Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 263 marek  |  12 689 telefonów  |  172 953 opinie  |  963 testy  |  3 340 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S II

Thumb Up

63,5% 

Thumb Down

 6,5% 

Pytanie

 30,0% 

 Wszystkich opinii: 650. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

PeteCom
Telefon ten to moim zdaniem jeden z niewielu naprawdę udanych modeli samsunga. Wykonanie na +, co prawda jest plastikowy ale to typowe dla tej firmy. Niezawodny, nie psuje się, choć jest podatny na obicia po bokach. Czasem zatrzeszczy, ale jest dobrze spasowany. Wyświetlacz HD dobry. Telefon ma typowe dla samsunga duże plusy: karty sd i wymienna bateria. Jeśli ktoś potrzebuje sprzętu który jest niezawodny i mało awaryjny, bierz sgs2. Wadą są tylko słabe już jak na dzisiaj parametry.
.centertel.pl | 28 kwi 2016, 18:04
Sebek
Witam. Mam ten telefon już 4 lata i jestem z niego bardzo zadowolony, po 3 latach zmieniłem tylko baterie.szkoda że ekran ma tylko 4". Jak dla mnie jest to bardzo udany model z niewielu Samsunga.Pozdrawiam
.free.aero2.net.pl | 17 mar 2016, 11:03
tomexony
Telefon mam już 5 lat. Chciałem sobie kupić jakiś nowy, ale gdy czytam opinie na temat nowych telefonów z półki 700-800zł, to mi się odechciewa. Przez 5 lat Galaxy S2 nigdy mnie nie zawiódł ! No może bateria nie trzyma za długo, ale i tak nie ma co narzekać. Telefon nie do zajechania. Spadł mi na podłogę (beton, kafelki) z 30 razy i nawet nie pomyślałem czy coś mu się stało. Aparat jak na tą półkę cenową jest dobry. Teraz już nowsze gry i przeglądarka trochę się zacinają, ale nie ma co porównywać telefonu wartego 200zł z 800zł.
.adsl.inetia.pl | 08 mar 2016, 16:03
R E K L A M A
 
TW Lolek
Mam go już 3 lata. Żadnych modów rootów i innych upgradeów,wersja 4.1.2 :) Dla mnie absolutnie wystarczający do normalnego użytkowania czyli do netu, youtuba, poczty, w gry nie gram bo dzieckiem nie jestem, więc demon szybkości mi nie jest potrzebny. A przepłacanie o tysiąc zł za nowe flagowce z bzdurkami typu pulsomierz, czytnik papilarów etc, które za 1000zł otworzą mi stronę o 2-3 sekundy szybciej uważam za kompletny nonsens. No i design, przy SII te wszystkie nowsze samsungi wyglądają jak plastikowe atrapy telefonów dla dzieci
.free.aero2.net.pl | 20 lut 2016, 18:02
neon  mail
Telefon posiadam od 3 lat, kupiłem używany, więc kilka słów o nim:
Tylna klapka porysowana, pęknięty korpus. Taki kupiłem i taki jest do dzisiaj. Nie przeszkadza mi to w użytkowaniu. Na ekranie folia - ZERO rys.
System CyanogenMod 11, zrootowany, KitKat 4.4.4. Wszystko w oryginale, nie serwisowany, nie naprawiany. nie rozkręcany.
+ Bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma jeden dzień. Z kernelem Dorimanxa do dwóch dni. Czyli jak na prawie 5 letni telefon - ekstra.
+ 99% aplikacji ze sklepu google działa płynnie. W gry nie gram, więc ich nie liczę.
+ Brak naprężeń ekranu itp itd, więc nie ma szans żeby pękł, no chyba ze będziesz nim rzucać o beton.
+ Aparat ok. Pamiętajmy o tym, że smartfon to nie cyfrówka i zdjęcia zrobi, ale ZAWSZE będzie na nich szum. Ale jak się coś chce na allegro wstawić to zdjęcia zrobi ładne.

