Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 258 marek  |  12 369 telefonów  |  169 384 opinie  |  946 testów  |  5 171 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia M

Thumb Up

58,2% 

Thumb Down

 15,2% 

Pytanie

 26,6% 

 Wszystkich opinii: 256. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

kaśka
Witam. Telefon mam od marca 2014 roku. Przez ten czas bardzo dużo użytkowałam Sony Xperie M i muszę polecić ludziom, którzy telefon mają do dzwonienia, pisania, słuchania muzyki i od czasu do czasu internetu.
Na początku bardzo sprawny, szybki, intuicyjny, telefon cudo. Nie miałam żadnych zastrzeżeń. PO jakimś czasie ( około 6miesiecy) focus mi się wieszał ( raz była lampa błyskowa raz nie - miał swoje dni.).... Nie przeszkadzało mi to. Co do aparatu z przodu - ogólna ocena: bardzo słabo.
Kolor, głębia itp. jak na produkcje w 2013 bardzo dobre :)
Dźwięk - bardzo dobry - czy to słuchanie muzyki w słuchawkach czy na głośniku - czysty dźwięk.
Co do wykończenia : bardzo elegancki, budżetowy, bo nie flagowiec oczywiście ale slidnie wykonany. Upadł mi wiele razy, naprawdę wiele ( nawet był rzucany) :D i nie wieszał się. Jedyny problem jaki teraz mam to to, że wiesza się, gdy chce usunąć całą rozmowę smsową naraz. Wtedy się zawiesi i nie ma na niego sposobu jak "wyłącz, włącz". Jak na tamten rok produkcji, i taką ilość użytkowania, za tak niskie pieniądze - uważam że warto. :) Polecam.
.139.136.233 | 05 lut 2016, 12:02
Streeter
Mam ten telefon od lutego 2014 roku. Od tamtego czasu do dziś, czyli przez 2 lata, telefon nie miał najmniejszego problemu związanego z jakością wykonania. Po zainstalowaniu lżejszych aplikacji, takich jak Facebook Lite, CM Browser telefon nie zacina się nigdzie. Android 4.3 z nakładką Sony UI jest bardzo przyjemny w obsłudze. Jak na telefon low-endowy z IV kwartału 2013 roku, bije wszystkich konkurentów w swojej klasie. Wiadomo, że przez 2 lata telefon o tej specyfikacji nie będzie szybki przy dużych apkach, bo to jest naturalne w smartfonach ze średniej półki, przynajmniej tych z Androidem. Dlatego nie można w tej chwili zbyt wiele od niego wymagać. Podsumowując: 9.5/10
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 lut 2016, 19:02
marta_00_0
Niestety jestem posiadaczem tego telefonu od sierpnia 2015 . Roku nie ma roku a niestety wejście do ładowania nie działa z niewiadomych przyczyn, strasznie mi się zawiesza , mikrofon był naprawiany bo miesiąc później już nie działał , bardzo mało pamięci ,czasami zdarza mu się zrobić ładne zdjęcia ale to tylko czasami , niestety jestem niezadowolona, używałam go tylko do pisania sms i dzwonienia... Telefon niestety mnie zawiódł, Zmieniłam z dość dobrego telefonu no ale niestety kto nie ryzykuje nie zyskuje .
.dynamic.chello.pl | 31 sty 2016, 22:01
R E K L A M A
 
użytkownik 44
Telefon posiadam od 2 lat i muszę przyznać że przez cały okres użytkowania zawiesił mi się kilka razy...ogólnie jednak telefon wart uwagi...
.play-internet.pl | 14 sty 2016, 21:01
Little_boy
Mam Xperie M od roku. Jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem smartphone'a. Bardzo elegancki, jego niewielkie rozmiary są bardzo dużym plusem- telefon bez problemu mieści się w kieszeni.
.icpnet.pl | 14 sty 2016, 13:01
Silaczka
Mam od 2 lat, dalej korzystam i jestem zadowolona. Telefon bez fajerwerkow, ale umowmy sie, opinie z 2016 lub nawet 2015 nie sa obiektywne. Nie porownujcie go do najnowszych smartfonow, on wyszedl w 2013 roku, niedlugo mu stuknie 3 lata, wiadomo ze wszystko poszlo do przodu. Kilka razy (kilka przez dwa lata!!) mi sie zawiesil owszem, ale jak mamy RAM taki a nie inny, a chcemy milion rzeczy na raz wykonac, to ma prawo sie zbuntowac. Aparat dobry, wszystko śmiga, dźwięk bez zarzutu, bardzo intuicyjny android, naprawde go lubie i nie zmienialabym jeszcze dlugo, gdybym nie potrzebowala dual-sima. Jedynym minusem tego telefonu jest beznadziejny aparat z przodu, poza tym uwielbiam go i nie mialam z nim NIGDY jakichs wiekszych problemow. I wlasciwie to jest jego najwieksza zaleta. Nienawidze wieszajacych sie telefonow. Ten do nich nigdy nie nalezal, a kilka razy w ciagu 2 lat to jest smieszna liczba. Polecam :)
.google.com | 13 sty 2016, 02:01
BS
No tyle negatywnych wypowiedzi na temat tego telefonu to chyba nie słyszeli, jestem przerażony tymi opiniami, a zdążyłem już nabyć to badziewie i już tego bardzo żałuję,że wcześniej nie wpadłem na to żeby pokusić się przeczytanie choćby kilku pierwszych opinii na forum. Niestety
to moje cudo od samego rozpakowania stroi fochy. (BS)
.static.ip.netia.com.pl | 07 sty 2016, 02:01
Kamil
Telefon użytkowany ponad 2 lata.
Zalety: bezawaryjny, nie zawiesił się ani razu, dobra bateria (nie używając internetu i gier wytrzymuje do 4 dni), wygodny, odporny na upadki (mając małe dzieci wiem co piszę), mocna dobrze wykonana obudowa, po dwóch latach bez jakichkolwiek pokrowców czy folii wygląda jak nowy.
Wady: aparat nędzny, jakość zdjęć poniżej godności, głośnik umieszczony z tyłu w dodatku cichy, pamięć użytkownika to tylko 2gb co zdecydowanie nie wystarcza i znacznie ogranicza możliwości tego aparatu.
Jeżeli ktoś potrzebuje dobrego telefonu do przeciętnego korzystania zdecydowanie polecam. Jeśli ktoś oczekuje wypasionego sprzętu niech spojrzy na znacznie wyższe półki.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 04 sty 2016, 15:01
użytkownik
Po przeczytaniu opinii jestem zszokowany. Posiadałem ten telefon przez dwa lata od nowości i mimo że osobiście go już nie używam to nadal służy w mojej rodzinie. Historie o zawieszaniu się i innych problemach to bzdury albo macie po prostu pecha. Telefon spisywał i nadal spisuje się znakomicie, nic się nie zacina, nigdy nie miałem przypadku żebym musiał wyjąć baterię. Opowieści o aparacie również czytałem z niedowierzaniem, ponieważ zdjęcia wychodzą bardzo dobrej jakości, jedynie to może trzeba długo czekać i nie ruszać telefonem. Telefon niezniszczalny i polecam każdemu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 sty 2016, 18:01
Lasota861
telefon super NIE SŁUCHAJCIE NEGATYWNYCH OPINII bo nie mieli go pewnie w ręku ja go posiadam.
+Nie zacina się
+przepiękny wygląd telefonu
+android 4.3
+nie zawiesza się
-Brak przeniesienia aplikacji na kartę pamięci bez roota
-(dla niektórych osób wadą może być tylko 4GB wbudowanej pamięci Które tylko mam zostaje 2GB).Dla mnie to wada nie jest bo mam kartę pamięci 16GB.
+bardzo dobre podzespoły
+znakomita jakość dźwięku
+rewelacyjny stosunek ceny do jakości.
+/-przeciętny aparat
Podsumowując:GORĄCO POLECAM!!!
OCENA:1010
RADA:Jak dla was ta pamięć mocno zniechęca do zakupu to proszę kupić kartę pamięci minimum 8GB.
Myślę że pomogłem w wyborze telefonu
.icpnet.pl | 28 gru 2015, 17:12

Thumb Up

58,2% 

Thumb Down

 15,2% 

Pytanie

 26,6% 

 Wszystkich opinii: 256. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu