Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 109 telefonów  |  143 992 opinie  |  720 testów  |  6 664 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Samsung


Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,6%   16,2%   28,3% 
 Wszystkich opinii: 421. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • MISIEK
    Wszystko super tylko szyba za cienka i pęka strasznie naprawa od 300 do 800 zł.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 23 lip 2014, 10:07
  • Piotr_MN
    Zalety: mnóstwo.
    Wady: jedna, ale dyskwalifikująca - kiepski zasięg GSM, 3G.
    Mam ten telefon już dwa lata. Bateria trzymała jakieś 12-14 godzin. Zmieniłem na oryginalną Samsunga grubszą (zawiera NFC!) wraz z dostosowaną klapką, więc teraz trzyma 2-3 dni (przy 30% ładuję). Mam mnóstwo swojego softu (słowniki, programy do pisania tekstów, czytniki różne, e-booki, obróbka zdjęć i filmów itp.), ale też powyłączałem badziewie samsungowe (nie da się wszystkiego usunąć). Tylko raz mi spadł z 70 cm (ze stołu na dywan), ale bez najmniejszego uszkodzenia, a na ekranie mam dobrą przeciwodblaskową folię (dotyk zachowany jak bez folii), więc rys nie ma, no i trzymam w futerale przy pasku spodni. O to bardzo dbam. Szybki, bardzo rzadko się zawiesza, WiFi świetne, bez zastrzeżeń, hotspoty łapie OK. GPS działa na wysokim poziomie (używam nawigacji Sygic z live drivem), zdaje się, że ma i GPS, i GLONASS, bo naprawdę rewelacja. Momentalnie łapie fixa nawet w domu, nawiguje płynnie, bez zacięć i zawieszeń. W czasie nawigowania w aucie podłączam do USB na wszelki wypadek, ale raz z nim chodziłem po Berlinie kilka godzin i zostało 25% w baterii.
    Bardzo dobry jak na tę klasę sprzętu aparat. Z doświetleniem (własnym) nawet w zaciemnieniu potrafi zrobić świetne zdjęcie.

