Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 441 telefonów  |  155 054 opinie  |  864 testy  |  7 249 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia M



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,3%   10,2%   31,6% 
 Wszystkich opinii: 206. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Mario
    eMke mam od roku, i mogę powiedzieć, że po roku użytkowania telefon do niczego się nie nadaje. Aparat daje radę, zrobiłem tylko nim zdjęcia z miesięcznego wyjazdu - ponad 1500 zdjęć, jakość może nie jest idealna, ale jak na telefon zadowalająca. Gorzej z zoomem, nie ma opcji, żeby zrobić dobre zdjęcie. Filmiki wychodza okej, dopóki nie jest ciemno, zresztą to samo tyczy się zdjęć.
    W serwisie wylądowała tylko raz, miałem problem z gniazdem ładowania, i w sumie od tamtej pory telefon ładuje się wolniej i nie do końca - np. przestaje ładować przy 60%, i trzeba wyjąć i włożyć wtyczkę ponownie.
    Generalnie na początku telefon był świetny, z czasem oczywiście zaczął mulić. Dobry sposób to reset telefonu raz na kilka dni, skutecznie resetuje aplikacje, ponieważ czyszczenie pamięci kilka razy dziennie i tak nie zwalnia wystarczającej ilości pamięci. Telefon potrafi podczas intensywnego użytkowania robić psikusy - sam w wychodzi z aplikacji, sam włącza inne aplikacje, ale przestał po powrocie do fabrycznej wersji którą robiłem już w sumie dwa razy.
    Xperia chodziła najpłynniej chyba na swoim poczatkowym androidzie, bez żadnych aktualizacji, teraz ciągle jakieś niepotrzebne aktualizacje no i aplikacje - jakieś 300 mb pamieci wewnętrznej zajmują mi aplikacje, których nie można usunąć, np chrome który jest beznadziejną przeglądarką czy wszystkie inne dotyczące Play market - gazety play, muzyka itd. Nie polecam tego smartfona.
    .internetdsl.tpnet.pl | 17 lut 2015, 13:47
  • Marcin
    Wspaniała!

    Xperia jest ładna, dobrze trzyma się w ręce. Ekran jest okej ale mógłby być lepszy, mógłby. Jasność ekranu jest bardzo dobra, wieczorem mimo, że jest ustawiona najmniejsza jasność to i tak dla mnie ekran jest za jasny. Na dworze jest super dzięki czujnikowi światła. Dioda powiadomień jest fajna i efektowna. Głośnik wg. mnie jest bardzo dobry, głośny i wyraźny. Co do aparatu, większość ocenia go na bardzo słaby. Mi się wydaje, że nie jest AŻ TAKI SŁABY. Dlaczego? Na Androidzie 4.3 gdy robimy zdjęcie (robimy, nie zrobimy) widać, że jakość podglądu jest słaba, krawędzie są postrzępione jednak gdy zrobimy to zdjęcie krawędzie są "normalne", proste, takie jak powinny być. Według mnie aparat robi dobre ale nie bardzo dobre ani nie bardzo złe lub złe zdjęcia. Minusem tego telefonu jest tylna klapka, bardzo słabo się trzyma. Zdejmując silikonowe etui zdejmujemy razem z nim klapkę :(.

    Telefon jest bardzo dobry którzy chcą za nie dużą cenę (ok. 450 zł) mieć dobry, elegancki telefon znanej firmy.
    .adsl.inetia.pl | 16 lut 2015, 16:53
  • Kajko&Kokosz
    Witam. Telefon posiadam od roku, więc mogę przybliżyć jego sylwetkę. W związku z tym, że jestem programistom opiszę go też pod tym względem, ale najpierw wygląd po roku.
    Telefon trzymany w etui z klapką na wyświetlacz, może zwiększa to trochę jego wymiary, ale dzięki temu nie ma żadnej rysy na ekranie, a oprócz lekkiego kurzu w gnieździe USB mogę stwierdzić, że wygląda jak nowy. Znakiem tego jest dobre wykonanie Sony. Bateria dalej trzyma przyzwoite do 5 dni na pisaniu wyłącznie wiadomości sms i słuchaniu muzyki. Nawet jeśli jej stan to 7% (choć nie powinienem do tego doprowadzić) to spokojnie można wysłać awaryjnego sms'a czy jeszcze przedzwonić.
    Jakość aparatu jest średnia. Dużo szumów. Jest to jedyna rzecz jaka w tym telefonie mi się nie podoba. Dobrze, że Sony wypuściło aktualizację do Androida 4.3. Usprawniło to trochę interfejs i dodało fajne bajerki do aparatu.
    Programowanie
    Nie spotkałem się z żadnym problemem z zamulaniem czy brakiem zasobów przy pisaniu własnych programów. Mamy tutaj procesor dwurdzeniowy - i to musi być standard. Jedno-rdzeniowym dziękujemy. Telefon bez problemu współpracuje z pakietami Eclipse Android i jego narzędziami.
    .ssp.dialog.net.pl | 02 lut 2015, 01:10
  • R E K L A M A
     
  • Varder
    Posiadam telefon rok i oceniam pozytywnie!
    Zalety:
    - jakość wykonania
    - prędkość internetu
    - jakość muzyki
    - tylny aparat
    - prędkość telefonu (małe przycięcia)
    - jakość nagrywania wideo
    - dobre odwzorowane kolory
    - dość tani
    Wady:
    - bateria
    - przedni aparat
    - słaby głośnik przy rozmowach
    .adsl.inetia.pl | 30 sty 2015, 17:57
  • Kusy
    Mam ten telefon od roku i jestem dość zadowolony, zdjęcia z lampą przyzwoite (kiepsko wypada jak widziałem zdjęcia tych samych obiektów robione iPhonem, no ale cóż to inna klasa cenowa)
    Generalnie wszystko ładnie działa, tylko nawigacja google się przycina i to raczej zawsze - wcześniej czy później ale zawsze - raz po kwadransie, raz po godzinie, ale NaviExpert działa bezbłędnie.
    .play-internet.pl | 29 sty 2015, 20:18
  • Selena
    Telefon bardzo ładny. Bateria trzyma 1 dzień, aparat robi naprawdę bardzo ładne zdjęcia. No ale niestety po nie całym roku popsuł się. Podczas przeglądania Internetu sam się wyłączył i już nie zadziałał. Oddałam go na gwarancję. Po odbiorze telefonu podłączyłam go aby się naładował. Po godzinie go odłączyłam a on się wyłączył i to był koniec. Oddałam ponownie na gwarancje ale nie szło go już naprawić. Chociaż równie dobrze mógł to być po prostu trefny model.
    .promax.media.pl | 25 sty 2015, 21:59
  • Sowil
    Dla normalnego użytkownika (styczeń 2015 rok) jest ok. Mam zainstalowane: Whatsap, Mesenger FB - ten nowy z dodawaniem fotrk i notatek dźwiękowych, Skype, Telegram, Gmail, Retrica. Nie robiłem aktualizacji systemu. Wyłączyłem niepotrzebne śmieci, kilka dodatków. Nie aktualizuje co chwile apek. Wszystko chodzi bez zacięć a nawet śmiga i jest jeszcze ponad 350 MB wolnego ramu a zajętej około 400. Telefon ma małą pamięć wewnętrzną ale wystarczy wrzucić kartę pamięci 32 mb i spokojnie starcza. Przystępna cena. Na teraz i dla przeciętnego użytkownika spokojnie wystarczy.
    .hosts212.ostrowski.pl | 24 sty 2015, 12:41
  • anonimowy
    Używam telefonu od ponad roku.
    Wady:
    - czasem brakuje ramu (restart telefonu pomaga)
    - mało pamięci wbudowanej (kilka apek i telefon się muli)
    - słaby aparat przedni (w porównaniu do Galaxy core)
    Zalety:
    - bateria na spokojnie trzyma cały dzień (cały dzień grania w szkole)
    - cena

    Znalazłoby się jeszcze zarówno jednych jak i drugich, jednak teraz nic mi do głowy nie przychodzi. Ogólnie telefon na PLUS i chętnie kupiłbym go jeszcze raz. W porównaniu do wcześniej wspominanego Cora jest o niebo lepszy. Polecam ten telefon :)
    .play-internet.pl | 23 sty 2015, 18:26
  • Fenix
    Z telefonu jestem zadowolony. Gry takie jak Real Racing czy Asphalt 7 śmigają bez ściny. Pamięć rzeczywiście mogłaby być większa, ale nie stanowi to raczej większego problemu. Za minus mógłbym uznać obydwa aparaty (przedni ma dość małą rozdzielczość a tylny po prostu robi niezbyt dobre zdjęcia i focus nieco zły). Oprócz tego boczne paski obudowy zdzierają się tak mocno, że musiałem ogołocić z nich telefon.
    Ogółem polecam.
    .infocoig.pl | 14 sty 2015, 14:54
  • astepien72  mail
    A teraz trochę wiadomości od laika (odwrotnie niż większość lepszych i gorszych "fachowców" na forum). Z telefonu jestem bardzo zadowolony,zależy czego się wymaga,ja oczekuje dobrego głośnika,małej wagi,wygody leżenia w ręku,płaskiej sylwetki.Ten telefon to ma. Matowa obudowa sprzyja fajnemu trzymaniu w ręku.Nie używam w telefonie internetu,bzdurnych aplikacji i gier bo to dobre dla młodych a ja mam 42lata i wole poczytać książkę:-)
    Dzwoniąc do 10min dziennie ,wysyłając max 10smsów bateria działa mi 4-5dni. Dla mnie bomba! Moja M-ka jest szybsza od Samsunga Core Plusa m.in. dlatego go na nią zamieniłem i nie żałuję.Robi gorsze zdjęcia ale dramatu nie ma ,mnie wystarcza. Jest za to trochę cieńsza ,wygodniejsza i mniej się rysuje ekran. Generalnie polecam dla niewymagających. Jakość zdecydowanie adekwatna do ceny.
    .play-internet.pl | 28 gru 2014, 16:55

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,3%   10,2%   31,6% 
 Wszystkich opinii: 206. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: IUNI z jednym smartfonem, ale jakim!
» MWC 2015: Chińskie smartfony z Intel Inside
» MWC 2015: myPhone podbije Europę?
» MWC 2015: MaxCom to nie tylko "dziadkofony"
» MWC 2015: Magia CAT-a nieco zblakła
» MWC 2015: Czarny koń targów - Blackphone
» MWC 2015: Polskie folie robią wrażenie na MWC
» MWC 2015: Smukłe nowości Kazama
» MWC 2015: Malata - trzy z siedmiu nowości



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.144.254.112
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.