Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 287 telefonów  |  102 466 opinii  |  650 testów  |  3 807 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Samsung

Samsung Galaxy S5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 37,5%   22,1%   40,4% 
 Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Jacek
    Nie mam pojęcia skąd tyle negatywnych ocen i fal krytyki. Moim zdaniem to najlepszy telefon w chwili obecnej na rynku. Procesor zabójczo szybki, piękny ekran, wiele ciekawych aplikacji i w większości przydatnych ,świetny aparat (mimo, że Sony Xperia Z2 ma te kilka megapikseli więcej to moim zdaniem robi gorsze zdjęcia niż SGS5). Ktoś powie: "no, ale wciąż ten plastik" albo "znowu ta mydelniczka". Powiem jedno, ten plastik jest bardziej odporny na zarysowania i odciski niż jakikolwiek inny materiał i jakikolwiek inny plastik.
    .23.151.77 | 28 sie 2014, 18:08
  • Kurnik Galaxy S5
    Nie pojmuję oceny i komentarzy. Zabawne jest, że wersja 32GB ma 2x wyższą ocenę mimo, że jedyną zmianą jest pojemność dysku. Dać ludziom większy dysk, a nagle problemy typu wygląd, zwiechy, ram przestają mieć znaczenie :)

    + aparat robi świetne zdjęcia (optyka nieco kuleje ale dalej jest na najwyższej półce}
    + nie zawiesił mi się ani razu (jeśli komuś przeszkadza szybkość pracy może znacznie ją przyśpieszyć spowalniając lub wyłączając animacje)
    + ekran ma piękne kolory, do których z2 daleko
    + bateria trzyma mi 2 dni (używam telefon praktycznie cały czas, w tym gram jak mi się nudzi)
    + ekran 5.10' jest dla mnie idealny (sporo osób twierdzi, że za duży, że maksymalnie powinien być 5' ... Na prawdę widzicie różnicę między 5 a 0,1' więcej?)
    + tryb oszczędzania energii, którego nie ma żaden inny telefon w tym wychwalane iphone'y czy z2
    + pulsometr (nie jestem pewien ale spośród najczęściej wymienianych potencjalnie lepszych od s5, ma go tylko iphone 5s)
    + jeśli chodzi o gry, to miałem okazję testować na najbardziej wymagających grach ze sklepu play i nie widziałem żadnych spadków fps (mój s5 w 3dmarku unlimited zdobył ponad 18 tys. punktów a w antutu ponad 36 tys. beż żadnych podkręceń czy rootów)
    + posiada irdę, jestem zadowolony z tego powodu, ponieważ przez pewien okres irda w telefonach występowała bardzo rzadko
    + usb 3.0 (wybaczcie fani iphonea i z2)
    + świetne słuchawki w zestawie, które można spokojnie postawić na półce obok takich za 150zł (dokanałowe)
    + narzekacie na ram. Co wy chcecie z tym tel robić? Ja mam stale ponad 800MB wolne.
    + wygląd? Że brzydki? Że nieelegancki? Mnie się podoba.
    + ładowanie do pełna trwa coś koło 2 godzin (chyba bo nie liczyłem więc czas podaję "na oko")

    Jeśli chodzi o minusy to na pewno bateria, która trzyma się dość luźno (ale nie wypada), brak kabla usb 3.0 w zestawie, ramka telefonu. I chyba tyle. Ponarzekałbym na cenę, ale nie będę, bo wasza kochana xperia z2 kosztuje tyle samo, a iphone 5s to już totalna przesada.

    Podsumowując:
    Telefon w 100% spełnia moje oczekiwania pod każdym względem. Kupiłem pseudo silikonową obudowę na telefon dzięki czemu hejterzy wyglądu s5 nie mają na co narzekać, bo widać jedynie aparat i ekran. Polecam ten telefon i pozdrawiam fanów sony (wszystkie wyglądają tak samo) oraz iphoneów (one dla odmiany wyglądają... też tak samo).

    Więc nie jęczcie, że telefon wygląda podobnie :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 sie 2014, 19:08
  • RYCHO 40
    Telefon jak dla mnie rewelacja,same zalety,ekran,aparat,bateria trzyma 2-3 dni,wodoszczelny,procesor,android 4.4.2,wszystko śmiga jak należy,nawet plastikowa obudowa ma swoje zalety bo jest wymienialna tak samo jak i bateria,głośnik z tyłu daje radę choc z przodu było by zdecydowanie lepiej,ramka podobno się rysuje ale wystarczy delikatne silikonowe etui i po problemie,telefon posiadam od miesiąca i jestem bardzo zadowolony,przesiadłem się z HTC ONE S i to był dobry krok.
    .statics.netsource.ie | 15 sie 2014, 13:08
  • R E K L A M A
  • Oliolka
    Telefon mam niecałe 2 miesiące. Przy niemalże ciągłym używaniu od 10 do 22 przy włączonym wi-fi i lokalizacją wytrzymuje i zostaje jeszcze 5-15 %. Szybko się laduje. Plusem dla mnie obudowa, ale tylko plecki. Nie widać odcisków, nie rysuje się. Ale to boczne straszne się rysuje. Czytnik lini papilarnych różnie działa i nie jest praktyczny. Mnie głośność się podoba. Minusem, który dość mi przeszkadza i irytuje jest to, że nie łapie ostrości. Zdjęcia przy dobrym świetle są piękne. Ale gdy jest trochę ciemniej, pojedynek wygrywa S3. Jak dla mnie system jest spowolniony, a mam 5/7 aplikacji. Spodziewałam się szybszego telefonu przy takim procesorze.
    .134.74.159 | 12 sie 2014, 10:08
  • danielp
    Kompletnie się nie zgadzam z ostatnią opinią, jedynie z umiejscowieniem głośnika, to słabe miejsce i gra przeciętnie, tel posiada wszystkie funkcje AIR z S4 (też go użytkowałem) tylko są ukryte w innych częściach menu niektóre się inaczej nazywają ale są wszystkie, nie posiada tylko termometru ponoć z uwagi na wodoszczelną obudowę ale nie wiem czy to prawda, wadą w stosunku do S4 jest aplikacja SHealth usunięto z niej możliwość ręcznego wprowadzania ćwiczeń co uważam za pozbawienie programu jednej z głównych funkcjonalności, Samsung nie przewiduje przywrócenia tego, polecił mi inną aplikację do tego celu(zostawię to bez komentarza). Mój egzemplarz w ogóle nie skrzypi, po aktualizacji do XXU1ANG2 lagów praktycznie nie ma, telefon działa sprawniej niż S4 z którego też byłem bardzo zadowolony, watch on jest w końcu dopracowane,GPS działa znakomicie,żadnych problemów z zasięgiem, bateria 1,5 do 2 dni(ale tak zaczęła działać po aktualizacji) wcześniej max 1 dzień, nie mam zastrzeżeń co do jakości połączeń, płynności czy jakości wykonania, ze swojej strony zdecydowanie polecam ten telefon, choć to zapewne nie jedyne dobre urządzenie tej klasy na rynku. By urządzenie działało płynnie wymaga poświęcenia trochę czasu na dobrą konfigurację, telefon bardzo zyskuje po dłuższym użytkowaniu
    .ssp.dialog.net.pl | 09 sie 2014, 12:08
  • ewwajak
    Po pierwsze- to budowa (by najmniej ja trafiłam na taki egzemplarz)-skrzypiała tylna klapka-złe spasowanie z obudowa, bez pokrowca nie można było wytrzymać skrzypienia
    Po drugie- aparat (samo szkło) bardzo odstaje od reszty obudowy co powoduje ze po krótkim użytkowaniu będziesz miał rysy na aparacie-w efekcie finalnym-kiepskie zdjęcia(wymiana szkła to masa kasy)
    po trzecie- telefon ma mało Ram'u-2Gb Ram(wgranie około 6-7 aplikacji- większość ramu zajęta, co powoduje duże obciążenie telefonu i automatycznie jego wolniejszą prace- i lagi których nie trudno nie zauważyć

    Po czwarte- dźwięk z głośnika zbyt cichy jak na smartphone klasy premium, a głośnik bardzo często zakrywasz dłonią i mało go słychać...
    Po piąte- brak kilku funkcji Air z Sg's 4(trochę dziwne i mało zachęcające do zakupu)
    Po szóste- miałam, sprzedałam i na pewno ponownie nie kupie.

    Nie namawiam Cię do niczego(może ja źle trafiłam na telefon), chcesz to spróbuj ale ja napewno ponownie bym się nie odważyła.
    Mega skuteczny Marketing-jakość słaba

    A zapomniałabym o jeszcze jednym b.ważnym aspekcie- nie zawsze wyłapuje jak odkładasz telefon i nie wygasza ekranu lub za późno go uruchamia :):)
    Mam nadzieje że moja porada będzie pomocna w dokonaniu wyboru.
    .ssp.dialog.net.pl | 08 sie 2014, 21:08
  • karolas
    Telefon posiadam od ponad 2 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona.wcześniej miałam sony xperia L i to był telefon porażka. S5 jest rewelacyjna. Nigdy się nie zawiesił. Aplikacje dzialaja bez zastrzeżeń. Aparat robi świetne zdjęcia ostre piękne kolory. Polecam bardzo. Telefon poręczny. Bateria ok 2-3 dni.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 31 lip 2014, 11:07
  • dok
    Telefon ciekawy. Wygląd standardowy, nieudziwniony. Nie bardzo rozumiem negatywnych opinii o wyglądzie. Pomimo dużego ekranu telefon poręczny. Przyciski dobrze reagujące. Co do opinii o ilości RAMu 2G jest wystarczające. Podstawowe technikalia pracują sprawnie. GPS łapie w ciągu kilku sekund. Zasięg WiFi bardzo dobry, porównywalny z laptopowym. W moim egzemplarzu aparaty działa bardzo dobrze. Bateria potrafi trzymać nawet do 48h. Dobry zasięg GSM.
    Aby nie było zbyt różowo należy powiedzieć o kilku niedociągnięciach. Po pierwsze w moim egzemplarzu jest fabryczna skaza na ekranie i kłopot z reklamacją. Znacznie ograniczona możliwość przenoszenia plików (problem z ustawieniem dowolnych katalogów zapisu dla niektórych aplikacji).
    .rev.iat.pl | 30 lip 2014, 22:07
  • Marek  mail
    Mam w mojej firmie dwie takie słuchawki od 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolony tak jak mój pracownik, nie wiem skąd te wszystkie złe opinie o S-5 pewnie zazdrość przemawia przez nich.
    Jeżeli chodzi o aparat w telefonie to jest super a z racji mojego zajęcia nie musze nosić innego aparatu foto ten robi dobre zdjęcia i akceptowane do dalszej obróbki. Bateria trzyma prawie dwa dni w obu telefonach.
    .adsl.inetia.pl | 29 lip 2014, 11:07
  • Paula
    Co prawda mam ten telefon dopiero kilka dni i nie mogę się w pełni wypowiedzieć na jego temat. No ale .. Nie mając wcześniej androida, ani smartfona w swej kieszeni, tak przełomowe przejście na galaxy s5 okazało się cudowną sprawą. Telefon jest super! Chodzi bez zastrzeżeń. Bateria wytrzymuje jakoś ponad dwa dni przy normalnym użytkowaniu.
    Aparat.. Przy fajnym oświetleniu zdjęcia wychodzą perfekcyjnie, zero rozczarowań. Przy gorszym świetle to i zdjęcia wychodzą mniej wyraźne, ale myślę że to też kwestia poszperania w ustawieniach. Długo zastanawiałam się nad Z2, M8 czy S5. Swego wyboru nie żałuję, polecam każdemu i pozdrawiam! :)
    .euro-net.pl | 29 lip 2014, 10:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 37,5%   22,1%   40,4% 
 Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
» Alcatel POP D5
» Alcatel POP D3
» Samsung Galaxy Mega 2
Aktualności:

» Huawei: nowe zdjęcia Mate 7 i szafirowy P7
» IUNI U3 z ekranem 2K
» LG G Watch R zaprezentowany oficjalnie
» Samsung Gear S: nowy smartwatch z Tizenem
» Goclever Insignia 1010 Business: Windows i niezła specyfikacja
» Tablet 3G z Biedronki
» HTC Desire 510 zaprezentowany oficjalnie
» iPhone 6: kolejny przeciek
» Co Archos zaprezentuje na IFA?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.90.176.79
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.