Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  7 056 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia P



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,9%   9,7%   32,4% 
 Wszystkich opinii: 309. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • AsiuniA
    Po dwóch latach użytkowania mam pozytywne wrażenia co do modelu P. Nasza współpraca nie rozpoczęła się niestety pozytywnie, ponieważ był to prezent od męża, który dostał Xperię w abonamencie od O..., a ja jestem w innej sieci. I rozczarowanie, zdjęcie simlocka:( Kiedy już udało mi się to cudo włączyć, chwilę pobawić, telefon zawiesił się. Bateria na stałe, nie umiałam zresetować, musiałam poczekać aż się rozładuje. Na szczęście było to jednorazowe. Ale bateria nie stabilizowała się przez miesiąc. Telefon krzyczał, że mało baterii a było jeszcze 30%, i się wyłączał. Masakra. Potem jakoś się to uspokoiło, ale zaczęła się rozwarstwiać przezroczysta część u dołu telefonu. Jakby plamki powietrza się tam dostawały. W tej chwili już nie widać, że to rozwarstwienie, bo całe jest takie. Klapka u dołu odpadała nagminnie. Jest w tej chwili przyklejona superglue. Telefon spadł mi kilka razy, raz lądował z 18 schodów i przeżył, więc nie czepiam się. Co do oprogramowania- nie zacina się, nie gubi zasięgu, był problem z wi-fi, ale po hard resecie (po dwóch latach) wszystko śmiga jak u nowego. Aparat mnie wkurza, bo po aktualizacji androida przy najwyższej rozdzielczości aparatu, zdjęcia są ciemne u dołu- taki ciemny pas u dołu, jakby cień. Co do reszty- super. Mam około 700 zdjęć, używam wielu aplikacji, dzieci często grają jak się dorwą do telefonu. Ogólnie polecam.
    .162.62.5.interplus.com.pl | 19 sty 2015, 11:08
  • Joanekk
    Witam,
    telefon miałam przez nicałe dwa lata. Korzystałam z niego intesywnie czyli internet, zdjęcia, gry, muzyka i działał płynnie :) Wytrzymałość na upadki - rewelacyjna! ile to razy wpadł mi do kaluży, spadł na marmur z 150m czy był gryziony przez psa. Byłam i jestem tym telefonem zachwycona, zwłaszcza że wyglądem nadrabiał :) na koniec może troche nagatywów:
    - napewno bateria, ale przy intensywności korzystania z niego nie dziwię się aż tak bardzo :P
    - panel dotykowy z czasem miał przerwy na myślenie i przy niecierpliwym użytkowniku mogło to być momentami irytujące ;)

    Niestety nie dobił dwóch latek (choć chciałabym go mieć dłużej) ponieważ miał tendencje do wyłączania się w trakcie rozmowy, zawieszania się podczas użytkowania aplikacji i z szczerym bólem musiałam go odłożyć na półkę. Widocznie nie traktowałam go najlepiej przez co przyśpieszyłam jego proces dysfuncji. Jednakże polecam go może nie dla osób wymagających robienia tostów przez telefon ;) ale dla ludzi którzy nie potrzbują aż tak bardzo bajeranckiego telefonu :)
    .183.4.9.pronet.static.t-mobile.pl | 15 sty 2015, 10:11
  • Andrzej
    Witam
    Posiadam ten telefon pół roku,ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony.

    +wyświetlacz
    + bardzo dobrze sobie radzi z grami nawet tymi bardziej rozbudowanymi
    + odporność na upadki
    + aparat


    - bateria
    .internetdsl.tpnet.pl | 17 gru 2014, 18:13
  • R E K L A M A
  • witex
    Miałem telefon krótko, Ale mam o nim swoją opinię:
    -Dobrze chodzą gry
    -Wytrzymały
    -W miarę szybki

    Wady:
    -zdrapywanie się lakieru z klapki na kartę sim n
    -mała (ale widoczna) wytrzymałość
    .play-internet.pl | 01 lis 2014, 18:08
  • arczibb
    Telefon posiadam 2 lata:
    Pozytywnie oceniam:
    - aparat
    - funkcjonalność
    - wygląd
    - wytrzymałość na upadki (prawie niezniszczalny)

