Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 421 telefonów  |  146 823 opinie  |  720 testów  |  2 261 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Samsung

Samsung Galaxy Note II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 66,3%   7,1%   26,6% 
 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • BroJ@rek
    Zalety:
    * rewelacyjny wyświetlacz SUPER AMOLED HD, któremu nawet i dzisiaj - po dwóch latach od wprowadzenia na rynek - nic nie brakuje (może poza widocznością w pełnym słońcu). Nie jest to wprawdzie ekran FULL HD czy QHD, ale w niczym to nie przeszkadza, a jest wręcz zaletą ? Note 2 trzyma (prawdopodobnie) dłużej na baterii niż Note 3. Znakomita reakcją na dotyk i wszelkie zalety płynące z wykonania w technologii SUPER AMOLED.
    * dobry aparat w dobrym/przyzwoitym świetle; przysłona f/2.6 pomaga w nieco gorszym, zaś w półmroku/mroku aparat sobie nie radzi, choć lampę ma dobrą...Trzeba jednak oddać, że słaba jakość zdjęć w gorszych warunkach dotyczy nie tylko większości smartfonów, ale i prawie wszystkich cyfrówek w cenie do ok 500 zł oferujących światło na poziomie f/3,5 (na marginesie - porządnym kompaktem dla mnie jest Oly XZ-2, f/1,8-2,5)
    * bdb kamera FULL HD
    * bdb jakość dźwięku (chip WOLFSONA)
    * bdb bateria
    * db jakość połączeń (lepsza od Note 3 - polecam recenzje anglojęzyczne)
    * dobry głośnik (głośniejszy od Note 3)
    * 2 GB RAM + 4 rdzenie
    * S-Pen (jego funkcjonalność będzie zaletą dla niektórych)
    * wymienna bateria + slot SD
    * świetne wsparcie (zwłaszcza nieoficjalne)

    Wady:
    - jakość obudowy (marnej jakości plastik-fantastik - dobre etui to mus)
    - jakość zdjęć wieczorami / w nocy
    - nakładka samsungowska TOUCHWIZZ (jeszcze nie odczułem jej zasobożerności, ale w Galaxy S3 widziałem jej wpływ ? receptą są tu launchery)

    Note 2 stanowił krok milowy naprzód, kolejne jego reinkarnacje to w głównej mierze potężna specyfikacja i świetny aparat, w nieco poprawionym opakowaniu, zaserwowane w horrendalnej cenie (w moim przypadku 1,8-2,5 x większej niż ok. 950 zł jakie za Note 2 zapłaciłem) POLECAM

