Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 576 telefonów  |  156 222 opinie  |  871 testów  |  4 172 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia L



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,9%   13,4%   29,8% 
 Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • seba
    Ja mam ten telefon już ponad rok i jedynie co, to oddałem 2 miesiące temu do serwisu z powodu pogorszenia ostrości robionych zdjęć. Wszystko inne działa wzorowo.
    .152.20.223 | 27 mar 2015, 18:58
  • nicki
    Nie wiem o czym pisze Agnieszka, ale chyba o innym aparacie nie o ,,L"
    21 m-cy użytkowania, kilkanaście upadków, zero rys na ekranie (ciut gorzej z obudową - tu niestety jest słabo), idealne wifi.
    Bardzo dobra bateria, prawie dwa lata i ok (owszem mogłaby być o większej pojemności, ale przecież to nie kwestia jakości tylko mojego wyboru).
    Jedyną wadę którą stwierdziłem to jakiś problem z ekranem dotykowym. Potrafi przestać reagować w aplikacji telefon, ale delikatne dwukrotne wciśniecie guziczka (wygaszanie) natychmiastowo go ożywia.
    Chyba, ze jest tak, że Sony zeszło na psy i jakość jest tylko losowa...
    .adsl.inetia.pl | 27 mar 2015, 17:28
  • Fredekiczarek
    Szkoda ze nie ma aktualizacji do 4.4 kitkat :(
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 mar 2015, 20:02
  • R E K L A M A
     
  • agnieszka
    Tylko nie to!! Zakupiłam ten telefon jakiś rok temu, chwilę potem za moją namową taki sam kupiła moja siostra a potem jeszcze chłopak, dostał za przedłużenie umowy. Dość powiedzieć ze na dzień dzisiejszy żaden z tych telefonów nie działa, co ciekawe każdy z innej przyczyny. W moim probLem z ładowaniem- telefon można ladowac oryginalna ładowarka dzień cały i nie ma Pewności czy się naładuje, a potem trzyma dosłownie 20 minut i się wyłącza- bateria rozladowana. nie jest to kwestia baterii- wymieniałam. Zresztą problemy z ładowaniem dotyczyły wszystkich trzech telefonów dodam że kupowanych w trzech różnych miejscach. Gdy komórka rozladuje się do zera nie wykrywa ładowarki i nie chce się ładować. Dalej telefon siostry- nie wykrywa sieci, nie da sie dzwonić i coś tam jeszcze było, nie pamiętam. W telefonie chłopaka nawalila lampa błyskowa i glosnik, nic nie słychać. Dodatkowo we wszystkich trzech telefonach problemy z ekranem dotykowym wystąpiły po jakimś pół roku od zakupu. W takie przypadki nie wierzę. Miałam jeszcze problemy z laptopami vaio i mp4kami valkman. NIGDY więcej sony.
    .play-internet.pl | 15 mar 2015, 11:49
  • user
    Nie polecam. Na początku chodził jak złoto, byłem zachwycony w porównaniu do poprzedniego telefonu. Dziś dostaje zawiech przy muzyce, przy youtube, przy włączaniu wifi, grzeje się że w ręku nie da się utrzymać. Oddali z gwarancji i dalej to samo.
    .231.28.5.koba.pl | 14 mar 2015, 22:39
  • asiuniia92
    Szczerze... nie polecam. Po 5 miesiącach użytkowania zaczął sie psuć. 3 razy w miesiącu był na gwarancji.. 3 razy wymiana płyty głównej teraz zaczyna sam się wyłączać. Więc myśle że tym razem dostane już nowy choć mam serdecznie dość tego telefonu... wolała bym inny i napewno nie SONY!
    .adsl.inetia.pl | 14 mar 2015, 16:26
  • Promil
    Używam tego smartfona od 6 miesięcy. W skrócie opiszę plusy i minusy:
    Plusy:
    -nierysująca się powierzchnia ekranu (ani jednej ryski przez 6 miesięcy bez używania żadnych futerałów lub folii ochronnych)
    -dobra wydajność w wymagających grach
    -dobra jakość robionych filmów i zdjęć
    -brak problemów z reagowaniem ekranu na dotyk
    -bardzo dobra jakość odtwarzanej muzyki z wbudowanego oprogramowania Walkman (na słuchawkach i z włączonym ClearAudio+)
    Minusy:
    -potrafi mulić gdy jest zawalony całą masą aplikacji nawet gdy aplikacje są powyłączane
    -czasami, aczkolwiek rzadko miewa problemy z łączeniem się z WiFi ale kilkukrotne ponowienie połączenia zawsze pomaga
    -ślady po palcach na ekranie
    -mało czytelny ekran przy słonecznej pogodzie gdy słońce świeci prosto na ekran
    -kształt telefonu-trzymanie w ręku wymaga przyzwyczajenia
    .euro-net.pl | 12 mar 2015, 14:28
  • wodzus  mail
    Witam,

    Sony Experie L używam od ponad 2 lat. Co mogę powiedzieć po takim czasie. Ogólnie telefonu używałem do rozmów, smsów oraz słuchania muzyki w pociągu. Czasami mój synek grał. Po takim czasie telefon dalej dobrze sprawuje się. Rzeczywiście ma coraz częściej zawieszenia. Ale one występują na tyle rzadko, że nie są uciążliwe. Jako ochronę telefonu przez 2 lata używałem tylko dobrej jakości folie na wyświetlaczu. Telefon kilka razy wyleciał mi z rąk na (chodnik, trawnik, panele w domu) i nic jemu nie stało się. Bateria trzyma ok 3 dni, jeśli tylko dzwonię. Jeśli wchodzi używanie internetu czy słuchanie muzyki, to trzyma 1,5 dnia do 2 dni.
    Czy poleciłbym ten telefon. Jak najbardziej tak.
    Dalej płynnie chodzi Android.
    Pozdrawiam
    .siedlce.vectranet.pl | 10 mar 2015, 21:22
  • TOM
    Telefon mam od 1,5 roku. Zdjęcia takie sobie. Bateria trzyma przyzwoicie (3 dni tylko dzwonienie) Ogólnie telefon jak dla mnie bardzo dobry. Mam w nim kartę sd 16Gb class4, aplikacje tylko ze sklepu. Szybka po takim okresie użytkowania nie nosi śladu żadnych rys.
    .internetdsl.tpnet.pl | 04 mar 2015, 10:51
  • fryzjer  mail
    Telefon mam od listopada i nie narzekam na niego. Na początku były drobne problemy gdyz sie wyłaczał po wejsciu w odtwarzacz i internet jednoczesnie, ale po zrestartowaniu ustafień wszystko wróciło do normy. Telefon fajny :) 9/10 - moja ocena
    .free.aero2.net.pl | 01 mar 2015, 19:15

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,9%   13,4%   29,8% 
 Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
» Sony Xperia J1 Compact
» Kazam Tornado 455L
Aktualności:

» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?
» LG G4 Note, czy może raczej LG G4?
» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Apple: trzy smartfony w 2015?
» Huawei P8 również w wersji Mini?
» HTC szykuje tablet z Allwinnerem?
» OnePlus zaprezentuje drona
» ZTE Nubia Z9 Max i Nubia Z9 Mini debiutują w Chinach
» Lava Iris 414: budżetowiec dla Indii



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.10.234
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.