Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 141 telefonów  |  102 385 opinii  |  650 testów  |  4 778 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia SP LTE



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,6%   14,9%   25,4% 
 Wszystkich opinii: 114. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • czlowiekmelon  mail
    Niestety, ale odechciało mi się go po miesiącu... Telefon jest za duży i za ciężki. Strasznie niewygodnie się z niego korzysta. Czułem jakbym cegiełkę nosił w kieszeni. Bateria wcale nie jest tak dobra jak ludzie piszą. 3-4h włączonego ekranu to śmiech na sali (nawet kosztem dobrego wyświetlacza). Nic nie daje root i wywalanie zbędnych aplikacji.
    Przy jakiejkolwiek grze, procenty baterii giną w oczach a telefon tak się grzeje, że można by na nim jajecznicę usmażyć. Przycina się często i gęsto. Chyba to wina lipnego Androida, bo przecież parametry Xperii SP są niezłe. Cóż, po miesiącu użytkowania zmieniłem go na... LG L7 II, który uważam za telefon o niebo lepszy.
    .199.127.9 | 14 lip 2014, 09:07
  • luke
    Telefon godny polecenia. W porównaniu do starszego HTC głośniej (a tym samym lepiej) słychać rozmówcę. Po aktualizacji do 4.3 zamulał tylko chwilę, obecnie działa bezproblemowo. Jasność na mocnym słońcu to nie problem - wystarczy ręcznie ustawić na wyższy poziom (automatyczne dostosowanie nie daje rady - stąd pewnie tyle negatywnych opinii, jak się okazuje - niepotrzebnych). Na początku rozczarowała mnie bateria, telefon przy intensywnej zabawie ładowany był co 1,5-2 dni. Później, jak przestałem grać i mniej bawiłem się telefonem - na koniec 2 dnia baterii zostaje ok. 30%, więc nie jest źle. Nie zauważyłem problemów z Wi-Fi (stary HTC miał podobne zasięgi). Za to dużą różnicą jest ekran - strasznie zostają na nim odciski palców, trzeba często go przecierać. Słaby aparat - budżetowa Lumia żony robi ładniejsze zdjęcia. Filmy za to bardzo ładne. Ogólna ocena 4+
    .eaw.com.pl | 01 lip 2014, 23:07
  • uzytkownik
    Witam,telefon posiadam od roku,jesli chodzi o aktualizacje jest ok byl 4.1.2 jest 4.3 bylo kilka malych niedociagniec typu problem z dioda powiadomien,podczas sluchania muzyki albo za slabo swiecila a przy maksymalnej glosnosci nie miglala w rytm muzyki ale problemu juz nie ma,aparat nie jest z najwyzszej polki ale spokojnie daje rade,jest kilka dodatkowych opcji w menu aparatu na +,jesli chodzi o zasieg nie bylo nigdy problemu,internet chodzi dosc plynnie,strony wczytuja sie dosyc szybko,nie gubi zasiegu.Bateria trzyma przy moim uzytkowaniu od 2 do 4 dni wiec jest ok.nowa kompilacja 12.1.A.1.205 jeszcze bardziej usprawnia tel.Jesli chodzi o wyswitlacz jest wporzadku jakby jasniejszy,jesli chodzi o czarny kolor to juz kwestia przywyczajenia sie.Tel sie troszke grzeje przy korzystaniu z neta ale to normalne,wifi,bluetooth,nfc dziala sprawnie,dzwiek z glosniczka moglby byc troszke glosniejszy.Jasnosc ekranu w mocnym sloncu nie najgorsza.Ogolnie tel.polecam w tej cenie nie ma nic porwnywalnego
    .szczecin.mm.pl | 29 cze 2014, 16:06
  • R E K L A M A
  • janek
    Telefon po wgraniu łatki 205. jeszcze lepiej chodzi.Tym którzy nie wgrali polecam wgrać.Telefon śmiga jak rakieta dodam też że że bateria trzyma 2-4 dni przy normalnym użytkowaniua RAM utrzymuje się 240-280.Z poziomu aplikacji powyłączałem kilka zbędnych aplikacji.POLECAM

