Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 258 marek  |  12 372 telefony  |  169 460 opinii  |  946 testów  |  4 819 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S5

Thumb Up

48,3% 

Thumb Down

 20,1% 

Pytanie

 31,6% 

 Wszystkich opinii: 234. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Pitro29
Telefon bardzo dobry, użytkuje go ponad rok i szczerze polecam. Przez cały okres używania zawiesił mi się chyba dwa razy. Działa bardzo płynnie i szybko, wyświetlacz ma piękne i naturalne barwy, aparat robi piękne zdjęcia, głośnik od rozmów jest bardzo dobrej klasy, rozmówcę słyszymy bardzo głośno, wyraźnie i czysto, żadnych szumów itp. Ludzie którzy piszą negatywne opinie na jego temat to ci którzy albo nigdy go nie używali albo używali podróbke oryginału. Ja z szczerze polecam, jestem bardzo zadowolony.
.free.aero2.net.pl | 01 lut 2016, 20:02
GalaxyManiak  mail
WADY :Telefon to jedno wielkie badziewie słaby procesor, nie działa poprawne czytnik linii papilarnych , ryszący się aparat do tego jest słaby o przodzie się nawet nie będę wypowiadać , wodoszczelny nie jest zanurzyłem do połowy żeby zrobić zdjęcie roślinek pod wodą i szlak go trafił oczywiście gwarancja odmuwiła bo w telefonie za 1500 zł trzeba było zamonotwać jakieś badziewne plastikowe ramki które się ryszą i niby przez rysę wdarła się woda bzdura jakiej jeszcze nie słyszałem.. i naprawa połowe wartości telefonu żałuje że to badziewie naprawiałem ten telefon jest teraz warty 700-900 zł a 600 poszło na naprawę :( .do tego krótko trzymająca bateria , ekran zrysał się od jednego dnia bez folii widać pod światło dłuuugą rysę i niby nie rysząca się gorilla glass , brzydki wygląd , łamliwa klapka , długo się ładuje nawet w trybie niskiego zużycia energi , potrafi zawiesić się na mierzeniu tętna i trzeba 2 razy baterie wyjmować żeby się włączył , czasami mam tak że nie załącza się obraz jak ktoś dzwoni. słaby głóśnik .

Zalety: Można usmażyć jajko tym bardziej podczas grania w gry na smartphonie. Niska cena ale jak dla mnie i tak nie jest warty tych pieniędzy. USB zakrywane klapką przydatne jak pracuję się w kurzu i szybkie przesyłanie danych prze długie usb.

a tak to naprawdę nie polecam w cenie łącznie 2050 zł tą naprawą w tej cenie miałbym już rok temu iphone 5 który jet o niebo lepszy.
.promax.media.pl | 30 sty 2016, 18:01
Cristiano
Po kilku dniach użytkowania. Efekt wow. Telefon,przede wszystkim ekran jest po prosty niesamowity. Wspaniałe detale, 4K UHD, kontrast,barwy, jasność. Po drugie cudowny aparat z genialnym,;szybkim autofocusem, super zdjęcia makro. Odwtarzacz muzyki,filmów,jakość odtwarzanego dźwięku,funkcja pilota, intuicyjna galeria, skaner odcisków palców, na deser - wodoodporność. Wszystko jest niesamowite,a nie zdążyłem popoznać nawet połowy jego funkcji. Totalnie bezpodstawna jest krytyka jego wyglądu.. "Znawcy" hejtują plastikowość i tandetne wykonanie.. Aż brak mi słów na takie chore opinie ludzi, którzy nigdy nie mieli g900f w rękach. Dla ludzi normalnych - S5 jest mega funkcjonalny! Plastikowo-gumowa klapka baterii (rozbierana konstrukcja!) jest wprost nie do zarysowania, nie palcuje się, nie brudzi i jest bardzo przyjemna w dotyku. Dodatkowo na żywo wygląda bardzo sportowo i elegancko zarazem.
Co więcej,testy benchmarkowe pokazują, że konkurencyjna Xperia Z2, HTC One M8, LG G4 a nawet Xperia Z3 są za plecami rewelacyjnej S5. Dlatego apeluję, aby w żadnym wypadku nie sugerować się bełkotem typu Szajsung nie ma szans do Sony itd. Z własnego doświadczenia - firma Samsung ma rewelacyjną obsługę, wsparcie i serwisowanie produktów w przeciwieństwie do konkurencji, która często nie rozumie czegoś takiego jak - klient nasz pan.. Dlatego zachęcam do poczytania prawdziwych opinii a nie powtarzania stereotypów z lat 20.
Serdecznie polecam i gorąco zachęcam do zakupu, gdyż niedługo nie będzie można kupić nowej S5 g900f ze względu na wszechobecność kilkukrotnie gorszej S5 neo.

