Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 188 marek  |  9 482 telefony  |  147 275 opinii  |  650 testów  |  3 138 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S Advance



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,8%   11,6%   26,6% 
 Wszystkich opinii: 421. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Basia
    Do Michal198422: Telefon od zawsze jest w etui, mimo to upadku nie przeżył ;)
    .dynamic.mm.pl | 29 wrz 2014, 13:09
  • margdoc
    Mam tel. ok. 1.5 roku. Ponieważ moja ulubiona gra (RR3) przestała działać w miarę aktualizacji na GB, zaktualizowałem do JB. Inaczej raczej bym tego nie robił, bo słyszałem negatywne opinie o aktualizacji. Wyszukałem poradnik, zaktualizowałem (bez części dotyczącej roota). No i kaplica. Po pewnym czasie od aktualizacji strasznie muli. Moje rady: instalujcie powoli po jednej aplikacji i sprawdzajcie jak się zachowuje tel. Na pewno nie działa zadowalająco aplikacja fb na JB. Wydaje się, że pomocny jest Wipe Cache co jakiś czas (w zasadzie bezbolesny :)). Zalety jakie zauważyłem po aktualizacji: zoom cyfrowy w aparacie, parę usprawnień systemu typu statystyki wykorzystania sieci, ikonki na ekranie startowym... Wniosek: jeśli nie musicie, nie aktualizujcie do JB.
    Niestety ostatnio mój tel. miał trudny dzień: odtwarzacz muzyki + słuchawki bluetooth + runtastic na zmianę z endomodo. 3 resety i moje nerwy w strzępach. Prawdopodobnie to jednak endomodo, bo wcześniej bez tego elementu jakoś to działało, ale "niesmak pozostał" :)
    Jestem na skraju wytrzymałości. Mam już na karcie wgrany root. Jeszcze jeden taki dzień i go wgrywam. No może się wstrzymam bo tu właśnie czytam o KK, który cudownie rozwiązuje wszystkie problemy :)
    Na pewno jednak nie cofnę do GB - prędzej zmienię tel.
    Podsumowując - Android rulez. I tak pewnie kupię Samsunga... :D
    PS.
    Z racji tego, że SGSA ma tylko 768 MB RAM, Real Racing 3 nie daje się normalnie (przez Play store) zainstalować na tym tel. Trzeba apkę ściągnąć, wgrać, zainstalować - działa, jeśli ktoś jest wystarczająco cierpliwy ;)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 wrz 2014, 23:09
  • marbik16
    Witam! Tel mam 1,5 roku. W serwisie był 4 razy ze względu na nie nadający się do użytku 4.1.2 od samsunga. Naprawy serwisu ograniczały się do "aktualizacji oprogramowania" co było rozwiązaniem na krótką metę. Po długim namyśle(groźba utraty gwarancji, obawa uszkodzenia tel. bo jestem w tych sprawach zielony) zdecydowałem się zainstalować CM11. Po tygodniu stwierdzam że była to słuszna decyzja. Tak jakby ktoś dał mi nowy telefon. Instalacja poszła gładko wszystko działa jak trzeba nic się nie wiesza. Jest tylko jeden minus - bateria szybciej się rozładowuje. Ogólnie polecam wszystkim.
    .centertel.pl | 08 wrz 2014, 09:09
  • R E K L A M A
  • Greg25
    Mam tel badziew już 18 miesięcy i czekam kiedy będą mógł wziąć nowy w ramach abonamentu. Zacina się, wyłącza się bez przyczyny, bateria tragedia. Korzystanie z FB lub SKYPA praktycznie niemożliwe. Musli straszniście pomimo ciągłego czyszczenia. Nie miałem gorszego szajsu.
    .doplaty.gov.pl | 13 sie 2014, 13:08
  • Michal198422  mail
    Do Wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu:
    Jeśli miałeś tel na gwarancji to na gwarancji by Ci to zrobili. Za telefon dałem 800zł rok i 7 miesięcy temu i do dziś nie mam z nim problemów (co prawda na cyanogenmodzie aktualnie kitkat a nie orginalnym sofcie samsunga).

    Do niezadowolony:
    Uwalony jest soft od samsunga a nie sam talafon. Cyanogenmod kitkat zmienia ten telefon bardzo mocno (oczywiście wcześniej wipe pamięci). Bateria trzyma zależnie od ustawienia wydajności. W cm można ustalić kiedy procesor ma działać z jaką prędkością (co określa czas działania na batrii).

    Do Basia:
    Żaden telefon dobrze upadków nie znosi. Starczy dokupić futerał gumowy (np s-line case) i telefon naprawdę wiele wytrzyma co sam sprawdziłem.

    Do szajsung:
    Samsung poważnie schrzanił oprogramowanie. CM kitkat rozwiązuje takie problemy. Sam chciałem się tego telefonu pozbyć do czasu wgrania cm kitkat. Aktualnie nie widzę powodu innego niż chęć zmiany na coś innego z powodu znudzenia po takim czasie.

    Do Tommy:
    Starczy w google wpisać cm kitkat i9070 i wybrać link pierwszy wyświetlony.

    Do M_mark:
    Mam ten telefon ponad półtora roku i ani razu w serwisie nie wylądował, ani żadnej karty nie spalił (a nie jedna w nim się znalazła). Że się zacina to cóż.. Stockowe romy od samsunga to porażka. Wgraj CM kitkat i zobaczysz różnicę (wcześniej oczywiście całkowity format pamięci co najmniej w telefonie).
    .dynamic.chello.pl | 09 sie 2014, 18:08
  • 45f
    Po aktualizacji przez Kies telefon zaczął strasznie mulić. Szybko zrobiłem wipa i wgrałem czysty 4.1.2 przez Odin + wgrałem kernel Cocore 9.8 i teraz śmiga jak rakieta.
    .30.42.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 24 lip 2014, 12:07
  • M_mark
    Beznadziejny, 3 razy na gwarancji, zacina sie jak .... nie powiem co, pali karty SD.
    .dynamic.chello.pl | 13 lip 2014, 13:07
  • stil
    Jeśli komuś telefon się tnie to dobrze radzę zmienić mu ROM na CM albo jakiś inny z XDA lub też wrócić na GB 2.3.6. Niestety JB 4.1 od Samsunga jest zupełnie nieużywalny, pełen błędów i niedoróbek. Wygląda bardziej jak celowy sabotaż aby kupić S3 mini (dokładnie ten sam telefon co S Adv. tylko z 1GB ramu i inną obudową). Po wgraniu CM 10.2 telefon łapie drugi oddech i działa bardzo szybko i sprawnie. Bateria zaskakująco dobra, spokojnie trzyma 2 dni średniego użytkowania. W sumie gdyby Samsung nie popsuł go swoją beznadziejną aktualizacją do JB to telefon byłby świetny. Całe szczęście uratowali go magicy z XDA.
    .lukman.pl | 10 lip 2014, 00:07
  • lllllllll
    Mam go kilka tygodni.Strasznie laguje, zacina się przy najprostszych rzeczach. Nie polecam!
    .tktelekom.pl | 30 cze 2014, 18:06
  • Tommy
    Jestem calkowicie zielony w temacie wgrania CyanogenMod 4.4.2
    Moze ktos mi jakos to napisac co zrobic albo poratuje jakims linkiem?
    .jmdi.pl | 24 cze 2014, 20:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,8%   11,6%   26,6% 
 Wszystkich opinii: 421. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Lenovo S580
» Sharp Aquos Zeta SH-01G
» Samsung Galaxy Grand Prime
» Gionee Elife S5.1
» Gionee GN715
» Kazam Tornado 348
» Lark Cirrus 5
» Samsung Galaxy S5 Duos LTE
» BenQ T3
Aktualności:

» HTC M8 Life: imponujący następca One Max
» Samsung Galaxy Grand Prime zaprezentowany w Indiach
» HTC M8 EYE pozuje w reklamie
» Sharp Aquos ZETA SH-01G: ramki są coraz węższe
» Philips S388 debiutuje w Polsce
» Microsoft prezentuje Windows 10
» Nexus 6 w kolejnych przeciekach
» Samsung Galaxy Ace 4 - jeszcze raz
» Archos 45c i 50b Platinum debiutują w Polsce



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.225.73
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.