Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 451 telefonów  |  155 173 opinie  |  864 testy  |  6 574 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,3%   15,5%   33,2% 
 Wszystkich opinii: 193. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • pablito
    Najgorszy złom jaki miałem! Zacina się kilkanaście razy dziennie. Sam z siebie się wyłącza. Tempo pracy gorzej niż flegmatyczne. Podczas ładowania trzeszczy jak ruski czołg. Godzina użytkowania neta i nie ma połowy baterii. Od jakiegoś czasu nie można zaimportować kontaktów. Nie polecam, chłam jakich mało.
    .dynamic.chello.pl | 04 mar 2015, 11:07
  • qlas  mail
    Telefon mam od roku, i moge go na chłodno ocenic bo opadło juz podniecenie nowym telefonem ;) Przesiadłem sie na Xperie z Samsunga Galaxy s+ i róznica była kolosalna-płynność była bez zarzutu, tylny aparat robił eleganckie zdjęcia. Oczywiście zacząłem zapychać słuchawkę kolejnymi aplikacjami niezbędnymi w normalnym użytkowaniu. Telefon odczuwalnie zwolnił, zaczęły się lagi i wywalanie aplikacji. Początkowo podobał mi się widget walkmana, na ekranie blokady, ale po którejś z aktualizacji widget przestał działać-tzn działa, ale mocno sporadycznie. Potem zaczęły się problemy z ekranem. W trakcie normalnego użytkowania wyświetlacz potrafi stracić kolory, żeby za chwile ponownie do nich wrócić. Telefon notorycznie się grzeje, przy jakiejkolwiek próbie pracy na kilku aplikacjach i włączonym internecie. Ostatnio do wymienionych problemów dołączyło wyłączanie się wibracji, brak powiadomień i nie dochodzenie smsów. Nie wspominam już nawet o wykrzaczaniu aplikacji typu messenger.
    .polimex-mostostal.pl | 10 lut 2015, 10:53
  • Kosa
    Miałem Xperie S jako poprzedni telefon. Była naprawde dla mnie bolączka. Szybkość pracowania po prostu była tragiczna. Bateria tez strasznie krótko mi pracowała, ale podejrzewam, ze to mój błąd, ze nie naladowalem telefonu podczas pierwszego ładowania przed włączeniem tak jak zaleca producent, ale informacja o tym była tak ukryta, ze to żałosne. Sprzedałem szybko i dostałem ta Xperie z nadzieja, ze bedzie po prostu telefonem, ktory eliminuje wady poprzedniego. Niestety znowu sie zawiodłem. Telefon ratują tylko launchery, ktore powodują, ze telefon nie zacina sie, nie klatkuje. Co najlepsze mój brat równiez ma ten telefon i mowi, ze nie ma takich problemów. Bateria nie zachwyca. Przy tylko włączonym transferze danych trzeba bardzo uwazac i oszczędzać baterie jesli chcemy cały dzien od rana do wieczora korzystać z telefonu bez ograniczeń. I kolejny ogromny minus. Tak telefon ma aparat dobry i robi dobre zdjecia przy dobrym oświetleniu, ale wystaje i to naprawde ogromny minus. Pomimo etui i faktu, ze nie nosze w kieszeni przedmiotów żadnych oprócz telefonu rysuje sie i to pogarsza znacznie zdjecia. Niestety przykre mam doznania z produktami Sony. Moze po prostu mam pecha i trafiam na takie wadliwe modele, ale teraz jestem zupełnie zniechęcony do ich telefonów pomimo tego, ze np najnowsza z3 specyfikacja zachwyca, jednak nawet jak w sklepie powracalem do ekranu głównego widżety potrafiły sie od nowa wczytywać. Chyba w telefonie za takie pieniądze to jest nie dopuszczalne. Wiem, ze szybko do tego producenta niestety nie wrócę, pozdrawiam!
    .dynamic.chello.pl | 24 sty 2015, 19:15
  • R E K L A M A
     
