Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 274 telefony  |  145 504 opinie  |  720 testów  |  7 182 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,3%   14,0%   35,7% 
 Wszystkich opinii: 171. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • shv
    Na początku telefon był beznadziejny, po czym zrobiłem downgrade do 4.1.2 i działa super. Samsung Galaxy S3 jednak jest lepszy.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 lip 2014, 11:07
  • czaruś
    Podoba mi sie wyświetlacz w słońcu no i jest sporych rozmiarów. Wydajność na wysokim poziomie i reszta tez ok. Pojemna bateria to też atut.
    .opera-mini.net | 19 cze 2014, 18:06
  • snodog
    Warto zrobić aktualizację do wersji: 12.1.A.1.205 teraz chodzi jak trzeba bardzo szybko i płynnie ale wpadka SONY była i to spora jak dla mnie. Można było się skrajnie zrazić do telefonu.

    Ogólnie na plus:
    bateria, wykonanie, a teraz płynność działania systemu.

    Na minus:
    kontrast ekranu gorszy niż w Xperii L, zbyt kolorowe zdjęcia, cichy głośniczek.

    Polecam udany i niedrogi
    .centertel.pl | 17 cze 2014, 19:06
  • R E K L A M A
  • SeedarPL  mail
    Miałem okazję przetestować ten telefon przez kilka dni. Telefon, ciekawy, praktyczny i w sumie nie najgorzej sie sprawuje. Ale. Zbyt dużo otwartych aplikacji powoduje ścine totalną. Zawiesza sie, nie reaguje na nic do minuty nie dłużej :) Aparat jest w porządku; w nocy trochę gorzej. Jeszcze jedno. Aktualizacje " KitKat " jednak bym odradził. Gdy mój Samsung Galaxy S4 się do KitKat'a zaktualizował wcale się nie ciął. Jednak procesor 2 rdzeniowy to za mało, 1GB RAM również. Pograć możemy ale często telefon się tak grzeje że gra się wyłącza, albo nawet i telefon. Odradzam kupno nowego, zachęcam do SGS4 używanego, sprawdzonego :)
    .adsl.inetia.pl | 17 cze 2014, 01:06
  • Chylona
    Telefon ten posiadam od sierpnia 2013. Jestem z niego bardzo zadowolona! Działa jak należy, wszystkie aplikacje jakie są mi potrzebne chodzą bez problemu. Jedyne co mnie trochę denerwuje to bardzo słaby przedni aparat i gdy kręci się filmy np z głośnych koncertów to absolutnie nic nie słychać tylko jeden wielki huk. Ale prócz tego jestem zadowolona w 100%. Najlepszy telefon jaki miałam w życiu :) polecam
    .e-wro.net.pl | 12 cze 2014, 13:06
  • wiesiek
    Paweł oczywiście ze cyfrówki robią lepsze zdjęcia ,z tym że takie twierdzenie chcesz dobre zdjęcia kup se pan cyfrowke świadczy chyba tylko o tym ze osoba która tak twierdzi naprawdę uważa że tylko cyfrówka zrobi lepsze zdjęcie od xperii sp i nic pozatym,to takie szukanie na siłe usprawiedliwienia dla słabej jakości zdjęć,idąc takim tokiem myślenia dojdziemy do takiego oto absurdu ze jak ktoś będzie narzekał na zwiechy,restarty to drugi mu doradzi aby kupił sobie komputer jeśli chce płynności,bo przecież nie oszukujmy się komputery są szybsze
    szybsze
    Co do zdjęć, niektórzy uważają także że stary poczciwy 8 letni dziadek k800 robi lepsze zdjecia
    .google.com | 06 cze 2014, 20:06
  • Paweł
    Do Wiesiek: Omnia HD robi dobre zdjęcia, ale czy lepsze? nie sądzę, tak jak Nokia N97, ale za to N8 - i owszem, tutaj przyznaję rację. Ale w nocy SP wygrywa z Nokia N97 i Ominą HD na 100%, chociaż przyznaję, że też czasem zawodzi w nocy. Za to w dzień jest ok. po aktualizacji do 4.3. Nie wiem czemu według ciebie infantylnością jest hasło "chcesz dobre zdjęcia kup cyfrowkę". Nie oszukujmy się, ale to prawda. Żaden telefon z małej matryczki nie wykrzesze tyle, co nawet prosty kompakt, o lustrzance nie mówiąc, co do pogody słonecznej polecam bardziej Rodos od Hawajow :)
    .dynamic.chello.pl | 06 cze 2014, 14:06
  • wiesiek
    Paweł, Satio to nawet od Z-tki robi lepsze zdjęcia. No a tak poza tym lepsze fotki od sp oferuje chociażby n8, omnia hd, n97.
    .google.com | 04 cze 2014, 11:06
  • Paweł
    @ Wiesiek hahah tym hasłem, że telefony z przed 5-6 lat robią lepsze zdjęcia.. Powiedz, który to niby robi lepsze zdjęcia.. No ok Satio, Pixon 12 ale nic po za tym nie zrobi lepszego zdjęcia..
    .internetia.net.pl | 31 maj 2014, 17:05
  • f
    mam ten telefon od miesiąca, bardzo dobrze się sprawuje, nie zacina, nie zamula, aplikacje chodzą szybko. bacteria 3-4 dni przy 2h wifi dziennie, kilku polaczeniach I ok 2h sluchania muzyki. przy wiekszej oszczednosci nawet 5 albo 6 dni, z tym ze mam wlaczony tryb stamina caly czas
    .scansafe.net | 29 maj 2014, 10:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,3%   14,0%   35,7% 
 Wszystkich opinii: 171. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
» Alcatel POP D5
» Alcatel POP D3
» Samsung Galaxy Mega 2
» Oppo Neo 5
Aktualności:

» HTC Desire 510 zaprezentowany oficjalnie
» iPhone 6: kolejny przeciek
» Co Archos zaprezentuje na IFA?
» Spice Fire One Mi-FX 1: smartfon za grosze
» iPhone 6: pokrowce już w sprzedaży
» Huawei Honor 3C Play: budżetowe 5 cali
» LG G3 Stylus zadebiutuje na IFA
» Kruger&Matz ma nowego flagowca
» Manta MS4001: na pewno dla "entuzjastów"?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.198.133.7
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.