R E K L A M A

Samsung Galaxy S Advance
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 471. Pokazuję od 1 do 10.
60,1% 
 14,2% 
 25,7% 
Sławek
Ekran mało odporny na zarysowania ,założyłem folię ochronną po trzech miesiącach używania. Ładowarka zepsuła się po niecałych dwóch latach , korzystam obecnie z innej od telefonu HTC. Obudowa telefonu słaba mechanicznie - wygina się. To wszystko z minusów .Plusy to : dobra wydajność do ceny w momencie zakupu, mimo stosunkowo słabej obudowy wytrzymuje więcej niż niektóre nowsze modele ( widziałem takie które po upadku po prostu się rozsypywały),dobra jakość ekranu , żywe kolory , doskonała reakcja na dotyk, obecnie już trochę nie daje rady z nowymi aplikacjami - spowalnia. Generalnie dobry zakup.
.adsl.inetia.pl | 12 cze 2017, 20:06
Alfons wszystkich prostytutek
Witam wszystkich. Telefon ten upadł mi 312365327523 razy i pękła mu szybka lecz potem znowu upadał kolejne 5453453456 razy i nadal działa a szybka cały czas się trzyma ! :D Ogólnie to tnie się ten otóż jakże zacny telefon i to jest jego minus. I tak to było proszę państwa :D
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 lut 2017, 03:02

Darek
Jeden z najbardziej udanych modeli Samsunga. Bardzo trwała,odporna na uszkodzenia obudowa i ekran. Spadł wiele razy na beton i jest cały. Nowe telefony rozlatują się całe przy takim uderzeniu. Dzięki starszej wersji androida, która ma bardzo małe wymagania, wszystko śmiga jak należy, nic nie muli i nie zacina się. Znakomite nadal zdjęcia foto, i nie porównywalna jakość dźwięku do wielu nowszych. Telefon nie jest wielki, i nie jest to konsola do najnowszych gier, ale do normalnej eksploatacji jest nadal produktem z najwyższej półki. Jeśli ktoś twierdzi że jest powolny, to raczej jet wina oprogramowania i zapchanej pamięci aplikacjami działającymi w tle. Sam telefon, w porównaniu do innych kompaktów tych gabarytów, jest flagowcem. Szybki poręczny ze znakomitym ekranem Super Amoled, który nie ma sobie równych
.siedlce.domtel.com.pl | 23 sty 2017, 18:01
nemoein
Używam tego telefonu od kilku lat, od 2013 bodajże czyli rok po wyjściu na rynek - telefon już wtedy był przestarzały - malutki ekran (4 cale), a dość spory przy tym telefon (ogromne ramki), android 2.3.6 na którym nie włączymy większości apek - choć można wgrać aktualizację do 4.1.2 która masakrycznie zamula - choć nie wierzyłem i zaktualizowałem - nie polecam, trochę lepszym rozwiązaniem jest Cyyanogen mod - wgrałem wersję z 4.4 ,dziła znacznie lepiej od samsungowego 4.1.2 ,ale znacznie gorzej od stockowego 2.3.6 zatem przestrzegam wszystkich aby nie aktualizowali, jeśli już to jakieś lekkie custom romy. Wydajność - mizerna telefon nigdy nie działał odpowiednio płynnie, nawet z gołym systemem były lekkie lagi, o grach zapomnijcie - raz że większość nie odpali ze względu na stary system, a jeśli już to małym ekranie będzie to nie wygodne, no i będą działać bardzo wolno, nawet Subway Surfers się tnie... Telefon jest wolny do tego stopnia że nawet nawigacja nie działa prawidłowo - bardzo długo się włącza, do tego jeszcze dłużej łapie sygnał o ile złapie całkowicie... Przeglądanie internetu mało komfortowe ze względu na mały ekran i wolny procesor, podobnie przy pisaniu sms, zawsze używałem w pozycji poziomej bo w pionie co któraś literka źle mi się wciskała pomimo że nie mam wielkich łap, Bateria taka średnia - szału nie ma, ale źle też nie jest,
Na plus wytrzymała konstrukcja - używałem bez żadnych kondomów i szybek - spadł mi kilka razy na beton, ekran cały - lekkie ryski tylko ma, choć lakier z boków zszedł niemal cały.

Podsumowanie - to podstawowych czynności ok, ale nic ponadto
.146.140.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 13 paź 2016, 18:10

kurajmo
Miałem nieprzyjemność korzystać z tego czegoś bo telefonem tego nie nazwę.
Pierwsza podstawowa wada wyświetlacz tak dawał po moich oczach ze az raził. Nie wiem to ten wspaniały tak kiedyś reklamowany amoled tak cudownie działa na moje oczy czy co?
W kazym razie nie wnikam. Nigdy więcej telefonu z żadnym Amoledem i super amoledem. Mój wzrok wtedy krwawi.
Druga sprawa .
Bateria. Masakra non stop wisialem pod ładowarka. Gorzej niż z poprzednim telefonem Samsunga co miałem i korzystałem w ten sam sposób.
Wcześniej miałem Samsunga Galaxy Ace 2 i tam bateria przy identycznym użytkowaniu trzymała dłużej.
Płynnośc i stabilność telefonu. Masakra nawet Ace 2 się tak nie ciał po wgraniu CyanogenMod 11.
S Advance to mul konkretny. Nawet na custom romie. A do Ace 2 na CyanogenMod 11 to startu nie ma nawet.
Xposed i greenify nawet nie pomaga w S Advance.
Odradzam ten telefon każdemu. Więcej w życiu nie kupie żadnego Samsunga z linii S. Muły konkretne. A te ich wspaniale wyświetlacze to kompletna zenada. Wypalają oczy w moim przypadku. Zmieniłem to coś na normalny telefon z Androidem i wszystkie problemy zniknęły. Wzrok wrócił do siebie. System jakoś śmiga. I nawet w ciekawsze gry da się pograć.
Na s advance tylko emulator GBA dobrze smigal.
A mój stary blackberry 9320 mimo kilku lat na karku i ostrego używania trzyma o wiele dłużej na baterii bez ładowania. Także radzę omijać ten wynalazek szerokim łukiem. Ba nawet LG l5 pierwszej generacji działa płynniej, i dłużej trzyma na baterii. A ma podobne wsparcie na xda.
O ile nie większe.
Trochę już w telefonach siedzę.
Bo od 2011 roku.
I ze wszystkich co miałem a już będzie 300 z androidem. Ten Samsung pozamiatal wszystkie awaryjnoscia i wadami. Od czasów LG GT540 takich atrakcji nie miałem. Szczerze odradzam. Szajs jakich mało.
.play-internet.pl | 10 wrz 2016, 23:09
Starfisz24
Telefon ten miałem przez ostatnie dwa lata i nie mogę na niego bardzo narzekać, choć rewelacji też nie było. Telefon jest dość wytrzymały, bateria w zależności od użytkowania trzymała mi dzień/półtora (nie mówię tutaj o robieniu z telefonu modemu bo tutaj bateria spada nam w oczach). Największym minusem jest mocno już przestarzały system android, który dobrze współgra z telefonem, ale jest niekompatybilny do większości aplikacji. Jeżeli chodzi o szybkość samego telefonu to różnie z tym bywa, bo czasem musiał "pomyśleć" nad prostymi poleceniami. Po około półtora roku klawiatura również zaczęła sprawiać problemy (nie pisały się literki a klawiatura automatycznie się zamykała). Mimo wszystko, przy moim silnym użytkowaniu (wręcz tyraniu) tego telefonu, nie mogę na niego narzekać i uważam, że spełni wymagania osób starszych/mniej użytkujących telefon/potrzebujących niewielu aplikacji.
.digicom.net.pl | 26 sie 2016, 14:08
Kris
Podstawowa zasada - nie wgrywać Androida Jelly Bean, bo wtedy rzeczywiście telefon działa momentami masakrycznie. Albo ten system jest tak kiepsko zoptymalizowany, albo sprzęt dla niego za słaby, chociaż z drugiej strony dwa rdzenie powinny chyba wystarczyć. No ale mniejsza o to, jest, jak jest. Gdy go kupiłem, miał już nowego Androida wgranego, więc tak go użytkowałem i czasami chciało człowieka trafić. W końcu nabyłem inny telefon, a w Galaxy S Advance, dla sportu, postanowiłem przywrócić fabrycznego Gingerbread (2.3.6). Różnica jest zasadnicza, oczywiście na plus. Na starszym Androidzie ten telefon można normalnie użytkować. Procedura wgrywania jest deczko inna, niż przy aktualizacji na nowszy system, ale wszystkie informacje można znaleźć w internetach. Mnie ta zabawa nie zajęła nawet pół godziny.
.czajen.pl | 06 lip 2016, 23:07
Elle Melle
Bateria tragedia. Mam kolor biały i zewnętrzne krawędzie strasznie się ścierają.
.systemia.pl | 10 cze 2016, 11:06
Alicja
Kupiłam ten telefon w 2012 roku. Już po kilku miesiącach telefon wariował-nie dawało się go włączyć i musiałam oddawać go do naprawy. Po jaimś roku telefon zaczął się zacinać, aż nie dawało się nawet normalnie zadzwonić. Nie można było normalnie używać tego telefonu. Musiałam lecieć do sklepu po nowy telefon, wzięłam Nokię i stwierdziłam, że już nigdy w życiu nie kupię Samsunga.
.centertel.pl | 02 sty 2016, 00:01
Posiadacz telefonu
Nie kupujcie tego.mój telefon zaczął zamulać że nie dało się go używać potem bateria przestała działać kupiłem następną no i się zaczęło najpierw nie działało Wi-Fi a potem komunikat kernel panic . wgrałem starego androida przez odina włączyło się wgrywanie i telefon przestał działać po włączeniu telefonu pojawiał się napis Samsung Galaxy s advance i nie było możliwości wejść w odin mode ani w tryb recovery a potem telefon wogule przestał się włączać.!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 gru 2015, 20:12

Wszystkich opinii: 471. Pokazuję od 1 do 10.