Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 246 marek  |  11 546 telefonów  |  162 700 opinii  |  908 testów  |  5 793 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S5

Thumb Up

45,4% 

Thumb Down

 21,7% 

Pytanie

 32,9% 

 Wszystkich opinii: 207. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

olx
Kupiłem ten model z dobrego źródła (sklep rtv) i myślałem że wszystko będzie w porządku ale... Po ponad miesiącu zauważyłem parę poważnych niedoróbek. Ekran nie jest dobrze wpasowany w ramkę tzn. u góry mam szczelinę między wyświetlaczem a ramką gdzie gromadzi się brud. Szczelina jest takiej wielkości że wejdzie paznokieć. Jakość wykonania ramki jest katastrofalna - nieodporna na zadrapania i upadki (a telefon noszę w etui). Co do samego systemu to jestem pod wrażeniem płynności i szybkości. System chodzi naprawdę super (po wszystkich aktualizacjach). Ale i tu nie obyło się bez wpadek. Początkowo czujnik tętna zawieszał mi telefon i to porządnie, że jedynym wyjściem było wyciągnięcie baterii! Sytuację poprawiło przywrócenie ustawień fabrycznych. Najbardziej zawiodłem się na aparacie który wypada fatalnie na tle LG G3 (którego miałem wcześniej). Ma duże problemy z ostrością! O ile w dzień zrobi dosyć ładne zdjęcie tak w słabszym oświetleniu zdjęcia wychodzą koszmarne! Raz się uda zrobić takie w miarę a innym razem wyjdzie bardzo rozmazane. Chociaż telefon działa bardzo szybko i płynnie to ma kilka mankamentów za które nie mogę dać pozytywnej opinii.
.internetdsl.tpnet.pl | 31 sie 2015, 10:08
Father
Saszka !

Mam s5 od miesiąca. Generalnie podróbki odróżnić można po tym,że nie mają skanera linii papilarnych,weź i napisz na chacie samsunga sprlchat czy jakoś tak i podasz im taki numer o który zapytają i sprawdzą czy to oryginał ja mam s5 i bateria przy 30 minut grania oglądaniu filmów i innych grach siedzenia na internecie bateria starcza na 5 godzin na ekranie.Jeśli chodzi o problem to tel się wyłącza przy mierzeniu pulsu ale to sporadycznie to ja jakaś wada czegoś tam,bo inni też mają te same problemy :)
.static.ip.netia.com.pl | 30 sie 2015, 09:08
saszka
Szczerze? Posiadam S5 od dwóch dni. Mam z nim same problemy. Telefon dość często się wyłącza, aparat to dno (przy 16Mpix zdjęcia są gorszej jakości niż robione ace'em który posiada 5 Mpix).Telefon się "zawiesza", stawia opory przy szukaniu kontaktów a o uruchamianiu aplikacji nie wspominając. Na dzień dzisiejszy poza smsowaniem i dzwonieniem z telefonu nie mogę inaczej korzystać. Często przy użyciu aplikacji system po prostu mnie z niej wyrzuca. Wieczorem ładuję telefon ma maxa, rozmawiam przez niego ok 1h, odkładam na noc i rano zostaję telefon wyłączony, zupełnie rozładowany. Chciałabym się dowiedzieć czy da się to jakoś naprawić.Czytałam dużo o chińskich podróbkach tego telefonu i zastanawiam się czy to nie jedna z nich.... Ktoś ma również te problemy?
.tktelekom.pl | 29 sie 2015, 13:08
R E K L A M A
 