Kilka minusów:
- Przycisk home jest już tak wysłużony, że trzeba go mocniej wcisnąć, żeby zaskoczył. Niemniej jednak ja się już przyzwyczaiłem.
- W standardzie JellyBean 4.1.2. Także po miesiącu użytkowania przeskoczyłem na CM11, o CM12 (Lollipop) i wyżej można pomarzyć. Po prostu technologia tego telefonu już na to nie pozwala. No chyba ze chcecie jajka smażyć, bo na tym systemie strasznie się grzeje.
-sAmoled po pewnym czasie się wypala, ale widać to tylko na ciemnych (czarnych) tłach, w normalnych użytkowaniu jest to niezauważalne w ogóle.

I to tyle. Czekam aż się rozleci (pewnie jeszcze trochę mu zejdzie - dobrze dla mnie) wtedy zmienię. Albo kupię drugiego takiego i od razu root.
.54.17.183 | 18 lut 2016, 23:02
Nixos
Najlepszy smartfon od Samsunga do dziś bije swoich następców na głowę jakością obudowy kiedyś Samsung się starał dopiero w modelu S6 wrócił znowu do formy bo (S3 , S4 , S5) to niewypały przy bardzo udanym modelu Galaxy S2 :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 lut 2016, 21:02
kuba
Telefon posiadam od 2012r.
od dwóch lat przyglądam się nowym smartfonom w celu wymiany i za każdym razem stwierdzam, że to nie ma sensu. Uważam go za najzgrabniejszy telefon oprócz Iphona 5s i może jeszcze Xperii Z3 compact.
SGS II ma wszystko co potrzebuję ( na dzisiaj brak mu jedynie LTE ).
Jak jest szybka siec WIFI ładuje strony błyskawicznie. Tak samo z szybką 3G. Dobry aparat. Wymienna karta pamieci i bateria. Nie sprawia problemów. Upadł już kilka razy i ciągle wszystko ok.
.160.246.94.ip4.artcom.pl | 14 lut 2016, 22:02
whipe
Super fonik. Ma wszystko to co mają najnowsze flagowce może z wyjątkiem LTE. Dla mnie ideał. Jeszcze długo nie zamierzam go wymieniać, nie widzę powodu
.dynamic.gprs.plus.pl | 11 lut 2016, 14:02
KillRedRats
Opinie piszę po ponad 2 latach użytkowania, a tel kupiłem już używany na Allegro w stanie igła. Sprzęt jest fantastyczny, internat na Wi-Fi chodzi błyskawicznie, 3G też daje radę, jeśli jest dobry sygnał, strony ładują się bez zwłoki.Po tych kilku już latach bateria schodzi nieco szybciej niż na początku, potrafiła trzymać parę dni! Zdjęcia są naprawdę rewelacyjne, porównywałem do kompaktu Canon SX 220HS i ten telefon bije go na głowę ostrością fotek i precyzją detali(nawet przy ful manualnych ustawieniach canona). Ostatnio pojawiła się niestety słynna różowa plama na środku fotek, wcześniej albo jej nie było, albo jej nie zauważałem, ale to podobno syndrom wielu telefonów i jest widoczna tylko na jasnym tle przy słabych warunkach oświetleniowych. Nagrywanie video byłoby super, gdyby nie to, że czasem autofokus nie łapie ostrości, lub ją gubi. Przez te wszystkie lata tel NIGDY się nie zawiesił, nigdy się nie zepsuł. Trzymam go w etui, folia na wyświetlaczu i wygląda na fabrycznie nowy :). Rozglądałem się za S5 ale dochodzę do wniosku, że to chyba nie ma sensu
.dynamic.mm.pl | 06 lut 2016, 09:02
Jaro
Mam ten telefon od kilku lat i jak oglądałem ceny i osiągi innych nowych telefonów to doszedłem do wniosku że dla takiego użytkownika jak ja .... to mi ten Samsung jeszcze dluuuugo podłuży.
.66.1.38 | 25 sty 2016, 13:01

Thumb Up

63,5% 

Thumb Down

 6,5% 

Pytanie

 30,0% 

 Wszystkich opinii: 650. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu