Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 270 marek  |  13 141 telefonów  |  177 203 opinie  |  982 testy  |  3 819 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S Advance

Thumb Up

60,3% 

Thumb Down

 14,2% 

Pytanie

 25,5% 

 Wszystkich opinii: 466. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Starfisz24  mail
Telefon ten miałem przez ostatnie dwa lata i nie mogę na niego bardzo narzekać, choć rewelacji też nie było. Telefon jest dość wytrzymały, bateria w zależności od użytkowania trzymała mi dzień/półtora (nie mówię tutaj o robieniu z telefonu modemu bo tutaj bateria spada nam w oczach). Największym minusem jest mocno już przestarzały system android, który dobrze współgra z telefonem, ale jest niekompatybilny do większości aplikacji. Jeżeli chodzi o szybkość samego telefonu to różnie z tym bywa, bo czasem musiał "pomyśleć" nad prostymi poleceniami. Po około półtora roku klawiatura również zaczęła sprawiać problemy (nie pisały się literki a klawiatura automatycznie się zamykała). Mimo wszystko, przy moim silnym użytkowaniu (wręcz tyraniu) tego telefonu, nie mogę na niego narzekać i uważam, że spełni wymagania osób starszych/mniej użytkujących telefon/potrzebujących niewielu aplikacji.
.digicom.net.pl | 26 sie 2016, 14:08
Kris
Podstawowa zasada - nie wgrywać Androida Jelly Bean, bo wtedy rzeczywiście telefon działa momentami masakrycznie. Albo ten system jest tak kiepsko zoptymalizowany, albo sprzęt dla niego za słaby, chociaż z drugiej strony dwa rdzenie powinny chyba wystarczyć. No ale mniejsza o to, jest, jak jest. Gdy go kupiłem, miał już nowego Androida wgranego, więc tak go użytkowałem i czasami chciało człowieka trafić. W końcu nabyłem inny telefon, a w Galaxy S Advance, dla sportu, postanowiłem przywrócić fabrycznego Gingerbread (2.3.6). Różnica jest zasadnicza, oczywiście na plus. Na starszym Androidzie ten telefon można normalnie użytkować. Procedura wgrywania jest deczko inna, niż przy aktualizacji na nowszy system, ale wszystkie informacje można znaleźć w internetach. Mnie ta zabawa nie zajęła nawet pół godziny.
.czajen.pl | 06 lip 2016, 23:07
Elle Melle
Bateria tragedia. Mam kolor biały i zewnętrzne krawędzie strasznie się ścierają.
.systemia.pl | 10 cze 2016, 11:06
R E K L A M A
 
Alicja
Kupiłam ten telefon w 2012 roku. Już po kilku miesiącach telefon wariował-nie dawało się go włączyć i musiałam oddawać go do naprawy. Po jaimś roku telefon zaczął się zacinać, aż nie dawało się nawet normalnie zadzwonić. Nie można było normalnie używać tego telefonu. Musiałam lecieć do sklepu po nowy telefon, wzięłam Nokię i stwierdziłam, że już nigdy w życiu nie kupię Samsunga.
.centertel.pl | 02 sty 2016, 00:01
Posiadacz telefonu
Nie kupujcie tego.mój telefon zaczął zamulać że nie dało się go używać potem bateria przestała działać kupiłem następną no i się zaczęło najpierw nie działało Wi-Fi a potem komunikat kernel panic . wgrałem starego androida przez odina włączyło się wgrywanie i telefon przestał działać po włączeniu telefonu pojawiał się napis Samsung Galaxy s advance i nie było możliwości wejść w odin mode ani w tryb recovery a potem telefon wogule przestał się włączać.!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 gru 2015, 20:12
ajaja
Telefon mam ponad trzy lata i na razie nie mam zamiaru go zmieniać. W gumowym etui jest wręcz niezniszczalny (nie przypuszczałem, że dotykowy tel jest w stanie tyle wytzymać hehe). Jeśli ktoś nie potrzebuje telefonu tylko na szpan, to ta komóra w zupełności daje rady! Większość potrzebnych funkcji telefon ma. Dla tych, którym zaczyna się on ścinać polecam zrobić reinstalkę systemu (w pierwszym lepszym serwisie komórkowym- najlepiej do jakiejś nowszej wersji) i telefon śmiga dalej. Zdecydowanie polecam!
.internetdsl.tpnet.pl | 19 lis 2015, 09:11
Metiu  mail
Telefon jednym slowem TRAGEDIA !!! Uzywalem 2 lata bo nie mam kasy zeby tak zmieniac telefony. Na poczatku byl ok ale z czasem coraz gorzej. Zacinki, wylaczanie sie, filmy nie mozna odtwarzac a jak juz to zara sie wylacza. Wkoncu zmienilem na cos lepszego.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 26 wrz 2015, 19:09
Basiek
Powiem tylko jedno. Jakaś masakra ! Posiadam go od ok. 3 lat. Zacina mi się cały czas, baterię wyjmuję kilka razu dziennie aby wyłączyć, zacina się ok. 20-30 razy dziennie (nie, to nie przesada - tak jest). Jestem załamana. Rozładowuje mi się już po ok. 2h średniego używania. Zacina się gdy ktoś zdzwoni lub w czasie rozmowy. Nie da się z niego korzystać. Nigdy nie polecam. Ostatnio nawet bardzo wolno zaczął się ładować. Co można zrobić aby przestał się chociaż minimalnie zacinać ?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 wrz 2015, 16:09
nie lubię samsunga
Wygląd - Plusy: niezniszczalny ekran, przyjemny dla oka wyświetlacz, bardzo dobra jakość wyświetlania jak na tą gęstość pikseli, srebrne obramowanie dopiero po dwóch latach(!) zaczęło się ścierać; Minusy: logo producenta u góry, ale to wieczny błąd samsunga, innych może to nie drażnić, mnie jak najbardziej.
Wydajność - bardzo, ale to bardzo osobista sprawa. Niektórzy w takim telefonie będą pokładać utopijne wymagania, innym w zupełności wystarczy. Dla mnie porównanie ceny do jakości jest wspaniałe, ALE oficjalna aktualizacja do Jelly Bean (4.1.2) bardzo spowalnia telefon, polecam wrócić do Ginger Bread'a (2.3.6), lub w ogóle nie aktualizować. Duży wybór custom ROM'ów, do dnia dzisiejszego powstają nowe softy i modyfikacje dla tego poczciwego telefonu. ROM'ów miałem bardzo wiele na tym samsungu, moi faworyci to VanirAOSP iCM10.1. Jeśli ktoś chciałby wygląd touchwizowy, polecam HarshJelly lub LightJB.
Ocena końcowa: świetny telefon, używam go ponad dwa lata i w najbliższym czasie nie mam zamiaru się przesiadać na nowy. Do codziennego użytku polecam domyślny ROM, który był na nim po wyjęciu z pudełka, jest on najlepszy do codziennego użytku i ma świetną wydajność. Bateria potrafiła uciągnąć nawet trzy dni, przy średnim użytkowaniu do dwóch.
.adsl.inetia.pl | 20 wrz 2015, 15:09
piwko
Zaraz minie 3 lata od kiedy mam telefon.
plusy:
-szybka odporna na wszelkie upadki
-ładnie wygląda
-prosty w użytkowaniu

minusy:
-bateria - po roku użytkowania bateria padła kupiłam drugą, która także padła po roku...
-po 3 latach bardzo, ale to bardzo się zacina, zawiesza i utrudnia podstawowe użytkowanie telefonu

Byłam zadowolona z tego telefony, ale po 2 latach użytkowania zaczeły się problemy
.adsl.inetia.pl | 07 wrz 2015, 21:09

Thumb Up

60,3% 

Thumb Down

 14,2% 

Pytanie

 25,5% 

 Wszystkich opinii: 466. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu