Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 585 telefonów  |  156 299 opinii  |  650 testów  |  8 340 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia P



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,0%   9,9%   32,1% 
 Wszystkich opinii: 312. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ffrugopl
    Telefonem mam od dwóch lat. Użytkowany BARDZO intensywnie. Jest dosłownie pancerny. Spadł mi niezliczoną ilość razy, jest z każdej strony poobijany, podrapany itp, ale nadal działa bez zarzutu. Jedyny minus to słaba bateria. Jak jeździłem na crossie, to wrzucałem tel do reklamówki i chowałem do plecaka. Taplałem się z nim w błocie itp. Naprawdę ma u mnie ciężko. Ogólnie jak za tą kasę to świetny wybór.
    .netdrive.pl | 02 mar 2015, 12:54
  • RakieTa  mail
    Witam, długo zastanawiałem się nad kupnem telefonu.
    Poniekąd owy telefon musiał spełnić moje wymagania .
    1. System Android
    2. Duży w miarę możliwości ekran
    3. Długo terminowa bateria (w smartfonach nie ma co liczyć na super wytrzymałą)
    4. Kompatybilny system z urządzeniem (czyli szybko i płynnie działający )
    5. W sprzedaży za rozsądne pieniądze (ograniczony budżet)
    Mógłbym wymienić jeszcze kilka punktów ale wypisałem główne.
    Miałem do wyboru Sony Xperia M, Sony Xperia P,Kazam Thunder 350L.
    Najbardziej spodobał mi się Sony Xperia P spełniając przy tym postawione wymagania,kupiłem go na początku lutego.
    Już po tygodniu użytkowania, rozczarowaniem moim była bateria,po tym czasie trzymała 1 dzień Max,a na chwilę obecną to praktycznie nie odłączam go od ładowarki ,ze względu na to że jak odłączę to stan bateri to 100% po chwili 78% a chwilę puznie pokazany na ekranie komunikat twierdz ze 0% i telefon się wyłącza.
    Co do "szybki-dotyku"przed wyswietlacze wyczytałem w Internecie ze "Xperia P" ma coś w podobie gorilla glass i się nie rysuje, moim zdaniem to bzdura (w poparciu mojej tezy, dodam tylko że telefon spadł mi tylko raz z wysokości 1 metra i powstałe rysy ewidentnie świadczą ze to nie cała prawda . Ale najgorszym pomysłem Sony było umieszczenie przycisków "funkcji" w tym przeźroczystym pasku u dołu, który mi się rozwarstwił pod środkowym przyciskiem i od tamtego czasu telefon (tak jakby go naciskał)często sam wraca do ekranu głównego (pulpitu). Przystając przy dolej części smartfona kolejnym defektem jest klapka doczepiana od dołu,wiele razy mi odpadła aż w końcu pokazały się zaczepy :-/ już nawet jej nie próbuje przyczepić na " Superglu" bo jeszcze gorzej będzie z rozwarstwiającymi się przyciskami. Dodam też coś o dźwięku z tego telefonu, na początku dźwięki powiadomień, sms-ów , muzyki działał bez zarzutów.Na chwile obecna moja Xperia z nie wiadomych mi przyczyn nie wydaje już dźwięków ani z radia ani z odtwarzacza muzyki ,nawet przestał działać głosniczek do rozmów i nie mogę przez niego rozmawiać.
    Służy mi tylko za dostęp do Internetu czasami go używam żeby zrobić zdjęcie lub jako "pendrive" ale na ogół leży i robi jako router wifi.
    Są też pozytywy(Ale niewiele) np.: aparat robi świetne zdjęcia, pamięć wystarczająca (przynajmniej dla Mnie) , jakość i wielkość wyświetlacza-daje swobodę ruchu palcami i przejrzysty obraz HD,
    Jestem chyba najbardziej rozczarowanym posiadaczem telefonu od Sony, modelem "Xperia P" całkowicie mnie zniechęcił do kupna czego kolwiek tej marki. Może kiedyś jeszcze kupie coś Sony i zmienię zdanie :-) moja własna ocena to 5/10.
    Pozdrawiam innych posiadaczy Sony Xperia P.
    PS.
    Mam pytanie. Nikt z was niema chodź jednej z wymienionych przeze Mnie sytuacji???
    .dynamic.gprs.plus.pl | 27 lut 2015, 02:54
  • AdiJazeera  mail
    Posiadam ten model już rok, nie zawiódł mnie on ani razu. Nigdy sie nie zawiesił ani nic podobnego.Jedyny jego problem to bateria która jest za słaba jak na taki telefon, ale z tym sobie poradziłem wystarczy zakupić mocniejszą baterie do Sony Xperia P (są takie na rynku) i zamontować ją. Jest trochę roboty z rozkręcaniem. Nie polecam tego robić jeśli posiadacie gwarancje zostanie ona automatycznie utracona.

    Plusy:
    - Dobry Aparat
    - Wyświetlacz
    - Szybki
    - Gry działają wyśmienicie nawet te nowe
    - Wytrzymały na upadki
    - Dużo dostępnej pamięci

    Minusy:
    - Szybko sie rozładowuje (1 dzień)
    .play-internet.pl | 10 lut 2015, 01:07
  • R E K L A M A
     
  • AsiuniA
    Po dwóch latach użytkowania mam pozytywne wrażenia co do modelu P. Nasza współpraca nie rozpoczęła się niestety pozytywnie, ponieważ był to prezent od męża, który dostał Xperię w abonamencie od O..., a ja jestem w innej sieci. I rozczarowanie, zdjęcie simlocka:( Kiedy już udało mi się to cudo włączyć, chwilę pobawić, telefon zawiesił się. Bateria na stałe, nie umiałam zresetować, musiałam poczekać aż się rozładuje. Na szczęście było to jednorazowe. Ale bateria nie stabilizowała się przez miesiąc. Telefon krzyczał, że mało baterii a było jeszcze 30%, i się wyłączał. Masakra. Potem jakoś się to uspokoiło, ale zaczęła się rozwarstwiać przezroczysta część u dołu telefonu. Jakby plamki powietrza się tam dostawały. W tej chwili już nie widać, że to rozwarstwienie, bo całe jest takie. Klapka u dołu odpadała nagminnie. Jest w tej chwili przyklejona superglue. Telefon spadł mi kilka razy, raz lądował z 18 schodów i przeżył, więc nie czepiam się. Co do oprogramowania- nie zacina się, nie gubi zasięgu, był problem z wi-fi, ale po hard resecie (po dwóch latach) wszystko śmiga jak u nowego. Aparat mnie wkurza, bo po aktualizacji androida przy najwyższej rozdzielczości aparatu, zdjęcia są ciemne u dołu- taki ciemny pas u dołu, jakby cień. Co do reszty- super. Mam około 700 zdjęć, używam wielu aplikacji, dzieci często grają jak się dorwą do telefonu. Ogólnie polecam.
    .162.62.5.interplus.com.pl | 19 sty 2015, 11:08
  • Joanekk
    Witam,
    telefon miałam przez nicałe dwa lata. Korzystałam z niego intesywnie czyli internet, zdjęcia, gry, muzyka i działał płynnie :) Wytrzymałość na upadki - rewelacyjna! ile to razy wpadł mi do kaluży, spadł na marmur z 150m czy był gryziony przez psa. Byłam i jestem tym telefonem zachwycona, zwłaszcza że wyglądem nadrabiał :) na koniec może troche nagatywów:
    - napewno bateria, ale przy intensywności korzystania z niego nie dziwię się aż tak bardzo :P
    - panel dotykowy z czasem miał przerwy na myślenie i przy niecierpliwym użytkowniku mogło to być momentami irytujące ;)

    Niestety nie dobił dwóch latek (choć chciałabym go mieć dłużej) ponieważ miał tendencje do wyłączania się w trakcie rozmowy, zawieszania się podczas użytkowania aplikacji i z szczerym bólem musiałam go odłożyć na półkę. Widocznie nie traktowałam go najlepiej przez co przyśpieszyłam jego proces dysfuncji. Jednakże polecam go może nie dla osób wymagających robienia tostów przez telefon ;) ale dla ludzi którzy nie potrzbują aż tak bardzo bajeranckiego telefonu :)
    .183.4.9.pronet.static.t-mobile.pl | 15 sty 2015, 10:11
  • Andrzej
    Witam
    Posiadam ten telefon pół roku,ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony.

    +wyświetlacz
    + bardzo dobrze sobie radzi z grami nawet tymi bardziej rozbudowanymi
    + odporność na upadki
    + aparat


    - bateria
    .internetdsl.tpnet.pl | 17 gru 2014, 18:13
  • witex
    Miałem telefon krótko, Ale mam o nim swoją opinię:
    -Dobrze chodzą gry
    -Wytrzymały
    -W miarę szybki

    Wady:
    -zdrapywanie się lakieru z klapki na kartę sim n
    -mała (ale widoczna) wytrzymałość
    .play-internet.pl | 01 lis 2014, 18:08
  • arczibb
    Telefon posiadam 2 lata:
    Pozytywnie oceniam:
    - aparat
    - funkcjonalność
    - wygląd
    - wytrzymałość na upadki (prawie niezniszczalny)

    Wady:
    - bateria słaba, przy intensywnym użytkowaniu nie trzyma nawet dnia
    - marna głośność podczas rozmów, bardzo słabo słychać rozmówcę
    - gps czasem ma problem ze złapaniem satelit. Samsung Trend w porównaniu do P łapie błyskawicznie.
    - brak możliwości dodania karty pamięci
    - jeszcze raz bateria
    .internetdsl.tpnet.pl | 15 paź 2014, 10:10
  • bartmanin
    Telefon użytkuję od 2 lat. Bardzo dobrze wykonany - aluminiowa obudowa i minimalistyczne kształty. Bardzo dobry aparat i wyświetlacz a także znośny dźwięk. Przydatne złącze hdmi np. do oglądania zdjęć na tv. Kompaktowe wymiary też uważam za zaletę.
    Wad jest więcej: bardzo słaba bateria - codzienne ładowanie nieuniknione, a przy zabawie aplikacjami częściej - % znikają w oczach (wiem, ze to normalne w smartfonach ale tak czy inaczej to duża wada). Po roku zaczął puszczać zamek karty sim - karta wysuwała się samoczynnie - musiałem zaklinować kawałkiem papieru. Jednak najbardziej denerwujący mankament to ciągłe wieszanie się telefonu na różne sposoby - przestawał reagować ekran dotykowy np.przy próbie odebrania połączenia lub w czasie rozmowy, samoistne wychodzenie z aplikacji (np. mapy), przeglądarki internetowej i aparatu. Obudowa jak każda wrzucona z kluczami do kieszeni łatwo się rysuje (głównie na krawędziach), z tym że na malowanym na czarno aluminium rysy są bardzo widoczne.
    .broadband.greenlan.pl | 10 paź 2014, 20:57
  • Tomek
    Telefon posiadam od 2 lat; pozytywy:
    - dobry aparat
    - wystarczająca pamięć telefonu
    - dość szybki
    I to by było na tyle, posiadam takie 2 telefony, wiec moja opinia będzie wydawała się bliżej prawdy. Oba telefony gubią zasięg, nagminnie wieszają się generalnie total syf, jeśli ktoś potrzebuje mini-tablet z funkcja notorycznego wieszania, a nie teflonu, to może śmiało kupić... tydzień temu pojawił się nowy problem, który po prostu dobił mnie. To że trzeba wybierać czasem po 3x nr telefonu, bo "nie ma zasięgu" (telefon pokazuje ze są 3 kreski), to do tego bylem już przyzwyczajony, ale po 3 próbach i udanym połączeniu nie można się dogadać - polowe słychać przerywanie albo tylko szum, tak wiec bardzo dziękuję SONY za to, że wydałem 350zl do abonamentu na 2 lata i jestem "mile zaskoczony" jakbym miał możliwość to bym WAS pozwał za ten telefon.
    Nie będę się rozpisywał na temat gwarancji oraz SERWISU!!! Bardzo serdecznie pozdrawiam firmę SONY za to, że wiedziała jaki syf wypuściła i nic z tym nie zrobiła.
    .gdynia-laczpol.mm.pl | 09 paź 2014, 10:20

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,0%   9,9%   32,1% 
 Wszystkich opinii: 312. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Spirit 3G Dual SIM
» HTC One E9+
» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
Aktualności:

» HTC One E9+ debiutuje w Chinach
» Tajemniczy Honor CHM-U01
» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?
» Apple: trzy smartfony w 2015?
» Huawei P8 również w wersji Mini?
» HTC szykuje tablet z Allwinnerem?
» OnePlus zaprezentuje drona
» LG G4 Note, czy może raczej LG G4?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.92.232.249
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.