Ogółem :
ocena telefonu - 9,5/10
cena - 6/10 (1720 zł)
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 26 sty 2016, 22:01
R E K L A M A
 
Irek  mail
Co do samego telefonu Galaxy S5 Neo , to mógłbym napisać niemal same superlatywy:
- dobry wyświetlacz
- dobry aparat
- nie tnie się
- itd.itd.
i to wszystko przy umiarkowanej cenie 1300zł.

Wszystko to powodowałoby, że z pewnością powtórzyłbym taki zakup, gdyby nie ostatnia wpadka Samsunga...
Ok. połowy grudnia 2015r. Samsung wprowadził aktualizację, która spowodowała kłopoty w głośniku i mikrofonie, praktycznie uniemożliwiając użytkowanie telefonu. Spowodowało to masowe reklamacje tego modelu. Ja swój oddałem do serwisu, po tygodniu otrzymałem go z adnotacją, że telefon jest sprawny. Oczywiście problem nie ustąpił.... Gdy ponownie pojawiłem się w serwisie Samsunga, dwóch kolejnych klientów oddawało własnie swoje S5 Neo do takiej samej naprawy. Przemiła pani wyraźnie mi sugerowała, że nie ma sensu oddawać go do kolejnej naprawy, bo czekają na nową aktualizację, nad która samsung pracuje. Wszystko dobrze, tylko ja i setki, jeśli nie tysiące klientów jesteśmy z niesprawnymi telefonami od 3 tygodni, a nikt nie jest w stanie podać informacji, kiedy ta aktualizacja wejdzie w życie. Po prostu tak się nie robi - zwyczajnie kryją ten problem, przyjmując telefon do reklamacji, oddają z wadą uniemożliwiającą użytkowanie udając, że wszystko jest w porzadku. Za to samsung ma duuuuużego minusa.
.adsl.inetia.pl | 06 sty 2016, 12:01
Aszek
Telefon mam od czerwca/lipca zeszłego roku. Pomyślałem, że napiszę po nowym roku, jak odkryję w nim wszystkie funkcje, wady oraz zalety. Zacznę może od samego wyglądu. O ile czarny wygląda ładnie, to reszta kolorów jest..kwestią gustu. Moim zdaniem prócz czarnego koloru, reszta jet według mnie brzydka. Gdyby nie tekstura tylnej klapki, to może i reszta kolorów przypadłaby mi do gustu. Ja mam wersję czarną, więc mogę powiedzieć, że dla mnie jest naprawdę piękna. Klapka jest odporna na różnorakie rysy i zabrudzenia, co jest dużym plusem. Natomiast ramki są niestety dość słabo ''wylakierowane''. Po jakimś czasie schodzi po nich farba, przez co telefon wygląda nieestetycznie. A szkoda. Myślę, że to tyle, jeśli chodzi o wygląd. Żeby opinia nie była za długa, od razu przejdę do wad i zaletów:

Zacznę może od wad, by potem się czytało lepiej:
- Konstrukcja trzeszczy. Jednak to nie przeszkadza aż tak bardzo w użytkowaniu.
- Interfejs Touchwiz. Niestety, czasem się zdarzały samoczynne wyłączanie się telefonu. Bywało też, że nie reagował na moje komendy, takie jak przewijanie w prawo/lewo w menu kontekstowym, czy też wejście w jakąś aplikację. Trochę szkoda, jednak takie przycięcia animacji zdarzały się naprawdę rzadko, więc to też bym nie nazwał jakimś dużym minusem.
- Autofocus, który czasem potrafi ''znikać i nie wracać przez jakiś czas''. Mianowicie, często gubi ostrość, przez co zdjęcia czasem wychodzą rozmazane.
- Przegrzewanie się podczas grania w wymagające gry. Jest to problem uciążliwy, który niestety nie da się w żaden sposób ''złagodzić''. Szkoda.
- Brak aktualizacji do 5.1.1. Jednak została już potwierdzona aktualizacja do 6.0 w kwietniu, więc to na plus.
- Bateria. Trzyma zdecydowanie za krótko. ok. 1 dnia, przy sporadycznym korzystaniu WiFi, graniu, słuchaniu muzyki.
- Coś mi się stało z kamerą, i mi nie nagrywa 4K. 1080p (Full HD) też jakoś nie wygląda za dobrze. Możliwe, że to tylko wada mojego egzemplarzu.

Myślę, że wymieniłem już wszystkie wady. Teraz więc przejdę do zalet:
- Głośnik. Gra naprawdę czysto i donośnie. A słuchawki dołączone do zestawu grają bardzo dobrze.
- aparat, jest świetny! Gdyby nie ten czasem znikający autofokus, to jest naprawdę bardzo dobrze. W nocy o dziwo, zdjęcia wychodzą naprawdę dobrze. Lampa też się sprawuje znakomicie. Wisienką na torcie jest tryb HDR.
- Ekran, pomimo tak dużej przekątnej, jest naprawdę piękny. Amoled robi swoje.
- Tryb bardzo niskiego zużycia energii - nie raz mi uratował życie! Świetna opcja.
- Internet chodzi bez zarzutu. Można by rzec, że szybko, dzięki technologii LTE.
- No i jak wcześniej wspomniałem - wygląd. Czarna wersja jest naprawdę ładna, według mnie. Ogólnie to mogę spokojnie polecić ten telefon. Moja ocena ogólna 8,5/10.
.net.kth.pl | 05 sty 2016, 02:01
Tomasz
Witam wszystkich.
Po miesiącu przygody z S5 pokuszę się o mała recenzję. Telefon po zakupie przywróciłem do Androida 4.4.2.Zamiast TouchWizza używam NovaLauncher (na każdym androidzie sprawdza się mega). Słuchawka jest maksymalnie przeze mnie wykorzystywana. Gps przy Endomondo co drugi dzień (fix w pochmurny dzień 6 do 10 sekund). Aparat spełnia moje najśmielsze oczekiwania. Ale co jest w nim najlepsze to fakt, że radzi sobie bardzo dobrze przy małej ilości światła. Zdjęcia nocne z lampą super, ale muszą być statyczne. Słuchawki przetestowane te oryginalne jak i bluetooth. Telefon jako odtwarzacz spełnia się wyśmienicie.
Bateria to wielki pozytyw. Miałem obawy, że przy takim wyświetlaczu będzie znikała w oczach. Nic z tego, jest bardzo dobrze. Za wzór stawiam tutaj Galaxy Grand Prime (wiem,nie ta półka). Tam zarządzanie baterią powinno być wzorem dla innych firm. A w S5 jest... podobnie. Przez noc schodzi 1 %. Z wyłączonym wyświetlaczem, bez danych, na Gps z Endomondo przez 3 godziny zużywa 5 %.
Telefon idealnie radzi sobie z najbardziej wymagającymi przeglądarkami. Strony wczytują się momentalnie. Kamera posiada funkcję slow motion. Fajny bajer jak się ma małe dzieci, szczególnie te aktywne sportowo :-)
Co do plastikowości tutaj Samsung się nie popisał, tragedii nie ma, ale przy tej klasie telefon powinien być wykonany z lepszych materiałów.
Ogólnie telefon polecam każdemu.
.internetia.net.pl | 29 gru 2015, 10:12
adax07
Witam, Samsunga Galaxy S5 posiadam od ponad pół roku. Jak dla mnie telefon niesamowity, właśnie znalazłam to co szukałam od dawna. Jest bardzo nowoczesny, posiada wiele niesamowitych funkcji. Bardzo kocham robić zdjęcia jak i nagrywać, dlatego aparat jest jak dla mnie MEGA. Posiada dużą pamięć co także mi jest potrzebne. Wyświetlacz jak dla mnie 10/10. Sam wygląd telefonu zewnętrzny jak i wewnętrzny jest jak dla mnie odlotowy. Po prostu jak dla mnie nic dodać, nic ująć. Polecam każdemu S5.
.152.151.64.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 14 gru 2015, 16:12
iOs
Witam, od 5 tygodni mam Samsunga Galaxy S5, wcześniej miałem iphone'a 5s. NIGDY w życiu nie kupię ponownie androida. Może jakbym nie posiadał wcześniej iOS'a to wytrzymałbym dłużej. Telefon muli, zacina się, podczas przeglądania internetu raz na jakiś czas wyłącza się. Byłem z tym w salonie t-mobile, pani, które była w tym salonie powiedziała mi, że ma taki sam telefon, ma go od 5 miesięcy i ma dosyć. Zgłosiłem reklamacje, jakby nie znajomości to musiałbym wytrzymać z nim parę miesięcy ( telefon bez umowy ). Na szczęście dostałem możliwośc wymiany telefonu. Wybrałem iphone'a 6 i wszystko śmiga :)
.204.241.74.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 13 gru 2015, 10:12
nickS5
S5-ę dostałem jako służbowy telefon. Generalnie Samsungi bardzo mi pasuję. Obecnie posiadam S3-kę. Spodziewałem się więc efektu WOW, a tym czasem jest po prostu przeciętnie. Telefon wydaje mi się bardzo plastikowy i tandeciarski. I to mnie w nim najbardziej razi. Oczywiście jego parametry są bez zarzutu - w końcu to flagowiec Samsunga. Jednak nie oferuje on kompletnie nic, co mogłoby mnie przekonać do jego zakupu dla siebie za tak duże pieniądze jakie oczekiwał Samsung. Moja opinia o nim jest neutralna w kontekście jego sprawności działania i negatywna ze względu na stylistykę. Taki telefon powinien WYGLĄDAĆ. A wyglądu to on z pewnością nie ma jak na ligę premium. Niektórzy napiszą, że telefon ma służyć do tego i owego, więc o co ten lament. Zasadniczo tak, lecz przy takiej cenie telefonu musi on się czymś wyróżniać na tle innych plastików. Inaczej po co przepłacać - lepiej spojrzeć w stronę Chińczyka... Często są one wykonane z lepszych jakościowo materiałów, a ich cena jest zazwyczaj niższa o 30-50% od flagowca Samsunga. Ogólnie - jestem na NIE.
.tktelekom.pl | 09 gru 2015, 13:12
kuna
Mam S5 od początku sierpnia tego roku. Po prawie 5 miesiącach użytkowania, napiszę odczucia względem niego.
Wpadł mi w oko już w dniu premiery szczególnie w tym niebieskim kolorze( aktualnie ten kolor mam :D ), ale nie decydowałem się na jego zakup ze względu na cenę z kosmosu. Całkowicie zaspokoił moje oczekiwania. Nawet je przewyższył. Co mnie najbardziej zaskoczyło?
Plusy:
-aparat- ma on 16 Mpx z tyłu i 2 Mpx z przodu. Zdjęcia wychodzą bardzo wyraźne, choć aparat z przodu mógł być lepszy.
-wygląd- twórcy eS piątki zaskoczyli tylną klapką, która jest miłą w dotyku i zapewnia lepszy chwyt.
-wodo i pyłoodporność- telefon spełnia normę IP67, więc spełni oczekiwania bardzo aktywnych użytkowników. Był to jeden z głównych powodów, dla których zdecydowałem się na jego zakup.
-procesor- bardzo zaawansowany, nie zacina się, jest szybki, nie zamula.
-pulsometr- fajny bajer w takim smartfonie.
-wyświetlacz- jest to Super AMOLED. Bardzo jasny i przejrzysty.

To co mi nie przypadło do gustu.
Minusy:
-zaślepka gniazda USB- za każdym ładowaniem urządzenia (około 1 na dzień) trzeba ją otwierać, narażając ją na rychłe urwanie.
-wystający aparat- nie ma nic bardziej wkurzającego w tym modelu jak odstający tylni aparat. Jak ktoś nie specjalnie przywiązuje wagi do dbania o urządzenie, to bez zakupu jakiegoś etui się nie obejdzie.
-skaner odcisków palców- jest zrobiony źle. Aby z niego korzystać trzeba palec przeciągnąć po klawiszu "home", co jest niewygodne i nie zawsze udaje się za pierwszym razem.

Podsumowanie:
Dla kogoś kto lubi nowości, bajeranckie smartfony, coś wyrafinowanego to bardzo go polecam. Można z niego dużo wycisnąć i praktycznie nie da się go zajechać. Już sam wygląd prowokuje do jego zakupu.

Ocena telefonu: 8/10
Cena: 7/10
.218.227.71 | 08 gru 2015, 22:12

Thumb Up

48,3% 

Thumb Down

 20,1% 

Pytanie

 31,6% 

 Wszystkich opinii: 234. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu