 bo ludzie mają dość pełnej błędów wersji 4.3. A porpawki raczej nie będzie bo...

W lutym Sony dostało certyfikat na PTCRB na poprawkę andr. 4.3 12.1.A.1.192 a tydzień temu anulowało ją bo zawierała zbyt wiele poważnych błędów.

Xperia SP na dzień dzisiaj została zapomniana przez SONY a dopiero jest rok od premiery
*.adsl.inetia.pl  |  31 mar 2014, 20:03
sarnama
Witam, odpowiadam na wypowiedź użytkownika BUGSY,( ten telefon posiadam 9 miesięcy) wydaje mi się kolego, że posiadasz inny telefon. Bateria ma ponad 2000mAh i daje się to odczuć, chyba że traktujesz telef jak kino domowe, co do aparatu jest lepszy od 3-letnich "głuptaków"(aparatów cyfrowych), oczywiście nie ma obiektywu, alejak na razie żaden telefon go nie ma. restart podczas wybierania nr nigdy mi się nie zdażył, wogóle telefon nigdy mi się nie powiesił. Moja rada to nie kupować zalanych używek i nie pisac bzdur, dla pozostałych użytkowników: ostatnia aktualizacja wkurza bo zmieniła tło ekranu w ustawieniach na biały, świeci po oczach, ale warto bo dodała wiele możliwości w ustawieniach.Wady telefonu to dobry ale nie rewelacyjny wyswiet. przegrywa z np.samsun note ograniczone oprogramowanie przez SONY, brak pożądnej nawigacji z wbudowan mapami, ten problem rozwiązałem instalując darmowy MapFactor navigator działa świetnie, lepiej od Hołka, i bardzo szybko. Ogólnie jak to SONY sprzęt bardzo dobry ale zawsze coś spiep... bo chcą wydebić kasę za dodatki. Pozdrawiam
*.inowroclaw.mm.pl  |  30 mar 2014, 22:03
BUGSY
Kochani, to moja subiektywna ocena xperii sp po miesiącu użytkowania:
- dioda powiadomień owszem działa pod warunkiem, że WYŁĄCZONY jest tryb oszczędzania stamina, w przeciwnym razie, ładowanie co 2, 3 godziny... bezsens, ja wiem, że można zainstalować ze sklepu play odpowiednie zabawki ale to po co ta dioda jako full wypas???
- tak z rympała telefon w trakcie wybierania numeru robi reset???
- aparat foto... no cóż... telefon służy, jak sama nazwa wskazuje do telefonowania, ale skoro "dają" takie możliwości to byłoby fajno gdyby choć ciut, a tu... katastrofa, o kamerce z przodu, (niby do videorozmów, choć operator może celowo, żeby się niepogrążać, choć to już za późno, popłynął już dawno!!! nie daje takiej opcji) nie wspomnę!!! makabra!!!
- brak mi w tym "cacku" możliwości personalizacji... szkoda...
Na koniec: tylna klapka w porównaniu z aspiracjami z przodu: ...z tyłu muzeum z przodu liceum... Pzdr, BUGSY
*.dynamic.chello.pl  |  25 mar 2014, 01:03
Łukasz
Ja też jak narazie nie mam aktualizacji Ale chyba zostanę na 4.1.2 bo jak widzę opinie o zabudowanym 4.3 typu restart, zawiechy, pożeranie ramu i baterii, brak BE2 w zdjęciach i filmach, skopana dioda powiadomien itd itd itd to lepiej zostać na 4.1.2
*.dynamic.chello.pl  |  16 mar 2014, 14:03
qwerttyuiop
Ja mam ten telefon od 2-ch miesięcy i uważam że jest świetny! Bardzo mi się podoba, śmiga jak nie wiem co.
Problem mam z aktualizacją, bo mam tę wersję 4.1.2 a atualizacji do 4.3 wciąż nie mam! Może to dlatego że jestem w Orange, albo jest inny problem. Możecie mi pomóc jakoś?
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  15 mar 2014, 20:03
Łukasz
Mam do was w ogóle pytanie. Jak jest ze zdjęciami po zainstalowaniu 4.3 bo wszyscy płaczą, że aparat jest w SP słaby ehh a według mnie jest ok przynajmniej w dzień kolorki są pięknie nasycony ostrość też ok ale trochę gorzej ze szczegółowością i zdjęciami w ciemnych pomieszczeniach no chyba, że samemu nastawisz aparat.
*.dynamic.chello.pl  |  13 mar 2014, 20:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,3%   15,6%   27,1% 
 Wszystkich opinii: 96. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
» Huawei Ascend Y600 Dual SIM
» Nokia 225 Dual SIM
» Nokia 225
» Samsung Galaxy S5 Duos
» Xolo Q1010i
Aktualności:

» Para nowości Overmax
» Smartfon Amazonu przyłapany na żywo
» Ramos P1: prawie jak Xperia Z Ultra ;)
» LG G2 Mini już w naszych rękach
» Polska premiera LG G2 Mini
» ZTE Star 1 przyłapany na żywo
» Obudowy iPhone 6 już na taśmie produkcyjnej
» HTC One w plastiku?!
» Lenovo Golden Warrior S8: kiczowaty, ale tani



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.133.189
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.