Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 770 telefonów  |  149 781 opinii  |  720 testów  |  4 893 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP LTE



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,6%   16,4%   25,0% 
 Wszystkich opinii: 128. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • użytkownikSP
    Mam ten telefon już jakiś czas. Przyszedł czas na zmianę, bo kończy sie umowa, ale szczerze zastanawiam sie, czy nie zostawić sobie mojej kochanej SP. Jego wielkość jest idealna, wizualnie telefon przedstawia sie bardzo oryginalnie, no i ten pasek powiadomień. Do tego telefon nie zamula, nie wiesza, muzyka gra pięknie, do gier i internetu też sie nadaje. Jest jednak jeden dla mnie spory minus, a mianowicie android 4.3. i brak aktualizacji do kit kata chociażby. Strasznie drażni mnie nakładka od Sony, stare, brzydkie i brzydkie i jeszcze raz brzydkie menu i dolny pasek z ikonkami, nie da się nawet zmienić na jakiś możliwy launcher, bo wcześniej wspomniany pasek robi sie rażąco czarny. Pewnie jest jakieś wyjście, ale boje sie o gwarancję. Mimo, że moje oko jest wrażliwe na detale polecam wszystkim Sony SP świetny telefon w dobrej cenie.
    .dynamic.chello.pl | 17 lis 2014, 11:11
  • Kinga
    Mam ten telefonik od niedawna, jednak już trochę mogę o nim powiedzieć.
    Bateria baardzo długo trzyma, żaden tel tak długo nie wytrzymywał na jednym ładowaniu (3-4 dni ! ). Co chwile odpisywanie na sms, dzwonienie, czasem cyknąć zdjęcie. Głośnik rewelacja, wyświetlacz na duży plus, wygląd jak z najwyższej półki, prezentuje się doskonale. Porównując do mojego poprzedniego Sony Xperia U jest to niebo a ziemia. Jak najbardziej polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 lis 2014, 20:11
  • fazi0012
    Telefon użytkuję już trochę czasu i mogę coś powiedzieć na jego temat najpierw minusy : kiepskie wifi , wyświetlacz kiepski w porównaniu do konkurencji , zdjęcia średniej jakości i największa wada kiepsko słychać rozmowę jest to niestety problem każdego sony średniej półki , tylna klapka mało odporna na zarysowania , a Plusy to : bateria najmocniejsza jaką używałem , z tym sony wygrywa , konstrukcja o niebo lepsza od samsunga i lepiej leży w dłoni z pewnością jest jeszcze dużo plusów tego telefonu ale podałem najważniejsze , pozdrawiam
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 10 lis 2014, 13:11
  • R E K L A M A
  • Warszawiak
    Po roku użytkowania, myślę, że spokojnie mogę wydać obiektywną opinię o tym telefonie. Telefonu używam standardowo, tzn. jak każdy dorosły, czyli do dzwonienia, smsowania, mailowania, kontaktowania się przez messengera i sporadycznie do przeglądania stron www (to wolę robić na latopie ;)). Telefon nigdy mnie nie zawiódł, co najwyżej bateria mu się rozładowała w nieodpowiednim jak dla mnie momencie, ale to zdarzało się tylko na początku jego użytkowania, teraz już wiem, że zazwyczaj bateria wytrzymuje 2-3 dni, troszkę dłużej niż w smartfonach z tej półki :P Wcześniej miałem Nokie E72 (świetny telefon) i bateria trzymała 7 dni bezproblemu, dlatego może parę razy mi się Soniak rozładował. Nokię zmieniłem na Sony tylko ze względu na praktyczność, tzn. ilość dostępnych i łatwych w obsłudze aplikacji. I właśnie w tej kwestii temu telefonowi też nic nie zarzucam, spisuje się idealnie tzw "wół roboczy".
    Co do oceny jego atutów pod względem gier, to się nie wypowiadam, bo z tego typu atrakcji nie korzystam, bo od tego mam konsolę. Jeśli chodzi o aparat, to powiem, że też daje radę do codziennego, przypadkowego użytku, bo na wakacje radzę brać lustrzankę jak ja to robię.
    Co muszę pochwalić to również dźwięk. Gra bardzo dobrze zarówno z głośnika jak i słuchawek, znacznie lepiej niż jakieś Samsungi, Nokie czy HTC podobnej klasy, bo miałem porównanie z tego typu telefonami znajomych.
    Reasumując POLECAM każdemu, kto normalnie użytkuje telefon. Posiada wszystkie cechy co Z-etki czy S-ki od Samsunga, jest 3-4 razy tańszy. No chyba że chcecie zaszpanować przed innymi, albo gracie w najwyższej jakości gry pod prysznicem, słuchając w tym czasie muzyki, przeglądacie internet i otwieracie pliki w mobilnej wesji AutoCad'a, wtedy myślę, że lepiej sprawdzi Z-etka lub się jakiś flagowiec innych producentów.
    .dynamic.chello.pl | 03 lis 2014, 19:11
  • luki356  mail
    Myśle że to odpowiedni smartfon z średniej półki. bateria trzyma ok 3 dni w stanie spoczynku, natomiast wiadomo że w trakcie zabawy, grania itd. trzyma 1 dzień jak każdy smartfon. Minus dla mnie za pamięć wbudowaną
    .elpos.net | 16 paź 2014, 10:10
  • MrHubertowy  mail
    Xperie SP mam około 3 miesiące... Szczerze bałem się po tych wszystkich negatywnych opiniach, ale w sumie nie potrzebnie, jestem po przesiadce z Xperii J,o niebo lepiej...Xperia SP dobrze się sprawuje jako telefon, nieco gorzej jako konsola do gier :D, Do aparatu na prawdę nie mam zastrzeżeń (Jaki fotograf takie zdjęcie :P)... Na androidzie 4.1 brakowało mi opcji i miał słaby zasięg wi-fi po aktualizacji do 4.3 nie jest źle, fakt demonem prędkości nie jest, ale w zupełności dla ,,doroślejszego" właściciela OK... Polecam (kupiłem za niecałe 8 stów :D)

    PS Wygląd przyciąga uwaę, wszyscy moi znajomi mi zazdroszczą :D
    .99.radiowynet.pl | 14 paź 2014, 20:10
  • menelaos  mail
    zdjęcia fatalne masakra pozostał tylko żal i smutek...:(
    .dynamic.gprs.plus.pl | 13 paź 2014, 21:10
  • rani
    Polecam telefon po softa 4.3 super,mi telefon śmiga fajnie jestem zadowolony,po drobnych ustawieniach tel naprawdę dobrze się spisuje polecam.
    .dynamic.chello.pl | 09 paź 2014, 01:10
  • Mich
    Już dodałem swoja opinię na temat telefonu,lecz chciałem dodać jeszcze mały opis dotyczących tych którym zależy na tym żeby ich telefon robił dobre zdjęcia ,dziś wywołałem moje zdjęcia z wakacji robione tym telefonem -masakra zdjęcia są nie ostre pomimo ze na wyświetlaczy wyglądały normalnie straciłem tylko pieniądze wydane na wywołanie,filmy nagrane w jakości FULL HD tez są nie ostre , gdybym wiedział ze aparat w telefonie robi takie fatalne zdjęcia oraz filmy bez zoomu bo gdy użyjemy zoomu na ekranie są tylko kwadraciki,to w życiu nie kupił bym tego telefonu.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 08 paź 2014, 16:10
  • czlowiekmelon  mail
    A jeszcze się nad nim popastwię i dorzucę do poprzedniej opinii...

    LG 7 II, telefon chyba jeszcze bardziej budżetowy niż SP dostał kilka dni temu Kitkata. Sony zaś najwidoczniej ma gdzieś użytkowników tańszych telefonów i SP zostanie przy 4.3.
    .opera-mini.net | 24 wrz 2014, 12:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,6%   16,4%   25,0% 
 Wszystkich opinii: 128. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Praca domowa
» Moto 360: smartwatch w klasycznym wydaniu
» ZTE Blade VEC 4G - zdolny, a niedrogi
» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.177.180
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.