Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 185 marek  |  9 233 telefony  |  102 441 opinii  |  650 testów  |  2 933 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony

Sony Xperia J



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,3%   24,7%   25,1% 
 Wszystkich opinii: 750. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • erterrr
    Jestem uźytkownikiem Sony Xpieria J od 15 miesiecy, ogólnie na początku byłem zadowolony z telefonu. Wszystko było dobrze do pierwszej awarii. Urządzenie się zawieszało i często resetowało. Trafił na naprawę gwarancyjną 10 grudnia 2013, odebrany 23 grudnia 2013 z wymienioną płyta główną. Od tego czasu dalej cieszyłem sie sprawnym telefonem, choć lagi trafiały się nadal nie zniechęcało mnie to w jakiś uciąźliwy sposób by z niego nie korzystać. 17 kwietnia b.r. telefon w błyskawicznym tempie się rozładowuje w naj mniej oczekiwanym momencie zostaje więc szybko podpięty do ładowarki samochodowej. Niestety rozładowuje się nadal. Mimo cało nocnego ładowania w stacjonarnej ładowarce, nie udaje się go włączyć, naprawa gwarancyjna i znów wymieniona płyta główna. Po pierwszym włączeniu, okazuje sie iź panel dotykowy nie działa naleźycie, więc 6maja znów trafia do serwisu. Po naprawie 17 maja znów mogłem się cieszyć sprawnym telefonem lecz i tym razem radość nie trawała zbyt długo bo tylko do 12 lipca od tego czasu powołując sie na prawo konsumenckie domagałem sie wymiany urządzenia na nowe po miesiacu odpowiedz przyszła pozytywna a więc w tym momencie kończy się moja przygoda z wadliwym telefone sony xperia j. Wcześniej uźytkowałem tylko i wyłącznie sony ericson będąc zadowolonym klientem. Sony Xperia J wyleczyła mnie z Sony na długie lata.
    Pozdrawiam a telefonu nie polecam
    .opera-mini.net | 17 sie 2014, 06:08
  • xpawelx777
    1.07.13,czyli ok. rok temu, wyraziłem swoja opinię.Pozytywną.I szczeże tego żałuję. Telefon ani razu mi sie nie zepsuł i to jest jedyny plus. Nie patrzcie na pozytywne opinie innych. Smartfona kupuje się po to, żeby z niego kożystać. Nie tylko do grania w Flappy Bird, Gyro, nie tylko do dzwonienia i smsów.Ten telefon tylko do tego się nadaje. Chodzi płynnie tylko na początku, im więcej apek mamy tym wolniej. Internet w rzeczywistości chodzi bardzo wolno. Za mało pamięci na gry. Ostatnio byłem w markecie pobawic się note 3, z1 i kilkoma innymi flagowcami. Telefon ma osobno pamięć systemową i wewnętrzną na aplikacje, co skutecznie ogranicza maksymalną ilość zainstalowanych aplikacji. We flagowcach jest tylko pamięć wewnętrzna.(Mając roota i microSD można podmienić pamięć wewnętrzną i właśnie tą karte miejscami. Niestety pamięc systemowa tez się zapełnia przy instalacjach w jotce...) Nie da się jednocześnie słuchać muzyki i grać, bo telefon jest za wolny. Gęstośc pekseli jest tylko wystarczająca, w praktyce trzeba mieć minimum rozdzielczość HD. Jakość zdjęć jest akceptowalna, ale zdecydowanie nie powala na kolana.
    NA CHWILĘ OBECNĄ ŻEBY BYĆ ZADOWOLONYM TRZEBA MIEĆ TELEFON Z MINIMUM SNAPDRAGONEM 400, NAJTAŃSZYM WYBOREM JEST MOTO G. Poniżej 800 zł najbardziej opłacalna (ze średniej półki) jest xperia SP i LG L9 ll. Ludzie, zrozumcie, z doświadczenia wiem że wolniejszego telefonu od tej SP i L9 ll NIE OPŁACA SIĘ kupować.
    .static.ip.netia.com.pl | 17 sie 2014, 01:08
  • ghqwerty
    Wady:
    Bardzo wolny ( otwieranie aplikacji jak i interfejs )
    Interfejs brzydki w porównaniu z samsungiem
    Bateria nie taka dobra , srednie uzytkowanie 2 dni i już trzeba ladować
    Telefon jest za duży w porównaniu z wyswietlaczem - lg l70 jest taki sam a ma wyswietlacz 4,5cala
    Dotyk bardzo nieczuły , czasami trzeba kilka razy dotknac zeby cos zadzialalo
    Nawet nie ma co myslec o wielozadaniowosci bo 512 ram to nawet 2 aplikacji nie da się używać jednocześnie
    Strasznie trzeszczy
    Malo pamieci wbudowanej - kilka gier i juz nie masz miejsca
    Za drogi w porównaniu z innymi modelami
    Plusy:
    Zdjecia jak na 5Mpix ok , choc mogłybyć lepsze
    Muzyka też jako tako , ale w innych telefonach jest lepsza
    Wyświetlacz ok , dobre kolory
    Nie Polecam!! Telefon sam drogi jest a mozna w tej cenie kupic lepszy telefon taki jak lg czy choćby samsung
    .204.137.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 16 sie 2014, 12:08
  • R E K L A M A
  • Arczi48
    Telefon mam jakie 1,5 roku i właśnie mi się zepsuł. Nie wiem jak to się stało, bo dzisiaj prawie w ogóle go nie ruszałem. Telefon się cały czas włącza i wyłącza i nijak nie idzie tego zatrzymać. Nawet jak wyciągnę baterię i ją włożę z powrotem to dzieje się to samo. Ale ten telefon tak naprawdę już wcześniej działał jak ślimak, czasami w ogóle nie reagował na dotyk, nie raz tak było, że kiedy odbierałem od kogoś połączenie on od razu mnie rozłączał i mógłbym tak wymieniać cały czas. Nie polecam tego telefonu, jeśli w ogóle można to tak nazwać, bo ja znalazłem inną nazwę na to coś, a mianowicie - GÓWNO!
    .static.chello.pl | 11 sie 2014, 17:08
  • prezes
    mam ten telefon 1,5 roku nieraz nie mogłem odebrać połączenia .dotyk nie reagował .dwa dni temu sam wybrał numer i dzwonił dzwonek mój jak ktoś dzwoni do mnie.na nic nie reagował dopiero wyjąłem baterię i ruszył.także zaczyna mnie irytować
    .31.112.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 09 sie 2014, 23:08
  • aleex
    Telefon mam od pół roku i wiecznie się zacina. Ekran dotykowy jest nie precyzyjny i też bardzo często się zacina że nie da się napisać smsa.
    .f-net.pl | 09 sie 2014, 19:08
  • B3k
    Xperię J mam z pierwszej dostawy Orange. Prawie dwa lata. Telefon jak nie ma jakiejś schizy sprawuje się bardzo dobrze. Ale jak zacznie wariować.. trzeba go przywrócić do ustawień fabrycznych ew zrobić kalibrację ekranu i zasuwa jak nowy. O telefony nigdy nie dbałem i dbać nie będę, bo ma się zużyć czy znudzić, a później do szuflady i niech leży. Xperia służy do wszystkiego- od otwierania piwa po lampę gdy robię coś pod samochodem. Ekran się porysował (gorilla glass xD), ale są to malutkie rysy. Mimo wielu upadków jest cały, bez pęknięć. Chromowane elementy przestają być już chromowane, starły się. Jakość rozmowy bdb. Teraz Dżejka będzie drugim telefonem i zajmie miejsce Nokii e52, czekam na XPERIĘ T3, zobaczę co to cudo (??) potrafi i czy tak duży wyświetlacz nie jest nie za duży. Jak się nie sprawdzi to wracam do starego zestawu- e52 o Xperia J.
    .play-internet.pl | 07 sie 2014, 09:08
  • użytkownik sony xperia j
    Telefon ogólnie ma bardzo dobre i fajne opcje oraz formułę, jednak jego dużym i irytującym problemem jest to, że w moim przypadku co jakiś czas nie chce wysuwać się klawiatura i w takiej sytuacji np. nie mogę napisać normalnie smsa. Jest to naprawdę spory i bardzo denerwujący fakt. Ogólnie telefon dość często się przycina, czasem nie daje nic nawet jak go wyłączam. Szczerze powiem, że, jako jego użytkownik, niezbyt polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 sie 2014, 21:08
  • unknown
    Nie ma lepszych smartphonów od Sony. Miałem LG syf, miałem Samsunga syf, miałem HTC syf. Nie jest wolny od wad, ale który jest?
    Zalety:
    - czytelny i intuicyjny intreface
    - niezawodność
    - pomocne aplikacje
    - doskonały wyświetlacz
    - idealne wymiary samego telefonu jak i wyświetlacza
    - solidna obudowa (mimo to, że plastik)
    - odporność na użytkownika;) (ciężko go zepsuć)

