Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 246 marek  |  11 539 telefonów  |  162 664 opinie  |  908 testów  |  2 712 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia L

Thumb Up

55,4% 

Thumb Down

 15,7% 

Pytanie

 28,9% 

 Wszystkich opinii: 287. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Baael
Posiadam telefon 8 miesiąc. Większość gier ładnie chodzi, zdjęcia robi bardzo dobre jak na 8mpx, ani razu mi się jeszcze nie zawiesił, wszystko szybko działa. Internet ładnie płynnie chodzi, bateria trzyma 1-2 dni, ogólnie nie mogę o niej nic złego powiedzieć. Miałem zmieniać na z3, ale tak spodobała mi się ta L'ka, że póki się nie rozpadnie, to zostanie ze mną. Pierwszy telefon z androidem, z którego jestem naprawdę bardzo zadowolony. Serdecznie polecam :)
.starachowice.vectranet.pl | 25 sie 2015, 09:08
yy?
Zwięźle i na temat telefon w moich dłoniach wytrzymał 2.5 roku bez intensywnego aż nadto użytkowania a co potem? Upadł mi z wysokości pasa na parkiet i w telefonie nie dość że "opuchła bateria" to zepsuło się gniazdo ładowania wraz z aparatem

Generalnie telefon był nawet może czasem się wieszał ale lekkie upuszczenie go z minimalnej wysokości sprawiało że zaczął reagować

Wystawiam mu solidne 4 na 10
.159.185.116 | 13 sie 2015, 22:08
Lilotka
Witam.
Mam Sony Xperię L już rok. Generalnie zaczął się psuć już podczas trzeciego miesiąca użytkowania. Zdjęcie zrobione w aparacie wyglądało super.Jednak, po wejściu do albumu telefon ucinał połowę zdjęcia.Czasami wchodząc do zdjęć trzeba było czekać 10 minut, aby zobaczyć rzut zdjęć w albumie.Bywało również tak, że zdjęcia wcale się nie pojawiały.Jeśli chodzi o baterię to przy intensywnym używaniu wytrzymuję 1 dzień.

Po odwiezieniu telefonu do salonu i czekaniu na jego powrót 2 tygodnie było jeszcze gorzej!!!
- Telefon nadal nie widział zdjęć
- Podczas słuchania muzyki w połowie się ucinała i była odtwarzana od początku
- Bateria wyczerpuje się w bardzo szybko
- Nie ma zasięgu

Zdecydowanie nie polecam tego telefonu osobom, które uwielbiają słuchać muzyki podobnie jak ja. Serdecznie Pozdrawiam.
.182.83.195 | 06 sie 2015, 15:08
R E K L A M A
 
Ola
Na początku działała naprawdę bez zarzutu ale po kilku tygodniach użytkowania pojawiły się te same problemy co w poprzednim telefonie (też Sony Xperia ale nie pamiętam modelu)a mianowicie : podczas przeglądania stron internetowych nagle wyrzuca mnie z internetu. Po za tym telefon często się zawiesza i długo ładuje strony internetowe na których są zdjęcia i fora.
Dużo korzystam z internetu i przyznam, że ten telefon mnie rozczarował. Podobnie jak poprzedni Sony Xperia. Mąż ma Samsunga Galaxy i ma go dwa lata i śmiga wyśmienicie i normalnie przegląda internet a u mnie wiecznie jakiś problem. Co załaduję jakąś stronę, wyrzuca mnie z internetu i znowu trzeba wchodzić - niby drobiazg ale irytujący.

Po dwóch felernych przypadkach teraz już wiem, że nigdy więcej nie kupię telefonu marki Sony. Tylko Samsung.
.static.chello.pl | 03 sie 2015, 13:08
alicja
Xperię L mam już rok. Ogólnie, jestem z niej zadowolona. Spisuje się przyzwoicie. Czasami się zacina, ale jest to spowodowane przeciążeniem pamięci telefonu i pamięci wewnętrznej-robię bardzo dużo zdjęć i niestety za późno zorientowałam się, żeby zdjęcia przekierowywać na kartę SD. Przez to brakuje mi miejsca na kolejne aplikacje, coś się miesza z przenoszeniem na pamięć telefonu i pamięć wewnętrzną. Wiem, że to jest spowodowane moimi zdjęciami ;) Ale denerwuje mnie to i ostatnio chciałam zmienić telefon na inny, nowszy model Sony. Po "poszukiwaniach" stwierdziłam, że trudno będzie znaleźć coś odpowiedniego dla mnie - z dobrym aparatem, tym dorównującym "eLce" w podobnej cenie, do tej, za którą kupiłam Xperię C2105. Czytając opinie innych modeli tej firmy, jeszcze bardziej doceniłam aparat w Xperii L. Tym telefonem wykonałam wiele bardzo udanych i dobrych pod względem jakości zdjęć. Jednym (i chyba najbardziej "bolesnym") z minusów tego telefonu jest przednia kamera, która jest bardzo złej jakości. Zdjęcia wykonane przednią kamerą wyraźnie odstają od tych robionych normalnym aparatem (wiem, że to naturalne, że tak jest zawsze itd.), ale ta różnica
.chomiczowka.waw.pl | 30 lip 2015, 16:07
lukas
Telefon mam już półtora roku, i przyznam że wszedłem tu z ciekawości jakie są opinie. Mi eLka działa wyśmienicie, nie mam do niej żadnych zastrzerzeń. Jak już tu ktoś poniżej napisał, tak jak szanujesz telefon to potem tym samym on ci się odwdzięczy. Zresztą to nie tyczy się tylko telefonów ale i innych urządzeń z którymi się stykamy. Ja nigdy nie mialem z żadnym telefonem problemów, po prostu trzeba zachować zdrowy rozsądek podczas użytkowania, to tylko kawałek plastiku :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 lip 2015, 14:07
szkola tvn
Moja xperia l działa bardzo dobrze już rok. Ja nie wiem ludzie co wy robicie z tymi telefonami. Ja miałem ich bardzo dużo i nigdy mi nie pękały ekrany, ani plyty główne nie padały. Po prostu jak dbacie i tak macie i tyle.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 lip 2015, 13:07
ppyc  mail
Telefon dobry, fajne funkcje. Szkoda, że domyślnie wszystko jest zapisywane w pamięci telefonu, zamiast na karcie SD. Czasami samoczynnie rozłącza się sieć.
.dynamic.chello.pl | 23 lip 2015, 22:07
Techniczne
Telefon świetny wszystko chodzi płynnie juz parę lat.
Bardzo polecam.
.home.otenet.gr | 17 lip 2015, 21:07
rres
Zakup: sierpień 2014
Pierwsza usterka: wyłącza się, grzeje, zawiesza, nie reaguje na dotyk - marzec 2015 - wymiana płyty głównej
Druga usterka: to samo co wyżej - maj 2015 - wymiana telefonu na nowy
Trzecia usterka: ciągły komunikat "odłączono kartę sim, trwa ponowne uruchamianie" i pętla resetów - czerwiec 2015 - usterki nie stwierdzono. Choć dołączyłem płytę z filmem na którym usterka występuje.
Czwarta usterka: karta SD po włożeniu do adaptera działa w kompie. W telefonie coś się niby pokazuje, zdjęcia same się dublują, po kilka sztuk tego samego się pokazuje. Po podłączeniu w trybie pamięci masowej w komputerze nie wykrywa karty. Po podłączeniu w trybie przesyłania multimediów karta się pokazuje, zajętość jest pokazana, ale nie można wejść - lipiec 2015 - kończy mi się umowa, biorę nowy telefon.
.231.29.210.koba.pl | 12 lip 2015, 20:07

Thumb Up

55,4% 

Thumb Down

 15,7% 

Pytanie

 28,9% 

 Wszystkich opinii: 287. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu