Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 420 telefonów  |  154 972 opinie  |  650 testów  |  6 826 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Note II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 65,7%   6,9%   27,4% 
 Wszystkich opinii: 175. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • gość
    Bardzo dobry telefon. Z czystym systemem turbo odrzutowiec. Przy kilkunastu aplikacjach potrafi przyciąć, jednak użytkowanie jest nadal komfortowe. Bateria trzyma bardzo dobrze, w trybie uśpienia (wygaszony ekran) i włączonym wifi schodzi 5-10% dziennie. Przy intensywnym użytkowaniu jednak procenty lecą szybko, trzyma góra 1 dzień. Układ audio potrafi napędzić duże słuchawki, pod warunkiem odblokowania poziomu głośności w plikach systemowych. Rysik jest fajnym gadżetem, używam głównie do robienia notatek. Przyzwyczajenie się do jego wielkości zajęło mi 1 wieczór. Teraz każdy inny tel jest teraz po prostu mały. Na ekranie mieści się prawie cała strona www w wersji komputerowej (szerokość).
    .dynamic.chello.pl | 21 lut 2015, 19:59
  • Łukasz
    Właśnie pobieram aktualizacje do androida 5.0 lollipop na mojego note 2 :)) !
    .dynamic.chello.pl | 17 lut 2015, 03:30
  • Lissa  mail
    Witam, Note II MIAŁAM od 2 lat. Szybka zbiła mi się 2 miesiące po kupieniu (upuściłam [wys. kieszeni spodni] i ktoś nadepnął obcasem w rogu), ale nadal działał bez zarzutów. Po 2 latach, ładowałam go, i rano się nie włączył. Poszłam do trzech salonów, ale prawdopodobnie było tak samo jak u innych w tych przypadkach posiadaczy Note 2-płyta główna padła z niewiadomego powodu. Trochę się ścinał, lecz tylko czasami. Bateria trzymała u mnie ponad dzień, a próbowałam zrobić, by mniej żarł. Wibracja, wyświetlacz, wyłączone wi-fi,oszczędność energii, wyłączone przewracanie ekranu. Nie robiłam zbytnio nic na internecie, do tego miałam komputer, a nie kupiłam telefonu do gier, wiec nie grałam. Internet działam szybko, wiem bo jednak czasami używałam, gra w gry to już inna sprawa, ale moja przyjaciółka grała, i mówiła, że dobre. Słuchałam muzyki i to praktycznie tyle. Nie wyjmowałam często rysika, ale i tak trochę tam gdzie go wyciągałam to zeszła powłoka i zostało białe, trochę rys na bokach telefonu, ale mi nie przeszkadzało( na czarnym nie widać, trzeba się przypatrzeć) Niestety minus wielki jak dla mnie to to, że nie można było wyłączyć głosowego sterowania, bo jak nagle zaczynał grać, ściszać się, zgłaszać się itp. to strasznie denerwujące, do tego nie mogłam zrobić tak, by na telefonie z karty sim przełożyć piosenek, zdjęć do karty pamięci(chyba,że to moja wada i nie wiem jak to zrobić), więc robiłam to na komputerze. Miałam parę przypadków, kiedy słuchałam piosenek, chciałam zrobić stop i nic to nie dało, bo się zaciął.W jednym przypadku przy ludziach w klasie na wigilii. W klawiaturze nie ma niestety przecinka, jak chciałam przełączyć, żeby był to czasami się robiło wielkie nic, niewidzialne, ale jak naciskałam na to niewidzialne pole to działało, ale co mi się napisało, to dopiero po naciśnięciu wiedziałam. Próbowałam parę razy, ale to samo, trzeba było wyłączyć i jeszcze raz włączyć. Dźwięk dobry, polecam w słuchawkach. Filmiki na wysokim poziomie, zdjęcia czasami rozmazane i niekiedy się ten aparat zacina. Nocą nie za dobre, bo mało widać.
    Teraz myślałam nad Note 4/3, ale mój przyjaciel mieszkający w Islandii powiedział, że była wilgoć i już po miesiącu padł, ten kolega był posiadaczem(oddał, bo chciał zobaczyć nowego, super Note 4) Not'a 2 i powiedział, że wróci do niego. Plusów było jednak więcej. Jak ktoś lubi duże telefony to polecam, ja lubię, na początku taki się wydawał, ale teraz już jest normalny. Z tego, że jest trochę "śliski" można rękę przemieszczać z jednej do drugiej strony "za" telefonem np. gdy chcesz zgłosić. Nie mam małych rąk, ale wielkich też nie, średnie w sam raz i się przyzwyczaiłam. Gdy się zepsuł to żałowałam, że nie podziałał dłużej, bo naprawdę wspaniały był. Ogólnie wypisałam wszystkie minusy jakie się dopatrzyłam i jakie pamiętam. Nawet jeśli tyle ich jest, to są małe i przewaga plusów jest ogromna. Po komentarzach na tej stronie, że Note 3 nie jest wcale lepszy (większość) zdecydowałam się na kupno Note 2. Do tego w sklepie mogłam trochę się nim "pobawić" i diagnoza jest taka, że ma to samo, tylko więcej ustawień, jest trochę większy, plastik jak był to jest, tylko ładniejszy(ale do wszystkich Note polecam kupić gumowe etui, tak by przy spadaniu szybka nie dotknęła ziemi), większa rozdzielczość, zamiast 8 to 13 megapikseli, trochę inny wygląd klawiatury, panel muzyki też zmieniony, słuchanie muzyki to nie wiem, włączałam, ale cicho, na pierwszy rzut oka podobnie, więc nie jestem dokładniej stwierdzić i to tyle na podstawie moich obserwacji. Niby są różnice, ale niewielkie. Moim zdaniem lepiej kupić Note 2, zbierać pieniądze i gdy wyjdzie coś naprawdę ekstra, nowego czego jeszcze nie było, to te parę stów, które zaoszczędzimy na Note 2 przydadzą się. Ponadto Note 2 nie zgina się, nie ma tak jak w Note 4, więc nie ma możliwości, by w normalnych warunkach się złamał.
    Podsumowując: Note 2 ma wady, ale jest bardzo dobry. Ma więcej zalet. Planuję ponownie kupić.Polecam gorąco :)
    .lomza.vectranet.pl | 15 lut 2015, 21:56
  • R E K L A M A
     
  • vog
    Świetny telefon jak tylko bedzie możliwość za jakiś czas biore następnego Note :)
    .31.143.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 30 sty 2015, 19:05
  • note222
    Mój Note też nagle przestał działać, nie chciał się włączyć i już tak zostało po dziś dzień. Nagle padł i nie reaguje na ładowanie baterii.
    .centertel.pl | 30 paź 2014, 09:11
  • Maxim
    Phablet godny polecenia. Przewyższa pod różnym względem (nie w każdych rekach) każdą xperie z i inne modele. Lepszy od note 3. Mam go już rok i szczerze polecam. Kilka razy spadł i mimo tego, ze wyświetlacz w takich sytuacjach powinien ulec pęknieciu, nic się nie stało. Używam go z flip cover i nie posiadam żadnej ryski na wyświetlaczu. Polecam dokupienie sd 64gb. Pozdrawiam szczęsliwych posiadaczy tego modelu, no i tych którzy będą lub chcą go nabyć. Nie zawiedziecie się.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 16 paź 2014, 13:01
  • BroJ@rek
    Zalety:
    * rewelacyjny wyświetlacz SUPER AMOLED HD, któremu nawet i dzisiaj - po dwóch latach od wprowadzenia na rynek - nic nie brakuje (może poza widocznością w pełnym słońcu). Nie jest to wprawdzie ekran FULL HD czy QHD, ale w niczym to nie przeszkadza, a jest wręcz zaletą ? Note 2 trzyma (prawdopodobnie) dłużej na baterii niż Note 3. Znakomita reakcją na dotyk i wszelkie zalety płynące z wykonania w technologii SUPER AMOLED.
    * dobry aparat w dobrym/przyzwoitym świetle; przysłona f/2.6 pomaga w nieco gorszym, zaś w półmroku/mroku aparat sobie nie radzi, choć lampę ma dobrą...Trzeba jednak oddać, że słaba jakość zdjęć w gorszych warunkach dotyczy nie tylko większości smartfonów, ale i prawie wszystkich cyfrówek w cenie do ok 500 zł oferujących światło na poziomie f/3,5 (na marginesie - porządnym kompaktem dla mnie jest Oly XZ-2, f/1,8-2,5)
    * bdb kamera FULL HD
    * bdb jakość dźwięku (chip WOLFSONA)
    * bdb bateria
    * db jakość połączeń (lepsza od Note 3 - polecam recenzje anglojęzyczne)
    * dobry głośnik (głośniejszy od Note 3)
    * 2 GB RAM + 4 rdzenie
    * S-Pen (jego funkcjonalność będzie zaletą dla niektórych)
    * wymienna bateria + slot SD
    * świetne wsparcie (zwłaszcza nieoficjalne)

    Wady:
    - jakość obudowy (marnej jakości plastik-fantastik - dobre etui to mus)
    - jakość zdjęć wieczorami / w nocy
    - nakładka samsungowska TOUCHWIZZ (jeszcze nie odczułem jej zasobożerności, ale w Galaxy S3 widziałem jej wpływ ? receptą są tu launchery)