Kuba
Witajcie. Galaxy s5 użytkuje od 2 tygodni wiec myślę że mogę już podać swoje pierwsze wrażenia. Może najpierw plusy: zdecydowanie najładniejszy ekran jaki w życiu widziałem. Kolega kupił lg g3 i porównując te dwa modele amoled swoimi kolorami miażdży. A jeśli komuś nie odpowiadają takie cukierkowe kolory, można je zmienić w ustawieniach. Aparat jest super, dużo trybów i ustawień, plus więcej można pobrać ze sklepu samsunga, wiec nie jesteśmy przytloczeni na start. Małą wadą aparatu jest tylko to, ze nie zawsze potrafi złapać ostrość. Jeśli chodzi o głośnik, nie jest to może boom soundtrack od htc, ale myślę, że każdemu przeciętnemu użytkownikowi wystarczy (porównując gra głośniej od tego z g3). Ma też bardzo fajny korektor graficzny. Z zestawie mamy też słuchawki dokanalowe, które bardzo grają. Interface po odchudzeniu działa płynnie i tylko bardzo sporadycznie zdarza się klatkowanie animacji (dodam że mam już jakieś 50 aplikacji ). O działaniu gier chyba nie muszę dużo mówić - pod wyświetlaczem jest bardzo mocny układ i nie ma opcji, żeby jakaś nie działała płynnie. Przydatny jest czujnik do sterowania telewizorem, jak i również pulsometr. Wszystko działa sprawnie. Samsung dodaje też wiele bonusów, jak np konto pro na endomondo przez rok (wielkie dzięki). Wygląd telefonu to kwestia dyskusyjna, ale uważam, że wygląda zdecydowanie lepiej na żywo, niż na zdjęciu (do tego polecam oryginalną kabure, która dodaje elegancji i dobrze chroni sprzęt). Teraz to co uważam na minus: przyciski home, blokada i podglasnianie/ przyciszanie robią za dużo hałasu. Mógłby ny trochę ciszej działać. Blokada odciskiem palca jest świetna, ale zdarza się że galaxy nie może rozpoznać linii papilarnych, jeśli np przeciągniemy pod złym kątem. Ogólnie w sprzętach od Apple działa to lepiej. Największą wadą jest czas pracy na jednym ładowaniu. Jeden dzień to max jeśli dużo korzystamy z możliwości telefonu. Mam nadzieje ze zmieni się po aktualizacji do androida 6.0 (na tą chwilę jest 5.0). Dobrze ze producent dodaje szereg trybów oszczędnych, które dobrze działają. Drobną wadą jest brak kabla USB 3.0 (dostajemy standardowo 2.0 choć telefon ma też wejście na 3.0). To tyle na tą chwilę w temacie tego smartfonu. Ten model mogę śmiało polecić każdemu. Jest wart swojej ceny. Pozdrawiam !
PS tą recenzje napisałem z galaxy s5 :)
.199.56.178 | 27 sie 2015, 10:08
Dejfik
Witam. Na S5 przesiadłem się z S3. Użytkuje go od 2 miesięcy. Jeżeli chodzi o minusy to musi się tu znaleźć tylna klapka która po prostu trzeszczy przy lekkim dotyku. Można oczywiście kupić nową w innym kolorze za ok 70zl ze sklepu Samsung. Kolejne minusy to zbyt czuły dotyk w kieszeni (przy przeciagnieciu palcem potrafi głośno się "odblokowywac"), podczas mierzenia pulsu raz na jakiś czas telefon się zawiesza i uruchamia ponownie (możliwe ze tylko ja mam taki przypadek bo nigdzie tego nie wyczytałem), zapchane głośniki po pływaniu lecz w okresie 40-50 min S5 dochodzi do siebie. Plusy tego telefonu to szybkość pracy, grupowanie zdjęć w kilku kategoriach, szybkie przeglądanie internetu, fantastyczne zdjęcia i przeróżne tryby aparatu, dodatki takie jak przybornik, pulsomierz i wiele innych. Fantastyczna aplikacja S Health która nawet liczy kalorie i wszelakie nasze aktywności. Poziom bardzo niskiego zużycia energii polegający na tym ze telefon jest zdany tylko na wiadomości i dzwonienie czyli najprostsze funkcje ( 100% bateri starcza na 12 dni w tym trybie). Pilot do telewizora wraz z programem tv (dziala bez zarzutu). Ogólne wrażenie jest niesamowite. Stanowczo polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 sie 2015, 13:08
marcinbrpl  mail
Stanowczo odradzam, po 2 tygodniach użytkowania ekran w telefonie pękł samoczynnie, firma umywa ręce, proponuje wymianę ekranu na mój koszt, żenada!!! Dodam, że telefon nie był uderzony ani upuszczony, co więcej cały czas był w oryginalnej obudowie flip cover. Telefon gubi też sygnał z sieci.
.160.236.195 | 24 sie 2015, 13:08
Marek303
4 lata miałem S2. Teraz od 1mc mam S5. Porównując:
-głośno mówiący gorszy, trzeszczy przy max. głośności, mikrofon gorzej łapie
-aparat ma gorszą stabilizację obrazu (często robię zdjęcia przedmiotom z bliska)
-fatalny dotyk, zbyt czuły przy noszeniu w kieszeni robi masakre w telefonie (włączyłem symbol na blokadzie, może nie będzie już się załączał), gdy ktoś dzwoni zawsze sam odbierze lub odrzuci rozmowę :((( !!!
-szumy dźwięku na słuchawkach
-AutoMape ściągnełem dopiero przez GSM, bo przez Wifi uszkadzał pliki i zwieszał się instalator
+bardzo szybki i płynne menu (antek 5.1 bez brandu)
+jakość rozmów rewelacja
+zasięg ok
Generalnie OK
Polecam etui Spigen Slim Armor Metal
.static.tvk.wroc.pl | 22 sie 2015, 17:08
cezary
Ja mam co prawda S4 i jeszcze 4.4.2 i mam to samo, gubi zasięg jak przełączy się do innego masztu. A mówisz że w 5.0 jest to samo :/ super...

