Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 770 telefonów  |  149 792 opinie  |  650 testów  |  7 235 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,3%   14,4%   34,2% 
 Wszystkich opinii: 187. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • kamilos686  mail
    Sony xperia sp
    Mam ten telefon od roku, i jestem zachwycony.
    Dwu rdzeniowy procesor zdecydowanie spełnia swoje zadanie wraz z 1 GB RAM telefon prawie wogole się nie tnie,jes bardzo wydajny i funkcjonalny. Internet działa szybko, mam wersję z lte i w mieście dochodzi do 50 mb's. Wyświetlacz jest bardzo dobry choć mógłby być OLED ale nie narzekam. Telefon jest nawet wytrzymały nie raz mi spadł z wysokości około metra i wszysto się trzyma,jedynie tylna klapa lekko odstaje i trzeszczy taki mały minus , bateria przy użytkowaniu wytrzymuje max dzień przy małym użytkowania 3 dni. Telefon robi dobre zdjęcia zwłaszcza tylny aparat przedni jest trochę słaby ale rzadko używam wystarcza.
    A więc ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo dobry smartphone polecam ten telefon iż jest warty swojej ceny
    .play-internet.pl | 20 lis 2014, 21:11
  • Maciej
    Ten telefon jest super! Polecam wszystkim. Święcący pasek to fajny bajer!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 lis 2014, 13:11
  • Dexino
    Telefon fajny, używałem przez rok aż do momentu awarii. przestał działać środek ekranu. Po tygodniowym pobycie w serwisie znów wszystko działa i jest SUPER!!!
    .warszawa.vectranet.pl | 29 paź 2014, 20:10
  • R E K L A M A
  • Gość
    Ten telefon to szajs.. Wczoraj podłączyłam go na wieczór. Rano odłączam jest gorący (ok.37stopni) Pali mi się cały czas na zielono gdzie odłączyłam go 20min. temu, do tej pory się nie chce
    włączyć. Telefonu nie polecam!
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 19 paź 2014, 09:10
  • c0rtex
    Użytkowałem telefon przez rok. Jeżeli chodzi o same wrażenia to ogólnie zdecydowanie na (+):
    - bardzo ładny, porządnie wykonany i trwały (brak rys po roku nawet na plastikowej tylnej klapce)
    - wydajna bateria
    - możliwości (2 rdzenie krait + adreno 320 biją na głowę w normalnym użyciu większość 4-jajowców. Żadnych zacięć podczas grania)
    - zaskakująco dobry dźwięk choć mogło by być nieco głośniej
    - po podmienie sterowników karty wifi na wersję z innej xperii (jest wątek na XDA) problem rozłączającego się wifi nie występuje
    - aparat wbrew obiegowej opinii nie jest zły tylko wymaga wymuszenia konkretnego ustawienia (chyba 8MP na stałe) i jakość jest ok.

    na (-):
    bardzo kiepski wyświetlacz (po superamoledzie z miesiąc się przyzwyczajałem)
    - niemożliwy do odblokowanie botloader (nie wiem czy nie jest to wina orange, skąd mam telefon. Na czystej wersji powinno być ok) W efekcie praktycznie nie da się wgrać żadnego custom roma i to uważam za ogromny minus (praktycznie bo wykonując jakieś chińskie kombinacje, podmieniając kawałki kernela da się wżucić na urządzenie np cyanogenmoda ale jest to zagmatwane i ciężko to odkręcić potem) Bez bólu da się zrobić roota i wgrać custom recovery mode (wersja dla zablokowanego bootloadera)

    Z powyższymi niedogodnościami da się żyć. Nie każdy ma potrzebę modowania a do wyświetlacza da się przyzwyczaić.
    Natomiast ocena neutrala ponieważ tydzień temu, po nie całym roku użytkowania telefon p oprostu padł na amen (Sudden death). Nagle i bez powodu. Teraz podczas próby uruchomienia telefonu przyciskiem dioda powiadomień miga podwójnymi czerwonymi mignięciami i jest to jedyny impuls wydawany przez telefon. Przerycie wszystkich możliwych wątków supportowych nie daje jednoznacznej odpowiedzi co może być przyczyną, ale w najlepszym razie jest to sekcja zasilająca, a w najgorszym płyta główna. Ponieważ niedgy w historii żaden telefon nie zdechł mi w ten sposób, zraziłem się do sony i więcej nie kupię telefonu tej marki.
    Oczywiście jest to subiektywna opinia, bo nie każdemu musi się to wydarzyć, natomiast po przewaleniu forów wiem, że nie jestem odosobnionym przypadkiem...
    .14.4.43 | 14 paź 2014, 14:10
  • Radeon
    Świetny telefon za te pieniądze. Nie tnie się, aparat robi dobre zdjęcia. Posiadam wersję z LTE. Nikt tego nie pisze, ale Sony Xperia SP ma funkcję lupy (wystarczy przyłożyć ten przeźroczysty pasek do tekstu :) Żaden szajsung tego nie ma!
    .centertel.pl | 13 paź 2014, 10:10
  • gonzo
    Mam go od roku. Telefonik super! Nie zawiesza się, szybki, dobry GPS, bdb ekran i dotyk. Ponadto bardzo wygodny do sms i połączeń dzięki kończeniu rozmowy przyciskiem power który jest idealnie umieszczony przy kciuku jak trzyma się słuchawke;-) obsługuje lte, dobra jakoś rozmów. Teraz jak dla mnie duża zaleta- duży pasek led na dole! Każdy sms czy nie odebrane pol widać z daleka i nie trzeba co jakiś czas go odblokowywac. Minusem jest zbudowana bateria.
    .centertel.pl | 10 paź 2014, 10:10
  • mikesz25  mail
    Telefon mam od około miesiąca, na duży plus zasługuje moim zdaniem bateria, która w zależności od użytkowania wytrzymuje w moim przypadku od 2 do 4 dni (średnio co 3 dzień ładowanie). Po przeczytaniu większości komentarzy nie stwierdzam wad typu słaby zasięg wifi, mam mieszkanie 52m2 i nie miałem przypadku braku zasięgu u siebie w mieszkaniu. Nie stwierdzam również, żeby telefon mulił, jedynie w przypadku, gdy baardzo rzadko włącza się internet i podczas aktualizacji wielu aplikacji na raz zauważyłem, że rzeczywiście zamula ale tylko na czas aktualizacji. Aparat taki sobie bardzo przeciętny, kupując smartfona za kilkaset zł nie oczekujmy zdjęć pokroju dobrej lustrzanki, zdjęcia są po prostu dobre w dobrze oświetlonym kadrze i kiepskie w słabo oświetlonych miejscach ale to tylko telefon :) Wygląd i wykonanie rzecz gustu, dla mnie bomba i suuuper sprawa ten dolny panel led, wcześniej miałem ZTE grand x in i też miał coś podobnego z tym, że jedną diodę led która bardzo umila obsługę smartfonu :) Ktoś napisał, że słaby głośniczek, no chyba musi być już lekko głuchy, mam dobry słuch i moim zdaniem gra wystarczająco głośno, często słucham muzyki i jakość dźwięku z stockowej aplikacji walkman naprawdę dobra ale tylko w połączeniu z dobrymi słuchawkami, te które dodaje producent są bardzo kiepskie, dobrze służą jedynie za antenę do radia i to moim zdaniem duży minus. Ogólnie słuchawka bardzo fajna i z czystym sumieniem polecam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 paź 2014, 20:10
  • wojcieszek
    @jolka włóż i wyjmij kabelek jack, mi pomogło :) Telefon nie polecam nikomu, omijać szerokim łukiem. Działa bardzo wolno, dużo wad fabrycznych, cały czas się zawiesza.
    .internetdsl.tpnet.pl | 05 paź 2014, 20:10
  • Luko
    @Jolka jesteś pewna czy padł?? Bo możliwe, że to chwilowy jakiś zastój w tej sytuacji należy włożyć słuchawki do jacka i włączyć muzykę na chwilę. Następnie wyciągnąć słuchawki i sprawdzić czy już jest ok. Miałem też tak parę razy, zrobiłem tak jak napisałem i było ok, słychać było rozmówcę przez głośnik i muzykę jak i filmy równieżwięc jeśli tutaj tkwi problem to oddawanie na serwis telefonu jest "daremne"
    .dynamic.chello.pl | 05 paź 2014, 13:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,3%   14,4%   34,2% 
 Wszystkich opinii: 187. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Praca domowa
» Moto 360: smartwatch w klasycznym wydaniu
» ZTE Blade VEC 4G - zdolny, a niedrogi
» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.128.254
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.