Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 406 telefonów  |  146 612 opinie  |  720 testów  |  4 566 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,4%   13,7%   34,9% 
 Wszystkich opinii: 175. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • do Marikol
    Do Marikol - jesteś w grubym błędzie przyjacielu generalizujac ze te tysiące komentarzy na różnych forach o wieszajacym się smartfonie jest wyssane z palca.Skoro wyssane z palca to dlaczego sony wydało poprawkę do systemu naprawiajace błędy ? A no dlatego ze ludzie zawalali serwisy,pisali petycję itd gdyż po aktualizacji do 4.3 był po prostu nie do użytku wiec jeśli nie masz o czymś pojęcia to niepotrzebnie krytykujesz innych,prawda taka ze faktem a nie mitem jest ze były spore problemy z tym smartfonem.Prawdopodobnie posiadasz ten telefon parę tygodni i myślisz ze wiesz więcej od tych którzy mają go drugi rok
    .google.com | 01 sie 2014, 12:08
  • Marikol
    Telefon bardzo dobry, jakość wykonania w porządku, na ekran w słońcu nie ma co narzekać (jeden z lepszych jakie spotkałem w smartfonie klasy średniej). Nie wiesza się, nie laguje, wszystko płynnie i gładko. Muzyka okey, aparat okey.
    Wszelkie pogłoski o wadliwym działaniu po aktualizacji są najprawdopodobniej wyssane z palca, chyba, że użytkownicy trafili na wadliwy model (zdarza się). A "znawcy" robiący podmianki systemu w domowym zaciszu i rootujący kalkulatorami powinni w ogóle się nie wypowiadać, bo wszelkie problemy z telefonem spowodowała najpewniej ich własna nieudolność.
    Xperia SP bardzo mile mnie zaskoczyła, szczerze polecam. Nie należy się zrażać przez trafienie wadliwego modelu, ani grzebać w oprogramowaniu jak się nie potrafi.
    Pozdrawiam
    .static.sitel.net.pl | 25 lip 2014, 23:07
  • Mimi
    Telefon mam od 3 miesięcy i jednym słowem jestem rozczarowana. Przyznam szczerze, że to mój pierwszy smartfon. Wcześniej miałam przez 3 lata Wave533 (Bada) i działał bez zarzutu. A Xperia SP jest już po jednej wizycie w serwisie i przymierzam się do następnej. Telefon się sam restartuje czasami nawet 6-7 razy w ciągu GODZINY!! Aplikacje się wieszają, nie można rozłączyć rozmowy bo ekran cały czas zaciemniony... Jednym słowem masakra. Jeśli chodzi o walory estetyczne, jakość zdjęć (nie na zoomie), jakość dźwięku podczas rozmowy czy na głośnomówiącym to jestem zadowolona. Ale czeka mnie kolejna wizyta w salonie...
    .icpnet.pl | 14 lip 2014, 22:07
  • R E K L A M A
  • justa1988
    Po ostatniej aktualizacji, telefon ponownie stał się dobrym sprzętem, od tego czasu łapie zasięg Lte
    .centertel.pl | 14 lip 2014, 22:07
  • shv
    Na początku telefon był beznadziejny, po czym zrobiłem downgrade do 4.1.2 i działa super. Samsung Galaxy S3 jednak jest lepszy.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 lip 2014, 11:07
  • czaruś
    Podoba mi sie wyświetlacz w słońcu no i jest sporych rozmiarów. Wydajność na wysokim poziomie i reszta tez ok. Pojemna bateria to też atut.
    .opera-mini.net | 19 cze 2014, 18:06
  • snodog
    Warto zrobić aktualizację do wersji: 12.1.A.1.205 teraz chodzi jak trzeba bardzo szybko i płynnie ale wpadka SONY była i to spora jak dla mnie. Można było się skrajnie zrazić do telefonu.

    Ogólnie na plus:
    bateria, wykonanie, a teraz płynność działania systemu.

    Na minus:
    kontrast ekranu gorszy niż w Xperii L, zbyt kolorowe zdjęcia, cichy głośniczek.

    Polecam udany i niedrogi
    .centertel.pl | 17 cze 2014, 19:06
  • SeedarPL  mail
    Miałem okazję przetestować ten telefon przez kilka dni. Telefon, ciekawy, praktyczny i w sumie nie najgorzej sie sprawuje. Ale. Zbyt dużo otwartych aplikacji powoduje ścine totalną. Zawiesza sie, nie reaguje na nic do minuty nie dłużej :) Aparat jest w porządku; w nocy trochę gorzej. Jeszcze jedno. Aktualizacje " KitKat " jednak bym odradził. Gdy mój Samsung Galaxy S4 się do KitKat'a zaktualizował wcale się nie ciął. Jednak procesor 2 rdzeniowy to za mało, 1GB RAM również. Pograć możemy ale często telefon się tak grzeje że gra się wyłącza, albo nawet i telefon. Odradzam kupno nowego, zachęcam do SGS4 używanego, sprawdzonego :)
    .adsl.inetia.pl | 17 cze 2014, 01:06
  • Chylona
    Telefon ten posiadam od sierpnia 2013. Jestem z niego bardzo zadowolona! Działa jak należy, wszystkie aplikacje jakie są mi potrzebne chodzą bez problemu. Jedyne co mnie trochę denerwuje to bardzo słaby przedni aparat i gdy kręci się filmy np z głośnych koncertów to absolutnie nic nie słychać tylko jeden wielki huk. Ale prócz tego jestem zadowolona w 100%. Najlepszy telefon jaki miałam w życiu :) polecam
    .e-wro.net.pl | 12 cze 2014, 13:06
  • wiesiek
    Paweł oczywiście ze cyfrówki robią lepsze zdjęcia ,z tym że takie twierdzenie chcesz dobre zdjęcia kup se pan cyfrowke świadczy chyba tylko o tym ze osoba która tak twierdzi naprawdę uważa że tylko cyfrówka zrobi lepsze zdjęcie od xperii sp i nic pozatym,to takie szukanie na siłe usprawiedliwienia dla słabej jakości zdjęć,idąc takim tokiem myślenia dojdziemy do takiego oto absurdu ze jak ktoś będzie narzekał na zwiechy,restarty to drugi mu doradzi aby kupił sobie komputer jeśli chce płynności,bo przecież nie oszukujmy się komputery są szybsze
    szybsze
    Co do zdjęć, niektórzy uważają także że stary poczciwy 8 letni dziadek k800 robi lepsze zdjecia
    .google.com | 06 cze 2014, 20:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,4%   13,7%   34,9% 
 Wszystkich opinii: 175. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» BlackBerry Porsche Design P9983
» Prestigio Grace
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
Aktualności:

» Nowe tablety Amazonu
» BlackBerry Porsche Design P'9983 zaprezentowany oficjalnie
» Najtańszy smartfon z KitKat'em?
» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5
» ZMAX: budżetowy fablet ZTE
» KAZAM Thunder 340W: pierwszy owoc współpracy z Microsoftem
» LG Bello i Fino trafiają do sprzedaży w Polsce
» Smartfon Panasonic z imponującym aparatem Leica



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.21.96
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.