Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  650 testów  |  6 929 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S IV



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,1%   26,0%   28,9% 
 Wszystkich opinii: 235. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • bluwe
    http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-phone/smartphone/smartphone/GT-I9505ZKAXEO w tym telefonie jest czterordzeniowy procesor 1,9
    Otwórz oczy. Czytaj co wklejasz. Przeczytałeś koniec linku? To może teraz spójrz na nazwy alternatywne tego smartfona. Tam gdzie sa literki i cyferki. Widzisz tam GT-i9505? Nie? Ojej. To może skorzystaj z wyszukiwarki w serwisie albo nie, pozwól, że zrobię to za Ciebie, żeby nie przedłużać: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxysivi9505/
    Mam szczerą nadzieję, że pomogłem skutecznie w rozumieniu słowa pisanego. (jf)
    .180.201.78 | 30 sty 2015, 14:06
  • Jantar
    Telefon jest super. Posiada wiele funkcji, jakich nie mają pozostałe modele. Ale za dużo ma upchanych fabrycznie aplikacji, z których nie każdy korzysta i zajmują niepotrzebnie pamięć. Po pobraniu aktualizacji przez te aplikacje, pamięć topnieje. Nie lepiej by było kosztem tych aplikacji pozostawić więcej pamięci, a użytkownikom dać możliwość pobrania ich ze sklepu Play? W takim stanie jaki jest na 16Gb wbudowanej 9Gb mamy wolne, co daje nam 7Gb już zajęte.
    Producent dodał możliwość rozszerzenia poprzez kartę micro SD do 64Gb. W pewnym sensie dobre rozwiązanie, ale do przechowywania danych, filmów, zdjęć, muzyki, dokumentów. Ale gdy na niej zapiszemy pobrane aplikacje i gry o dużej pojemności, to po jest zmianie te aplikacje i gry są bezużyteczne nie zadziałają.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 sty 2015, 23:45
  • Rekin
    Ogólnie dobry telefon niestety nie idealny i za drogi.
    Bardzo dobra jakość rozmów dzwięk krystalicznie czysty w obie strony co za tym idzie dyktapn działa rewelacyjnie.
    Odbiornik GPS/GLONASS bardzo dobry łapie sygnał momentalnie nawet między blokami.
    Bardzo wysoka rozdzielczość obrazu skutkuje wolniejszą pracą aplikacji 3D (więcej obliczeń) przez co aparat wydaje się wolniejszy niż S3 czy S2. Jakość obrazu dobra, funkcjonalność również. Telefon posiada większość niedoróbek Androida ale to nie wina telefonu.
    Aparat ogólnie słaby ale jak na telefon OK. Jak na rzekome 13Mpix zdjęcia są dość słabe nawet przy ISO 160 jest sporo szumu. Nic nowego, matryca jest mała i ciężko z niej coś więcej wycisnąć jednak jakość zdjęć jak na flagowy model nie powala w rzeczywistości ilość pikseli to max 6-5Mpix. (telefon jest oryginalny od TMobile) Lepiej było by wstawić matryce z mniejszą ilością "pikseli" ale z większymi czujnikami co dało by lepsze zdjęcia przy gorszym oświetleniu. Ale marketing warzniejszy...
    Bateria trzyma dość długo przy rozmowach kilkadziesiąt minut dziennie starcza mi na 3dni. Przy grach czy serfowaniu wytrzyma jeden dzień.
    Wady
    Fatalnie umieszczony głośnik, gdy trzymany w kieszeni lub leżący na książce jest totalnie wyciszony i bardzo cichy co nie jest winą samego głośnika lecz jego umieszczenia.
    Nakładka Samsunga spowalnia trochę telefon ale nie przeszkadza to strasznie.
    Sporo niepotrzebnych nie dających się odinstalować aplikacji.
    Ogólnie dobry telefon jeśli kupuje się w sieci z umową to godny polecenia.
    .warszawa.vectranet.pl | 06 sty 2015, 13:29
  • R E K L A M A
  • Skorpio-s
    Na sam poczatek mam spostrzeżenie, większość oile nie wszyscy piszą opinie pod konkretnie tymi danymi. Dotyczącymi GT-9500 czyli z procesorem z 8 rdzeniami.
    Jak zauważyłem sporo was piszących ma 4 rdzeniowe GT-9505.
    Bo taki głównie jest sprzedawany na polskim rynku.

    Ja posiadam właśnie GT-9500, mam go już niecały rok, i jest to jak dla mnie świetny sprzęt Nie wiem jak inne słuchawki bo też ich dużo nie miałem, ale używam go jako urządzenia multimedialnego co drenuje baterie dość skutecznie. Jednak głównie prucz oglądania filmów, winą za drenaż baterii można obarczyć samego androida i mnóstwo nie potrzebnych aplikacji jakie samsung ładuje do pamięci RAM.
    Osobiście używam Batery doktora do wyłączania automatycznego i ręcznnego zbędnego oprogramowania.

    Co do samego urządzenia tylko 2 razy udało mi się go zapchać, ale to była moja wina zbyt dużo chciałem naraz :-) .
    .play-internet.pl | 01 sty 2015, 22:32
  • Raski
    Mam ten telefon od tygodnia i powiem, że jestem średnio zadowolony...
    Telefon działa bardzo szybko, używam telefonu dość intensywnie (YouTube, praca na wielu oknach) i nie spotkałem się z lagami. Jest tylko jeden minusik : Ekran.... Super Amoled 1920x1080, brzmi dumnie... lecz jeden z subpikseli zapala się zbyt wolno przez co wszystko co jest wyświetlane na czarnym tle i przesuwane na fioletową poświatę, z ciemno szarego ma granatową poświatę... Ale to rzadko się widzi... po paru dniach zobaczyłem na prawym boku ekranu lekką fioletową poświatę na kolorze białym i odcieniach szarości..

    Są pozytywy, te przypadłości są tym mniej widoczne im większa jest jasność ekranu.

    Obecnie telefon kosztuje ok. 1300zł i za to co on oferuje to jest rewelacja, ale gdyby był droższy to odradzałbym zakupu.
    .internetdsl.tpnet.pl | 29 gru 2014, 18:26
  • polak
    Najlepszy telefon jaki do tej pory miałem,oprócz masy funkcji(nie używam już laptopa) sprawdza się też idealnie do rozmów,jakość połączeń świetna,minusem jest oczywiście bateria,od rana wieczora, ale który smartfonie wytrzyma wiele dłużej,polecam, tym bardziej,że po nowym roku dostaje androida 5
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 gru 2014, 11:52
  • stachu2093
    Mialem dylemat miedzy sgs4 a xperia z1. Ale zaryzykowalem bo siostra ma z1, dziewczyna z2(sony co chwile wypuszcza nowszy model, nieduzo rozniacy sie od poprzedniego). wczesniej tez mialem rozne xperie.
    Oczywiscie benchmarki przemawiaja za xperiami. Osobiscie jednak uwazam ze samsung wypada lepiej. Telefon sluzy mi do dzwonienia, pisania, korzystania z nawigacji, oglądania filmikow, przegladania fb, surfowanie po internecie, czasem zdjecia, gry, inne bajery.
    Po rozpakowaniu telefonu troszke sie przerazilem, bo wykonany jest srednio (xperie z1 pewniej sie trzyma (plus jest wodoodporna - mi to jednak nie bylo potrzebne).
    Tyle wstepu.
    Teraz o uzytkowaniu:
    Bateria na minus. Niecaly dzien mi trzymala przy wlaczonych wszystkich "bajerach"*typu air gesture, s voice itd.).
    Do tego dzisiaj odlaczylem go o 9.00 od ladowarki i mam juz 73%(godzina godziną 11.00). Chwile posiedzialem na fb, przeglad wiadomosci i ze 30min zabawy.
    wyswietlacz super. Kolory swietne, mega czuly.
    aparatem jeszcze sie nie bawilem.
    wszystkie dodatki dzialaja swietnie (bezdotykowa obsluga, komendy glosowe, sterowanie dlonia itd.).
    Poki co nie zacial mi sie ani razu (od razu po wlaczeniu wylaczylem zbedne dla mnie aplikacje.
    nawigacja super. Ani razu nie zgubila zasiegu (na tej samej trasie gdzie xperia czasem tracila zasieg).
    Internet na 3g super.
    Na plus czujnik wzroku i polozenia twarzy. Dla mnie mega przydatne. Czytam wiadomosci i nie musze co chwile stukac ekranu.
    szkoda ze glosnik jest z tylu, w xperii jest lepiej bo jest na dole.
    Jak dla mnie telefon sprawdza sie w 100%. Jest kilka minusow, ale plusy przewazaja.
    xperia z1 ma lepsze parametry, ale nie ma tylu dodatkow.
    Mam nadzieje ze osobom z podobnym problemem do mojego (z1 czy sgs4), ten komentarz troche pomoze:)
    Za bledy przepraszam;)
    .250.c77.petrotel.pl | 22 gru 2014, 11:09
  • lukk
    Mam go od miesiąca. Kupiony w salonie t-mobile. Działa jak należy.
    Podoba mi sie "mechaniczny" przycisk Home. W poprzedniej Xperi był on dotykowy i często zamiast spacji zamykałem aplikacje.
    Plastikowa obudowa mi nie przeszkadza co kto lubi.
    Co do grzania tak przy graniu robi sie ciepły jest to niekomfortowe. Zacięcie przy odpaleniu "aplikacji" telefon. Reszta chodzi dobrze bez ścinek. Ładuje go codziennie po to jest i ma tyle funkcji żeby go używać. Nie mam problemów z zasięgiem (sieć Play). GPS szybko łapie lokalizacje. Jestem zadowolony z zakupu. Polecam telefonik lecz przed kupnem należy upewnić sie ze mamy doczynienia z orginalnym sprzętem.
    .cdma.centertel.pl | 17 gru 2014, 17:15
  • samsung  mail
    Mam telefon tydzień .

    ZALETY
    -bardzo dobry wyświetlacz
    -dobry aparat
    -funkcje gestowe

    WADY
    -jak za tą cenę do dupy obudowa plastik,plastik i plastik
    -słaba bateria
    -prawie nic się nie zmieniło od poprzednika
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 gru 2014, 22:11
  • Ula
    Mam go od 2 tygodni i juz chcę go wymienić. Brak radia, fatalna opcja słownika f9 i dodawania słów, trzeba wejść w ustawienia, wyłączyć słownik, dodać wyraz, wejść w uustawienia i znowu włączyć słownik. Zdjęcia nie są aż tak powalające. Dużo plany, a znacznie lepszy był Vawe sprzed 4 lat. Telefon magia, a obecna S4 to ogromne nieporozumie.
    .centertel.pl | 11 gru 2014, 17:24

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,1%   26,0%   28,9% 
 Wszystkich opinii: 235. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.130.74
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.