Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 188 marek  |  9 464 telefony  |  147 214 opinie  |  650 testów  |  5 593 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia J



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   25,0%   25,0% 
 Wszystkich opinii: 764. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Gonia :)
    Mam telefon już od dwóch lat i gorąco polecam dla NORMALNYCH użytkowników czyli takich co dzwonią piszą SMS-y MMS-y. Przeglądanie internetu przez wi-fi nie stwarza żadnego problemu
    bateria trzyma 4-5 dni a na początku trzymała nawet 9 dni :)
    nie wiesza się nie resetuje się i ogólnie jestem zadowolona z tego telefonu i szczerze polecam ten model.
    .internetdsl.tpnet.pl | 27 wrz 2014, 18:09
  • Aras
    Najgorsze badziewie. Wrogowi bym go nie polecił.
    Szczerze NIE POLECAM!!!
    - Wiesza się,
    - Resetuje się,
    - Otwieranie kontaktów trwa "godzinami",
    - Ogólnie muli, pomimo zainstalowanych TYLKO 2 aplikacji (Endomondo oraz Locus map) (przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło),
    - Słaby GPS.

    + Wytrzymała obudowa (wytrzymał nawet rzut o drzewo. Dopiero rozleciał się po rzuceniu o beton.
    .adsl.inetia.pl | 27 wrz 2014, 14:09
  • sanchopez
    NIE!!!!!!!!!! proszę nie rób sobie tej krzywdy!
    1) dysklasyfikacja -> autorestert telefonu kiedy?> ano zawsze kiedy odbierasz połączenia. telefon przechodzi ma głośnik i wyłącza mikrofon i mozolnie sie restartuje az rozmówca (wszystko słyszysz) zrezygnowany brakiem odpowiedzi sie rozłącza.
    2) wyjscie audio (jack) .... wszystkie nawet najtańsze telefony grają jakoś.... Xperia J gra na 50% głośności tego co dany output potradi ://// :\\ niech ją kule biją.
    3) moja poszła o ziemię z premedytacją i wreszcie sie rozkruszyła... ufff! wreszcie coś sobie zakupię (choć trzeba przyznać że sony przewidzało ze ten model będzie dostawał baty i był wyjątkowo twardy by go byle upadek zniszczył)

    Pzdr!
    .dynamic.chello.pl | 27 wrz 2014, 01:09
  • R E K L A M A
  • Ola91
    Witam!
    Jestem posiadaczką tego modelu od równo roku i dzisiaj się z nim prawdopodobnie będe miała pożegnać. Telefon od dawna sie zacina sam sie resetuje a dzisiaj rano po odłączeniu od ładowarki sam się wyłączył i już nie da się włączyć. Tak więc czeka go serwisowanie chociaż jak znam życie nie zostanie on naprawiony z gwarancji (będą zarzucac że moją winą jest jego uszkodzenie) ewentualnie będzie to slono kosztowała. Zaplaciłam za telefon 600zł, a uważam że nie jest warty 10zł! NIE POLECAM.
    .biznes.mm.pl | 26 wrz 2014, 14:09
  • 2dawids3  mail
    Mam telefon od ponad roku, kupiłem go jako nówkę ponad 600zł, pierwsze dni z tym telefonem były dla mnie jak bajka, czego chcieć ? dzwoni ? dzwoni. pisze smsy ? pisze. Takie miałem wymagania, gdyż poprzedni stary Sony już padł, ktorego miałem 8 4lata. Te złe opinie, to z niewłaściwego użytkowania albo po prostu pecha macie w co nie wierzę, bo u mnie w pracy 20 osób ma ten model i kompletnie nic się nie dzieje, śmiało mogę polecić.
    Plusy :
    -Bateria ( czasem mam dni że trzyma mi 5 dni, bez zadnego oszczedzania tylko połączenia i smsy, czasem wi-fi pogoda )
    -Ekran ( 4 cala, wystarczy wiekszy nie potrzeba )
    -Aparat ( czasem robi bardzo ladne zdecia )
    -Jest poręczny
    -Wytrzymałościowy ( spadł mi tyle razy z biurka z wysokości metra czasem z pracy nawet 3 metrów i nic kompletnie się nie dzieje, działa do dziś )
    -Głośny, wszedzie go usłyszę : )

    Minusy :
    -przeglądarka działa tragicznie ( ale gdyby mi na tym zalezało kupiłbym tableta, albo compacta z1 )
    -zero aktualizacji androida
    -troszkę wolny .

    To ma byc telefon, a nie gierkownia czy lustrzanka, ludzie maja czasem wymagania do telefonu że to się w pale nie mieści. Mialem około 20 aplikacji , non stop wi-fi właczone bateria przy takim trybie 3dni wytrzymywała, były zawieszki , bo pamieci mało juz było. Teraz mam około 5 aplikacji przydatnch i 5 dni, i zero zawieszeń. POLECAM dla tych których nie wymagaja od telefonu, w mojej rodzinie go wszyscy mają, zaniedługo moja dziewczyna kupi równiez ten telefon. Pozdrawiam
    .multi-telekom.pl | 21 wrz 2014, 10:09
  • Tomasz
    Witam wszystkich.

    Niestety ale nie polecam telefonu X. J. Posiadam go od kwietnia 2013. I już po 3 miesiącach były problemy gdyż telefon potrafił się sam wyłączyć. Muszę nadmienić iż u mnie w domu posiadamy dwa tego typu modele i u obydwu tak się działa. Przeszło samo po jakiś 2-3 miesiącach. Do września tego roku było w sumie OK. nadmienię że telefon przegrzewał się podczas Grania, rozmów telefonicznych oraz dłuższego skakania po stronach (jeżeli to można nazwać skakania). Jednak w tym miesiącu mamy totalną porażkę: ekran robił się czarnobiały i powstawał efekt starego telewizora jak śnieżył kiedyś program (patrz stare rubiny). Dziś telefon całkowicie padł, po kilkunastu próbach włączenia telefonu ekran nadal czarny. Cóż wizyta w serwisie nie unikniona :( Więcej szczegółów po wizycie w serwisie.
    .219.173.9 | 18 wrz 2014, 14:09
  • microg
    Mam telefon od roku i nic się z nim nie dzieje ... Nie wiem po co te złe opinie ale mam nic się nie dzieje, nie psuje i ogólnie polecam ;)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 wrz 2014, 16:09
  • kelam
    Witam. Ja miałem podobny problem jak wcześniej opisywany. Telefon działał świetnie i po upływie półtora roku zgasł wyświetlacz. wtedy zaczęły się z nim problemy- 3 wizyty w serwisie i to w przełomie 2 miesięcy. Ale ja myślę że to nie jest wina telefonu tylko dobrze by było jakby Sony przyjrzało się serwisowi we Wrocławiu w-suuport. To ci "partacze" psują opinie marce, nie maja pojęcia do naprawy, wymieniają płytę uszkodzoną na kolejną uszkodzoną- telefon wrócił po naprawie i od razu brak możliwości naładowania. i kolejna wizyta w serwisie. Po kolejnej wymianie płyty działał miesiąc. Miałem już 4 płytę główną i 4 razy traciłem dane, ustawienia i aplikacje, bo przecież za kopię w-suuport życzy sobie zapłatę, pomimo że nie było to uszkodzenie z mojej strony. Po piśmie o wymianę telefonu na nowy " w związku z niezgodnością towaru z umową" przyznali mi nowy telefon - ale jak się okazało nowy, złożony z części u nich. Proponuję SONY, aby przyjrzało się wyżej opisanemu serwisowi i zawiesiło z nim współpracę, przecież oni psują renomę marce.
    .231.92.5 | 10 wrz 2014, 12:09
  • and  mail
    Ogólnie ładny wygląd telefonu,bateria dostateczna nie daje opinii pozytywnej ani negatywnej bo to jest bardzo przeciętny telefon.Praca systemu dość słaba nie pracuje płynnie ma takie przycięcia które dość denerwują.Jesli ktoś planuje grać na tym telefonie owszem możliwe ale na grach mało wymagających.Po resztą ogranicza też mala pamięć 4gb i 512 ram.Użytkownicy Malo wymagający powinni być zadowoleni.Ale ogólnie nie warto kupować bliski cenowo Windows Phone z najniższej półki będzie działał o lata świetlne lepiej niż średniak z androidem.
    Xperia J niby wszystko ma ale co do działania aplikacji itd można mieć wiele do życzenia,na otwarcie choćby Google Play trzeba dość długo czekać przy dobrej sile sygnału operatora.Nie polecam szkoda nerwów :)
    .play-internet.pl | 08 wrz 2014, 12:09
  • stogowicz88
    Telefon ładny, ale strasznie się grzał i często zawieszał. Użytkowałem go przez pół roku i niestety utopiłem w basenie. Teraz mam Xperie V i serdecznie polecam :)
    .42.134.248.net-mar.com.pl | 07 wrz 2014, 10:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   25,0%   25,0% 
 Wszystkich opinii: 764. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Elife S5.1
» Gionee GN715
» Kazam Tornado 348
» Lark Cirrus 5
» Samsung Galaxy S5 Duos LTE
» BenQ T3
» Huawei Honor 4 Play
» Philips Xenium V8526
» Philips W3509
Aktualności:

» Nexus 6 w kolejnych przeciekach
» Samsung Galaxy Ace 4 - jeszcze raz
» Archos 45c i 50b Platinum debiutują w Polsce
» Nixie - pstryknij sobie selfie z powietrza
» Lenovo A916: osiem rdzeni i LTE na średniej półce
» Haier HL-6170T: słaby, ale z LTE
» HTC: dziwna ReCamera i ulepszony M8, czyli Eye
» Płatności mobilne w narodzie
» Moto X - zaczynamy testować



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.206.110
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.