Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 225 marek  |  10 970 telefonów  |  158 454 opinie  |  887 testów  |  7 037 użytkowników on-line
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
R E K L A M A
Samsung

Samsung Galaxy S III

Thumb Up

55,1% 

Thumb Down

 17,6% 

Pytanie

 27,3% 

 Wszystkich opinii: 494. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

anuska180
Posiadam telefon od 9 miesiecy. Kupujac go kierowalam sie opinia uzytkownikow w pracy a bylo ich trzech w zwiazku z czym sie zdecydowalam. Zadowolona bylam na samym poczatku czyli jakis miesiac zanim nie zaczelam wgrywac na niego aplikacji czy gier, ktore nie zajmuja duzo pamieci a dodatkowo dolozylam do niego karte 4gb myslac ze go odciaze...niestety zawiesza sie przy wejsciu w wiadomosci, kontakty, zdjecia w galerii laduja sie tragicznie. zamykam zbedne aplikacje otwarte w tle "czyszcze" ram lecz jest coraz gorzej. Jak juz jedna osoba wspomniala sluchajac muzyki zdaza sie ze sie zacina rowniez podczas dzwonienia slychac nie zawsze mocne trzaski w glosniku. Planuje go poprostu sprzedac gdyz nie ulatwia komunikacji a wrecz ja utrudnia bo niekiedy musze go poprostu wylaczyc lub nawet wyciagnac baterie by sie odwiesil. Przy blokowaniu i odblokowywanii ekranu miga na niebiesko co rowniez mnie niepokoi. To by bylo chyba na tyle.
.ip.shentel.pl | 18 maj 2015, 23:05
Kuba
Patrząc na całokształt jestem z niego zadowolony; występują drobne problemy m.in. muzyka lubi się zacinać, potrafi notorycznie wywalać z kontaktów, czy ściąć się przy czym jestem zmuszony go resetować. Jednak telefon ten użytkuję już dwa lata (kupiłem używany więc w sumie ma już 2,5) dlatego sądzę, że ma prawo do drobnych usterek :), mimo wszystko nawet one zaczęły się dopiero po ok. roku od kupna. Jestem zadowolony, także z baterii ponieważ ze względu na szkołę używam telefonu dość intensywnie to nawet po takim czasie potrafi wytrzymać 24h co jest nie lada sukcesem, gdyż moje poprzednie telefony po takim czasie użytkowania musiałem ładować nawet 2 razy dziennie.
Polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 maj 2015, 01:05
Damien
Telefon posiadam od ok roku.. lubi się czasem zcinać, to normalne jeśli nie robi się regularnie formatu, do baterii trzyma jeden dzień, muzyka pięknie gra :) internet też niczego sobie, aparat nie raz może zastąpić aparat fotograficzny :) jednym słowem POLECAM !
.telbeskid.com.pl | 13 maj 2015, 22:05
R E K L A M A
 
Paweł_26
Witam serdecznie.

Czytając wszelakiego rodzaju opinię na temat tego modelu postanowiłem również przelać na ekran moje spostrzeżenia co do SGS 3. Jestem posiadaczem tego telefonu od półtora roku. Użytkuję go normalnie. Przede wszystkim korzystam z internetu w t-mobile, portale społecznościowe, zdjęcia, muzyka, a także grywam w gry.

Nigdy nie miałem żadnych zastrzeżeń do SGS 3 i nadal ich nie mam. Jak w każdym telefonie zdarzają się króciutkie przycięcia, ale wcale nie przeszkadzają w funkcjonalności telefonu. Plastikowa tylna klapka się rysuje, ale nie rzuca się to strasznie w oczy. GPS chodzi świetnie, idealny sygnał z mapy łapie i jest to dość bardzo pomocne w wielu przypadkach. Zdjęcia są bardzo wyraziste. Klawiatura jest intuicyjna i świetnie pisze się smsy (podpowiedzi wyrazów potrafią skrócić czas pisania smsa o 50 %). Głośnik bez zastrzeżeń. Zasięg czasami gubił, ale to tylko i wyłącznie ze względu mojego przebywania w bardzo odległych miejscach.

Podsumowując jest to najlepszy telefon jaki posiadałem i posiadam dotychczas. Rozważałem opcję przejścia na S4 bądź S%, ale chyba się nie zdecyduję, bo telefon jest po prostu świetny.

Ci co wypowiadają się negatywnie na temat S3 musieli trafić na jakieś wadliwe sprzęty albo kupować z nielegalnych źródeł.

Jak najbardziej polecam ten telefon. Będzie służył mi jeszcze przez długi czas.
.dynamic-ww-1.vectranet.pl | 10 maj 2015, 15:05
Mateusz
Muszę uzupełnić swoją opinię na temat SGS3 o jeszcze jedną istotną sprawę , a mianowicie powłoka ochronna wyświetlacza.
Nie jestem pewien czy ten model posiada powłokę Gorilla Glass (najprawdopodobniej jednak tak). Telefon przez ten rok czasu użytkowania nosiłem w kieszeni spodni, czasami nawet zdarzało się , że wraz z kluczykami od auta lecz póki co nie mam na nim żadnej nawet najmniejszej ryski. Wspominam o tym ponieważ nie cierpię naklejania jakichkolwiek foli ochronnych i na moim Samsungu takowej nigdy nie było.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 kwi 2015, 10:04
Mateusz
Posiadam ten telefon od ponad roku więc mogę co nieco o nim powiedzieć i tak w kolejności rzeczy z mojego punktu widzenia najbardziej istotne:
Bardzo cenię sobie wysoką jakość dźwięku podczas słuchania muzyki i była to jedna z kluczowych rzeczy jaką kierowałem się przed zakupem nowego smartfona. Muszę przyznać , że muzyka w wykonaniu SGS3 jest na naprawdę wysokim poziomie (oczywiście na dobrych słuchawkach - te z zestawu nie nadają się do niczego). Dzieje się tak z pewnością za sprawą niemalże audiofilskiego chipu Wolfson wraz z Boeffla Sound, zastosowane na płycie głównej tego smartfona.
Jakość rozmów to również wysoki poziom zarówno dla mnie jak i mojego rozmówcy.
SGS3 robi na tyle dobre zdjęcia i filmy w jakości HD , że sprzedałem swojego kompakta Nikona już dawno temu.
Internet działa szybko i stabilnie nawet niekoniecznie w LTE ,a przeglądanie stron internetowych , Yutube i tp. na jego blisko pięcio calowym wyświetlaczu pięknie odwzorowującym całą paletę barw jest bardzo przyjemne.
GPS działa wyśmienicie i szybko nawet bez użycia pakietu danych. (polecam darmowe HERE kiedyś dostępne tylko w Noki)
Uważam , że mimo tych swoich blisko pięciu cali telefon jest pod każdym względem optymalny , mieści się spokojnie w kieszeni , a jego obsługa jedną nawet małą dłonią jest intuicyjna i pewna.
W gry nie gram , ale syn twierdzi , że daje radę.
Niestety nie ma róży bez kolców. Bateria max 2 dni i TouchWiz czasami trochę spowalnia podkreślam trochę i czasami ,zmiana Launchera załatwia sprawę.
Na koniec dodam tylko , że po tym roku SGS3 zostaje ze mną na dłużej. Nie widzę sensu pozbywania się dobrego sprzętu za marne 600 złotych.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 kwi 2015, 08:04
Linek  mail
Kupiłem 2-letni egzemplarz za 600zł w całkiem dobrym stanie... i jestem wyjątkowo zadowolony. TouchWiz wywaliłem pierwszego dnia, bo niezbyt mi się on podoba (mimo tego ma sporo funkcji, których mi brakuje w AOSP). Do największych zalet tego telefonu należy przede wszystkim świetny ekran (wciąż najlepszy w tej cenie) i niesamowota jakość dźwięku (Wolfson wraz z Boeffla Sound swoje robią). Poza tym układ graficzny dla NOWYCH mid-endowych telefonów w tej cenie to przeszkoda nie do przebycia, a sam procesor bez problemu daje sobie radę z androidem. Na baterii wytrzymuje spokojnie jeden dzień intensywnego używania. Jeśli ktoś by chciał zmienić TouchWiz to polecam SlimKat + arter97 kernel. Jedyną wadą jest obudowa. Ramka pęka, klapka łatwo się rysuje.
Telefon polecam przede wszystkim osobom, które lubią bawić się softem telefonu. Jest duża ilość deweloperów, ktorzy modyfikują to urządzenie, mimo że ma już swoje lata. Telefon po prostu dostaje drugie życie i działa tak samo szybko jak flagowce.

Jeżeli ktoś zastanawia się nad telefonem w cenie 600 zł to polecam się zastanowić nad używanym S3. Wciąż jest to świetne i szybkie urzadzenie. Nowe telefony ze Snapdragonem 400 przegrywają z kretesem w pojedynku ze starym S3, pod prawie każdym względem.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 kwi 2015, 13:04
adaziel
@antyGALAS

Nie jest to kwestia pamięci. Na telefonie miałam może 1 GB muzyki i ze dwie aplikacje, które sama zainstlowałam. Do tego regularnie czyściłam telefon, oprozniałam i usuwałam foldery, które zostały po usuniętych aplikacjach. Nawet czyściłam takie foldery jak LOST.DIR. Może i kiedyś S3 był dobrym telefonem, ale nowsze telefony o takiej samej specyfikacji biją go na głowę. Może poprostu jesteś długotrwałym użytkownikiem Samsunga i dla ciebie takie działanie telefonu jest normalne. Mam dużo znajomych, którzy mieli Samsungi i każdy żałuje swojego wyboru (większość z nich kupiła Sony i są dokładnie tego samego znadnia jak ja, jest ogromna różnica pomiędzy Sony a Samsungiem. oczywiście Sony na plus). Może i S3 byłby dobrym telefonem, ale napewno nie z nakładką TouchWiz, której po prostu nie był w stanie uciągnąć.
.chojnet.pl | 25 kwi 2015, 13:04
antyGALAS
@adaziel

mam S3 od ponad roku i nie miałem z nim takich problemów, jak opisujesz. Każdy telefon zastrajkuje, gdy będzie miał zapakowaną do granic możliwości pamięć. Im więcej ładujesz aplikacji, zdjęć, muzyki etc., tym gorzej. W moim S3 mam kilkanaście dodatkowych aplikacji, ok. 200 zdjęć i ok. 1GB muzyki. Telefon działa bez zarzutu, lag jest niewielki.
.232.91.50.atman.pl | 20 kwi 2015, 16:04
adaziel
Nie rozumiem jak można chwalić ten telefon. Telefon kupiłamnowy w sklepie. Dałam za niego 999 zł a okazał się totalną porażką. Po pierwszym miesiącu zaczęły się lagi, zawieszenia podczas najprostrzych czynności (pisanie sms, dzwonienie), o słuchaniu muzyki mogłam zapomnieć (zacinała się, brzmiała jak zacięta płyta). Gdy chciałam wejść w galerię musiałam czekać dobre 40 sekund co naprawdę potrafi irytować. Wszystkie aplikacje bardzo długo się uruchamiały. Reakcja na guzik blokady straszna, bardzo długo trwało zanim odblokowałam ekran. Telefon nie wyświetlał poprawnie godziny, trzeba było chwilę zaczekać zanim pokazała się prawidłowa. Mam wrażenie że pozytywne opinie o tym telefonie wystawiają ludzie, którzy nawet nie mieli go w rękach. Po pół roku użytkowania sprzedałam go. Chciałam kupić telefon, który posłuży mi miesiąc zanim kupię nowy telefon. Tak znalazłam BE United 3 (telefon za 200 zł), którego specyfikacja to 2x1 ghz oraz 512mb ramu, jednak nawet ten telefon chodził szybciej od S3, którego specyfikaspecyfikacja jest o ponad połowę lepsza! Gdybym miała kupić ponownie jakiegokolwiek Samsunga to bym tego nie zrobiła. Teraz mam Sony Xperia T3 (4x1,4 ghz i 1 gb ramu) i pomomo prawie identycznej specyfikacji jak S3 telefon chodzi znakomicie. Mam już go pół roku i wcale się nie zacina, wszystko chodzi jak należy niemalże identycznie jak we flagowcach. Według mnie S3 to najgorszy telefon jaki miałam.
.chojnet.pl | 18 kwi 2015, 10:04

Thumb Up

55,1% 

Thumb Down

 17,6% 

Pytanie

 27,3% 

 Wszystkich opinii: 494. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu