Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  8 212 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,8%   14,7%   33,5% 
 Wszystkich opinii: 191. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Kosa
    Miałem Xperie S jako poprzedni telefon. Była naprawde dla mnie bolączka. Szybkość pracowania po prostu była tragiczna. Bateria tez strasznie krótko mi pracowała, ale podejrzewam, ze to mój błąd, ze nie naladowalem telefonu podczas pierwszego ładowania przed włączeniem tak jak zaleca producent, ale informacja o tym była tak ukryta, ze to żałosne. Sprzedałem szybko i dostałem ta Xperie z nadzieja, ze bedzie po prostu telefonem, ktory eliminuje wady poprzedniego. Niestety znowu sie zawiodłem. Telefon ratują tylko launchery, ktore powodują, ze telefon nie zacina sie, nie klatkuje. Co najlepsze mój brat równiez ma ten telefon i mowi, ze nie ma takich problemów. Bateria nie zachwyca. Przy tylko włączonym transferze danych trzeba bardzo uwazac i oszczędzać baterie jesli chcemy cały dzien od rana do wieczora korzystać z telefonu bez ograniczeń. I kolejny ogromny minus. Tak telefon ma aparat dobry i robi dobre zdjecia przy dobrym oświetleniu, ale wystaje i to naprawde ogromny minus. Pomimo etui i faktu, ze nie nosze w kieszeni przedmiotów żadnych oprócz telefonu rysuje sie i to pogarsza znacznie zdjecia. Niestety przykre mam doznania z produktami Sony. Moze po prostu mam pecha i trafiam na takie wadliwe modele, ale teraz jestem zupełnie zniechęcony do ich telefonów pomimo tego, ze np najnowsza z3 specyfikacja zachwyca, jednak nawet jak w sklepie powracalem do ekranu głównego widżety potrafiły sie od nowa wczytywać. Chyba w telefonie za takie pieniądze to jest nie dopuszczalne. Wiem, ze szybko do tego producenta niestety nie wrócę, pozdrawiam!
    .dynamic.chello.pl | 24 sty 2015, 19:15
  • Irek176
    Telefon użytkuję od 1,5 roku.
    Sprawuje się dobrze. Jego ogromną zaletą jest aparat fotograficzny. Robi bardzo dobrej jakości zdjęcia. Miałem już wiele telefonów i żaden nie miał takiej optyki. Z pakietem neta w telefonie można z nim wiele zdziałać.
    Bateria mogłaby być lepsza, ale i tak trzyma do 2 dni.
    Naprawdę polecam.
    .tomaszow.mm.pl | 22 sty 2015, 19:47
  • Xayrp
    Ja nie wiem jak katujecie xperie Sp, że trzyma wam tylko 1 dzień chyba za dużo na www siedzicie albo w gry gracie i na 100% jasności, to strach pomyśleć ile by trzymał telefon o słabszej baterii a takich jest wiele, teraz te nowsze falgowce od sony mają dobrą wytrzymałość. ;D
    Nawet jak w ciągu dnia wykonam parę telefonów, kilkadziesiąt smsów, sprawdzę emaila, sprawdzę kilka rzeczy na www, oglądam seriale 1-2h to i tak mi zostaje jeszcze bateria i to nie 10 czy 20% a znacznie więcej. ;D

    Opłaca się teraz Xperie SP kupić jak ktoś ma znacznie słabszy telefon bo można wyrwać nówkę za 500 zł nawet.
    A na tym telefonie i tak działają wszystkie gry i bateria trzyma dłużej w porównaniu z wieloma modelami.
    Jak ktoś ma głębszą kieszeń to może myśleć o Xperia z2 i z3 oraz xperia z1 compact i z3 compact bardzo wydajne telefony i jeszcze większa wytrzymałość na baterii.
    .48.176.130 | 13 sty 2015, 00:40
  • R E K L A M A
  • olkos2104
    Mam telefon od około pól roku. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia (tylny). Przedni którego prawie w ogóle nie używam jest zdecydowanie słabszy. Nie zacina się. Bateria starcza na około 1,5 dnia. Pasek na dole według mnie jest bardzo fajnym dodatkiem. Polecam ten telefon każdemu.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 gru 2014, 22:13
  • kamilos686  mail
    Sony xperia sp
    Mam ten telefon od roku, i jestem zachwycony.
    Dwu rdzeniowy procesor zdecydowanie spełnia swoje zadanie wraz z 1 GB RAM telefon prawie wogole się nie tnie,jes bardzo wydajny i funkcjonalny. Internet działa szybko, mam wersję z lte i w mieście dochodzi do 50 mb's. Wyświetlacz jest bardzo dobry choć mógłby być OLED ale nie narzekam. Telefon jest nawet wytrzymały nie raz mi spadł z wysokości około metra i wszysto się trzyma,jedynie tylna klapa lekko odstaje i trzeszczy taki mały minus , bateria przy użytkowaniu wytrzymuje max dzień przy małym użytkowania 3 dni. Telefon robi dobre zdjęcia zwłaszcza tylny aparat przedni jest trochę słaby ale rzadko używam wystarcza.
    A więc ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo dobry smartphone polecam ten telefon iż jest warty swojej ceny
    .play-internet.pl | 20 lis 2014, 21:14
  • Maciej
    Ten telefon jest super! Polecam wszystkim. Święcący pasek to fajny bajer!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 lis 2014, 13:56
  • Dexino
    Telefon fajny, używałem przez rok aż do momentu awarii. przestał działać środek ekranu. Po tygodniowym pobycie w serwisie znów wszystko działa i jest SUPER!!!
    .warszawa.vectranet.pl | 29 paź 2014, 20:53
  • Gość
    Ten telefon to szajs.. Wczoraj podłączyłam go na wieczór. Rano odłączam jest gorący (ok.37stopni) Pali mi się cały czas na zielono gdzie odłączyłam go 20min. temu, do tej pory się nie chce
    włączyć. Telefonu nie polecam!
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 19 paź 2014, 09:36
  • c0rtex
    Użytkowałem telefon przez rok. Jeżeli chodzi o same wrażenia to ogólnie zdecydowanie na (+):
    - bardzo ładny, porządnie wykonany i trwały (brak rys po roku nawet na plastikowej tylnej klapce)
    - wydajna bateria
    - możliwości (2 rdzenie krait + adreno 320 biją na głowę w normalnym użyciu większość 4-jajowców. Żadnych zacięć podczas grania)
    - zaskakująco dobry dźwięk choć mogło by być nieco głośniej
    - po podmienie sterowników karty wifi na wersję z innej xperii (jest wątek na XDA) problem rozłączającego się wifi nie występuje
    - aparat wbrew obiegowej opinii nie jest zły tylko wymaga wymuszenia konkretnego ustawienia (chyba 8MP na stałe) i jakość jest ok.

    na (-):
    bardzo kiepski wyświetlacz (po superamoledzie z miesiąc się przyzwyczajałem)
    - niemożliwy do odblokowanie botloader (nie wiem czy nie jest to wina orange, skąd mam telefon. Na czystej wersji powinno być ok) W efekcie praktycznie nie da się wgrać żadnego custom roma i to uważam za ogromny minus (praktycznie bo wykonując jakieś chińskie kombinacje, podmieniając kawałki kernela da się wżucić na urządzenie np cyanogenmoda ale jest to zagmatwane i ciężko to odkręcić potem) Bez bólu da się zrobić roota i wgrać custom recovery mode (wersja dla zablokowanego bootloadera)

    Z powyższymi niedogodnościami da się żyć. Nie każdy ma potrzebę modowania a do wyświetlacza da się przyzwyczaić.
    Natomiast ocena neutrala ponieważ tydzień temu, po nie całym roku użytkowania telefon p oprostu padł na amen (Sudden death). Nagle i bez powodu. Teraz podczas próby uruchomienia telefonu przyciskiem dioda powiadomień miga podwójnymi czerwonymi mignięciami i jest to jedyny impuls wydawany przez telefon. Przerycie wszystkich możliwych wątków supportowych nie daje jednoznacznej odpowiedzi co może być przyczyną, ale w najlepszym razie jest to sekcja zasilająca, a w najgorszym płyta główna. Ponieważ niedgy w historii żaden telefon nie zdechł mi w ten sposób, zraziłem się do sony i więcej nie kupię telefonu tej marki.
    Oczywiście jest to subiektywna opinia, bo nie każdemu musi się to wydarzyć, natomiast po przewaleniu forów wiem, że nie jestem odosobnionym przypadkiem...
    .14.4.43 | 14 paź 2014, 14:59
  • Radeon
    Świetny telefon za te pieniądze. Nie tnie się, aparat robi dobre zdjęcia. Posiadam wersję z LTE. Nikt tego nie pisze, ale Sony Xperia SP ma funkcję lupy (wystarczy przyłożyć ten przeźroczysty pasek do tekstu :) Żaden szajsung tego nie ma!
    .centertel.pl | 13 paź 2014, 10:49

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,8%   14,7%   33,5% 
 Wszystkich opinii: 191. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.147.214.74
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.