Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 576 telefonów  |  156 222 opinie  |  871 testów  |  6 557 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S III



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   17,4%   27,8% 
 Wszystkich opinii: 482. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Satomi16  mail
    Ta notka może pomóc komuś, jeśli ktoś ma dylemat nad tym telefonem. :)

    Mam ten telefon od prawie roku i właśnie dzisiaj jego dotyk, spowodowany upadkiem, zakończył swój żywot. Co można o tym telefonie powiedzieć. Jest to moje cudeńko. Miałem BARDZO dużo telefonów, ale Samsung Galaxy S3 to mój lider. Co prawda czasami łapie jakieś przycięcia itp. ale mam prawie całą kartę pamięci zawaloną (16GB) i szczerze mówiąc mnie to nie dziwi, że łapie drobne lagi. Ogólnie wykonanie rewelacyjne, mimo użytego plastiku. Przeżył setki upadków na asfalt, kamienie, kostkę, beton. Kończyło się tylko na obiciach ramki i bańki na folii. Dla mnie telefon jest narzędziem pracy na co dzień i ani razu mnie nie zawiódł. Codziennie była używana przeglądarka, wymagające aplikacje, odtwarzacz i bardzo wymagające gry. Ten telefon bez problemu z tym wszystkim sobie radził. I radzi nadal. Mimo uszkodzonego dotyku i tak działa i oddam go do naprawy. Ciężko będzie mi się z nim rozstać, bo to mój codzienny Towarzysz. Bardzo płynny interfejs, ładna nakładka na Androida od Samsunga, MASA różnych przydatnych funkcji, o których można wiele mówić i solidne wykonanie. TAK! Ten plastik mimo wszystko jest solidny. Bateria trzyma w zależności od użytkowania, a wiadomo jak teraz trzymają baterie w smartfonach, więc nie ma się tu czego czepiać. Aparat robi powalające (jak na 8MPx) zdjęcia, oraz nagrywa filmy w FullHD. Możliwość ustawień aparatu nie jest według niektórych za szeroka, ale mi niczego nie brakowało, a robię BARDZO DUŻO zdjęć np. do aukcji itp. Ogólnie jest multum różnych ustawień, nie tylko dotyczących ustawień, ale też systemu, interfejsu, wyświetlacza, ekranu blokady, odtwarzacza... JEST TEGO MASA! Na dodatek wbudowana pamięć 16GB jest całkiem zadowalająca. Oczywiście istnieje możliwość rozbudowy do 64GB, ale mi karta 16GB w zupełności wystarcza. Cztero-rdzeniowy procesor o taktowności 1.4GHz i 1 GB pamięci RAM doskonale sobie radzi w dość wymagających grach, aplikacjach itp. Funkcja podziału ekranu to genialne rozwiązanie. Można pisać SMS, jednocześnie przeglądając Facebook`a, czy sprawdzając pocztę. I to na jednym ekranie. Wyświetlacz Super AMOLED jest bardzo wyrazisty, czytelny i ciężko gołym okiem dostrzec jakiś pikseli. Dotyk jest wystarczająco czuły i doskonale reaguje na wszystkie ruchy. Ogólnie cały telefon jest na prawdę GENIALNY. Wadą jest szybko rysująca się pokrywa baterii, ale można tanio kupić nową, oryginalną, oraz istnieje masa futerałów, obudów zamiennych, etui itd, więc nie sądzę, żeby to był problem. Minusem też są słuchawki dokanałowe, dołączane do zestawu. Nie zachwycają wystarczająco jakością dźwięku, dlatego używam "dokanałówek" od Sony (nie robię tu reklamy) i jestem bardzo zadowolony. W tym telefonie zostało chyba wszystko przemyślane. Jeżeli ktoś zastanawia się nad kupnem tego urządzenia, to z ręką na sercu, szczerze polecam, bo za taką cenę (ok. 799zł w np. Neonet/Media Expert) na prawdę warto.

    To jest moja opinia, pozdrawiam tych, którym się chciało przeczytać całość.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 mar 2015, 00:01
  • ***
    Polecam. Już teraz jest w przystępnej cenie, a za dużo nie odbiega od np: S IV. Android po roku śmiga jak struś pędziwiatr:) Jedynym minusem, ale to chyba się tyczy również innych modeli jest to, że bateria trzyma 1 dzień.
    .internetdsl.tpnet.pl | 04 mar 2015, 13:41
  • użytkownik
    Fajny telefon. Mam go już dokładnie dwa lata. Polecam wersję tylko i wyłącznie LTE bo ma więcej RAMu (2GB) i jest szybsza. Poza tym dla wersji LTE jest Android KitKat.
    .dynamic.chello.pl | 02 mar 2015, 07:28
  • R E K L A M A
     
  • olinka
    Witam :)
    stanowczo nie polecam telefonu,(posiadałam go ok 5 miesięcy) nieustanny brak zasięgu przez co smsy potrafiły dochodzić z kilku godzinnym opóźnieniem, ogromne problemy z nawiązywaniem połączeń i ich odbieraniem- nic nie było słychać przez głośnik,a jak już było słychać to potrafił "sam z siebie" zakończyć rozmowę, w ostatnim czasie rozładowywał się bardzo szybko co mnie ostatecznie przekonało do zmiany telefonu na niezawodną CEGŁĘ samsunga SOLID
    .warszawa.vectranet.pl | 24 lut 2015, 23:25
  • mic
    Mam model GT-I9300 od 7 miesięcy i moje ogólne odczucia są pozytywne, choć jest kilka minusów które dość często mnie męczą.
    Jeśli chodzi o pozytywy to przede wszystkim wyświetlacz i aparat. Genialne zdjęcia plus przejrzystość i wyrazistość wyświetlacza w pełni mnie zadowala. Wielkim minusem mojego modelu jest 1 GB RAM. To jest maskra!!! Na początku wszystko śmigało gładko, ale po kilku miesiącach jak doszło kilka aplikacji robią się schody. Czasem zdarzają sie nawet 7-10 sekundowe zawiechy które oczywiście są w najmniej odpowiednim momencie. Wyłączenie i ponowne włączenie telefonu pozwala na odmulenie go, choć to jest na krótką metę jednak. Bateria po 7 miesiącach cały czas trzyma 24-30h wiec jestem zadowolony.
    Ogólna ocena jest pozytywna, lecz dla osob zastanawiających się nad kupnem tego telefonu doradziłbym jednak model z większą pamięcią RAM.
    .156.37.252 | 23 lut 2015, 20:38
  • sebastian83
    Witam zgodzę się tutaj z innymi użytkownikami telefonu Samsung S3 neo . Telefonik bardzo fajny szybki i przejrzysty. Jedyna wada która mnie denerwuje to bateria która przy częstym użytkowaniu wytrzymuje 7 godzin. Myślałem że to jakaś wada mego telefonu ale czytam ze to nie tylko u mnie tak...
    .30.107.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 17 lut 2015, 19:20
  • ewelija
    -bardzo łatwo tłukący się ekran
    -obudowa się łatwo obija i rysuje
    -bateria krótko trzyma
    -szybkie działanie
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 lut 2015, 13:03
  • Radek
    Zakupiłem telefon Samsung Galaxy SIII LTE w Salonie PLAY 6 miesięcy temu. Powiem tak, telefon posiada naprawdę dobry aparat, robi niezłe filmy w FULL HD, jest szybki, ma fajny i czytelny interfejs, stronki ładują się szybciej niż u mnie na laptopie (korzystam z LTE najczęściej bo mam pół roku za darmo ;) w dłoni leży super, wyświetlacz nie za duży ani nie za mały. Głośność dzwonków jest ok, telefon gra rewelacyjnie na słuchawkach samsunga. Największą wadą jest niestety bateria. Bez ściemniania, przy średnim użytkowaniu tj, kilkadziesiąt sms dziennie, rozmów na około 1 h, trochę korzystania z internetu na wifi w pracy i telefon w pełni naładowany od 7:00 rano o 15:00 ma już 15 % baterii...W domu muszę ładować odrazu po przyjściu z pracy :/ Mam wrażenie, że na początku bateria trzymała dłużej. Dodam, że używam czasami aplikacji do czyszczenia pamięci telefonu i battery doctor. Bateria jest tragiczczna, jeśli ma ktoś dostęp do ładowania telefonu 2x dziennie to polecam z czystym sumieniem :) ale następny telefon jaki wybiore musi trzymać minimum te 2 dni!!
    .ssp.dialog.net.pl | 09 lut 2015, 09:36
  • arocze
    Witam, mam s3 neo od 3msc, super wyświetlacz, bardzo dobry aparat, ale... tak po 2 tygodniach zaczęła brzęczeć górna część telefonu w rejonie aparatu i głośniczka, słychać to głównie przy odkładanie telefonu ewentualnie lekkim puknięciu palcem w te okolice. Nie przeszkadza to w użytkowaniu ale bardzo irytuje (nowy, "flagowy") telefon. W serwisie powiedzieli, że wszystko jest ok. Druga sprawa to temperatura, czasami mam wrażenie że jeszcze chwila i będzie parzył.
    .158.221.145 | 06 lut 2015, 09:14
  • MaxelPL
    Co do tego telefonu mam mieszane odczucia. Zakupiłem go niemal rok temu i na poczatku wszystko bylo ok.: pylynnosc dobra, brak zawieszeń itp. Niestety problemt zaczely sie juz po okolo 3-4 miesiacach. Zawieszal się, występowały dziwne bledy, teraz telefon potrafi zlapac 3 sekundowa scinke podczas przechodzenia z menu do ekranu głównego :( Od nowosci telefon noszony w etui, a jednak na tylnej klapce pojawily się rysy. Teraz myślę o zmianie na sony xperia z3 compact i miejmy nadzieję ze posłuży mi dłużej ;).
    .68.73.119.debica73.tnp.pl | 04 lut 2015, 10:59

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   17,4%   27,8% 
 Wszystkich opinii: 482. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
» Sony Xperia J1 Compact
» Kazam Tornado 455L
Aktualności:

» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?
» LG G4 Note, czy może raczej LG G4?
» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Apple: trzy smartfony w 2015?
» Huawei P8 również w wersji Mini?
» HTC szykuje tablet z Allwinnerem?
» OnePlus zaprezentuje drona
» ZTE Nubia Z9 Max i Nubia Z9 Mini debiutują w Chinach
» Lava Iris 414: budżetowiec dla Indii



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.147.64
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.