Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 404 telefony  |  154 864 opinie  |  863 testy  |  5 979 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S IV



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,2%   25,5%   29,3% 
 Wszystkich opinii: 239. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • zadowolona użytkowniczka
    Mam ten telefon od niecałego tygodnia,ale oceniam go na wielki +. Po pierwsze internet działa bardzo szybko, aparat robi świetne zdjęcia i nagrywa niesamowite filmy. Bardzo wygodny jeśli chodzi o trzymanie w ręce. Telefon jest bardzo cienki i ma w sobie mnóstwo przydatnych funkcji np. obsługa telefonu w rękawiczkach. Bardzo polecam!
    .116.235.16.lapy235.tnp.pl | 20 lut 2015, 15:30
  • kuba
    Mam samsunga od pół roku . Sprawuje się perfekcyjnie .
    Na +
    Dobry aparat
    Internet szybki
    Nie zacina się
    Ekran bardzo trudno zarysowania
    Dużo fajnych funkcji
    Na -
    Szkoda ze jest cały plastikowy ale elegancko wygląda
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 lut 2015, 19:06
  • Jaś Fasola
    Telefon bardzo nie jednoznaczny w odbiorze? na papierze wszystko prezentuje się doskonale, przy codziennym użytkowaniu bywa różnie?
    Zaznaczam, że ta opinia jest w 100% subiektywna, po około roku użytkowania...
    Największym rozczarowaniem jest wygląd.. plastik fantastik, do tego czasami zaskrzypi. Ramka obłazi, tył rysuje się niemiłosiernie, a przód palcuje do bólu?
    Wyświetlacza? Full HD? ale te artefakty, smużenia i cienie przy przewijaniu? kiepsko. Do tego silna podatność na olśnienia i poblaski w świetle słonecznym i stosunkowo niska siła podświetlenia, sprawia, że w słoneczny dzień szukasz cienia, aby coś zobaczyć na wyświetlaczu.
    Bateria? no jest? jeżeli używasz wszystkich ?bajerów? ledwie starcza na dzień, jak je powyłączasz jest lepiej, tylko po co wtedy ten telefon?
    Aplikacje z literką ?S? na przedzie? fajnie, że są, tylko po co je od razu instalować? jest Samsung Apss dla tych co chcą? połowa zajętej pamięci i brak możliwości instalacji oprogramowania na karcie pamięci czasami rodzi problemy?
    Aparat 13MP a zdjęcia robi gorsze niż 5MP w starej Nokii? wiem, wiem to nie lustrzanka, ale?
    Jakość rozmów? bez uwag, zasięg też? przynajmniej ja nie zanotowałem żadnych problemów. Również lokalizacja z satelit działa pewnie i w prawie każdych warunkach. Ale te zalety można mieć za ułamek ceny telefonu?
    Gry, filmy, muzyka? nie korzystam w ten sposób z telefonu więc nie wiem, pewnie działają?
    Android? nie wiem, co wszyscy mają z tymi aktualizacjami, mój nie dostał przez rok żadnej, znajomego dwie, a różnicy w działaniu nie widzę, a narzekamy na to samo?
    Na swój sposób IOS i WP biją Androida na głowę pod względem optymalizacji systemu i płynności działania, szkoda tylko, że nie dają możliwości wyboru (zwłaszcza WP) dużej ilości dodatkowych aplikacji.
    Wcześniej miałem S2? oczywiście widzę różnice, nie do końca jednak, jestem przekonany, że było warto dać za niego te pieniądze, które dałem. Aktualnie, gdy cena za ten model spadła poniżej 1KPLN zaczyna być propozycją wartą rozważenia. Osobiście S5 / S6 nie kupię, bo nie podoba mi się kierunek w jakim zmierza Producent. Miałem jako służbowy Note 4 i miał większość wad S4, również dlatego?
    Może model z serii Nexus? to może być ciekawe ;-)
    .204.3.65.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 08 lut 2015, 08:48
  • R E K L A M A
     