    Wady:
    - krótki czas działania
    - zintegrowana bateria
    - brak możliwości up-gradu systemu operacyjnego

    Pomimo wad polecam Sony. Wiem odezwą się "Szajsungowcy", że przecież ich Samsung nie ma tych wad. I co z tego skoro wybucha przy uchu użytkownika i go zabija....
    iPhone-owcom dziękujemy z góry, to produkt dla lansiarzy i snobów, którzy uwielbiają nieintuicyjne rozwiązania, płatne aplikacje i beznadziejną obsługę serwisową.

    Do usłyszenia.
    .cable.net-inotel.pl | 05 sie 2014, 17:08
  • mati
    Witam, telefon użytkuje około 1,5 roku. Bateria najdłużej wytrzymała mi około 7 dni, jak się więcej używa (granie, internet) to maks 2 dni. Największym problemem jest restart telefonu w trakcie rozmowy, rozmowa jest cały czas kontynuowana ale rozmówca mnie nie słyszy po restarcie wszytko wraca do normy i można dalej prowadzić rozmowę tylko licznik połączenia pokazuje zero. Ta wada występuje dość często, po przywróceniu systemu przez serwis była chwila spokoju ale jednak wada wróciła, jest to na tyle denerwujące, że nie polecam tego modelu.
    .free.aero2.net.pl | 01 sie 2014, 10:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,3%   24,7%   25,1% 
 Wszystkich opinii: 750. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Sony Xperia Z3
» Sharp Aquos Crystal X
» LG L30
» LG L50 Sporty Dual TV
» LG L50 Sporty
» LG L Fino
» LG L Bello
» HTC One M8 for Windows
» Sharp Aquos Crystal
Aktualności:

» Sony Xperia Z3 w TENAA
» Samsung wygina telefony... jeszcze mocniej
» L Fino i L Bello: nowości LG na IFA
» HTC na 64 bitach?
» Sony szykuje smartfon do selfie?
» HTC One (M8) for Windows oficjalnie dostępny
» Elementy interfejsu G3 trafią do najtańszych modeli LG
» Kolorowa nowość Prestigio
» Sony Xperia M2 Aqua potrafi nurkować



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.118.204
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.