Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 319 opinii  |  850 testów  |  4 529 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia M



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,4%   9,7%   32,8% 
 Wszystkich opinii: 195. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Weronika20
    Mój telefon nie wytrzymuje na pełnej baterii nawet jednego dnia. Zrobienie zdjęcia zajmuje mu około 4 s. Telefon raz mi spadł i zdarł się bok. Teraz sprzedałam go za 250 zł i kupiłam sobie Sony Xperie M2 aqua. Ogólnie polecam.
    .betanet.pl | 17 gru 2014, 20:40
  • Ulena
    Heej mam ten telefon ok. 3 miesiące i po opiniach uważałam, że jest spoko, a tak naprawdę od niedawna ciągle mi się zacina i wyrzuca z aplikacji, jakby był zbyt przeciążony, a zdecydowanie nie jest. Bateria jest dużym problemem. Potrafię naładować telefon na 100% (zaleta: szybko się ładuje) i wejść na pół minuty do gry pou (jak wiadomo czemu) i gdy grę wyłączę jest już 94 % ;-; Ale ogólnie aparat jest całkiem spoko. Ma przednią kamerkę, co dla osób w moim wieku jest ogromną zaletą :D xd.
    Jak to jest czyjś pierwszy dotykowy telefon (jak u mnie) to jest świetny, a jak ktoś już miał tego typu, to niech poszuka lepszego modelu :/
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 gru 2014, 19:03
  • mia192
    Witam,mam telefon od roku.Bateria jak na mnie słabiutko,przy użytkowaniu cały dzień sms i przeglądanie internet.Aparat nawet w porządku nie raz da się zrobić ładne zdjęcia,nie raz masakra.Dotyk wspaniały.Nic mi się wieszało choć miałam ok 250mb wolnego miejsca,reszta była zawalona aplikacjami m.in messenger,fb,instagram,snapchat itd.Teraz mam go na gwarancji,ponieważ miałam problem z ładowaniem(była ikona ,że się ładował ,a tak nie było)Zawiodłam się na T-mobile.Czekam już 16 dni a telefonu dalej nie ma,a gość powiedział ,że do 2 tyg.Głośniki jak dla mnie wystarczająco głośne.Telefon łatwy w obsłudze.Mimo wszystko godny polecenia :]
    .dynamic.mm.pl | 13 gru 2014, 14:25
  • R E K L A M A
  • THOMASAKRA
    Nie wiem co wy macie w tej xperi ale ja niebieskiej poświaty NIE WIDZĘ. Kąty widzenia fakt są kiepskie ale mi to nie przeszkadza nikt przynajmniej nie widzi co robię jak dla nie plus. O GPRS się nie wypowiem nie włączałem go w czasie jazdy samochodem. Mam na pokładzie andka 4.3. Fakt pisał ktoś wcześniej że się przycina( zdarza się to ale rzadko więc nie jest to aż tak denerwujące). Jeśli chodzi o aparat to jak się dobrze ustawi można robić nim dobre zdjęcia. Ustawiłem tak jak wcześniej ktoś pisał i zdjęcia wychodzą dużo lepsze. Super jest latarka w tym telefonie, odtwarzacz muzyczny. Przy androidzie 4.3 pojawił się układ ikon na pulpicie 4/5. Szczerze powiem jest mała pamięć wewnętrzna niecałe 2 GB na aplikacje ( nie da się ich przerzucać na kartę pamięci). Można to tylko zrobić tak że się zrotuje telefon tylko automatycznie gwarancja do wyrzucenia. Bateria jak na ten telefon w sam raz wystarcza. W moim przypadku na jednym ładowaniu wytrzymuje mi od 3,5 - 5 dni
    .cdma.centertel.pl | 11 gru 2014, 12:34
  • mziebro
    Witam.
    Xperie M używałem przez około rok czasu. Ogólnie telefon jest przyjemny, rozmiar 4" sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Niestety nie jest pozbawiony wad. Ma ich sporo. Wyświetlacz ma kiepskie kąty widzenia, odwzorowanie kolorów jest też nienaturalne, bardzo zaniebieszcza. Bateria trzyma do 3 dni przy normalnym użytkowaniu, kilka rozmów, smsów, trochę zdjęć, słuchania muzyki. Mało GPS, ten w tym telefonie działa okropnie. Często zrywa połączenie. Natomiast słuchanie muzyki to czysta przyjemność. Aparat robi słabe zdjęcia, pomimo swoich 5 MPIX. Nie rozumiem dlaczego SONY nie przykłada się do tej funkcji. Firma słynie z technik rejestracji obrazu, a w smartfonach traktuje to bardzo po macoszemu. Mało pamięci i brak możliwości przesyłania ich na kartę SD. Po aktualizacji do JB 4.3 zdjęcia niewiele się poprawiły, natomiast pogorszyła się jakość panoramy, znów niezrozumiałe. Jeśli chodzi o szybkość działania, też słabo wypada, często "muli", wolno otwiera połączenia i smsy. Nawet po przywróceniu ustawień fabrycznych. Wygląda ładnie choć ma trochę za grube i za duże ramki. Obudowa trzeszczy, ale jest dobrze spasowana. Wyświetlacz bardzo szybko się rysuje. W ogólnej ocenie mam mieszane uczucia do tego telefonu. Ponownie bym go nie kupił. Jak dla mnie bardziej wygląda niż działa.
    .dynamic.chello.pl | 04 gru 2014, 12:41
  • ola
    Jestem właścicielką sony xperia m. Jestem z niej niesamowicie zadowolona. nie wiesza się i jest bardzo wydajna. Lepsza od samsungów np.samsung galaxy s 3 mini. Jedyną wadą tego Urządzenia jest pamięć. Jest jej stanowczo za mało, ale da się przeżyć :). Poza tym jest super i zero innych wad. Mam tą komórkę od. Około 4 miesięcy
    .olsztyn.mm.pl | 02 gru 2014, 16:30
  • danieloo
    Sony Xperia M jak dal mnie beznadziejny telefon, miałem go przez 4 miesiące i miałem go dość. Najgorsze było to że jak ktoś dzwonił to się wieszał i tak było bardzo często, zasięg też miał słaby.
    .dynamic.chello.pl | 30 lis 2014, 19:37
  • Sqrl
    Telefon używany jako służbowy :)
    Do pewnego czasu [w moim przypadku ok 6-8m-cy] nie było nic do czego mogłabym sie przyczepić. zero zacięć, wieszania itp. Płynność działania na wysokim poziomie.

    Obecnie telefon nie nadaje sie do rozmów. Rozłącza sie kiedy ma na to ochotę, samodzielnie włącza głośnik którego bez rozłączenia rozmowy nie da się wyłączyć. Ekran staje się aktywny powodując wykonywanie przypadkowych poleceń jak np włączanie gier, łączenie sie z social mediami itp. Nie polecam. M-ka to typowa jednorazówka.
    .dynamic.chello.pl | 27 lis 2014, 19:25
  • Gordon44
    Może komuś pomoże moja opinia. Mam to urządzonko od chyba 7 miesięcy ( służbowe). Używam do pracy , jak i do normalnej, codziennej użyteczności. Więc tak: system jeszcze się nigdy nie zawiesił. Nie gram w gry poza pasjansem. Ale importuję i eksportuję duże pliki. Więc wydajność oceniam jako dobrą. Ekran i jego jasność automatyczna działają poprawnie. Choć ekran mógłby być większy, jak dla mnie. No ale ten model ma taki i już. Przyciski nawigacyjne zajmują trochę ekranowej powierzchni. Wolałbym na obudowie. Jakość rozmów ( głośnik/ mikrofon)i na koncercie rockowym bardzo dobra. Da się pogadać nawet wtedy. HSDPA 21Mb/s ok. (Choć dla mnie mogło by być więcej. Szybciej bym przesyłał pliki. Ale nawet jak się ma 100/s to zawsze może być szybciej heh). USB posiada OTG - mogę do telefonu podłączyć sprzęt. I to jest dla mnie wielka zaleta. Aparat... cóż mogę o nim powiedzieć jako zawodowy fotograf? Zabawka w stylu " Tu byłem Ixsiński":-). Ale widoczek, czy tzw. słitfocię ( co za czasy) da się zrobić. ( Przecież nikt nie będzie z tego wywoływał zdjęć wielkoformatowych na boga). A jak spadnie coś to TVN spokojnie opublikuje:-). Minusem jest GPS. Jest makabryczny. Co chwila gubi położenie. ( Yanosik wtedy niedobrze działa oj niedobrze i można parę złociszy przez M-kę stracić) . Ale zainstalowałem sobie GpsFix ( ikonka Sputnika z antenkami) i chociaż byłem sceptyczny , co do takich aplikacji to działa. Jest całkiem dobrze. No i teraz niestety coś, co sprawia, że myślę o zmianie telefonu. Czujnik zbliżeniowy. Nie wiem, jak to jest, ale "źle działa" z lewym uchem. Czyli gdy rozmawiam przez telefon trzymając go przy lewym uchu włącza się ekran. No i dzieją się cuda. Pi pi pi. Się wyłącza. Lub włączają się jakieś aplikacje. Na przykład zestaw głośnomówiący:-). To niedobre przy służbowych rozmowach. Oj niedobre. Wszystko jest OK, gdy telefon "działa" z prawym uchem. Jestem praworęczny i nie umiem rozmawiać przez telefon trzymając go przy prawym uchu i trzymając myszkę od komputera, czy obsługując sprzęt prawą ręką. ( Rety hehe nie ten sprzęt:-) ). Reasumując: Dobry, nieduży i wytrzymały fon z OTG. Minusem jest GPS ( choć jak pisałem da się go poprawić) i czujnik zbliżeniowy dla trzymających przy lewym uchu. Gdyby nie te uszy, to dałbym łapkę w górę. Pozdrawiam wszystkich.
    .219.210.62 | 27 lis 2014, 00:41
  • Kubanty2001  mail
    Witam. Mam ten telefon ok.6 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia, porównując go do telefonu Samsung galaxy trend to go miażdży pod każdym względem. grałem nawet w asphalt 8 i mi się ani razu nie zawiesił. Jedynym minusem jest jego pamięć iż przez nią już w niego nie zagram. ( jak wszytko usunę zostaje mi 1,4-1,5gb a na asphalt potrzebuje 1,53 ;-/ niby mała różnica ale już go nie pobiore ale i tak telefon godny polecenia. Zamierzam teraz zamienić go na sony xperia m2 aqua ( zamierzam robić podwodne selfi)
    .instalnet.com.pl | 23 lis 2014, 23:17

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,4%   9,7%   32,8% 
 Wszystkich opinii: 195. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.163.139.36
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.