Mało tego. Mam też Z3 i tam mam podobnie. Z tym, że jeśli wyjde z domu, i nie jestem już w zasięgu wifi, to dane komórkowe nie zadziałają z automatu.. tylko musze wył/wł dane komórkowe, dopiero wtedy działa internet :/
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 sie 2015, 22:08
MAXIM
WITAM !

Pokrótce postaram się w sensowny sposób przedstawić moje wrażenia związane z zakupem S5-tki.
Już na początku zaznaczę Iż jestem posiadaczem model "SM-G901F" czyli teoretycznie (a może praktycznie ... ale o tym później) tego samego pod którego modelem rozwinąłem wątek ... Dlaczego !? A to dla tego iż model który posiadam jest na chwilę obecną praktycznie niedostępny we wszystkich salonach sieci komórkowych w Polsce. A jego parametry są bardzo zbliżone. Już na wstępie wypiszę różnice...

Procesor: Qualcomm Snapdragon 805 8084 VS Qualcomm Snapdragon 801 8974AC
Procesor graficzny: Adreno 420 @600 MHz VS Adreno 330 @578 MHz
GPRS: klasa 33 VS klasa 12
EDGE: klasa 33 VS klasa 12

Jak widać po specyfikacji wydajność może nieco odbiegać od podstawowej s-5 ale funkcjonalność użytkowanie, ogólne wrażenie etc... będą identyczne więc...po tym wstępie opiszę moje wrażenia ... mam nadzieje że będą pomocne.
Nie jestem Facetem którego stać tak cobie wydać ponas 1,5K na telefon, więc starałem się dokonać przemyślanego zakupu... po 2-3 miesiącach "wetrowania" internetu zakupiłem Sony Xperia Z3.
Nie chciałbym się rozpisywać na temat tego co przeżyłem walcząc z serwisami o uwzględnienie reklamacji, bo to inna bajka. Wiem że telefon to nie cegła i trzeba o niego dbać, ale upadek z 50 na cm na miękką wykładzinę i pęknięta szybka... to lekka przesada...BA ! mało tego.. odbiór w serwisie... (po 1,5 miesiąca), 4-5 h zabawy podłączenie pod ładowarkę... rano wstaję i nie mogę!!! szybka pęknięta!!! Naprawa (już sie nie bawiłem w serwisy. nie starczyło by mi nerwów.) Naprawiłem na koszt własny [...] wszystko mnie wyszło około 800zł w plecy.
Nie chcę Rozpoczynać dyskuty właścicieli Z-3... Dlatego dyplomatycznie uznam, iż trafiłem na jakiś MEGA wadliwy towar. Ale sensem mojego komentarza jest to, by pomóc innym w podjęciu właściwej decyzji, a nie krytykowanie innego produktu. Więc... jeśli ktoś ma podobne problemy niech je nagłaśnia, a nie unosi się dumą bo... (tu niech każdy sobie dopisze)

S-5 zakupiłem miesiąc temu. I taki sobie dałem czas na obiektywne ocenienie go. Oczywiście podejście Sceptyczne... Pierwsze ładowanie i BUM bateria stanęła na 98%. No pięknie pomyślałem kolejny "sragowiec". I ... Panowie i Panie.. Naprawdę na dzień obecny to był JEDYNY problem z tym telefonem, nadmienię, iż przy kolejnym ładowaniu problem zniknął. Na siłę starałem się szukać w nim niuansów... ale bez większego powodzenia. Jedyny który mnie wkurza, to instalowanie aplikacji które domyślnie walą na pamięć telefonu. Tak .. można je przenieść na kartę pamięci... ale jest to w porywach 50% tejże, a przy aplikacjach zajmujących około 1-2 GB ta w zastraszającym tempie maleje. Tak, jest to wada. Tyle tylko, że w innych smart fonach jest identyczna sytuacja. Więc jest to wada sprzętowo bądź programowo akceptowalna.

Przejdźmy do meritum .. czyli co to w sobie ma !? Odpowiedź .. wszystko , a nawet więcej niż oczekiwałem... Nie jestem jakim tam wielkim znawcom dziedziny GSM, a zwykłym użytkownikiem, chodź (nie obrażając nikogo) jak czytam niektóre brednie jakie tu ludzie wypisują... Na dzień dzisiejszy korzystam z takich aplikacji jak: S Health - jako facet z dosyć poważnym nadciśnieniem (leczę sie od paru lat) aplikacja okazała się bardzo pomocna. Zwyczajnie pomogła mi uporządkować czasowe pomiary ciśnienia czy używając pulsomierza wskazać konieczność zastosowania leku na szybkie zbicie ciśnienia...
W S Health mamy też wiele innych funkcji takich jak np krokomierz, pomiar stresu, Bieganie (dostosowanie trasy i tempa), Spożycie kofeiny, Chód (zwłaszcza dla ludzi starszych), Pod zakładką SPORT możemy sprawdzić ilość spalonych kalorii w odrębnych dziedzinach sportu (bardziej jako ciekawostka a cieszy), Jazda na rowerze Jak w przypadku biegu czy chodu pozwala uporządkować założone cele etc..

Czytnik lini papilarnych... Zdaje to egzamin w 100% bezpieczeństwo zagwarantowane.
Smart Remote- Czyli pilot do .. w zasadzie do wszystkiego. Super programowanie. Przypisywanie pomieszczeń i sprzętu.
W pokoju dziennym Telewizor SAMSUNG i telewizja NC+ w 3 min zaprogramowane.. Lista kanałów w telefonie. intuicyjne wybieranie 100% skuteczności
Pokój gościnny Dekoder Polsatu telewizor (już wiekowy) Philips. też 3 min zdefiniowane. Ba! z ciekawości wypróbowałem na złomie .. czyli radiu samochodowym LG w samochodzie .. Znalazło bez problemu! W zasadzie z tradycyjnego pilota już nie korzystam. Koniec z bieganiem po kanałach .. teraz jedno kliknięcie i wiem co wybrać.
IKO - aplikacja Bankowa... płatności telefonem. Znajdywanie najbliższego bankomatu, Oddziału banku .. wszystko za jednym kliknięciem .. Mapa jak przy S Health działa błyskawicznie i w 100% poprawnie SAMA PRZYJEMNOŚĆ.
Nawigacja .. J/W. chyba że ktoś preferuje Auto mapę , czy inny wynalazek. GPS IDEALNY! Zero gubienia sygnału.
Mógłbym godzinami się rozpisywać na temat innych aplikacji .. ale po pierwsze wszystkich w 100% nie byłem w stanie sprawdzić a po drugie te sprawdzone Działają bezproblemowo.

Wielki temat a w zasadzie dwa zamknięte w jednym. Bateria i grzanie smartfona. Dziś był fajny dzień ;-) na takowe testy ponieważ o godz 15 temperatura na dworze osiągnęła 36 stopni Celsjusza. Wybrałem się [...] i zacząłem masakrować moją biedną s-5tkę grami, ale tymi, które wycisną z niego 7 poty :-) Mój wybór padł na cztery tytuły UFC , N.O.V.A 3, Mortal Kombat X, oraz Real Racing. Kto grał ten zna... kto nie... Informuje, iż w/w tytuły wysysają graficznie krew z telefonu. Będąc uczciwy dodam, że na standardowej s-5 przy trzech z w.w gier na początku występowało lekkie przycinanie. Na moim modelu takowe nie występowało. Lecz było to chwilowe, i w ogóle nieuciążliwe. Poza tym cała rozgrywka zarówno na jednym jak i drugim telefonie przebiegła bez najmniejszego zacięcia. Nie był to jakiś mega test... po prostu z kolegą [...] sprawdzaliśmy oby dwa modele. Więc .. granie w te prądożerne i gorejące gry rozpocząłem punkt 15:00 a zakończyłem 18:30. Telefon w standardowym żelowym pokrowcu i szklaną szybką z przodu (pokrowiec wiadomo. trochę ogranicza "studzenie". Po 3,5h intensywnego katowania temperaturze jak pisałem 36s. bateria spadła z 95% do 35% jasność miałem ustawioną na Auto +5 czyli można powiedzieć, że bardzo jasno, tym bardziej że dzień dzisiejszy był bardzo słoneczny. Dużo/mało!? nie wiem. sami oceńcie. Żaden inny aparat z którym miałem do czynienia nie osiągnął by takich wyników.
Temperatura ... oj ciepły był, i to bardzo. Ale jak czytam że komuś tam klapkę wygięło... gratuluję, trzeba by chyba w piekarniku siedzieć albo do mikrofalówki go wrzucić. Nawet mój leciwy HTC HD2 grzał się o wiele bardziej, a wiadomo, że miał o wiele mniej do zaoferowania. W każdym razie telefon nadal funkcjonował bez zarzutu. Bardziej już nie sposób było go "podgrzać". Dalsze testowanie pod tym względem nie miało by sensu.
Przy użytkowaniu jako normalny telefon, z oszczędzaniem energii myślę że telefon spokojnie wytrzymał by, wyśmiany przez któregoś z komentujących tydzień

Internet, GPS i inne takie. No cóż... nie wiem co oni wsadzili do tego aparatu, ale śmiga jak nienormalny :-). Nie ogarniam jak komp podłączony kablem do routera ściąga mi plik z tej samej strony 0 50 % dłużej niż telefon ściągający z tego samego routera poprzez wifi. W trybie łączenia transmisji (jest takowa zaimplementowana w tym modelu) 1,5 GB śmigło mi w parę minut. GPS Zero tracenia sygnału i idealna dokładność.

Wyświetlacz mokry gubi dokładność, gubi jak każdy inny telefon dotykowy... no chyba że porównamy z jakimś archaicznym modelem np stary jak świat alcatel działał idealnie... ale niestety, czym dokładniejszy i czulszy dotyk, tym zmoczenie ekranu daje bardziej popalić. Jeśli ktoś nie potrafi się z tym pogodzić , to polecam starsze aparaty.... czym starsze tym "lepsze".

Aparat FOT. Zdjęcia Bardzo ładne, czyste, masa ustawień. Nie będę się rozpisywał bo pod tym kątem nie testowałem, ale jedno co mnie uderzyło to że wyczytałem iż omawiany model długo łapie ostrość. Nie wiem o co chodzi.. u mnie zawsze mieści się to w jednej sekundzie.

Głośnik / słuchawki. Tu faktycznie jest niedosyt. Dźwięk niby ok, ale jak dla mnie za cicho a w głośniczku aparatu... nie wiem jak to opisać jakby zbyt metaliczny.

Dobra.. rozpisywał bym się jeszcze z godzinę , ale właśnie zauważyłem która jest godzina..a do pracy wstać trzeba. Pozdrawiam i zaręczam iż wszystkie podane przeze mnie wrażenia są jak najbardziej zgodne z prawdą.
.za.digi.pl | 06 sie 2015, 23:08
Patryk
T.M.E, dzięki bardzo za odpowiedz ;). Pozdro :)
.centertel.pl | 05 sie 2015, 19:08

Thumb Up

45,4% 

Thumb Down

 21,7% 

Pytanie

 32,9% 

 Wszystkich opinii: 207. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu