Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 305 telefonów  |  145 727 opinii  |  720 testów  |  6 386 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia L



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,7%   9,6%   31,7% 
 Wszystkich opinii: 208. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Anonimowy8520  mail
    Do nastka ;3

    Oceniasz negatywnie telefon na podstawie braku pamięci ?
    W Sony Xperia l możesz bez problemu w każdej chwili dołożyć kartę pamięci do 32 GB za niewygórowaną cenę.
    W Iphone nie ma takiej możliwości bo nawet nowe modele nie mają wyjścia na kartę pamięci.
    Druga sprawa w IPHONIE za taką pojemność musiałabyś zapłacić o wiele więcej.
    .CNet2.Gawex.PL | 24 sie 2014, 19:08
  • savekk
    Telefon fajny ładny ale ma jedną bolącą wadę samoczynnie się wyłącza. Został oddany do serwisu i czekam na odbiór.
    Poza tym ma bardzo ładna obudowę i niestety trudny w demontażu i trzeszczący panel tylni.
    .94.193.18 | 23 sie 2014, 12:08
  • pryszard
    mam takie pytanie do użytkowników. Posiadałem Xperię J potem Z i teraz korzystam z zapasowego L i na każdym z tych smartfonów jest defekt a mianowicie podczas pisania sms w pionie czasami podczas wciśnięcia spacji wychodzi do głównego menu, wy też tak macie? Na L-ce zdarza się to raz na 20 sms-ów ale no na J było to nagminne jak i na Z
    .jeleniagora.vectranet.pl | 20 sie 2014, 20:08
  • R E K L A M A
  • nastka ;3
    Telefon dostałam w maju. byłam z niego zadowolona, aż do czasu, na początku wakacji zaczął się sam wyłączać jak miał nawet 100% baterii. Kolejnym minusem jest mało pamięci, bo mój telefon ma tylko 4 GB. obecnie, gdy l-ka jest w naprawie korzystam z rozbitego iphone'a 4s, który jest po mojej mamie, jest stary, ale ma 16 GB, z czego żałuję, że kupiłam ten telefon, odradzam takiego telefonu.
    .adsl.inetia.pl | 20 sie 2014, 11:08
  • Adam  mail
    Super mam od miesiąca i nawet przy 100 procentowym zapełnieniu pamięci chodzi płynniej od nowego m2 który jest droższy. Jedynym minusem jest to ze po zrobieniu zdjęcia pokazuje się inne zdjęcie a inne jest w galerii. Np po zrobieniu zdjęcia pokazuje się bez Flasha a w galerii z Flashem
    .205.89.70 | 17 sie 2014, 17:08
  • marta
    Mam xperie l od 4 miesięcy. Ogólnie jestem zadowolona. Płynny,szybki,dobra bateria i świetny aparat. Jedyne 2 minusy to przednia kamerka i wytrzymałość. Kamerka robi zamazane zdjęcia i dość pozno reaguje na klikniecie przycisku zrobienia zdjecia. Klapka ok,ekran tez. Zawiodlam sie na wykonaniu. Telefon upadl mi na niska wysokosc na panele i niestety obróbka ekranu popękała. Polecam telefonik :))
    .tvkslupsk.pl | 11 sie 2014, 18:08
  • VankeV
    @Asia, to wyłączanie się i mruganie, to nie Twoja sztuka... to Xperia L. Niestety sam znajduje coraz więcej takich kwiatków. Telefon pod względem hardweru, jest świetny soft natomiast... cóż obawiam się, że chińczyki po 100 zł są bardziej dopracowane.
    .adsl.inetia.pl | 25 lip 2014, 16:07
  • Asia  mail
    Witajcie. Ja mam L'kę od miesiąca i ogólnie telefonik fajny, tylko wkurza mnie w nim strasznie, że gdy jak słucham muzyki przez słuchawki, czy też bez nich, to walkman potrafi mi się wyłączyć i wtedy ekran miga... Nieraz podczas jednej piosenki potrafi tak kilka razy, a nieraz w ogóle tak nie świruje. Nie wiem czy to wada fabryczna, czy po prostu ten typ tak ma? Aha i na wszystkich stronach jest napisane, że on posiada 8GB pamięci wewnętrznej a mój pokazuje jedynie 4GB...? Czy ta pamięć jest od czegoś zależna np. jakiś starszy model czy coś? Ja mam C2105. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam, Asia
    Zacznę liczyć odpowiedzi na temat pamięci. Pewnie powinienem zacząć od liczby trzycyfrowej. Nie, Asiu, twój telefon ma 8GB pamięci. Zajrzyj do informacji dodatkowych. Co prawda Sony deklaruje, że dla użytkownika powinno być nieco więcej niż 4GB, ale to zależy od wersji i od tego co już jest tam zainstalowane. Gdzieś musi mieścić się ten cały Android i te wszystkie programy - to one pożerają to, co pomiędzy 4 a (w uproszczeniu) 8. Jeśli będziesz miała więcej pytań, tu obok jest taka specjalna zakładka. Tam zadaj, bo inny moderator może nie mieć tyle cierpliwości. (jf)
    .dynamic.gprs.plus.pl | 23 lip 2014, 16:07
  • VankeV
    Telefon posiadam na razie 4 dzień, prosto z salonu. Czas krótki, więc jednoznacznej opinii nie wydaje póki co ale to co na razie kłuje w oczy - to mega słaba bateria. W życiu nie miałem takiej słabizny. Mam nadzieję, że po kilku cyklach choć troszkę się poprawi, inaczej będę musiał pozbyć się "telefonu". 12-13 godzin, przy normalnym użytkowaniu to jest tragedia. Kolejna wada, to straszliwie skrzypiąca klapka i po prawej stronie na wysokości regulacji głośności bardzo minimalnie ale jednak, niedoklejona szybka. Sam dotyk też nie powala, potrafi nie zareagować i trzeba "przycisnąć". Troszkę to robi wrażenie, jak by szybka za bardzo izolowała palec od digitizera.

    Fotki są całkiem fajne, video, wbrew temu co się mówi, jak na telefon i nagrywanie tylko w HD są do przeżycia ale.. nie do przeżycia jest dźwięk nagrywany podczas filmowania. To jest zwyczajnie tragedia. Miałem (i wciąż mam), budżetową Nokię 500 i mimo, że nagrywała w VGA, to dźwięk był elegancki w porównaniu do XL.
    Wydajność, jak na razie jest ok, choć zdarza mu się nad czymś pomyśleć. Raz nawet wyłączył walkman i na ekranie wygaszacza zaczęło się migotanie poprzez przenikanie się tego ekranu i pulpitu. Testowo odpaliłem Real Racing 3 i gra działa płynnie. Choć sam celowo liczyłem na to, że tylko 2 rdzenie po 1 ghz.. dadzą dłuższe życie baterii. Nie wiem co kierowało sony, by dać takie badziewie. Ale to zdaje się ogólna tendencja. Ja jednak wolałbym nawet i pół centymetra grubszy telefon ale baterie z 3000-4000mah, albo jak najnowszy pentagram... 6000mah i możliwę, że xperia zostanie na niego wymieniona ;)
    .adsl.inetia.pl | 22 lip 2014, 15:07
  • Kerdrak
    Nie wiem jak to z tym jest ale na baterii od mojego modelu (oryginalna bateria) na odwrocie pisze li-polymer.
    .adsl.inetia.pl | 19 lip 2014, 09:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,7%   9,6%   31,7% 
 Wszystkich opinii: 208. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?
» Samsung Galaxy Note 4 ma ekran QHD!
» Huawei: kolejne zdjęcia Mate 7 i mała wpadka P7
» Samsung Galaxy K Zoom LTE: pierwsze wrażenia
» Smukłe nowości Gionee
» Lenovo X2 na liście TENAA
» iPhone 6: premiera 9 września, sklepy już gotowe
» Kali mieć smartfona



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.205.99.71
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.