    Minusy? Jedyny, ale decydujący o złej ocenie: fatalny zasięg w niektórych miejscach, a co najbardziej bolesne - w domu i w pracy. (To samo ma żona z Samsungiem Avila). Nieważne, który operator (choć Play jest najgorszy, minimalnie lepszy Orange, też dość słaby Plus, najlepszy T-Mobile - bo już wypróbowałem wszystkie sieci). Robiłem różne cyrki, z zakupem wzmacniacza sygnału (900) włącznie. Włączony mam sam GSM, niestety to niewiele pomaga. A 3G w domu w ogóle mi nie łączy. Dlatego mam na podorędziu drugi telefon (stara, 12-letnia Nokia 3510i, superdziewczynka), który z tych samych SIM-ów odbiera idealnie i wszędzie. To jedyny powód, ale bardzo ważny, dla którego szukam smartfona o podobnych parametrach, ale z porządnym zasięgiem. Wg mojego rozeznania winna jest dupna antena. Producent nawalił na całej linii), ale to wada także HTC, Sony, iPadów. Może niektóre LG mają trochę lepszy zasięg, nie wiem. Podobno chińczyki typu huawei i pentagram są pod tym względem niezawodne (ale maja inne parametry gorsze). No, jest to kłopot - z winy Samsunga.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 lip 2014, 00:07
  • Tomi
    Witam. Android gości u mnie w przeróżnej postaci trzeci rok. Na S3 przesiadłem się z Lg L9 po ponad roku użytkowania. Od premiery S3 zawsze miałem na niego "ochotę". Ale ja kto w życiu bywa albo był za drogi albo nie miałem środków na jego zakup.
    Ale szczęsliwie od miesiąca jestem jego posiadaczem.I niestety ale budzi mieszane spostrzeżenia. Nie mam zamiaru porównywać go do innych telefonów bo nie miejsce na to. Nieraz odnoszę wrażenie że mam do czynienia z aparatem 1rdzeniowym. Może to wina oprogramowania (rota zrobiłem, wywaliłem syf operatora ale i tak potrafi przymulić) ale mam wrażenie że jego moc jest wykorzystywana nie do tego co tak naprawdę potrzeba. Dialer potrafi otwierać się nawet 3 sekundy (miałem przez rok S1 i takiego czegoś nie pamiętam).
    Ale na całe szczęście jest mnogość softów na Xda i chyba się skuszę.
    Reasumując bo trochę się rozpisałem.
    Plusy:
    + wyświetlacz(super amoled i hd robi swoją robotę).
    + aparat(tu bezsprzecznie nie mam się czego przyczepić,jeden z lepszych jakie w telefonie używałem).
    + dzwięk na oryginalnych słuchawkach(jest b.dobrze,widać że nie oszczędzili na procesorze dzwięku).
    + reakcja na dotyk malina:)
    + gps łapie sygnał migiem i nie ma problemów z utrzymaniem go.
    + zsięg sieci jak i wifi.
    + ogólny design.
    + jakość rozmów wielki plus.
    Minusy:
    - bateria(tu trochę się zawiodłem,nie oczekuję cudów ale w czuwaniu telefonik nie powinien zużywać takich ilości energii).
    - 1 mega ram(nie chodzi o ilość ale o zarządzanie przez oprogramowanie,tutaj WIELKI MINUS)
    Ogólnie telefon polecam ale jeżeli już to robić roota,wywalić syf producenta i używać Greenify.Po tych zabiegach będziecie zadowoleni:)
    Pozdrawiam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 lip 2014, 17:07
  • R E K L A M A
  • zuzoll00
    Posiadam ten model już 11 miesięcy (najdłuższy telefon jaki kiedykolwiek miałam) i narzekać mogę tylko na szybko rozładowującą się baterię (ładowarka to mój najlepszy przyjaciel), zacinanie się - tzw. lagi, i na to, że jak używam wielu aplikacji, to telefon staje się bardzo gorący. Ja nie narzekam na goriila glass- spadł mi już wiele razy, a jakoś szybka nie pękła (w iphonie4s i SGS2 po 3 upadku trzeba było wymieniać szybkę) obudowa sie rysze, to prawda, ale kosztuje 30 zł, więc zawsze można wymienić ;))
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 lip 2014, 13:07
  • danielek  mail
    Witam. Posiadam ten telefon od 2 miesięcy.

    Plusy:
    - ekran (rozdzielczość HD nadal robi wrażenie)
    - bardzo dobra jakość rozmów
    - dobra wydajność (ja nie gram, ale według opinii innych jest dobrze)
    - bardzo przyzwoity aparat (tylny aparat super, przedni - tak samo jak w s5)
    - mieści się w kieszeni :)

    Dobrze, przejdźmy do minusów, jak wiemy każdy telefon je ma.

    Minusy:
    - bardzo delikatny (sugeruje się opinią innych ludzi - sprzęt dla ludzi, którzy dbają, nie może upaść)
    - krótko trzymająca bateria
    - podobno bardzo podatna na uszkodzenia szybka.

    Podsumowanie : Telefon pomimo 2 lat od premiery nadal jest bardzo przyzwoitym smartfonem. Polecam ten telefon, ponieważ jest wydajny, ma duży ekran, który wyświetla naprawdę wyraźne kolory, powiedziałbym nawet, że są przesycone, ale mi to jak najbardziej odpowiada. Niestety producent nie wspiera już tego urządzenia, bo nie doczekał się aktualizacji do 4.4, dlatego że producent tłumaczy się małą ilością RAM tzn. jak to ujął "ograniczenia sprzętowe". Jest to celowe postarzanie produktu, w celu kupna nowych urządzeń, taki urok marketingu. Dobranoc :D
    .smgr.pl | 13 lip 2014, 21:07
  • helen
    Opinia po 11 miesiącach użytkowania:
    Na chwilę obecną nowy SGS3 można kupić za około 1000 zł i to jest cena odpowiednia dla tego urządzenia.
    Co mnie wkurza w tym telefonie to:
    - skrzypienie tylnej klapki w okolicach przycisków głośności, ja nosze tel w gumowym etui więc możliwości skrzypienia są trochę ograniczone, ale jak niekiedy zaskrzypi to masakra,
    - a propos etui, tego tela chyba nie da się nosić bez, śliska i bardzo rysująca się tylna klapka, jak dla mnie z gumowcem pewniej leży w dłoni,
    - i ostatni znaczący mankament ("uwaga niespodzianka" hehe:) to pojawiające się lagi, niekiedy częściej, niekiedy rzadziej, ale są (osobiście wolę już te przycinki systemu niż skrzypienie).

    Odnośnie oprogramowania to dodam tylko, że zaktualizowałam (po wielu wahaniach) Andka do 4.3 i powiem,że WARTO:)

    Jeżeli ktoś ma chrapkę na kupno tego smartfona i mógłby przetrzymać wyżej wymienione boleści, to kupować, bo:
    - mamy do dyspozycji świetny duży wyświetlacz, który daje prawdziwą radość z użytkowania smartfona,
    - aparat pozwala robić zdjęcia na bardzo wysokim poziomie,
    - na duży plus zasługuje oprogramowanie, mimo spowalniających właściwości touchwiza, nakładka samsunga jest serio bardzo wygodna w użyciu,
    - do znaczących plusów należy na pewno karta microSD i rozsądna wytrzymałość baterii.

    Ogólnie telefon dobry, nie odstaje diametralnie od młodszej konkurencji, naprawdę można go rozważyć przy kupnie smartfona w tym przedziale cenowym.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 lip 2014, 03:07
  • maxer
    Telefon rewelacyjny. Bateria trzyma 2 dni. Szybkość działania miód i malina. Generalnie można się przyczepić jedynie do bardzo rysującej się klapki tylnej oraz niezwykle delikatnej szybce chroniącej wyświetlacz. Polecam dla dbających o telefony :)
    .adsl.inetia.pl | 28 cze 2014, 17:06
  • robin
    Używam od października 2013. Rozczarowuje jedna i to najważniejsza rzecz - pamięć. Mimo, że posiada 1Gb RAMu, to jest to za mało dla wszystkich, na stałe wgranych śmieci przez Samsunga. Wyłączyłem wszystko co się dało (bo usunąć się nie da)a i tak aparat używa sam z siebie od 700 do 900Mb pamięci RAM. Nawet teraz, gdy zerknąłem na clean mastera, to zajętej pamięci jest 705Mb. Niby czym? DRAMAT. Z powodu złego zarządzania pamięcią ten model nie będzie miał aktualizacji androida do 4.4 KiteKat.
    Wyświetlacz naprawdę super, ale obudowa słaba. Spadł mi z wysokości 30cm i pękła obudowa przy USB.
    Drugi raz bym go nie kupił.
    .bestgo.pl | 27 cze 2014, 13:06
  • nyan
    Witam. Mam te telefon w posiadaniu od listopada 2013 r. Jestem z niego bardzo zadowolona, ma wszystko, czego potrzebuję. Oczywiście, jest kilka wad... W tym razie jest to słaba bateria, no ale cóż - s3 jest smarfonem z dużym wyświetlaczem, więc przymykam na to oko, no i słaba obudowa. A tak to wszystko okej, polecam ten telefon:)
    .torun.mm.pl | 18 cze 2014, 19:06
  • Oops
    Witam. Zakupiłam telefon pół roku temu i muszę powiedzieć, że jest to telefon idealny jak dla mnie. Zdecydowaną zaletą jest szybkość telefonu jak i jego wyświetlacz. Ma piękne kolory i jest duży co jest wielkim plusem. Jedyną wadą jest krótkotrwała bateria ale przymykam na to oko bo wiem, ze jest to smartphone o dużym wyświetlaczu i dużą ilością bajerów.
    .57.157.66.internetia.net.pl | 18 cze 2014, 16:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,6%   16,2%   28,3% 
 Wszystkich opinii: 421. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Nokia Lumia 530
» HTC One Remix
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
Aktualności:

» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.205.189.156
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.