Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 305 telefonów  |  145 732 opinie  |  720 testów  |  6 062 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia M



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,6%   9,5%   32,0% 
 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • dawinka
    Polecam :-) telefon mam już około roku. nie tnie, nie rysuje się wyświetlacz., ładne kolory żywe.polecam
    .opera-mini.net | 30 sie 2014, 20:08
  • sonym
    Mam ten telefon 10 miesięcy,nie rozumiem ludzi którzy podważają jakość telefonu.Telefon na tą półkę jest naprawdę bardzo dobry.Nic się nie zawiesza ,chodzi płynnie ,internet też działa szybko.Zdjęcia w telefonie wychodzą dobrze ,jeżeli się umiejętnie ustawi.Jest tyle opcji w ustawieniach że naprawdę zdjęcia są bardzo dobre.Pod każdym względem telefon spełnia oczekiwania mądrych użytkowników którzy znają się troszeczkę chociażby na androidzie.Jeżeli piszą takie bzdury to znaczy że albo mają wadliwy telefon co w każdym modelu się zdarza ,albo są złośliwi bo nie radzą sobie z nowościami .
    .dhcp-docsis.net.tomkow.pl | 30 sie 2014, 14:08
  • Jagoda
    Jestem posiadaczką tego modelu sony 9 miesięcy zakup tego telefonu odradzam. Wciągu tych trzech miesięcy zdążył popsuć mi się już dwa razy a bardzo go szanuje. Za pierwszym razem popsuł mi się dotyk, a za drugim gniazdko do ładowania. SONY XPERIA M to zwykłe badziewie, którego zakupu żałuje.
    .tktelekom.pl | 28 sie 2014, 22:08
  • R E K L A M A
  • Markos24
    Mam ten aparat od lutego 2014 w wersji DUAL SIM i to był główny powód jego zakupu.Telefony DUAL użytkuję od kilku lat, początkowo dostępne były aparaty z tzw.niższej półki, S.X.M jest pierwszym moim smarkfonem z podwójnym SIM-em. Generalnie działa, podwójny SIM bardzo dobrze. Świetnie współpracuje z moim radiem Kenwood w samochodzie,telefon dzwoni, muzyka się wycisza,rozmowa słyszalna dobrze po obu stronach.
    Na fotkach mi nie zależy, robię czasami jakieś z kronikarskiego obowiązku.
    GPS rzeczywiście kiepski, wiesza sie na długo, gubi satelity, mam tym telefonie AutoMapę ale traktuje to urządzenie jako awaryjne, na dłuższe podróże używam oddzielnej nawigacji.
    Walkman pod względem obsługi jest dość uciążliwy, ani prosty ani intuicyjny. Gniazdo 3,5 mm jest 4-pinowe, słuchawki z wtykiem 3-pinowym nie działają!! Co za wredny wynalazek! Trzeba używać przejściówki 4 na 3 pin. A w większości telefonów z gniazdem 4-pinowym zwykle słuchawki działają bez problemów.
    Mógłbym jeszcze długo opisywać wiele upierdliwych funkcji związanych z codziennym użytkowaniem tego aparatu, ale można się przyzwyczaić. Jak dotąd nie popsuł się ani razu i wszystko w nim funkcjonuje.
    Ta więc funkcje dzwonienia, korzystania z 2 kart SIM oceniam na 4+, ale reszta z czego korzystam to 3.
    Ogólnie aparat na 4-. Korzystałem z 3 różnych modeli SONY ERICSSON, takich wyższe średnie (1 x SIM), te aparaty były naprawdę sprawniejsze niż obecne SONY solo
    Czekam na model DUAL SIM z czołówki producentów, ale taki naprawdę z wyższej półki, nie musi to być SONY.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 sie 2014, 20:08
  • pps
    Smartfon Sony Xperia M użytkuję od pół roku więc zdążyłem go już gruntownie przetestować.
    PLUSY:
    1 - bardzo dobra jakość połączeń głosowych, rozmówcę słychać jakby stał obok
    2 - tryb Stamina (oszczędzanie energii) przy normalnym użytkowaniu telefonu (rozmowy, SMSy, trochę internetu i muzyki przez słuchawki) bateria trzyma 3 dni
    3 - WALKMAN - bardzo dobra jakość odtwarzanej muzyki przez słuchawki
    4 - wykonanie i design ? użyte materiały są dobrej jakości, nic nie skrzypi, nie wygina się i nie odstaje. Telefon sprawia wrażenie i jest wykonany bardzo solidnie.
    MINUSY:
    1 - GPS - jest tak beznadziejny, że nawet w specyfikacji nie powinno go być. Bardzo często zrywa połączenie, nie potrafi znaleźć i połączyć się z satelitą, zawiesza się
    2 - APARAT - VIDEO - ciągłe łapanie ostrości. Nie ma sensu rejestrować jakichś sensownych filmików bo jedyne co zobaczymy to ciągłe ostrzenie obrazu. No chyba, że tło jest statyczne a postać na pierwszym planie nie porusza się. FOTO - dość poprawne jak na tą klasę aparatu chociaż kolory są trochę nienaturalnie "podbite". W trybie nocnym raczej nie uda się zrobić dobrej fotki.
    3 - Czujnik oświetlenia ? z niewiadomych powodów przestaje działać poprawnie. Jeśli nie zadziała to na zewnątrz budynku w słoneczną pogodę na ekranie nic nie widać (nawet w cieniu). Pomaga tylko Reset lub ręczne podświetlenie obrazu z menu.
    4 - Aplikacje - telefon jest napakowany aplikacjami ponad miarę, szczególnie tymi spod znaku Google. Ponieważ część z nich pracuje w tle, to przy słabym procesorze - telefon przymula.
    OGÓLNIE: nadaje się do rozmów, SMS-ów i słuchania muzyki przez słuchawki. Jednak wady zdecydowanie przewyższają zalety. Jak na Sony to bardzo duże rozczarowanie. Firma powinna się wstydzić tego produktu i czym prędzej wycofać ze sprzedaży.
    .gdynia.mm.pl | 21 sie 2014, 14:08
  • heavyrain  mail
    Mam ten telefon ponad trzy miesiące. Oczywiście zdążył się już popsuć. Nie działał mikrofon, w serwisie wymienili główną płytę bo usterka nie mogła być naprawiona. Dobrze, że gwarancja jest na 2 lata. Oczywiście gps raz działa raz nie działa, jak to w sony. Aparat robi zdjęcia gorzej niż przeciętne. Telefon kupiłem głównie z tego powodu, aby korzystać z programów używających gsp i tutaj właśnie bardzo się zawiodłem. U znajomej w takim samym modelu nie działał głośnik.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 sie 2014, 13:08
  • bzzz
    @tadam Akurat w smsach nie ma żadnego bałaganu, wiadomości odebrane są niebieskie, a wysłane są białe. Bardzo czytelne i wygodne
    .248.56.118 | 07 sie 2014, 17:08
  • tadam
    Mam ten telefon od miesiąca, ogólnie jestem zadowolona, działa płynnie, nie zawiesza się, bateria trzyma z dobre 4 dni. Jeśli chodzi o wady to przede wszystkim tragiczny aparat, zdjęcia są zabarwione na niebiesko albo żółto. W sms'ach jest bałagan, wszystko w jednym ciągu, nie ma podziału na wysłane i odebrane, innym może się to podobać, mi nie bardzo. Najbardziej jednak uciążliwy jest brak możliwości literowania wybranego wyrazu, tak żeby był zapamiętany w słowniku T9, za każdym razem trzeba go wyłączać i wpisać słowo od nowa.
    .milicz.vectranet.pl | 29 lip 2014, 16:07
  • karolajn
    Mam ten telefonik od tygodnia, jestem mega zadowolona, nie zacina się, wszystko dziala szybko, sprawnie i naprawdę polecam ten sprzęt! A jeśli chodzi o jakość robienia zdjęć, to mi się podobają.
    .33.9.194 | 22 lip 2014, 23:07
  • n00pel
    Powiem tak - Aparat to żart. Nie wiem jak można było zrobić coś takiego. Zrobiłem test - Live With Walkman, M'ka, i K850i. Aparat w M'ce nie ma szans z tamtymi dwoma. Żart, żart i żart. Warto dodać, że telefon czasem "zawiesza dotyk" tzn można wszystko klikać, nic nie działa, tylko boczne przyciski fizyczne. Już nie wspomnę, że w sms'ach mam TYLKO jeden wątek, a w nim około 3200 wiadomości (po prostu inne smsy niż od dziewczyny kasuję). Telefon nie radzi sobie z tym, otwiera mi smsy dobre kilka sekund, potem klikam w ten wątek, i następne dobre 5s.
    Żeby nie było - Mam zainstalowane 2 aplikacje, messanger i hill climb racing, soft jest NIE brandowany, więc to nie wina dużej ilości apek. Reasumując - Porażka. Jak macie to kupić, to lepiej weźcie nie wiem, neo V, arc S, ale na pewno nie to.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 lip 2014, 10:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,6%   9,5%   32,0% 
 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?
» Samsung Galaxy Note 4 ma ekran QHD!
» Huawei: kolejne zdjęcia Mate 7 i mała wpadka P7
» Samsung Galaxy K Zoom LTE: pierwsze wrażenia
» Smukłe nowości Gionee
» Lenovo X2 na liście TENAA
» iPhone 6: premiera 9 września, sklepy już gotowe
» Kali mieć smartfona



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 174.129.130.202
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.