Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 205 telefonów  |  102 088 opinii  |  650 testów  |  4 811 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia J



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,7%   22,7%   25,6% 
 Wszystkich opinii: 700. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
Boski._
6x w reklamacji, jak nie głośnik wewnetrzny to mikrofon i tak na zmianę , po 6 razie wymienili płytę główną po czym telefon wyłącza sie w trakcie uzywania. szkoda słów....
*.ip.netia.com.pl  |  17 kwi 2014, 15:04
xperia J
Sony xperia J jest telefonem wielofunkcyjnym, ale nie perfekcyjnym. Na telefonie działają prawie wszystkie dostępne aplikacje (Oczywiście jak ktoś ściągnie gta, to niech się nie zdziwi, że tnie albo się nie uruchomi, oraz jeżeli ma 15 włączonych aplikacji o dużych wymaganiach, to się będzie zacinał - logiczne). Zdjęcia robi bardzo ładne w dzień, ale w nocy trzeba robić z lampą błyskową i też nie wychodzą z wysoką jakością. Wyświetlacz bardzo mnie satysfakcjonuje, duży jasny i co najważniejsze dobrze widać nawet pod słońce. Minus, to że jest szklany, więc jest podatny na uszkodzenia i zarysowania. System android Jelly Bean (jakoś tak) sprawdza się bardzo dobrze.
Swój test przeszedł w trakcie drogi z Poznania do Londynu i w czasie trwania wycieczki. W autobusie używałem pełno aplikacji takich jak Pou, Ninja Fruit, Subway surf i wiele innych, słuchałem bardzo dużo muzyki i muszę przyznać, że bateria i system (było dużo aplikacji) zdały test bardzo dobrze. W samym Londynie robiłem dużo zdjęć i wyszło wiele ładnych, choć z tymi w biegu niestety nie poradził sobie aparat.
Podsumowując Sony xperia J to według mnie bardzo dobry telefon, choć czasami się zatnie, a aparat robi słabe zdjęcia w nocy, to mogę go polecić osobom o średnich wymaganiach albo tym, którzy chcą mieć funkcjonalny, praktyczny telefon ;)
*.icpnet.pl  |  16 kwi 2014, 15:04
Rozi450
Posiadam Xperie J od 4 miesięcy i pewnego dnia w szkole gram sobie na przerwie i patrze a J-ka jest strasznie gorąca nie zdążyłem wyłączyć gry a ona sie wyłączyła. po godz. włączyłem ją i pojawił się napis na dole w lewym rogu Tryb Awaryjny. Po czasie w domu włączyłem ją jeszcze raz i wszystko było ok lecz wyłączyłem ją znowu bo sie bałem że sie rozwali i zdiełem klapke a tam wszystko ciepłe a telefon był włączony dosłownie przez minute . Proszę o pomoc co zrobić .
*.swiecie.vectranet.pl  |  14 kwi 2014, 14:04
Barbara  mail
Podam teraz wady i zalety (+ i -) tego telefonu

Wady:
- Często się zacina, za sprawą włączenia więcej niż 1 aplikacji
- 2 tygodnie po kupieniu miałam problemy z aparatem (ekran się rozmazywał i musialam odczekać aż było poprawnie)
- Pokryty jest szkłem a wymiana takiego szkła jest bardzo droga (zresztą wszystkie Xperia są pokryte szkłem)

ZALETY:
+ Ma 5 mpx w aparacie (Mam aparat, który kupiłam 2008 roku i on ma zaledwie 2 mpx)
+ Nie jest w porównaniu do np: Sony Xperia Z2 drogi, można go kupić nawet od 600 zł.
+ Idealny dla tych którzy chcą mieć telefon na czasie, a zarazem jest łatwy do usługi i nie jest wcale taki wielki.
+ Ładny wygląd, i dobrze pomyślane wgięcie na rękę.

Widać telefon ma wady i zalety, jak każdy! A po drugie nie mam zamiaru kupować za 2000 zł telefon który jest ,,modny'' a kiedy mogę za 800 zł (bo za tylko go kupiłam) i też modny.

Podsumowując telefon jest świetny także dla dzieciaków (łatwy w usłudze) i jest bardzo ładny.
UWAGA!
Jeżeli zamiar masz kupić ten telefon polecam futerał na telefon który można kupić w każdym sklepie z telefonami lub nawet w empiku za zaledwie 15 zł?
Ekran jest bardzo delikatny a wystarczy żeby porysować go albo upadnie już nie ma za ciekawego wyglądu.
Myślę że pomogłam :)
*.fiberway.pl  |  13 kwi 2014, 21:04
nick
Szukałem telefonu, głównie telefonu, ale i do muzyki czegoś. Zasugerowałem się opiniami o wysokiej jakości dźwięku. Słyszałem, że obudowa słabej jakości, ale to mi nie przeszkadza. Słyszałem, że niewysoka wydajność, to też mi nie przeszkadza. Jednak, zawiodłem się bardzo. Dźwięk bardzo cichy, nawet specjalny soft nie pomaga, o słuchaniu można zapomnieć, chyba, że w piwnicy, gdzie jest totalna cisza.
Wydajność? zrozumiałem, pierwszy raz, co to znaczy słaba wydajność - otwieranie aplikacji to duże wyzwanie dla niego. Obudowa - ekran w lewym, górnym rogu, nie jest przymocowany, rusza się względem obudowy. Gniazdko słuchawek nie stykało od nowości. Aparat - aplikacja włącza się chorrendalnie długo. Do naciśnięcia spustu, do zrobienia zdjęcia mija kilka sekund, czasem mniej, czasem więcej. Jeżeli coś się chce uwiecznić, coś ulotnego, to uleci... Zanim włączysz aparat, zanim zrobi zdjęcie, minie pół minuty. Zdjęcia ciemnie bardzo (tak bardzo, jak bardzo ciemne być mogą, pozostając zdjęciem), wieczorem czerń, musi być pełne słońce, mocne oświetlenie, albo flesz...
*.tvn.pl  |  09 kwi 2014, 14:04
Nezumi
Jednym słowem tragedia... Po niecałym roku użytkowania telefon po prostu się posypał. Nie można go włączyć, ciągle się zawiesza jak już uda się odpalić, a po chwili i tak się sam wyłącza, był oddany na gwarancje 2x wrócił bez zmian. Nikomu telefonu tego nie polecam.
*.tbtelecom.pl  |  29 mar 2014, 16:03
AleXperia
Powiem tak. Telefon mam prawie rok i uwierzcie mi że go nie oszczędzam. Odpalam na nim dosyć wymagające gry jak gta 3, fifa 12 i nfs most wanted. Telefon absolutnie się nie zacina, ani razu nie złapał zwiechy. Grunt to dbać o system. Inna sprawa z użytkowanikami wersji od orange bo to tragedia. Natomiast każdy inny czysty soft jest jak najbardziej świetny. Krótka rada. Jeśli chcecie poprawić płynność to wystarczy zrobić root i za pomocą "titanium backup" usunąć kilka naprawdę zbędnych aplikacji wbudowanych jak choćby facebook czy inne tego typu dodatki. Po usunięciu samego facebook'a telefon jakby dostał dopalacz. Naprawdę jestem z niego zadowolony choć mógłby być większy. Aparat przeciętny, w dzień zdjęcia całkiem ładne, w nocy z lampą bardzo kiepskie.
Ogólnie jestem na tak.
*.dynamic.chello.pl  |  28 mar 2014, 17:03
Kolib
Mam ten telefon i po wgraniu nowego softa (nie z orange) Uzyskałem więcej ramu i telefon wcale nie muli.
Jak się dba tak się ma więc nie jest to zwykły telefon a smartfon ktoóry wymaga trochę więcej uwagi.
Nie dziwie się jak zacina się wam, bo poprostu nie umiecie zadbac o system...
*.plock.mm.pl  |  26 mar 2014, 19:03
Efendis
Mam ten telefon od 2 miesięcy. W moim pakiecie nie ma internetu, i w cale przez to nie cierpię. Mam wi-fi i nie mam z tym problemu jak chce gdzieś wejść. Poza tym nie ściągam ani gier ani głupich aplikacji na moją j-tke. I twierdze ze wcale to jest nie potrzebne. Telefon działa mi całkiem przyzwoicie. Czasem zdarzają się minimalne przycięcia, ale da sie na to przymknąć oko. Wbudowana pamięć 2GB może nie wystarcza bo jestem fanatykiem muzyki. Ale jak już mówicie ze wiele osób to denerwuje ze telefon strasznie zwalnia, to pewnie jest to powód tego że została załadowana pamięć wewnętrzna. Raptem zostało mi ponad 1GB i tak jest chyba najlepiej bo telefon w cale nie chodzi inaczej niż od zakupu :). Wystarczy rozszerzyć pamięć i problem z głowy, choć telefon czasem miewa zachcianki ze nie wykrywa karty Micro SD i to na prawdę denerwuje. Co do Aparatu. Nie jest rewelacyjny ani tez najgorszy. W dobrym oświetleniu czy na dworze zdjęcia wychodzą całkiem ładnie. Jeśli chodzi o zupełne robienie w ciemnicy tym telefonem z podświetleniem lampą błyskową zdjęcie po zrobieniu wychodzi tak jak by było trochę błękitne. Nie wiem czy wy tez tak macie ale to wygląda bardzo słabo. Odtwarzacz muzyki spisuje się bardzo dobrze, choć twierdze ze mógł by być nie co głośniejszy. Ale jeśli ktoś ma dobre słuchawki spisuje się na prawdę dobrze. Wszystkie udoskonalania dźwięku pozostawiają po sobie niezły smaczek.. Album ze zdjęciami bardzo dobrze się wczytuje chyba jako jedyna funkcja w telefonie która nie posiada nawet drobnych zacięć. Świetnie przemyślany design i funkcjonalność w odnalezieniu naszych ulubionych zdjęć. BATERIA trzyma mi 2 dni jeśli nie słucham muzyki i nie używam często telefony. :( Tu powinno być trochę dużej.. Choć 4 calowy ekran wymaga trochę podświetlenia. Można zawsze dostosować jasność ekranu, u mnie jest dość na niskim podświetleniu bo ekran na prawdę świeci bardzo jasno. Kąty widzenia są ok. Nie narzekam jak wymagający konsument. Na dworze może jakość widoczności nie jest dobra, ale mamy aplikacje z widzetów którą możemy podświetlić telefon do bardzo słonecznego dnia. Telefon jak dla mnie świetnie się trzyma w ręce i nie jest też taki ciężki. Dosyć wygodny. No jak dla mnie plusów ma bardzo dużo. Choć jest też pewien duży minus. Bo to ze szkło GORILLA jest odporne na zarysowania hmm podczas deszczu gdy trzymamy telefon i próbujemy wybrać jakieś funkcje można zauważyć ze od nawet małej ilości deszczu następuje załamanie ekranu. Bardzo mnie to irytuje. Tak że telefon oceniam na 5- jak dla mnie jest świetny choć nie ma telefonu idealnego każdy ma wady.
*.238.166.2  |  20 mar 2014, 09:03
kiniA
Ten telefon to są same wydatki ! Nie kupujcie tego telefonu ! To najgorszy telefon który kupiłam ponieważ:
*2 razy rozlany telefon ! (nie moja wina lecz koszt naprawy 150-200 zł )
* rozbita szybka z wysokości kucnięcia ! (naprawa 150 zł )
*zacina się .
masakra!!! :(
*.dynamic.gprs.plus.pl  |  18 mar 2014, 20:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,7%   22,7%   25,6% 
 Wszystkich opinii: 700. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Highscreen Zera S
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
Aktualności:

» ZTE Blade Apex2: niedrogo, z LTE
» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku
» Para nowości Overmax
» Smartfon Amazonu przyłapany na żywo
» Ramos P1: prawie jak Xperia Z Ultra ;)
» LG G2 Mini już w naszych rękach
» Polska premiera LG G2 Mini



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.204.134.183
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.