Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 408 telefonów  |  154 914 opinie  |  650 testów  |  4 363 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,6%   15,1%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 192. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Radeon
    Świetny telefon za te pieniądze. Nie tnie się, aparat robi dobre zdjęcia. Posiadam wersję z LTE. Nikt tego nie pisze, ale Sony Xperia SP ma funkcję lupy (wystarczy przyłożyć ten przeźroczysty pasek do tekstu :) Żaden szajsung tego nie ma!
    .centertel.pl | 13 paź 2014, 10:49
  • gonzo
    Mam go od roku. Telefonik super! Nie zawiesza się, szybki, dobry GPS, bdb ekran i dotyk. Ponadto bardzo wygodny do sms i połączeń dzięki kończeniu rozmowy przyciskiem power który jest idealnie umieszczony przy kciuku jak trzyma się słuchawke;-) obsługuje lte, dobra jakoś rozmów. Teraz jak dla mnie duża zaleta- duży pasek led na dole! Każdy sms czy nie odebrane pol widać z daleka i nie trzeba co jakiś czas go odblokowywac. Minusem jest zbudowana bateria.
    .centertel.pl | 10 paź 2014, 10:35
  • mikesz25  mail
    Telefon mam od około miesiąca, na duży plus zasługuje moim zdaniem bateria, która w zależności od użytkowania wytrzymuje w moim przypadku od 2 do 4 dni (średnio co 3 dzień ładowanie). Po przeczytaniu większości komentarzy nie stwierdzam wad typu słaby zasięg wifi, mam mieszkanie 52m2 i nie miałem przypadku braku zasięgu u siebie w mieszkaniu. Nie stwierdzam również, żeby telefon mulił, jedynie w przypadku, gdy baardzo rzadko włącza się internet i podczas aktualizacji wielu aplikacji na raz zauważyłem, że rzeczywiście zamula ale tylko na czas aktualizacji. Aparat taki sobie bardzo przeciętny, kupując smartfona za kilkaset zł nie oczekujmy zdjęć pokroju dobrej lustrzanki, zdjęcia są po prostu dobre w dobrze oświetlonym kadrze i kiepskie w słabo oświetlonych miejscach ale to tylko telefon :) Wygląd i wykonanie rzecz gustu, dla mnie bomba i suuuper sprawa ten dolny panel led, wcześniej miałem ZTE grand x in i też miał coś podobnego z tym, że jedną diodę led która bardzo umila obsługę smartfonu :) Ktoś napisał, że słaby głośniczek, no chyba musi być już lekko głuchy, mam dobry słuch i moim zdaniem gra wystarczająco głośno, często słucham muzyki i jakość dźwięku z stockowej aplikacji walkman naprawdę dobra ale tylko w połączeniu z dobrymi słuchawkami, te które dodaje producent są bardzo kiepskie, dobrze służą jedynie za antenę do radia i to moim zdaniem duży minus. Ogólnie słuchawka bardzo fajna i z czystym sumieniem polecam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 paź 2014, 20:29
  • R E K L A M A
     
  • wojcieszek
    @jolka włóż i wyjmij kabelek jack, mi pomogło :) Telefon nie polecam nikomu, omijać szerokim łukiem. Działa bardzo wolno, dużo wad fabrycznych, cały czas się zawiesza.
    .internetdsl.tpnet.pl | 05 paź 2014, 20:47
  • Luko
    @Jolka jesteś pewna czy padł?? Bo możliwe, że to chwilowy jakiś zastój w tej sytuacji należy włożyć słuchawki do jacka i włączyć muzykę na chwilę. Następnie wyciągnąć słuchawki i sprawdzić czy już jest ok. Miałem też tak parę razy, zrobiłem tak jak napisałem i było ok, słychać było rozmówcę przez głośnik i muzykę jak i filmy równieżwięc jeśli tutaj tkwi problem to oddawanie na serwis telefonu jest "daremne"
    .dynamic.chello.pl | 05 paź 2014, 13:12
  • jolkaaaaaa
    Telefon fajnie działał ale tylko przez pierwsze 5 miesięcy. Potem padł glośnik od rozmów jak i od muzyki. Spoko by było jakby tylko padł ale on czasami sam z siebie wydawał dziwne dżwięki np przy sprawdzaniu facebooka albo nawet przy graniu. Dodam ze nigdy mi nie upadł ani nie wpadł do wody. Dałam do naprawy lecz podziałał przez kilka godzin i potem dalej było to samo ( nie jestem pewna czy to dalej wina telefonu czy moze kolesia, ktory to naprawiał ). Ogolnie telefon fajny. Ma dużo bajerów i jest wg mnie idealny dla kobiet. Ale powinien przeżyć bez psucia się wiecej niz te pół roku zważając na cene, bo tani wtedy nie był.
    Gdyby nie te zepsute głosniki do telefonu nie miałabym praktycznie nic. Być moze moj model był wadliwy ale wątpie. Sony słynie z tego ze głosniki lubią się psuć.
    .centertel.pl | 19 wrz 2014, 19:49
  • exeus
    Tel używałem prawie rok, nie zacinał się, działał płynnie, niemal wszystko było ok, niemal. Największy minus tego tel, to problemy z wi-fi, które jeśli nie siedzimy obok routera po prostu non stop się wyłącza i łączy, bądź nie łączy ponownie. Nigdy nie narzekałem na sprzęt Sony, aczkolwiek ten smartfon zraził mnie do nich, skoro to smartfon, to chyba powinien internet łapać, to podstawa. Dodam, że na internecie od operatora nie było problemów. Zdjęcia z głównego aparatu całkiem spoko, lecz przedni bardzo słabo.
    .cm-5-8b.dynamic.ziggo.nl | 18 wrz 2014, 22:01
  • aaa
    Mam ten telefon od dwóch miesięcy, coś już więc mogę napisać. Używam stock ROM 12.1.A.1.207 (Generic AU). Telefon działa bardzo sprawnie, szybko, jednakże kiepsko zarządza pamięcią RAM (czasami wychodząc z jakiejś aplikacji interfejs launchera uruchamia się ponownie itp) - oficjalny, najnowszy soft jest zatem niedopracowany. Oficjalnej wersji 4.4 nie będzie według strony Sony (zauważyłem zmianę statusu dzisiaj). Shame on you, Sony. Ta firma potrafi wspierać tylko flagowce. Oprócz zarządzania RAMem nie zauważyłem innych problemów z softem (żadnych więcej bugów). Ponadto jakość zdjęć się w moim odczuciu znacząco poprawiła w stosunku do 12.1.A.1.205 i wcześniejszych. Ogólnie słaba jakość zdjęć w tym modelu (często wymieniana jako wada telefonu w różnych recenzjach, co bawi mnie bardzo) spowodowana jest oczywiście softem. Technicznie ten aparat jest naprawdę bardzo dobry, ale...co tam, "rozwalmy im aparat softem, niech kupią droższy model" - stwierdziło Sony. Wystarczy mieć root'a i wgrać moda aplikacji aparatu - wystarczy wpisać w Google "xperia m camera v2" (nie można dawać linków ani wymieniać nazw żadnych MAGICZNYCH forów, prawda? :)). Mod ten znacząco poprawia automatykę, zarządzanie balansem bieli, ISO, usprawnia działanie autofokusu, generalnie polepsza jakość zdjęć w słabych warunkach oświetleniowych (ilość szumu staje się akceptowalna, wręcz niska, a zdjęcia są naprawdę super za dnia jak i nocą). Piszę o tym dla takich jak ja - dla których ten telefon był idealny, ale bali się "słabego aparatu". Nie ma się czego bać, aparat technicznie jest świetny. Wystarczy zrobić root, nie trzeba odblokowywać bootloadera. Jakość dźwięku - Sony. Jakość wyświetlacza - moim zdaniem bardzo dobra. Słabe kąty, ale nie jestem "mobilnym ekshibicjonistą" - nie lubię jak ktoś obok mnie widzi co robię aktualnie, sam zaś nie zachowuję się jak yeti i trzymam telefon prosto przed sobą. Słabe kąty widzenia dla mnie są zaletą. A kontrast, jasność i kolory moim zdaniem są ok (nie wypalają oczu jak amoledy, nie są takie ciemne jak w IPSach). Bateria - "trzyma" bardzo dobrze. Zasięg sieci łapie bardzo dobrze, nawet LTE (a LTE w Play to jeszcze nic specjalnego). Czytałem kiedyś, że niby słabo łapie wifi - na 12.1.A.1.207 łapie bardzo dobrze i to zarówno w 2,4 GHz jak i 5GHz (to nie jest powszechne). Jakość wykonania - poziom "Lumia". No prawie. ;) Tylna klapka jest super spasowana przez pierwsze 2 tygodnie, później staje się luźna. Cóż...grubszy papierek pod klapkę i znów jest świetnie. ;) Poza tym na [...] taka klapka to 20-30 zł. Ogólnie telefon bardzo dobry, ale soft trochę niedopracowany.
    W kwestii linków, adresów, forów, sklepów: sądzisz, że człowiek, który nie potrafi skorzystać z wyszukiwarki będzie potrafił wymienić soft w telefonie? Nie będziemy obrażali naszych Użytkowników zamieszczając linki, które sami są w stanie znaleźć w sekund 5. (jf)
    .play-internet.pl | 10 wrz 2014, 13:02
  • Luko
    @alladynka ja mam tą wersję programu i jest stabilna. Telefon chodzi płynnie bez żadnych zawiasów.W porównaniu z Galaxy S2 mojej mamy czy Lg l7 II mojej siostry to jest rakieta :) może trochę brakuje do poziomu Nexusa 5 ale tam jest czysty android bez nakładek no i lepsze podzespoły i tak nie ma co narzekać, że zamula czy coś mimo że mam pełno apek i gier jest ok ;)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 wrz 2014, 10:47
  • plecy03
    W specyfikacji jest błąd - ten telefon ma GPU Adreno 320, nie 225.
    Masz rację. Niestety nie wyszedł nam interfejs do wyświetlania danych procesorów. W najbliższym czasie - mam nadzieję - to się zmieni. Prawidłowy GPU jest podany w info dodatkowym. W chmurce wyświetlają się niestety dane procesora w zwykłej wersji, a nie pro. Przepraszam za to utrudnienie; wkrótce to poprawimy dla wszystkich CPU w serwisie. (jf)
    .centertel.pl | 29 sie 2014, 21:34

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,6%   15,1%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 192. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy S6 Edge
» Samsung Galaxy S6
» Acer Liquid Z220
» Acer Liquid M220
» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Doogee Turbo mini F1
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
Aktualności:

» MWC 2015: Lenovo - przedtargowo
» MWC 2015: Huawei - Watch, TalkBand N1 i B2
» MWC 2015: Samsung - S6 i S6 EDGE
» MWC 2015: Acer - Windows 8.1 i Android 5.0
» Myśleć wystarczy...
» MWC 2015: Alcatel - Co poza smartfonami w Barcelonie?
» MWC 2015: Alcatel - Smartfony OneTouch na rok 2015
» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.50.213
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.