Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 146 telefonów  |  102 386 opinii  |  650 testów  |  5 204 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Samsung

Samsung Galaxy S II Plus



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,3%   5,6%   36,1% 
 Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Adam L.
    To jest mój trzeci Samsung. Pierwsza była Avila, później Galaxy mini 2 i w końcu GALAXY SII PLUS. Można powiedzieć, że "szyty na miarę i leży jak ulał". Idealny rozmiar wyświetlacza (4,2") sprawia, że można wygodnie przeglądać strony WWW, czytac dokumenty i oglądać zdjęcia. 8 Mpix aparat z lampą daje możliwość robienia całkiem dobrych zdjęć. Ja używam go w pracy do dokumentacji technicznej. Fotki można później sporo powiększyć. Wi-fi szybko i bezproblemowo łączy z netem w domu, w pracy, na wycieczkach. Bluetooth do podłączenia słuchawek. Czujnik GPS do nawigacji bardzo dokładnie łapie pozycję. 8GB pamięci wewnętrznej + karta pamięci na zdjęcia, muzę i aplikacje. Najlepiej od razu załadować co najmniej 16 GB w klasie 10. 8 GB wystarcza na pół roku. U mnie dużo miejsca (ponad 4 GB) zajmują mapy. Podsumowując, telefon jest świetny, ma doskonały stosunek jakości do ceny i jest godny polecenia.
    .dynamic.chello.pl | 29 cze 2014, 14:06
  • 280E
    Jestem posiadaczem tego urzadzenia od pol roku. Dlugo sie zastanawialem jaki telefon wybrac na pierwszego smartfona, co oczywiscie nie znaczy ze nie mialem z ta technologia wczesniej stycznosci :). Moje odczucia sa jak najbardziej pozytywne, telefon nigdy mi sie nie zwiesil, pracuje sprawnie - czasem sie pogubi z sygnalem sieci jak sie buszuje po necie lecz wi-fi chodzi sprawnie i szybko. Rozmiar jest idealny. Ekran kolorami nadal bryluje wsrod sprzetow znajomych. Nie trafila mi sie jeszcze aplikacja ktora by sprawila problem tenu aparatowi. Sprzet pochodzi z polskiej dystrybucji z salonow Saturna. Moze ten fakt sprawia ze telefon dziala dobrze albo poczol silna reke wlasciciela i sie nie opiera gdyz w pierwszym tygodniu wypadl mi na chodnik z kieszeni. Lot z 1 metra o dziwo nie zakonczyl jego istnienia a pozostawil tylko drobne zagniecenie ramki w prawym dolnym rogu. Co tez musze zaliczyc mu na wielki plus. Co do koloru(granatowo-niebieski) mialem szereg obaw jak sie okazalo nieslusznych. Sprzet sie wyroznia z posrod czarnej masy. Pieknie sie mieni co sprawia ze ma to "cos" co sieszy oko.
    .adsl.inetia.pl | 05 cze 2014, 15:06
  • mloda  mail
    Posiadam ten telefon od września 2013 i jestem z niego bardzo mocno zadowolona, polecam go serdecznie. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia, gry nie zacinają się (nawet te bardziej skomplikowane), nie mam problemu z aplikacjami.
    .10.168.205 | 04 cze 2014, 14:06
  • R E K L A M A
  • dada
    Posiadam ten telefon od 4 miesięcy. Do tej pory użytkowałem Samsunga Galaxy Mini2. Różnica pomiędzy telefonami jest OGROMNA!!!! Wyświetlacz w SII Plus jest piękny i wyraźny. Rozmiary całego telefonu też są bardzo przyjemne dla użytkowanika. Bardzo dobry aparat, brak lagów i ogólna szybkosć działania. Świetny sprzęt dla tych którzy chcą mieć porządny smartfon nie płacąc za sprzęt 2000zł. Wady? Bateria- jeden dzien intensywnego użytkowania, maks dwa jeśli staramy się oszczędzac telefon. Głośnik mógłby być nieco donośniejszy. Telefon raz na kilka tygodni potrafi się sam zrestartować. Mimo wszystko polecam gorąco. Porządny sprzęt niewiele ustępujący w codziennym użytkowaniu znacznie droższym urządzeniom.
    .play-internet.pl | 04 maj 2014, 12:05
  • Krris304  mail
    Widzę że opinie są podzielone więc jako posiadacz sgs2 plus dodam coś od siebie:
    Posiadaczem jestem od grudnia, niby niewiele ale wystarczy żeby posnać wady i zalety urządzenia. Smartfon ten od początku sprawował mi małe problemy. Zacinał sie czasem, nieraz trzeba było odłączyć baterię. Słuchawki często nie chciały sie podłączyć a jak już udało mi się to po odłączeniu tryb słuchawek nadal był włączony. Pomagał oczywiście restart. Z czasem stwierdziłem że smartfon który kupiłem to szmelc...
    Jednak byłem w błędzie. to nie wina smartfona tylko Androida! W niemczech jest dostępna aktualizacja do 4.2.2. z językiem polskim. Wgrałem i o dziwo wszystkie dotychczasowe problemy zniknęły a smartfon działa zauważalnie szybciej :) Myślę że zada chwila aktualizacja dotrze do polski, więc jeśli ktoś ma problemy z działaniem systemu radzę czekać na aktualizację. Telefon oczywiście jak najbardziej wart polecenia, ma wszystko co potrzebne :)
    .1.81.174 | 27 kwi 2014, 21:04
  • jacekbartnicki
    Sam mam ten telefon i prawie wszystko na niego wchodzi z bardzo wymagających gier na sklep play.
    .adsl.inetia.pl | 18 kwi 2014, 13:04
  • rk
    Jeden aparat mam od miesiąca, drugi od 3 tygodni (ma syn). Obydwa kupione w Rtv Euro Agd. Cały urok psują (chyba) nieprzewidywalne akumulatory (mają datę 27.09.2013 - może jakaś wadliwa seria), np. o godz. 20:00 pokazuje 78%, zero korzystania i o 23:30 aparat się nie włącza. Wyjęcie i włożenie akumulatora nic nie pomaga, podłączam ładowarkę i zaczyna ładować pokazując, że jest 0 %! I tak dzieje się (wielokrotnie) z obydwoma smartfonami. A niewiele z nich korzystając, tak na próbę (2-3 rozmowy dziennie, 5 razie dziennie zabawa z Pou, trochę muzyki, budzik), to potrafiły "pociągnąć" po 6 dni.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 kwi 2014, 11:04
  • king
    Telefon jest świetny - nie wiem dlaczego ma niższą ocenę w portalu niż Sony Xperia L. Borykałem się długo z decyzją a wystarczy podjechać gdzieś do sklepu i obejrzeć obok siebie Xperie L i Samsunga S2+ no i mozna jeszcze Galaxy S3 mini obejrzeć. Xperia L i jej ekran TFT to jakaś porażka i nieporozumienie - kąty widzenia są tak biedne że lekkie przekręcenie w bok i mamy negatyw. Na amoledzie tego nie ma w Samsungu. Do tego jakość dźwięku przy rozmowie jest naprawdę bardzo dobra. Bateria przy włączonym przesyłaniu danych wytrzymuje 2 doby (do tego normalne użytkowanie, rozmowy, filmy, troszke gier). Przy oszczędnym używaniu internetu kiedy potrzebny potrafi i 4 dni potrzymać.
    .ilim.poznan.pl | 11 mar 2014, 16:03
  • Rafał
    Telefon wrócił z serwisu. Ponownie miał wgrane oprogramowanie. Jak na razie, jakość rozmów jest dobra.
    .dynamic.chello.pl | 06 mar 2014, 10:03
  • Rafał
    Jedna rzecz mnie irytuje w tym telefonie. Podczas rozpoczęcia rozmowy głos osoby, z którą rozmawiam jest czysty, a po jakimś czasie głos jest stłumiony (tak jakby ktoś zasłonił sobie ręką usta i mówił do mnie). Telefon był już w serwisie, gdzie wgrali nowe oprogramowanie, które nic nie pomogło. Zawiodłem się na tym telefonie. Mam także s3mini, w którym jakość rozmów jest bardzo dobra.
    .dynamic.chello.pl | 14 lut 2014, 16:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,3%   5,6%   36,1% 
 Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
Aktualności:

» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.211.100
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.