  • Dzwoneczek
    Mam ten telefon od miesiąca i sprawdza się rewelacyjnie.
    Bateria na +
    Ekran na +
    Aparat Wielki +
    Wideo na +
    Internet na +
    .dynamic.gprs.plus.pl | 01 lut 2015, 23:55
  • bluwe
    http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-phone/smartphone/smartphone/GT-I9505ZKAXEO w tym telefonie jest czterordzeniowy procesor 1,9
    Otwórz oczy. Czytaj co wklejasz. Przeczytałeś koniec linku? To może teraz spójrz na nazwy alternatywne tego smartfona. Tam gdzie sa literki i cyferki. Widzisz tam GT-i9505? Nie? Ojej. To może skorzystaj z wyszukiwarki w serwisie albo nie, pozwól, że zrobię to za Ciebie, żeby nie przedłużać: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxysivi9505/
    Mam szczerą nadzieję, że pomogłem skutecznie w rozumieniu słowa pisanego. (jf)
    .180.201.78 | 30 sty 2015, 14:06
  • Jantar
    Telefon jest super. Posiada wiele funkcji, jakich nie mają pozostałe modele. Ale za dużo ma upchanych fabrycznie aplikacji, z których nie każdy korzysta i zajmują niepotrzebnie pamięć. Po pobraniu aktualizacji przez te aplikacje, pamięć topnieje. Nie lepiej by było kosztem tych aplikacji pozostawić więcej pamięci, a użytkownikom dać możliwość pobrania ich ze sklepu Play? W takim stanie jaki jest na 16Gb wbudowanej 9Gb mamy wolne, co daje nam 7Gb już zajęte.
    Producent dodał możliwość rozszerzenia poprzez kartę micro SD do 64Gb. W pewnym sensie dobre rozwiązanie, ale do przechowywania danych, filmów, zdjęć, muzyki, dokumentów. Ale gdy na niej zapiszemy pobrane aplikacje i gry o dużej pojemności, to po jest zmianie te aplikacje i gry są bezużyteczne nie zadziałają.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 sty 2015, 23:45
  • Rekin
    Ogólnie dobry telefon niestety nie idealny i za drogi.
    Bardzo dobra jakość rozmów dzwięk krystalicznie czysty w obie strony co za tym idzie dyktapn działa rewelacyjnie.
    Odbiornik GPS/GLONASS bardzo dobry łapie sygnał momentalnie nawet między blokami.
    Bardzo wysoka rozdzielczość obrazu skutkuje wolniejszą pracą aplikacji 3D (więcej obliczeń) przez co aparat wydaje się wolniejszy niż S3 czy S2. Jakość obrazu dobra, funkcjonalność również. Telefon posiada większość niedoróbek Androida ale to nie wina telefonu.
    Aparat ogólnie słaby ale jak na telefon OK. Jak na rzekome 13Mpix zdjęcia są dość słabe nawet przy ISO 160 jest sporo szumu. Nic nowego, matryca jest mała i ciężko z niej coś więcej wycisnąć jednak jakość zdjęć jak na flagowy model nie powala w rzeczywistości ilość pikseli to max 6-5Mpix. (telefon jest oryginalny od TMobile) Lepiej było by wstawić matryce z mniejszą ilością "pikseli" ale z większymi czujnikami co dało by lepsze zdjęcia przy gorszym oświetleniu. Ale marketing warzniejszy...
    Bateria trzyma dość długo przy rozmowach kilkadziesiąt minut dziennie starcza mi na 3dni. Przy grach czy serfowaniu wytrzyma jeden dzień.
    Wady
    Fatalnie umieszczony głośnik, gdy trzymany w kieszeni lub leżący na książce jest totalnie wyciszony i bardzo cichy co nie jest winą samego głośnika lecz jego umieszczenia.
    Nakładka Samsunga spowalnia trochę telefon ale nie przeszkadza to strasznie.
    Sporo niepotrzebnych nie dających się odinstalować aplikacji.
    Ogólnie dobry telefon jeśli kupuje się w sieci z umową to godny polecenia.
    .warszawa.vectranet.pl | 06 sty 2015, 13:29
  • Skorpio-s
    Na sam poczatek mam spostrzeżenie, większość oile nie wszyscy piszą opinie pod konkretnie tymi danymi. Dotyczącymi GT-9500 czyli z procesorem z 8 rdzeniami.
    Jak zauważyłem sporo was piszących ma 4 rdzeniowe GT-9505.
    Bo taki głównie jest sprzedawany na polskim rynku.

    Ja posiadam właśnie GT-9500, mam go już niecały rok, i jest to jak dla mnie świetny sprzęt Nie wiem jak inne słuchawki bo też ich dużo nie miałem, ale używam go jako urządzenia multimedialnego co drenuje baterie dość skutecznie. Jednak głównie prucz oglądania filmów, winą za drenaż baterii można obarczyć samego androida i mnóstwo nie potrzebnych aplikacji jakie samsung ładuje do pamięci RAM.
    Osobiście używam Batery doktora do wyłączania automatycznego i ręcznnego zbędnego oprogramowania.

    Co do samego urządzenia tylko 2 razy udało mi się go zapchać, ale to była moja wina zbyt dużo chciałem naraz :-) .
    .play-internet.pl | 01 sty 2015, 22:32
  • Raski
    Mam ten telefon od tygodnia i powiem, że jestem średnio zadowolony...
    Telefon działa bardzo szybko, używam telefonu dość intensywnie (YouTube, praca na wielu oknach) i nie spotkałem się z lagami. Jest tylko jeden minusik : Ekran.... Super Amoled 1920x1080, brzmi dumnie... lecz jeden z subpikseli zapala się zbyt wolno przez co wszystko co jest wyświetlane na czarnym tle i przesuwane na fioletową poświatę, z ciemno szarego ma granatową poświatę... Ale to rzadko się widzi... po paru dniach zobaczyłem na prawym boku ekranu lekką fioletową poświatę na kolorze białym i odcieniach szarości..

    Są pozytywy, te przypadłości są tym mniej widoczne im większa jest jasność ekranu.

    Obecnie telefon kosztuje ok. 1300zł i za to co on oferuje to jest rewelacja, ale gdyby był droższy to odradzałbym zakupu.
    .internetdsl.tpnet.pl | 29 gru 2014, 18:26
  • polak
    Najlepszy telefon jaki do tej pory miałem,oprócz masy funkcji(nie używam już laptopa) sprawdza się też idealnie do rozmów,jakość połączeń świetna,minusem jest oczywiście bateria,od rana wieczora, ale który smartfonie wytrzyma wiele dłużej,polecam, tym bardziej,że po nowym roku dostaje androida 5
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 gru 2014, 11:52

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,2%   25,5%   29,3% 
 Wszystkich opinii: 239. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
» Doogee Turbo mini F1
» Sony Xperia E4g
» Sony Xperia E4g Dual
Aktualności:

» Myśleć wystarczy...
» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach
» Panasonic Eluga U2: pierwszy 64-bitowiec firmy
» Grace X5: kolejny elegant od Prestigio
» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki
» Samsung Galaxy S6 przyłapany na żywo



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 50.16.173.192
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.