Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 200 telefonów  |  139 512 opinie  |  720 testów  |  4 331 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Xcover 2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,8%   11,6%   39,5% 
 Wszystkich opinii: 43. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
R E K L A M A
ttt45
Jako świeżo upieczony właściciel SGX2 przystąpiłem do czytania instrukcji obsługi, a w niej na stronie 22"? Nie wolno dopuścić do zetknięcia się ekranu dotykowego z wodą. Ekran dotykowy może
działać nieprawidłowo po zetknięciu z wodą lub w warunkach wysokiej wilgotności." Jak to się ma do jego wodoszczelności?
Ciekawe co jeszcze znajdę na następnych stronach?
W pudełku oryginalnie zapakowany nie znalazłem słuchawek, czy to teraz takie ubogie zestawy?
*.31.18.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl  |  13 kwi 2014, 13:04
xcover 2 liker  mail
Dziś wykryłem nowy problem mianowicie występuje praktycznie przy każdym podłączeniu telefonu do komputera. Nie wykrywa pamięci zewnętrznej (karty micro sd w urządzeniu) jako nośnika danych.Jeżeli już to wgląd w pliki jest uniemożliwiony jak w przypadku standardowego dysku. Kopiowanie raz się uda a raz wyskakuje błąd i proces trzeba powtarzać do bólu. Jedynym wyjściem jest wyciągnięcie karty i włożenie do adaptera?! Ten root może wiele pomóc więc już nie mogę się doczekać kiedy go zrobię.
*.multi.internet.cyfrowypolsat.pl  |  10 kwi 2014, 14:04
xcover 2 liker  mail
heloo. Mam xcovera 2 od 3 tyg. Wrażenia pozytywne. Po zakupie od razu rzuciłem do wanny pełnej wody - zero zalania i efektów zaparowania ekranu. Rzut o podłogę z wys 1,5 metra -silny i sprecyzowany z zamiarem uszkodzenia a nie sprawdzenia - efekt : lekkie otwarcie obudowy po środku telefonu ale "zatrzask Srubowy" trzymał do końca i nie spowodował wyrzucenia baterii a co za tym idzie wyłączenia telefonu.Wszystko chodzi płynnie.Teraz wady : pamięć wew. telefonu faktycznie stanowi problem bo po zainstalowaniu kilku programów brakuje jej by np. otworzyć galerię zdjęć. Zadne programy typu sdmove,app2sd nie działają bo system traktuje pamięć wew właśnie jako karte sd a zewnetrzna karta to external sd wiec na niej mozna trzymać tylko zdjęcia itp. Chcę dokonać rootu fona więc proszę o kontakt na maila lub wyjaśnienie krok po kroku jak to zrobić.Dziękuję.
*.multi.internet.cyfrowypolsat.pl  |  09 kwi 2014, 22:04
drumiec
Telefon świetnie się sprawuje, chociaż nie bez wpadek. Na oryginalnym pierwszym sofcie podczas jazdy samochodem potrafił zgubić sieć i już jej nie odnaleźć - wymagał ponownego włączenia. Po zmianie na najnowszy i wygrany odinem sprawa uległa znacznej poprawie, teraz zdarza się to niezwykle rzadko. Bateria z nowym romem trzyma niekiedy tydzień czasu (głównie dzwonie, piszę smsy i przeglądam informacje w Internecie). Bezproblemowy root i cwm (wystarczy prosty Flash w odinie). Na xda można znaleźć stabilnego cyanogena 10.2 (android 4.3). Polecam zwłaszcza że teraz ceny spadły w dół.
*.dynamic.chello.pl  |  08 kwi 2014, 16:04
JACEK
Witajcie, potrzebuje pomocy w wydawać by się mogło błahej sprawie: jak ustawić identyfikację mojego numeru, by przy połączeniach był identyfikowany, a nie jako nieznany? W ustawieniach STAN jest komunikat NUMER MOJEGO TELEFONU NIEZNANY. Ta opcja jest nieaktywna, nawet przywróciłem ustawienia fabryczne i nic. Jak dzwonię do znajomych - nie odbierają, bo nie wiedzą, kto dzwoni (a obecnie dużo ofert róznych usług przychodzi w trybie połączenia od nieznanego numeru). Będę wdzięczny za pomoc
*.5.219.19  |  22 mar 2014, 11:03
artix
@hoho
Coś mi się zdaje że to Twój pierwszy telefon z systemem Android, więc muszę Cię zasmucić, gdyż budzik na wyłączonym telefonie na Androidzie żaden nie obudzi. Pozostaje Ci tylko przełączać na noc w tryb samolotowy i wtedy będzie dzwonił ;)
*.77.117.124  |  21 mar 2014, 19:03
hoho
Proszę o pomoc. Telefon mam od trzech dni.I nie radzę sobie z budzikiem. Wszystko ustawione jak należy, a po wyłączeniu telefonu można tylko pomarzyć, że budzik zadziała. Od piętnastu lat wyłączam tel. na noc i nie chcę tego zmieniać.
*.ip.netia.com.pl  |  16 mar 2014, 17:03
kambojanin
Nie rozumiem krytyki wobec tego telefonu. Nie jest to model stworzony dla ludzi wymagajacych wysokiej wydajnosci. Jest to telefon stoworzony dla ludzi pracujacych fizycznie, uprawiajacych sport itd. Ten telefon jest niezwykle wytrzymaly. Testowalem go z moim kolega jezdzac po xcoverze busem VV T4 (masa okolo 2 tony), nie powstala nawet rysa. Podlozem byl polbruk. ;] Plywanie w jeziorach to tez nie jest zadem problem (tel idealny dla wedkarzy). ;] Skonczylem ;]
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  07 mar 2014, 11:03
Marta
Telefon świetny, nie wymagam cudów, nie gram, nie ściągam paści więc pamięć wystarczająca. Wodoodporność sprawdziłam na basenie;) Zdjęcia pod wodą rewelacja, internet śmiga, wszystko fajnie. Jak ktoś chce super maszynę to proszę wydać 2 tysiące i nie narzekać.:) Bateria w zależności od użytkowania od 1do3 dni.
*.oswiecim.vectranet.pl  |  09 lut 2014, 09:02
lutek
Posiadam xcovera2 od dobrych kilku miesięcy i użytkowanie go wydaje mi się całkiem przyjemne. Nie rozumiem narzekanie niektórych. Telefon do najdroższych nie należy, więc cudów nie ma się co spodziewać, a to że w dzisiejszych czasach produkty (w tym telefony) projektowane są tak, żeby się zniszczyć, nie powinno nikogo dziwić (planned obsolescence). Chociaż w moim przypadku telefon parę razy lądował na ziemi i nic się z nim nie stało. To samo tyczy się kontaktu z wodą (szczerze to nawet mi się nie chciało go suszyć).

Nie odpalam na telefonie gier pokroju GTA 10 albo Wiedźmina 8, ale przy jakichś pierdołowatych zabijaczach czasu radzi sobie bez problemu. Tak samo nic się nie "wiesza" przy odbieraniu poczty przez Gmail'a czy też przeglądaniu internetu przez Chrome'a. Również odpalanie filmów np przez youtube'a nie sprawia mu jakichkolwiek problemów. Chaty video przez Hangout'a również problemu nie sprawiają. Mapy i nawigacja z google jak na aplikacje darmowe, też dają radę.

Co do aparatów. Działają. Nie ma się co rozwodzić nad aparatami z rozmiarem optyki wielkości pineski. I żadna ilość MPx na pudełku nie pomoże. Co do obsługi natomiast duży plus za dodatkowy guzik do robienia zdjęć. Jeszcze z rzeczy przydatnych. Odpalanie diody przez długie przytrzymanie "volume up". Wiele razy skorzystałem.

Bateria. Jak zwykle kwestia użytkowania. Potrafię zajechać baterię w 1,5 dnia, potrafię również nie ładować go 5 dni i nadal chodzi. Zależy czy szajsung robi za smartphone'a czy tylko za phone'a. Ogromną wadą jednak jest 1GB pamięci na aplikacje. Obstawiam, że problem jest szerszy i nie tyczy się tylko Xcovera 2, a wszystkich samsungów z androidem 4.1+ i 4gb pamięci wewnętrznej, ale upierać się przy tym nie będę. Fakt faktem, jest to mało wygodne, gdy chce się jednak jakieś większe gry zainstalować.

Ogólnie z telefonu jestem zadowolony. Szczególnie, że kosztował mnie symboliczną złotówkę przy 2-letnim zobowiązaniu na 1225zł.
*.dynamic.chello.pl  |  27 sty 2014, 16:01

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,8%   11,6%   39,5% 
 Wszystkich opinii: 43. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Highscreen Zera S
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
» Huawei Ascend Y600 Dual SIM
» Nokia 225 Dual SIM
Aktualności:

» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku
» Para nowości Overmax
» Smartfon Amazonu przyłapany na żywo
» Ramos P1: prawie jak Xperia Z Ultra ;)
» LG G2 Mini już w naszych rękach
» Polska premiera LG G2 Mini
» ZTE Star 1 przyłapany na żywo



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.133.189
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.