Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 303 opinie  |  850 testów  |  7 261 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia L



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,4%   11,4%   31,2% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • gucio
    Telefon uzytkuje od ok. 6 m-cy, a wczesniej byl uzywany ok. 1 roku. Ogolna ocena - srednia, szalu nie ma, jezeli szukasz telefonu ze sredniej polki w przystepnej cenie. Czasami potrafi chwilowo zawiesic sie ale to nie problem. Ostatnio nie chcial zapisywac zrobionych aparatem zdjec ale odinstalowanie wszystkich aktualizacji aparatu do wersji podstawowej, fabrycznej uzdrowilo problem.
    .limes.com.pl | 21 gru 2014, 09:10
  • Rafał
    Ten telefon to dramat!
    Dotyk działa gorzej od(uwaga!!) LG GT540 gdzie był ekran oporowy! Trzeba mocno dociskać żeby załapał komendę. Zacina się, resetuje się, nie wybudza ekranu po zakończonej rozmowie i w ogóle szwankuje czujnik zbliżeniowy.
    Mam telefon od marca 2014 i był już trzy razy w serwisie, najpierw wgrane oprogramowanie, potem wymieniona płyta, na źle działający ekran odpisali, że "usterki nie wykryto"

    To jest szajs, najgorszemu wrogowi bym tego telefonu nie podarował.
    Po Sony została tylko nieaktualna legenda, nie robią już dobrych telefonów takich jak Xperia Mini Pro, Live with Walkman czy Xperia S.
    Nie kupujcie tego szajsu!
    .play-internet.pl | 20 gru 2014, 18:53
  • Michał
    Posiadam ten telefon od 8 miesięcy.
    Minusy:
    1) Jest ciężki
    2) Nie każdemu spodoba się kanciasta odbudowa
    3) Ma kiepską baterie
    4) Ma cichy głośnik

    Plusy:
    1) Cena urządzenia
    2) Płynność
    3) Na prawdę niezły aparat z lampą
    4) Dobry android

    Oceniam telefon na 4-
    .dolsat.pl | 20 gru 2014, 11:55
  • R E K L A M A
  • MagdaGesrerZnowPoprawiaAdminow
    Błąd w specyfikacji. Jest napisane 1000Mhz a ma 1200Mhz.
    Błędu nie ma. Jest różnica pomiędzy roboczą a maksymalną częstotliwością SoC. To że zegar MSM8230 potrafi pracować z częstotliwością 1,2 GHz nie oznacza, że z taką częstotliwością pracuje. W tym wypadku dokumentacja podaje taktowanie na poziomie 1 GHz. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 gru 2014, 23:28
  • xyz
    Bateria w tym telefonie to jakaś porażka.
    .3net.eu.org | 11 gru 2014, 14:40
  • dobijaczenko
    Telefon ten oto diabelski posiadam nie caly rok. Wysiadła mi dioda aparatu (lampa błyskowa), muli sie przy prostych czynnosciach jak sms czy ksiazka adresowa. Nic nie dala karta 16Gb . Aparat??? Toooo nie jest aparat generacji czasów powstania tego telefonu, lepszy duzo lepszy aparat byl w samsungu wave I ,to co tu jest nazywane aparatem to jakis zart. Nie skupia soczewki na elemencie oddalonym o 6cm no nie umie tego bo to juz jest kosmos. Muzyka - gra to tak jak w starych telefonach siemensa. Film.... Szału nie ma ,du.. nie urywa, pod wieczor zapomnij o nagrywaniu czegokolwiek i jakichkolwiek zdjeciach. Jednym slowem to jest DNO!!!
    .158.219.253.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 02 gru 2014, 15:30
  • Nuts  mail
    Witam jestem posiadaczem sony xperia l od 8 miesięcy, telefon tylko raz fotmatowałe bo nie wiedziałem jak się przenosi muzykę na kartę pamięci. Telefon jest bardzo dobry,to już mój 3 smartphone jakiego mam i to jest on najlepszy. Jest moim zdaniem jedna bardzo duża wada, bateria krótko trzyma. Na telefonie działają najlepsze gry typu gta vc,sa need for speed most wandet czy The walking dead. Moim zdaniem telefon jest godny polecenia.
    .dbsinternet.pl | 27 lis 2014, 19:06
  • Jajecznik
    Po pół roku użytkowania musiałem zmienić telefon, bo już szlag mnie trafiał powoli.
    *Po pierwsze bateria, to jakaś żenada. Przy normalnym użytkowaniu telefonu wytrzymywała średnio 1,5 dnia, zostawiana na noc potrafiła "zeżreć" ponad 10% baterii. Niby to smartfon, ale wcześniej miałem Sony ericsson xperie neo v, która wytrzymała ze 3 razy dłużej. Teraz mam Samsunga Galaxy S4, który wytrzymuje też spokojnie ze 2 razy dłużej, jak nie lepiej.
    *Po drugie korzystając przez dłuższy czas z jakieś aplikacji wyłącza się. Rozumiem, że brakuje ramu w pewnym momencie, ale to też jest dziwne jak ten ram jest wykorzystywany, w sposób w ogóle nieefektywny. Sama komórka też miała "przestoje", np. podczas pisania smsa czy korzystania z ekranu. Wykonywana czynność dopiero po chwili była realizowana przez telefon, co oczywiście doprowadzało do straty czasu i kolejnych frustracji.
    *Po trzecie aparat i kamera. Zdjęcia zdatne tylko do obejrzenia na komórce, po przerzuceniu na komputer nie ma an co patrzeć. W końcowej fazie użytkowania musiałem robić zdjęcie "podwójnie", bo pierwszego w ogóle nie zapisywało.
    *Po czwarte pamięć wewnętrzna. Na pewno się da, ale mi już zabrakło cierpliwości. Np. jak zgrać zdjęcie z pamięci telefonu na komputer? Po podłączeniu czytało mi tylko pamięć zewnętrzną. Taka prosta sprawa, a tyle zachodu. Pierwszy raz po podłączeniu S4 od razu się wyświetlają 2 foldery: pamięć wewnętrzna i zewnętrzna, prosto i przejrzyście.
    *I na koniec ostatnia rzecz, która przelała czarę goryczy. Podczas zwykłej czynności, oglądania jakiegoś filmiku wysiadł głos... Nie było żadnego upadku czy innego uszkodzenia mechanicznego, leci film z głosem i w następnej chwili już leci dalej bez głosu. Oczywiście ktoś dzwoni to też nie ma głosu, budzik to samo. Pewnie naprawiliby to w serwisie, ale nie miałem zamiaru dalej używać tego pseudo-smartfona.

    To teraz może jakieś zalety.
    *Wiele osób pisze o diodzie, że super pomysł. Może i tak, ale musiałem ją wyłączyć. Podczas ładowania nocą świeciła jaśniej niż latarnia uliczna.
    *Konkretną zaletą jest kształt i wielkość. Nie za duża, nie za mała, akurat w sam raz i dobrze leży w dłoni, ale to jest raczej subiektywne odczucie.
    * Da się z niej dzwonić i smsować! W sumie o to w komórce chodzi, więc tą funkcję spełnia idealnie.

    Podsumowując, może miałem pecha trafiając na jakiś mocno wybrakowany model, ale w pełni odradzam zakup tego telefonu. Lepiej przeznaczyć trochę więcej pieniędzy i kupić prawdziwego smartfona.
    .euro-net.pl | 18 lis 2014, 17:45
  • Makjaveli
    Jako zwykły użytkownik i posiadacz już drugiej Xperii, dodam coś od siebie. Poprzednim moim smartfonem był Sony Ericsson Xperia Arc S, więc Xperia L będzie porównywana do swojego poprzednika.
    Telefon kupiłem jako nowy i pamiętam, że od razu po wypakowaniu telefonu z pudełka powiedziałem: "Ten telefon wygląda żałośnie", aż się zaśmiałem.
    Według mnie telefon jest brzydki i mało elegancki, w smartfonach oczywiście nienawidzę, gdy widać u nich jasny ekran, wygląda to tandetnie i w dodatku przypomina mi to Samsunga Omnie. I jak to w Xperiach od Sony, okrutnie nie podoba mi się ten pusty pasek pod ekranem, ohyda! Jedyna rzecz jaka podoba mi się w tym telefonie to elegancki przycisk włączania ekranu. Telefon jest bardzo odporny na zarysowania, nawet po roku użytkowaniu nie widać żadnej ryski, choć często noszę go w kieszeni razem z monetami i kluczami. Oczywiście można mu jeszcze zarzucić to, że bardzo szybko się brudzi i widać ślady palców.
    Aparat? Tragedia! Co do poprzednika, zdjęcia wrzucone na komputer są nieostre, rozmazane i wyblakłe. Wystarczy lekkie oświetlenie, a zdjęcie jest, albo prześwietlone, albo w miarę dobre. Jakość nagrań wideo też nie jest zbytnio wysokich lotów, ale nie przeszkadza mi to.
    Szybkość działania? I to pojawia się szkopuł, bo ten telefon działa według własnego widzimisia. Potrafi on działać w miarę płynnie, ale zdarzyło się kilka, że przez kilka dni niemiłosiernie się zamulał i dostawał zawiechy. W gry na telefonie nie gram i nie oglądam na nich filmów, więc się nie wypowiem na ten temat.
    Przeglądanie stron jest w miarę i powtarzam W MIARĘ płynne, ale tylko przy używaniu przeglądarki Google Chrome. Przed zakupem telefonu z Androidem obawiałem się, że nie będzie już Flasha, ale się cieszę, że go nie ma, w przeciwnym razie reklamy na stronach by go zjadły.
    Jakość dźwięku. Muzyki słucham tylko na słuchawkach. Nie bawię się w korektorze dźwięku i muszę przyznać, że w przeciwieństwie do Xperii Arc S, wypada nieco słabiej. Słucham głównie Rocka i Metalu i muszę przyznać, że jakość muzyki niezbyt powala, ale może to być wina słuchawek.
    Ekran. Tu też pojawiają się pewne niedogodności, ekran oczywiście dobrze reaguje na "komendy", ale też działa według własnych upodobań, choćby odbieranie połączeń jest kłopotliwe, bo czasami muszę 3 razy przeciągnąć palcem po ekranie, by odebrać rozmowę.
    Jakość rozmów i zasięg jest dobry, choć w dużej mierze zależy jakiego operatora komórkowego używamy. Co do tego nie mam zastrzeżeń. Zdarzyło mi się raz, że podczas kilkuminutowej rozmowy, telefon po prostu mi się wyłączył.
    Podsumowując... Telefon kupiłem kilka miesięcy temu jako nowy i zapłaciłem za niego 750zł, teraz oczywiście jest dużo tańszy i nawet z tego powodu, drugi raz bym go za nic nie kupił.
    Mogę polecić ten telefon osobom, które głównie dzwonią i piszą SMSy i sporadycznie używają go do przeglądania stron internetowych i innych mało wydajnych funkcji.
    .mysliborz.vectranet.pl | 12 lis 2014, 14:15
  • Nemenco
    Witam. Posiadam telefon od miesiąca. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Wymagające gry chodzą na nim bez przycinek. Interfejs jest ładny i czytelny, a sam telefon elegancki. Dioda powiadomień świetnie spełnia swoje zadanie. Aparat również nie jest zły, mi wystarcza. Bateria trzyma przy intensywnym użytkowaniu (gry, internet) 1 dzień, co jest standardowym wynikiem. Telefon ma bardzo ciekawą funkcję odblokowania przez rozpoznawanie twarzy. Gorąco polecam!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 lis 2014, 21:28

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,4%   11,4%   31,2% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.192.61
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.