    Edit: Wybrałem Note 2 po odrzuceniu z różnych względów Xperia Z/Z1, Galaxy S3/4, Note 3 Neo.
    .static.3s.pl | 17 wrz 2014, 17:09
  • albi
    Ogólnie serwisy Samsunga to wielka porażka, może nie wszystkie, ale większosć. Samsung powinien przeprowadzić weryfikację ich autoryzacji, bo szkodzą wizerunkowi firmy. Najprostszy sposób odmowy naprawy to zalanie lub wgranie nieautoryzowanego oprogramowania. Dlatego oddając telefon do naprawy nie wiadomo jakiej można spodziewać się odpowiedzi, bo jeżeli naprawa będzie droga, to telefon był zalany lub wgrane nieautoryzowane oprogramowanie. Nie wszyscy zalewają telefon albo wgrywają nieautoryzowane oprogramowanie.
    Niemniej wszystkie serwisy takie wybiegi stosują. Pisząc "wszystkie" nie mam na myśli naprawdę wszystkich (nie obruszajcie się uczciwi pracownicy uczciwych serwisów, proszę). Tylko te, w których pracownicy są zmuszani do spuszczania klienta w pierwszej instancji, dzięki czemu koszta spadają i roboty mniej przy darmowych naprawach. - I piszę o serwisach niemal wszystkich producentów, nie tylko Samsunga. Dzięki temu w ogóle opłaca się funkcjonować cwaniakom jako serwis gwarancyjny z autoryzacją.
    Ekspertyza rzeczoznawcy kosztuje straszne pieniądze, podobnie jak dochodzenie swoich praw na drodze sądowej. Podstawowa rzecz, którą zrobić warto, to konsultacja z regionalnym biurem ochrony konsumenta, choć w przypadku usług polubowne załatwienie sprawy może być trudne. I jeszcze jedno mogę poradzić: walczcie o swoje, ale rozsądnie. Nie warto tracić zdrowia. (jf)
    .toya.net.pl | 16 wrz 2014, 08:09
  • Messo  mail
    Best of the best. Na tą chwilę super phone. Mam go już 3 rok i jestem z niego bardzo zadowolony. Miałem Note 3 NEO i Galaxy NOTE 3. Ok, ale jednak coś w nich przekombinowano, szczególnie w NEO, który nie ma połowy funkcji co NOTE 2. Najlepszy mój zakup ostatnich lat.
    .hsoit.pl | 15 wrz 2014, 15:09
  • R E K L A M A
  • AndrzejP
    Zakupiłem Nota 2 ok. 1/2 roku temu. Generalnie tani plastik. Schodzi srebrne zdobienie w okolicy wejścia do ładowania a co dziwne również w okolicy gniazda rysika, którego praktycznie nie używałem. Próba naprawy gwarancyjnej - fiasko. Serwis poinformował, że są to uszkodzenia mechaniczne za które producent nie ponosi odpowiedzialności. Wymiana elementu koszt ok. 170,00 pln.
    Podsumowując za te pieniądze lepiej kupić naprawdę coś innego, bo jak się pokazywać na spotkaniach biznesowych z aparatem biznesowym wyglądającym jakby używał go jakiś małolat. Ja powróciłem do aparaty z nadgryzionym owocem w logo. Bynajmniej nie muszę się go wstydzić. Noszącym się z zamiarem zakupu aparatu tego producenta serdecznie odradzam.
    .internetdsl.tpnet.pl | 19 sie 2014, 13:08
  • edi73
    Byłam posiadającą tego telefonu rok,(nówka z salonu), aż pewnego dnia padł.Nie chciał się włączyć, nie reagował na ładowanie.Ponieważ był na gwarancji oddałam go do serwisu i po około dwóch tygodniach oczekiwania dostałam telefon,że padła płyta główna bo było wgrane nieautoryzowane oprogramowanie.Dostałam szoku bo w telefonie nic nie było zmieniane,żadnego programu nie wygrywałam bo nawet nie miałabym pojęcia jak to zrobić,ale moje wyjaśnia,pisma reklamacje nic nie dały i zostałam ze szrotem wartym kupę forsy.Czy ktoś już się z czymś takim spotkał?
    .77.124.16 | 13 sie 2014, 17:08
  • albi
    Telefon super jak działał, po 2 miesiącach zaczyna szwankować dotyk na ruch palcem rysikiem działa powędrował do serwisu ,po naprawie w serwisie dale nie działa dotyk a serwis samsunga nie widzi usterki .Samsung powinien zweryfikować serwisy autoryzowane bo są tragiczne i brak im kompetencji i szkodzą wizerunkowi Samsunga.Po kolejnym pobycie w serwisie dochodzą do wniosku że że jest uszkodzony procesor aby to stwierdzić autoryzowany serwis potrzebuje ponad 2 miesiące.Sieć w której był wzięty telefon staje na wysokosci zadania i decyduje się na wymianę na nowy wolny od wad.Ogólnie telefon to bajka ma takie możliwosci i tyle funkcji że trudno go zostawić w spokoju.Rysik rewelacja,ekran duży i wszystko widać wyraźnie, dla tych co uważają że jest duży jest obcja obsługi jedną ręką,ekran można podzielić na dwie częsci oglądać film lub zdjęcia i być w internecie
    .toya.net.pl | 05 sie 2014, 08:08
  • Dziuba
    Telefon jak dla mnie naprawdę Super !
    Wiele możliwości i funkcji po aktualizacjach telefon uzyskuje wiele więcej mocy i chęci na dalszą prace z nim .
    Pomimo kilku upadków i jednego zalania brak jakichkolwiek problemów .
    Naprawdę jeśli kiedyś będę musiał się z nim rozstać to na pewno z wielkim bólem serca .
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 lip 2014, 22:07
  • ania5552
    telefon posiadałam przez ok półtora roku, działał bez zarzutu, byłam bardzo z niego zadowolona. Bateria (jak na moje użytkowanie) trzymała bardzo długo, telefon właściwie zastępował mi komputer. No i wszystko ładnie pięknie, ale pewnego ranka gdy jak zwykle się obudziłam i odłączyłam go od ładowania okazało się że padł. Nie chce się włączyć, nie reaguje na ładowarkę i właściwie nie wiem czemu, bo przed tym jak się kładłam działał bez zarzutu... no nic, jutro idę do serwisu i zobaczymy co mi powiedzą.

    Tak czy inaczej dopóki działał byłam bardzo z niego zadowolona i raczej nie chciałabym się z nim rozstawać. Co do wielkości ekranu... cóż w momencie zakupu widziałam jaki jest duży i chyba każdy kto go kupował zdawał sobie z tego sprawę więc nie ma co narzekac
    .dynamic.chello.pl | 06 lip 2014, 12:07
  • Kalin
    Posiadam telefon ponad rok czasu zero problemów czytelny wyświetlacz bateria na moje użytkowanie nie stwarza problemów system nie zacina się wszystko chodzi płynnie polecam
    .200.51.144 | 05 lip 2014, 00:07
  • user1
    Użytykuje Nota2 od dokładnie od 11 miesiecy a czas znam tak dokładnie bo zerknałem w papiery przed oddaniem do serwisu. Powodem jest trzeszczący głośnik uniemożliwiający prowadzenie rozmów na głośnomówiacym ani odtwarzania filmików bo same trzaski... a poza tym jestem zadowolony
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 cze 2014, 17:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 66,3%   7,1%   26,6% 
 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Fly IQ4511 Tornado One
» Overmax Vertis 4010 You
» Kazam Thunder 345 LTE
» Vivo X5
» LG Wine Smart
» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
Aktualności:

» Samsung szykuje serwis płatnościowy?
» Oppo ma nowy system chłodzenia
» Vertis 4010 You: muzyczna nowość Overmax
» Thunder 345 LTE: pierwszy KAZAM w 4G
» Huawei Honor Play 4 z 64-bitowym procesorem i LTE
» LG Wine Smart, czyli smartfon z klapką
» Nasiusiaj na telefon
» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.143.22
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.