Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 188 marek  |  9 457 telefonów  |  147 199 opinii  |  720 testów  |  5 669 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia L



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,1%   10,2%   31,6% 
 Wszystkich opinii: 215. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • barciu  mail
    Posiadam ten telefon ponad tydzień i po tym czasie mogę o nim co nieco napisać.

    Wygląd świetny, dioda powiadomień też bardzo przydatna. Dźwięk super, zarówno podczas rozmów jak i słuchania muzyki. Telefon nie wiesza się w ogóle, dotyk bardzo czuły. Aparat na bardzo dobrym poziomie, szczególnie w dobrze oświetlonych miejscach/pomieszczeniach. Internet śmiga jak trzeba, menu bardzo proste i funkcjonalne. Bateria trzyma 2-3 dni przy małym użytkowaniu, a przy większym (internet, rozmowy, smsy, czasem jakaś gierka) 1-2 dni.

    Jedyne minusy jakie dostrzegłem dotychczas, to brak słuchawek w zestawie (musiałem kupić sam) oraz fakt, że przy każdym połączeniu muszę podgłaszać głośnik (mimo, że w ustawieniach jest na max)

    Generalnie w tej cenie (udało mi się go kupić nowy po znajomości za 460zł) nie znalazłbym nic lepszego na pewno i dlatego gorąco polecam ten telefon wszystkim użytkownikom! :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 wrz 2014, 21:09
  • http://www.mgsm.pl/pl/konto/aktywacja/kedlarskigrz
    Witam. Od czterech miesięcy posiadam Sony Xperia l. Jestem załamany tym telefonem. Już trzeci raz w naprawie...
    - zawiesza się,
    - słabo reaguje na dotyk,
    - wyłącza się sam,
    - za każdym razem gdy odbieram muszę ponownie wzgłośnić słuchawkę,
    - bateria tragedia max 12 godzin,
    - grzeje się że aż parzy,
    Serwis szuka winy we mnie, gdzie ja poprostu najzwyczajniej w świecie go użytkuję. Nie wgrywam w niego nic co by mogło zaszkodzić...
    Tak naprawdę nawet nie nacieszyłem się nowym gadżetem. Nie chcę już tego telefonu...:(.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 27 wrz 2014, 08:09
  • przemixo  mail
    Do Alka :

    Telefon kupiłem nowy z gwarancją w sklepie :)

    Co do podświetlenia ekranu to nie mogę się zgodzić, przy 100% mało widać. Ostatnio miałem w ręce xperia V przez kilka dni, gdybym teraz miał kupić telefon to właśnie byłaby to V. Xperia V miażdży xperie L pod każdym względem.

    Pozdrawiam.
    .internetdsl.tpnet.pl | 14 wrz 2014, 20:09
  • R E K L A M A
  • Takumiku
    Telefon godny polecenia mam go od roku i nie narzekam, chociaż ostatnio wylądował na serwisie, pojawił się problem przy ładowaniu obudowa zaczęła się nagrzewać a telefon łapał całkowity zawias. Zobaczymy co dalej jak wróci z serwisu.
    Mimo to szczerze polecam

    Plusy:
    - Wytrzymały w pierwszym miesiącu użytkowani zaliczył upadek z 2m na beton i śmiga bez problemów,
    - Dobry dźwięk przy prowadzeniu rozmów,
    - Bateria, tu wielki plus pracuję jako agent ubezpieczeniowy więc wykonuje dużo połączeń do tego internet i nawigacja bateria spokojnie wytrzymuje do wieczora wcześniej korzystałem z LG L9 tam bateria wytrzymywała max 6h.
    - Ekran z automatyczną regulacją jasności
    - Dotyk działa bezbłędnie

    Minusy:
    - Cichy głośnik zewnętrzny,
    - Czasem łapie zawiasy ale po wyczyszczeniu pamięci odżywa
    - Sporadyczne samoistne restarty ale po aktualizacji ANDORIDA mu przeszło.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 wrz 2014, 17:09
  • tomcizz
    Moja opinia po pół roku użytkowania:
    PLUSY:
    -Czytelny, jasny ekran z dobrym kontrastem
    -Dioda zmieniająca kolor od rodzaju wiadomości
    -Szybkie serfowanie po internecie (google chrome)
    -Odtwarzanie muzyki (na słuchawkach) w dobrej jakości

    MINUSY:
    -System bardzo często się zawiesza podczas grania w gry, robienia zdjęć (długi zapis jednego zdjęcia, przy podglądzie zupełnie mamy inne ujęcie, często podłogi lub ziemi), mimo 1 GB ramu i 1GHz taktowania procesora telefon długo myśli i zamyka aplikację.
    -Fatalna jakość zdjęć mimo wysokim ustawieniom
    -Powierzchnia ekranu bardzo się brudzi, widać na niej każdy palec (bez foli ochronnej ani rusz)
    -Plastikowa obudowa z czasem zaczyna trzeszczeć i się rysować z tyłu
    -Bateria o słabej pojemności, przy 100% naładowaniu trybie STAMINA i trybie słabej baterii oraz aplikacji zamykającej niepotrzebne już aplikację (battery doctor) trzyma 23 godziny częstego używania
    -Pamięć użytkowa to nieco ponad 4GB z 8 (połowę zabiera nam system)
    -Często zawiesza się czujnik zbliżeniowy
    -W bardzo słoneczny dzień mimo 100% podświetleniu nic nie widać

    Ja na swoim modelu odnotowałem jeszcze takie częste wady:
    -Przy podłączeniu ładowarki nie ładowało (nawet podpięty do komputera)
    -Przy rozmowie wywala mnie informując, że nie wykryto karty SIM
    -Raz zawiesił mi się mikrofon i nie mogłem z nikim się skontaktować (pomogło wyjęcie baterii)
    -Procesor telefonu chodzi na największych obrotach mimo, ze z niego nie korzystam i wszystkie aplikacje są wyłączone

    PODSUMOWANIE
    Jeżeli chcesz mieć telefon tylko do kontaktowania się poprzez internet czy telefonicznie oraz jako mp3-trójkę czy nawet jako GPS do samochodu to mogę ci polecić. Telefon jest nieudany pod względem oprogramowania i silnika. Gracze, fotografowie, informatycy nie będą zadowoleni z Xperii L. Natomiast jego design jest bardzo dobrze zaprojektowany, dobrze leży w ręku, kanty nie są zbyt ostre, wygląd przyjemny dla oka.

    Moja ocena: 5-/10
    .internetdsl.tpnet.pl | 14 wrz 2014, 13:09
  • Alka
    do przemixo :
    telefon ten mam od 3 miesięcy nie zgadzam się z tym co on piszę jeśli kupiłeś go za 550 zł 4 miesiące temu to pewnie jest używany .
    - w ustawieniach jest takie coś że dopasowuje jasność do oświetlenia i problem ci zniknie
    - nie mam karty pamięci i mam 6 stron aplikacji i nawet mi się nie tnie
    - to est L na nie xperia mini pro i głośniki ma z przodu ( ciche ) i z tyłu ( głośne ) z tylnich głośników jestem bardzo zadowolona ponieważ nie są ciche mam czysty dźwięk nic mi nie trzeszczy a rozmowa na głośniku jest naprawdę głośna
    - przez słuchawki dodane do tego telefonu jestem zadowolona z głośności słuchania muzyki .
    - aparat jest niezły w ustawieniach można tak fajnie poprzestawiać że naprawdę jakość zdjęcia est lepsza niż w niektórych aparatach o tej samej liczbie mpx .

    - telefon jest wygodny i ładny
    - aparat przy odpowiednim ustawieniu zadowoli każdego
    - dwa głośniki w tym tylni naprawdę głośny
    - dobry system operacyjny
    - aplikacje dobre
    - 4 gb pamięci w tym miejsce na karte pamięci
    - ekran duży ale też nie za duży 4,3 cala

    Jestem z tego telefonu bardzo zadowolona a telefonów miałam bardzo bardzo wiele ... a ten okazał się najlepszy , poza tym wytrzymały na liczne upadki oraz wpadł mi do basenu , szukałam go z ok. 5 min i nic nawet się głośnik nie zamoczył . NIEZAWODNY W KAŻDEJ SYTUACJI
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 06 wrz 2014, 18:09
  • Przemixo  mail
    Posiadam to urządzenie od 4 miesięcy.
    Wady :
    -mniej czuły ekran w przeciwieństwie do samsung galaxy s 3 mini w tej samej cenie. trzeba przywyknąć.
    -czasami spowalnia, lecz po wyczyszczeniu pamięci podręcznej wraca do normy.
    - w dzień do słońca mało widać nawet przy 100% podświetleniu.
    -bardzo słabe głośniki w porównaniu do poprzedniego telefonu xperia mini pro, a co za tym idzie słaba jakość rozmów i trzaski.
    xperia mini pro miażdży xperie L pod względem słuchania muzyki przez słuchawki (te same słuchawki). Bardzo sie zawiodłem na sony pod tym względem.
    -Aparat robi dobre zdjęcia ale tylko przy dobrym świetle. naprawde jak na tekie parametry to xperia mini pro robiła dużo lepsze.

    plusy :

    +ładny wygląd
    +fajna dioda powiadamiająca
    +wykonany z bardzo dobrych materiałów
    +bardzo poręczny
    +wszystkie wymagające aplikacje i gry śmigają bez zarzutu.
    +bateria przy korzystaniu z wifi i słuchaniu muzyki trzyma 2 dni a przy delikatnym użytkowaniu do 3 dni
    +fajne gumowe nakłdki w różnych kolorach które dobrze spełniają swoją role. koszt około 15 zł.
    + Cena/jakość kupiłem za 550 zł jak za tą cene naprawdę nie ma lepszego.
    .internetdsl.tpnet.pl | 03 wrz 2014, 12:09
  • Anonimowy8520  mail
    Do nastka ;3

    Oceniasz negatywnie telefon na podstawie braku pamięci ?
    W Sony Xperia l możesz bez problemu w każdej chwili dołożyć kartę pamięci do 32 GB za niewygórowaną cenę.
    W Iphone nie ma takiej możliwości bo nawet nowe modele nie mają wyjścia na kartę pamięci.
    Druga sprawa w IPHONIE za taką pojemność musiałabyś zapłacić o wiele więcej.
    .CNet2.Gawex.PL | 24 sie 2014, 19:08
  • savekk
    Telefon fajny ładny ale ma jedną bolącą wadę samoczynnie się wyłącza. Został oddany do serwisu i czekam na odbiór.
    Poza tym ma bardzo ładna obudowę i niestety trudny w demontażu i trzeszczący panel tylni.
    .94.193.18 | 23 sie 2014, 12:08
  • pryszard
    mam takie pytanie do użytkowników. Posiadałem Xperię J potem Z i teraz korzystam z zapasowego L i na każdym z tych smartfonów jest defekt a mianowicie podczas pisania sms w pionie czasami podczas wciśnięcia spacji wychodzi do głównego menu, wy też tak macie? Na L-ce zdarza się to raz na 20 sms-ów ale no na J było to nagminne jak i na Z
    .jeleniagora.vectranet.pl | 20 sie 2014, 20:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,1%   10,2%   31,6% 
 Wszystkich opinii: 215. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Lark Cirrus 5
» Samsung Galaxy S5 Duos LTE
» BenQ T3
» Huawei Honor 4 Play
» Philips Xenium V8526
» Philips W3509
» Philips W3550
» Philips S388
» Fly IQ4511 Tornado One
Aktualności:

» Nexus 6 w kolejnych przeciekach
» Samsung Galaxy Ace 4 - jeszcze raz
» Archos 45c i 50b Platinum debiutują w Polsce
» Nixie - pstryknij sobie selfie z powietrza
» Lenovo A916: osiem rdzeni i LTE na średniej półce
» Haier HL-6170T: słaby, ale z LTE
» HTC: dziwna ReCamera i ulepszony M8, czyli Eye
» Płatności mobilne w narodzie
» Moto X - zaczynamy testować



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.205.168.88
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.