Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 164 telefony  |  153 090 opinii  |  650 testów  |  5 742 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia M



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,7%   10,0%   32,3% 
 Wszystkich opinii: 201. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Selena
    Telefon bardzo ładny. Bateria trzyma 1 dzień, aparat robi naprawdę bardzo ładne zdjęcia. No ale niestety po nie całym roku popsuł się. Podczas przeglądania Internetu sam się wyłączył i już nie zadziałał. Oddałam go na gwarancję. Po odbiorze telefonu podłączyłam go aby się naładował. Po godzinie go odłączyłam a on się wyłączył i to był koniec. Oddałam ponownie na gwarancje ale nie szło go już naprawić. Chociaż równie dobrze mógł to być po prostu trefny model.
    .promax.media.pl | 25 sty 2015, 21:59
  • Sowil
    Dla normalnego użytkownika (styczeń 2015 rok) jest ok. Mam zainstalowane: Whatsap, Mesenger FB - ten nowy z dodawaniem fotrk i notatek dźwiękowych, Skype, Telegram, Gmail, Retrica. Nie robiłem aktualizacji systemu. Wyłączyłem niepotrzebne śmieci, kilka dodatków. Nie aktualizuje co chwile apek. Wszystko chodzi bez zacięć a nawet śmiga i jest jeszcze ponad 350 MB wolnego ramu a zajętej około 400. Telefon ma małą pamięć wewnętrzną ale wystarczy wrzucić kartę pamięci 32 mb i spokojnie starcza. Przystępna cena. Na teraz i dla przeciętnego użytkownika spokojnie wystarczy.
    .hosts212.ostrowski.pl | 24 sty 2015, 12:41
  • anonimowy
    Używam telefonu od ponad roku.
    Wady:
    - czasem brakuje ramu (restart telefonu pomaga)
    - mało pamięci wbudowanej (kilka apek i telefon się muli)
    - słaby aparat przedni (w porównaniu do Galaxy core)
    Zalety:
    - bateria na spokojnie trzyma cały dzień (cały dzień grania w szkole)
    - cena

    Znalazłoby się jeszcze zarówno jednych jak i drugich, jednak teraz nic mi do głowy nie przychodzi. Ogólnie telefon na PLUS i chętnie kupiłbym go jeszcze raz. W porównaniu do wcześniej wspominanego Cora jest o niebo lepszy. Polecam ten telefon :)
    .play-internet.pl | 23 sty 2015, 18:26
  • R E K L A M A
  • Fenix
    Z telefonu jestem zadowolony. Gry takie jak Real Racing czy Asphalt 7 śmigają bez ściny. Pamięć rzeczywiście mogłaby być większa, ale nie stanowi to raczej większego problemu. Za minus mógłbym uznać obydwa aparaty (przedni ma dość małą rozdzielczość a tylny po prostu robi niezbyt dobre zdjęcia i focus nieco zły). Oprócz tego boczne paski obudowy zdzierają się tak mocno, że musiałem ogołocić z nich telefon.
    Ogółem polecam.
    .infocoig.pl | 14 sty 2015, 14:54
  • astepien72  mail
    A teraz trochę wiadomości od laika (odwrotnie niż większość lepszych i gorszych "fachowców" na forum). Z telefonu jestem bardzo zadowolony,zależy czego się wymaga,ja oczekuje dobrego głośnika,małej wagi,wygody leżenia w ręku,płaskiej sylwetki.Ten telefon to ma. Matowa obudowa sprzyja fajnemu trzymaniu w ręku.Nie używam w telefonie internetu,bzdurnych aplikacji i gier bo to dobre dla młodych a ja mam 42lata i wole poczytać książkę:-)
    Dzwoniąc do 10min dziennie ,wysyłając max 10smsów bateria działa mi 4-5dni. Dla mnie bomba! Moja M-ka jest szybsza od Samsunga Core Plusa m.in. dlatego go na nią zamieniłem i nie żałuję.Robi gorsze zdjęcia ale dramatu nie ma ,mnie wystarcza. Jest za to trochę cieńsza ,wygodniejsza i mniej się rysuje ekran. Generalnie polecam dla niewymagających. Jakość zdecydowanie adekwatna do ceny.
    .play-internet.pl | 28 gru 2014, 16:55
  • roz
    Mam ten telefon od ponad roku. Od razu mówię, że nadaje się chyba tylko do komunikacji i przeglądania internetu. Jeśli ktoś chce robić nim zdjęcia albo grać w gry, to od razu odradzam!
    4GB pamięci wydawało mi się z początku wystarczające, i tak nawet było. Można było zainstalować kilka gier i innych aplikacji. Jednak już po pół roku użytkowania telefon zaczął się zapychać, a wyczyścić można go było jedynie przywracając stan fabryczny, bo nawet po oddaniu do serwisu nic się nie dało zrobić. Na ten moment sytuacja jest taka, że nie mam właściwie już żadnych gier, i żeby skorzystać z messengera muszę czyścić dane każdej aplikacji, bo inaczej dane z aplikacji której chcę używać nie mają gdzie się zapisać. Mam teraz wolne 50MB w pamięci wewnętrznej i nie mogę nic zainstalować, a co dziwne taka sama sytuacja była przy 100 czy nawet 300MB pamięci wolnej.
    Aparat, jeśli ktoś chce go używać przy okazji w razie czego, to się nadaje. Jednak przy nagrywaniu video traci ostrość, albo już z początku wcale jej nie łapie.
    Z zasięgiem też bywają problemy. Nieraz kompletnie go traci, zdarza się że cały dzień nie mam zasięgu, kiedy jestem w mieście czy innym miejscu w którym wszyscy inni zasięg mają.
    I największa wada! Obudowa. Jest bardzo miękka i podatna na wygięcia. Ekran niby gorilla glass, odporny na zarysowania, ale pęka (oczywiście przez obudowę) już przy najmniejszym upadku. Po oddaniu do serwisu stłuczony ekran oczywiście wymieniono. Tylko że dotyk (przyznam że ekran był bardzo czuły i to jeden z niewielu plusów tego telefonu) już nie działał wcale tak jak przedtem.
    Za niewielką cenę można dzisiaj kupić inne dużo lepsze telefony.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 gru 2014, 18:44
  • Weronika20
    Mój telefon nie wytrzymuje na pełnej baterii nawet jednego dnia. Zrobienie zdjęcia zajmuje mu około 4 s. Telefon raz mi spadł i zdarł się bok. Teraz sprzedałam go za 250 zł i kupiłam sobie Sony Xperie M2 aqua. Ogólnie polecam.
    .betanet.pl | 17 gru 2014, 20:40
  • Ulena
    Heej mam ten telefon ok. 3 miesiące i po opiniach uważałam, że jest spoko, a tak naprawdę od niedawna ciągle mi się zacina i wyrzuca z aplikacji, jakby był zbyt przeciążony, a zdecydowanie nie jest. Bateria jest dużym problemem. Potrafię naładować telefon na 100% (zaleta: szybko się ładuje) i wejść na pół minuty do gry pou (jak wiadomo czemu) i gdy grę wyłączę jest już 94 % ;-; Ale ogólnie aparat jest całkiem spoko. Ma przednią kamerkę, co dla osób w moim wieku jest ogromną zaletą :D xd.
    Jak to jest czyjś pierwszy dotykowy telefon (jak u mnie) to jest świetny, a jak ktoś już miał tego typu, to niech poszuka lepszego modelu :/
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 gru 2014, 19:03
  • mia192
    Witam,mam telefon od roku.Bateria jak na mnie słabiutko,przy użytkowaniu cały dzień sms i przeglądanie internet.Aparat nawet w porządku nie raz da się zrobić ładne zdjęcia,nie raz masakra.Dotyk wspaniały.Nic mi się wieszało choć miałam ok 250mb wolnego miejsca,reszta była zawalona aplikacjami m.in messenger,fb,instagram,snapchat itd.Teraz mam go na gwarancji,ponieważ miałam problem z ładowaniem(była ikona ,że się ładował ,a tak nie było)Zawiodłam się na T-mobile.Czekam już 16 dni a telefonu dalej nie ma,a gość powiedział ,że do 2 tyg.Głośniki jak dla mnie wystarczająco głośne.Telefon łatwy w obsłudze.Mimo wszystko godny polecenia :]
    .dynamic.mm.pl | 13 gru 2014, 14:25
  • THOMASAKRA
    Nie wiem co wy macie w tej xperi ale ja niebieskiej poświaty NIE WIDZĘ. Kąty widzenia fakt są kiepskie ale mi to nie przeszkadza nikt przynajmniej nie widzi co robię jak dla nie plus. O GPRS się nie wypowiem nie włączałem go w czasie jazdy samochodem. Mam na pokładzie andka 4.3. Fakt pisał ktoś wcześniej że się przycina( zdarza się to ale rzadko więc nie jest to aż tak denerwujące). Jeśli chodzi o aparat to jak się dobrze ustawi można robić nim dobre zdjęcia. Ustawiłem tak jak wcześniej ktoś pisał i zdjęcia wychodzą dużo lepsze. Super jest latarka w tym telefonie, odtwarzacz muzyczny. Przy androidzie 4.3 pojawił się układ ikon na pulpicie 4/5. Szczerze powiem jest mała pamięć wewnętrzna niecałe 2 GB na aplikacje ( nie da się ich przerzucać na kartę pamięci). Można to tylko zrobić tak że się zrotuje telefon tylko automatycznie gwarancja do wyrzucenia. Bateria jak na ten telefon w sam raz wystarcza. W moim przypadku na jednym ładowaniu wytrzymuje mi od 3,5 - 5 dni
    .cdma.centertel.pl | 11 gru 2014, 12:34

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,7%   10,0%   32,3% 
 Wszystkich opinii: 201. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Oppo U3
» Samsung Galaxy A7
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
» Sharp Aquos mini SHV31
Aktualności:

» Goclever Chronos Eco: minirecenzja
» Kruger&Matz prezentuje swój pierwszy smartwatch
» HTC One M9 i M9 Plus: nowe zdjęcia
» Huawei Mate 8 na pierwszych zdjęciach
» Prestigio MultiPhone 5550 Duo: skromny, niedrogi fablet
» Samsung Galaxy Grand Neo Plus: cicha premiera
» HTC Desire 626 w pierwszym przecieku
» Abit Heart 401AB: telefon dla zakochanych?
» HTC One M9: kolejne przecieki



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.199.228
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.