Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 192 marek  |  9 623 telefony  |  148 341 opinii  |  650 testów  |  5 530 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia J



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,7%   25,5%   24,8% 
 Wszystkich opinii: 769. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Anita
    Mam telefon już 2 lata i przez pierwszy rok działał sprawnie niekiedy lekko się ciął. W tym roku zaczął się strasznie ciąć. Ogólnie nie reaguje na dotyk tak jak na przycisk blokady. Nie łączy wejście ładowarki do telefonu. Aparat w wydaniu Sony to totalna porażka. Przerywanie połączenia internetowego(Wi-fi). Ścinanie różnych aplikacji, gdzie miałam ich mało. JEDYNĄ ZALETĄ jest to, że w miarę możliwości dobrze trzyma baterię i jest bardzo wytrzymały. Gorąco nie polecam.
    .tktelekom.pl | 22 paź 2014, 17:10
  • Regatta
    Każdemu szanującemu się klientowi stanowczo odradzam kupowania tego telefonu. Jest okropny. Tnie się we wszystkim co robi, nie mogę wejść czasem nawet w menu, bo jest tak wolny. Mam zaledwie 700 zdjęć, a album potrafi się wczytywać 10 min. Ogółem ten sprzęt to porażka.

    Jedyne plusy to:
    -Dobra bateria, spokojnie trzyma 3 dni a i w szkole i w domu w kółko Wi-Fi.
    -CZASEM ładne zdjęcia, ale to wyjątkowy musi być dzień.
    -Wytrzymałość. To ma naprawdę dobre, upadł mi mnóstwo razy. Raz został przejechany małym samochodem (Fiat Seicento). Oprócz paru rys, zero szwanku.

    Minusy:
    -Straszna, ale to fatalna powolność, mało jest rzeczy, które robi płynnie.
    -Słaby aparat, zwłaszcza przedni.
    -Nie łączy się z siecią Wi-Fi, notorycznie zrywa połączenia.
    -Brak pamięci. Od paru miesięcy nie aktualizuje aplikacji, bo nie mam na to miejsca. Przypominam że te 700 zdjęć mam na karcie.
    -Ekran czasem odmawia posłuszeństwa.

    I wiele innych pomniejszych wad.
    Ogółem odradzam, szkoda pieniędzy.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 21 paź 2014, 20:10
  • aadasiowy
    Telefon się resetuje, strasznie muli, zacina się. Wszystko to oczywiście czasami. Jedyny plus to moim zdaniem aparat. Robi nawet dobre zdjęcia, co do filmów to już niestety nie. Ogółem wytrzymały. Upadł mi wiele razy i ani razu nie stłukł się ekran. Telefon dla kogoś kto nie potrzebuje dużej ilości aplikacji, a raczej dla kogoś kto chce mieć po prostu smartfon do pisania smsów i dzwonienia, robienia zdjęć.
    .lublin.mm.pl | 20 paź 2014, 10:10
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Wsadzior
    Tak jak wszyscy napisali telefon jest beznadziejny...Zrobiono go zapewne masowo bez szczegółowych testów...
    - Wiesza się
    - Muli się
    - Resetuje się
    Co do wytrzymałości... Wyciągałem klucze z nerki jak chciałem wejśc do domu i telefon zahaczył się o klucze i upadł na klatkę schodową.. z ekranu nic nie zostało... Telefonu nie polecam!
    PS. Ogólnie jeśli chodzi o firme Sony to jedynie Zki coś reprezentują które kosztują miliony...
    Prostuję: Zetkom również wyświetlacz potrafi się stłuc po upadku z kieszeni na lastryko. Są podobno telefony którym to nie szkodzi. Nie kosztują milionów. (jf)
    .trustnet.pl | 14 paź 2014, 13:10
  • user01001
    Wiele błędów i niedopracowań. Telefon zamula.
    .internetdsl.tpnet.pl | 04 paź 2014, 14:10
  • Gonia :)
    Mam telefon już od dwóch lat i gorąco polecam dla NORMALNYCH użytkowników czyli takich co dzwonią piszą SMS-y MMS-y. Przeglądanie internetu przez wi-fi nie stwarza żadnego problemu
    bateria trzyma 4-5 dni a na początku trzymała nawet 9 dni :)
    nie wiesza się nie resetuje się i ogólnie jestem zadowolona z tego telefonu i szczerze polecam ten model.
    .internetdsl.tpnet.pl | 27 wrz 2014, 18:09
  • Aras
    Najgorsze badziewie. Wrogowi bym go nie polecił.
    Szczerze NIE POLECAM!!!
    - Wiesza się,
    - Resetuje się,
    - Otwieranie kontaktów trwa "godzinami",
    - Ogólnie muli, pomimo zainstalowanych TYLKO 2 aplikacji (Endomondo oraz Locus map) (przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło),
    - Słaby GPS.

    + Wytrzymała obudowa (wytrzymał nawet rzut o drzewo. Dopiero rozleciał się po rzuceniu o beton.
    .adsl.inetia.pl | 27 wrz 2014, 14:09
  • sanchopez
    NIE!!!!!!!!!! proszę nie rób sobie tej krzywdy!
    1) dysklasyfikacja -> autorestert telefonu kiedy?> ano zawsze kiedy odbierasz połączenia. telefon przechodzi ma głośnik i wyłącza mikrofon i mozolnie sie restartuje az rozmówca (wszystko słyszysz) zrezygnowany brakiem odpowiedzi sie rozłącza.
    2) wyjscie audio (jack) .... wszystkie nawet najtańsze telefony grają jakoś.... Xperia J gra na 50% głośności tego co dany output potradi ://// :\\ niech ją kule biją.
    3) moja poszła o ziemię z premedytacją i wreszcie sie rozkruszyła... ufff! wreszcie coś sobie zakupię (choć trzeba przyznać że sony przewidzało ze ten model będzie dostawał baty i był wyjątkowo twardy by go byle upadek zniszczył)

    Pzdr!
    .dynamic.chello.pl | 27 wrz 2014, 01:09
  • Ola91
    Witam!
    Jestem posiadaczką tego modelu od równo roku i dzisiaj się z nim prawdopodobnie będe miała pożegnać. Telefon od dawna sie zacina sam sie resetuje a dzisiaj rano po odłączeniu od ładowarki sam się wyłączył i już nie da się włączyć. Tak więc czeka go serwisowanie chociaż jak znam życie nie zostanie on naprawiony z gwarancji (będą zarzucac że moją winą jest jego uszkodzenie) ewentualnie będzie to slono kosztowała. Zaplaciłam za telefon 600zł, a uważam że nie jest warty 10zł! NIE POLECAM.
    .biznes.mm.pl | 26 wrz 2014, 14:09
  • 2dawids3  mail
    Mam telefon od ponad roku, kupiłem go jako nówkę ponad 600zł, pierwsze dni z tym telefonem były dla mnie jak bajka, czego chcieć ? dzwoni ? dzwoni. pisze smsy ? pisze. Takie miałem wymagania, gdyż poprzedni stary Sony już padł, ktorego miałem 8 4lata. Te złe opinie, to z niewłaściwego użytkowania albo po prostu pecha macie w co nie wierzę, bo u mnie w pracy 20 osób ma ten model i kompletnie nic się nie dzieje, śmiało mogę polecić.
    Plusy :
    -Bateria ( czasem mam dni że trzyma mi 5 dni, bez zadnego oszczedzania tylko połączenia i smsy, czasem wi-fi pogoda )
    -Ekran ( 4 cala, wystarczy wiekszy nie potrzeba )
    -Aparat ( czasem robi bardzo ladne zdecia )
    -Jest poręczny
    -Wytrzymałościowy ( spadł mi tyle razy z biurka z wysokości metra czasem z pracy nawet 3 metrów i nic kompletnie się nie dzieje, działa do dziś )
    -Głośny, wszedzie go usłyszę : )

    Minusy :
    -przeglądarka działa tragicznie ( ale gdyby mi na tym zalezało kupiłbym tableta, albo compacta z1 )
    -zero aktualizacji androida
    -troszkę wolny .

    To ma byc telefon, a nie gierkownia czy lustrzanka, ludzie maja czasem wymagania do telefonu że to się w pale nie mieści. Mialem około 20 aplikacji , non stop wi-fi właczone bateria przy takim trybie 3dni wytrzymywała, były zawieszki , bo pamieci mało juz było. Teraz mam około 5 aplikacji przydatnch i 5 dni, i zero zawieszeń. POLECAM dla tych których nie wymagaja od telefonu, w mojej rodzinie go wszyscy mają, zaniedługo moja dziewczyna kupi równiez ten telefon. Pozdrawiam
    .multi-telekom.pl | 21 wrz 2014, 10:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,7%   25,5%   24,8% 
 Wszystkich opinii: 769. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy S5 Plus
» Samsung Galaxy Core Max
» myPhone Q-Smart
» Philips i966 Aurora
» HTC Desire 820 mini
» Otium U5
» Philips Xenium V387
» Apple iPad mini 3
» Apple iPad Air 2
Aktualności:

» Archos 50 Diamond zaprezentowany w Paryżu
» LG F490L: pierwszy smartfon z Odinem
» Talkase: kwintesencja prostoty?
» myTab 7 Q Premium: przepremierowy przegląd
» Samsung Galaxy Core Max debiutuje w Chinach
» myPhone S-Line i myPhone CUBE poddane liftingowi
» Meizu MX4 otrzymał YunOS
» Lenovo przejmie BlackBerry?
» HERE Maps dostępne na Androida!



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.228.29
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.