Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 239 marek  |  11 329 telefonów  |  161 337 opinii  |  905 testów  |  4 893 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S5

Thumb Up

44,6% 

Thumb Down

 22,1% 

Pytanie

 33,3% 

 Wszystkich opinii: 195. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

jabłko maniak
Zawsze wierzyłam tylko w telefony z magicznym jabłkiem... w momencie kiedy trzy egzemplarze 5 w taki czy inny sposób zostały zniszczone skradzione itd itp dałam sb spokój. 4s był przyzwoity, 4 pomimo upadku i zalania nadal działa... z niechęcią i długo podejmowana decyzja wybrałam samsunga. S6 uważam za niewypał, po kilku dniach użytkowania s5 mogę ocenić ze nie warto dopłacać do modelu najnowszego. Działa o wiele gorzej. S5 pozytywnie mnie zaskoczył :) mam nadzieje ze przez parę miesięcy nie będę miała problemu z użytkowaniem. Czytnik linii papilarnych chodzi idealnie, uwielbiam go za pomimo wszystko ogromny ekran, idealny wyświetlacz, fantastyczny aparat,android który był największym minusem w moim odczuciu szybko dał się okiełznać i używam tylko to co potrzebuje-nawyk po 4 latach z jabłkiem robi swoje ;) Zbędna reszta wylądowała w folderze zbiorczym xd szczerze polecam!
.play-internet.pl | 30 lip 2015, 23:07
czytelnik
Mam ten telefon od roku z systemem 4.4.2. Wszystko pięknie chodziło czytelne dopóki przypadkowo palcem nie wcisnąłem aktualizację systemu 5.0. To już koszmar. Nie idzie odbierać połączeń, coś nie tak jak kiedyś, a na dodatek włącza mi się komunikat, który przeszkadza w odbieraniu: "gear fit przestał działać". Co skasuję komunikat, zaraz ponownie wyświetla się. Kolejny kłopot to książka telefoniczna. Mało czytelna, fotki w kontaktach są tak malutkie, że mało widać i w kółku, kolejny mankament to grafika kolorów taka bezpłciowa, zlewa się wszystko w całość. To na razie tyle co zaobserwowałem w pół dnia, a co to będzie dalej? Sumując tel. jest ok,ale android 5.0 to jakaś pomyłka.
.adsl.inetia.pl | 27 lip 2015, 12:07
Pogromca kitów
Panie redaktorze nie wiem co Panu odpisać bo nie rozumiem głębszego sensu zadanego pytania "po co zmieniałem"... nie zauważyłem abym gdzieś napisał że zmieniałem,a nawet jeśli to nie wiem co to ma do sensu wypowiedzi,Czy bezkrytycznie mamy się odnosić do obecnie omawianych smartfonów? Napisałem ze miewałem lepsze smartfony od s5 co nie oznacza ze jako użytkownik s5 mam do siebie o to jakieś pretensje i ja tu żadnych żali nie wylewam a pańskie zapytanie brzmi tak jakbym do całego świata miał pretensje o to że kupiłem s5.Po prostu nie trawie komentarzy że coś jest dobre a jednocześnie z komentarza tego wynika że użytkownik tak naprawdę ogranicza się do minimum, takimi właśnie opiniami są opinie w stylu "smartfon jest genialny, najlepszy, bateria trzyma tydzień".Juz z samej treści wynika że użytkownik tak naprawdę używa podstawowych funkcji i nigdy nie miał innych smartfonów i przy tygodniowym czasie na baterii tak naprawdę nie wie na co stać smartfon w wymagających grach, aplikacjach itd.Tylko o to mi chodziło w sensie mojej wypowiedzi a nie po co ja zmieniałem a po co nie.
.centertel.pl | 24 lip 2015, 21:07
R E K L A M A
 
Pogromca kitów
A ja myślę, że większość pozytywnych opinii bierze się stąd, że niektórzy potencjał tego telefonu wykorzystują w paru % No bo jak inaczej nazwać opinie typu telefon jest super bateria trzyma tydzień... Ciekawe w jaki sposob taki osobnik wie jaki naprawdę jest ten telefon, skoro bateria trzyma mu tydzień :) Skoro bateria trzyma mu tydzień, to oznacza, że praktycznie mało z niego korzysta. U mnie bateria trzyma średnio 20 godzin, a na ekranie 5. Nie odpowiem czy jest to dobry czy zły smartfon. Powiem dyplomatyczne: miałem lepsze. Pozdrawiam.
Spytam dyplomatycznie, Pogromco: po co zmieniałeś? :) (jf)
.centertel.pl | 24 lip 2015, 15:07
Arnold500
Samsung S5 to szybki telefon funkcjonalnie ok. Mam wrażenie, że większość negatywnych opinii bierze się stąd, że mają kupiony używany telefon po przejściach albo im po prostu parę razy upadł, a S5 jest delikatna w środku i szwankuje. Ogólnie oceniam dobrze ten telefon, jest szybki.
.sgk-projekt.com.pl | 24 lip 2015, 15:07
GlaxxxS5
Galaxy S5 z wolnej sprzedaży w T-mobile to przy obecnych cenach świetny telefon tylko jest ale... przez 4 miesiące walczyłem z androidem 5.0 i cały czas telefon dziwnie się zachowywał : gubił zasięg (wskazania wszystkie kreski na antenie a telefon wypisuje komunikat brak zasięgu sieci, zła jakość połączeń podczas jazdy samochodem.. masakra )samoistnie zamykały się aplikacje i to co chwila (mam dogranych może 10 aplikacji w tym dwie gry to chyba niewiele) Telefon grzał się szybko no i akumulator znikał w oczach..:(:(:(
Moja rada wgrać androida 4.4.2 i po sprawie telefon spisuje się rewelacyjnie stabilny dobra jakość połączeń (mam zasięg tam gdzie przedtem S4 nie miał zasięgu rewelacja!!! Telefon w końcu działa tak jak powinien..:):):)
Androida 4.4.2 wgrałem sam, choć jestem laikiem, okazało się to całkiem proste, w internecie jest dokładna instrukcja jak należy to zrobić. Polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 lip 2015, 11:07
smrek
Hej ikij. Moze trafiles na jakis super egzemplarz, bo ja uzywalem mojego 6 tygodni i sie zaczal grzac i gubic zasieg. Kolezanka ma podobna sytuacje.. Wiec dla mnie samsung to juz nie samsung tylko "szajsung". Najgorsze jeszcze przede mna: 2 lata musze znosic "szajsunga".
.as13285.net | 21 lip 2015, 15:07
JaRa WRS
Samsunga Galaxy s5 mam od pewnego czasu i naprawdę nie mogę narzekać :)
Testowałem go we wszystkim i o to moje odczucia w porównaniu do innych telefonów z androidem.
Plusy:
+Żywotność baterii, cały dzień użytkowania i nie idzie go rozładować.
+Aparat. 12mpx robi swoje oraz jakość 4 K, czy Full HD z poprawnym odwzorowaniem kolorów.
+Szybkość działania aplikacji.
+Jakość rozmów przez słuchawkę aczkolwiek u mnie tryb głośnomówiący przerywa :o
+Nadajnik Wi-Fi, telefon nie raz udostępnia innym telefonom internet :)
+Wielkość wyświetlacza i otwieranie przeróżnych plików, począwszy od mp3, wave, avi, jpg, aż po gif, który sam może nakręcić filmik 60 klatek na sekundę :)
+Aplikacja S Healt`h - Krokomierz, Pulsometr.
+Nawigacja działa perfekcyjnie.
+Opcja niskiego zużycia baterii również bardzo przydatna.
+Smart Stay również na plus za nie wyłączanie ekranu przy patrzeniu na telefon.
+Łatwość w obsłudze jak każdy android.
+Wytrzymała konstrukcja telefonu i nie zarysowalny wyświetlacz, osobiście w razie wypadku, używam etui z UAG i szkła hartowanego do tego modelu, setki razy spadł na podłoge i dalej jak nowy :)
+IrDa do sterowania przeróżnymi urządzeniami z podczerwienią typu TV czy Dekoder.
+Wejście HDMI oczywiście mając przejściówkę do tego modelu jest wskazane.
+Łatwość dojścia do karty sim i karty pamięci oraz baterii.
+Tryb latarki - bardzo dobre światło wydawane z lampy.
+


