Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 770 telefonów  |  149 781 opinii  |  720 testów  |  4 185 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony


Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   9,8%   32,7% 
 Wszystkich opinii: 306. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • witex
    Miałem telefon krótko, Ale mam o nim swoją opinię:
    -Dobrze chodzą gry
    -Wytrzymały
    -W miarę szybki

    Wady:
    -zdrapywanie się lakieru z klapki na kartę sim n
    -mała (ale widoczna) wytrzymałość
    .play-internet.pl | 01 lis 2014, 18:11
  • arczibb
    Telefon posiadam 2 lata:
    Pozytywnie oceniam:
    - aparat
    - funkcjonalność
    - wygląd
    - wytrzymałość na upadki (prawie niezniszczalny)

    Wady:
    - bateria słaba, przy intensywnym użytkowaniu nie trzyma nawet dnia
    - marna głośność podczas rozmów, bardzo słabo słychać rozmówcę
    - gps czasem ma problem ze złapaniem satelit. Samsung Trend w porównaniu do P łapie błyskawicznie.
    - brak możliwości dodania karty pamięci
    - jeszcze raz bateria
    .internetdsl.tpnet.pl | 15 paź 2014, 10:10
  • bartmanin
    Telefon użytkuję od 2 lat. Bardzo dobrze wykonany - aluminiowa obudowa i minimalistyczne kształty. Bardzo dobry aparat i wyświetlacz a także znośny dźwięk. Przydatne złącze hdmi np. do oglądania zdjęć na tv. Kompaktowe wymiary też uważam za zaletę.
    Wad jest więcej: bardzo słaba bateria - codzienne ładowanie nieuniknione, a przy zabawie aplikacjami częściej - % znikają w oczach (wiem, ze to normalne w smartfonach ale tak czy inaczej to duża wada). Po roku zaczął puszczać zamek karty sim - karta wysuwała się samoczynnie - musiałem zaklinować kawałkiem papieru. Jednak najbardziej denerwujący mankament to ciągłe wieszanie się telefonu na różne sposoby - przestawał reagować ekran dotykowy np.przy próbie odebrania połączenia lub w czasie rozmowy, samoistne wychodzenie z aplikacji (np. mapy), przeglądarki internetowej i aparatu. Obudowa jak każda wrzucona z kluczami do kieszeni łatwo się rysuje (głównie na krawędziach), z tym że na malowanym na czarno aluminium rysy są bardzo widoczne.
    .broadband.greenlan.pl | 10 paź 2014, 20:10
  • R E K L A M A
  • Tomek
    Telefon posiadam od 2 lat; pozytywy:
    - dobry aparat
    - wystarczająca pamięć telefonu
    - dość szybki
    I to by było na tyle, posiadam takie 2 telefony, wiec moja opinia będzie wydawała się bliżej prawdy. Oba telefony gubią zasięg, nagminnie wieszają się generalnie total syf, jeśli ktoś potrzebuje mini-tablet z funkcja notorycznego wieszania, a nie teflonu, to może śmiało kupić... tydzień temu pojawił się nowy problem, który po prostu dobił mnie. To że trzeba wybierać czasem po 3x nr telefonu, bo "nie ma zasięgu" (telefon pokazuje ze są 3 kreski), to do tego bylem już przyzwyczajony, ale po 3 próbach i udanym połączeniu nie można się dogadać - polowe słychać przerywanie albo tylko szum, tak wiec bardzo dziękuję SONY za to, że wydałem 350zl do abonamentu na 2 lata i jestem "mile zaskoczony" jakbym miał możliwość to bym WAS pozwał za ten telefon.
    Nie będę się rozpisywał na temat gwarancji oraz SERWISU!!! Bardzo serdecznie pozdrawiam firmę SONY za to, że wiedziała jaki syf wypuściła i nic z tym nie zrobiła.
    .gdynia-laczpol.mm.pl | 09 paź 2014, 10:10
  • Aguss
    Mam już ten telefon niecałe 2 lata. Zawiesza się, czasem lżej czasem mocniej. Strasznie szybko się rozładowuje, jak jest zima to mogę mieć 50%, a za chwile 12%.. Jak go ogrzeje to znowu będzie miał normalnie%. Przy prawie pełnej pamięci ładują się długo zdjęcia lub ogólnie wszystko dłużej idzie. Robi ładne zdjęcia, dobra jakość muzyki. Dobrze się prezentuje. Polecam lecz na dłuższą metę chyba się nie nada.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 wrz 2014, 21:09
  • rafał1987
    Telefon przeżył kilkanaście upadków z wysokości 1,5 na płytki oraz wypadek samochodowy - urwała się tylko klapka od karty sim i zagieła aluminiowa obudowa nad klapką. Jestem w szoku, że tyle wytrzymał i nadal chodzi świetnie - mam go już ponad 2 lata.
    .netia.pl | 05 wrz 2014, 11:09
  • Grzechu0493  mail
    A ja miałem zamieniać mój tab 3 sm-t310 8 cali igłe na igłe Xperie p nie no szczeże od pierwszej jego propozycji nie chciałem bo masywnie miałem telefony najdłuższy jaki miałem to S3 LTE 3 miesiące XD nie wiem jak tam Xperia P
    Bateria słabiutka jak na dzisiejsze czasy pamięć mi nie wystarczy 16gb
    oczywiście zostałem bez telefonu
    bo LG L90 dałem za Tab 3 nie żałuje ale Xperie P jakieś 350 można dać lecz ręce mnie jeszcze nie kuszą by już coś kupować
    jak już to konkretnie super amoledowy samsung , bądź Xperie Z1 Compact ale na takie coś dopiero 3-4miesiące kwoty
    W porównaniu z Baterią Xperia P a dawny Xperia U,(J,Tipo nie bd pisał bo szkoda) Ale U jako tako lepiej w tym sobie radził tylko szkoda że dostępna pamięć 4,5gb
    Myśle że w P jeśli takie coś się dzieje aktualizacja powinna pomóc bo widze że od 2X andka ma , aha Live Walkman dawny też polecam co do muzyki nie jest taki zamulowany jak Trend Plus czy Galaxy Core Plus tym bardziej
    Pozdrawiam

    Więcej moge odpowiedzieć na E-Mail
    .rudaslaska.vectranet.pl | 16 sie 2014, 18:08
  • GiveMeBeer
    Używam xperii P od około 2 lat więc mogę wypisać jej wady i zalety.
    Plusy:
    +design (subiektywnie)
    +trwałość (wiele upadków bez konsekwencji, żadnych rys na aluminiowej części obudowy)
    +dobra jakość muzyki
    +wystarczający jak dla mnie aparat
    +android i multum aplikacji na niego dostępnych

    Minusy:
    -tragicznie słaba bateria. Przy zabawie nawet w prostych grach, mój egzemplarz potrafi paść po 2 godzinach.
    -dolna, plastikowa część obudowy lekko trzeszczy i odchodzi z niej farba
    -dość blade kolory, o wiele bardziej podobają mi się pod tym względem samsungowe amoledy
    -problemy z gps (nie zawsze łapie fixa)
    .181.131.1 | 09 lip 2014, 20:07
  • maja
    Mój aparat od początku jest wadliwy...oddaję go trzeci raz do serwisu, ostatnia naprawa się przedłuża. Na telefon czekam od 14 czerwca. Na początku dostałam aparat z wadliwą kartą. Potem miałam fotki w 1/2...dosłownie, pół ekranu było czarnego. Im dalej tym robiło się "ciekawiej". Totalny brak zasięgu...rozłączanie rozmów, niemożność korzystania z internetu. Do dnia dzisiejszego nie wykorzystałam z opcji ani minutki. Nie wiem też, czy Sony traktuje poważnie swoich klientów...serwis odmawia dawania telefonów zastępczych, a jak już je daje to: karty nie da się przełożyć, trzeba dodatkowo zainwestować w tzw. przelotkę, aparaty zastępcze są starożytne, uniemożliwiają użytkownikowi korzystanie z opcji, za które płaci niemałe pieniądze. Nie polecam Sony.
    .olsztyn.vectranet.pl | 07 lip 2014, 12:07
  • Grzegorz
    Po 2 latach użytkowania mogę spokojnie wydać pozytywną opinię.Po pierwsze trwałość telefonu który jest używany w dość ciężkich warunkach, upada bardzo często parę razy oblany wodą i nic.wyświetlacz wytrzymuje spokojnie noszenie w kieszeni wraz z różnymi metalowymi elementami.Bateria no cóż po 2 latach normalne użytkowanie do 3 dni,ale na upartego da się ja wykorzystać w jeden.Aprat naprawdę dobry pod warunkiem nie używania seryjnej aplikacji,zawiesił się może ze 2 razy.Z minusów to troszkę słaby nadajnik gps,odpadająca dolna klapka (przy takiej ilości upadków
    w sumie nie ma się co dziwić) no i brak możliwości rozbudowy pamięci.
    .dynamic.chello.pl | 21 cze 2014, 19:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   9,8%   32,7% 
 Wszystkich opinii: 306. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Praca domowa
» Moto 360: smartwatch w klasycznym wydaniu
» ZTE Blade VEC 4G - zdolny, a niedrogi
» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.70.14
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.