Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 400 telefonów  |  154 782 opinie  |  863 testy  |  6 310 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia L



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,7%   12,7%   30,6% 
 Wszystkich opinii: 252. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • sonnar
    Witam.
    Sony Xperia L kupiłem w październiku.
    Zalety:
    -aparat.
    -ekran,kolorystyka,dobra reakcja na dotyk.
    -głośnik.
    -obudowa/jakość montażu.
    -płynność działania.
    -dobra cena.
    -dobre parametry techniczne.
    -szybki internet.

    Wady:
    -bateria-o ile przez kilka miesięcy trzyma ładnie o tyle po ich upływie można ją wyczerpać byle czym ekspresowo.
    -pamięć wbudowana-wg. producenta wbudowana ma 8 gb a mój egzemplarz ma dużo mniej.(około połowy tego)
    -brak możliwości wrzucania wszystkiego na kartę pamięci.Można tylko raczej zdjęcia,muzę i filmy.
    -przyciski funkcyjne-wygodne ale zmniejszają realną wielkość wyświetlacza.
    -port ładowania-tak jak piszą niektórzy-jest luźny choć mam drugą ładowarkę i jest ok.

    W sumie warto kupić.
    .opera-mini.net | 15 lut 2015, 17:59
  • Csgo
    Mam taki problem że gdy zostaje 62% baterii to po 10 minutach potrafi zejść do 52% i tak samo jest gdy zostaje 50% to schodzi do 40% i później to już jest tragedia. Moje pytanie jest takie czy po prostu bateria jest uszkodzona, a jeśli nie to czy da się to naprawić?
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 lut 2015, 19:07
  • poirytowana
    Mam telefon od 5 miesięcy. Z początku byłam bardzo zadowolona: wszystko działało jak należy, nic się nie zacinało, nie miałam z nim żadnych problemów. Miesiąc temu, czar prysł. Od jakiegoś czasu telefon cały czas się zacina, cokolwiek by nie zrobić. Piszesz sms'a i nagle telefon przerzuca cię na stronę główną. Zostawiłam telefon na całą noc do ładowania i mimo, że wyświetlało się, że się ładuje, po wyłączeniu ekranu przestawał się ładować. Ładowarka nie kontaktuje. Na dodatek galeria powieliła mi każde zdjęcie chyba ze 100 razy i zamiast 150 zdjęć, mam w galerii 15000 zdjęć w tym każde kolejne gorszej jakości, a nawet te, które już dawno usunęłam! To jakiś żart, a nie telefon! Zdecydowanie NIE POLECAM!
    .dynamic.chello.pl | 14 lut 2015, 17:16
  • R E K L A M A
     
  • Bell
    Telefon posiadałam nieco ponad rok. Z początku było super, wszystko śmigało... Po paru miesiącach zaczęły się problemy - aplikacja aparat była niedostępna i w żaden sposób nie potrafiłam tego naprawić, dodatkowo, telefon ładował się jednie gdy leżał w określonej pozycji. Telefon i ładowarkę oddałam do serwisu, wymieniono kartę główną, a jeśli chodzi o ładowarkę, żadnej usterki nie stwierdzono. Mimo to, problem z ładowaniem nadal był.
    Aparat ponownie zepsuł się po około miesiącu - znowu oddałam do serwisu, tym razem wymieniono aparat, problemu przez może 2 tygodnie nie było, potem znowu się pojawił. W końcu odkryłam nawet sposób jak naprawić aparat samodzielnie i nie musiałam oddawać telefonu za każdym razem do serwisu, jednak z ładowaniem było coraz gorzej, a dodatkowo pojawiały się kolejne problemy...
    Aplikacje się zamykały, w pewnym momencie już po minucie używania (szczególnie przeglądarka), a cały telefon często się zacinał, nawet przez pięć minut po zablokowaniu zupełnie na nic nie reagował. Dodatkowo, pewnego dnia kiedy telefon przez wyczerpanie baterii się wyłączył, w żaden sposób nie byłam w stanie podłączyć go do ładowania. Nie jest to jednak wina samej ładowarki, bowiem żadna inna też nie działała. Telefon posiada wyjątkowo luźny otwór ładowania, co wydaje się być podstawowym problemem.
    I to był koniec mojej przygody z Xperią L. Trzeba jednak przyznać, że serwis Sony ma bardzo szybki, zazwyczaj telefon wracał już po 4-5 dniach (mimo wysyłania z Warszawy do Gdańska), czego niestety nie można powiedzieć o oddawaniu do serwisu w miejscu zakupu (Euro RTV AGD), gdzie telefon siedział ponad miesiąc. W serwisie Sony naprawiono również nieodpłatnie mechaniczne uszkodzenie ekranu, czym byłam bardzo mile zaskoczona.
    Być może trafił mi się wadliwy model. Ogólnie telefon bardzo mi się podobał, obudowa jest przyjemna w dotyku, podoba mi się też jego kształt. Świetnie słucha się muzyki, do zdjęć również nie miałam zastrzeżeń.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 lut 2015, 23:39
  • poncheck  mail
    Odnoszę wrażenie, że osoby które piszą tu tak namiętnie o wadach tego telefonu mają albo inny telefon, albo odnawiany kupiony jako nowy prosto z Chin. Xperię L posiadam od ponad dwóch tygodni, ale kupioną jako używaną, półroczną z polskiej dystrybucji. Dawno nie byłem tak zadowolony z zakupu, ten telefon w codziennym użytkowaniu to istny przecinak, dosłownie, zero zwieszek przy wielu zadaniach naraz, ultra płynna praca i rewelacyjny aparat (i tu znów, osobom piszącym że aparat jest kiepski, przecząc wszelkim recenzjom tego smartfona chętnie podeślę zdjęcia wykonane za pomocą XL, ostre nawet w kiepskim świetle, ładne odwzorowanie kolorów, szumy minimalne, czy to na zewnątrz czy wewnątrz pomieszczeń. Zdecydowanie za te pieniądze ciężko o coś lepszego. Można by się czepić trybu auto, nie raz coś pomiesza i zepsuje foto, warto powalczyć z ustawieniami samemu, efekty są zaskakujące :) Jasne, nie jest to flagowiec, ale naprawdę ciężko cokolwiek zarzucić xperii L, ale żeby nie było, że przysłała mnie tu firma sony to może kilka wad: przycisk power działa dość opornie i chyba nie jest to wina poprzedniego użyszkodnika mojego smartfona, w internetach można spotkać narzekania na tę przypadłość, tak samo jak na wadę w oprogramowaniu, polegającą na tym, że gdy w ustawieniach klawiatury nie zechcemy żadnych podpowiedzi, przestaje działać enter, ot niespodzianka. Ramka telefonu dość łatwo łapie rysy (cholerny piano black)i narazie tyle. Bateria nie jest słaba, pokażcie mi smartfona który przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje dłużej niż dzień, na palcach można takie modele policzyć, a Lka wytrzymała mi aktualnie dwa dni, jeden bardzo oszczędny, drugi nonstop aparat i sporo internetu, także jeśli bateria jest tu wadą, to można to samo powiedzieć o większości smartfonów. Na koniec jeszcze jedna sprawa, testy benchmarkowe w internecie wskazują ok 12 000, mam wrażenie że aktualizacja do androida 4.2.2 znacznie poprawiła temat - 17200 punktów mówi samo za siebie, również mogę ten wynik udowodnić zainteresowanym. Suma sumarum telefon polecam, dobry sprzęt w dobrej kasie.p.s. Wyświetlacz jest naprawdę ok, dźwięk z głośnika głośny i donośny a w słuchawce czysty, kończe i pozdrawiam, wrócę z testem długoterminowym.
    Przecinak - dosłownie? To budzi obawy, czy rzeczywiście używasz telefonu zgodnie z przeznaczeniem. - A serio: jeśli nie masz nic przeciwko, zdjęcia (bez obróbki i z pełnymi danymi EXIF) można wrzucić na kartę telefonu - w zakładce zdjęcia. Jest już ich tak kilka. Wtedy wszyscy będą mogli zobaczyć. Linków zewnętrznych nie publikujemy. Nie wykorzystujemy również zdjęć użytkowników do celów komercyjnych. (jf)
    .devs.futuro.pl | 04 lut 2015, 23:24
  • pita  mail
    Witam. Mam elkę juz trzeci miesiąc i przyznam że to fajny telefon który posiada duże zalety. Wcześniej miałem Xperię E3, ale po wyjściu ze sklepu był już fabrycznie uszkodzony, ponieważ nie działał mikrofon oraz wi-fi. Wniosek z tego, że na pewno też niektóre elki posiadają już wady fabryczne. Moja elka akurat spisuje się genialnie pod każdym względem.
    S
    .238.174.46.interdom.net.pl | 02 lut 2015, 19:31
  • nigdy więcej SONY!
    Mam ten telefon od 17 miesięcy i nie polecam. Telefon sam wyłącza aplikacje, aparat bardzo słaby, a bateria wytrzymuje max 1,5 dnia zwykłego użytkowania. Bardzo często się zacina i ma przestoje podczas pisania SMS-ów. Rozmowy nie da się odebrać, bo nie reaguje na dotyk. Podoba mi się tylko jego wygląd i dioda. Naprawdę nie kupujcie tego telefonu, bo nie będziecie z niego zadowoleni. Pozdrawiam.
    .205.197.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 02 lut 2015, 15:32
  • Inga77  mail
    Używam xperii L od 11 miesięcy. Może to nie jest pierwsza liga, ale jestem z niego zadowolona. Jedyny problem, jaki pojawił się po ok pół roku użytkowania, to walkman. Aplikacja zamykala się samoczynnie i nie było możliwości włączenia muzyki. Wszystko wracało do normy po usunięciu aktualizacji i powrocie do ustawień fabrycznych tej aplikacji. W krótkim czasie 3 razy musiałam powtarzać ten manewr, ale juz od kilku miesięcy wszystko jest w porządku. Jeszcze jeden mankament! Z tego telefonu nie wyślecie właściwie żadnego filmiku, ponieważ wysyła tylko do 25 MB, a nawet krótki filmik ma więcej MB.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 02 lut 2015, 10:36
  • krzemien  mail
    Posiadam ten telefon ponad rok i moja opinia na jego temat to dobry +. Głowne wady:
    - Słaba bateria (lubie sobie pograc , pisze okolo 100 sms dziennie i slucham muzyki to od 8-22 zostaje mi 5-10%)
    - Czasem gubi zasieg i musze go wylaczyc i znow wlaczyc.
    ZALETY:
    - Super wygląd (bardzo elegancki)
    - Nie przycina sie.
    - Robi przyzwoite zdjecia w dobrym oswietleniu.
    - Kompaktowa obudowa.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 sty 2015, 17:26
  • Kitekat
    Używałem eLki ponad 2 lata i jak za taką cenę to na prawdę daje rade, przez ten czas zrobiłem jeden reset i nie było większych problemów z systemem, co do aparatu to jest przyzwoity. Jestem zadowolony również z słuchawek które dostałem wraz z telefonem. Przydatna dioda na dole telefonu. Ogółem na plus, a i Xperia L vs Samsung galaxy s3 mini to zdecydowanie xperia. Samsung był użytkowany w tym samym czasie i jego płynność zmmniejszała się wraz z upływającym czasem.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 sty 2015, 18:14

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,7%   12,7%   30,6% 
 Wszystkich opinii: 252. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
» Doogee Turbo mini F1
» Sony Xperia E4g
» Sony Xperia E4g Dual
Aktualności:

» MWC 2015 od kuchni, czyli targi w Barcelonie nie do końca oficjalnie
» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki
» Samsung Galaxy S6 przyłapany na żywo
» Infinity - seria premium od myPhone
» Orange Fova: operatoska budżetówka z LTE
» HTC One M9 na wideo
» Sony Xperia Z4 Tablet zadebiutuje na MWC?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.182.241
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.