Minusy:
-Cena
-Przy budziku inteligentnym jest ukazywana jest pogoda, u mnie wiecznie pada deszcz :(((
-Brak zwykłego radia, chociaż sam używam internetowego więc żadna strata.
-S Voice w dalszym ciągu bez PL języka.
-Tryb głośnomówiący tnie (być może zależy od sieci operatora)

Chyba to wszystko :)
.raciborz.vectranet.pl | 15 lip 2015, 20:07
lkij
Ludzie-ja was naprawde prosze,nie wypisujcie bredni.Galaxy S5 jest jednym z najlepszych telefonow w historii GSM.To co ktos tu wypisuje o tych jego rzekomych wadach,sa to po prostu zwykle klamstwa.Mysle ze pisza to osoby ktore w zyciu S5 nie mialy bo ich po prostu na niego nie stac i ze zwyklej zazdrosci i zlosliwosci wypisuja na jego temat te wszystkie idiotyzmy.Musialbym nie miec kilkunastu telefonow,z roznymi systamami a wsrod nich tez tego slawionego przez wielu"iPhone'a"zebym nie wiedzial jak bardzo ci ludzie klamia.Pytanie tylko -co to ma wspolnego ze zwykla uczciwoscia gdy sie wprowadza innych swiadomie i celowo w blad?Napisac mozna wszystko.Prawde potrafia pisac tylko nieliczni-uczciwi.
.107.8.73 | 11 lip 2015, 16:07
greg
Chwaliłem sobie s5 póki nie przyszło sprawdzić go w ekstremalnych warunkach, no i wyszło że poprzednie smartfony które miałem spisywały się w tej kwestii się o wiele lepiej. Ale po kolei, wybrałem się na 2 tygodniową wyprawę rowerową ze swoim galaxy i oto lista niuansów które odnotowałem
1. Po zawilgoceniu wierzchu telefonu ekran wariuje. Jest nie do użytku, nie reaguje na polecenia i trzeba wozić ze sobą suchą szmatke albo trzymać telefon w innym miejscu niż kieszonka w koszulce rowerowej, gdyż tam najzwyczajniej w świecie staje się mokry od potu. Cóż mi po tym ze jest wodoodporny skoro wystarczy trochę potu albo parę kropli deszczu i nie da się w normalny sposób używać.Niby wszyscy chwalą amoledy ale jakoś tft lepiej reagowaly na dotyk po zamoczeniu, takie np Xperie musiały być naprawdę mokre żeby wariować, tutaj wystarczą spocone ręce i jest problem.
2.jw.tylko że zaczął wariować czasami także system! Samoczynnie zaczął włączać mi się np bluuetooth, albo powiększała się czcionka mimo iż ekran był zablokowany (?)
3.były miejsca i warunki pogodowe że podczas rozmowy rozmówca w ogóle mnie nie słyszał mimo iż na ekranie zasięg na full.
I to ostatnie to największy minus tego smartfonu. Wszystkie inne które miałem poprzednio (z1,z2, LG g3) o klasę przerastają s5 w kwestiach siły sygnału i jakości rozmów w miejscach daleko poza miejskich
I ostatnia sprawa, na mojej s5 w ogóle nie wskakuje lte mimo iż jestem w zasięgu tej sieci. Żeby było śmieszniej na G3 LTE miałem lepszy sygnał niż 3G, tutaj LTE nie wchodzi wcale zaś 3 G jest na full.
Jednym zdaniem reasumując smartfon dobry w warunkach domowych , w bardziej ekstremalnych warunkach inne smartfony spisywały mi się klasę lepiej od s5
.google.com | 06 lip 2015, 17:07

Thumb Up

44,6% 

Thumb Down

 22,1% 

Pytanie

 33,3% 

 Wszystkich opinii: 195. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu