Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 187 marek  |  9 456 telefonów  |  147 193 opinie  |  650 testów  |  4 361 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia SP



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,8%   14,1%   35,0% 
 Wszystkich opinii: 177. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • jolkaaaaaa
    Telefon fajnie działał ale tylko przez pierwsze 5 miesięcy. Potem padł glośnik od rozmów jak i od muzyki. Spoko by było jakby tylko padł ale on czasami sam z siebie wydawał dziwne dżwięki np przy sprawdzaniu facebooka albo nawet przy graniu. Dodam ze nigdy mi nie upadł ani nie wpadł do wody. Dałam do naprawy lecz podziałał przez kilka godzin i potem dalej było to samo ( nie jestem pewna czy to dalej wina telefonu czy moze kolesia, ktory to naprawiał ). Ogolnie telefon fajny. Ma dużo bajerów i jest wg mnie idealny dla kobiet. Ale powinien przeżyć bez psucia się wiecej niz te pół roku zważając na cene, bo tani wtedy nie był.
    Gdyby nie te zepsute głosniki do telefonu nie miałabym praktycznie nic. Być moze moj model był wadliwy ale wątpie. Sony słynie z tego ze głosniki lubią się psuć.
    .centertel.pl | 19 wrz 2014, 19:09
  • exeus
    Tel używałem prawie rok, nie zacinał się, działał płynnie, niemal wszystko było ok, niemal. Największy minus tego tel, to problemy z wi-fi, które jeśli nie siedzimy obok routera po prostu non stop się wyłącza i łączy, bądź nie łączy ponownie. Nigdy nie narzekałem na sprzęt Sony, aczkolwiek ten smartfon zraził mnie do nich, skoro to smartfon, to chyba powinien internet łapać, to podstawa. Dodam, że na internecie od operatora nie było problemów. Zdjęcia z głównego aparatu całkiem spoko, lecz przedni bardzo słabo.
    .cm-5-8b.dynamic.ziggo.nl | 18 wrz 2014, 22:09
  • aaa
    Mam ten telefon od dwóch miesięcy, coś już więc mogę napisać. Używam stock ROM 12.1.A.1.207 (Generic AU). Telefon działa bardzo sprawnie, szybko, jednakże kiepsko zarządza pamięcią RAM (czasami wychodząc z jakiejś aplikacji interfejs launchera uruchamia się ponownie itp) - oficjalny, najnowszy soft jest zatem niedopracowany. Oficjalnej wersji 4.4 nie będzie według strony Sony (zauważyłem zmianę statusu dzisiaj). Shame on you, Sony. Ta firma potrafi wspierać tylko flagowce. Oprócz zarządzania RAMem nie zauważyłem innych problemów z softem (żadnych więcej bugów). Ponadto jakość zdjęć się w moim odczuciu znacząco poprawiła w stosunku do 12.1.A.1.205 i wcześniejszych. Ogólnie słaba jakość zdjęć w tym modelu (często wymieniana jako wada telefonu w różnych recenzjach, co bawi mnie bardzo) spowodowana jest oczywiście softem. Technicznie ten aparat jest naprawdę bardzo dobry, ale...co tam, "rozwalmy im aparat softem, niech kupią droższy model" - stwierdziło Sony. Wystarczy mieć root'a i wgrać moda aplikacji aparatu - wystarczy wpisać w Google "xperia m camera v2" (nie można dawać linków ani wymieniać nazw żadnych MAGICZNYCH forów, prawda? :)). Mod ten znacząco poprawia automatykę, zarządzanie balansem bieli, ISO, usprawnia działanie autofokusu, generalnie polepsza jakość zdjęć w słabych warunkach oświetleniowych (ilość szumu staje się akceptowalna, wręcz niska, a zdjęcia są naprawdę super za dnia jak i nocą). Piszę o tym dla takich jak ja - dla których ten telefon był idealny, ale bali się "słabego aparatu". Nie ma się czego bać, aparat technicznie jest świetny. Wystarczy zrobić root, nie trzeba odblokowywać bootloadera. Jakość dźwięku - Sony. Jakość wyświetlacza - moim zdaniem bardzo dobra. Słabe kąty, ale nie jestem "mobilnym ekshibicjonistą" - nie lubię jak ktoś obok mnie widzi co robię aktualnie, sam zaś nie zachowuję się jak yeti i trzymam telefon prosto przed sobą. Słabe kąty widzenia dla mnie są zaletą. A kontrast, jasność i kolory moim zdaniem są ok (nie wypalają oczu jak amoledy, nie są takie ciemne jak w IPSach). Bateria - "trzyma" bardzo dobrze. Zasięg sieci łapie bardzo dobrze, nawet LTE (a LTE w Play to jeszcze nic specjalnego). Czytałem kiedyś, że niby słabo łapie wifi - na 12.1.A.1.207 łapie bardzo dobrze i to zarówno w 2,4 GHz jak i 5GHz (to nie jest powszechne). Jakość wykonania - poziom "Lumia". No prawie. ;) Tylna klapka jest super spasowana przez pierwsze 2 tygodnie, później staje się luźna. Cóż...grubszy papierek pod klapkę i znów jest świetnie. ;) Poza tym na [...] taka klapka to 20-30 zł. Ogólnie telefon bardzo dobry, ale soft trochę niedopracowany.
    W kwestii linków, adresów, forów, sklepów: sądzisz, że człowiek, który nie potrafi skorzystać z wyszukiwarki będzie potrafił wymienić soft w telefonie? Nie będziemy obrażali naszych Użytkowników zamieszczając linki, które sami są w stanie znaleźć w sekund 5. (jf)
    .play-internet.pl | 10 wrz 2014, 13:09
  • R E K L A M A
  • Luko
    @alladynka ja mam tą wersję programu i jest stabilna. Telefon chodzi płynnie bez żadnych zawiasów.W porównaniu z Galaxy S2 mojej mamy czy Lg l7 II mojej siostry to jest rakieta :) może trochę brakuje do poziomu Nexusa 5 ale tam jest czysty android bez nakładek no i lepsze podzespoły i tak nie ma co narzekać, że zamula czy coś mimo że mam pełno apek i gier jest ok ;)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 wrz 2014, 10:09
  • plecy03
    W specyfikacji jest błąd - ten telefon ma GPU Adreno 320, nie 225.
    Masz rację. Niestety nie wyszedł nam interfejs do wyświetlania danych procesorów. W najbliższym czasie - mam nadzieję - to się zmieni. Prawidłowy GPU jest podany w info dodatkowym. W chmurce wyświetlają się niestety dane procesora w zwykłej wersji, a nie pro. Przepraszam za to utrudnienie; wkrótce to poprawimy dla wszystkich CPU w serwisie. (jf)
    .centertel.pl | 29 sie 2014, 21:08
  • slavcio
    Telefon posiadam od 12 miesięcy i jestem na TAK. Faktycznie telefon po aktualizacji miał problemy z obsługa ekranu a wystarczyło odznaczyć opcje "rękawiczek" i wszystko wróciło do normy. Tylko czemu programiści wypuszczają takie buble zanim nie sprawdzą je dobrze....A przez to nowe oprogramowanie też występują zwiechy...
    Hmmm bateria trzyma 8-9 dni coś mi się wydaje że mocno naciągane jest to...3-4 dni przy normalnym użytkowaniu (rozmowy, sms-y) bez transmisji danych - 1-2 dni przy włączonej transmisji tak na to się zgodzę. Aparat do tego co używam to jak najbardziej się nadaje. Jeżeli chcecie robić lepsze zdjęcia to już lustrzanka. Tanie kompakty stawiam na tym samy poziomie co SP, a nawet niżej - zależy od modelu. Używałem wcześniej kilku telefonów (Nokia C3, C6, N95, LG L5, LG L7, Optimus 3D, Samsung Ace, i kilku innych) i jak dla mnie SP trzyma się wysoko.....
    Nie wińcie telefonu bo jest fajny tylko samych programistów co wypuszczają buble....
    .planetgraf.pl | 29 sie 2014, 13:08
  • fff
    Telefon mam od około 4 miesięcy, jest świetny, nie zawiesza się, internet lata jak należy, połączenia bardzo dobrej jakości, całkiem dobre zdjęcia jak na moje potrzeby, wiadomo, że aparatu nie zastąpi, ale jest zacnie.
    Bacteria potrafi trzymać 8-9 dni (!!!)jeśli telefonu bardzo mało używam (2 polaczenia dziennie, ze 2 smsy), przy połaczeniu z netem krócej, ale nie ma takiej sytuacji zebym musiała ładować tel codziennie, albo co 2 dni, bardzo długo trzyma. Wszystko na plus odpukać ;)
    .scansafe.net | 26 sie 2014, 12:08
  • damian
    telefon użytkuje od 2 miesięcy.
    Ogólnie, to wszystko jest na plus :)
    Jeden, jedyny problem, który mnie drażni. To przygasający ekran (czasem przygasa 2-3 razy dziennie). Zna ktoś jakiś sposób na naprawę tego?
    Dodam, że posiadam androida 4.3.
    .opera-mini.net | 17 sie 2014, 18:08
  • magda
    Mam problem, SP nie czyta mi karty pamieci. Po ostatanim wyladowaniu sie telefonu i wylaczeniu odcielo karte i ani rusz nie moge jej zainstalowac od nowa. co robic?
    .dynamic.chello.pl | 09 sie 2014, 03:08
  • alladyna
    Mam telefon od lutego. Początkowo było super - telefon żyleta. W kwietniu włączyła mi się aktualizacja systemu i rozpoczął się koszmar. Idąc radą innych oddałam telefon od serwisu, gdzie wgrali mi system od podstaw i to w nowszej wersji i jest ok. Nie chodzi tak szybko jak na samym początku, ale działa i można go używać. Obecnie znowu pojawił mi się komunikat o aktualizacji systemu do wersji 12.1.A.1.207 i nie wiem co robić. Ma może już ktoś ja wgraną? Jak zachowuje się telefon z tą wersją antka?
    .124.5.2.s.net.pl | 04 sie 2014, 09:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,8%   14,1%   35,0% 
 Wszystkich opinii: 177. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy S5 Duos LTE
» BenQ T3
» Huawei Honor 4 Play
» Philips Xenium V8526
» Philips W3509
» Philips W3550
» Philips S388
» Fly IQ4511 Tornado One
» Overmax Vertis 4010 You
Aktualności:

» Lenovo A916: osiem rdzeni i LTE na średniej półce
» Haier HL-6170T: słaby, ale z LTE
» HTC: dziwna ReCamera i ulepszony M8, czyli Eye
» Płatności mobilne w narodzie
» Moto X - zaczynamy testować
» Parrot Flower Power: gadżet w doniczce
» Vertu Aster za 30 tys. zł.
» Gionee GN715 debiutuje w Chinach
» Vivo X5 z szafirowym ekranem



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.108.105
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.