Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 109 telefonów  |  143 992 opinie  |  720 testów  |  6 664 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Samsung

Samsung Galaxy S Advance



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,2%   11,6%   26,3% 
 Wszystkich opinii: 415. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • M_mark
    Beznadziejny, 3 razy na gwarancji, zacina sie jak .... nie powiem co, pali karty SD.
    .dynamic.chello.pl | 13 lip 2014, 13:07
  • stil
    Jeśli komuś telefon się tnie to dobrze radzę zmienić mu ROM na CM albo jakiś inny z XDA lub też wrócić na GB 2.3.6. Niestety JB 4.1 od Samsunga jest zupełnie nieużywalny, pełen błędów i niedoróbek. Wygląda bardziej jak celowy sabotaż aby kupić S3 mini (dokładnie ten sam telefon co S Adv. tylko z 1GB ramu i inną obudową). Po wgraniu CM 10.2 telefon łapie drugi oddech i działa bardzo szybko i sprawnie. Bateria zaskakująco dobra, spokojnie trzyma 2 dni średniego użytkowania. W sumie gdyby Samsung nie popsuł go swoją beznadziejną aktualizacją do JB to telefon byłby świetny. Całe szczęście uratowali go magicy z XDA.
    .lukman.pl | 10 lip 2014, 00:07
  • lllllllll
    Mam go kilka tygodni.Strasznie laguje, zacina się przy najprostszych rzeczach. Nie polecam!
    .tktelekom.pl | 30 cze 2014, 18:06
  • R E K L A M A
  • Tommy
    Jestem calkowicie zielony w temacie wgrania CyanogenMod 4.4.2
    Moze ktos mi jakos to napisac co zrobic albo poratuje jakims linkiem?
    .jmdi.pl | 24 cze 2014, 20:06
  • marzena
    plusy
    Generalnie telefon jest zgrabny i w miarę wytrzymały (spadł mi wiele razy i dopiero po prawie roku upadł i pękł ekran), dosyć głośny, wszystko przejrzyste i nie trzeba pół dnia szukać jednej aplikacji, dobry aparat.
    minusy
    Telefon strasznie się zacina, odbieranie połączeń trwa kilka sekund, krótko trzyma bateria (1 doba, nawet nie), aparat i vid. generalnie ok ale też się przycina, teraz np. nie chce mi się włączyć, bo nie dałam go do ładowania w nocy.
    .play-internet.pl | 22 cze 2014, 13:06
  • szajsung  mail
    Coś starsznego jeden z najgorszych tel. jakie mialem! Laguje sie starsznie nawet nie moge zrobic zdjecia! Nie polecam nie kupujcie tego. 2szt. na 5 sa dobre!
    .191.163.7 | 16 cze 2014, 16:06
  • meonka11  mail
    Cudowny telefon. Używam go już od kilkunastu miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o wygląd i kształt jest po prostu idealny(polecam czarny). Ma bardzo dużą pamięć możesz pomieścić w nim wiele rzeczy. Jest bardzo wytrzymały. Spadł mi z wielkiej wysokości(dokładnie z samej góry mebli) i działa normalnie. Bateria dosyć wytrzymała. Polecam ten telefon. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Po prostu go kocham:)
    .centertel.pl | 12 cze 2014, 16:06
  • Basia
    Używam tego telefonu od prawie 1,5 roku, więc mogę już o nim sporo powiedzieć.

    Plusy:
    Przede wszystkim bardzo dobrze leży w dłoni - ma idealny rozmiar, bezproblemowo da się go obsłużyć jedną ręką. Jest zgrabny, ma ładny opływowy kształt. Aparat robi dość dobre zdjęcia (jak na telefon), ale pod warunkiem dobrej stabilizacji - gdy robię zdjęcia slajdów na studiach "z ręki", to wychodzą zamazane, nawet jak wydaje mi się, że nią nie ruszam. Natomiast gdy wspieram się o ławkę, wychodzą ostre. Niestety są nieco pozbawione kolorów, wyblakłe. Wyświetlacz super - kolory wyraziste, kąty widzenia też w porządku.

    Minusy:
    Bateria trzyma 1 dzień przy normalnym użytkowaniu (trochę Internetu, sms-ów, mało rozmów), jak to w smartfonach. Niestety telefon po aktualizacji (do Jelly Bean) tnie się BARDZO :( odbieranie połączeń trwa kilka sekund, uruchamianie aplikacji pojawia się z opóźnieniem - generalnie telefon chodzi źle. Ograniczyłam liczbę aplikacji do minimum, mimo to telefon nie daje sobie z tym rady. Nie opłaca mi się już wracać do starego oprogramowania (Gingerbread), gdyż niedługo planuję zakup nowego telefonu. Telefon nie wytrzyma upadków - raz spadł mi z naprawdę niedużej odległości i pękł wyświetlacz (nie szybka), koszt wymiany 450 zł...


    Ogólnie telefon nie jest zły, ale przed aktualizacją chodził znacznie lepiej. Nie dla wymagających - jeżeli dużo korzystacie ze swojego telefonu - lepiej zainwestować w coś lepszego :)
    .lublin.mm.pl | 29 maj 2014, 12:05
  • Radek225
    Ogólnie pozytywnie oceniam ten telefon. Korzystałem z niego 2, 3 miesiące. Jest to świetna alternatywa pomiędzy Galaxy S+, a SII. To co się rzuca w oczy to świetny wyświetlacz i dobre wykonanie jak na Samsunga. Spora ilość RAMu oraz dwurdzeniowy procesor sprawiają, że telefon rzadko złapie zawiechę, czy "zastanawia" się nad uruchomieniem aplikacji. Jeśli nie jesteś graczem, tylko słuchasz muzyki, korzystasz z internetu, mało wymagających aplikacji, to RAM i procesor w zupełności wystarczą. Bateria trzyma standardowo, czyli 2 dni to max przy korzystaniu z Wi-Fi, 3G i słuchaniu muzyki. Jedyny minus to beznadziejny aparat, bez porównania gorszy od tego w i9000. Już K800 i robi dużo lepsze zdjęcia. Zdjęcia wykonane w dzień na dworze pozbawione są nasycenia kolorów. Szwankuje także balans bieli. Jeśli lubisz grzebać w telefonie (custom ROMy, CyanogenMOD), trzeba zwracać uwagę, czy masz wersję z NFC, czy bez, ponieważ wgrywając ROM z i9070 do i9070p zabijasz telefon bez możliwości naprawy domowym sprzętem! Pomógł serwis, który był w posiadaniu JTAGa. Taka przyjemność kosztuje od 100 zł w górę, więc radzę uważać! Reasumując:

    Plusy:
    + świetny, biznesowy wygląd
    + dobra specyfikacja sprzętowa
    + ekran Super AMOLED
    + dobre wykonanie jak na Samsunga

    Minusy
    - beznadziejny aparat, którym nie zrobisz w żadnych warunkach dobrego zdjęcia.
    .free.aero2.net.pl | 23 maj 2014, 08:05
  • WZG
    Witam,
    telefon mam od 8 miesięcy. Na podzespoły nie mogę narzekać, ponieważ nie kupiłem telefonu do grania. Nic mi się nie zawiesza i nie mam problemu jak co niektórzy ze zrywaniem połączeń. Minusem jest aparat ale większość telefonów ma 5mpx więc od standardów nie odstaje. Kies Wifi działa elegancko. Polecam osobom które używają telefonu do surfowania po necie, jako mp3 i do podstawowych czynności i aplikacji. Pozdrawiam
    .internetdsl.tpnet.pl | 16 maj 2014, 10:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,2%   11,6%   26,3% 
 Wszystkich opinii: 415. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Nokia Lumia 530
» HTC One Remix
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
Aktualności:

» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.205.189.156
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.