Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 130 telefonów  |  102 376 opinii  |  650 testów  |  5 145 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,1%   14,7%   36,2% 
 Wszystkich opinii: 163. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Paweł
    @ Wiesiek hahah tym hasłem, że telefony z przed 5-6 lat robią lepsze zdjęcia.. Powiedz, który to niby robi lepsze zdjęcia.. No ok Satio, Pixon 12 ale nic po za tym nie zrobi lepszego zdjęcia..
    .internetia.net.pl | 31 maj 2014, 17:05
  • f
    mam ten telefon od miesiąca, bardzo dobrze się sprawuje, nie zacina, nie zamula, aplikacje chodzą szybko. bacteria 3-4 dni przy 2h wifi dziennie, kilku polaczeniach I ok 2h sluchania muzyki. przy wiekszej oszczednosci nawet 5 albo 6 dni, z tym ze mam wlaczony tryb stamina caly czas
    .scansafe.net | 29 maj 2014, 10:05
  • Patryk H.  mail
    Ciężko mi ocenić ten telefon. Mojej kobiecie zbliżał się czas przedłużenia umowy w orange. Czytałem opinie na temat SP i ludzie byli zadowoleni a i partnerce się spodobał więc zdecydowaliśmy się na niego. No i muszę przyznać, że zawiedliśmy się strasznie. Wyłączyłem wszystkie niepotrzebne aplikacje a telefon muli jak cholera. Wcześniej kobieta użytkowała SGS Plus i sprawował się dużo lepiej jak SP (nie zamulał tak często jak ten). Kilka miesięcy temu sobie wziąłem SGS III i przyznam szczerze, że jak dla mnie SP nie ma się co równać z Samsungiem.
    Jedyne co mi właśnie przeszkadza w Xperii SP to właśnie te zamulanie. Po za tym wszystko ok.
    .czarnet.pl | 28 maj 2014, 15:05
  • R E K L A M A
  • wiesiek
    Do Tomasz87 - pisząc porównując do Z chodziło mi o własne doświadczenia po przesiadce z xperii sp i nie wiem co zabawnego jest w takim porównaniu.Telefony ani cenowo ani obecnością na rynku nie dzieli jakaś przepaść wiec takie porównanie jest jak najbardziej sensowne.Jakby Z była nowością a sp miała 2 lata stażu i różniły się kwotą 2 tysięcy wówczas takie porównanie byłoby bez.sensu ale jako że ja osobiście dopłacilem Do Z 250 zł i są to smartfony z tego samego okresu wiec pisze jak bardzo opłacalny jest to interes
    .google.com | 27 maj 2014, 16:05
  • misiek998  mail
    Telefon posiadam jakoś od Lutego br. Głównie korzystam z rozmów/smsów. Potrafię wgrać sobie custom rom. Zacznijmy od tego co daje nam Sony - Niestabilny system, dobrze trzymająca bateria, powolna praca, 1GB ram, a aplikacje typu muzyka czy przeglądarka po prostu są zabijane przez system, bo jak się domyślam, wszystkie zasoby pożera innowacyjna nakładka od sony. Po wgraniu custom romu, w większości 4.4 jest to samo, czyli niespodzianka, bo bateria zamiast wytrzymać 3 dni, po całym dniu leżenia i 20 minutach rozmowy ma 40%. Nie daj boże rozładujemy do 0 i już jej nie naładujemy tak łatwo ;) Kto miał 4.4 wie o co biega... Jeżeli naprawdę chcesz posiadać ten teefon zaopatrz się dodatkowo w coś ostrego, telefon tak przyjamniej kilka razy dziennie walnie sobie restart, czasem zawiesi się na amen że jak to mówią, pomoże tylko wyjęcie baterii (przycisk reset).
    Dorzućmy wady fabryczne, typu dotyk przerywa, lub w ogóle nie łapie jeżeli nie trzymamy metalowej ramki, dodajmy bardzo cichy głośnik rozmów - praktycznie nie słyszę rozmówcy, a jadąc takim autobusem nie słyszę go kompletnie i dorzućmy jeszcze trzeszczący i skrzypiący plastik i oto mamy najgorszy telefon jaki w życiu przyszło mi używać. Miałem nokie stare i nowe, starego lg gt540, motorolę defy i tak ogolnie dużo tego było, włącznie z chińskim "czymś". Taki np gt540 miał lepszy multitasking przy 4x mniej pamięci, taka motrola defy była wodoodporna, taki chiński smartfon nie trzeszczał, był szybki, tani i jednorazowy, a taka xperia kosztowała 1000zł i nie ma kompletnie nic. Ani dobrych słuchawek, ani dobrego oprogramowania, nie nadaje się nawet do dzwonienia. Nawet jak go sprzedam, to już totalnie nie będę wiedział co kupić w rozsądnym budżecie, tym bardziej szkoda, że mam go od niedawna. Właściwie to nie potrzebuję wiele ale to niewiele mogło by chociaż działać.
    Zdecydowanie odradzam zakup SP, telefon mam wrażenie był wypuszczony na rynek w pospiechu, aby był, bez odpowiednich testów jakościowych
    .internetdsl.tpnet.pl | 26 maj 2014, 23:05
  • TomasZ82
    Nic z tych rzeczy co pisza przedmowcy w moim przypadku nie ma miejsca. Po aktualizacji na 4.2.3 poprawila sie funkcjonalnosc aparatu jak i segregacja menu. Telefon katowany dzien w dzien przez syna na grach itp. Nie mam efektu przegrzewania jak we wczesniejszym modelu NEO temperatura telefonu jest znosna. Telefon uzywam od zeszlego roku i wszytskie doczesne zmiany aktualizacyjne telefonu na + Osobiscie polecam ten telefon.

    PS. Porownujac ten telefon do Z to troche mnie bawi bo sa to zupelnie inne segmenty sprzetowe
    .42.80.138 | 23 maj 2014, 12:05
  • kamileczka
    Telefon na początku użytkowania - rewelacja. Po aktualizacji zaczęły się problemy. Urządzenie nie chce się odblokować, zacina się, prawie każda aplikacja po kilku minutach zawiesza się i chce, aby wymusić zamknięcie. Ogólnie po aktualizacji ciężko przyzwyczaić się do nowych ustawień, znikły niektóre motywy. Nie polecam, po zaledwie 3 miesiącach mam ochotę go wymienić.
    .nstream.pl | 22 maj 2014, 17:05
  • homzal
    Posiadam ten telefon od Listopada 2013. Odradzam wszystkim zainteresowanym zakupem tego modelu!! Telefon na którym nie można polegać. Czasem nie chce się odblokować, zawiesza się w bardzo dziwnych momentach a po aktualizacji systemu operacyjnego stał się nie do zniesienia :( Radzi sobie z wymagającymi grami ale w funkcji telefonu jest po prostu beznadziejny. Wielkorotne próby resetu nie dają większych rezultatów. Tak poza tym ekran całkowicie nieczytelny w słońcu. Niby to nie amoled, ale porównując do noki Lumi 710 z której się przesiadłem jedyne w czym wygrywa to wielkość. Może ktoś zechce ode mnie odkupić ten "sprzęt" ?
    .dynamic.chello.pl | 14 maj 2014, 20:05
  • wiesiek
    Pozbyłem się xperii sp i nabyłem xperie z, w porównaniu do sp rewelacja za niewiele większe pieniądze. Xperia SP po aktualizacji stała się denerwująca w użytku, przycinki, zwiechy, restarty na porządku dziennym, cóż mi po wysokich wynikach w benchamrkach (23 tys w antutu), skoro w praktycznym użytkowaniu omnia hd sprzed 5 lat jest szybsza? xperia sp to taki dziwny smartfon, radzi sobie bez problemu z bardzo wymagającymi grami, a potrafi zawiesić się przy na wyświetlanym tle przy wyłączeniu tel. O jakości zdjęć szkoda pisać, bo tak jak wyżej 5 a nawet 6 letnie telefony robią lepsze a komentarze w stylu chcesz dobre zdjęcia - kup sobie lustrzankę są bez urazy, infantylne, to tak jakby napisać chcesz ładną pogodę jedź na Hawaje, tak jakby rzeczywiście w Europie brakowało miejsc słonecznych, osobom piszącym takie komentarze polecam chociażby nawet MGSM i sprawdzenie sobie jak wysokiej jakości zdjęcia robią telefony tańsze od xperia sp.
    .centertel.pl | 14 maj 2014, 11:05
  • kamilp  mail
    Ogólnie telefon jest ok.
    Mam pytanie do innych posiadaczy tego modelu, czy u was tez ekran czasem wariuje? Zachowuje sie jakby byl dotykany w rogu ekranu co strasznie przeszkadza podczas pisania smsow czy przegladania internetu. Mam takie zdarzenia czesto jak telefon jest bardzo zimny / jest podlaczony do ładowarki. Jest sens isc z tym do serwisu>? aa i czasem ekran robi sie czarny i nic nie widac jednak ponowne wygaszenie ekranu i wlaczenie pomaga. chyba tylko 2 razy zdarzylo mi sie ze nie pomagalo wiec musialem go zresetowac. Telefon posiadam okolo 3-4 miesiecy
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 maj 2014, 01:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,1%   14,7%   36,2% 
 Wszystkich opinii: 163. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» Na koloniach
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.237.245.159
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.