Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 770 telefonów  |  149 821 opinii  |  720 testów  |  7 358 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Sony

Sony Xperia J



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,2%   25,9%   24,9% 
 Wszystkich opinii: 779. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • sajmon
    Na początku była fascynacja, ale niestety z czasem zaczęły ujawniać się jego minusy. Co do jego wytrzymałości to zresztą jak ze wszystkim -do czasu. Po kilku upadkach nic, ale o jeden most za daleko i szybka pękła. Oprócz wyglądu w niczym to nie przeszkadza, ale jednak. A więc do rzeczy:

    Plusy:
    -jak dla mnie wygląd,
    -dobry odtwarzacz muzyki, lecz na słuchawkach zbyt cichy,
    -i to chyba tyle,

    Minusy:
    -częste zawiechy i krzaki,
    -bateria (codziennie na kablu),
    -zdjęcia bez oświetlenia nie do przyjęcia, a z doświetleniem led wychodzi niebieska poświata,
    -wyłącza się samoistnie,
    -słaba widoczność w słońcu,
    -w moim modelu wystąpiła teraz taka przypadłość, że gdy chcę podłączyć słuchawki to najpierw muszę go wyłączyć żeby uzyskać dźwięk w słuchawkach, i później to samo jeśli chcę prowadzić rozmowę.
    Więcej grzechów nie pamiętam i czekam aż się w końcu umowa skończy.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 22 lis 2014, 10:11
  • Ewa
    Mam Xperia J 2 lata. Nie jest tak źle, jak czytam w poprzednich komentarzach; naprawdę, to nie jest tak, że się nie da go używać.
    Plusy:
    Wytrzymałość 10/10
    Interface 9/10
    Odtwarzanie filmów 10/10 (nawet 2h filmu z YT jest super)
    Włączanie aparatu/galerii 10/10 (2 sekundy)
    Grafika 7/10
    Nie zacina się (ok, może z 5 razy max na 2 lata) przy ściągniętych 2 dużych grach i 8 aplikacjach 9/10

    Neutalne:
    Nie nagrzewa się w ogóle oprócz momentów, kiedy się ładuje
    Robi bardzo dobre zdjęcia, wyraźne... w słoneczny dzień- 9/10, gdy jest ciemno i się go dobrze ustawi - 4/10
    System powiadomień, skrótów i widgetów 6/10
    Internet - raz się zacina, raz śmiga - 7/10 zależy gdzie się jest

    Minusy:
    Aparat nie robi zdjęć od razu, jakieś 4-5 sekund
    Dodatkowych aplikacji się nie da usunąć (gdzie jest dziecko, tv, nawigacja, google+, updatecenter), co zmniejsza pamięć 2/10
    Edycja zdjęć-są do tego 2 programy, ale żaden 'd..py nie urywa'
    .dynamic.chello.pl | 21 lis 2014, 01:11
  • inga1993
    Miałam telefon ponad rok więc co nieco mogę na jego temat powiedzieć. Dla niezbyt wymagających użytkowników telefon ok. Do dzwonienia, sms, słuchania muzyki i raz na jakiś czas sprawdzenia czegoś na necie jak najbardziej.
    Odtwarzacz według mnie bardzo dobry... jak to w sony.
    Zdjęcia... szału nie ma.
    Bateria. Standardowo od rana do zmierzchu daje rade.
    Po ok pół roku zaczął coraz bardziej zamulać.
    Jak na dzisiejsze realia tel raczej słaby. W sensie niczego szczególnego mu nie brakuje, ot taki zwykły telefonik, jednak dziś w tej samej cenie można kupić telefony z o wiele wiele lepszą specyfikacją, szczególnie w ofertach operatorów.
    Ale do sedna.
    Miałabym ten oto sprzęt zapewne do dzisiaj gdyby nie jedna zasadnicza sprawa, która zmusiła mnie do sprzedania jotki.
    Było to samoistne usuwanie kontaktów. Raz, drugi, trzeci.
    Nie wiedziałam o co chodzi.
    Kontaktów nie było, zapisywałam od nowa a ich nadal nie było w książce.
    Żeby się wyświetliły należało formatować system, co prowadziło do usunięcia wszystkiego z telefonu...
    Dla jednych to żaden problem mnie doprowadziło to niemalże do szału.
    Nie wiem czy zdarza się to we wszystkich egzemplarzach...
    Strasznie wkurzająca wada.
    Po jakimś czasie zorientowałam się, że działo się tak gdy nie dopilnowałam baterii. Gdy telefon rozładował się do zera i sam się wyłączył, wówczas po włączeniu była taka sytuacja...
    To najgorsza wada tego telefonu. Gdyby nie to pewnie oceniłabym go neutralnie. Nic specjalnego. Zwykła średnia (gdy go kupiłam) a teraz to już raczej niższa półeczka, ze świetnym odtwarzaczem i całkiem niezłym wyświetlaczem jak na tamte odległe czasy :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 lis 2014, 23:11
  • R E K L A M A
  • niva
    Brak nerwów do tego telefonu. Od pewnego czasu mam z nim wielki problem. Otóż samoczynnie się wyłącza (w sumie to resetuje), po czym nie dochodzą mi smsy. Telefon oddawałam już 2 razy na gwarancję, lecz bez żadnych rezultatów. Za pierwszym razem SONY stwierdziło, że telefonu nie dało się naprawić, a gwarancja uwzględniała to, więc dostałam całkiem nowy telefon.. Radość nie trwała zbyt długo, gdyż po kilku dniach problem resetowania znowu powrócił..
    Czytając opinie widzę, że ten telefon chyba ma to do siebie. No, ale chyba można jakoś temu zaradzić?
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 lis 2014, 20:11
  • KRIS F
    Dobry telefon, kilka apek można ściągnąć ale nie dużo. Bateria dobrze trzyma - przy intensywnym graniu wieczorem trzeba podłączyć, ale przy normalnym użytkowaniu (dzwonienie, internet, słuchanie muzyki itp.) trzyma 2 dni. Grafika może być lecz procesor nie! Wytrzymały.

    plusy:
    + wytrzymałość
    + bateria

    minusy:
    - pamięć na aplikacje 768 mb
    - procesor 1-rdzeniowy 1Ghz (sprawdzone)
    - aparat
    - zasięg Wi-Fi

    Neutralne:
    ~ Grafika
    .dynamic.gprs.plus.pl | 13 lis 2014, 14:11
  • sztandi7
    Telefon, który wygląda na dużo lepszego, niż jest w rzeczywistości.

    + Wyświetlacz - dobre i nasycone kolory
    - Słaby procesor + Adreno 200 powodują, że często się przymula
    - Nawigacja często się przycina i gubi zasięg GPS
    - Grzeje się
    - Internet na tym telefonie nie należy do najszybszych.

    Podsumowując - serwisuję telefony już dobrych kilka lat i moim zdaniem jest to jeden z najmniej udanych modeli Sony.
    .zdnet.com.pl | 06 lis 2014, 17:11
  • vika
    Mam telefon 1,5 roku, jestem zadowolona, po prostu trzeba go zaktualizować, i wszystkie problemy sie skończą, a jak chcecie szybkości w internecie, to korzystajcie z komputerów!
    .centertel.pl | 03 lis 2014, 11:11
  • sonysostupid
    Zdecydowanie odradzam zakupu tego telefonu! Na początku był całkiem sprawny i dawał rady, ale to trwało ok 6 miesięcy. Mam telefon 2 lata i nie mogę już z nim wytrzymać. Mimo włożenia karty microSD nic na nią nie można zrzucić, a poprzez wbudowane programy, których nie można odinstalować od ok 3 miesięcy nie mam pamięci nawet na ściągnięcie niewielkiej gry. Telefon zacina się cały czas. Jedynym plusem jest wytrzymałość. Kilka razy spadł mi z wysokości gdzie inny smartfon roztrzaskałby się i nadal jest cały. Bateria też nie jest najgorsza jednak czasem telefon wyłącza się gdy pozostaje jeszcze np. 8% baterii. Podsumowując zdecydowanie odradzam kupna tego telefonu. Lepiej jest więcej wydać i mieć coś pożdnego np xperie x2, lg g3 czy ip 5s.
    .dynamic.chello.pl | 30 paź 2014, 17:10
  • TheKappa
    Nie kupować tego telefonu!
    -Zacina się nawet gdy nie ma na nim żadnych aplikacji
    -Sam się wyłącza
    -Malutko wbudowanej pamięci
    Jedyny plus to wytrzymałość.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 paź 2014, 21:10
  • Ewa
    NIE KUPUJCIE TEGO TELEFONU
    mam go od prawie półtorej roku i od kilku miesięcy chce mnie doprowadzić do białej gorączki, tnie się niesamowicie, aplikacji nie da się przenieść na kartę sd, przez co pamięć jest baardzo ograniczona, a jak już uda się coś zainstalować to telefon niezbyt radzi sobie z obsługą aplikacji, o korzystaniu z funkcji "dymków czatu" można zapomnieć po pięciu minutach od uruchomienia, tak samo nie można słuchać muzyki podczas korzystania z innych funkcji, jeśli chodzi o aparat to o ile tylni ujdzie przy dawce cierpliwości (o ile nie jest niedostępny oczywiście) to zdjęcia robione przednim np. przy świetle żarówki są baardzo ciemne, nie nadają się do niczego, telefon długo "myśli", sam się resetuje, a zanim się cały załaduje mija z 5 minut.
    Podsumowując: Powinnam wystąpić do sony o odszkodowanie z tytułu zniszczonych nerwów. Sony Xperia J nie zasługuje na miano smartfona. Ponadto do w/w marki mam uraz. Dziękuję za uwagę.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 paź 2014, 13:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,2%   25,9%   24,9% 
 Wszystkich opinii: 779. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Praca domowa
» Moto 360: smartwatch w klasycznym wydaniu
» ZTE Blade VEC 4G - zdolny, a niedrogi
» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.192.130
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.