    Wady:
    - bateria słaba, przy intensywnym użytkowaniu nie trzyma nawet dnia
    - marna głośność podczas rozmów, bardzo słabo słychać rozmówcę
    - gps czasem ma problem ze złapaniem satelit. Samsung Trend w porównaniu do P łapie błyskawicznie.
    - brak możliwości dodania karty pamięci
    - jeszcze raz bateria
    .internetdsl.tpnet.pl | 15 paź 2014, 10:10
  • bartmanin
    Telefon użytkuję od 2 lat. Bardzo dobrze wykonany - aluminiowa obudowa i minimalistyczne kształty. Bardzo dobry aparat i wyświetlacz a także znośny dźwięk. Przydatne złącze hdmi np. do oglądania zdjęć na tv. Kompaktowe wymiary też uważam za zaletę.
    Wad jest więcej: bardzo słaba bateria - codzienne ładowanie nieuniknione, a przy zabawie aplikacjami częściej - % znikają w oczach (wiem, ze to normalne w smartfonach ale tak czy inaczej to duża wada). Po roku zaczął puszczać zamek karty sim - karta wysuwała się samoczynnie - musiałem zaklinować kawałkiem papieru. Jednak najbardziej denerwujący mankament to ciągłe wieszanie się telefonu na różne sposoby - przestawał reagować ekran dotykowy np.przy próbie odebrania połączenia lub w czasie rozmowy, samoistne wychodzenie z aplikacji (np. mapy), przeglądarki internetowej i aparatu. Obudowa jak każda wrzucona z kluczami do kieszeni łatwo się rysuje (głównie na krawędziach), z tym że na malowanym na czarno aluminium rysy są bardzo widoczne.
    .broadband.greenlan.pl | 10 paź 2014, 20:57
  • Tomek
    Telefon posiadam od 2 lat; pozytywy:
    - dobry aparat
    - wystarczająca pamięć telefonu
    - dość szybki
    I to by było na tyle, posiadam takie 2 telefony, wiec moja opinia będzie wydawała się bliżej prawdy. Oba telefony gubią zasięg, nagminnie wieszają się generalnie total syf, jeśli ktoś potrzebuje mini-tablet z funkcja notorycznego wieszania, a nie teflonu, to może śmiało kupić... tydzień temu pojawił się nowy problem, który po prostu dobił mnie. To że trzeba wybierać czasem po 3x nr telefonu, bo "nie ma zasięgu" (telefon pokazuje ze są 3 kreski), to do tego bylem już przyzwyczajony, ale po 3 próbach i udanym połączeniu nie można się dogadać - polowe słychać przerywanie albo tylko szum, tak wiec bardzo dziękuję SONY za to, że wydałem 350zl do abonamentu na 2 lata i jestem "mile zaskoczony" jakbym miał możliwość to bym WAS pozwał za ten telefon.
    Nie będę się rozpisywał na temat gwarancji oraz SERWISU!!! Bardzo serdecznie pozdrawiam firmę SONY za to, że wiedziała jaki syf wypuściła i nic z tym nie zrobiła.
    .gdynia-laczpol.mm.pl | 09 paź 2014, 10:20
  • Aguss
    Mam już ten telefon niecałe 2 lata. Zawiesza się, czasem lżej czasem mocniej. Strasznie szybko się rozładowuje, jak jest zima to mogę mieć 50%, a za chwile 12%.. Jak go ogrzeje to znowu będzie miał normalnie%. Przy prawie pełnej pamięci ładują się długo zdjęcia lub ogólnie wszystko dłużej idzie. Robi ładne zdjęcia, dobra jakość muzyki. Dobrze się prezentuje. Polecam lecz na dłuższą metę chyba się nie nada.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 wrz 2014, 21:56
  • rafał1987
    Telefon przeżył kilkanaście upadków z wysokości 1,5 na płytki oraz wypadek samochodowy - urwała się tylko klapka od karty sim i zagieła aluminiowa obudowa nad klapką. Jestem w szoku, że tyle wytrzymał i nadal chodzi świetnie - mam go już ponad 2 lata.
    .netia.pl | 05 wrz 2014, 11:41
  • Grzechu0493  mail
    A ja miałem zamieniać mój tab 3 sm-t310 8 cali igłe na igłe Xperie p nie no szczeże od pierwszej jego propozycji nie chciałem bo masywnie miałem telefony najdłuższy jaki miałem to S3 LTE 3 miesiące XD nie wiem jak tam Xperia P
    Bateria słabiutka jak na dzisiejsze czasy pamięć mi nie wystarczy 16gb
    oczywiście zostałem bez telefonu
    bo LG L90 dałem za Tab 3 nie żałuje ale Xperie P jakieś 350 można dać lecz ręce mnie jeszcze nie kuszą by już coś kupować
    jak już to konkretnie super amoledowy samsung , bądź Xperie Z1 Compact ale na takie coś dopiero 3-4miesiące kwoty
    W porównaniu z Baterią Xperia P a dawny Xperia U,(J,Tipo nie bd pisał bo szkoda) Ale U jako tako lepiej w tym sobie radził tylko szkoda że dostępna pamięć 4,5gb
    Myśle że w P jeśli takie coś się dzieje aktualizacja powinna pomóc bo widze że od 2X andka ma , aha Live Walkman dawny też polecam co do muzyki nie jest taki zamulowany jak Trend Plus czy Galaxy Core Plus tym bardziej
    Pozdrawiam

    Więcej moge odpowiedzieć na E-Mail
    .rudaslaska.vectranet.pl | 16 sie 2014, 18:01

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,9%   9,7%   32,4% 
 Wszystkich opinii: 309. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.163.179.108
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.