Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 398 telefonów  |  146 551 opinii  |  720 testów  |  3 853 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony


Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,9%   9,6%   32,5% 
 Wszystkich opinii: 302. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Aguss
    Mam już ten telefon niecałe 2 lata. Zawiesza się, czasem lżej czasem mocniej. Strasznie szybko się rozładowuje, jak jest zima to mogę mieć 50%, a za chwile 12%.. Jak go ogrzeje to znowu będzie miał normalnie%. Przy prawie pełnej pamięci ładują się długo zdjęcia lub ogólnie wszystko dłużej idzie. Robi ładne zdjęcia, dobra jakość muzyki. Dobrze się prezentuje. Polecam lecz na dłuższą metę chyba się nie nada.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 wrz 2014, 21:09
  • rafał1987
    Telefon przeżył kilkanaście upadków z wysokości 1,5 na płytki oraz wypadek samochodowy - urwała się tylko klapka od karty sim i zagieła aluminiowa obudowa nad klapką. Jestem w szoku, że tyle wytrzymał i nadal chodzi świetnie - mam go już ponad 2 lata.
    .netia.pl | 05 wrz 2014, 11:09
  • Grzechu0493  mail
    A ja miałem zamieniać mój tab 3 sm-t310 8 cali igłe na igłe Xperie p nie no szczeże od pierwszej jego propozycji nie chciałem bo masywnie miałem telefony najdłuższy jaki miałem to S3 LTE 3 miesiące XD nie wiem jak tam Xperia P
    Bateria słabiutka jak na dzisiejsze czasy pamięć mi nie wystarczy 16gb
    oczywiście zostałem bez telefonu
    bo LG L90 dałem za Tab 3 nie żałuje ale Xperie P jakieś 350 można dać lecz ręce mnie jeszcze nie kuszą by już coś kupować
    jak już to konkretnie super amoledowy samsung , bądź Xperie Z1 Compact ale na takie coś dopiero 3-4miesiące kwoty
    W porównaniu z Baterią Xperia P a dawny Xperia U,(J,Tipo nie bd pisał bo szkoda) Ale U jako tako lepiej w tym sobie radził tylko szkoda że dostępna pamięć 4,5gb
    Myśle że w P jeśli takie coś się dzieje aktualizacja powinna pomóc bo widze że od 2X andka ma , aha Live Walkman dawny też polecam co do muzyki nie jest taki zamulowany jak Trend Plus czy Galaxy Core Plus tym bardziej
    Pozdrawiam

    Więcej moge odpowiedzieć na E-Mail
    .rudaslaska.vectranet.pl | 16 sie 2014, 18:08
  • R E K L A M A
  • GiveMeBeer
    Używam xperii P od około 2 lat więc mogę wypisać jej wady i zalety.
    Plusy:
    +design (subiektywnie)
    +trwałość (wiele upadków bez konsekwencji, żadnych rys na aluminiowej części obudowy)
    +dobra jakość muzyki
    +wystarczający jak dla mnie aparat
    +android i multum aplikacji na niego dostępnych

    Minusy:
    -tragicznie słaba bateria. Przy zabawie nawet w prostych grach, mój egzemplarz potrafi paść po 2 godzinach.
    -dolna, plastikowa część obudowy lekko trzeszczy i odchodzi z niej farba
    -dość blade kolory, o wiele bardziej podobają mi się pod tym względem samsungowe amoledy
    -problemy z gps (nie zawsze łapie fixa)
    .181.131.1 | 09 lip 2014, 20:07
  • maja
    Mój aparat od początku jest wadliwy...oddaję go trzeci raz do serwisu, ostatnia naprawa się przedłuża. Na telefon czekam od 14 czerwca. Na początku dostałam aparat z wadliwą kartą. Potem miałam fotki w 1/2...dosłownie, pół ekranu było czarnego. Im dalej tym robiło się "ciekawiej". Totalny brak zasięgu...rozłączanie rozmów, niemożność korzystania z internetu. Do dnia dzisiejszego nie wykorzystałam z opcji ani minutki. Nie wiem też, czy Sony traktuje poważnie swoich klientów...serwis odmawia dawania telefonów zastępczych, a jak już je daje to: karty nie da się przełożyć, trzeba dodatkowo zainwestować w tzw. przelotkę, aparaty zastępcze są starożytne, uniemożliwiają użytkownikowi korzystanie z opcji, za które płaci niemałe pieniądze. Nie polecam Sony.
    .olsztyn.vectranet.pl | 07 lip 2014, 12:07
  • Grzegorz
    Po 2 latach użytkowania mogę spokojnie wydać pozytywną opinię.Po pierwsze trwałość telefonu który jest używany w dość ciężkich warunkach, upada bardzo często parę razy oblany wodą i nic.wyświetlacz wytrzymuje spokojnie noszenie w kieszeni wraz z różnymi metalowymi elementami.Bateria no cóż po 2 latach normalne użytkowanie do 3 dni,ale na upartego da się ja wykorzystać w jeden.Aprat naprawdę dobry pod warunkiem nie używania seryjnej aplikacji,zawiesił się może ze 2 razy.Z minusów to troszkę słaby nadajnik gps,odpadająca dolna klapka (przy takiej ilości upadków
    w sumie nie ma się co dziwić) no i brak możliwości rozbudowy pamięci.
    .dynamic.chello.pl | 21 cze 2014, 19:06
  • assasin  mail
    Najgorszy telefon jaki kiedykolwiek trzymałem w ręku.
    Posiadam już go ponad rok i mogę śmiało stwierdzić, że to totalny złom. Od nowości trzymany jest w gumowej obudowie i dodatkowym nakryciu na szybkę, no ale uporczywa xperia zaskoczyła mnie tym, że owa przezroczysta powierzchnia wypełnia się wodą, albo pęcherzykami powietrza? Nie wiem. Jeżeli chodzi o aparat to idealnie sprawdza się do fotografii przyrody i kwiatów, jedynym mankamentem jest aparat przedni, który nie pala idealnością. Bateria w telefonie jest czasem dobra, a czasem wręcz denerwująca. Ładuję telefon zazwyczaj w godzinach 00-06, starcza mi na cały dzień pamiętając, że użytkuje go jedynie w godzinach 14-17. Jedyną zaletą jaką potrafię wypisać temu telefonowi jest pamięć. 16GB jest perfekcyjnie trafioną dawką pamięci. Mogę mieć ponad 1000 zdjęć i przy tym kilkadziesiąt zbędnych aplikacji, bez których nie wyobrażam sobie smartfona.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 cze 2014, 23:06
  • wojtek
    Mam telefon 2 lata i jeśli chodzi o trzeszczący spód to on się ściąga bez uszkodzenia telefonu. Bateria jest ok tylko trzeba go używać i często ładować a po jakimś czasie dojdzie do siebie i nie będzie potrzeby ładowania co dziennie. Jestem w sieci He.a i najbardziej irytuje mnie fakt że bardzo często zrywa mi internet. Mam nowy starter od paru miesięcy i nie wiem czy to wina startera czy ustawień bo wcześniejszy starter z tej sieci nie miał takich problemów, a w telefonie wraz ze zmianą startera ustawiłem fabryczne ustawienia. Tak poza tym ten telefon jak i inne sony a wcześniej ericsony są według mnie najlepsze.
    .205.125.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 16 cze 2014, 17:06
  • dan
    Użytkuje telefon od 2 lat i jestem z niego naprawdę zadowolony. Do tego stopnia ze przedluzylem abonament bez nowego aparatu. Może czasem lekko się przymuli (wylaczany ok raz na tydzien) ale patrząc co się dzieje ze smartfonami konkurencji to cieszę się ze go wybralem. Bateria trzyma parametry nowej, nawigacja smiga jak nalezy (oczywiscie nie fabryczna) ,bardzo dobre audio podczas rozmow, aparat robi rewelacyjne foty no i ten design. Jedynym minusem dla mnie jest trzeszczaca po czasie dolna cześć obudowy.
    .free.aero2.net.pl | 02 cze 2014, 07:06
  • Jacek
    Tomalku,
    Ja również jestem użytkownikiem tego telefonu od roku i nie przytrafiła mi się absolutnie ŻADNA z wymienionych przez Ciebie usterek. Nie spotkałem się także z wieloma złymi opiniami dotyczącymi trybu Stamina w najnowszej wersji oprogramowania, a samowyłączające się wifi sprawiło, że aż uśmiechnąłem się do ekranu. Ponadto oceniasz całą markę na podstawie jednego, ewidentnie uszkodzonego (jeśli nie zmyślasz) egzemplarza telefonu. To niemądre.

    Jak już wspomniałem, używam telefonu mniej wiecej od roku i jestem zachwycony jego niezawodnością, szybkością pracy jak na te podzespoły, ergonomią i wykonaniem. Nic u mnie nie trzeszczy. Cóż, może powinienem zagrać w Lotka. Jedyne co mnie denerwuje to słaba bateria, ale za takie pieniądze nie można mieć wszystkiego.
    .play-internet.pl | 21 maj 2014, 00:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,9%   9,6%   32,5% 
 Wszystkich opinii: 302. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG L Bello Dual
» Prestigio Grace
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
» Karbonn Mobiles Sparkle V
» Apple iPhone 6 Plus
Aktualności:

» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5
» ZMAX: budżetowy fablet ZTE
» KAZAM Thunder 340W: pierwszy owoc współpracy z Microsoftem
» LG Bello i Fino trafiają do sprzedaży w Polsce
» Smartfon Panasonic z imponującym aparatem Leica
» Samsung Galaxy Grand Prime z kamerą do selfie
» Microsoft rzeczywiście zrywa z marką Windows Phone
» Huawei C8817E z LTE i Snapdragonem 410



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.236.92
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.