  • Irek176
    Telefon użytkuję od 1,5 roku.
    Sprawuje się dobrze. Jego ogromną zaletą jest aparat fotograficzny. Robi bardzo dobrej jakości zdjęcia. Miałem już wiele telefonów i żaden nie miał takiej optyki. Z pakietem neta w telefonie można z nim wiele zdziałać.
    Bateria mogłaby być lepsza, ale i tak trzyma do 2 dni.
    Naprawdę polecam.
    .tomaszow.mm.pl | 22 sty 2015, 19:47
  • Xayrp
    Ja nie wiem jak katujecie xperie Sp, że trzyma wam tylko 1 dzień chyba za dużo na www siedzicie albo w gry gracie i na 100% jasności, to strach pomyśleć ile by trzymał telefon o słabszej baterii a takich jest wiele, teraz te nowsze falgowce od sony mają dobrą wytrzymałość. ;D
    Nawet jak w ciągu dnia wykonam parę telefonów, kilkadziesiąt smsów, sprawdzę emaila, sprawdzę kilka rzeczy na www, oglądam seriale 1-2h to i tak mi zostaje jeszcze bateria i to nie 10 czy 20% a znacznie więcej. ;D

    Opłaca się teraz Xperie SP kupić jak ktoś ma znacznie słabszy telefon bo można wyrwać nówkę za 500 zł nawet.
    A na tym telefonie i tak działają wszystkie gry i bateria trzyma dłużej w porównaniu z wieloma modelami.
    Jak ktoś ma głębszą kieszeń to może myśleć o Xperia z2 i z3 oraz xperia z1 compact i z3 compact bardzo wydajne telefony i jeszcze większa wytrzymałość na baterii.
    .48.176.130 | 13 sty 2015, 00:40
  • olkos2104
    Mam telefon od około pól roku. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia (tylny). Przedni którego prawie w ogóle nie używam jest zdecydowanie słabszy. Nie zacina się. Bateria starcza na około 1,5 dnia. Pasek na dole według mnie jest bardzo fajnym dodatkiem. Polecam ten telefon każdemu.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 gru 2014, 22:13
  • kamilos686  mail
    Sony xperia sp
    Mam ten telefon od roku, i jestem zachwycony.
    Dwu rdzeniowy procesor zdecydowanie spełnia swoje zadanie wraz z 1 GB RAM telefon prawie wogole się nie tnie,jes bardzo wydajny i funkcjonalny. Internet działa szybko, mam wersję z lte i w mieście dochodzi do 50 mb's. Wyświetlacz jest bardzo dobry choć mógłby być OLED ale nie narzekam. Telefon jest nawet wytrzymały nie raz mi spadł z wysokości około metra i wszysto się trzyma,jedynie tylna klapa lekko odstaje i trzeszczy taki mały minus , bateria przy użytkowaniu wytrzymuje max dzień przy małym użytkowania 3 dni. Telefon robi dobre zdjęcia zwłaszcza tylny aparat przedni jest trochę słaby ale rzadko używam wystarcza.
    A więc ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo dobry smartphone polecam ten telefon iż jest warty swojej ceny
    .play-internet.pl | 20 lis 2014, 21:14
  • Maciej
    Ten telefon jest super! Polecam wszystkim. Święcący pasek to fajny bajer!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 lis 2014, 13:56
  • Dexino
    Telefon fajny, używałem przez rok aż do momentu awarii. przestał działać środek ekranu. Po tygodniowym pobycie w serwisie znów wszystko działa i jest SUPER!!!
    .warszawa.vectranet.pl | 29 paź 2014, 20:53
  • Gość
    Ten telefon to szajs.. Wczoraj podłączyłam go na wieczór. Rano odłączam jest gorący (ok.37stopni) Pali mi się cały czas na zielono gdzie odłączyłam go 20min. temu, do tej pory się nie chce
    włączyć. Telefonu nie polecam!
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 19 paź 2014, 09:36

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,3%   15,5%   33,2% 
 Wszystkich opinii: 193. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: Haier dla dzieci i seniorów
» MWC 2015: Konka bez pomysłu
» MWC 2015: Doogee, czyli Chińczyk potrafi
» MWC 2015: HTC z nowościami
» MWC 2015: Doro z propozycją smartfona dla niewidomych
» MWC 2015: Ubuntu w smartfonie trzeba się nauczyć
» MWC 2015: Obejrzałem smartfon z Tizenem...
» MWC 2015: Samuraje w Barcelonie
» MWC 2015: Gionee - tylko trzy modele



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.29.27
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.