    Note 2 stanowił krok milowy naprzód, kolejne jego reinkarnacje to w głównej mierze potężna specyfikacja i świetny aparat, w nieco poprawionym opakowaniu, zaserwowane w horrendalnej cenie (w moim przypadku 1,8-2,5 x większej niż ok. 950 zł jakie za Note 2 zapłaciłem) POLECAM

    Edit: Wybrałem Note 2 po odrzuceniu z różnych względów Xperia Z/Z1, Galaxy S3/4, Note 3 Neo.
    .static.3s.pl | 17 wrz 2014, 17:49
  • albi
    Ogólnie serwisy Samsunga to wielka porażka, może nie wszystkie, ale większosć. Samsung powinien przeprowadzić weryfikację ich autoryzacji, bo szkodzą wizerunkowi firmy. Najprostszy sposób odmowy naprawy to zalanie lub wgranie nieautoryzowanego oprogramowania. Dlatego oddając telefon do naprawy nie wiadomo jakiej można spodziewać się odpowiedzi, bo jeżeli naprawa będzie droga, to telefon był zalany lub wgrane nieautoryzowane oprogramowanie. Nie wszyscy zalewają telefon albo wgrywają nieautoryzowane oprogramowanie.
    Niemniej wszystkie serwisy takie wybiegi stosują. Pisząc "wszystkie" nie mam na myśli naprawdę wszystkich (nie obruszajcie się uczciwi pracownicy uczciwych serwisów, proszę). Tylko te, w których pracownicy są zmuszani do spuszczania klienta w pierwszej instancji, dzięki czemu koszta spadają i roboty mniej przy darmowych naprawach. - I piszę o serwisach niemal wszystkich producentów, nie tylko Samsunga. Dzięki temu w ogóle opłaca się funkcjonować cwaniakom jako serwis gwarancyjny z autoryzacją.
    Ekspertyza rzeczoznawcy kosztuje straszne pieniądze, podobnie jak dochodzenie swoich praw na drodze sądowej. Podstawowa rzecz, którą zrobić warto, to konsultacja z regionalnym biurem ochrony konsumenta, choć w przypadku usług polubowne załatwienie sprawy może być trudne. I jeszcze jedno mogę poradzić: walczcie o swoje, ale rozsądnie. Nie warto tracić zdrowia. (jf)
    .toya.net.pl | 16 wrz 2014, 08:06
  • Messo  mail
    Best of the best. Na tą chwilę super phone. Mam go już 3 rok i jestem z niego bardzo zadowolony. Miałem Note 3 NEO i Galaxy NOTE 3. Ok, ale jednak coś w nich przekombinowano, szczególnie w NEO, który nie ma połowy funkcji co NOTE 2. Najlepszy mój zakup ostatnich lat.
    .hsoit.pl | 15 wrz 2014, 15:59
  • AndrzejP
    Zakupiłem Nota 2 ok. 1/2 roku temu. Generalnie tani plastik. Schodzi srebrne zdobienie w okolicy wejścia do ładowania a co dziwne również w okolicy gniazda rysika, którego praktycznie nie używałem. Próba naprawy gwarancyjnej - fiasko. Serwis poinformował, że są to uszkodzenia mechaniczne za które producent nie ponosi odpowiedzialności. Wymiana elementu koszt ok. 170,00 pln.
    Podsumowując za te pieniądze lepiej kupić naprawdę coś innego, bo jak się pokazywać na spotkaniach biznesowych z aparatem biznesowym wyglądającym jakby używał go jakiś małolat. Ja powróciłem do aparaty z nadgryzionym owocem w logo. Bynajmniej nie muszę się go wstydzić. Noszącym się z zamiarem zakupu aparatu tego producenta serdecznie odradzam.
    .internetdsl.tpnet.pl | 19 sie 2014, 13:43

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 65,7%   6,9%   27,4% 
 Wszystkich opinii: 175. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
» Microsoft Lumia 640 LTE Dual SIM
» Microsoft Lumia 640 XL LTE
» Lenovo Vibe Shot
» Samsung Galaxy S6 Edge
» Samsung Galaxy S6
Aktualności:

» MWC 2015: LG - flagowiec G Flex2 i coś ze średniej półki
» MWC 2015: BQ - smartfony po hiszpańsku
» MWC 2015: Twardy jak Kyocera
» MWC 2015: Saygus V2, czyli Amerykanin w Barcelonie
» MWC 2015: Smartfony spod znaku lisa - Firefox na MWC
» MWC 2015: Asus nie zaskoczył
» MWC 2015: Na stoisku Nokii... tablet
» MWC 2015: Cicha premiera tabletu Huawei MediaPad X2
» MWC 2015: Stoisko ZTE - drobiazgi



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.91.42.7
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.