    po wgraniu 205. warto wyłączyć reklamy google ponieważ pobierało mi 70-80% baterii same usługi google.
    .95.181.62.bdi.net.pl | 26 cze 2014, 13:06
  • Maciej
    Witam, opisywałem już jakiś czas temu moją negatywną przygodę z sp.(telefon się zawieszał, nie wybierał numeru)Aparat pochodził z sieci plus i miał wgrany system antywirusowy McAfee Antivirus Security. Postanowiłem go odinstalować i wgrałem podstawowego Avasta. Okazało się że nastąpiła metamorfoza, xperia chodzi o niebo lepiej, płynnie pracuje, lekkie zawieszki się zdarzają, ale nie jest to tak uciążliwe jak kiedyś. Wszystkim posiadaczom SP z McAfee polecam ten sam krok,BÓL na pewno minie.Ostatnio Sony do SP udostępnia nową kompilację Andreoida 4.3 o numerze 12.1.A.1.205 polecam mam wrażenie że telefon chodzi jeszcze szybciej. Ogólną ocenę z negatywnej zmieniam na neutralna. Ten telefon jak na moje potrzeby ma zbyt mało pamięci RAM, pozostało mi tylko 100MB,a mam wgraną tylko jedną grę dla dziecka.
    .man.poznan.pl | 24 cze 2014, 11:06
  • Olo
    Doszla do was juz 205 aktualizacja? Mowa o sieci plus. Wiem, że orange juz ma. oczywiscie 4.3 dziala gorzej niz 4.1 i telefon akurat mi naprawde czasem niezle zamuli. Ale juz slyszalem z aktualizacja na 205 mega poprawia i dlatego usilnie czekam wie cos ktos kiedy ?:)
    .11.22.114 | 16 cze 2014, 12:06
  • asdfg123
    Telefon kupiłem w styczniu tego roku- od samego początku mi się ten telefon podobał. Nagle wyszła aktualizacja 12.1.A.1.201- zaczeły się ostrzeżenia żeby nie aktualizować ( tak też zrobiłem). Przedwczoraj dostałem nową aktualizację 12.1.A.1.205 i zaktualizowałem ją! Nie żałuję i zachęcam do kupna i aktualizacji- telefon sprawdza sie w 100% i jestem z niego w pełni zadowolony.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 cze 2014, 13:06
  • Marek
    Całe życie miałem Nokie, ostatnio N8 oraz Samsungi Omnia 2 i Galaxy S3. I muszę przyznać że SP(5303) to telefon o najlepszej jakości połączeń i o zasięgu zapewniającym normalną rozmowę w miejscu, w którym wszystkie w/w całkowicie gubiły sygnał. Mam wszystkie aktualizacje oraz nową kompilację 12.1.A.1205 i wszystko działa mega przyjemnie. Zasięg WiFi nie różni się od zasięgu moich laptopów (Sony i Acer), więc nie rozumiem uwag o słabym WiFi. Teraz mogę z całą pewnością stwierdzić, że Nokie (a miałem ich z dziesięć) nie powalają swoim zasięgiem GSM. Już wcześniej miałem takie spostrzeżenie, używając Sagem M301 (chyba :)). Także gorąco polecam tego Soniaczka
    .internetdsl.tpnet.pl | 13 cze 2014, 15:06
  • chaos74
    Witam! Posiadam ten telefon od 6 miesięcy i nie mam żadnego powodu do narzekania! Żadnej zamuły po aktualizacji do 4.3- wszystko śmiga elegancko. Bateria trzyma tyle ile trzeba. I co jakiś czas pojawiają się aktualizacje poszczególnych aplikacji od firmy Sony, wiec może pojawi się na pokładzie android 4.4
    .ssp.dialog.net.pl | 02 cze 2014, 19:06
  • MARKO  mail
    tbu1973 po każdej aktualizacji (aplikacji też) zresetuj telefon, czyli włącz i wyłącz jak w komputerze i będzie dobrze. Ogólnie telefon masz z drugiej ręki to nie wiadomo kto i co z nim robił wcześniej.
    .dolsat.pl | 31 maj 2014, 20:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,6%   14,9%   25,4% 
 Wszystkich opinii: 114. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
Aktualności:

» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.233.11
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.